מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 6אוראל12/11/2008
היי! יש לי ילד בן 6 שהודיע לי שהוא אוהב עקבים, להתאפר, מבקש שאני אמרח לו לק. אין ספק שההתנהגות הזאת מאוד מלחיצה אותי. האם זוהי התנהגות התפתחותית מסויימת ? האם ההתנהגות הזאת מעידה על נטיות מניות לעתיד? יש לציין שבקשות מאוד הפתיעו אותי כי הוא ילד שאוהב כדורגל מכוניות וכו. אנא תנו לי עצה איך להתנהג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהות מינית
זהורית אסולין שמחון14/11/2008אני מבינה את חששותייך אך רק לאסור בקשות אלו לא יוביל לתוצאה שאת רוצה ואפילו להיפך זה יגרום לו לעשות זאת בסתר או להתעקש על כך. אני מציעה לנסות להבין איתו מדוע זה מסקרן אותו אולי יש לו אחיות בבית שנוהגות כך והוא מעוניין לחקות אותן או להרגיש שייך לכל הבנות בבית. אולי הוא מסוקרן מאיך נראית בת ומנסה להתחפש. כיוון נוסף הוא לחזק את הקשר עם דמויות גבריות משמעותיות אב, דודים וכולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 7חלי12/11/2008
יש לי ילדה מקסימה בת 7 בכיתה ב' ועוד ילדה בת 3 חודשים. לאחרונה אני מרגישה שהגדולה מדברת אליי ממש לא יפה בחוצפה כזו וכשאני מעירה לה על זה היא מבקשת סליחה וחוזרת לדבר יפה עד הפעם הבאה.... בנוסף אתמול היינו באירוע והשארנו אותה עם גיסתי בבית והבוקר כשהערתי אותה ציפיתי שהי תשאל איך היה ומתי חזרנו וכל מיני שאלות והיא לא שאלה כלום וזה לא שהיא עשתה בעיות שהלכנו להפך היא מאוד שמחה כי אחיינית של גיסתי באה לישון איתה. האם זה נורמאלי שהיא לא שאלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שבע
מיכל שמש14/11/2008מיה שלום,
לגבי נושא החוצפה, הייתי מנסה לקבוע כללים ברורים לשיחה, ומחזקת על דיבור רגוע ומנומס.
לגבי הארוע והשאלות שלא באו אחריו- יתכן שהילדה נהנתה בערב, ובבוקר נרא לה טבעי להמשיך כרגיל. מדוע זה עורר אצלך דאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עורר דאגה
חלי16/11/2008קצת נפגעתי שהיא לא שאלה,,,לא מגלה עניין כאילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מדאיגה - תינוק בן 11 חודשיםאפרת11/11/2008
שלום בני בן 11 חודשים ונמצא בגן פרטי . השבוע הוא החל להתנהג בצורה מוזרה ולדפוק לעצמו על הראש (ממש אגרופים וסטירות לעצמו ) וכמו כן , מושך לעצמו בשיער... זוהי התנהגות חדשה שלא נצפתה קודם לכן , והיא עושה זאת תכופות במשך היום . להפתעתי , הבוקר הורה נוסף מהגן ציין לפניי כי בנו החל השבוע באותה התנהגות בדיוק ... האם זוהי נורה אדומה כלשהיא למתרחש בגן ? או מקרי ? מה פירוש ההתנהגות ? כמו כן , כיצד כדאי לנהוג עם הילד ? האם לומר לו להפסיק או להפסיק אותו פיזית או להתעלם בתקווה שיפסיק מעצמו ? תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטויי קשיים של תינוק
זהורית אסולין שמחון14/11/2008ראשית לגבי ההתנהגות עצמה , אם את אומרת שעוד ילדים עושה זאת צריך לבדוק לגבי הורים נוספים , התנהגות מסוג זה היא אחת מדרכיו של התינוק לבטא קושי. שנית כדאי ללכת לרופא התפתחותי שינסה לעזור ולהבין את פשר ההתנהגות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת - נשמע לנו מדאיג!
שני14/11/2008אם עוד ילד מראה את אותן התנהגויות - אולי הגננת מרביצה או משהו כזה. בבקשה תבדקי את זה. אולי מתעללים שם בתינוקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכות בגיל שלוש וחצישירה11/11/2008
ביתי בת 3 וחצי. היא ילדה מאוד וורבלית ופיקחית. תמיד היתה ילדה פיזית, ז"א שההתמודדות שלה עם מצבים שלא נוחים לה התבטאה בהרבצות ולעיתים רחוקות נשיכות. כנראה שאנחנו עושים משהו לא בסדר כי אנחנו לא מצליחים למגר את התופעה. זה הרבה פחות חמור ממה שהיה פעם. סגיל צעיר יותר היתה מרביצה יותר וגם לפעמים ללא סיבה. היום היא עושה את זה הרבה פחות, כבר למדה עוד דרכים להתמודד עם סיטואציות שלא נוחות לה אבל עדיין זה קורה. אתמול הגננת בסוף היום הוגיעה לי שהיא נשכה ילדה מהגן נשיכה די רצינית. הגננת דיברה איתה וגם עם כל ילדי הגן על נשיכות ושזה אסור וכו וגם אני דיברתי איתה בבית וגם לפני דיברנו הרבה על זה והיא גם אומרת שהגננת אמרה שמדברים עם הפה ולא עם הידיים...(אולי מזה היא מבינה שמותר לנשוך ולא להרביץ?!?) בקיצור אני מבולבלת ולא יודעת איך להתמודד עם התופעה הזו. בבית אנחנו מעולם לא הרבצנו לה ותמיד כל בעיה נפתרת בדיבורים (לפעמים הטונים קצת עולים..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכות
מיכל שמש14/11/2008שירה שלום, נשמע שאתם עושים כל מה שצריך. הייתי נזהרת מ"לנאום" לילדה יותר מדי, ופשוט מרחיקה אותה כל פעם שנושכת, ובמקביל מחזקת על פתרון בעיות בדרכים אחרות. כדאי גם לשים לב באם יתכן שלילדה יש בעיה תחושתית, שגורמת לה לצורך במגע עמוק, כמו נשיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר לקראת לידת אחעינת10/11/2008
שלום רב , יש לי 2 ילדים בני 8 ו-6 ואני בהריון ,לקראת לידה. בחודש האחרון חל שינוי רציני בבני הבכור. הוא בוכה כל בוקר לפני היציאה לבית הספר, הוא פוחד שלא אבוא לקחת אותו בזמן מבית הספר (דבר שלא קורה בפועל) הוא מזעיק אותי כל יום לבית ספר(יותר נכון מנסה אך הפסקתי להגיב להזעקות שווא) בטענה שכואב לו הגרון וכואבת הבטן (דברים שלא נכונים בוודאות) בבקרים אין לו תיאבון והוא כל הזמן נמצא בחרדות בין אם זה להתקלח לבד ובין אם זה ללכת ליום הולדת של חבר כשאנחנו לא נמצאים איתו...(דברים שלא היו). חשוב לציין שהוא תמיד היה קצת רגיש אבל אף פעם לא התנהג כמו בתקופה האחרונה. שוחחנו איתו רבות חשבנו שאולי קרה לו משהו בבית ספר אך הבנו שלא קרה כלום. אנחנו לא מבטלים את הפחדים שלו להיפך אנחנו אומרים לו שזה טיבעי ונורמלי אבל אין ברירה הוא חייב ללכת לבית הספר...מסבירים לו שאמא תמיד באה ותמשיך לקחת אותו בזמן, קבענו שאני יבוא לקחת אותו מהכיתה ולא מהשער... האמת שאני כבר מיואשת אני די חסרת אונים אני רוצה לעזור לו אבל מרגישה שאני לא מצליחה. לפי מה שנראה לי, השינוי הקיצוני חל בו בעקבות כך שהלידה מתקרבת. על כן יש לי מס' שאלות : 1. האם אני ובעלי פועלים נכון??? 2. האם יש לך המלצה לספר שיעזור לי להתמודד עם עם השינוי שהמשפחה עומדת לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר
מיכל שמש14/11/2008עינת שלום, מאחר ותגובותיו של בנך ממושכות ועקביות, לא הייתי תולה את כל השינוי בהולדת האח הקרבה, מה שגם שכבר יש אח אחד בבית. הייתי בודקת שוב מה קורה בבית הספר, וכיצד מתפקד שם, וכן בודקת האם יש שינוי משמעותי בשגרת הבית בשל ההריון.
לגבי ספרים, אני מאוד אוהבת את הספר "האח הקטן של פספס" של לוסי קזינס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקשנות סרבנות בנושא הלבושיוכי10/11/2008
שלום הנכד שלי בן 3 וחצי בזמן האחרון כאשר בתי מלבישה לו את בגדיו הוא מסרב בעקשנות ללבוש את הבגד שערב לפני כן שניהם החליטו והכינו מה ילבש למחרת למרות שהיא מפעילה את שיטת הבחיר ( זה או זה) העקשנות היא קשה ות מלווה בבכי ורוצה בגד אחר וזה קורה כמעט כל בוקר וערב עם הלבשת הפיזמה כמו כן הוא מתעקש לאכול בצלחת עם צבע מסויים והסכום צריך להיות באותו צבע אחרת הוא בוכה ומתעקש זמן רב עד שיקבל זאת ( לפעמים 20 דקות)לעיתים הוא מוותר תופעה נוספת באם הבגד שלו מתלכלך הוא מתעקש ובוכה להחליף לו את הבגד אין צורך לומר שכל הסיטואציות האלו מעייפות ודורשות הרבה אנרגיה במיוחד בבוקר אשמח לקבל ממכם עצה כל שהיא תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמא לאמא
דפנה12/11/2008השערה: אולי יש לו בעיה של ויסות חושי????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקשנות סרבנות בנושא הלבוש
יוכי13/11/2008תודה רבה לאמא על תגובתך הנושא " ויסות חושי" לא מוכר לי אבדוק זאת ואראה באם יש קשר כלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוכי
ד''ר דוד וילנסקי16/11/2008במידע שנושא של ויסות חושית לא פותרת את הבעייה נראה לי כדאי להתיעץ עם פסיכולוג היות והעקשנות שתארת היא קצת מוגזמת לגיל שלו. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מצרכים בתחתוניםש10/11/2008
שלום, רציתי להתייעץ בקשר לבן שלי :בני בן 4 וחודשיים ,הוא כבר נגמל מפיפי לחלוטין מגיל 3. בנושא הקקי, הוא פשוט עושה בתחתונים ולא מוכן לגשת לאסלה. עכשיו הוא כבר בטרום חובה,כבר ילד גדול, וכנראה הוא מתאפק בגן ובבית קקי עושה בתחתונים. היה לו פעם או פעמיים שעשה בשרותים, לפני כחודשיים, אבל הוא במצב תמידי של לעשות בתחתונים. אני מאוד סבלנית ולא מלחיצה אבל בכל זאת הייתי רוצה למצוא לזה פתרון. לפני שבוע היינו בארוע והוא שוב עשה בתחתונים, וחשש להיכנס לאולם חזרה ואמר : שהוא לא רוצה שיראו שהוא עשה, זאת אומרת שזה מפריע לו גם. רציתי לציין שדווקא עכשיו יש לו הרבה שינויים בחיים : מעבר לדירה חדשה וסביבה אחרת וגן חדש. מה אפשר עוד לעשות כדי לקדם אותו? זה ממש מציק לכולנו, אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מצרכים
מיכל שמש14/11/2008ראישת, התופעה שציינת נפוצה, ותוכלי לעיין גם בתשובות קודמות בנושא. כדאי לנקוט במספר פעולות, במקביל לכך שתשדרי לילד מסר שכשיוכל הוא יעשה בשירותים: ניתן לדבר באופן כללי (דרך ספרים), על גוף האדם והפרשותיו, שכן יש ילדים שמפחדים שכפי שהקקי יוצא מגופם יפלו איברים נוספים, או שחוששים מנפילת הצרכים בשירותים. ניתן לקבוע פינה קבועה בה ישב הילד ויעשה את צריכו, ולאחר מכן לתת לו להוריד לבד את התחתון, ולשים אותו בדלי, כדי שיקח אחריות על תוצריו. במקביל יש לעודד ישיבה על האסלה, גם אם אין תוצר. אם כבר מצליח לעשות באסלה, אין להתלהב מזה יותר מדי, כדי שהילד לא יבהל. עקביות בנושא מונעת התפתחות קשיים כמו עצירות, ומוציאה את העוקץ מהסמפטום, שקשור גם לנושא של שליטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן (מוות) בע"ח לילדה בת שנהערן10/11/2008
שלום שפני שבוע הרדמתי את הכלבה בת 13 ביגלל זיקנה. יש לי ילדה בת שנה וארבע חודשים שהיתה קשורה הכלבה מאוד. כל בוקר הבת שלי היתה מביא לי את הנעלים למיטה ואומרת עמ עמ.. כי ללכת להאכיל את הכלבה ביחד. איך אני בכלל מספר לילדה שלי על הכלבה. תודה מראש ערן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן בעל חיים
מיכל שמש14/11/2008ערן לשום, בגילה הצעיר של ביתך היא אינה מסוגלת תפוס את משמעות המוות. ניתן לומר לה שהכלבה איננה יותר, ולחזור על זה שוב כשמחפשת אותה. העיקר כאן אינו האמירה עצמה, אלא תשומת לב לילדה אם העדר הכלבה יעורר את רגישותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקות ובעליחייםהדס10/11/2008
צהריים טובים זו שוב אני ( הדס ) ששואלת שאלה לגבי גידול ילדים עם בעלי חיים. בנ יהל בן 9 חדשי ם . כשהא נפגש עם כלבים הוא מביע התענינות וחם כלפיהים וגם הם כלפיו. האם זה גיל שניתן להכניס הביתה כלב ללא חשש לפגיעה בילד ( מתן תשומת הלב שמופנית גם לכלב, מחלות )? תודה מראש הדס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקות ובעלי חיים
מיכל שמש14/11/2008הדס שלום, לגבי מחלות יש להתייעץ עם רופא ילדים. מבחינת קשר, כלב בבית לא אמור לפגוע בתשומת לב של הילד, וזו יכולה להיות חוויה חיובית ומהנה. צריך רק לזכור שכלב הוא מחויבות עבורך, מבחינת טיפול כמובן, ואת צריכה לבחון אם את באמת מוכנה לקחת את זה על עצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מיכל, תודה רבה על תשובתך.
הדס14/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח חדשטל10/11/2008
מאז שנולד לנו ילד חדש (לפני חודש) בני בן השנה ו10 חודשים בוכה בלילות ונרגע רק כשלוקחים אותו איתנו למיטה. ניסינו דרכים אחרות אך לא עוזר. שאלתי: מה עדיף לתת לו לבכות בחדר שלו עד שיירגע ויתרגל לרעיון או שלקחת אותו איתנו לחדר. אני לא רוצה ליצור מצב שיתרגל כל לילה לבכות ושלוקחים אותו. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בלילה
מיכל שמש14/11/2008על מנת להשיב לילד את יכולת הרגיעה והשינה, הייתי מציע לנסות להרדימו בחדרו כשמתעורר. לא לתת לו פשוט לבכות, אלא לשבת לידו ולסייע בהירדמות, במיטתו ולא במיטתתכם. ניתן גם לצאת ולחזור בשיטת חמש הדקות. מדובר על תקופה לא קלה (את בטח מתעררת גם לתינוק), אולם עקביות תשתלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן חדש ואח חדשענת10/11/2008
בני בן 4 עבר לגן עיריה השנה אחרי שהיה בגן פרטי בו היה אהוב במיוחד ע"י הגננת וגם ע"י החברים. הוא ילד מאוד חברותי והדבר האהוב ביותר עליו זה לשחק עם חברים. בנוסף נולד לו אח חדש לפני כחודשיים. בני כל יום מיילל על כל דבר קטן, הוא כועס עליי ואומר לי כל יום שהוא לא חבר שלי ושאני עושה לו דברים שהוא לא אוהב, אפילו אם הכנתי את צורת הפתיתים שהוא פחות אוהב זוהי תגובתו. בנוסף בגן החדש הוא התחבר עם ילד מאוד בעייתי, "מופרע" לדברי הגננת והוא נגרר אחריו לעשות שטויות ולהתנהג לא יפה, הוא נענש על דברים שהוא עושה, ואני מכירה אותו וזה לא הוא, הוא ילד טוב ואני מודאגת מזה שכדי למצוא את מקומו ולמשוך תשומת לב הוא התחבר דווקא עם הילד הזה ואני חוששת שהורים ירחיקו את ילדם מבני כמו שהם מרחיקים מהילד הבעייתי והוא יהיה בודד. איך להתמודד עם המצב? איך להדריכ אותו לשמור על זהותו ולא ללכת לקיצוניות כמו הילד הבעייתי הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגות
מיכל שמש14/11/2008ענת שלום,
את מתארת מספר תופעות, שכולם יכולות לבטא התנהגות של נסיגה בעקבות הולדת אח.
לגבי הבית- באמצעות תלונות פעוטות הילד בעצם מביע מחאתו על כך שכבר אין לו בלעדיות עלייך. צריך לומר לו שאת מבינה שהוא עכשיו כועס, ובכל מקרה את ממשיכה לאהוב אותו (לא הייתי משתמשת במילה "חברה"). פשוט להיות שם ולהכיל את כעסו, ובהזדמנוות שרגוע להעניק לו תשומת לב יזומה.
לגבי הגן- הגננת צריכה להתמודד עם היחדים שם, אם תאסרי עליו חד משמעית לשחק עם ילד מסוים יכולה להייצר השפעה הפוכה. ניתו לעודדו להיפגש אחה"צ עם ילדים אחרים, ובאופן כללי לחזק את ביטחונו העצמי. לא כל כך מהר מהר הורים של ילדים אחרים הופכים ילד לבודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה להגיד
ענת16/11/2008מה להגיד לו כשהוא מבקש להזמין את הילד הבעייתי אלינו ? ומה להגיד לו כשהוא מספר לי על דברים לא טובים שעשה בגן עם אותו ילד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
ענת01/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
מיכל שמש01/12/2008ענת, את לא חייבת להסכים להזמנת הילד הבעייתי בעיניך אליכם. כדאי לעשות זאת בדרך חכמה ולא לאסור באופן ישיר, כדי שילדך לא יגרר לתגובת נגד.
כאשר הילד מספר לך מה שקרה בגן יש לעבור עימו על כללים להתנהגות נאותה, שקבעתם מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה אצל בן 5אירה10/11/2008
שלום בני (בן 5) נמצא בגן חובה .לאחרונה הוא הפסיק לישון במיטתו ובאמצע לילה מגיעה לחדרנו ובא לישון ביננו או על ידי .וזה חוזר כל לילה,כבר שבוע וחצי.גם בשישי ושבת זה קורה. בבוקר אנחנו שואלים מה קרה,מה חלם וכו' כדי להבין מה קורה. הוא לא מספר הרבה.אומר שחלם שכואב לו ראש. הייתי רוצה לשואל אם יש מקום לדאגה?איך אפשר לפתור את מבצ הקיים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בשינה
מיכל שמש14/11/2008איה שלום, בגיל חמש לעתים מופיעים סיוטים בלילה, כאר בבוקר הילד יכול לזכור אותם, או שאינו מודע להם כלל.אני מציעה לתמוך בו בתקופה זו, אולם לא לקבע הרגלי שינה לא בריאים, שיפגעו ביכולת הנפרדות שלו ובאינטימיות שלכם הורים. כאשר מתעורר ומגיע אליכם יש לחבקו ולהחזירו בעדינות למיטתו, תוך הרגעה ואם יש צורך סיוע בהירדמות מחודשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ה דרכים לשפר כישוריים חברתיים בעינת10/11/2008
בילד כדי שהוא לא יהיה תמיד מננוט ונגרר אחרי אחרים ?הילד בן 8 ואיך אני אלמד אותו להנהיג קצת ולקבוע חוקים כי קשה לראות אותו כל הזמן שאחרים קובעים את החוקים ומנהיגים אותו מה עוד שזה נעשה בשקרים ובמניפולציות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
ד''ר דוד וילנסקי13/11/2008במידע שזה נובע מוסר בטחון - הכיוון צריך להיות איך לשפר את הרגשת העצמי שלו. לתת לו תםקידים ואחריות בבית ולשבח אותו על דברים מוצלחים שהוא עושה. אולי לשלוח אותו לחוג קאראטה. אפשר להזמין חבר אחד לבית ולעזור לו לעמוד על שלו בתוך המפגש. או לפחות לחזור איתו על מה שקרה בזמן המפגש. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה בתינוקותהדס10/11/2008
בוקר טוב, זו פעם שניה שאני פונה אליכם בשאלה ווקיבלתי תשובה מאוד מעניינת ומספקת ולכן אני פונה גם עכשיו בשאלה נוספת ואשמח לקבל תשובה. בלילות האחרונים יהל בני בן ה 9 חודשים מתעורר באמצע הלילה בשעה 2:00 לערך ולא נרדם חזרה. אני ובעלי שללנו כל אפשרות כמו: טיטול רטוב, רעב, רצון להיות איתנו במיטה. בעבר הוא היה מתעורר בלילה אך כשהעברנו אותו יתנו הוא מיד היה נרדם ועכשיו זה לא כך. אני רוצה לדעת כיצד להתייחס לעיניין ואיך לקבל את זה, האם זו תופעה נורמלית לגיל? האם משהו מפריע לו בזמן השינה / בלילה? תודה מראש הדס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להדס
ד''ר דוד וילנסקי13/11/2008קשה לי לדעת מה הסיבה להתעוררות אבל לכל אחד יש מחזוריות בשינה ןקצת מתעוררים כל כמה שעות. השאלה זה מה התינוק עושה כשהוא כמעט מתעורר - האם היא יכול להרגיע את עצמו ולהרדם בחזרה. בכל מקרה אני מציע לנסות להחזיר אותו בחזרה לישון עם המינימומום של התעסקות איתו. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר, תודה רבה על תשובתך.
הדס14/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות אכילה + שינוי בהנהגותאורית10/11/2008
שלום, שמי אורית ואני אמא ל-3 ילדים, יש לי בעיה עם הילדה האמצעית ירדן בת 10 הבעיה היא שלפני כ-3 חודשים התחילו לה מין בעיות עם התזונה היא החליטה שהיא לא אוכלת ממש ככה!!כמובן אחרי ניסיונות לשוחח איתה לבדוק אם עובר עליה משהו לא היה נראה שיש בעיה כלשהי בכל אופן אני גם לא מיקצועית לטפל בדברים אלו. ערכנו לה מס' בדיקות דם הכל היה תקין מבחינת משקל היא ירדה קילו. אני כבר ממש נואשת ולא יודעת כיצד להתמודד עם בעיה זו עדיין לא עירבתי אף אחד כמובן חוץ מרופא הילדים שמטפל בה. האם יש צורך לערב פסיכולוגית בשלב זה או להמתין עוד קצת זמן? או לערב את המורה בבית הספר? נראה כי היא כרגע התחילה קצת לאכול אבל זה מתוך לחץ ולא מתוך רצון בסה"כ הכללי היא ילדה מאוד טובה שגודלת בבית נהדר בלי שום בעיות מסביב ואני ממש לא מצליחה להבין ממה זה נובע דרך אגב עוד פרט שהוא חשוב שלא ציינתי שלפני כשנה עברנו להתגורר בישוב חדש וכמוכן הילדה עברה ביה"ס אבל ממה שאני שומעת מהילה היא נורא מרוצה ואין לה שום תלונות. אשמח לקבל יעוץ בנושא אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות אכילה לילדה בת 10
ד''ר שירי שדה שרביט10/11/2008אורית שלום,
בטרום/תחילת גיל ההתבגרות נפוצה התעסקות של בנות עם אכילה וניסיון לעשות דיאטה. בקצרה ובכלליות, זוהי אחת התגובות שלהם למעבר לגיל ההתבגרות, לגוף המשתנה ולעיסוק המתרבה בו. לרוב התעסקות זו חולפת מאליה, ללא התערבות טיפולית. כמובן, שאם יש בני משפחה שמרבים לחשוב ולדבר על דיאטות, גם עבור עצמם, הדבר מגביר את תשומת הלב השלילית של ילדים לגופם.
כתבת בכותרת שינוי בהתנהגות אך לא ציינת בהודעתך שינויים שכאלו.
נראה לי שלעת עתה תני לילדה לנסות לחזור לאכילה תקינה מתוך הכוחות שלה. במידה והעיסוק המרובה באוכל ובהימנעות ממנו נמשך, מומלץ לפנות בעוד כחודשיים להתייעצות אצל פסיכולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)