פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תחושת לחץ אצל הילד בן 11
    גליה
    15/11/2008

שלום רב, בני בן 11,סובל לאחרונה ממה שהוא מכנה "לחץ" לפני אירועים שונים בהם יכולותיו נמדדות בפומבי.הוא משחק כדורסל ולפני משחק מאד חושש,מתלבט ארוכות אם ללכת.כנ"ל לגבי השתתפות בשיעורי ספורט. הוא ילד מאד ספורטיבי וובעל יכולות גבוהות אך חושש להיכשל או לא להצליח ע"פ ראות עיניו.הוא תלמיד טוב,מעורה מאד בחברה,ועם זאת לא בולט.התופעה נמשכת כבר מס' שבועות.כשהוא מרגיש לחוץ, אנחנו מדברים איתו מנסים להפיג את החשש,ומאפשרים לו לבחור כיצד להתמודד עם האירוע.אני לא מרגישה שזה מקל עליו. אשמח להיעזר בכם לגבי המשך הטיפול בבעיה שלו.תודה גליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחושת לחץ אצל הילד בן 11

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ

מיכל שמש
    15/11/2008

ניתן ללמד את הילד טכניקות להירגעות כמו יוגה, מדיטציה, נשימות וכדומה. אם אתם לא מצליחים בכך לבד, נין לפנו למטפליים הממתמחים בקשיי חרדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    שרון
    14/11/2008

שלום רב. אני בהריון שני בחודש תשיעי ויש לי בת בכורה בת שנה ו - 9 חודשים. הקטנה המקסימה כבר הולכת לגן מספטמבר והסתגלותה היתה חלקה ומהירה. היא מקבלת מאז ומתמיד המון חום וביטחון בבית. מעולם לא היתה עם מטפלות אלא רק עם הסבתות ואיתנו ובבית שלנו בעיקר. לקראת הלידה הקרובה יש בבית (כנראה) תכונה, אני כבדה ובקושי זזה כשבד"כ אני דינאמית, בנינו בחצר עוד יחידה לאופר שתגיע ליזור לי בעבודות הבית (ועם התינוק החדש, לא עם הבת), טלביזיה ומיטה העברנו מתוך הבית ליחידה בשביל האופר, והאופר עצמה הגיעה לפני 3 ימים. בחודשיים האחרונים הבת שלי היתה חולה די הרבה...גן...מה לעשות, הבנתי שזה קורה הרבה. מה שכן, בחודש וחצי האחרון בעלי עבד שעות רבות ובשבוע האחרון כל רחש בחוץ היא התצחילה לקרוא "אבא אבא". בחודש האחרון כשהיא מתעוררת בלילה (עדיין מתעוררת כדי לאכול סימילאק, וברור לי שזה הרגל בלבד ולא צורך פיזיולוגי. היא שותה שני שלוקים ונרדמת לבד). אז בתקופה האחרונה היא ממש רוצה רק רק אותי. והיא מאוד קשורה לאבא. אני איתה המון מאז שהיא בגן. גם בגלל ההריון החלטתי שאהיה בבית יותר כי קשה לי לעבוד, וזה גם התאפשר מבחינת העבודה ללא כל בעיה. בשבוע האחרון היא היתה חולה והיתה בבית כל השבוע, באמצע האופר הגיעה, בבית שינינו כמה מיקומים של דברים ואני כבר בקושי זזה בכלל. אני בד"כ רזה מאוד ודינאמית ועכשיו ממש הפוך. ראשית, האם יש מצב שהיא חשה שמתרחש?? כי בסה"כ הכל נמשך כרגעל מבחינת סדר היום שלה. ושאלת השאלות: לאור המצב שהיא מאוד חרדה לי כל הזמן ומחפשת אותי גם בבית, האם להביא אותה לביה"ח אחרי הלידה או לא? אני כנראה אלד בקיסרי. האם זה טוב שהיא תראה אותי במיטה במקום אחר??? האם לא עדיף לחכות?? אני מניחה שסה"כ אהיה 3-4 ימים במחלקה. ממש אובדת עצות...

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• לידה

זהורית אסולין שמחון
    15/11/2008

ילדים אפילו קטנים מאד חשים שינויים שמתרחשים בבית, או אצל ההורים. יכולת זו אצל הילד היא טובה שכן היא מעידה על עירנותו לסביבה, תשומת לב למתרחש ולאחרים הסובבים אותו. כמובן שעקב גילה היא מתקשה להבין לבד מה מתרחש, ועל כן זה יכול להכניס למצב של חרדה . אני מציעה לשתף אותה בשפה פשוטה על השינויים הדרמטיים המתרחשים הרי למשפחה הצטרפה אשה זרה (האופר) ועמד להכנס יצור זר נוסף (אני בכוונה משתמשת קצת בשפה בוטה כדי לנסות ולהבהיר איך זה נראה דרך עיניה של ביתך) גם אמא השתנתה מאד בתקופה האחרונה בגופה, בהתנהלותה וכולי.
    לגבי הביקור בבית החולים אם זה פעם ראשונה שאת נעדרת מחייה למשך תקופה זו הרי שלא כדאי שלא יהיה בינכם איזשהו קשר בתקופה זו. כל ילד מגיב אחרת לביקור בבית היולדות , חלקם באמת אינם מבינים מדוע האם ישנה שם, אצל חלקם מתחילה הקנאה לבצבץ על כך שהתינוק נשאר עם האם והם לא, וחלקם מתקשים להפרד, עדיין העלמות בלתי מוסברת לארבעה ימים מפחידה לא פחות. על כן היא אינה צריכה לראות אותך תמיד במיטבך, פעילה ודינאמית וחיונית, מותר לה לראות אותך קצת חלשה וכואבת אך עדיין מאד אוהבת, ומה שהיא תראה לך יוכל לשמש לך כרמז מה מקשה עליה ואיך לעזור לה.
    ובהזדמנות זו מאחלת לך לידה קלה ובריאות לך ולתינוק העומד להגיח לעולם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות
    רינת
    14/11/2008

שלום! הילד שלי בן שנתיים ו8חודשים. באוגוסט של השנה הוא נגמל מטיטולים והלך ללא בעיה לשירותים גם למתן שתן וגם לצואה. לפני חודש בערך הוא פתאום התחיל לפחד לשבת על האסלה במקביל החל לגמגם. הוא מתאפק כל היום ועושה קקי רק בלילה לתוך הטיטול שהוא עדיין איתן רק בלילות. הילד סובל מכאבי בטן ואני פשוט לא יודעת מה לעשות כבר. רק עצם האיזכור לגבי השירותים גורם לו לפחד גדול. מה עושים?????!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהתנהגות

הוספת תגובה

• גמילה מצרכים

זהורית אסולין שמחון
    15/11/2008

יש איזה מיתוס או יותר נכון הנחת יסוד של רוב ההורים שהגמילה היא תהליך לניארי ומהרגע שנגמלת זהו אין נסיגה. הגמילה היא בגלים ואין לחשוש מכך, כדאי לנסות לעזור לילד למצוא דרכים להתמודד עם פחד זה מבלי שינסה להתאפק , האם אפשר להציע לו לעשות בסיר, או לחלופין בישבנון. יש גם ספרי ילדים רבים שעוסקים בנושא ואפשר לקרוא איתו יחד. ייתכן שתופעת הגמגום קשורה, אך גם ייתכן שהיא אקראית כי זה גיל שבאמת חלק מהילדים מתחילים לגמגם עקב שטף מחשבה מהיר יותר מיכולת הדיבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

רינת
    16/11/2008

בכמה ימים האחרונים הוא החל גם להשתין על עצמו. הדבר קרה בשתי הזדמנויות שונות מבלי שהוא אפילו שם לב לכך כי היה מאוד עסוק בפעילות אחרת. נכנסנו ללחץ ומאוד מודאגים. את חושבת שהדבר יעבור לבד או שיש צורך לפנות למישהו מוסמך יותר. תודהה על התשובה המהירה הקודמת:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

זהורית אסולין שמחון
    16/11/2008

בין לעזוב את זה וזה יעבור לבד לבין לפנות למישהו מוסמך יש עוד אפשרויות . אני לא חושבת שצריך לעזוב את זה אלא להרגיש סבלניים ולהבין שזה חלק מתהליך הגמילה, להזכיר לו מדי פעם. לשחק איתו בשרותים , משחקי נייר טואלט, סיפורים, כל מה שיהפוך את הביקור בשירותים לפחות מאיים . ללוות אותו בכוחותיכם בתהליך . ככל שאתם תהיו רגועים מעליות ומורדות כך ילדכם יחוש בטוח. הוא עוד צעיר ועל כן גם ההתפתחות האורוגלוית של השרירים שמאפשרים שליטה עדיין בתהליכי התפתחות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

רינת
    16/11/2008

בכמה ימים האחרונים הוא החל גם להשתין על עצמו. הדבר קרה בשתי הזדמנויות שונות מבלי שהוא אפילו שם לב לכך כי היה מאוד עסוק בפעילות אחרת. נכנסנו ללחץ ומאוד מודאגים. את חושבת שהדבר יעבור לבד או שיש צורך לפנות למישהו מוסמך יותר. תודהה על התשובה המהירה הקודמת:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד ביישן
    גלית
    14/11/2008

יש לי בן (5 שנים), יש לו יכולות טובות מאוד מבחינה קוגניטיבית, הבעתית ... . אך בכיתה הוא מתבייש מאוד ולא מצליח לענות אפילו על שאלות בסיסיות ופשוטות שהוא יודע, הוא מתקפל ומסתיר את פיו בידיו ומדבר בטון נמוך מאוד, בהתחלה המורה חשבה שיש לו קושי בהבעה אך המצב לא נכון כי בבית ובקרב אנשים כאשר הוא מרגיש איתם בטוח, הוא מתנהג אחרת. בעיה זו היתה גם עם מורה אחרת אשתקד. המצב מדאיג אותי ולא ברור לי איך להתערב. האם אני אמורה לפנות לייעוץ או לערב גורמים מקצועיים שידריכו אותנו כהורים ואת המורה, או להניח למצב להשתפר לבד דבר שלא כ"כ סומכת עליו. להתייחסותכם אני מודה מראש. גלית

לקביעת תור
    סגירה
    ילד ביישן

הוספת תגובה

• ביישנות

מיכל שמש
    15/11/2008

ראשית, לא ברורו אם בנך בגן או בבית הספר. יש לברר עם הגננת/ מורה האם ההתנהגות הביישנית מגבילה את תפקודו. כדאי גם לחשוב האם ההתנהגות ייחודית רק למסגרת הספציפית, או שמופיעה גם במצבים נוספים מחוץ למשפחה. וזאת על מנת לשלול קיומה של מצוקה במערכת החינוכית. בכל אופן, יש ילדיםפ שהינם סגורים יותר מהאחרים, אולם אם התנהגות מצמצמת את התפקוד ניתן לפנות לייעוץ מיקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מספרים לילדה בת 4 על מוות?
    לימור
    14/11/2008

המטפלת לשעבר של בתי נפטרה השבוע. אומנם היא לא טיפלה בבתי בשנתיים האחרונות, אך הקשר הטוב עימה נשמר לאורך כל השנתיים - היא ממש הפכה לחלק מהחיים שלנו. בתי יודעת שההטפלת חולה ושהיא בבית חולים - כי מטפלים בה. מה אומרים עכשיו? תודה

הוספת תגובה

• תפיסת מוות

זהורית אסולין שמחון
    14/11/2008

אכן זה נושא שמאד קשה לדבר עליו בייחוד עם ילדים קטנים שתפיסת המוות אינה בשלה עדיין. על כן כדאי לספר לילדה את העובדות , ומשם להמשיך את השיחה בהתאם לשאלות שמסקרנות את ביתך. חלק מהילדים מביעים כאב וצער רב על אובדן איש אהוב ואפשר לעזור להם בתחושה זו, דרך שימור הזכרון שלו בבית (אפשר לעשות אלבום תמונות, לצייר ציור ועוד). חלקם מסוקרנים מה זה מוות היכן נמצא כעת הגוף , איפה הדמות נמצא האם הוא עדיין מרגיש. חשוב לענות ספציפית לשאלות ובשפה ברורה שקל להבין ולא במילים מסובכות. חשוב שהילדה תבין את סופיות המוות את כך שזהו תהליך טבעי של החיים. חלק מהילדים מבטאים חרדה שדבר כזה עלול לקרות גם להורים אפשר גם שם להרגיע אותם אך לא בהטחות שווא לי זה אף פעם לא יקרה אלא שאמירות כיצד ההורה דואג לבריאותו ולשלומו וגם לשומו ובריאות הילד.חשוב להגיב ולהיות מתאם בהתאם לתגובות שעולות מהבת אין צורך להעמיס במידע ובאינפורמציה אם הילדה לא שאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות מדאיגה מילדה בת שנתיים
    אורית
    14/11/2008

שלום, בתי בת שנתיים וארבעה חודשים מתנהגת מאוד מוזר לאחרונה. תחילה הקדמה קצרה: היא נכנסה למסגרת של גן רק השנה (לפני כן היא הייתה אצל סבתא) ונולדה לה אחות לפני חצי שנה. ראוי לציין שהילדה היא ילדה מקסימה, חכמה, מבינה אוהבת לעזור ונבונה. לאחרונה היא מתנהגת מאוד מוזר: "דבוקה" אליי ולא מרפה, כשאני אומרת שאני צריכה להפסיק לשחק איתה כי אני צריכה להאכיל את אחותה היא אומרת שלא צריך להאכיל, וכשאני אומרת שצריך להחליף חיתול היא אומרת שגם לא צריך להחליף חיתול. שתי ההתנהגויות האלו לדעתי נגרמות מקנאה אך אשמח לקבל את חוות דעתכם. אבל ישנה התנהגות מוזרה אחת שמטרידה אותי ואת בעלי בעיקר! בשלושה לילות האחרונים, היא מתעוררת באמצע הלילה ובאה אלינו למיטה אך לא רוצה לישון על המיטה אלא על הריצפה. ובכל הנסיונות לשכנע אותה לישון על המיטה יחד איתנו או לחזור למיטה שלה לא מצליחים. היא בוכה וצועקת "לא מיטה, לא מיטה"! ראוי לציין שבגן הילדים ישנים על מזרנים האם יכול להיות שיש קשר בין הדברים? אני ובעלי ממש דואגים ומתוסכלים מהמצב. בבקשה עיזרו לנו. תודה רבה, אורית

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

זהורית אסולין שמחון
    14/11/2008

לגבי ההתנהגות הקשורה לקימה בלילה ושינה על רצפה קצת קשה לי להסביר אותה שכן יש צורך בפרטים נוספים על מנת להבין את דפוסי השינה שקדמו לכך. את גישתה כלפי אחותה הקטנה ניתן לייחס לפי תאורך לשלושה גורמים האחד שסביר להניח שהאחות הקטנה שהופכת פעילה מיום ליום מושכת יותר ויותר תשומת לבה וביתך חשה איום על מקומה . הגורם השני היא הפרידה מסבתא כמטפלת עיקרית וכניסה לגן, ועל כן כשהיא חוזרת הביתה היא חשה צורך להצמד ולקבל ממך יחס רב. ושלישית היא נמצאת בגיל של מרד לעצמאות ולאוטונומיה ובין השאר המרד בא לידי ביטוי בכך שאינה רוצה להיות עוד הבת הטובה העוזרת והדואגת אלא לדאוג לעצמה ולא לאחותה- זהו תהליך בריא ואני חושבת שלא צריך להבהל מזה אלא להבין זאת כנסיון לגבש זהות אוטונומית יותר וזה אינו עומד בסתירה לצורך הקיים בעת ובעונה אחת להצמד אליך אמא ואולי אפילו קשור האחד לשני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי השינה ...

אורית
    14/11/2008

לפני כן היא הייתה ישינה מרצונה משעה 20:00-21:00 בערב רצוף עד הבוקר. ובשעות הבוקר שזה אומר בין השעות 6:00-7:00 היא הייתה קמה ומגיעה למיטה שלנו וישינה איתנו עוד כחצי שעה שעה. ואז היא הייתה קמה עם חיוך ובמרץ. קיום המצב ממש הפוך, היא הולכת לישון בכח, כלומר אנחנו מכריחים אותה ללכת לישון, היא מתעוררת באמצע הלילה ובאה לחדר שלנו וישינה על הריצפה וכשאנחנו אומרים לה לעלות למיטה שלנו היא צועקת בבכי "לא מיטה! לא מיטה" וחוזרת לישון על הריצפה. ופעמים היא בוכה וצועקת "אמא" כשאני לידה ממש. אני מואד מקווה שקיבלת יותר פרטים על מנת שתוכלי לעזור לי באיבחון הבעיה הזו אשר מטרידה מאוד אותי ואת בעלי. תודה רבה, אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה

זהורית אסולין שמחון
    15/11/2008

באמת שינוי דרמטי לפי מה שאת מתארת.
    ייתכנו כמה סיבות האם קדם לשלושת הימים האחרונים איזה שינוי בבית שינוי בריהוט או בסדרי שינה למשל של האחות הקטנה, או העדרות שלך או של האב למספר לילות. או לחלופין אורח שישן בבית. ייתכן שזו דרכה לבטא את הבהלה מהשינוי. ייתכן היא החלה בחרדות ובחלומות סיוט והנקודה שבה היא מתעוררת היא מבוהלת עדיין מהחלום ולא מבחינה אם היא בחלום או במציאות ולכן היא בעצם ממשיכה לקרוא לך למרות שאת לידה. אם הארוע נמשך שלושה ימים יש לחכות בסבלנות ולבדוק את התופעה לטווח ארוך יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגנות יתר אצל בת חמש
    ליאת
    14/11/2008

בתי בת חמש . יש לה אחות בת שמונה ואני צפויה ללדת בקרוב. לפני חודשיים הבייביסיטר שכחה להוציא את בתי מהגן. ובתי לקחה את זה בצורה מאוד קשה. בכתה מאוד ולא רצתה ללכת לגן יותר מחשש שלא יאספו אותה. לפני כן לא היתה לה בעיה ללכת לגן. למרות שהבייביסיטר הזו כבר לא אמורה לאסוף אותה ואנו מקפידים תמיד לאסוף אותה בזמן מהגן היא עדין חוששת כל יום ולא מפסיקה לדאוג. כל יום היא שואלת מספר פעמים אם נאסוף אותה בזמן ולא רוצה ללכת לגן בגלל זה. הדאגנות מפריעה לה גם אחרי צהריים כאשר חברות מזמינות אליהן הביתה לשחק, היא לא רוצה ללכת כי היא דואגת אם מחר יאספו אותה מהגן. למרות שאנחנו מנסים להרגיע ולהסביר שתמיד נאסוף אותה מהגן , זה לא עוזר. היא ממשיכה לדאוג. חשבנו שאחרי תקופה של חוויה מתקנת שבה תמיד נגיע בזמן זה יעבור לבד.. אבל זה לא :( יש לציין שהיא מאוד אהובה על חברותיה ותמיד מזמינים אותה לשחק איתם אחה"צ. כמו כן היא חכמה מאוד. אך רגישה מדי... מה אפשר לעשות כדי להסיר דאגה מליבה? ושתמשיך להנות ולשחק עם חברותיה ללא דאגות?

לקביעת תור
    סגירה
    דאגנות יתר אצל בת חמש

הוספת תגובה

• דאגנות יתר

זהורית אסולין שמחון
    14/11/2008

אפשר לצייד אותה בערכת בטחון תוכלו יחד לקבוע מה יגביר לה את הבטחון, מספרי הטלפון שלך ושל בעלך או של מי שאוסף אותה ואם היא חוששת היא יכולה לפנות לגננת או לאמא של החברה תלוי היכן היא נמצאת ולהתקשר , אולי שעון שמצפצף בשעה שאתם אמורים לאסוף, אולי חפץ מהבית שעוזר לה להרגע ומעניק לה בטחון כשהוא איתה. חשוב שתעשו זאת יחד. אם היא נמנעת מפעילויות חברתיות או מתקשה להתרכז בלימודים עקב חששות אלו אז כדאי לפנות לייעוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה!!!
    לי
    13/11/2008

שלום רב, (וסליחה על אורך המכתב) בני בן 4וחצי ובחודש ספטמבר התחיל גן רשות (לאחר מסגרת של גן פרטי מגיל שנה ושמונה), חשוב לי לציין כי הוא נולד בארה"ב היה בגן בארה"ב מס' חודשים לאחר מכן בארץ, שוב בארה"ב ובגיל שנתיים חזרנו לארץ סופית.( התחיל לדבר יחסית מאוחר קרוב לגיל שלוש, תמיד דיבר אך לא הרכיב משפטים, כעת הוא השלים את הפער אך עדיין אולי קצת לא לגילו אבל ממש לא משמעותי) ילד מקסים ונבון אך לאחרונה שמתי לב או יותר נכון הסבו את תשומת ליבי לכך שקשה לו מאוד לשבת במפגשים בריכוז בגן יותר מכמה דקות, כל כמה דקות הוא קם, כאשר יושבים איתו אחד על אחד הוא נהנה ומשתף פעולה אך לא כך במפגשים ובחוגים היינו גם במעקב אצל רופא האוזניים שקבע כי לילד יש נוזלים והוא אינו שומע טוב, התלבטנו לגבי כפתורים אך כרגע המצב הוא טוב, המצב ממש השתפר לפי דברי הרופא ואין כמעט נוזלים. לאחרונה יש לו תופעה נורא מרגיזה בעיקר את הגננת, הילד אוהב לחזור אחרי כל מה שהוא שומע, דברי הגננת ודברי הילדים (גם בבית) והוא לא מוכן להפסיק עם זה למרות שאני מסבירה לו שזה לא נעים לנו שהוא חוזר אחרינו - כשאני אומרת לו דיי אז הוא מיד עונה לא, אני אומר את שלי ואת את שלך!!! רציתי לשלאול האם כדאי לקחת אותו לאבחון של הפרעת קשב וריכוז ומה מומלץ לעשות בכדי שיחדל לחזור אחרי כולם זה פשוט משגע את כולם תודה מראש לי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה!!!

הוספת תגובה

• תגובה ללי

ד''ר דוד וילנסקי
    13/11/2008

היות ואת מעלה כמה בעיות אני הייתי עושה הערכה אצל פסיכולוג כדי לנסות להבין מה הסיבה לחזרות שלו ובאותו הזדמנות הפסיכולוג תוכל להעריך את שאלת הקשב. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה, שינוי התנהגות
    רונה
    13/11/2008

בוקר טוב, ותודה רבה מראש. אני מתנצלת על האורך- חשוב לי שתבינו את כל הפרטים. יש בת מיוחדת בת שנתיים בדיוק. היא חכמה ומפותחת לגילה, מדברת משפטים שלמים באנגלית בבית ובעברית אצל המטפלת, ומביעה רגשות בצורה יוצאת מהכלל. לפני חודשיים ילדתי בת מתוקה נוספת. הגדולה קיבלה אותה יפה מאד, ובאופן כללי עברה את זה חלק, ומתנהגת בבגרות יוצאת דופן. עד כאן לרקע כללי. חשוב לציין שהיא ישנה לילות שלמים רצוף למרות הבכי של הקטנה וההנקות, לפעמים מתעוררת פעם אחת לבקש בקבוק. קצת רקע על הגן שלה- היא נמצאת במשפחתון מטעם העיריה, 5 ילדים, היא הגדולה. היא היתה אצלה גם שנה שעברה ומאד אהבה את המטפלת, לכן החלטנו להשאיר אותה עוד שנה אצלה. היא מאד אוהבת ללכת, בבוקר מחכה לבעלי שייקח אותה, וכשהם מגיעים היא פשוט רצה. אחרי הלידה היו החגים, ואחר כך היה קצת קשה לה לחזור לגן, אבל באופן כללי היא חזרה לעצמה ואוהבת ללכת. החל משבוע שעבר היא לא שמחה ללכת לגן. רגע לפני שמגיעים היא מניחה את הראש על הכתף של בעלי ואומרת לו שהיא לא רוצה. שלשום בלילה היא התעוררה באמצע הלילה בשעה שתיים ולא נרדמה, בכתה קצת, כיסיתי אותה, וחזרתי לחדרנו, אחרי קצת זמן היא בכתה ואמרה שקר לה (למרות שלא היה) בעלי בא אליה, ישב איתה, והיא לא נרדמה. בכתה, באה למיטה שלנו, ופשוט לא נרדמה, הסתובבה הלוך ושוב, קמה, ישבה ניסתה תנוחות שונות, לשוא. החזרתי אותה למיטה שלה, היא בכתה ואמרה שהיא מפחדת מאיש בחוץ... בקיצור, שלש שעות של תלאות, ובסוף נרדמה. למחרת ממש לא רצתה ללכת לגן. ובכתה מאד כשבעלי הביא אותה. חוץ מזה התנהגה בסדר. אתמול בלילה חצי שעה אחרי שנרדמה התעוררה עם בכי קורע לב. ופשוט שעה וחצי שלמים בכתה עם הפסקות קצרות. אמרה שקר לה... וכל פעם שנרגעה לכמה דקות, היא ניסתה לישון ושוב פרצה בבכי נוראי. אחרי שעה כזאת בעלי לקח אותה בעגלה לסיבוב בחוץ, ורק אחר כך נרגעה ונשכבה על שמיכה על הרצפה ונרדמה:( משהו מציק לה מאד. היום בבוקר היא לא רצתה ללכת לגן. שאלתי אותה אם היא זוכרת שבכתה אמרה לי: "כן, בכיתי אצל מירה" (שם בדוי למטפלת) שאלתי אותה למה, היא ענתה "כי הייתי עצובה" אחר כך אמרתי לה "את אוהבת את מירה, נכון?" היא אמרה לי "לא אוהבת את מירה" למה? "כי מירה הרביצה לי" מאמינים לילדה בגיל הזה? האם יכול להיות שקורה משהו בגן? המטפלת משדרת עניינים כרגיל. שיתפתי אותה בכל מה שקרה והיא אומרת שבגן היא מקסימה ומדהימה ומשתפת פעולה כמו תמיד,ו שאין כלום. היא לא תמיד ככ אמינה. חשוב לי לציין שהבת שלי יודעת לדווח לי כל יום מה הם עשו בגן ומה הם אכלו. עוד משהו- לאחרונה יש לה משהו חדש- כל פעם שאני קצת מתעצבנת היא מייד מחייכת אלי ואומרת לי "אמא סליחה" - היא אומרת את זה בעברית. כלומר, היא למדה את זה בגן- אני רואה את זה כנסיון לרַצות מייד, ומעין קצת פחד של - אל תתעצבני עלי. זה גם קצת מטריד אותי. ממש מבקשת סליחה על האורך. אשמח אם תייעצו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה, שינוי התנהגות

הוספת תגובה

• לרונה

ד''ר דוד וילנסקי
    13/11/2008

אני מבין מדבריך שאת נוטע להעמין לבת שלך ולא תמיד מאמינה למטפלת. אם זה המצב צריך לקחת את הדווח של בתך ברצינות לנסות לערוך תצפית על מה שקורה במשפחתון באיזהשהוא דרך. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה
    לינה
    13/11/2008

שלום אני מאוד זכוכה לפסכילוג טוב עבור בן שלי בן 8 מאיזור אשקלון תל אביב. יש לו בעיות בלימודים ארך עצמי מאוד נמוך ועוד כמה דברים

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה

הוספת תגובה

• פסיכולוג

זהורית אסולין שמחון
    14/11/2008

פני אלי באופן אישי ואולי אוכל לעזור בהפניה לאדם מתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שליטה בצרכים
    גילית
    12/11/2008

שלום , אביב בן שנתיים ו 9 חודשים ונגמל בשיתוף עם הגן לפני חצי שנה . הוא שולט בצרכיו בבית , בקניון אצל הסבתות, בכל מקום אליו אנחנו הולכים למעט בגן . כשהוא נמצא בגן הוא עושה את צרכיו במכנסים בכל מקום בו הוא נמצא וגם לא מודיע להם כאשר הוא עשה על מנת שיחליפו לו בגדים . הגננת אמרה לי שהיא ניסתה לשכנע אותו בכל מיני דרכים לגשת לשרותים וגם אני אך הוא מסרב . אפילו מתעצבן כאשר מזכירים לו את זה . ההיתי רוצה לדעת ממה נובעת התנהגותו ? ואיך אפשר להתמודד איתה ? תודה ,

לקביעת תור
    סגירה
    שליטה בצרכים

הוספת תגובה

• שליטה בצרכים

זהורית אסולין שמחון
    14/11/2008

האם מדובר רק בשתן או גם בצואה?
    ייתכן שהוא מוסח ועסוק במשחקים או בפעילויות השונות, והוא מתאפק עד לנקודה שכבר מאוחר יותר. לאחר מכן הוא ככל הנראה חש נבוך ומבוייש ועל כן מעדיף להתעלם ולא לשתף את המבוגרים. אם זה המצב בשלב ראשון הייתי מנסה בשיתוף עם הצוות לעודד אותו לספר שאין מה להיות נבוכים מזה והם יטפלו בו באהבה ויחליפו לו כי גם כשגמולים פספוסם כאלו עדיין קורים ותהליך גמילה הוא ארוך.
    שנית אולי משהו קשה לו בהגעה לשירותי הגן, נגישות גובה, ריח, לכלוך, השירותים תפוסים. כדאי לזכור שכשהוא בבית או עם הסבתות היחס הוא כמעט אחד לאחד לעומת בגן ששם יש הרבה ילדים שחולקים שירותים ושחולקים צוות שיסייע כשצריך. כדאי לבקר עימו בשירותים בגן ולבדוק כיצד הוא תופס את השימוש בהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה את אבא
    אמא
    12/11/2008

שלום, בני בן שנתיים וארבעה חודשים (כרגע בן יחיד). מאז ומתמיד הוא היה הרבה יותר קשור אלי מאשר אל אביו, אבל לאחרונה המצב קצת הקצין והוא ממש הודף את אביו מעליו, ואני לא לגמרי בטוחה איך להתמודד עם הסיטואציות אליהן אנו נקלעים. דוגמא - בבוקר כשבני מתעורר, הוא קורא לי, ואם אבא ניגש לפני, הוא מתחיל לצרוח ולבכות ואומר "אבא תלך! תלך מפה!!!!" גם אם אני נכנסת ראשונה לחדר, והוא מבסוט ושמח, ואבא מצטרף בהמשך, הוא מקבל אותה תגובה. הוא לא מוכן שאבא "יפריע לנו". בכל סיטואציה שבה אנו (אני ובני) נמצאים ואבא פתאום מגיח - הילד מתעצבן ודורש שיילך. אם אבא מסרב ללכת, ומלטף אותו, ואומר לו דברים בסגנון "אבא גם אוהב אותך, גם רוצה להיות איתך" אז הבכי רק מחמיר ומוקצן. אם אבא הולך, אז הוא מיד נרגע, וכשאני שואלת אותו למה הוא מגרש את אבא, אז הוא אומר "אני רוצה רק אותך". הסברתי לו בעבר שזה לא יפה לדבר ככה אל אבא, וזה גורם לאבא להיות עצוב, אז באמת דקה אח"כ הוא שואל איפה אבא, ואם אבא עצוב עכשיו, ורואים שקשה לו עם זה. עוד אציין, שכשהוא נמצא רק עם אבא לבד, הכל בסדר, הוא מבסוט ושמח, ומאד נהנה להשתולל איתו. אותה התנהגות קורית לפעמים גם כלפי הסבתות, אם הן מתקרבות, כשהוא איתי. אבל הוא מגיב בצורה פחות קיצונית. באופן כללי הוא ילד מאד בוגר לגילו, מדבר שוטף ומבין הכל, ומאד רגיש לרגשות של אחרים. יש עוד מידע רלוונטי שאולי החסרתי...?

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה את אבא

הוספת תגובה

• הכניסה של אבא

זהורית אסולין שמחון
    14/11/2008

נשמע שאכן בנך מאוהב בך ונמצא בתחרות עם אביו שהוא גם בן זוגך הממשי, הוא רוצה לשמר איזו זוגיות שרק את והוא יהיו בו מבלי שאף אחד יפריע. על כן חשוב שיעבור מסר ממך שהאב נמצא שם לא רק כי זה לא יפה לגרש אותו וזה מעציב אותו אלא כי את רוצה את האב שם. ואת זקוקה לאביו שם כיוון ששניכם הוריו. אני מציעה גם לבדוק האם לצד הקושי שאת חשה בתלות הזו בין בנך לבינך, ישנן פעולות או תגובות שלך שאינך ערה להן ומעבירות מסר שמרחיק את בנך מהאב, אולי את מבקרת אותו בנוכחות הבן, מעירה לו על אופן הטיפול שלו בבן ובכך מבטאת חוסר אמון .ייתכן שהילד קולט מסרים שאת אפילו אינך מודעת אליהם ומגיב בין השאר אליהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אנסה זאת.

אמא
    17/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לארץ
    מיכל
    12/11/2008

שלום רב! לפני כשנה החלטנו אני ובעלי לנסות את מזלנו בקנדה ארזנו את הדברים ואת הילדים ועברנו לאחר כחודש שם רשמתי את בני שהיה אז בן 4 לגן יהודי וההתחלה הייתה לו מאוד קשה הוא בכה מאוד והיה לו נורא קשה אבל לאחר זמן מה הוא התרגל אבל עדיין הוא לא השתתף כל כך והיה קצת סגור כלפי המורות למרות שעם הילדים היה לו קל להסתדר והמורות דיווחו לי שהוא אהוב בקרב הילדים.לאחר חופשת הקיץ הוא חזר לגן לחודש והוא הלך בשמחה והייתי כל כך גאה בו הוא גם התחיל לדבר בבית באנגלית והמורות אמרו שהוא משתתף ולצערנו נתבסרנו שאנחנו נאלצים לעזוב ולפני כ3 שבועות חזרנו לארץ רשמתי את הבן שלי ל בגן הוא חובה הוא כבר בן 5 ואתמול היה היום הראשון שלו בגן הייתי אתו קצת וחזרנו יחד הבייתה כי הוא סרב להשאר היום הוא הבטיח להשאר בגן אבל הוא לא עזב את הרגל שלי ולא הסכים שאני אלך נשארתי קצת ודיברתי אתו ביקשתי שישאר הבטחתי לו פרס ואמרתי שאני אחזור מהר אבל הוא סרב הגננת רצתה לנסות להשאיר אותו בכח אבל הוא חזק ומהיר והוא לא נתן לי לצאת ואפילו דחף אותי והתנהג באגרסיביות מה לעשות .איך לגרום לו להשאר בלי בכי .תודה ומחכה לעצות שלכם.

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לארץ

הוספת תגובה

• חזרה לארץ

זהורית אסולין שמחון
    14/11/2008

מיכל עד כמה שזה קשה לנו כהוירם אך למה שישאר בלי בכי מותר לו לבכות ולכאוב ולפחד את השינוי. את מתוך תאורךל הרחב אחאית לזכור את התמונה המלאה ושלבנך לוקח זמן להתרגל למקום חדש ויש לו קצב אחר, ואכן הוא נאלץ לעשות בחייו המועטים מעברים דרמטיים של חברה, שפה, תרבות. ובכל זאת הצליח להתחבב על הילדים ואף ללכת בשמחה לגן. האמיני בו שדרי א האמונה ספרי לו על כך שגם בגנים הקודמים וגםפ במעבר לקנדה היה לו מאד קשה בהתחלה אך את ראית איך הוא התמודד עם המצב וגם כעת את סומכת עליו ואת תעזרי לו באופן שאת מאימה שצריך לעזור לו (להשאר עימו יום שלם בגן מעביר לרוב מסר שאת אינך סומכת על כוחותיו ואינך סומכת על הגננת שתעזור לו להרגע) הראי לו שאת סומכת על הצוות שיעזור לו בכל אשר ייתקשה. אל תשכחי שהוא נכנס לגן שכבר התחיל וזה לכשעצמו קשה מאד מבלי לדבר על כל השינויים האחרים. אני משוכנעת שגם את חשה שקצב ההסתגלות שלך אינו מהיר (יומיים) כמו שאת מצפה מבנך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 8 שעושה לי טרור
    דפנה
    12/11/2008

למשל בבוקר (כל בוקר), יש מריבה קבועה על התסרוקת. אני מסרקת אותה וקולעת לה צמה. ובאופן קבוע היא מפרקת ורוצה שאעשה לה שוב ושוב ושוב עד אשר מגיעה השעה ללכת לבי"ס והיא פוחדת לאחר ואז היא מוותרת. התהליך מלווה בבכי וצעקות והיסטריה. תבינו, היא לא מפונקת זאת לא הבעיה. הסיבה לכך שהיא רוצה שאסרק אותה שוב היא שהיא רוצה שאאסוף לה את השיער חזק ואף פעם זה לא מספיק חזק בשבילה. היא מגיבה ממצב של חוסר אונים, כאשר השיער לא אסוף חזק היא באמת נכנסת ללחץ והיסטריה, זה אמיתי לגמרי ואני מבינה אותה. אבל כל בוקר אותו סיפור וזה פשוט בלתי אפשרי. היא כמובן לא מסתרקת לבד כי היא לא מצליחה לעשות תסרוקת חזקה לבד. זה נשמע מגוחך, כמו בעיה משמעת רגילה. ככה טוען בעלי. כך גם אומרים אנשים מבחוץ. אבל אני יודעת שזה נובע ממצוקה אמיתית. הילדה לא מוכנה להודות שזו בעיה שלה. היא כמובן מאשימה אותי שאני "בכוונה עושה לה חלש". כך שאני במילכוד. אני כן מבינה אותה אבל לא יכולה לעזור לא לה ולא לעצמי. וכאמור, דיברתי רק על הבוקר, יש עוד מצבים רבים אחרים בעייתיים לא פחות.. פנינו לפסיכולוגית, ואנו עומדים להתחיל בטיפול. אבל, בבקשה, איזה שהוא טיפ, לפחות לבעיית התסרוקת. כדי שלא ארים ידיים.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 8 שעושה לי טרור

הוספת תגובה

• תסרוקות

זהורית אסולין שמחון
    14/11/2008

אם אתם עתידים להתחיל טיפול בהחלט הכתובת הנכונה היא הפסיכולוגית. בכל מקרה הייתי מציעה לנהל איתה שיחה אחר הצהריים ולא בבוקר סביב הפאניקה בו תנסה להסביר לך איזו מתיחות בדיוק היא זקוה על מנת לחוש טוב, אולי אפשר להשתמש בחומרי עזר לשיער שיעזרו במתיחה אפשר לעשות תרגולות היא תתרגל על שערך ואת תתרגלי על שערה עד שתמצאו את המינון המתאים.
    יכול להיות שביתך זקוקה לתחושתיות עזה כדי לחוש בנוח. עדיין האופן שבו היא מתוסכלת מכך שאינך מדוייקת עם המינון שהיא זקוקה מצביעה בהחלט על קושי כיוון שרוב חייה אנשים לא יוכלו להתכוונן במדוייק , בהצלחה בקשר הטיפולי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דפנה
    14/11/2008

תשובתך מציגה את הדברים באור נכון. הילדה מודעת לכך שאינה יכולה לצפות מאנשים אחרים שיתאימו עצמם לתחושות שלה, ולכן בחברה (למשל בבי"ס) היא מאד מאופקת. ההתנהגות הקיצונית (לצד השני) מתרחשת רק בבית וכמעט ורק איתי ומסיבה פשוטה, בתור אמא הילדה מצפה ממני שאעזור לה. וכאשר אני לא מצליחה לעשות זאת התסכול הוא מקסימאלי, כי אין מישהו אחר שמבין אותה. אבל גם הכוחות שלי מוגבלים. והיא מבינה זאת רק כשהיא מביאה אותי אל הקצה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בתחילת כתה א
    דודה מודאגת
    12/11/2008

שלום, אחייניתי ילידת סוף דצמ' ואחרי אבחון עלתה לכתה א' אחרי גן חובה עליו הוריה שילמו כפרטי. לציין כי נאמר כי היא מחוננת, ואין לי ספק כי היא מאוד חכמה. כעת מתגלים קשיים רבים בלימודים, ומורותיה ציינו כי היא בין ה5 האחרונים בכיתה. אציין כי נראה גם שהיא יורדת במשקל. קשה לי לדבר עם הוריה על הבעיה. האם יש דרך לאבחן את הבעיה, לסייע, למנוע משבר מהילדה? בתודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בתחילת כתה א

הוספת תגובה

• קשיים בכתה א

זהורית אסולין שמחון
    14/11/2008

ראשית אין סתירה בין מחוננות לבין קשיי למידה ועל כן אפשר לבדוק את מקור הקשיים מבלי שזה יבטל את ההערכה שניתנה. ייתכן שהקשיים נובעים מסיבה רגשית ואולי מקשיים חברתיים ויש לערוך בדיקה מקיפה כדי לתת מענה על הפער בין המחוננות לקשיים. אני מסכימה איתך שזה נושא רגיש ושאת כדודותה פחות יכולה לעזור לה אלא רק דרך שיחה עם ההורים ואם הם יחושו את הקושי אז הם יובילו איזה תהליך. אנחנו רק בנובמבר ולדרג ילדים בכתה א' מהטוב ביותר לחמשת האחרונים בכיתה נראה לי לכשעצמו בעייתי ודורש שיחה עם המורה מדוע מעכשיו ישנם השוואות כאלו שיוצרות המון לחץ ותחרות ולא מאפשרות לכל ילד להתקדם בקצב שלו. אבל שוב נראה לי שהוריה של הילדה הם שיוכלו לעזור לה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה