מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שפה לא ראויהאירית04/11/2008
שלום, אנחנו גרים בארצות הברית יש לי ילדה בת 13 ,ילדה מנומסת ואדיבה ,אף פעם לא היו בעיות משמעת רציניות,הבעיות שהתמודדנו איתם בתקופה האחרונה היו : קצת ירידה בלימודים כי יש דברים יותר מעניינים לעשות ,חדר מבולגן ולפעמים טון דיבור קצת גבוה או חצוף. בעיות שמתאימות לגיל הרלוונטי. אתמול גילינו שהיו לה חילופי דברים לא נעימים עם אחת מחברותיה, מריבה על שטויות, שבאופן רגיל לא הייתי מתערבת, אבל הבנתי שהיה שימוש בשפה גסה. כשקראתי את חילופי הדברים, נדהמתי והזדעזעתי, 2 מילים חזרו על עצמם שוב ושוב, BITCH ו fucking, לצערי הרב המילים האלו נכתבו על ידי הבת היקרה שלי ולא על ידי החברה.ילדה ששום דבר בעבר לא הכין אותנו לסגנון הזה ובטח היא לא שומעת זאת בבית. כמובן שהיתה לנו שיחה רצינית והודענו לה שאנחנו נודיע לה ברגע שנחליט מה אנחנו מתכוונים לעשות. הבעיה הגדולה היא ששום עונש כמו לקיחת הפאלפון,איסור שימוש במחשב ופגישות חברתיות לא יגרמו לה להבין כמה נוראה היא הדרך שבה היא מתבטאת וכמה נזק היא תגרום במיוחד לעצמה אם תמשיך ככה. מה עושים? תודה אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK04/11/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=125 id=link]הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממכשפותקרן04/11/2008
בימים האחרונים בתי מתעוררת מס' פעמים בלילה ומבקשת להכנס אלינו למיטה , מפני שהיא מפחדת מהמכשפה בחדר שלה, היום היא לא הפסיקה לדבר על הפחד הזה מרגע שחזרנו הביתה מהגן, ומבקשת שנשמיעה לה את השירים של "הכבשה שושנה" בלי הפסקה - כי היא מפחדת מהמכשפה (זה בקשה שחוזרת על עצמה גם באמצע הלילה). כיצד אפשר להתמודד עם התופעה בצורה אפקטיבית ולחזור ללילות השקטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממכשפות
מיכל שמש08/11/2008קרן שלום,
לא ציינת בת כמה ביתך, אולם פחד ממכשפות או שדים מופיע בדרך כלל בגילאי 3-5, והוא נורמטיבי מבחינה התפתחותית. כדאי לתת לילדה לנסות לצייר את המכשפות, ולחשוב יחד מה יוכל לעזור לה- אור דלוק בחדר, מלכודת למכשפה אם תבוא, וכדומה. ניתן להיעזר בספר "איתמר צייד החלומות" של דוד גרוסמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלבונות ובכי מרובה - מה עושים?לירון04/11/2008
בתי בת 3.5. ילדה טובת לב, חייכנית, עליזה, יוצרת קשרים במהירות, מלאת ביטחון עצמי ודמיון. באינטראקציות חברתיות היא יוצרת קשרים במהירות, עם זאת נוטה לבכי ועלבונות רבים. אמנם זאת תופעה שקיימת גם מולנו, ההורים, ולא רק מול בני גילה, אבל שם זאת התמודדות קשה יותר עבודה (וגם עבורינו). היא נוטה לבכות מכל תסכול קטן. כל פעם מחדש אנו אומרים לה שאין צורך בבכי, שתשתמש בפה, במלים שלה. שהבכי לא יועיל (ומשתדלים לעמוד בזה...) אבל מול חברים בני גילה המצב קשה יותר כי היא באמת נעלבת. הם מזהים את הפגיעות ולעתים מקנטרים בכוונה. היא בוכה כי לקחו לה, כי חטפו לה, כי אמרו לה, כי לא רצו להתחבק אתה, לשחק איתה וכו וכו. כשאני שואלת למה היא בוכה הרבה פעמים ההסבר הוא ש"היא לא רוצה להיות חברה שלי" כשלמעשה המשפט לא נאמר, אלא רק נחווה אצלה ככזה. אני משתדלת להגיב עניינית. כשהבכי מוצדק להכיל אותו וכשהוא סתמי - לבקש ממנה להפסיק לבכות ולפתור את המצב במלים, תוך הדרכה שלי. אבל המצב לא משתפר ולאחרונה מפגשים חברתיים, אליהם היא מתאווה מאוד, הפכו בלתי נסבלים - בעיקר כשהם אצלינו בבית (היא כבר יודעת לספר לחברים שלפעמים קשה לה כשהם באים כי קשה לה לכבד...). מה עושים? אשמח להדרכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישורים חברתיים
מיכל שמש08/11/2008ליה שלום,
נתחת יפה את המצב, כאשר נראה שילדים זיהו את פגיעתה של ביתך, ומעגל העלבון מתרחב.
הייתי מציעה לתת לילדה תיווך בזמן אמת במצבים חברתיים, על מנת שתרכוש כלי התמודדות. כדאי להזמין חברים הביתה,כאשר את נמצאת שם בתפקיד המבוגר האחראי בפעילויות מובנות ולא מובנות, ומסייעת לילדה לפרש מצבים נכון. ניתן לעשות זאת בדרך שלא תהיה גלויה בפני הילדים, בכך שתנווטי פעילויות כמו ציור משותף, הכנת כדורי שוקולד, ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - התמודדות עם פחדים- אנא עזרו!שרונה04/11/2008
בני הבכור בן חמש וחצי, ילד פיקח, נבון ומפותח מגילו, החל בשבועות האחרונים לפחד בעת שאנו נכנסים הבייתה, הוא טוען שיבוא "צבועים" טרולים ,מפלצות וכד'. מסרב לישון במיטתו ומבוהל לגמרי, אני רואה נסיגה בסקרנות שלנו, בשמחת החיים וברצון שלו לשחק או להשתולל ... אני חוששת שזה עמוק יותר מסתם שלב, מה לעשות?? למי אפשר לפנות? איך להגיב לאמירות שלו שתבוא מפלצת/צבוע/טרול וכד'? האם לשלול זאת ,לבטל את האמירות שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
מיכל שמש04/11/2008שרונה, הפחדים שאת מתארת אופיינים לילדים בגיאי 4-5, והינם חלק מהתפתחות טבעית. כדאי לבקש מהילד שיתאר את פחדיו במילים ובציור, ולא לבטל אותם ("אין מפלצות"). ניתן לחשוב יחד על דרכים יצירתיות לגירוש המפלצות, כמו למשל "מלכודות לשדים" כדוגמת מה שמתואר בספר" איתמר צייד החלומות" של דוד גרוסמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינת לילהסנז04/11/2008
שלום בתי בת שנה וחמישה חודשים מזה כשבועיים מתעוררת 5-6 פעמים בלילה כאשר היא בוכה ולא מוכנה להירגע בשום פנים עד שמרוב בכי שוב נרדמת ולאחר פרק זמן קצר שוב מתחיל הסיפור... בביקור אצל רופא ילדים הכל נראה תקין , ובשיחה עם הגננת , הכל נראה בסדר ... רציתי לשאול ממה זה יכול לנבוע ? אולי פחדים , חרדות ? יש אותם כבר בגיל הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK08/11/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=255 id=link]הפרעות שינה תינוקות, הפרעות שינה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגות אצל ילד בן שנתייםחני04/11/2008
בני בן שנתיים ושלושה חודשים, בשבוע האחרון הילד מסרב ללכת לגן ואומר לי "לא גן" כל בוקר. ניסיתי לברר איתו דרך שאלות ומשחק למה" לא גן"? או את מי הוא אוהב בגן ואת מי לא? עם מי הוא משחק? אם הוא אוהב את הגננת והסייעות? אך אינני מצליחה להסיק משהו ספציפי. חשוב לציין שבני מגיל 9 חודשים נמצא בגן זה ומכיר את הצוות. בנוסף, יש כמה נקודות שחשוב שאציין: 1 - כרגע בני מתחיל להעשיר את אוצר המילים שלו וחלק מהמילים שהחל להשתמש בהם הן: כועס, כואב ומפחד. אני לא יודעת האם זה מעיד עד משהו חריג או תהליך נורמלי בהתבגרות נפשית. 2 - ביומיים האחרונים החלה אצלו תופעת גימגום מוזרה שלא היתה קודם על מילים שאני יודעת שהוא שולט בהן ואמר אותן שוטף. האם זה אומר משהו? 3 - אנחנו בתהליך גמילה מחיתולים, בני מתמודד יפה מאוד ומתוגמל תמיד על כל הצלחה, חוסר הצלחה מקבל משוב: ברח לך הפיפי, לא נורא בו נחליף בגדים. 4 - אני בהריון בחודש 7, הסברתי לבני שיהייה לו אח קטן ואני גם מקריאה לו סיפורים שונים בנושא כחלק טבעי בהקראת סיפורים לפני השינה ולא ניראה לי כרגע שיש מצידו איזה שהיא התנגדות לנושא, הוא מחבק את הבטן ונותן נשיקות. כמובן שדיברתי על כך עם הגננת, אך היא אומרת שהיא לא רואה שום דבר חריג בהתנהגות שלו וייתכן שקשה לו עם העובדה שיהייה לו אח! האם אני סתם פרנואידית? או שבאמת עובר על הילד משהו? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנתיים
מיכל שמש08/11/2008חני שלום,
כל התופעות שתיארת הינן נורמלייות, והעדר אוצר המילים הרגשי הינה דבר חיובי ביותר.
התופעה של אמירת "לא" הינה נפוצה בגיל זה כאשר זו הדרך של הילד להגדיר את נפרדותו, בבחינת. "אני אומר לא משמע אני קיים". אני ממליצה להיעזר בספר הילדים "אלונה לא" של רימונה דינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעם לא מוצדקותאמאל03/11/2008
בני בן 3 ו 4 חודשים יש לו התפרצויות זעם ועצבנות שהוא זורק חפצים ומכה מי שיהיה לצידו שוכב על הרצפה וצועק ובוכה בקול רם אין לו בעיה להתנהג כך יותר משעה או שעתיים ולא שוכח או סולח בקלות למשל אם נהיה במקום מסוים בקניון למשל ורוצים לסיים את המשחק וללכת הביתה אם נכנסים לחנות ולא קונים את הדבר שהוא רוצה אם הוא אוחז במשהוא מסוכן סכין למשל ואני לוקחת ממנו כאילו רוצה לעשות את כל מה שבא לו ואם אני מתערבת אוי ואבוי לי דבר זה מלחיץ אותי וגורם לי תסכול רב נדמה לי שאני עושה חשבון רב לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמאל
ד''ר דוד וילנסקי05/11/2008אני חושב שהמפתח בכותרת שלך: התקפי זעם לא מוצדקות. כשאת מגדירה אותם כלא מוצדקות זה בטח מגביר את הכעס כלפיו והתסכול אצלך. תנסי לראות שזה התפקיד שלו לפתח עצמאות התפקיד שלך לחנך אותו. לכן זה "מוצדק" שחוא רוצה לשחק עוד כמו שזה מוצדק שאת מלמדת אותו שצריך גם להשלים עם המציאות. ברגע שאת תרגישי שלימה בתפקיד הזה אני מאמין שהוא ירגיש בנחישות שלך ולאט לאט יבדוק אותך פחות. חשוב מאד שהבכי שלו לא ישיג את המטרה שהוא מבקש. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בחדר שינהאמאל03/11/2008
באיזה גיל כדאי להפריד ילדים בחדר שינה לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמאל
ד''ר דוד וילנסקי05/11/2008אין חוקים בענין - יש גם הבדלים תרבותיים - למשל יש מקומות בעולם שישנים כל בני המשפחה בחדר אחד. אני מאמין שזה עוזר לתינוק לישון כל הלילה כשמעבירים אותו להדר לאחר ולכן יש הגיון להעביר בסביבות חצי שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות זעםאור03/11/2008
בני הוא בן 4.5, יש לו התפרצויות זעם שמתבטאות בכך שהוא זורק חפצים (מה שיש לידו ועל מי שלידו בלי לראות) מכה (אפילו סתם ילד שעובר לידו בווכנה בשביל להצחיק) צועק ומקלל, לרוב זה קורה בגן אבל לעתים גם בבית. אני מנסה לדבר איתו ולהסביר לו איך להתמודד עם מצב של כעס או עצבים בכך שהוא יספור עד 10 ויירגע ואפילו מדגימה לו עד שהוא מבין אבל התנהגות זו חוזרת על עצמה שוב לאחר זמן קצר, אתמול הוא אמר לי שהוא לא יודע להתנהג ואני כבר לא יודעת מה נכון ואיך נכון לעזור לו חשוב לציין שהשנה הוא נכנס לגן ערייה מגן פרטי אבל גם בשנה שעברה היו לו התפרצויות (הרבה פחות לעומת השנה) אשמח לתשובה מהירה, אני מפחדת שאני לא מתנהגת נכון ויכולה לפגוע בו תודה אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאור
ד''ר דוד וילנסקי05/11/2008נשמה שאת מתנהגת איתו מאד יפה אבל נראה לי שהיגיע הזמן שאיש מקצוע (פסיכילוג או רופה ילדים התפתחותי) יראה אותו כדי להבין טוב יותר באיפה בא הקושי. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשומת לבהילה03/11/2008
שלום ביתי בת 4, ילדה חכמה ורגישה. נמצאת שנה שניה בגן (אותו צוות של שנה שעברה). הגננת מספרת שהיא מתנהגת בצורה לא מתאימה, בעיקר במפגשים ועושה דברים כדי למשוך תשומת לב. למשל: נשכבת על הרצפה, נעמדת על כיסא ומתחילה להוריד דברים מהלוח וכד,. התנהגויות אלו מפסיקות רק כאשר ניגשים אליה ומדברים איתה (בד"כ על כמה שהיא בוגרת וחכמה וכו). אני מניחה שההתנהגות נובעת מצורך חזק שלה בתשומת לבה של הגננת (נראה שהיא ממש "מעריצה" אותה), ושהיא אכן מקבלת אותה בסופו של דבר, ויחד עם זה, ההתנהגות מנוגדת ל"חוקי" הגן" ואינה מקובלת על הגננת. מה כדאי לעשות ואיך לעזור לילדה לחוש אהובה ורצויה גם ללא הצורך לעורר פרובוקציות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להילה
ד''ר דוד וילנסקי05/11/2008היות ולא סיפרת על הבית אני מבין שהיא לא עושה את זה בבית. הייתי מציע לגננת לנסות לתת לה התייחסות בזמן שהיא מתנהגת יפה דווקא. אם זה קורה בעיקר בזמן הריכוז הייתי מנסה להושיב אותה קרוב לגננת ולתת לה תפקידים קטנים לבצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב בעית הרטבהשרי03/11/2008
יש לי ילדה מקסימה ונבונה מאוד בת 5 כבר המון זמן שיש הרטבה בלילה בשינה וכל מה שניסתי לפתור את זה לא עובד מהיא עצתך?
מערכת BeOK04/11/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=140 id=link]הרטבת לילה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות בביה"סא03/11/2008
שלום רב, בני בן 6.5 עלה לכיתה א' ילד מאוד רגיש. הילד לא מתחבר לבנים הוא מאוד אוהב לשחק עם הבנות. כדורגל לא מעניין אותו. (שזה רוב הבנים מה שעושים בהפסקות) - היו כמה פעמים שהוא ניסה לבקש מקבוצת בנים להצטרף אליהם למשחק עם כדור או קלפים והם לא הסכימו לשתף אותו. מאוד מפריע לי הנושא. הוא לא מוכן ללכת לחברים הביתה וגם לא כלכך מסכים שיבואו אלינו. דיברתי עם המורה היא אמרה שתעביר אותו לשבת ליד בנים ובכל זאת מה עושים עם הנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד משחק עם בנות
מיכל שמש08/11/2008א שלום,
העובדה שילד בגיל הזה נמשך למשחק עם בנות אינה בהכרח מצביעה על קושי, ואינה מצביעה על כיוונים בהמשך. אם תפקודו של הילד בשאר התחומים תקין, לא הייתי עושה מזה עניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםא03/11/2008
שלום רב, בני האמצעי בן 6.5 בכיתה א'. בתחילת שנת הלימודים התחילו אצלו פחדים שזה בא לידי ביטוי שהוא לא הולך לבד לשירותים, לא נשאר בסלון לבד וכמובן לא בחדר שלו. תמיד צריך להיות לידו מישהו מבוגר. בערב צריך לשבת לידו בכדי להרדים אותו. לא מוכן לישון לבד-מה שלפני זה הוא כן היה עושה. בלילה הוא מתעורר וישן לידנו במזרון הוא מבקש שהפנים שלי יהיו לכיוון שלו ושאני לא אסובב את הגב אליו. גם כשהוא ישן לידי במזרן הוא פתאום מתעורר ואומר שהוא רעב - מחפש תירוצים. אני מאוד מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות. היינו בטיפול פסיכולוגי נעשו כמה מפגשים והיא לא ראתה שום דבר חריג איתו. היא הנחתה אותנו איך להתנהג איתו אנחנו מיישמים זאת אבל זה לא עוזר. אודה לכם על התייחסות לנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
מיכל שמש08/11/2008א שלום,
אם את חשה הפחדים מתגברים ומגבילים את תפקודו של הילד כדאי לפנות שוב ליעוץ אצל פסיכולוג, שיסקור היטב את כל תחומי התפקוד של הילד, כולל בית הספר, ויחשוב הן על המקור לפחדים, והן על דרכים לסייע לילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי התנהגות עקב הולדת אח תינוקשרית03/11/2008
שלום רב, בני הבכור בן 7 בכיתה ב' הוא ילד חכם, מצליח בלימודים ומקובל בחברה. לפני 5 חודשים נולד לנו תינוק (בבית יש עוד אח בן 6), והבן הבכור מאד אוהב אותו ומכרכר סביבו כל הזמן. בימים האחרונים הוא החל לסרב ללכת לבית הספר בטענה כי קשה לו וכי הוא מתגעגע אלינו כל היום. הסברנו לו ונימקנו בפניו מדוע כל אחד במשפחה צריך ללכת לדרכו בבוקר וכולם נפגשים שוב בערב. הוא מבין את ההגיון שבדבר אך בכל בוקר לא רוצה ללכת לבית הספר ובוכה בשיעור הראשון. בבירור עם המורה - לא היתה לאחרונה שום תקרית לימודית או חברתית חריגה. לדעתה זוהי תגובה להולדת התינוק ולתשומת הלב הרבה שהוא מקבל. בימים האחרונים לקחתי אותו לכל מיני פעילויות רק אני והוא כדי להקדיש לו יותר תשומת לב, אך המצב לא משתפר. אשמח לקבל עצות כיצד לנהוג. בתודה מראש, שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגות
מיכל שמש04/11/2008שרית שלום,
יתכן והתנהגותו של בנך היא אכן תגובה מאוחרת להולדת התינוק, אם כי הייתי ממשיכה לבדוק גם מה קורה בביה"ס. לא ציינת אם את עדיין בבית עם התינוק, כאשר יתכן והדבר מוסיף לתחושת הילד שהוא צריך לללכת לביה"ס בעוד אתם "חוגגים" בבית.
יתכן גם שהעובדה שהתחלת לקחת את הילד לפעילויות לבד פיתחה לו רווחים משניים מהתנהותו. אני מציעה להכניס בילוי משותף בשגרת היום או השבוע (לדוגמא: כל יום שני אחה"צ אמא לבד עם יוסי, וכל יום רביעי אמא לבד עם דני), ללא קשר להתהגות עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בילדה עם חרדותרבקה03/11/2008
בתי בת 11 סובלת מזה כמה שנים מחרדות ובעבר טופלה ע"י פסיכולוגית מספר חודשים כאשר החרדות החלו להפריע למהלך חיים תקין . הטיפול אכן עזר והילדה חזרה למסלול חיים תקין אך תמיד זה שם בדרך מסוימת אם כי ניתן לשליטה חשוב לציין שהילדה מודעת בצורה בלתי רגילה למה שקורה לה ומבינה את ההשלכות וזה בעצם מה שהכי מפריע לה היא מבינה שהיא נשלטת בידי החרדות וקשה לה לחיות עם זה המצב לאחרונה החמיר והיא החלה בכל מיני פעולות כפייתיות שהיא לא זזה בלעדיהן כמו למשל תזכורות לדברים מסויימים שחלילה לא תשכח , תמיד היא מוודאת נוכחות של בן אדם מבוגר גם אם היא יודעת שכולם בבית סתם קוראת בשם כדי לשמוע שמישהו בבית. כל ערב יש עצבות נוראית ומעיקה , מה עושים? האם צריך שוב להתחיל טיפול? עד מתי? אשמח לקבל איזשהו רעיון, הרי אי אפשר להיות כל הזמן בטיפול אצל פסיכולוג הילדה רק בת 11! מאוד עצוב לראות אותה ולשמוע איך היא מנתחת בצורה כ"כ נבונה את המצב שהיא לא מצליחה לשלוט עליו. אשמח לקבל ייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחרדות
מיכל שמש04/11/2008רבקה שלום. את כותבת "אי אשפר להיות כל הזמן בטיפול אצל פסיכולוג", כאשר קודם לכן כתבת שהילדה עברה רק טיפול של כמה חדשים. העובדה שהילדה נעזרה בטיפול מעידה עלכוחותיה, ועל כך שתוכל להיעזר שוב. יתכן שיש עליה בחרדות לקראת גיל ההתבגרות. כאשר יש קושי מסוים לעיתים נחוץ טיפול ארוך טווח, או טיפול בתחנות שונות במהלך החיים. כמו כן ניתן לפנות לייעוץ פסיכיאטר ילדים, לשקילת ליויו הטיפול בטיפול תרופתי, לקלה בסבל של הילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי
רבקה05/11/2008ראשית תודה על התגובה, האמת קצת מלחיץ אותי טיפול תרופתי אך אם אין ברירה...... איזה סוג של טיפול תרופתי יש הייתי רוצה קצת לקבל איפורמציה על כך לפני שאלך לפסיכאטריה הייתי רוצה לדעת איזה אופציות יש לי ( סוג כדורים ) אני מתחילה להכנס ךחרדות ממה שהעתיד צופן לילדה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי
מיכל שמש05/11/2008כדאי להפנו את השאלה לד"ר וילנסקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי - שאלה לד"ר וילנסקי
רבקה06/11/2008שלום ד"ר וילנסקי איזה סוג של טיפול תרופתי אפשר לתת לילדה בת 11 שסובלת מחרדות מזה כמה שנים? בעבר הילדה טופלה ע"י פסיכולוגית ומצבה השתפר אך כרגע נראה כי מצבה לא טוב ושוב התנהלות היום יומית מתחילה להיות מופרעת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)