פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיסה לזמן ממושך רק עם אבא
    ok
    26/10/2008

יש לי 2 בנות, האחת בת כמעט 3 והשניה בת 8 חודשים. המשפחה שלי גרה במרחק של 17 שעות טיסה. היום הבת הגדולה שלי מרבה להצמד אלי ונוצרו אצלנו בבית 2 קבוצות. המשפחה שלי רוצה שנבוא אליהם לבקר ואשתי אינה יכולה לסוע. האם זה יכול לעשות נזק אם ניסע רק בתי הגדולה ואני לשבועיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיסה לזמן ממושך רק עם אבא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרידה זמנית

מיכל שמש
    26/10/2008

אבא שלום, לא ציינת לגבי איזה נזק אתה מוטרד, כך שאנסה להתייחס לשאלה מכל ההיבטים.
    הבת הגדולה תוכל להיפרד מאימה לשבועיים, למרות שודאי תתגעגע. כדאי שאמא תכין לה "מכתבים": מצוירים אותם תפתח בחו"ל או כל תקשורת מוחשית אחרת.
    לגבי הקטנה, לא יהיה לה קל להיפרד ממך בגילה הצעיר, וצפוי קושי מסוים כאשר תפגוש בך מחדש.
    בהתחשב בנתונים אלו כדאי לשקול רווח מול הפסד בנסיעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות בבי"ס
    רותי
    26/10/2008

בני בכיתב ג'. ונוטה להגיב להצקות של ילדים אחרים באלימות. ילדים מתגרים / מציקים כמו תמיד. בעיקרון הוא ילד חברתי ומקובל מאוד בחברה. יש קנאה בכיתה או מן תחרות על תשומת הלב שלו. מה שמפריע לי ואיני יודעת איך להתמודד עם זה, זה שהוא נוטה להגיב באלימות פיזית כלפי כמה ילדים שמתגרים בו. הוריהם מטלפנים אליי, ואני יושבת ומסבירה לו את התוצאה החמורה לאלימות, כמובן ששוחחתי על כך עם המורה, אחד ההורים אף אמר לי שפנה למנהלת והוא אינו מתכוון לשתוק על כך ולפנות למשטרה, לעיתונות למשרד החינוך וכו'. לי נמאס מהטלפונים האלה. איך אני אמורה להתמודד עם מצב שכזה? עם מי עליי לברר / לפתור נושא זה? מחכה לתשובה בהקדם. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות בבי"ס

הוספת תגובה

• אלימות

מיכל שמש
    26/10/2008

רותי יקרה, ניתן להבחין באיכפתיות הרבה שלך וברצון הכן שילדך יתנהג באופן נאות. עם זאת, התגובה המיידית למעשיו צריכה להיות בבית הספר, ןכדאי לערב יועצת או פסיכולוגית ביה"ס לבנית תוכנית לחיזוק כל התנהגות חיובית. אם קיימת תחושה שהתנהגותו נובעת מצוקה כלשהי, ניתן לפנות לאותם גורמים לבדיקת הנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    חמודה
    26/10/2008

בני בין 12 ויש לא המון פחדים מכל מני דברים הוא מפחד לישון לבד מפחד להישאר בבית לבד ויש לבנו בעיה עם זה הוא מפחד מכל מני דברים שהיו לדוגמא החלפת השבויים האחרונה שהיתה אז הוא אמר שהוא מפחד מסמיר קונטר וכל מני דברים כאלה אנא עיזרו לי למי לפנות או איך מטפלים בבעיה כזאת?

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחדים

מיכל שמש
    26/10/2008

לאם המודאגת שלום,
    אם את חשה שפחדיו של בנך מגבילים את תפקודו, כדאי לפנות לייעוץ מקצועי דרך קופת חולים או דרך פסיכולוג בית הספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנבה - הצילו
    אמא מודאגת
    26/10/2008

בני בן ה- 8.5 לומד בכיתה ג'. פרץ בבכי אתמול בלילה ואמר שיש לו סוד שהוא רוצה לספר. הוא לא יכול יותר זה מעיק עליו. -הוא גונב מילדים בכיתה יחד עם אחד התלמידים מהכיתה שלו. זה התחיל עוד מכיתה א' כאשר הילדים הביאו כלפים. ( אני לא אפשרתי לו לקנות מאחר וזה נראה לי בזבוז.) הו החל "למצוא". וזה המשיך עד היום עם אותו ילד וזה עבר גם לחפצים אחרים. בני הסביר לי שזה כל כך הפריעה לו שאחרי זה הוא היה מחזיר את החפצים או זורק אותם לפח. בין היתר השפיעו עליו הכתבות על אהוד אולמרט כשהוא שמע אותי אומרת פעם, שבסוף תמיד דברים מתגלים. בזמן שהוא סיפר לי הוא היה בפחד נוראי בכה ואמר שהוא כל הזמן חושב איך יכניסו אתו לבית הסוהר. והוא כל הזמן מתפלל לאלוהים שיעזור לו. כמו כן הוא הוסיף שכל החברים בכיתה למעט ילד אחד שלא מקלל. כולם מקללים קללות נוראיות וזה משפיע עליו בין היתר פעם תפסנו אתו גולש בערוץ פורנו. בשיחה הוא הזכיר זאת ואמר שאלו היו החברים שלו שהציעו לו להיכנס לאתר. והא לא יודע מה לעשות כי מה הוא ישאר רק עם חבר אחד? אני רק הקשבתי והרגעתי אתו ואמרתי לו שמחר נשוחח על זה. בבקשה אני כל כך רוצה לעזור לו ולאמר את אותם דברים כדי שזה לא יחזור על עצמו.

לקביעת תור
    סגירה
    גנבה - הצילו

הוספת תגובה

• גנבה

מיכל שמש
    26/10/2008

ראשית, הרשי לי לנות את ההבטים החיוביים בסיפורו של בנך: הילד מודע למעשיו, חש נקיפת מצפון, מבין את משמעותם, ויש לו קשר מספיק טוב איתך כדי לספר לך. זהי נקודת פתיחה טובה.
    מעבר לזאת, נראה שהילד מושפע מאוד מלחץ חברתי, וניתן להשפעה בקלות. על מנת לחזק אותו בתחום זה, וכן כדי למזער את מעגל הסבל ותחושות האשמה, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא עוזב את הבית ,
    אנונימי
    26/10/2008

היי, מעתיקה שוב הודעה שכתבתי לפני כמה ימים, משום מה ענו על כל ההודעות ודילגו עליה, והנושא מאוד חשוב לי ואף דחוף. בעלי עומד לעזוב את הבית לתקופה של כ - 10 חודשים. לטיפול שיקומי. יש לנו ילדה בת שנה ועשרה חודשים. מה אני אומרת לה ? היא מדברת, קוראת אבא, מחפשת אותו בחדרים. (ברגיל,כשהוא בבית או בעבודה). אני מניחה שהיא לא מבינה משמעותו של פרק זמן ארוך כל כך אבל בכל זאת תבין משהו. מה להגיד ? ? אבא בעבודה ? כמה זמן אפשר ? אבא נסע והוא יחזור ? אין לי מושג לגבי ביקורים . עדין לא יודעת אם אסע ואם אקח אותה. מה דעתכם בכלל בסוגיה הנוכחית ? השאיפה היא שהוא יסיים את הטיפול ויחזור הביתה; אז אולי אם כך אני צריכה כן לקחת אותה לביקורים ? שתזכור אותו, שתראה אותו ? מכל מקום, בחודשיים הראשונים בערך אין ביקורים ממילא, אז עדיין אני עומדת עם אותן שאלות. אשמח לעזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    אבא עוזב את הבית ,

הוספת תגובה

• פרידה מאב

מיכל שמש
    26/10/2008

לאם שלום,
    הייתי מסבירה לילדה מה שאפשר להסביר, בגרסה הקרובה כל האפשר לאמת ("אבא נסע למקום שם יעזרו לו להבריא, וישוב אלינו כשירגיש טוב"). בזמן שלא ניתן לבקר ניתן לתת לה לשוחח עימו בטלפון, או להשמיע לה את קולו מוקלט. ניתן לעודד אותה לצירי ציורים עבוור, כפי גילה (ודאי שמצופה שרבוט), עוד לפנ הפרידה, "כדי שיהיה לו נעים שם". כאשר יהיה אפשר לבקר כמובן שזה מומלץ, אם הוא יהיה במצב סביר. מצופה יחס קר במידה מסויימת מצד הילדה, ואבא יהיה צריך "לחזר" אחריה (עלייך לחזק אותו כדי שלא יפגע מהתנהגותה הצפויה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיון על מוות בשיעור זהירות בדרכים
    דריה
    26/10/2008

הבן שלי בכיתה ב'. בבית ספר במסגרת שיעור זהירות בדרכים ילדים צריכים לחפש כתבות על תאונות דרכים, ואחר כך קוראים אותן בכיתה. כפי שידוע, בעיתונים כתבות כאלה הן תמיד על תאונות קטלניות, ואולי גם מרובות נפגעים. לי זה נראה מוגזם. ילדים עשויים לצאת עם טראומה או להפך, ללמוד להדחיק את נושא המוות, ולהפוך מידע על אנשים שמתו לסתם מידע סטטיסטי. הבן שלי סיפר על השיעור האחרון, הדיונים שלהם, ואמר שהוא כבר רצה לסגור את האוזניים או לברוח מהכיתה כדי לא לשמוע עוד. אשמח לשמוע דיעה האם מתאים לילדים בגיל 7 לדון בצורה כזו במוות.

הוספת תגובה

• דיון על מוות

מיכל שמש
    26/10/2008

דריה שלום, מוורת שונות במידת רגישותן בעת דיון על נושאים טעונים, וילדים שונים במידה בה מגלים רגישות בדיונים אלו. ניתן לפתוח את הנושא עם המורה עצמה, וכן לתמוך בילד, ולשדר לו שתגובתו לגיטימית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה יתר?
    קלטי
    26/10/2008

שלום לחברי הפורום אני בת 37 אמא לשתי בנות בכיתה א ובגן בעלי טוען שאני מגזימה באהבה שאני מעניקה להן אציין שהן לא מפונקות ויודעות חינוך מהו אך יחד עם זאת אני מאוד מחבקת ומנשקת ואומרת להן שאני מאוד אוהבת אותן בכל הזדמנות שניתנת לי אני רוקדת איתן ומשתוללת בגבול הטעם הטוב אני אכן מפגינה אהבה רבה אולי יותר מאמהות אחרות האם יש דבר כזה אהבה מוגזמת (לא חיבוק דוב) והאם זה משפיע על אישיות הילד לעתיד לגבי חוזקו הנפשי תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אהבה יתר?

הוספת תגובה

• אהבת יתר?

ד''ר שירי שדה שרביט
    26/10/2008

לקלטי שלום,
    שאלתך מתייחסת לשני נושאים:
    ראשית, לגבי הקשר שלך עם בנותייך: במידה ובנותייך מסוגלות לקבל גבולות והגבלות ויוצרות קשרים חברתיים טובים עם בני גילן, אז האהבה הרבה שאת מרעיפה עליהן היא נהדרת וחשובה לפיתוח בטחון עצמי, אמונה בכוחותיהן והתייחסות חיובית לעולם.
    שנית, עולה תהייה לגבי התיאום ההורי בינך לבין בן זוגך, ובאיזו מידה אתם מסוגלים לקבל את ההתייחסות ההורית השונה לילדות של כל אחד מכם, ולקבל שלכל אחד מכם מאפיינים שונים. חשוב שתמשיכו לשוחח על כך ללא ביקורת מוגזמת.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 7
    מירי
    25/10/2008

שלום, בת שלי סיימה כיתה א' שנה שעברה והשנה העברתי אותה לבת ספר אחר. בבית ספר חדש יש לה חברה שהם כל הזמן ביחד,וגם הבנתי שהיא נכנסה די טוב בין שאר הילדים. באמצע נובמבר יש לה יום הולדת ותיכננו לעשות מסיבת בנות. בבית ספר שלה לא מקובל להזמין את כל הבנות,מזמינים רק את מי שרוצים. אתמול ישבנו על הרשימה ואז הבנתי שיש בנות שהיא עדיין לא מכירה, אז היא שאלה אותי האם כדאי להזמין אותם. מה להמליץ לה? מצד אחד הן לא כל כך מכירות אותה, מצד שני זה הזדמנות טובה להכיר את מי שהיא רוצה. אולי כדאי לוותר השנה על היום הולדת? לשכנע אותה לעשות דברים אחרים ולא מסיבה? אני מאוד בלחץ, כדאי לא לעשות נזק וגם לא לגרום לה להרגשות לא נעימות. באופן כללי היא ילדה מאוד חברותית ומקובלת. תודה רבה, ורד

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 7

הוספת תגובה

• ילדה בת 7

ד''ר שירי שדה שרביט
    26/10/2008

לורד שלום,
    יופי שלבתך יש כבר חברות בכיתה החדשה, שכן ההסתגלות למסגרת חדשה אינה קלה.
    ההחלטה לגבי יום ההולדת תלויה בעיקר ברצון של בתך: באיזו מידה חשוב לה לחגוג את יום ההולדת עם החברות? איזה סוג חגיגה היא מעוניינת לעשות (לא תמיד ניתן להזמין הביתה את כל הילדות, בעוד שבמקום מחוץ לבית אפשר לארח את כולן)? ומה עלול להיות מבחינתה המחיר של אי הזמנת כל הילדות, דווקא בתקופה שהיא אמורה להתחבר עם ילדי הכיתה?
    בנוסף, יש כאן חשיבות לדיעה האישית ולהתייחסות הערכית שלך לעריכת מסיבה מצומצמת.
    שוחחי עם בתך, ועזרי לה להגיע להחלטה המתאימה לה ולסיטואציה.
    בהצלחה ומזל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה ברשותך...

מירי
    26/10/2008

ראשית, תודה רבה על התשובה. שוחחתי איתה המון. לי אישית, אין שום בעיה להזמין את כל הבנות, אבל מדובר בסביבות 30 בנות , מכיוון שהיא בבית ספר דמוקרטי שם כיתה א וב' ביחד, והם כאילו כולם ביחד, וחוץ מזה לא נראה לי שהיא רוצה את כולם. היא הייתה במסיבה שהזמינו איזה 10 בנות והיא רוצה גם משהו בסגנון. היא מאוד מחכה למילה שלי, לגבי האם להזמין בנות שהיא רוצה להזמין אבל הם לא כל כך בקשר בינתיים בכיתה? מה נראה לך? תודה רבה שוב פעם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למירי

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/10/2008

אם הדבר שאת מתלבטת ביותר לגביו הינו האפשרות שבתך תתאכזב אם תזמין ילדות שאינה מכירה מספיק טוב כרגע והן לא יגיעו למסיבה, החשש הוא טבעי ביותר ובוודאי גם בתך מודעת לו ברמה מסוימת. כדאי לשוחח עמה על כך, ובעיקר תוכלי לסייע לה לא לתפוס אכזבות (במידה ותהיינה) בצורה "קטסטרופלית" מדי, אלא להבין שחלק מהבנות לא מכירות אותה עדיין, יש בנות שמתחברות לבנות מסוימות וכדומה. חשוב שתעזרי לה להתבונן על החלק החיובי - הבנות שכן הגיעו למסיבה, ולהיות פחות עסוקה באלו שלא הגיעו (אם אכן יהיו כאלה).
    חגיגה נעימה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדידות בבית ספר
    שרה
    25/10/2008

יש לי ילד בן8 שנים נחמד מאוד והוא גבר בכיתה ג בהתחלת השנה החליט מנהל בית הספר להחליף את הילדים בכיתות בתחשבות בילדים כלומר אחרי ששאלו כל ילד עם מי הוא רוצה להיות בכיתה ובאמת נשאר בכיתה של הבן שלי 4 ו2 מהם שהוא דרש והם קרובי משפחה ושכנים אבל הבעיה שהשנה הוא בודד מאוד כי חלק גדול מהילדים החדשים לא רוצים לשחק איתו והילדים שהיו גבר משחקים עם החדשים והוא נשאר לבד נסיתי לדבר איתו הוא שהוא גבר לא רוצה לשחק בהפסקות למרות שהוא אוהב מאוד לשחק בטח כמו בשכונה שלנו פניתי למחנך הכיתה אבל לא קבלתי עזרה כמו שצריך לכן החלטתי לפנות לכם ומבקשת מכם עזרה ודרכים להעלאת הביטחון העצמי והדימוי העצמי אצלו . ואיך לעשות חברים ולקרב אותו מהילדים האחרים. הערה הילד שלי מבחינה לימודית מאוד טוב ומהילדים הראשונים בכיתה. מחקה ליעוץ שלכם בדחיפות ורב תודות.

לקביעת תור
    סגירה
    בדידות בבית ספר

הוספת תגובה

• בדידות בבית ספר

ד''ר שירי שדה שרביט
    26/10/2008

שרה שלום,
    במרבית המקרים, לאחר תקופת הסתגלות, ילדי הכיתה החדשה מתחילים להכיר זה את זה יותר ולהתקרב, ויוצרים חברויות חדשות.
    תוכלי לסייע לבנך ליצור קשרים חדשים באמצעות הזמנת חברים מהכיתה אליכם הביתה, קביעת פעילויות משפחתיות משותפות עם אמהות של ילדים אחרים מהכיתה או הליכה לחוגים יחד וכדומה. כדאי לשוחח עם המחנך על הצורך בפעילויות כיתתיות מחוץ לבית הספר, עד שילדי הכיתה יתגבשו. בינתיים עזרי לבנך למקד את תשומת ליבו בילדים שנשארו בכיתה, אותם הוא מכיר עוד קודם והתחבר עמם. וזאת במקום לחשוב רק על הילדים החדשים, או אלו שהיו עמו ועברו כיתה. דברי איתו על ההזדמנות להכיר ילדים חדשים והיתרונות בכך.
    סביר להניח שבקרוב בנך יסתגל אף הוא לשינויים וייצור קשרים חדשים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שליחות
    יעל
    25/10/2008

שלום רב, לפני 4 חודשים יצאנו לשליחות עם ילדה בת 5. ילדה ממאוד חכמה, בוגרת, בעלת ביטחון עצמי רב, חברותית ובעלת אינטליגנציה רגשית גבוהה. הילדה גדלה איתנו ועם משפחתי. מאז שהגענו לכאן, היא החלה לבכות הרבה, לכעוס ולצעוק, התגעגעה מאוד להוריי(שהינם כמו עוד הורים בשבילה) ולא רצתה להיות פה. עם הכניסה לגן בינלאומי, שבו מדברים אנגלית, אף אחד לא מבין אותה והיא לא מבינה אף אחד, החלו בעיות אחרות, היא בוכה וצורחת כל יום כשהיא נכנסת לגן ( זה קרה גם בארץ כך שזה לא חדש, הילדה מאוד מקשורה אליי, היתה רב הזמן איתי, ואף נכנסה לגן רק בגיל 3). היא מספרת שהיא מפחדת שאשכח אותה, מרגישה שהלכה לאיבוד ואף אחד לא מבין אותה. היא נהנית מאוד בגן וגן אומרת את זה אך לא רוצה להיפרד ממני בשבוע שהייתה בגן הייתה רגיעה בכעס ובבכי. לאחר מכן באנו לחופשה לארץ וכששבנו התקפות הבכי והכעס חזרו. ואז הוריי הגיעו לבקר ולאחר שעזבו עכשיו המצב הכי גרוע שיכול להיות. היא לא מסוגלת לראות את האנשים במדינה שבה אנו חיים(דוברים שפה זרה), מאחר והיא זרה הם מאוד אוהבים אותה, אך נוגעים בה ומצלמים ומלטפים בכל מקום ומה שנראה היה נחמד בתחילה, הפך לבלתי נסבל בשבילה ופעמים רבות היא מפרשת את מה שהם אומרים לא נכונה וכאילו הם רוצים להרע לה. למרות כל ההסברים שלנו שזה לא כך, היא צועקת על כולם בכל הזדמנות שמדברים איתה ומתנהגת בגסות שמעולם לא ראיתי אצלה. בנוסף, היא מפנה התנהגות זו גם כלפיי ומהר מאוד מתנצלת ובוכה ואומרת שאני הדבר הכי יקר לה ושהיא כהי אוהבת וכדומה. אני די אובדת עצות, אני מבינה שהילדה לא רוצה להיות פה, היא חוזרת ואומרת את זה היא מאוד מתגעגעת וקשה לה, עם זאת, לא נראה לי שאני יכולה להשלים עם ההתנהגות התוקפנית שלה כלפיי אותה כלפי אחרים (יותר כלפי אחרים). זו ילדה שמעולם לא הצבנו לה גבולות, ילדה טובה ומדהימה, אני מבינה שרע לה אך עד מתי? אני כל הזמן מוותרת, לה, גם אם אני מעירה לה אני תמיד תומכת בחיזוקים חיוביים, ניסיתי כבר את כל הדרכים, מתנות, חיזוקים, סמיילי עצוב מול סמיילי שמח, שיחות מוטיבציה ועוד. מה עוד ניתן לעשות? הילדה ואני מאוד קרובות, היא רוצה אותי כל הזמן ולא מוכנה להיות עם אף אחד אחר, לפעמים התקפות הבכי אפילו שאני עוזבת אותה לשעה עם אביה. אשמח לשמוע עצות

לקביעת תור
    סגירה
    שליחות

הוספת תגובה

• הסתגלות של בת חמש לשליחות

ד''ר שירי שדה שרביט
    26/10/2008

יעל שלום,
    המצוקה של בתך ושלך בולטת בדברייך, אולם משך הזמן שאורך לבתך להסתגל לשליחות הינו תקין וטבעי. ארבעה חודשים הם זמן לא מספיק להתרגלות עבור ילדים, גם אם הייתם נשארים בארץ הזרה לאורך כל התקופה.
    חשוב שתשמרו על שגרה בזמן הקרוב על מנת שבתך תוכל להסתגל לבית החדש, למדינה החדשה, לגן החדש ולשיחות באנגלית. סביר שהיא תגלה יותר בכיינות, תלותיות וכעס כלפיכם, וכל אלו הם תגובות טבעיות. ישנן מספר דרכים בהן תוכלי להקל על בתך: ראשית, אל תאפשרי לזרים לגעת בה ולצלם אותה - הילדה מבינה שמסתכלים עליה כעל מישהי אחרת, וזוהי חוויה מאוד חודרנית וקשה. שנית, נסי להפגיש את בתך בשעות אחר הצהריים עם ילדים מהגן, על מנת שתהיה לה מסגרת תמיכה חברתית רחבה יותר. ולבסוף וחשוב ביותר, היי סבלנית לגבי הקשיים של בתך. חשוב שאת ובן זוגך תקבלו את רגשותיה וכעסיה לגבי המקום, ותאפשרו לה לבטא אותם. וכמובן הבטיחו לה שאתם אוהבים אותה מאוד גם עכשיו כשקשה לה.
    כדאי גם שתמצאי מסגרת תמיכה עבורך, של אמהות המתמודדות עם קשיים דומים, בין אם נשים שתכירי במקום מגורייך או באמצעות פורומים באינטרנט, על-מנת שתראי את התהליכים המשותפים ותזכי גם את לחיזוק בעוד שאת מסייעת למשפחתך להסתגל.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שבע לא ישנה בלילות
    רבקה
    25/10/2008

בתי בת ה 7 רגילה מגיל צעיר מאוד או לישון איתנו במיטה או לעבור אלינו למיטה באמצע הלילה.יש לנו גם בת קטנה בת שלוש וחצי שישנה מצוין בלילה ושתיהן באותו החדר. ברוב הימים הגדולה נרדמת בסלון ואז מעבירים אותה למיטתה ואז לאחר כשלוש שעות שינה היא מתעוררת בביעותים או צורחת מתוך שינה ובוכה וכאשר שואלים אותה אם הא חלמה על משהו או למה התעוררה היא לא יודעת למה. הייתה תקופה לפני מספר חודשים שלאחר שיחות רבות עם הילדה בנושא הוחלט שתירדם בחדרה ולאחר 30יום תקבל נעליים עם גלגיליות.במשך כ 20 יום העסק עבד עם מינימום של התעורריות שלה בלילה.אז נסענו לחו"ל והבעיה חזרה.אנחנו על סף ייאוש כי כולם עייפים,איננו מבינים את מקור הבעיה וכיצד לפותרה.לציין שמדובר בילדה מקסימה,אחות נהדרת לאחותה הקטנה,תלמידה מצויינת,מקובלת מאוד חברתית.הגענו למצב של מריבות באמצע הלילה עקב פגיעה קשה בפרטיות שלנו ולאחר שהוזהרה והוסבר לה אתמול בלילה שאם לא תעשה מאמץ לישון במיטתה היא תיענש ויימנעו ממנה פעילויות כמו בילויים ,פגישה עם חברות וכו'.באמצע הלילה בכל זאת הגיעה למיטתנו והיום נענשה ולא מבצעת שום פעילות של שבת.בשעות הבוקר קמה,לא שוחחה עמנו והלכה לחדרה לישון.אנא עצתך כי אנו אובדי עצות. תודה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה של בת 7

ד''ר שירי שדה שרביט
    26/10/2008

לרבקה שלום,
    לפי דברייך, לבתך מעולם לא היתה הזדמנות לפתח הרגלי שינה תקינים, וללמוד כיצד להתמודד עם חרדות טבעיות (כמו ביעותי לילה שיש לכולנו). לא ברור מדברייך האם הצלחתם להשלים 30 ימים של שינה תקינה, או שנסעתם לחו"ל בטרם מלאה התקופה ואז הדברים חזרו לסטטוס הקודם.
    ישנם מספר דברים שחשוב שתעשו כדי לסייע לבתכם לפתח הרגלי שינה תקינים: שוחחו עמה שוב על ניסיון נוסף להחזיר אותה למיטה וקבעו יחד כמה זמן תקדישו לכך (על-פי ניסיון העבר במשפחתכם, מדובר בחודש-חודשיים הקרובים). קבעו תוכנית של פרסים וחיזוקים, וכדאי שהם יהיו בסוף כל שבוע ולא לאחר שלושים יום, שכן זהו זמן ארוך מאוד במונחי גיל 7. הכרחי שלאורך התקופה שניכם תהיו בבית בערבים, כדי שתתמודדו יחד עם קשייה של הילדה. חשוב מאוד שתעזרו לילדה לפתח שגרת הירדמות תקינה, לאחר ארוחת ערב טובה, מקלחת וקריאת סיפור בחדר לפני השינה, רצוי עם נוכחותו של אחד מכם, שילווה אותה בהירדמות.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלי לא אוהבת אותי
    דנה
    25/10/2008

יש לי ילדה בת שנה וחצי ויש לי מעין הרגשה שהיא לא אוהבת אותי אלא רק את אבא שלה. אני עושה בשבילה הכל ותמיד נמצאת איתה, משחקת איתה ומנשקת ואוהבת ללא הפסקה.( חשוב לציין שאנחנו לא גרושים.. ) אני לא מבינה איזה סיבה יש לה לא לאהוב אותי ( או לאהוב אותי פחות ממה שהיא אוהבת את אבא שלה ) אני מרגישה פגועה ובגלל שהיא מרחיקה אותי בזמן האחרון החלטתי מאתמול להתרחק ממנה בעצמי, אני יודעת שזה נשמע רע אבל יש לי הרגשה שהיא אוהבת אותי פחות מאת האבא שלה בגלל שאני זאת שתמיד מכריחה לישון לאכול ולעשות דברים שפחות כיף והאבא שלה רק זוכה לעשות איתה את הדברים הכיפים. אני צריכה עזרה, אני משתגעת מהמחשבה שהבת שלי לא אוהבת אותי... מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הבת שלי לא אוהבת אותי

הוספת תגובה

• לדנה

ד''ר שירי שדה שרביט
    26/10/2008

דנה יקרה,
    מבלי להכירך כלל, ברור לי שבתך בת השנה וחצי זקוקה לך מאוד, קשורה אלייך, תלויה בך, מתבוננת בהתנהגותך ומושפעת מאוד ממנה. אלו הם מרכיבים בסיסיים בהתנהלות היומיומית של ילדה בת שנה וחצי.
    האם ניסית לשוחח עם בן זוגך ועם אנשים קרובים נוספים על רגשותייך אלו? והאם שוחחת עם בן זוגך גם על חלוקת התפקידים הלא-הוגנת ביניכם בגידול הילדה? חשוב שתתרשמי מפרספקטיבות של אנשים אחרים בנושא, שאינם מעורבים רגשית באותה המידה כמוך.
    אם תמשיכי לחוש שבתך חשה רגשות שליליים עזים כלפייך, ותחושה זו תביא אותך לכדי התרחקות מהילדה, כדאי לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג ילדים, אשר יתרשם ממך, מהילדה ומהקשר ביניכן ויסייע לכן לחזור לקשר תקין.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מספרים לילד?
    תמי
    25/10/2008

חברתי בשבוע 21 להריונה. בשל פגם בליבו של העובר עליה לעבור הפלה. באיזו דרך עליה לספר לביתה בת החמש על כך. הבת יודעת ומצפה ללידה של האחות. אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי. תודה תמי

לקביעת תור
    סגירה
    איך מספרים לילד?

הוספת תגובה

• בשורות רעות

זהורית אסולין שמחון
    25/10/2008

בהחלט הודעה שלמבוגרים קשה לעכל אז ודאי לילדים. ראשית אם היא מאושפזת או נמצאת במעקב באחת מהמחלקות של הריון בסיכון , אזי בכל מחלקה כזו ישנה עו"ס סוצילאית שודאי עסקה בסוגיה זו לא מעט ובסוגיות הקשורות למצב כזה וכדאי לשוחח עימה.
    ההמלצה היא לספר את האמת ובהמשך לבדוק מה מעסיק את הילדה ולענות בתשובה עניינית. אם חברתך לא תחווה את הסיפור כארוע טראומטי כך גם ביתה. בשום פנים ואופן אין להכחיש את קיומו של ההריון ואין להשאיר את הדברים כאילו הכל בסדר כיוון שהילדה תראה שקיים פער בין המסרים המועברים בשפת גוף בהתנהגות ובמצב הרגשי של ההורים לבין המסר המילולי. אם חשים שהשאלות מכילות בתוכם עצב, חרדה או תסכול אפשר להיות אמפטי ולהשתתף עימה במקורות הנחמה שיש להורים סביב הסיפור ( שההורים ינסו שוב להרות, שכמה שזה עצוב אם התינוק היה נולד סיכוייו לחיו היו קלושים, או כל דבר אחר שמצליח קצת להפחית את הצער). אם הילדה אינה שואלת שאלות רבות יש להשאיר זאת כך עד שיבואו השאלות ממנה ולא כדאי לערב אותה בכל התהליך הרפואי והרגשי שעוברים ההורים סביב הסיפור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיקה בין ילדים
    דיקלה
    24/10/2008

בתי בת 6.5 - סיפרה לי היא יודעת מה זו נשיקה צרפתית כשאלתי אותה מה זה היא הסבירה בדיוק ששמים לשון על לשון פה לפה. מאוד התפלאתי מאיפה היא יודעת ואז היא ספקרה לי שילד שהיא משחקת איתו בקבעיות הסביר לה והם אף ניסו את זה וזה היה מגעיל. היא גם אמרה שהם הראו אחד לשני את אברי המין לבקשתו וגם נגעו. כל זה קרה בבית שלי, כשהיא הייתה איתו בחדרה ואני פשוט לא שמתי לב כי לא העלתי על דעתי שילדים בגיל זה עושים כך. אני מאוד מודאגת. היא ראתה בזה משחק, אבל האם זה נורמלי? אני כבר הסברתי לה שאסור לתת למי שגעת בגוף שלה ושהוא פרטי. אז למה היא לא עצרה אותו.

לקביעת תור
    סגירה
    נשיקה בין ילדים

הוספת תגובה

• משחקים מיניים

זהורית אסולין שמחון
    25/10/2008

משחק בין ילדים קטנים וסקרנות מינית היא אכן דבר טבעי. אם הילדים בני אותו גיל ואף אחד אינו פועל מתוך לחץ או כפיה הרי שזהו משחק שמטרתו לחקור את השונות בין הילדים. ילדינו חשופים באמצעי התקשורת, בפרסומות, בקדימונים לחומרים רבים מסוג זה ואך טבעי שזה יהיה ברפרטואר תחומי העניין. גם ביתך סקרנית ולכן לא חוותה את בקשת החבר כמשהו פולשני. הדגישי בפניה שהנשיקה הצרפתית אכן הגעילה אותה כיוון שהמעשה הזה צריך להיות מלווה באהבה שיש בין מבוגרים ועל כן בנתיים אינה יכולה להנות מפעולות אלו כשתהיה אישה בוגרת ותמצא את אהוב ליבה תוכל להנות מכך. ובנתיים את מבקשת ממנה לשמור על פרטיותה ופרטיותם של אחרים, ואם משהו מסקרן אותה היא יכולה לבוא אליך ולשאול אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצמדות להורה
    ענת
    24/10/2008

שלום, יש לי ילד בן 6.6 בכיתה א' . לאחרונה כשאנחנו יוצאים מהבית הוא כל הזמן רוצה לתת לנו יד ונצמד אלינו, הוא כל הזמן רוצה מגע. הוא אומר שיש לו הרגשה כאילו אנחנו נעלמים. התופעה קצת מדאיגה אותי האם זה שלב בהתפתחות? משהו שיעבור? איך אני צריכה לנהוג במצב הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    הצמדות להורה

הוספת תגובה

• הצמדות להורה

זהורית אסולין שמחון
    24/10/2008

לא ברור למה הוא מתכוון כשחש שאתם נעלמים, האם מביע חרדה שלאחר הפרידה בבית הספר לא תפגשו שוב, או לחלופין הוא חש שגופכם פיזית נעלם ועל כן עליו לחוש אתכם. לא כל כך ברור . האם זו תופעה חדשה סביב מעבר לבית ספר, האם היתה פרידה ממושכת לאחרונה או לחלופין פרידה טראומטית (שכחו אותו באיזה מקום, העדרות של אחד ההורים עקב מחלה, מוות של קרוב משפחה) חיזרי אלי עם הפרטים הללו כדי שאוכל להבין יותר ואז אולי אוכל לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה