פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4.5 בדיכאון?
    יפית
    24/05/2009

לבני הבכור לא היה קל להכנס לגן טרום חובה, הוא עבר מגן פרטי עם 15 ילדים שרובם קטנים ממנו לגן עירייה עם 35 ילדים. הפרידות היו קשות לו (הוא ילד שמאוד קשור לאמא ), והיינו בקשר עם הגננת כדי לעזור לו להשתלב.
    הייתה תקופה שהייתה טובה שהוא נפתח יותר , היה יותר שמח והשתתף.
    אבל עכשיו יש פתאום התדרדרות כללית.
    מאז שהוא התחיל את הגן הוא נורא "נדבק" לשני ילדים שהם בעצמם חברים מאוד טובים.
    היום הוא רוצה בקרבתו של אחד מהם יותר, וכל המצב רוח שלו נקבע לפי העובדה אם ילד זה שיחק איתו או לא. הגננת שלו אומרת שרוב היום הוא משחק לבד או שהוא מתלווה ל2 הילדים האלו, שהם מצידם בסה"כ חברים שלו, אבל לפעמים הם מציקים לו והוא בכל זאת גלגל חמישי בינהם.
    בבית לאחרונה קשה איתו מאוד. על כל דבר הוא מילל, בוכה כשהוא לא מקבל מה שהוא רוצה - ואנחנו מאוד משתדלים לא להכנע לבכי וכיוון שהוא ילד עקשן , הוא בוכה הרבה זמן, וזה הרבה פעמים מוציא אותי משלוותי.
    קורה לו הרבה שאם עוברים לידו ונותנים לו בטעות מכה קטנה, הוא ישר בוכה וחושב שעשו לו בכוונה וכועס. יש לו הרבה כעס, (שאני חושבת שגם בא ממנו לצערי , כי אחרי שאנחנו מעירים לו הרבה פעמים אנחנו כבר כועסים ומדברים אליו בפחות סבלנות).
    לאחרונה הוא מתלונן על עייפות וכאבי רגליים , הרופא עשה לו בדיקות דם מקיפות (כי הוא גם מאוד רזה) ולא היה משהו חריג. בשבועיים האחרונים גם יש לו ירידה בתיאבון , אני לא יודעת אם זה בא כתוצאה מהעובדה שאחרי שהרופא דיבר איתנו על להפנות אותו לדיאטנית הדגשנו בפניו את החשיבות של האכילה- וזו הייתה התגובה שלו או שזה חלק משאר הסימפטומים שהוא חווה לאחרונה.

בשיחה עם הגננת שלו היא ניסתה להבין אם הוא חווה איזה שינוי בבית.
    ואמנם אנחנו דיברנו איתו בזמן האחרון על כך שאנחנו נוסעים ל-4 ימים לחו"ל , אבל נראה לי שחלק מהסימפטומים כבר היו לפני שהעניין הועלה.
    מה שכן, אחותו בת השנה וחודשיים מתחילה כבר קצת "לאיים" על מקומו אולי, למרות שהוא אוהב אותה מאוד והוא אח מקסים, הוא התחיל כבר "להחזיר לה" אם היא נותנת לו מכה בטעות..

האם כדאי להפנות אותו לפסיכולוג ילדים?
    האם יכול להיות שהוא סובל מדיכאון?
    איך אפשר לעזור לו???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4.5 בדיכאון?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים רגשיים בגיל 4

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/05/2009

יפית שלום,
    נראה שבנך מתמודד עם קשיים נורמטיביים ושכיחים של גילו - הסתגלות לגן, מאבקי כוחות עם ההורים, לידת אחות קטנה וכדומה. אולם יחד עם זאת, העוצמה של תגובותיו וגם של תגובותייך נחווית אצלי כחזקה, ולכן עלולה להעצים את הקשיים הטבעיים.
    לאור המידע שמסרת, רצוי לפנות להתייעצות עם פסיכולוג ילדים, לשם הדרכה שלכם איך לעזור לילד.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8 יושן יחד איתי
    גלית
    24/05/2009

בני בן ה 8 עדיין יושן יחד איתי במיטה.וכל נסיון לדבר איתו ולשכנע אותו לישון לבד עולה על שירטון.מתלנון על כל מיני פחדים. ושעולים עליו נמלים ונכנס להיסטריה.מעבר לזה ההתנהגות שלו גרועה צועק.מקלל.מרביץ.גם אותי וטוען שהרסתי לו את החיים.אך כעבור זמן מה מתנצל.הילד נמצה במסגרת של חינוך מיוחד ומקבל ראטלין.מקבל טיפול במסגרת בית הספר.הן של תרפיה.ופסיכולוגית איני יודעת מה לעשות ואני נואשת ומאוכזבת.אני אם חד הורית.שאביו עבר טראומה ואינו מתפקד.כיום אביו נמצא בחו"ל.אשמח מאוד להכוונה.
    בכבוד רב גלית

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 8 יושן יחד איתי

הוספת תגובה

• ילד חרד

ליאת גרוס
    24/05/2009

שלום גלית
    נשמע שבנך במצוקה ולכן מתנהג כך ומקשה מאד גם עלייך.
    כדאי לנסות להיפגש (ללא תשלום) עם פסיכולוגית בית הספר ולבקש הדרכה קבועה עבורך. רצוי שהיא תהיה בקשר עם הטרפיסטית שמטפלת בילד.אני מאמינה באופן מלא כי הדרכה עבורך תהיה יעילה יותר מטיפול לבנך. חשוב לבנות הורות שמתאימה לילד שלך ולצרכיו. אז ירגע ויתנהל באופן רגוע יותר. כיום הוא סובל וחבל...
    אם פסיכולוגית בי"ס אינה יכולה או אינה מוצאת חן בענייך, פני למישהו מקצועי באופן פרטי. אל תתמהמהי. חרדות ובעיות התנהגות בגיל 8 זה דבר הפיך אבל עם הגיל זה הופך מורכב יותר.

בהצלחה
    אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה נכונה
    ויקי
    24/05/2009

עידו בן שנתיים וחצי נגמל מאצבע בפה - שמנו לו מרה והוא מיד הפסיק למצוץ וכתוצאה מכך לוקח לו יותר זמן להירדם בלילה.אנחנו מאוד סבלניים אבל לפעמים זה עובר גבולות ולוקח לו שעתיים להירדם. אנחנו גרים אצל ההורים ועוד חודש עוברים דירה ואני משכיבה אותו ואת אחותו (בת 3.5)לישון כשאני לידם, אני מספרת להם סיפור ומחכה לידם עד שהם נרדמים וכשזה לוקח שעתיים זה מאוד מתסכל. כשנעבור יהיה להם חדר ואשכיב אותם במיטה שלהם בלעדיי אך עד אז מה אפשר לעשות כדי שזה לא יגיע לשעתיים. אם אפשר בבקשה לקבל עצה איך להשכיב אותם לישון בלעדי בבית החדש בחדר שלהם מבלי לגרום לבעיות. הלל(הבת) תקבל את זה יותר בכיף בטוח אבל עידו מאוד קשור אלי ואני בטוחה שיהיה לו קשה שאני לא אישן איתו. איך אפשר להקל בדרך הכי נכונה ובטוחה. עוד שאלה בנושא מציצת אצבע - מאז הוא לא מצץ בכלל ואפילו לא בלילה - הוא נגמל לגמרי!! האם יש אפשרות שהוא יחזור לזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שינה נכונה

הוספת תגובה

• קשיי הירדמות

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/05/2009

ויקי שלום,
    ראשית, על אף הקושי, לדעתי עדיף שלא לשנות באופן דרסטי את הרגלי השינה של הילדים בטרם מעבר הדירה. כמו כן, תיתכן רגרסיה עם המעבר, גם אצל הלל הבוגרת וגם אצל עידו. בבית החדש, כדאי להבנות שגרת שינה, שמתחילה כבר בארוחת ערב טובה, אמבטיה/מקלחת ואז סיפור. באופן עקרוני, ילדים בגיל של ילדייך, אמורים להיות מסוגלים להרדים את עצמם גם ללא נוכחותך. רצוי להסביר לילדים שאת מקריאה סיפור, ואחכ את מכבה את האור, משאירה אור קטן/במסדרון, ואז הם שוכבים עד שיירדמו. הרגיעי אותם שאת עדיין בבית, אולם רצוי להתעקש על שגרת ההשכבה וההירדמות, עד שהם יסתגלו. פעמים רבות, עירוב של האב בשגרת ההשכבה עושה נפלאות, ומאפשר לילדים להיפרד בקלות יותר ולהירדם.
    בהצלחה ומעבר דירה קל,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתבגר
    רוני
    24/05/2009

שלום רב,
    אנו הורים לשני ילדים. הבכור בן 12 הקטנה בת 9.
    הילד מקסים. אוהב לעזור, אחראי .... הקטנה יותר "אש", מרבה לחפש מריבות עם כל העולם. בבי"ס הילדה פשוט מלאכית. בגדול שני הילדים מסתדרים יפה מאד ביניהם אך הבית מאד רועש.
    מבחינת לימודים שניהם תלמידים טובים
    לבת אין שום בעיה להתרכז כאשר מסביבה רעש לבן קשה יותר.
    מבקשת להתייעץ לגבי הבן : הוא יעדיף לעשות הכל מלבד שיעורים. כאשר עושה שיעורים זה בד"כ רק לאחר שאני מזכירה לו שוב ושוב. הוא מסוגל לעשות את השיעורים ברמה טובה אבל הוא מוציא לנו את "המיץ" עד שעושה אותם.
    קשה לנו ההורים לרוץ אחריו ולהזכיר לו. איננו רוצים להיות נודניקים אך מצד שני אם לא ניהיה - לא יעשה את הדברים.
    כיצד עלינו לזרום איתו? הילד לפני מעבר לחט"ב ואנחנו בלחץ ...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מתבגר

הוספת תגובה

• הכנת שיעורי בית

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/05/2009

רונית שלום,
    לפני שפונים לעזור לילד בהכנת השיעורים, יש לבדוק מה בדיוק עוצר אותו מלהכינם. יש מספר סיבות שכיחות, שחלקן עלו בשאלתך: קשיי קשב וריכוז/ליקויי למידה הפוגעים ביכולתו לשבת ללמוד בבית, החומר הנלמד בביה"ס הוא קל/קשה עבורו מדי ולכן אינו מכין שיעורים בבית, תנאי לימוד לא נוחים בבית (הרעש שאת מתארת), זירה של מאבק מולכם וכדומה.
    רצוי שתשבו עם הילד בזמן נעים וכיפי, ולא בסמוך למועד מריבה לגבי שיעורים (למשל כשלוקחים אותו לבילוי אישי אחהצ) ותנסו לברר עמו מדוע אינו מכין שיעורים. כמו כן, רצוי להתייעץ עם המחנכת לגבי התרשמותה מהילד ומהסיבות בגינן אינו מכין ש"ב.
    לאחר שתבינו יותר את מקור הבעיה, יהיה קל יותר להבין כיצד להתמודד עמה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעשה חמור
    נעמי
    24/05/2009

אלהן
    רצתי לשתף אותך במקרה שקרה לי עם בני בן השלוש ואני ככל הנראה איבדתי עשתונות ועניתי בצורה גסה מאוד וכיום אני רואה כי אני משלמת על מעשה שלא יעשה שאלתי היא האם אפשר לדעתך לחפר על מעשה זה אך אשמח לשמוע פרטים
    אז הסיפור הוא כזה בני חזר מהגן כרגיל לא שום שינוי מימים קודמים הכנתי ללו ארוחה כרגיל הוא לקח את הצלחת של האוכל והעיךף אותה על כל המטבח מסיבה שהאוכל חם והא לא יכול לאכול זאות או שהצלחת שהוגש האוכל זו לא הצלחת שהוא רצה
    אני כעסתי עליו מואד והוצאתי אותו מהבית ואף אמרתי לו שילך לחפש אמא אחרת שתכין לו ארוחת צהרים בני בכה מאוד כמובן שארוע זה לא נמשך ותר מדקה אך הוא נלחץ ממאוד ובכה בבכי היסטרי שכמותו לא שמעתי עוד ממנו
    לצערי אני מתחרטת על דבר זה אך אני לא יכולה לסלוח לעצמי
    מאז בני אינו ישן טוב בלילה ומבקש כל הזמן שאחבק אותו ואנשק אותו עוד ועוד אני כותבת מכתב זה כי היום הפרידה מהגן היתה קרוב לעשר דקות של חיבוקים ונשיקות עד אשר הגננת הסיבה את תתושמתליבו כי ילך אתה להביא את ארוחת הבוקר

לקביעת תור
    סגירה
    מעשה חמור

הוספת תגובה

• אכן חמור אבל לא בלתי הפיך

ליאת גרוס
    24/05/2009

שלום נעמי.
    אכן מעשה חמור ומעורר חרדה קיומית עבורו. אבל בגיל זה, ניתן לדעתי להחזיר לו את הביטחון ביציבותך כאמא שלו, זה עניין של זמן ושל התנהלות נכונה.
    נשמע כאילו יש בעייה של הצבת גבולות. את רכה ואז כשהילד עובר את הגבול, את מתעצבנת ומתפרצת. זוהי מטוטלת לא בריאה רגשית ולא יעילה חינוכית. חשוב לתת חום ואהבה לצד גבולות ברורים ויציבים באופן קבוע. . ניתן לפנות להדרכת הורים כדי לקבל כלים אופרטיביים המתאימים לכם ולילדיכם.נשמע לי שזה בהחלט יכול לסייע ולאזן.
    נכון להיום, חשוב להבהיר כי את אימו לעולם ולא תוותרי עליו בשום מקרה. צריך לחזור על משפט זה לעיתים קרובות. מצד שני אל תתני לייסורי המצפון להשתלט עלייך.תזהרי שהצורך מקרבה מוגזמת בתקופה זו לא יהיה שלך. מותר קצת יותר קרבה אבל ממש להיזהר לא להגזים. שדרי לו שאין לו מה לדאוג, שילך לגן או שילך לישון ואת תחכי לו או שתהיי ליד מיטתו כשיקום ושאין לו מה לדאוג. יחד עם זאת, אל תתחילי להיות רכה ורחמנית מידי כי אז יגיע רגע ששוב יעבור גבול ויעורר אותך להתפרץ.אל תשדרי לו שהוא מסכן. הוא לא.
    פעם אחת כזו לא תשאיר צלקות, אבל פעם שנייה כבר תהווה הוכחה עבורו שצריך לדאוג. .. תיזהרי.

אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבודדות חברתית בגיל 13
    רותי
    24/05/2009

בני בן 13. ילד מתבגר מקסים, חייכן, נבון פתוח ומוכשר. בעייתו העיקרית היא חוסר חברים. הוא אינו מצליח ליצור קשרים עם בני כתתו בנים ובנות כאחד. אנו עברנו דירה לישוב חדש לפני שנה כך שבית הספר חדש לו, אולם גם בבית ספרו הקודם בו למד 6 שנים, המצב היה דומה. אין לו חרדת קהל. הוא משתתף בהצגות בית הספר, מקריא בטקסים השונים וכשילד פונה אליו ומזמין הוא יותר משמח ללכת לבקר או לארח. הבעיה שהוא לא יוזם, והילדים לא מתחברים אליו כך שלא נוצרות הזדמנויות חברתיות, הוא לא מוזמן למסיבות - בקיצור אאוטסיידר בכיתה. הדבר מפריע לו ברמות קשות והוא לא מפסיק לדבר על כך. גם כשאנו, ההורים יוצרים התקשרות עם ילד זה או אחר מהכיתה, מתקיימת פגישה אחת, בדרך כלל טובה - אך אין לזה המשך.

אנא הכוונתכם בנושא

לקביעת תור
    סגירה
    התבודדות חברתית בגיל 13

הוספת תגובה

• התבודדות

זהורית אסולין שמחון
    24/05/2009

מאופן תאורך קשה באמת להעלות השערה מדוע בנך מתבודד חברתית, שהרי אם זה מפריע לו ואין לו חרדת קהל מדוע הוא אינו יוזם מפגשים חברתיים. אני מציעה לנסות להבין יחד איתו מדוע אינו יוזם הזמנת חברים, כדאי גם לשוחח עם המחנכת ולנסות להבין קצת יותר על תפקודו החברתי בכתה. ייתכן שבכתה הוא מתעקש לחבור לילדים מסויימים וכך מוותר על עוד ילדים שקיימים שם ויכולים להוות חברה עשירה מאד. נסו לעודד אותו להצטרף לתנועת נוער שם המסגרת מאפשרת קשרים חברתיים חדשים אולי יוכל להרחיב את המעגלים החברתיים ולפגשו ילדים שיותר נוח לו במחיצתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוטה במיטת\חדר ההורים - עד מתי?...
    איריס
    23/05/2009

שלום
    בתנו פעוטה בת שנה ושבעה חודשים. עד היום יונקת (רק בוקר ולפני השינה) אם כי כנראה אגמול אותה בימים אלו עקב תלות גדולה מדי ביום ובעיקר בלילה..(הפסקתי להניק במהלך הלילה אך היא לא מפסיקה לרצות)
    מאז שנולדה - הייתה בעריסה ליד המיטה שלנו. מאז גיל שבעה חודשים אתנו במיטה - היינו בחו"ל שבעה חודשים וזה היה צורך טכני, לפחות בחלקו.
    חזרנו לארץ ונשארנו עם ההרגל (חיכינו לקליטה מלאה בגן, וכו...)
    עתה היא במיטה צמודה כשלב ביניים וממשיכה את הלילה איתנו.
    שאלתי - מה צפויה להיות ההשפעה עליה, בעיתוי גיל זה, על מעבר לחדר משלה? אני מרגישה כי מבחינתי הגיע הזמן, בן זוגי חושש לשלוח אותה לגלות. בכל מקרה, אני רוצה לגרום רק מינימום צער.

תודה

הוספת תגובה

• מעבר למיטה נפרדת

זהורית אסולין שמחון
    24/05/2009

אין שלב נכון שבו נכון לעשות זאת. סימני הדרך לעיתוי הנכון עבורך הוא בעיקר גיבוש החלטה משותפת עם בעלך ורק כאשר תהיו אתם שלמים עם המעבר תוכלו לעשות זאת עבורה, לתמוך בה גם אם יהיו לה קשיים בימים הראשונים, ולמצוא את הדרך שהמעבר לא יחווה כדחייה. לא הייתי ממליצה לעשות זאת במקביל להנקה אלא כל שינוי כזה בזמן אחר ונפרד . בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילת צרכים
    לימור
    23/05/2009

ילד בן 3 גמול כחצי שנה מחיתול. בכל פעם שצריך קקי מבקש חיתול. בעבר עשה 3 פעמים בשירותים.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילת צרכים

הוספת תגובה

• גמילה

זהורית אסולין שמחון
    24/05/2009

לימור התחלת את התיאור אך לא ציינת מהי שאלתך, מה מעסיק אותך סביב סיפור הגמילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצמאות ילדים
    אוראל
    23/05/2009

שלום!

דבר מוזר קורה בביתי כאשר אני לא נמצאת (בעלי עם הילדים) ילדיי הופכים לעצמאים ומצליחים במפתיע להעסיק את עצמם ואפילו לשחק במשחק משותף כל זה בעזרת של בתי בת ה-11 שני אחיה הינם בני 6 ו- 3.

בזמן שהם איתי הם רבים ומבקשים כל מני בקשות וטענות ומענות וכמובן לא משחקים משחק משותף, כל דבר הוא מלחמה.

מה עלי לעשות כי דבר זה לא מובן לי כלל.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצמאות ילדים

הוספת תגובה

• יריבויות אחים

זהורית אסולין שמחון
    24/05/2009

תופעה זו היא מוכרת מאד במשפחות רבות. חלק ממריבות האחים הם בעצם דרך לספר להורים על התחרות, על מלחמות על טרטוריה, על אהבת האם ועל תשומת הלב. כאשר את נוכחת הם יודעים שניתן להשען עלייך ופחות להתאמץ בפתרון בעיות. כמו שאת תשבי אחרת על כסא בלי משענת ועל כסא עם משענת כך גם ילדייך. אני מציעה לך ראשית להתעודד מכך שילדייך יכולים להסתדר ויחסיהם לא מורכבים רק מיריבות וחיכוכים. היי סבלנית שמידי פעם הם צריכים לריב ופונקציה זו אף חשובה להתפתחותם כל עוד יש גבולות של כבוד ואין אלימות במריבות. שלישית נסי לבחון את תגובותיך בעת חיכוכים אלו , האם את מתחילה לשפוט, לגשר. האם את מתערבת מיוזמתך כי אי השקט מפריעה לך או שהם מבקשים ממך התערבות. נסי לא להתערב ולתת להם להסתדר אלא אם כן זה גולש לפסים אלימים. שנית נסי להתערב באופן שיעזור להם לחשוב מה עליהם לעשות כדי לפתור את הסיטואציה, אילו כלים יש בידיהם לפתרון הבעיה, המנעי ככל שתוכלי לפתור עבורם את הקונפליקט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תקשורת בין אחים

אוראל
    27/05/2009

זהורית שלום!

הסתכלתי מהצד וראיתי שאני מתערבת יתר על המידה, איזה כלים עלי להקנות להם כדי שילמדו ליישב את הקונפליקטים ביניהם.

ומה עלי לעשות כאשר זה מגיע לפסים אלימים, מכות סטירות וכו'.

תודה
    אופירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עיצה
    פ.
    23/05/2009

שלום,
    בני בן 4 וחצי בזמן אחרון אני מרגישה שהוא פחות פעיל מבעבר ובכך נוצר פער בינו לבין חבריו. מאז הלידה יש קבוצת ילדים קבועה בני גילו שאנו ההורים שומרים על קשר ביננו (חברים מהשכונה ונפגשים לטייל יחד). פעם הוא אהב אופניים, לרוץ, מגלשות, נדנדות והוא היה מתרוצץ עם חבריו. עכשיו נראה שזה לא מעניין אותו, הוא מעדיף לאסוף משהו לתוך דלי או לבנות בחול, הוא עולה על מגלשה הכי נמוכה בלבד, משחק במשחקי תפקידים (הוא מבשל אוכל, אוסף עצים למדורה וכד'). וחבריו מעדיפים אופניים, מגלשות, לפעמים היאבקות והוא מצידו מתרחק ומסתכל מהצד או שמעסיק את עצמו לבד במשהו אחר. החברים שלו לא נמצאם איתו בגן. בגן שלו גננת אמרה שהוא התחבר חזק מאוד עם 3 בנים מכיתה ולא ניתן להפריד ביניהם ועם השאר הוא ניטרלי, לא מנסה להתחבר אך גם לא מתרחק, הוא לא ילד בעייתי בגן, עושה מה שאומרים, ילד ממוצע כזה. גננת אמרה שלא רואה שום בעיה איתו בגן. נראה שהוא ילד ביישן, מעדיף להתרחק ולהתלונן למבוגר מאשר לפעול איך שהוא.
    האם יש צורך לנסות להפעיל את הילד? לדחוף יותר לכיוון של ספורט כלשהו או לחוג כלשהו? הורים שלנו מודאגים מאוד שבבי"ס הוא יהיה ילד שלא יוכל לעמוד על שלו.
    האם שינוי התנהגות מסוג זה צריך להדאיג או שהוא נורמלי?
    תודה.
    פ.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עיצה

הוספת תגובה

• לתת לילד להיות מי שהוא

ליאת גרוס
    24/05/2009

שלום פ'
    זו אכן סיטואציה לא נעימה אבל באמת שאין מה לדאוג. בגיל הזה הילד כבר מפתח אישיות משלו ובוחר דברים שהוא אוהב. חשוב לאפשר לו ולא לשדר לו שעדיף שיהיה מישהו אחר. לא ללחוץ עליו לשחק בדברים שאינו רוצה. אפשר וכדאי להציע אבל לקבל בכבוד גם תשובה שלילית.
    יחד עם זאת אפשר לשלב ספורט בתנאי שזה בלי ללחוץ. אפשר להציע לו חוג ג'ודו למשל או כדורגל.
    אם פוגעים בו, ניתן ללמד אותו לעמוד על שלו ולתת לו כלים לצורך כך.לא צריך לשחק האבקות בשביל זה.
    נשמע שסכ"ה הוא בסדר גמור. אם ההורים שלך דואגים לנכד ובדרך מלחיצים אותך בדקי אם זה עוזר לאימהות שלך או לא. אם לא, התרחקי בנימוס ותקשיבי לעצמך.
    מצד שני, ליתר ביטחון ,בדקי אם יש בעייה בשיווי משקל, וויסות תחושתי או מוטוריקה גסה... הכתובת היא מרפאה בעיסוק. אם יש בעייה כזו טפלי, זה הזמן. אם אין, לכי לבנות איתו ארמונות בחול, בכיף..

בהצלחה
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות - דחוף!
    שיר
    23/05/2009

בתי בת תשע וחצי ויש לה חבר בן גילה כבר חמישה חודשים. לפני כשבוע היא נפרדה ממנו בלי שום סיבה מיוחדת וחזרה אליו למחרת. היא טוענת שהיא אוהבת אותו וכיף לה איתו אבל פתאום היא לא רוצה ללכת אליו הבייתה שרק יבוא אליה , קשה לה לדבר איתו בכיתה ( מה שלא היה בעבר). משהו השתנה בה פתאום. אני ממש מודאגת כי נראה לי מוזר שפתאום היא שנתה את ההתנהגות שלה אליו. ניסיתי לדובב אותה אם משהו קרה והיא טוענת שכלום רק שהיא פתאום מתביישת, שקשה לה להיות בבית שלו כי לא נעים לה שם. שאלתי אותה שוב ושוב אם היא רוצה להיפרד ממנו אך היא אומרת שלא אבל בכל זאת היא לא מוכנה ללכת אליו. יש לה הרגשה לא נעימה שם. ההורים שלו מאוד נחמדים ואוהבים אותה. אני לא מבינה מה גרם לה לשינוי הזה.מה לעשות? איך לעזור לה? האם עלי להיות מודאגת?

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי התנהגות - דחוף!

הוספת תגובה

• חבר בגיל 9 וחצי

ליאת גרוס
    24/05/2009

שלום שיר
    קודם כל אין מה להיות מודאגת. את מתארת התנהגות נורמלית לחלוטין וזה עוד יקרה הרבה פעמים. ממש לא להתרגש.
    את שוכחת שהיא לא בת 14. בגיל שלה רק מתחילים להבין את המשמעות של בנים בנות. זה עוד לא ברור. רק לומדים את הקדם חוקים של החוקים של המשחק. עוד לא ממש משחקים. המשמעות של פרידה וחבר אינה רצינית כמו בבגרות. ילדים בגיל זה רק מתחילים לבדוק את השטח. להרגיש מבוכה.להתבייש. אין אהבה רומנטית.אין משיכה פיזית (אני מקווה). נפרדים, חוזרים, מחליפים,מתרגשים. ככה זה וזה טוב ונכון.
    חשוב שתהיה שם בשבילה אבל שלא תיכנסי לסערה בה היא נמצאת. היתרון הוא שאת מבוגרת ויכולה להסתכל על זה מהצד. אם תדאגי, תשדרי לה שמשהו לא בסדר, וחבל. תני לה להתנסות, גם אם קצת עצוב או קשה לה לפעמים. תשאלי ותהיי קשובה אבל אל תלחצי או תנדנדי.
    זו רק ההתחלה, קחי אויר...
    בהצלחה
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת פיפי
    אלינור
    22/05/2009

בתי בת כמעט 6. גמולה מחיתולים ביום מגיל שנתיים וחצי (היא יזמה את הגמילה, ללא לחץ שלנו) ובלילות - כחודשיים לאחר מכן). אף פעם לא בורח לה פיפי בלילה. בבוקר, לאחר שקמה - מסתובבת לא מעט זמן עד שהולכת מרצונה לעשות פיפי, ללא כל בעיה. בשעות היום, לאורך תקופות ארוכות, אין שום קושי. ואז, ללא כל סיבה מוגדרת וללא טריגר ברור, מופיעים אירועים חוזרים של בריחת שתן בבית ואפילו פעם-פעמיים בגן.
    אני מודה שלצערי אני לא מצליחה לגלות שליטה עצמית בנושא וכועסת עליה כשזה קורה. היא עצמה מתעלמת לגמרי מכל העניין ומתעקשת להראות משועשעת כשאני מתרגזת. גם כשאני מצליחה להתעלם - זה לא חולף. ולאחר מס' שבועות - חוזרים לשיגרה ללא פספוסים.
    מדובר בילדה מאוד אינטיליגנטית ומאוד רגישה.

איך להתייחס לזה? לפנות לעזרה מקצועית או שזה עדיין סביר?

לקביעת תור
    סגירה
    בריחת פיפי

הוספת תגובה

• פריחת פיפי

ליאת גרוס
    23/05/2009

שלום אלינור
    בריחת פיפי כמו שאת מתארת יכולה להיות תוצאה של רגרסיה רגשית מסויימת בעקבות איזו מצוקה זמנית. בדקי טוב האם לא קרה דבר משמעותי בגן או בבית שיכול לעורר רגרסיה כזו. האם חוץ מהפיפי יש גם סימני מצוקה אחרים ? פחדים ? אם יש קושי רגשי חשוב שיקבל מענה.
    אפשרות אחרת היא שזהו סוג של" דווקא" , לא בהכרח מודע עד הסוף).
    לדעתי חשוב להטיל עליה את האחריות לנקות אחרי, ולהחליף בגדים. לא לפנות אלייך. תסבירי לה בדיוק מה לעשות ואז תצאי מהתמונה עד כמה שניתן. הכעס שלך במילא לא יעיל, סימן שזה לא הכיוון...
    האם גם במקרים אחרים שאת כועסת היא משועשעת ומתעלמת ? אם לא, ייתכן כי היא בעצם מסתירה בושה מבוכה וחוסר אונים ולכן מתנהגת כך. חשבי על זה.

אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז זהו, ששאלתי את הגננת, והיא אמרה

אלינור
    23/05/2009

שהילדה נהדרת בגן, ושכולם אוהבים אותה ומעוניינים להיות בחברתה. היא ייחסה את בריחת הפיפי החד פעמית בגן לכך שהילדה היתה מאוד עסוקה בחצר ושכחה, ואמרה שישתדלו להזכיר לה יותר.
    בבית אנחנו מנסים להזכיר, אבל היא מגלה התנגדות ומתעקשת שאין לה. והרבה פעמים שתי דקות לאחר מכן יש "תקלה" חדשה.
    בבית אין שומדבר מיוחד - יש לה אח כבר לא חדש בן שנתיים וחצי כמעט, היחסים ביני לבין אביה מעולים (חמסה:)), גרים באותה דירה מאז היתה בת שנה. אין שום שינוי מהותי שאני יכולה לחשוב עליו.
    לגבי התגובה שלה לכעס שלי - היא הסבירה לי כבר בעבר (ציינתי שהיא נבונה...) שחברה שלה בגן הסבירה לה שכשכועסים עליה - כדאי לה לחייך, כי זו תגובה יותר מוצלחת מלבכות ולהעלב. היא אמצה את הרעיון בחפץ לב, ואם אינה שוכחת שלא אמורה להעלב כשאני כועסת על דבר מה (לא משנה מה) - היא מגיבה כך.

ואולי בכ"ז הפעם מדובר במשהו פיזיולוגי, כי זה קיצוני - אולי דלקת בדרכי השתן - נבדוק את האפשרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר - לגבי שאלת הפחדים - יש לה

אלינור
    23/05/2009

המון פחדים בזמן האחרון - מפחדת מעכבישים וזבובים ורמשים באופן כללי, בצורה מוזגמת, על גבול ההיסטריה. ולא עוזר אם אנחנו מבטיחים שאנחנו איתה ושומרים עליה ומסבירים שהרמשים למיניהם קטנים ובלתי מזיקים ופוחדים ממנה עוד יותר...
    כבר מזמן היא פוחדת באופן בולט מהחושך ומסרבת, משמתחיל להחשיך, ללכת לבד לחדרה, שנמצא בקצה המסדרון, או בכלל, לעזוב את חדר המגורים בלעדינו או ללא ליווי של מישהו אחר (ולצורך העניין - גם אחיה הקטן יספק אותה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת פיפי

ליאת גרוס
    24/05/2009

מצד אחד, חשוב בהחלט לבדוק את העניין הפזיולוגי. זו בדיקת שתן פשוטה.
    מצד שני, העובדה שזה כמעט לא קורה בגן וקורה הרבה בבית מעוררת שאלות. מה דעתך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת כבר מה לעשות
    יפעת
    22/05/2009

שלום
    אני אמא לילד בן 6 וילד בן 4. בני הבכור נמצא בגן חובה ואיתו בגן יש ילד שהוא מאוד נגרר אחריו להתנהגות שלילית (אותו ילד מבקש מבני לעשות דברים שהוא בחיים לא היה עושה כמו להציק/להרביץ לילד אחר או פעם אחת הוא הצליח לגרום לו להוריד את המכנסיים לפני ילד או שניים מהגן, לעשות פיפי על ילד אחר !!!!! השתוללויות והתפרעויות וכל זנ בטענה שאם בני לא יעשה כדבריו הוא לא יהיה חבר שלו "וכל הילדים בגן יהיו עליו" שום דבר לא הועיל לא הסברים ולא עונשים ולא חיזוקים חיוביים לאחר כל הסנקציות האלו יש "שקט" ולאחר תקופה מסויימת הכל חוזר חלילה.יש לציין שהילד שלי הוא ילד למופת ואין שום שחר להתנהגות כזו בבית או בבקור משפחתי. זה קורה רק בשעות הצהרון וטיפה בשעות הגן. כמו כן בזמן האחרון (חצי שנה אחרונה) הוא החל להיות מאוד תחרותי, תמיד רוצה להיות ראשון בדרל למעלית , לאוטו במשחק עם אחיו הקטן ובכל משחק אחר הוא חייב לנצח וברגע שזה לא קורה הוא מאוד מתאכזב מעצמו ניסתי לגלות אמפתיה ולאמר לו שאני מבינה שזה מאוד חשוב לו לנצח ולהיות ראשון אבל לא תמיד זה מה שיקרה ושהוא צריך לדעת לקבל גם הפסדים אבל הוא עדין מרגיש כך.
    בבקשה עזרה בהולה !!!
    תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת כבר מה לעשות

הוספת תגובה

• יחסים חברתיים בגיל 6

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/05/2009

יפעת שלום,
    אנשים נמשכים לחברתם של אנשים מסוימים, מסיבות מגוונות. לא תמיד יהיה לך ברור מדוע בנך נמשך לחברתו של ילד אחר ומחקה אותו. אני מתארת לעצמי שלא בהכרח היית בוחרת כחברים לעצמך, את כל החברים של בן זוגך, לא? בכל אופן, ילדך עומד להיתקל עוד רבות בילדים כריזמטיים שמתנהגים באופן שאינו מקובל עליך. במקרים אלו, רצוי לנקוט בשתי תגובות מקבילות: ראשית, את זו שאחראית על עיצוב התנהגותו ואופיו של בנך, ולכן ההסברים, החיזוקים החיוביים והסנקציות במידת הצורך, הם נחוצים ביותר. שנית, אם קיים ילד שאת חושבת שמשפיע על בנך לרעה, תוכלי לעזור לילד להתחבר עם ילדים אחרים חיוביים יותר בעינייך - להזמין אותם לביתך, ליזום עם הוריהם מפגשים אחהצ וכדומה. כמו כן, אפשר לבקש מהגננת להפריד בין בנך לבין הילד האחר, לשים אותם בקבוצות עבודה נפרדות, להושיב אותם במפגש ליד ילדים אחרים וכו'.
    בנוסף, מעבר להתייחסות להשפעת החבר על בנך, רצוי מאוד לתת מקום ומרחב לבנך לבטא עוד התנהגויות והיבטים שלו, מלבד היותו "ילד למופת". תחרותיות, תוקפנות, ולעתים גם שמחה לאיד, הן התנהגויות אנושיות שבמידה ולא תהיה להן אפשרות ביטוי, הן תתעצמנה ותתעצמנה. סהכ גם אנחנו המבוגרים לא מקבלים הפסדים בכזו שמחה ובגרות, כפי שאנו מצפים מילדים לפעמים. ייתכן שכשבנך ירגיש שיש לו יותר לגיטימציה גם לכעוס, להתחרות וכדומה, הוא פחות יזדקק ליצור קשר עם ילד ש"מבטא" עבורו את החלקים הללו, שקיימים בכל אדם.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7
    אמא
    21/05/2009

בני בכיתה א' קטנה לליקויי למידה,הוא תלמיד חרוץ שאוהב להכין שיעורי בית וללמוד אבל בכיתה ובבית כשלא מצליח לו משהו וניגשים אליו ואומרים לו לנסות שוב הוא מתעצבן וקורע את הדף.אבקש שתתנו לי עצה כיצד עלינו להגיב במקרה זה.תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7

הוספת תגובה

• קושי להתמודד עם תסכול

ליאת גרוס
    23/05/2009

שלום מיטל.

אפשר אולי להסביר לו שלא לומדים מה שיודעים אלא מה שלא יודעים. והדרך היחידה ללמידה היא לנסות שוב ושוב עד שמנצחים את הקושי.
    האם זה קורה בתדירות רבה.? אם לא, הייתי עוזבת ולא לוחצת. הרי יקבל משימה דומה בימים הבאים בכל מקרה ואולי אז ינסה ויצליח.
    אם זה קורה הרבה כדאי לאמר לו שיקח זמן להרגע ואז תבואו לעזור לו. במהלך העזרה תנו לו לעשות אפילו חלק קטן ממה שלא הצליח ,)ואז הדגישו בפניו איזה יופי הצליח למרות שחשב שלא יוכל. אם יחווה הרבה הצלחות חלקיות כאלו, יאמין בעצמו יותר ואולי יעיז לנסות יותר בהמשך.
    בכל מקרה לא הייתי נכנסת איתו ראש בראש, אבל גם לא מוותרת לגמרי.
    תזהרי שהנושא הלימודי לא יצבע את קשרייך עם בנך. כמו כן, אל תשכחי להדגיש ולפתח בחייו תחומים בהם הוא מוצלח יותר מהתחום הלימודי.

מקווה שעזרתי
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שבוחרת בעצבות ובמסכנות
    אורית
    21/05/2009

שלום ,
    לנו יש ילדה בת 10 , ילדה מקסימה מאוד אך הבעיה העקרית איתה שהיא תמיד בוחרת להיות עצובה
    לשבת בצד דווקא כשיש שימחה והמולה .

לדוגמא בזמן ל"ג בעומר כשכולם חגגו פתאום ביתי החליטה ללכת הצידה ולשבת שם עד ששאר הבנות קראו לה ומשכו אותה פנימה .
    אותו כנ"ל בבית אם כולם יהיו שמחים היא דווקא רוצה להיות עצובה .
    שאלתי היא למה ?
    כשאני שואלת אותה היא עונה לי :"כי ככה אני וזהו!!!"
    אני חייבת לציין שהדבר מקשה על כל הבית ומקשה עלינו ההורים עד מאוד .
    מה עושים ?

תודה

הוספת תגובה

• בוחרת להיות עצובה ?

ליאת גרוס
    21/05/2009

שלום רויטל.
    את טוענת שביתך בוחרת להיות עצובה, רוצה. מחליטה, וכך מקשה על כל בני הבית. אני רוצה להציע אופציה לפיה זה לא עניין של בחירה אלא של קושי ומצוקה שאפילו היא לא בהכרח מבינה אותה עד הסוף. אולי בסיטואציות של שמחה והמולה היא מרגישה שהיא הולכת לאיבוד. משהו מעציב אותה. משהו קשה לה. אולי חשה לא נח בקבוצה גדולה.
    היא אמרה" כי ככה אני וזהו" כי חשה שאת מאשימה ולא שאת מתעניינת באמת. אולי גם לה זה לא ברור.
    אני מציעה לבחון את הדברים דרך הפריזמה הזו, ואז אולי יעלו רעיונות אחרים להתמודדות ואם לא אשמח לעזור..
    מה דעתך ?

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה