פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד מכה
    עינב
    17/05/2009

בני בן שנתיים ושמונה חודשים , ובזמן האחרון כאשר הוא כועס או לא מסכים על משהו הוא נותן לנו מכה ברגל , ביד ולפעמים בפנים .
    רציתי לדעת ממה זה נובע ואיך אפשר לטפל הזה .
    תודה
    עינב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד מכה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד מכה

ליאת גרוס
    17/05/2009

שלום עינב. את שואלת למה זה קורה ובעצם את גם עונה. זה קורה כי כועס או לא מסכים על משהו ומנסה לבטא את תחושותיו.
    מה לעשות? ישר ובאופן חד משמעי לתפוס את היד( לא בכח מעבר להכרחי) ולאמר שלאמא/אבא לא מרביצים . חשוב לאפשר לו לבטא את עצמו אבל גם חשוב שידע שהביטוי לא יכול להיות אלים וגם שלא תמיד מקבלים מה שרוצים.
    אל תאפשרו לו להרביץ לכם. קו אדום . לא!

בהצלחה
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביעותי לילה
    יורי
    17/05/2009

בני בן13 ומתלונן זה כבר שנתיים שמופיעים לו זומבים בחלומות ושזה מפחיד ומונע ממנו לישון.
    הילד חסר בטחון לגמרי.ובעל קשיים חברתים.
    האם עלי להפנותו לטיפול ולמי?

לקביעת תור
    סגירה
    ביעותי לילה

הוספת תגובה

• ביעותי לילה ועוד.

ליאת גרוס
    17/05/2009

שלום יורי
    . לא קל לחיות עם חרדות, בלי ביטחון ובלי חברים. ייתכן מאד שכל הדברים קשורים יחד. כן, כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי. מנסיוני זה יכול להיות יעיל מאד לבעיות כמו שאתה מתאר. איפה אתה גר, כך שאוכל לנסות להמליץ על מישהו בסביבתך...

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ - דחוף !!!
    רות
    17/05/2009

שלום רב !

הבת שלי בת 5 ושמונה חודשים (!) ועדיין לוקחת מוצץ, ולא רק לפני השינה, אלא גם בהזדמנויות שונות במהלך היום (כשהיא בבית בלבד).
    לפני יומיים לא מצאנו את המוצץ האהוב שלה , ולאחר בכי תמרורים והיסטריה רצינית מצדה, היא נרדמה.
    אתמול בבוקר מצאתי את המוצץ, אולם לא אמרתי לה, והחבאתי אותו. בלילה היא נכנסה ממש להיסטריה, היא היתה ממש בקריז, בכתה וצרחה עד כדי שרצתה להקיא, אבל הצלחתי לעמוד בזה, ולא נתתי לה את המוצץ. לבסוף נרדמה.
    האם אני עושה את הדבר הנכון ? האם לתת לה את המוצץ, לומר לה שמצאתי אותו, או להמשיך ולהחביא אותו עד שתגמל.

אודה מאוד לתשובה עוד לפני הלילה.

יום נעים.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ - דחוף !!!

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ

ליאת גרוס
    17/05/2009

שלום רות. את צודקת שהגיע הזמן להיגמל אבל השאלה היא איך. אין ספק שעדיף שהיא תהיה שותפה פעילה בתהליך . לדעתי הגישה שלך אפשרית רק אם את משוכנעת לחלוטין שניסית ברצינות דרכים אחרות לגמול אותה ושום דבר לא עזר. מה כבר ניסית עד כה ומה קרה ?

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתמודדים עם ילד שמשקר.
    אורלי
    17/05/2009

שלום רב.
    אני אם חד הורית שמגדלת שני בנים לבד. בן בצבא בן 20.ביחידה קרבית והרבה נחת. וילד בן 14.
    עלינו לארץ מארה"ב לפני 10 שנים. לאחר שהתגרשתי מאבי ילדיי. ההסתגלות היתה קשה אבל הצלחנו להתמודד דיי בסדר. הבן הקטן שלי היה עם קשיים בלימודים ואת זה שייכו למעבר ולגרושים הוא נבדק בכמה איבחונים של בעיות למידה ולא נמצאו לקויות. שייכו את זה כנראה למעבר. בעזרת מורים פרטיים אנחנו משתדלים להתגבר על הבעיות למידה.לציין שהאבא לא תומך בילדים כלכלית ולא נפשית. הילדים מבקרים פעם בשנתיים בערך את אביהם.לאחרונה יש לי בעיה חמורה עם הילד בן ה14. הוא משקר לי ולמורים. גם לחברים שלו . שקרים חמורים ביותר גם כשהוא נתפס בשקר הוא ממשיך לשקר במצח נחושה שזה בעצם הכי גרוע ,בנוסף הילד מבריז מישיעורים והחמור ביותר היה שהשתתף בפריצה למתנ"ס וגנבו כדורים. חשוב לומר כשקורים מצבים אלו אני מנהלת שיחות איתו ומענישה אותו הוא מבטיח לי ולעצמו שהוא יפתח דף חדש אני רואה שזה מאוד מפריע לו אבל זה חוזר, היום אני במצב שאני לא יודעת איך להתנהג איתו .וחשוב לציין שאני אם שמקדישה את כל חיי לילדים. תמיד מעורבת בחיים שלהם תמיד עם יד על הדופק, אימא שתמיד מנהלת שיחות עם הילדים תמיד לצידם שאפילו ויתרתי על חיי הפרטים למען הנפש של הילדים שלי. מאוד קשה לי להתמודד עם מצב זה ואני אדם מאוד חזק אבל היום אני חסרת אונים. חשוב לי לציין שעם הבן הגדול שלי לא עברתי מצבים כאלו ונהפוכהו. אני מאוד פוחדת שאני מאבדת את הילד ושלי אני מבקשת את עזרתכם.
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• נער במשבר

ד''ר שירי שדה שרביט
    18/05/2009

אורלי שלום,
    מדברייך נראה שהבן שלך נמצא במשבר רגשי, אשר בא לידי ביטוי גם בקשיים לימודיים וגם בהתנהגויות שמורדות במוסכמות החברתיות ובחוקים החברתיים. דרך דברייך ניתן היה להתרשם כמה את מושקעת בילדייך וכמה את מגיבה לכל עניין ומטפלת בו - משלמת למורים פרטיים, מענישה כשיש התנהגויות שליליות וכדומה. אולם מכל המידע שמסרת נראה לי שייתכן ובנך סובל מקשיים רגשיים ובינאישיים, אשר נמצאים בבסיס כל ההתנהגויות. במקרה זה, איש המקצוע המתאים הוא פסיכולוג. פסיכולוג יוכל גם לעזור לך באמצעות הדרכת הורים, לחוש קומפטנטית ומתפקדת מול בנך.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה לבן 12
    יפית
    17/05/2009

בני בן ה-12 מאובחן עם בעית קשב וריכוז. מזה כשלוש שנים הוא סובל מקושי רב להרדם. הדבר מתבטא בשכיבה ארוכה במיטה, חרדה מפני הזמן שעובר , ומשעה מסויימת- באיזור 11 בלילה כבר מגיע שלב שאם לא נרדם אז הוא מבקש לעבור לסלון שם הוא צופה בטלוויזיה עד שנרדם.
    במקרים שהוא כן נרדם, אזי לאחר כשלוש שעות- באזור השעה 12-12:30 הוא מתעורר ועובר לבד לסלון, ושוב צופה בטלוויזיה עד שנידרם. השעות הן די קבועות והתהליך קורה כל לילה. למותר לציין כי בבוקר הוא עייף, וכשהוא חוזר הביתה לא פעם נרדם בצהריים אחרת קשה לו לתפקד.
    בתקופה הראשונה נעזרנו בטיפול הומאופאטי שעזר לתקופות שונות , אך לפני כחודש התחלנו לטפל בריטלין (10 מ"ג) שעוזר לו במהלך יום הלימודים אך נראה כי בעיית השינה רק הולכת ומחמירה. אמרו לנו שיש קשר בין בעיית הקשב לבעיית השינה- אך מה עלינו לעשות כדי לטפל בבעית השינה? בתקופות קודמות המצב היה שלא יכולנו לצאת אף פעם בערבים כי הילד היה בחרדות ולא מצליח לישון עד שחזרנו(היה מלווה באינספור טלפונים ובכי היסטרי), כעת מתבטא רק בהמתנה לשעה שבה יוכל לעבור לסלון. נשמח לקבל המלצה לאיבחון או טיפול. יפית

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה לבן 12

הוספת תגובה

• שלום יפית

ליאת גרוס
    17/05/2009

שלום יפית. הפניתי את שאלתך לקולגה שלי שמתמחית בקשר בין בעיות קשב ושינה על כל השלכותיהם. מקווה שהיא תחכים את שתינו. אעדכן אותך.
    אם לא אחזור אלייך תוך מספר ימים סימן שהיא לא ידעה . במידה וכך, אנא העלי שוב את שאלתך לפורום אולי מישהי אחרת תדע.

ליאת גרוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה במס' נושאים
    נוגה
    16/05/2009

שלום, שמי נוגה,
    אני אמא לילד בן 4.5, וילדה בת 1.7.
    בני הבכור הוא ילד מקסים וחכם. ילד שובב ושמח.
    1. לאחרונה התחיל להתנהג ביתר אלימות מילולית ופיזית בגן וגם בבית. כל דבר בין אם משחק או ארוחה או אפילו להתלבש בבוקר נגמרים בכעסים שלנו עליו ובהשתוללות והתפרצות שלו.
    בגן הפך להיות לא ממושמע, יותר מילד שובב טיפוסי, מרביץ ואף נראת ירידה בכמות העבודות שהוא עושה בגן. מתחילת הגן החדש היו לנו מספר שיחות עם הגגנת על כך שהוא לפעמים רב יותר מידי עם ילד מסוים, מרביצים וכו', אבל זה היה בגלים ובבית לא היה שום דבר (יותר מהתנהגות בודקת גבולות נורמלית לטעמי).
    אני משתדלת להיות בזמן אישי איתו לפחות פעמייים בשבוע. אך גם אז ישנן מריבות רבות, התחצפויות וכו'. אני מרגישה כי בחודש האחרון הוא כביכול פורק כל עוול ומתנהג בצורה לא אופיינית לו.
    2. לאחרונה הבחנתי בכך שקשה לו לפסיד בתחרויתו והוא מגיע למצב של התפרצות לא הגיונית עד כדי בקשה שלו להפסקת חוג שחייה בתגובה של התפרצות לא ניתנת להבנה. ( חוג שהיה בו מגיל שלושה חודשים).

אני בטוחה שישנו קשר בין התנגותו הקיצונית לבין אחותו. אני עושה כל מאמץ להבדיל ביניהם אך זקוקה נואשות לעצות ודרכי פעולה.

תודה רבה נוגה.

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה במס' נושאים

הוספת תגובה

• ממתינה בקוצר רוח לתגובה.

נוגה
    17/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם והשפעת אחים

נעמה סבג שמש
    19/05/2009

נוגה שלום,

אני מתקשה לענות תשובה מלאה, ללא הרקע של ההתנהלות היומיומית בבית, היכן האבא בתמונה, ואיך מתחלק הזמן ביומיום בינו לבין אחותו. ומה רמת הקשר ביניהם.

מעבר לכך, נשמע לי שהצבת הגבולות שאת דיברת עליה כנורמלית, היתה מעט מתירנית ואולי מאפשרת מידי.
    אם הדבר החמיר רק לאחרונה, התגובות צריכות להיות נוקשות וברורות. זה אומר לאחוז את ידיו ולא להתיר אלימות, זה אומר להכנס לחדר להרגע יחד איתו בכל זמן התפרצות.

הוא לא רוצה חוג שחיה? לא נתחנן. נבהיר לו שהיום יש חוג ואם הוא לא רוצה לא נלך. לא נעשה מזה ענין, כמו שהיה רוצה.

לגבי הנושא של להפסיד במשחק: חשוב ללמד ילד כישורים חברתיים. ללמדו כיצד להפסיד בצורה מכובדת, להתמודד עם תסכול ואכזבה, והכל דרך דוגמא אישית.

עמדי על שלך, גם כאשר רק שניכם נמצאים, אל תוותרי גם אם כביכול זמן האיכות נפגע. רק כך תעזרי לו ללמוד איך להתמודד עם כעס, תסכול וכאב.

אם תרגישי שקשה לך להתמודדות. העזרי באימון והדרכה הורית. שניים שלושה מפגשים יוכלו לתת לך כיוןן.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התייחסותך.

נוגה
    19/05/2009

ההתנהלות השגרתית: התעוררות 6:30, בעלי לוקח אותם לגן (אני יוצאת מאד מוקדם),
    אני מוציאה אותם את הגדול מהגן ב-4 ולאחר מכן את הקטנה.
    לעיתים אני נשארת איתו קצת בגגינה שחק ומוציאה אותה יותר מאוחר.
    אחר הצהריים משחקים יחד, אם יש לו כוח הולכים לחבר או מזמינים חבר, או הולכים למשפחה.
    יום בשבוע היה לנו שיעור בריכה ואז היינו רק שנינו במים.
    אוכלים ארוחת ערב ב1800/1830. מקלחת ושינה.
    בעלי מגיע לרוב מאוחר, רק לזמן מקלחת ושינה (19:30).

הקשר בין שניהם הוא טוב. הם משתוללים ביחד, לעיתים הוא מציק לה, אני משתדלת לאחרונה לא להתערב (למעט דברים מסוכנים או כאשר זה נגמר בבכי ואז עושה הפרדה בלי לשפוט מה היה, רק שואלת אותו מה אפשר היה לעשות כדי שהיא לא תבכה).
    יעצת לי להיות איתו בזמן התקף הזעם. מה לעשות כאשר אני לבד עם שניהם ואם אני אשב איתו ועם הקטנה בחדר זה לא בדיוק יהיה ראוי.
    אשמח לשמוע דרכי פעולה להראות הפסד בכבוד. אני מסבירה כל הזמן שאין תחרות ואם קורה ואני עשיתי משהו לפני אני מסבירה שלא נורא לפעמים לא מגיעים ראשונים וגם שני או שלישי זה לא נורא, מה עוד אפשר לעשות?

תודה רבה על התייחסותך.
    נוגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנגה.

נעמה סבג שמש
    20/05/2009

במצב בו אתם לבד , אפשרי לו לשבת במקום מסויים בחדר בו כולכם נוכחים, או לאפשר לו להכנס לבד לחדרו להרגע. הוא כבר מסוגל לזה בגילו.

ללמד ילד להפסיד בכבוד זה תוך דוגמא אישית.

כשאת מפסידה במשחק איתם את צריכה לומר שזה מאד מאכזב אותך שהפסדת, אך לעתים מנצחים ולעתים מפסידים. אולי פעם הבאה את זו שתנצח.

לגבי האב, לדעתי, נוכחותו זמן רב יותר והקדשת זמן איכות לילד יכולה לעשות פלאים.
    נוכחות הורית מאד ממתנת אגרסיות.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת.

נוגה
    20/05/2009

תודה רבה על התייחסותך המהירה והמעשירה.
    רציתי לשאול גבי הגן.
    עד לתקופה של החודש האחרון בני לא היה מתנהג בצורה כל כך אגרסיבית ולא ממושמעת בבית אלא היה ילד רגוע ונינוח.
    לעומת זאת בגן היו התפרצויות אלימות מתחילת השנה והגננת ישבה איתנו לשיחה מספר פעמים. אבל עד לעכשיו בבית לא הרגשתי שישנה בעיה כי בבית הוא היה מתנהג 180 מעלות מאיך שמתארת אותו הגננת.
    האם יכול להיות שפיספסתי משהו בבית? או שמע ישנה בעיה בגן ועכשיו זה משפיע על הבית?
    יש לציין שזו שנה ראשונה בגן עירייה. אני מרגישה לפעמים שהגננת הולכת איתו אבן על סכין.

אשמח לדעתך.
    נוגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות אלימה בגן בלבד

נעמה סבג שמש
    21/05/2009

נגה בקר טוב,

אם את טוענת שהכל היה בסדר בבית, אני מניחה שזה אכן היה כך. במיוחד אם מדובר בכך שממש לא חשת את מה שהגננת מתארת.

בעיניי זה אבסורד שלגננת אין את הכלים לטפל בבעיה, ולצערי אני נתקלת בזה לא מעט לאחרונה.

בהחלט יכול להיות שהחוויה בגן היא אחרת ובשל כך גם ההתנהגות.

חשוב שתדעי איך הם מגיבים ואיך הם מטפלים בסיטואציות כאלה.

בקשי שהפסיכולוגית של הגן תערוך צפייה על בנך כדי שתוכלי לדעת האם משהו מציק לי ומה מקשה עליו את ההתנהגות בגן.

שווה לבדוק.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמתרגז מהר וחסר סבלנות.
    לנה
    16/05/2009

לפורום שלום,

מחפשת פסיכולוג ילדים שיעזור לי.
    לילד שלי (בן 6.5) יש בעיות חברתיות אשר מתבטאות בכך שהוא אינו מצליח להסתדר עם ילדים אחרים. הוא חסר סבלנות ונוטה להתרגז מהר. לעומת זאת עם מבוגרים הוא מסתדר מצוין.
    אשמח לשמוע מניסיונכם ולקבל ת עזרתכם.

לנה.

הוספת תגובה

• ילד שמתרגז עם ילדים ולא עם מבוגרים

ליאת גרוס
    16/05/2009

שלום לנה
    יכולות לניות כל מיני סיבות למה הוא מסתדר עם מבוגרים ולא עם ילדים. הסיבה הרווחת היא שם מבוגרים הוא לא צריך לוותר, לחכות, להתפשר,ולהיות שווה. עם מבוגרים הוא בעל זכויות יתר ולכן מעדיף זאת.
    סיבה אחרת יכולה להיות שתחומי העניין של ילדים לא מעניינות אותו והוא מעין מבוגר קטן.
    סיבה אחרת יכולה להיות קשורה לחוסר ביטחון או לקושי במיומנויות חברתיות.
    מה הכיוון שהכי נראה לך מתאים לבן שלך ? או לי כיוון אחר מאלו שהזכרתי. כתבי לי ואוכל להציע פתרונות
    כך או כך ביקורים אצל פסיכולוג בהחלט יוכלו לעזור, אבל אני צריכה לדעת יותר כדי לדעת עם להמליץ על הדרכת הורים או טיפול בילד. נשמע לי שהכי מתאים משהו משולב.

מחכה לתגובתך
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה דחופה
    רונית
    16/05/2009

שלום רב,

אני אמא לילדה בת 11 ולילדה בת 3, יש לי כל כך הרבה בעיות שאני לא יודעת מאיפה להתחיל.
    הבעיה העיקרית היא עם ביתי הגדולה (11).
    אני מרגישה שאני ובעלי איבדנו שליטה עליה, היא זו שמנהלת את הבית ולא אנחנו.
    תמיד היא הייתה ילדה קשה, ולאחר שאחותה נולדה המצב הלך והחמיר.
    היא מניפולטיבית, אנוכית, נצלנית וחומרנית. הכל סובב אצלה סביב הכסף, הבגדים וסביב מה שיש לבנות האחרות.
    מן השניה הראשונה שהיא פוקחת עיניים בבוקר היא מתחילה לבקש מאיתנו דברים: בגדים, משחקים, כסף...כשאנחנו מסבירים לה שאנחנו לא יכולים להרשות את זה לעצמנו היא בוכה ולא מדברת איתנו. אומרת שאנחנו הורים גרועים ושהיא שונאת אותנו והלוואי שנמות.
    הזמן היחיד בו היא נחמדה אלינו ולא מתחצפת הוא כשהיא צריכה משהו.
    אציין שהמצב הכלכלי שלי ושל בעלי קשה מאוד. שנינו עובדים מצאת החמה ועד צאת הנשמה כדי להעניק לה את כל מה שאנחנו יכולים, לא חסר לה דבר.
    המצב הגיע לכדי כך שהיא סירבה לדבר איתנו במשך חודש כשלא קנינו לה את הנעליים שהיא רצתה...
    ובפעם אחרת היא יצאה למרפסת וניסתה לטפס מעל המעקה בטענה שהיא רוצה להתאבד כי אין לה טעם לחיות עם הורים כל כך רעים.
    לאחר המקרה לקחנו אותה לפסיכולוג, אולם, הפגישות לא עזרו ולא קידמו שום דבר.
    לא מזמן היה לה יום הולדת וקנינו לה אופניים שהיא ביקשה מזמן...סיכמנו שאת הכסף שהיא קיבלה ליום הולדת מהמשפחה נקח ונשמור לתשלום חשבונות מאחר ואנחנו שילמנו על האופניים.
    כשהגיע יום ההולדת היא לקחה את כל הכסף והחביאה אותו מאיתנו שחס וחלילה לא נקח אותו ממנה...למחרת בבוקר היא התעוררה ואמרה לי: "אמא זה אמיתי שיש לי כל כך הרבה כסף או שאני חולמת? אני מרגישה שזה חלום שהתגשם...".
    בנוסף לכל זה, יש לה בעיות בבית הספר...הילדים כל הזמן מציקים לה ויש לה רק חברה אחת שלדעתי משפיעה עליה מאוד לרעה.
    הן כל הזמן רבות, החברה שלה כל הזמן מציקה לה וצוחקת עליה, אפילו בנוכחותי.
    לאחר כל ריב שכזה, הן לא מדברות במשך תקופה ארוכה וביתי אומרת שהחיים שלה נגמרו ושהיא לא יכולה לחיות בלי חברתה.
    העובדה שאני ובעלי לא נמצאים הרבה בבית מקשה עוד יותר על הטיפול בעניין, והעובדה שיש לה ילדה קטנה לטפל בה ופגישות אצל פסיכולוג עולות יותר ממה שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו...
    אני כורעת תחת הנטל.

תודה רבה מראש,
    אשמח לכל תגובה שהיא...
    רונית.

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה דחופה

הוספת תגובה

• תוספת

רונית
    16/05/2009

רציתי להוסיף שגם מצבי הרוח שלה מאוד לא יציבים....היא עוברת משמחה לעצב מהר מאוד ולהפך.
    כמו כן, היא מתפרצת בהתקפי זעם קשים- צרחות, קללות, מכות.
    היא לא מוכנה לקבל שום סמכות...לא שלנו ולא של המורים בבית הספר, כך שגם בבית ספר יש לה בעיות התנהגות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסף כסף כסף

ליאת גרוס
    16/05/2009

שלום רונית
    ילדה קשה הופכת להיות מתבגרת עוד יותר קשה. נשמע שבמאזן הכוחות בינכם היא מנצחת וזה משהו שאינו טוב לכם אבל בעיקר לה. ילד וגם מתבגר צריכים להרגיש הורים יציבים וחזקים מולם וזה לא מה שאת מתארת. אם היא במצוקה חברתית או רגשית (ונשמע שכן), את לא יכולה לסייע לה כל עוד היא המנהלת בבית. למה שתקשיב לך או תתיחס ברצינות?
    הורות למתבגרת היא באמת לא פשוטה, סביר שכשתגדל תתנהג באופן פחות מניפולטיבי. אבל בינתיים נשמע שהיא וגם אתם סובלים. חשוב להחזיר לכם כהורים חלק מהכוח שאבדתם. אתם אלו שאמורים לנהל את הבית ולעזור לה לנהל את עצמה. זה הכיוון. אם את מרגישה שזה קשה לבד פנו לייעוץ אבל במקום להוציא כסף על טיפול פסיכולוגי בשבילה (מה שלא ישנה את מאזן הכוחות בינכם ולכן גם לא באמת יפתור את מקור הבעייה) פנו להדרכת הורים. אפילו רק מספר פגישות כדי לקבל כיוון ומשם להמשיך לבד.
    אני רוצה להוסיף גם שבגיל ההתבגות הילדה אמורה להתמרד ולא לאהוב את ההורים. זה כתוב במנואל למתבגר. לא צריך להתרגש או להיעלב ובטח לא צריך להתקפל... כדי שתוכלי גם להתמש לקראתה, את חייבת קודם להתחזק ולקחת חזרה את הניהול.
    בהצלחה
    תחזיקי מעמד
    אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה מאוחרת לאחות חדשה?
    לימור
    16/05/2009

שלום רב
    אנחנו הורים לשני ילדים מקסימים: הבן הבכןר בן 4 ו-7 חודשים ותינוקת בת שבעה חודשים. הבן קיבל את אחותו יפה, לפחות בחודשים הראשונים. בתקופה האחרונה הוא מפגין יותר ויותר בעיות התנהגות, בודק גבולות, התפרצויות כעס וצעקות, מקלל ואף מכה לעיתים.יש לציין כי כל הזעם מופנה כלפינו ולא כלפי אחותו. כמו כן הוא הפך להיות רגיש יותר, כשמהו לא מצליח לו הוא ישר מתחיל בדיבור בכייני ומתעצבן. האם זוהי תגובה מאוחרת להולדת אחותו או שמא משהו אחר? קשה לנו להתמודד אתו כיוון שהוא נבון ועונה בחכמה ולעיתים אף מסרב לקבל מרות. מה עושים???
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה מאוחרת לאחות חדשה?

הוספת תגובה

• תגובה לאחות

ליאת גרוס
    16/05/2009

שלום לימור
    אכן, יכול מאד להיות כי זו תגובה מאוחרת. ילדים רבים "עוברים את המשבר" מאוחר כי אז התינוק פתאום מתחיל להיות חמוד ומקסים, מחייך, ממלמל ומעניין. עד אז רק ינק, ישן, בכה והיה משעמם. עכשיו מתחילה התחרות והוא מחפש כלים להישאר במקום מוביל ולנצח. מצד שני יש סיכוי שעובר עליו משהו אחר שלא קשור. אני לא יכולה לדעת כי אין לי מספיק אינפורמציה.
    בכל מקרה מה לעשות?
    1. לבלות איתו זמן לבד ולתת לו מקום של כבוד כאח בכור.
    2. כשמשהו לא מצליח לו, חשוב לשדר לו מסר שכדאי לו לנסות להתמודד בעצמו. אל תעשו עבורו דברים שיכול לעשות לבד (חוץ מלעיתים רחוקות שבא לכם לפנק אותו). אפשר לתת לו רעיונות איך להצליח, ולתת לו דוגמאות לפעמים אחרות שהצליח
    3. לא לוותר לו אם הוא מסרב לקבל מרות. הצבת גבולות חשובה מאד ומסייעת בעיקר עבורו (וגן עבורכם). זה לא קשור לתבונה. על אחת כמה וכמה... תזכרו שבנתיים אתם גדולים ומבונים ממנו.

בהצלחה
    אשמח להתעדכן מה קורה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמבטיה
    עמיר
    16/05/2009

אני אב לילד בן שנתייים שעדיין לא משתמש בסיר,כמעט בכל פעם שהוא נכנס לאמבטיה הוא מחרבן
    רק לא אם יש איתו משהוא ,הוא עדיין לא מוכן להשתמש בסיר.
    המנהג הזה קצת מפחיד האים יש משהוא שגורם לזה? אין לו שום בעיות נוספות,

לקביעת תור
    סגירה
    אמבטיה

הוספת תגובה

• איזה מעצבן זה...

ליאת גרוס
    17/05/2009

שלום עמיר
    קודם כל, לא נשמע לי שיש לך מה לדאוג או לפחד. הילד מרגיש ערום, רגוע וחמים. החיתול לא סוגר עליו והגוף מרגיש נוח להוציא... שמעתי על עוד מקרים... כנראה זה יעבור כאשר יגמל ויוכל לשלוט יותר. העובדה שלא עושה זאת כאשר יש איתו מישהו מעידה על רמה מסויימת של שליטה שקיימת כבר היום.
    מה אפשר לעשות ? אולי לבקש ממנו שיעשה סימן או יתן צעקה קלה כשמרגיש שזה כבר יוצא, ואז מייד לשרותים. אם הצליח חשוב לחזק ולעודד. לתת פרס קטן אם הצליח להגיד לכם טיפה קודם או אפילו ממש בהתחלה. כך בהדרגה ילמד לשים לב ולהכין אתכם מראש.
    אם גם זה לא יעזור, אפשר תמיד להסתפק במקלחת...

בהצלחה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה ופחדים לילד בכיתה ב'
    רון
    15/05/2009

לפני כחודש חזרנו אני ואישתי מטיול בן 5 ימים בחו"ל ומאז הילד שלנו התחיל לעשות "בעיות".
    בכל בוקר אישתי לוקחת אותו לבית הספר וכל הדרך הוא שואל אותה "מי יבוא לקחת אותו?מתי יבואו לקחת אותו? ואם ישכחו לקחת אותי " והוא לא מוכן להיכנס לכיתה .וכשמגיעים לכיתה הוא מבקש ממנה חיבוק ואז הוא לא עוזב אותה ומתחיל לבכות עד שמגיעה המחנכת ומכניסה אותו.הנושא נהיה כשיגרה מטרידה ביותר. בסיום הלימודים הוא הולך לצהרון בבית הספר ומחכה לרגע שיבואו לקחת אותו.עליי לציין כי כאשר היה בכיתה א' עברנו דבר דומה .ועברה תקופה דיי ארוכה ושוב ההתנהגות שלו חוזרת.אודה באם תוכלו לייעץ לי מה עליי לעשות בכדי לפתור את הבעיה .

הוספת תגובה

• חרדת נטישה .כיתה ב'

ליאת גרוס
    16/05/2009

שלום רון
    הילד שלכם אכן מפחד מנטישה וזה אינו אופייני לילד בגיל זה האמור להבין את המשמעות של טיול לחמישה ימים. נראה כאילו יש איזה חוסר אמון או חרדה היושבים על בסיס מורכב מעט יותר. עם מי נשאר כשלא הייתם ? האם קרה פעם שאחרתם מאד והוא נאלץ לחכות לבדו לאורך זמן ? האם קורה שאתם משקרים לו (בכוונה טובה כמובן) והוא מגלה ? אולי משהו אחר?
    חשוב להסביר לו שתמיד תשמרו עליו ותדאגו לו.לחזור על זה שוב ושוב. להעביר מסר שהוא יכול להיות רגוע כי אתם תמיד תמיד דואגים לו. יחד עם זאת חשוב להיזהר לא לרחם עליו , לפנק מידי , או להרשות דברים שקודם לא הרשיתם כי זה עלול לעודד אותו להמשיך כך.
    קשה לי לדעת אם מדובר בסחטנות רגשית שלו או שהוא במצוקה. אם התנהגות זו תמשיך כדי לפנות ליעוץ מקצועי קצר כדישיסיע לכם לבנות את האמון שלו בכם באופן יציב.

אשמח להתעדכן
    בהצלחה
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השארת תאום כיתה
    מירב
    15/05/2009

יש לי תאומים בכיתה א' אשר אחד מהם מוגבל ביכולותיו השכליות ונמצא בבית ספר מיוחד אשר בו כיתה טיפולית המשלבת לימודים בכיתה רגילה עם תגבור אישי. בית הספר נהדר והילד מאד מאושר אך לא קל לו עם החומר בכיתה הרגילה והמורה המליצה להשאיר אותו שנה נוספת בכיתה א'.
    אנו נמצאים בעיצומה של התלבטות האם מהלך כזה לא יגרום לו קושי מנטלי לאור העובדה שאחיו התאום יעלה לכיתה ב'. אנא עצתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    השארת תאום כיתה

הוספת תגובה

• שוים אבל שונים

ליאת גרוס
    16/05/2009

שלום מירב
    אכן דילמה.
    האם שני האחים לומדים בכיתה קטנה או שהתאום השני בכיתה רגילה?
    אם התאום השני נמצא בכיתה רגילה, זה אומר שכבר יש הבחנה ואולי העובדה שיהיו בשתי כיתות שונות רק תקל כי לא יהיה כלל מקום להשוואה. בנוסף אם נתייחס לצורך הפרטי שלו, ייתכן כי העלייה לב' תזיק ל והוא ירוויח מהעלייה לא'. אני לא מספיק מכירה אותו אבל כדאי לך להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר ולבקש הערכה פסיכולוגית (מגיע לך חינם לדעתי) כדי שתעזור לך להתלבט.
    בלי קשר חשוב למצוא תחום בו הוא טוב יותר מאחיו וזה יהיה התחום שלו. נגיד ספורט מסויים או יצירה. חשוב לפתח אצלו תחום זה , כך שרק בלימודים יהיה נמוך מאחיו אך בתחומים אחרים שווה לו או גבוה ממנו.
    כאם לתאומות אני מבינה את ההתלבטות והקשיים. קריאת חומר בנושא או הדרכת הורים אצל מישהו שמבין בתאומות יכולה לעזור.
    במידה וגם השני בכיתה טיפולית, זה כבר יותר מורכב.חיזרי אלי

בהצלחה

אשמח להתעדכן ולהשתתף בהתלבטויות
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת ארבע שויתרה על מוצץ וחיתול
    שירה
    14/05/2009

ביתי בת הארבע אחות לבן שנה וחצי מתנהגת בצורה שונה מהרגיל לאחרונה. אני משערת שהשינוי בהתנהגות נובע מהויתור שלה על המוצץ לפני כחודש וחצי וויתור על חיתול הלילה לפני כשבועיים (היא גמולה מגיל שנתיים וחצי ביום) אציין כי המוצץ עבורה היה דרך הרגעה מן המעלה הראשונה (גם אנחנו כהורים חטאנו בכך שבכל פעם שהיא היתה כועסת או/ו מתעייפת והיינו צופים התקף זעם היינו שולפים את המוצץ ,אם היא לא ביקשה אותו קודם, והילדה הסופר אנרגטית שלנו היתה "מורידה" הילוך בשניות) על המוצץ היא ויתרה מיוזמתה אחרי כמה שיחות שהיו לנו בנושא. בוקר אחד היא קמה ואמרה שהיום היא זורקת את המוצץ לפח... היו לנו כמה ערבים של בכי שהלך ודעך ואחרי בערך שבוע כל הסיפור היה מאחורנו חוץ מכמה תיזכורות ברגעי עייפות קשים.
    כאמור, לפני כשבועיים היא ביקשה להפסיק להשתמש בחיתול לילה ואכן היו לה כמה לילות יבשים שזכו להרבה התלהבות ופירגון מצידנ.ו נדהמנו מכך שהיא החליטה וגם מקיימת וקמה בלילה לשרותים. ומאז יש לנו לילה בלי שני לילות עם. אנחנו משתדלים מאוד לא לכעוס בימים שהיא "מפספסת" ורק אומרים שבלילה הבא היא תשתדל לקום ולעשות בשרותים.
    נראה לי שכל הענין מטריד אותהמאוד משום שלפני יומים היא ניגשה אלי בערב עם מכנסיים רטובים ואמרה אמא ברח לי פיפי וגם קקי בתחתונים... הייתי המומה ורק שאלתי איך זה קרה והאם היא לא הרגישה והא רק אמרה יצא לי... אתמול זה קרה שוב הפעם רק פיפי גם כן לפנות ערב. היום קרה משהו שונה לגמרי לאחר שבאתי לקחת אותה מחברה- היא לא רצתה לחזור הביתה נשכבה על הריצפה וצרחה "למה באת?" בלית ברירה גררתי אותה לאוטו וגם שם היא המשיכה לצרוח. אי אפשר היה לדבר איתה בהגיון או להסביר (אציין שהיא ילדה מאוד שכלתנית ובד"כ שאני מסבירה דברים בהגיון היא נרגעת או שהיא מוצאת דרך בניים ששתנו מסכימות עליה) היום זה היה שונה מכל מה שהכרתי עד עכשיו מה גם, שבשלב מסויים היא החלה להכות אותי במין התקף זעם שפוט יצא משליטה ואני נותרתי חסרת אונים עצרתי את האוטו בצד ולא ידעתי איך להגיב...
    אני לגמרי מבינה שמשהו עובר עליה אבל אני לא בטוחה אם לקשור את זה לגמילת הלילה או לפירדה מהמוצץ. איך להתמודד עם כל הסיטואציות שתיארתי? ומה לעשות אם חוזרת על עצמה עוד התפרצות חמורה כפי שתיארתי.
    תודה.

הוספת תגובה

• רגרסיה או סתם מצב רוח?

ליאת גרוס
    14/05/2009

שלום שירה
    כל הכבוד לבתכם ולכם על תהליכי הגמילה שאת מתארת. ייתכן כי ההתנהגויות שתארת קשורות לגמילה, אך לא בהכרח. כך או כך אל תחזרו לחיתול הליליה או למוצץ. ביתך צריכה ללמוד מנסיון כיצד להרגיע את עצמה גם בלי מוצץ, גם כאשר מתוסכלת מאד.היא אינה רגילה לעשות זאת.
    כיצד לעזור לה במצבים כאלה ? קודם כל לתת דוגמא אישית ולא לאבד שליטה . ניתן לאמר לה, אני רואה שאת צריכה זמן להרגע...ופשוט לתת לה קצת זמן. ניתן לשאול אותה אם צריכה חיבוק ? אם היא מכה יש לתפוס את ידיה כך שלא תוכל להמשיך עד שנרגעת. כשעה (לפחות)אחרי שעובר לה כדאי לדבר איתה על מה שקרה ולבדוק איתה (אם היא משתפת פעולה) מה קרה.
    ייתכן מאד שכמו שאת נבהלת מתגובתה, היא נבהלה מעצמה ומחוסר השליטה שלה. חשוב להכיל אותה, להרגיע אותה ,לתת לגיטימיה לרגשותיה אך לשים גבולות לדרך הביטוי. היא צריכה להרגיש שאתם שומרים עליה מחוסר השליטה של עצמה.
    לגבי ההרטבה בערב, הייתי מתעלמת בשלב זה. אולי היא מנסה לעורר תגובה מסויית (כעס/רחמים) ולא כדאי לספק לה את זה כי זה עלול לגרום לה להמשיך בהרטבות. כדאי לאמר לה ללכת להחליף ולהשתדל שזה לא יקרה שוב, וזהו.
    רעיון לגבי הלילה, אפשר אולי להעיר אותה לפיפי כאשר אתם הולכים לישון... מה דעתך ?

מקווה שעזרתי
    עדכני אותי
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת ארבע

שירה
    14/05/2009

תודה רבה על התגובה המהירה.
    אנחנו מאוד משתדלים להעיר אותה לפני שאנחנו הולכים לישון וגם בלילה כשאח שלה מתעורר לבקבוק אנחנו מעירים אבל לפעמים זה מאוחר מידי והיא כבר עשתה....
    אני יודעת שכל תהליך הגמילה הוא לא רק פסיכולגי אלא גם פזיולגי ועצם העובדה שהיא לא מצליחה לשלוט בעצמה בודאי מאוד מתסכל ומאכזב אותה.
    אני מוצאת את עצמי מותשת מהנסיונות להכיל אותה ולנהוג בסבלנות. לפעמים אני פשוט מרגישה שאני מנוהלת ע"י ילדה בת ארבע שמושכת אותי באף. אני יודעת שכל נושא הגבולות הוא מאוד מורכב אבל אני ממש מתקשה למצוא את הנקודה שבה אני מפסיקה להיות זורמת ומכילה ועוברת להיות אסרטיבית ונוקשה.
    אציין כי אני ממש לא אוהבת לעבור לשלב של "אני סופרת עד שלוש ואם את לא באה אני הולכת... " מה גם שבד"כ היא לא מתרצה ואני נשארת לחכות לעוד איזה קונץ אחרון ואז בד"כ הקונפליקט נפתר.
    קצת נסחפתי לנושא אחר אבל אני פשוט מרגישה שהכל קשור אחד לשני...
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא פשוט

ליאת גרוס
    14/05/2009

אין ספק שהורות לילדה בת 4 וילד בן שנה וחצי אינה פשוטה. זה נכון שהכל קשור אחד לשני וזה עוד יותר נכון שאת לא אמורה להיות מנוהלת ע"י ביתך (רק קצת...). החכמה היא למצוא את הדרך לזרום ולהכיל באופן יותר אסרטיבי ונוקשה. זה לא או/או.. אם את מותשת, גם היא מפסידה בסוף מכל ההכלה הזו.זה לא חייב להיות ככה.
    מספר פגישות של הדרכת הורים יכולות לסייע לך לעשות סדר בהצפה ולגבש הורות מעייפת פחות לטווח ארוך באופן שמתאים לאישיות שלך ושל בעלך.
    לגבי ההרטבה. ניסיתם לא לתת לה לשתות כשעתיים לפני השינה. יש מישהו אחר במשפחה (כולל אתכם) שהרטיב עד גיל מאוחר ? מה דעתך לגבי תחתוני גמילה ללילה כשלב ביניים ?

ביתיים לילה טוב ויבש
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצבי רוח משתנים
    נטליס
    14/05/2009

בתי בת השלוש ושמונה חודשים מתנהגת בימים האחרונים בצורה לא ברורה ולא רגילה.מדיי בוקר היא מתעוררת בבוקר באנטי ומסרבת לכל פעולה שאני רוצה לבצע עימה.האנטי מלווה אותנו עד הכניסה לגן ואני נאלצת לעזוב אותה בוכיה.
    כאשר אני באה לקחתה מהגן היא מקבלת אותי בפנים חמוצות ומשם ממשיך האנטי של הבוקר.אנטי כוונתי היא לכל פעולה פשוטה כמו להיכנס לאוטו,לתת יד וכו וכל פעולה גוררת בכי,השתוללות וכו.יש לציין כי הגננת טוענת שבמהלך היום הייתה מאד חיובית.
    שאלתי היא איך עליי להגיב,ניסיתי כל דרך מ"יפה" ועד "תוקפנית" וכלום לא עוזר.

לקביעת תור
    סגירה
    מצבי רוח משתנים

הוספת תגובה

• גם לילד יש מצבי רוח

ליאת גרוס
    14/05/2009

שלום נטליס
    מעניין להבין מה עובר על ביתך.ייתכן מאד שזו סתם תקופה כזו וזה יעבור לבד.
    קרה משהו בתקופה האחרונה ? משהו בינכן או משהו שנחשפה אליו ? את מרגישה שהיא כועסת? מה קורה עם אביה או אנשים אחרים ?
    כדאי לפעול בשלוש דרכים במקביל:
    1. להציג גבול ברור ולאמר (באופן רגוע) שאת לא מגיבה עד שתפסיק עם האנטי (כל דבר באופן נקודתי כמובן). תשאלי אם רוצה שהדברים יקרו בכיף או במריבות וכעסים.
    2. למצוא זמן של לפחות חצי שעה ביום, בו אתן שתיכן ביחד לבד עושות משהו נעים לשתיכן. הזמן צריך להיות לא אחרי מריבה או התפרצות אלא ללא קשר.
    3. תנסי לשקף לה מה עובר עליה. למשל תאמרי/תשאלי אותה: את בטח עייפה/כועסת/עצבנית/עצובה וכו'. זה יעזור לה לעשות סדר ברגשותיה ולהרגע.

מקווה שזה יעזור
    אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת כלבים
    אלה
    14/05/2009

אודה באם תענו על שאלתי מאתמול בלילה בנושא חרדת כלבים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת כלבים

הוספת תגובה

• ראי תשובתי בהמשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה