מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר ביטחון ילד בן 8סיגי03/11/2008
שלום המורה טוענת שבני אין לו ביטחון עצמי ויש לטפל בו על ידי רכיבה טיפולית. לדעתי היא מגזימה. כי הוא ילד שמשתתף בשיעור וכן בהפסקה הוא מאוד מקובל. שאלתי: מהי ההגדרה לילד חסר ביטחון? אשמח לקבל דוגמאות של מצבים של ילד חסר ביטחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ביטחון של ילד בן 8
ד''ר שירי שדה שרביט03/11/2008לסיגי שלום,
חוסר ביטחון הוא עניין סובייקטיבי, שיכול לבוא לידי ביטוי בהתנהגויות שונות. השאלה היא האם בנך נמנע מסיטואציות מסוימות (בחברה או באופן אישי) כי אינו חש שהוא מסוגל להתמודד עמן.
רצוי שתשוחחי עם פסיכולוגית בית הספר לגבי התרשמותה מהילד. בנוסף, רכיבה טיפולית אינה בהכרח הדרך המתאימה ביותר לטפל בבעיות של ילדים, וכדאי להבין מדוע דווקא שיטה זו הומלצה על ידי המורה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לישון במיטהיסמין03/11/2008
בני בן 10 חודשים ומתעקש לישון במיטתו. הוא אוהב להירדם בסלון או במיטת ההורים. כמובן שמעדיף להירדם על הידיים. מאיזה גיל צריך לחנך ילד לישון במיטה שלו? והאם זה הרגל מגונה שילד נרדם לא במיטתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה של בן 10 חודשים
ד''ר שירי שדה שרביט03/11/2008יסמין שלום,
אישית אני מאמינה שהסוגיה של שינה במיטת ההורים לאורך כל הלילה היא עניין שכל הורה צריך להחליט לגביו. ילדים רבים מתקשים להירדם לבדם בגיל צעיר, ובגיל מבוגר יותר נרדמים בחדרם בקלות. אולם ילד אשר התרגל לבלות במשך הלילה במיטת ההורים, יהיה קשה מאוד להוציאו ממנה בעתיד.
במידה ובנך מתקשה להירדם לבד, אך ישן לילה שלם לאחר שמועבר למיטתו, איני רואה בעיה בכך. אם תהליך ההשכבה אינו נוח לך, תוכלי להרגיל אותו להירדם במיטתו (עם סיפור, בקבוק/הנקה, טקס שינה וכדומה).
בהצלחה וליל מנוחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים ?מירי02/11/2008
בני בן 6 מספר לי שילדים מציקים לו או שביקש מילד להביא לו חטיף מהתיק שלו הילד לקח ואכל. בני בן 4 יש לו בעיה לשבת ולהתרכז אוהב כל היום פעילות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
ד''ר שירי שדה שרביט03/11/2008האם תוכלי למסור מעט יותר פרטים, מה מטריד אותך לגבי כל אחד מילדייך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטוליםמלי02/11/2008
שלום . אני אמא לילד בן שנתיים וחצי ,התחלתי לפני חודש בערך(מערב יום כיפור)לגמול אותו מטיטול ,הבעיה שלי כרגע היא שעד היום הוא עדיין לא מבקש ללכת לסיר שיש לו פיפי או קקי ,רק שלוקחים אותו הוא עושה בסיר ורק פיפי,קקי זה תמיד בתחתונים. לפני מספר ימים הגגנת אמרה לי שהיא חושבת שהוא עדיין לא בשל ,אני מצד אחד בהחלט רואה שהוא לא מברש בכלל (אולי פעם או פעמיים) ומצד שני אני מפחדת שברג שאני אחזיר את הטיטול זה יצור אצלו קונפליקט בין ילד בוגר לתינוק. בנוסף אני מפחדת ליצור אצלו טראומה או מצוקה ריגשית בזה שאני מתעקשת לגמול אותו. בקיצור מאוד מבולבלת ומברשת עצה מה לעשות ? תודה מראש מלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטולים
ד''ר שירי שדה שרביט03/11/2008מלי שלום,
לכל דרך שתבחרי יש יתרונות וחסרונות. הבחירה תלויה בהיכרות שלך עם בנך וכדאי גם לתת מקום להתרשמות הגננת ממנו. בתחילת תהליך הגמילה, לא כל הילדים מבקשים ללכת לשירותים ויש לקחת אותם, ובנוסף קל יותר לגמול מעשיית פיפי בחיתול מאשר קקי.
אם את מחליטה להפסיק כרגע את תהליך הגמילה, שוחחי עם הילד ואמרי לו שאתם מפסיקים עד שהוא יהיה מוכן יותר. ואז עזבי את הנושא למספר חודשים. התייחסות כזו לא אמורה לגרום לטראומה וסביר להניח שילדך לא יזכור כלל את הגמילה משתחלוף תקופה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי02/11/2008
שלום, בת שלי בכיתה ב,עשו להם מבחן למחוננים ואחרי זה אמרו לה שהיא לא עברה אותו. היא מאוד קיבלה את זה קשה ואמרה שמאוד ציפתה להיות מצויינת ולא הצליחה. אני ממש לא הצלחתי להרגיע אותה, למרות שהסברתי לה שזה ממש חלק קטן מאוד מהילדים עוברים את זה ואין לה לחשוב. מה אפשר לעשות? מה להגיד לה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה לאחר אבחון
ד''ר שירי שדה שרביט03/11/2008מירי שלום,
קל מאוד להבין ולהזדהות עם האכזבה של בתך. התגובה שלה טבעית ומתאימה לאירוע.
חשוב שיחד עם המידע הקונקרטי שאת מוסרת לה לגבי אבחון המחוננות (מספר מועט ביותר של ילדים מגיעים לסטנדרטים הגבוהים שנדרשים, ואין זה אומר שהיא אינה חכמה או מוצלחת), תפגיני רגישות והבנה לאכזבה ולתסכול של בתך. קבלי את רגשותיה ותני להם לגיטימציה. התייחסי גם לתכונות החיוביות וליכולות של בתך ותני לה דוגמאות. הזכירי לה גם שאבחון למחוננות בודק סוג מסוים של אינטליגנציה, ויש סוגים נוספים של כישורים שלא נבדקו בו, כמו תקשורת בין-אישית, כשרון נגינה או שירה וכדומה, בהתאם לכישוריה של בתך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעםי02/11/2008
בני בן שנתיים ומזה כשנה כל פעם שהוא נקלע למצב של תסכול (משחק שלא מצליח, לא מקבל באופן מיידי מה שרוצה או כאשר אנו לא מבינים אותו) הוא צועק מתעצבן מאוד ומטיח את ראשו בקיר או ברצפה. כמובן שאנחנו לא נותנים לו לעשות זאת אך אני מרגישה שכך אנחנו מחזקים את ההתנהגות הזו ומצד שני אם נתעלם אנו חוששים שיגרם לו נזק. יש לציין כי ההתנהגות הזו לא מופיעה במסגרת המעון. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם של בן שנתיים
ד''ר שירי שדה שרביט03/11/2008שלום,
העובדה שבנכם אינו נוהג כך במעון מעידה על כך כי הוא מסוגל להגיב גם באופנים אחרים, וייתכן כי בבית הוא חש כי התנהגות זו מפעילה אתכם וגורמת לו להרוויח תשומת לב ויחס.
חשוב שתעזרו לבנכם לפתח דרכים מתאימות יותר להתמודד עם תסכול ולהרגיע את עצמו. נסו ליצור פסק זמן (עד שתי דקות מנוחה בחדרו, למשל) והחזירו אותו לפעילות כאשר הוא רגוע. במקביל, החמיאו לו וחזקו אותו על ההתנהגויות הרצויות - כאשר הוא מצליח להתמודד עם קשיים בצורה טובה יותר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עליי לעשותפיקסלר אילנה02/11/2008
אני חייבת לשאול פסיכאטרית עשתה אבחון לבני בן 8 ונתנה לי מרשם עקב הפגישה עם המורה על רכישת תרופה שנקראת רספרידל לטענתה התרופה צריכה לעזור לו להיות ממוקד, האם זה נכון אני לא רוצה לתת לילד סתם תרופה שלא מתאימה לו. אודה לכם על המייל שתשלחו אליי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה
ד''ר שירי שדה שרביט03/11/2008לא ניתן להשיב לשאלתך ללא היכרות הילד.
את יכולה לבקש חוות דעת נוספת מרופא אחר אשר יראה את הילד ויתרשם ממנו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלושה במיטה אחתמיטל02/11/2008
שלום, יש לי ילדה בת 8 חודשים. בת יחידה. הילדה ממש טובה, מאוד רגועה, אוכלת טוב, חייכנית ומאושרת. הבעיה היא שהיא לא מסכימה לישון לבד במיטתה. היא מגיבה בצרחות, בהקאות ובחנק. הילדה לא מפסיקה לצרוח עד שהיא מגיעה למיטה שלנו, של ההורים. ניסינו לשיר לה, להרדים אותה עם סיפור, מוביילים שונים, לעסות לה את הגב, לשבת לידה עד שתירדם, להרדים אותה על הידיים.. ושום דבר לא עוזר. היא עקשנית ומסרבת לישון במיטה שלה. גם ניסיתי לתת לה לבכות מעט, במחשבה שאולי היא תתייאש וכל פעם מחדש היא הגיעה לחנק מהבכי או שהקיאה במיטתה. רצוי לומר שגם לאחר שהיא נרדמת במיטה שלנו - אנחנו מעבירים אותה למיטתה וכשהיא מתעוררת, לא מוותרת וממשיכה לצרוח ללא הפסקה. אנחנו ממש מיואשים. ממש! נורא קשה לישון איתה במיטה כי אנחנו מפחדים לפגוע בה מתוך שינה, מה עוד שאין לי שום אינטימיות עם בעלי כי תמיד הילדה "באמצע". מה אפשר לעשות? האם היא קטנה מידי ולא טוב לחנך בגיל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלושה במיטה אחת
ד''ר שירי שדה שרביט02/11/2008מיטל שלום,
ילדים רבים בגיל של בתך זקוקים לעזרת ההורים בפיתוח הרגלי שינה תקינים. "חינוך" הוא תפקיד משמעותי והכרחי של הורים, ואינו חייב לבוא לידי ביטוי בתוקפנות וכפייה, שאולי מהן את חוששת. אני מתרשמת שאת בודקת שיטות שונות להרדמה, והתאמתן לבתך.
חשוב לפתח שגרת הירדמות טובה, אשר מתחילה בשעות אחהצ: פעילות אקטיבית שבהדרגה נרגעת, ארוחת ערב משביעה ואמבטיה מרגיעה ומעייפת. בנוסף, כדאי שרופא ילדים יבדוק את בתך לשם שלילת בעיות פיסיולוגיות מסוימות אשר מפריעות לילד בלילה: דלקות אוזניים, רגישות ללקטוז וכדומה.
תוכלי להיעזר גם בספרו של אבי שדה, "לישון כמו תינוק".
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלושה במיטה אחת
יסמין02/11/2008היי, רשמתם לי : "בנוסף, כדאי שרופא ילדים יבדוק את בתך לשם שלילת בעיות פיסיולוגיות מסוימות אשר מפריעות לילד בלילה: דלקות אוזניים, רגישות ללקטוז וכדומה." אני ממש לא חושבת שיש בעיה משום שכשהילדה מגיעה למיטת ההורים היא כולה מחוייכת. איני מבינה מתשובתכם איך אני אמורה ל]עול. האם להמשיך ולהתעקש עם הילדה שתישן במיטה שלה? האם לחכות שתגדל יותר? ... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלושה במיטה אחת
ד''ר שירי שדה שרביט03/11/2008ההחלטה האם להשאיר את הילדה במיטתכם או להחזירה למיטתה הינה החלטה ערכית של כל הורה. במידה ואתם חשים כי השינה יחד עם בתכם פוגעת באיכות השינה שלכם או במטרות החינוכיות שלכם, אזי חשוב מאוד להתעקש ולהחזירה למיטתה, גם במחיר מספר לילות עם שינה מועטה מאוד שלכם וקושי של הילדה.
לגבי ההפניה לרופא ילדים, יש ילדים הסובלים מהבעיות שציינתי ומסוגלים יותר להתמודד עמן בעת נוכחות ההורים. אך עיקר העניין הוא האג'נדה שלכם כהורים ובאיזו מידה אתם מצליחים לשמור עליה על אף התנגדות הילדה. כמובן שבתכם אינה מבינה את הפגיעה האפשרית בשינה שלכם ואת החשיבות של פיתוח הרגלי שינה תקינים, יכולת לדחות סיפוקים וכדומה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה בלילהפנינה01/11/2008
שלום רב, בתי בת שנתיים וחודש גמולה מחיתולים מזה כחודש וחצי. היוזמה לגמילה הגיעה ממנה והיא דרשה להוריד את החיתול ולעשות את צרכיה בשירותים. ויש לציין שהיא ממש עמדה בזה יפה, למעט כמה פספוסים בימים הראשונים, שגם היו מעטים. ללא ספק אלופה ובמיוחד שאני הייתי מאד מהוססת לגבי תחילת התהליך בשל גילה הצעיר. ולכן גם חשבתי שנכון שבזמני השינה (בצהריים ובלילה) תשאר עם חיתול. לאחר כשבועיים שראיתי שהיא מתעוררת מהשינה עם חיתול יבש חשבתי אולי בכל זאת להוריד את החיתול גם בשינה. ובאמת בשנת הצהריים אין פספוסים כי זו שינה קצרה, אך בלילה היא עושה פיפי בערך אחת ליומיים וגם אינה מתעוררת מזה (כנראה שאינה מרגישה שיוצא לה...), כך שאני רואה רק בבוקר שהיא רטובה. ומכיוון שהחורף בפתח ואינני רוצה שתישן בלילה רטובה חשבתי אולי זה באמת עוד קצת מוקדם, ולהחזיר את החיתול ללילה. שאלתי היא האם נכון עכשיו להחזיר את החיתול או שזה רק עלול לבלבל אותה? האם הזמן ייעשה את שלו ועוד מעט תצליח לשלוט בצרכיה גם בלילה ועדיף להשאיר אותה ללא חיתול גם בלילה? ואם תסרב לשים חיתול? חשוב לי לציין שאנחנו לא כועסים עליה שהיא עושה פיפי במיטה רק מציינים זרת ואומרים שפיפי עושים בשירותים. אשמח לקבל תגובה תודה פנינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בלילה
ד''ר שירי שדה שרביט02/11/2008פנינה שלום,
כל הכבוד לבתך על יוזמתה ועל ההסתגלות המהירה. אכן אלופה כפי שכתבת.
הגמילה בשעות הלילה היא מעט שונה מזו שבשעות היום. בלילה, בשבועות הראשונים, חשוב לקחת מיוזמתכם את הילדה לשירותים, לפני שאתם הולכים לישון. לרוב הילדים חוזרים במהרה לישון לאחר שהם עושים את צרכיהם. בהדרגה, בתך תפתח את היכולת לישון לילה שלם ללא פיפי. כמו כן, חשוב לוודא שאינה שותה כמויות שתיה גדולות לפני השינה, להקפיד על שתיה בשעות אחהצ המוקדמות ולא להשאיר בקבוק או כוס מלאים ליד מיטתה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רצינית עם תינוק בן שנתייםמיקה01/11/2008
שלום. נולד לי תינוק אחרי תאומות כיום הוא בן שנתיים. בשלבי ההתפתחות הראשונים שלו הוא היה תינוק צרחן שיכול היה לבכות במשך שעות. היום בגיל שנתיים, הוא נתקף בהתקפות בכי מחרישות אזניים (עד שלא נעים מהשכנים) לא ניתן להרגיע אותו, ובערך תוך 20-30 דקות זה נרגע מעצמו והוא מתחיל לצחוק כאילו שום דבר לא קרה. בכל פעם שזה מתרחש זה ממש מבהיל אותנו. הוא ילד מאו מאוד חכם ( מעל לגילו) וגם בגן הילדים אמרו לנו שהוא נתקף בבכי ולא מסכים שירגיעו אותו ואז זה עובר מעצמו. אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות הצילו. זה קורה פעמיים ביום לפעמים כמה ימים בכלל לא קורה מודים לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים
ד''ר שירי שדה שרביט02/11/2008למיקה שלום,
הנתונים בשאלתך מרמזים על שלוש נקודות שונות, המשפיעות על בנכם ועליכם: תינוק שהוא בעל טמפרמנט המקשה עליו לווסת את עצמו ולהירגע בקלות, כניסתו של בנכם לגיל שנתיים המאופיין במאבקי כוח עם ההורים ובהתקפי זעם תכופים, וההבדלים בציפיות מילדים בני שני המינים.
חשוב שתעזרו לבנכם להירגע. אפשר לנסות פסק זמן (שתי דקות הירגעות לאחר התקף זעם), מערכת של תגמולים על התנהגות תקינה, בובה או חפץ אשר עשויים להרגיע אותו, וכדומה.
תוכלו גם להיתרם מקבוצות הורים או מהדרכת הורים ממוקדת אצל פסיכולוג ילדים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם לשלישיה בכיתה א'דינה בר זיו01/11/2008
יש לי שלישייה בני 6 וארבעה חודשים אשר עלו השנה לכיתה א'.(שתי בנות ובן) מאחר במקום מגוריי אין שלוש כיתות א' נאלצתי לחלקם באופן כזה כמובן לאחר התייעצות עם פסיכולוגית ביהס וכן התפתחות הילד בת שהינה הדומיננטית בשלישיה בכיתה אחת ובכיתה השנייה בת ובן.אגש לבעייה הבת שאינה דומיננטית אך במהלך גן חובה התגלו בעיות של התפתחות מבחינה רגשית קיבלה בהמהלך שנתה בגן חובה טיפול רגשי אצל פסיכיולוגית וכן קלינאית תקשורת וגננת שיח בגן. התקדמה בצורה יפה ואף לאחר איבחון הוחלט שתעלה לכיתה א' . המעבר לכיתה א קשה לה היא מגלה התנהגות של בעיות ריכוז וחוסר שלווה וחוסר התלהבות . משתפת פעולה בחלקו הראשון של היום ולאחר מכן מאבדת סבלנות וריכוז ולא מיישמת את המשימות המוטלות עליה בכיתה. השאלה האם כבר לערוך לה את בדיקת TOVA או להמתין ולהמשיך לחזק אתה בבית.עליי לציין שהיא יודעת את כל החומר הנלמד כך גם לדברי מורתה .אך מאבדת עניין במשימות מוקדם מאוד במשך היום. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב ורכוז
זהורית אסולין שמחון01/11/2008אני מבינה שאת חוששת שיש לה הפרעת קשב ורכוז . ייתכן שבדיקת tova תאתר זאת (למרות שחשוב לי לציין שע"פ מבחן זה בלבד לא ניתן לאבחן הפרעת קשב ורכוז). מה שחשוב הוא שנניח ותגלי שאכן ילדתך סובלת מזה . כיצד ישנה מידע זה את התנהגותך או יחסך לכל הסיפור. אם בעקבות זה תחליטי לתת טיפול תרופתי אזי משמעותי לעשות את תהליך האבחון. אך אם גם לאחר האבחון תנסי לחפש כלים אחרים להתמודדות עם הבעיה כמו אסטרטגיות למידה, חונכות לימודית, שיעורים פרטניים או כל דבר אחר, הרי שלשם כך אינך זקוקה לאבחון עשי זאת כבר כעת. במיוחד לאור העבודה שלמעט חוסר עניין אני לא שומעת שביתך משלמת על המצב מחיר כבד , לא בתפקודה ורמתה הלימודית ולא בהפרעה בכיתה. היי בקשר תמידי עם המורה ובררי עימה כיצד היא רואה את תפקודה של ביתך בכתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני עקשןאמאל01/11/2008
שלום רב אני אמא לשני ילדים חירשים (שומעים בעזרת שתל כוכליארי) חיים באותן תנאים ואותה תשומת לב ללא הבדל ביניהם הגדול היום בן 5 ו3 חודשים הוא עקשן מאוד עצלן לא רוצה ליזום אפילו לא מתלבש ולא נועל נעליים למרות שהוא יודע טוב לא מציית להוראות לא עונה כשקוראים לו למרות הוא שומע טוב(ניסינו לקרוא לו לאכול דבר הוא אוהב כמו גלידה הוא ענה מהר) הוא עושה ההפך קשמבקשים ממנו דבר דוגמה לאחד המקרים בבוקר הוא ניסה לנגב את הידים בבגד שלו אמרתי לו לא לנגב בחולצה קח את המגבת ואז הוא התחיל לנגב בבגד דווקא יעשה קול " האאאא" כוונה לדווקה בהשוואה לקטן לגמרי ההפך עם אותן בעיות שמיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקות דומה אך ילדים שונים
זהורית אסולין שמחון01/11/2008מתאורך את מחזקת את מה שאת חשה שהרקע להתנהגויות שלו אינו החרשות אלא משהו אחר. את משווה אותו לאחיו עד כמה הם שונים על אף חרשותם. נכון שהם סובלים מאיזושהי לקות דומה אך עדיין בבסיסם הם ילדים נפרדים ושונים אחד מהשני וכל אחד מגיב אחרת לכל מיני מצבים. יש צורך במידע רב יותר כדי להבין מה מקשה על בנך , על כן אני מציעה לשמוע האם גם במסגרת הגן הוא מתנהג כך, או ששם הם חווים אותו אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עקשן
אמאל01/11/2008הוא מתנהג כך בכל מקום גם בגן וגם במקומות אצל קרובי משפחה או חברים שאני מבקרת הוא מתנהג איתם כמו איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עקשן
אמאל02/11/2008רציתי לציין כי בני לא אוהב שמישהו מחבק אותו או מנשק(גם אנחנו ההורים שלו) אותו וגם הוא לא אוהב לחבק אפילו אנחנו ההורים שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שקשה לו ומנסה לספר זאת
זהורית אסולין שמחון02/11/2008אם כך הדבר נראה שבנך מצוי באיזו מצוקה רגשית וכדאי ללכת להתייעצות על מנת לנסות ולעזור לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה את מציעה בינתיים
אמאל02/11/2008יש לי תור אצל פסיכולוגית ילדים בעוד חודש מה את מציעה בינתים :איך להתיחס לו ? האם לתת לו חיבוקים למרות שהוא מסרב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתכן שלילדך יש ליקוי בויסות חושי
אמאלה202/11/2008אולי חיבוקים ונשיקות לא נעימים לו ומפריעים לו. לפעמים מצוקה רגשית יכולה להתבטא גם בהתנהגות שנראית כמו רגישות תחושתית, כמו חיבוקים ונשיקות כפי שציינת אולם לעתים רגישות תחושתית יכולה להתבטא בהתנהגות קיצונית כגון דחיה של חיבוקים ונשיקות ולכן חשוב לאבחן נכון ולטפל, גם בתחום הרגשי וגם בתחום התחושתי. האם הוא אוכל מזון מגוון או מעדיף טעמים או מרקמים מסוימים בלבד ? איך הוא באמבטיה או כשצריך להסתרק או לצחצח שיניים- האם משתף פעולה או בוכה? האם מסכים ללבוש כל בגד או שמפריעות לו תגיות, גרביים, בדים מסוימים? מה קורה בגן- איך הוא מתנהג כשילד אחר נוגע בו במקרה? האם הוא מוכן לגעת בדבק? חול? דשא? צבעי ידיים? מה קורה כשהוא מתלכלך- האם הוא שם לב או שאינו שם לב שפניו או ידיו מלוכלכים? האם הוא רגיש לטמפרטורה של מים- מעדיף מקלחת עם מים חמים מאד או פושרים מאד-כמעט קרים? איך הוא מגיב כשמקבל מכה? האם בוכה מאד ממכה לא חזקה או שאינו מרגיש מכה חזקה? אם לפי מה ששאלתי אותך ילדך סובל מרגישות תחושתית בתחומים שונים מומלץ לפנות למכון להתפתחות הילד, דרך רופא הילדים, לאבחון אצל מרפאה בעיסוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא רגיל למגע רק מחיבוקים ונשיקות
אמאל03/11/2008נדמה לי שהוא נגעל מחיבוקים ונשיקות רק עם אבא שלו הוא בסדר לא מסרב לנשק אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןשלומית01/11/2008
שלום לכם, יש לי ילדה בת 4 ו-8 חודשים, היא ילדה מאוד פיקחית ובוגרת, אבל לאחרונה יש לה משהו מאוד מוזר כל היום היא מתלוננת על כאבי בטן בעיקר כשמגיע זמן האוכל היא טוענת שכואבת לה הבטן. הייתי איתה אצל רופא המשפחה הוא בדק אותה ושלח לבדיקות והכל תקין!!! הגננת שלה טוענת וגם אנשים מסביב שזה קשור לזה שאני בהריון האם יש בזה משהו??? אני כבר לא יודעת מה לחשוב ומה לעשות דרך אגב לאחרונה היא נהיתה מאוד מפונקת ורגישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
זהורית אסולין שמחון01/11/2008לא ציינת בשאלה באיזה חודש את בהריון, האם זה הריון ראשון מאז ביתך או שיש לה אחים נוספים.
מאד יכול להיות שזו תגובה להריון וכך גם הפינוק. דברי עימה על ההריון הרשי לה להביע לא רק את השמחה והציפיה הקיימת בהגעה של אח או אחות קטנה אלא גם את החששות שמלווים אותה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
anyone02/11/2008תודה על ההתייחסות המהירה, אני נמצאת בחודש שביעי, אני מדברת איתה על הכל היא לא מביעה כעס אלא רק התלהבות וכבר מחכה שהוא ייצא כי זה בן, היא הבכורה שלי ועד היום היא היתה לבד ועכשיו יהיה לה אח. תודה על התשובה המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן המשך
זהורית אסולין שמחון02/11/2008כיוון נוסף לחשיבה הוא סוגיית האוכל לעיתים ילדים מביעים שובע או חוסר רצון לאכול דרך תלונה על כאבי בטן. יש לבדוק גם האם טעמה משתנה ומעדיפה לאכול דברים אחרים ייתכן שזוהי דרכה להביע זאת. היא רואה את בטנך גדלה ואולי עסוקה במשמעות הפיזיולוגית של הדבר עבורך בנות רבות "מגדלות בטן" בתקופה שאימן בהריון כאות הזדהות, חיקוי ובנסיון להבין מהי התופעה הזו הקרויה הריון עד מצב שצורתה של האם משתנה לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת גיל בגןחן01/11/2008
שלום,ביתי רוני בת שנה וחודש. לפני יומיים הכנסנו אותה לגן אחרי שהייתה עם מטפלת בבית. בגן 3 קבוצות גיל, הקטנים בני שנה- שנתיים, שנתיים- שלוש, שלוש- ארבע. רוני הייתה אמורה להיכנס לקבוצת הקטנים. ההתלבטות היא כזאת, רוני הולכת מגיל 10 חודשים, אינה ישנה שנת בוקר אלא רק צהריים. בקבוצת הקטנים כל התינוקות זוחלים, אף אחד אינו הולך, הם ישנים שנת בוקר עדיין. שני תאומים בקבוצה זו הם הגדולים, בני שנה וחודשיים אך אינם הולכים. הגננת אמרה לנו שאפשר להכניס את רוני לקבותה של בני שנתיים- שלוש, שם הכי קטנה בת שנה וחצי והשאר בני שנתיים עד שלוש. הפחד שלנו מצד אחד שקב' הקטנים תשאיר אותה מאחור ולא תעודד אותה להמשיך ולתפתח יפה. מצד שנה, הקבוצה השנייה עלולה לגרום לה תסכול וחוסר ביטחון! מה עדיף?! ההתלבטות שלנו קשה ואודה על תשובה מפורטת ומהירה בנושא. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסגרת מתאימה
זהורית אסולין שמחון01/11/2008אין סיבה שהתפתחותה תעצר עקב הצטרפותה לקבוצת הקטנים, וחששכם מוצדק שהיא עלולה לחוות תסכולים רבים בהצטרפותה לקבוצת בני השנתיים שכן הפער בין גיל שנה לגיל שנתיים הינו משמעותי . נשמע שבקבוצה שהיא נמצאת היא קצת מתקדמת ביחס לאחרים מבחינת ההתפתחות המוטורית , אני משערת שתוך חודש חודשיים הפערים הללו יצטמצמו משמעותית. ההצטרפות לגן היא אתגר לכשעצמו וידרוש ממנה משאבים בחודש הקרוב ולכן רק טוב שהיא מתפתחת ותוכל להתפנות למשימת ההסתגלות. באשר לגירויים שמתאימים לגילה תוכלו לבקש מהגננת שתספק עבורה את הגירויים הללו (בגילאים אלו הילדים אינם משחקים אחד עם השני) וגם בבית תוכלו להעניק לה גירויים אלו על מנת לעזור לה להמשיך לגדול ולהתפתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן תשע שהתחיל לגמגםשימרית01/11/2008
ילדי הקטן בן תשע הוא סובל מהפרעת קשב וריכוז לאחרונה החל לגמגם האם להעזר בקלינאית תקשורת או פסיכולוג ילדים בברכה שמרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
זהורית אסולין שמחון01/11/2008אם לא היה עד עתה גמגום והא החל רק כעת כדאי לברר את מקורו , מדוע התחיל כעת מה היו הנסיבות , ובאיזו תדירות זה קורה. אם זה בתדירות גבוהה או שהילד ער לזה ונבוך מזה בהחלט הייתי פונה לאיש מקצוע לברר את פשר הגמגום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)