פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הנכד שלי בוכה מתוך שינה
    איה
    07/11/2008

הנכד שלי מרבה לבכות מתוך שינה וגם גופו מאד לא שקט, מתהפך, מתגלגל, פושט ידים ורגלים, זורק שמיכה וכו'. כל זאת מבלי להתעורר ומבלי לזכור דבר בבוקר. כשהיה בביתי ללינה באתי לישון לידו וזה הרגיע אותו קצת. לפי פונים לאבחון אם יש בעיות מאחורי בכי זה. הילד כמעט בן 4 ויש לו אחות בת 8 חודשים. האם אפשר לקבל תשובה לאי מייל שלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנכד שלי בוכה מתוך שינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה לא רוגעה

זהורית אסולין שמחון
    07/11/2008

מאד יכול להיות שזו תגובה לחלום ויש לו סיוטי לילה. אם שינה זו אינה מפריעה לתפקודו במהלך היום ואינו סובל מעייפות יתר במהלך היום אין צורך בבדיקה. אם ברצונך להיות שקטה אפשר לפנות לרופא משפחה לבדוק האם יש צורך במעבדת שינה. כמו כן אפשר לקרוא בהרחבה על התופעה באתר של ד"ר אבי שדה על שינה של תינוקות וילדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת צריכה עזרה
    אמלה
    07/11/2008

שלום רב, בני בן 4.5 לאחרונה הוא פיתח התנהגות אלימה יש לציין כי זה רק בגן, הוא מרבציץ נושך לאחרונה הוא פגע בילד אחר עם מספרים לדבריו זה בגלל שמציקים לו וגם לפעמים הוא טוען שהוא לא יודע למה הוא מתנהג כך. לדברי הגננת: ילדים רוצים לשחק איתו אך הוא דוחה אותם ובתוגבה הוא מרביץ להם. לפי מה שיודע לי אין לו הרבה חברים בגן וגם לא מזמינים אותו יש רק ילד אחד שהוא מזמין אליו קבוע ולא רוצה להזמין ילדים אחרים. יש לציין שהוא עברנו עיר ויחד עם זאת הוא עבר לגן חדש שהוא גן עיריה לפני זה הוא היה בגן פרטי. היו קשיי הסתגלות בהתחלה ונראה כיאלו זה חלף. הוא נהייה גם קשה מאוד בבית הכל אצלו בדרך שלו ולי אין ברירה אלה ללכת איתו בכוח . אני לא יודעת מה לעשות אינו רוצה לפגוע בו אני רוצה לעזור לו. האם ניתן לסייע לילד חברתית? האם הוא צריך התערבות של בעל מקצוע? (אם כן איזה?) אנא עיזרו לי תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת צריכה עזרה

הוספת תגובה

• מיומנויות חברתית

זהורית אסולין שמחון
    07/11/2008

מאד ייתכן שהשינויים הרבים שחווה בנךל מעבר עיר, מעבר חדר ומעבר גן שמו אותו במקום רגיש ומאויים ועל כן הוא טועה בפירוש של הזמנת ילדים וחושב שהם מאיימים עליו באיזושהי דרך. האם זוהי תופעה חדשה, איך היה במסגרות הקודמות . האם יש אחים נוספים במשחפה ומה היחס אליהם. לעיתים ביטויים של אלימות הם כתוצאה מקושי רגשי , או לחלופין קושי במיומנויות חברתיות. קשה לומר מצבלי להכיר את בנך. אני מציעה לבקש מהגננת להזמין את פסיכולוגית הגן לתצפית כדי לנסות ולאתר את שורש הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 12 וחצי שלא מקבל מרות
    סו
    06/11/2008

שלום רב אני נשואה + 3 שהגדול בן 12.5 אני ממש מיואשת מההתנהגות שלו הוא חוצפן ,ועונה בצורה מגעילה עם תנועות ידיים . הוא לא מקבל מרות וגם שמענישים אותו (כגון להכנס לחדר) הוא לא מתייחס ואומר : "לא רוצה להכנס מה תעשו לי" ועוד תשובות כגון זה. ומוסיף "נראה אם אני יכנס" או "נראה אם אני לא יראה טלויזיה". הוא לא שולט בעצמו ולפעמים כשהוא מתעצבן או כשהוא לא מקבל מה שהוא רוצה הוא נכנס לטרנס של צרחות והסטריה ולפעמים מעיף דברים ומתנהג ממש כמו עבריין, וזה ממש מפחיד אותנו,ואת האחים הקטנים שלו. אני ממש מפחדת שעוד שנה הוא גם יתחיל להרביץ לנו. אני רוצה לציין שאנחנו לא מכים אותו אבל לפעמים הוא פשוט מוציא אותנו מדעתנו ומוציא אותנו משליטה ואז שאבא שלו כבר לא יכול לסבול את ההתנהגות שלו אז הוא יכול להחטיף לו סטירה אבל לא יותר מזה . אני רוצה לציין שהוא גדול מבחינה פיזית ודי חזק והוא גם לפעמים מסתכל עם העניים בצורה כזאת מפחידה שעוד רגע נראה לי שהוא באמת מסוגל להרביץ לי. אנחנו רוצים ללכת לייעוץ ולפגישות עם פסיכולוג אבל הוא צוחק לנו בפרצוף ולא מוכן לשמוע על זה בכלל. יש לציין שהוא מקבל כמעט כל מה שהוא רוצה כי אנחנו לא רוצים שהוא ירגיש שונה מהחברים שלו אבל הוא לא מכיר תודה וחושב שחייבים לו הכל. אני גם רוצה לציין שהוא לא ממש מסתדר בחברה ואין לו ממש חברים אני ממש מיואשת ומבקשת עזרה. תודה

הוספת תגובה

• הדרכת הורים אינטנסיבית

זהורית אסולין שמחון
    07/11/2008

תאורך מאד עצוב ונשמע כי אבדתם את סמכותכם ההורית מולו. הדבר אינו טוב גם לכם כהורים אך גם לו כמתבגר, הוא זקוק מאד לדמות הורית משמעותית בטוחה בעצמה, שאינה חוששת מתוקפנותו. אני ממליצה בחום לכם ההורים לפנות לייעוץ . ישנה יחידה בבית חולים שניידר להורים וילדים סביב סוגיות אלו. בכל מקרה גם אם הילד אינו מעוניין בטיפול אם אתם תתמידו בהדרכה תוכלו לעשות שינוי משמעותי בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לעזור לילדה מבחינה חברתית
    עינת
    06/11/2008

ואיך? הילדה ילדה חביבה ויש לה חברות.אך היא מרגישה שהחברות לא אמיתית והרבה פעמים נוצרות חברויות שבהם לא משתפים אותה .יש לצין שהבנות באות אלינו הביתה והילדה מתאחת אצלהם והכל בסדר אך בכיתה יש האבקויות ואי שיתופים . מה הסיבה לכך יכולה להיות ואיך אני יכולה לעזורלה מבחינה חברתית? ולמה יש ילדים שיודעים להנהיג והם תמיד אלה שמשתתפים?איך יוצרים ילד כזה ?האם יש שיטה איך זה קורה? האם זה נהוג היום בחברה ככה שהחברויות הן אכן לא אמיתיות כבר בגיל 9 ויש הרבה צביעות גם אצליהם?

הוספת תגובה

• חברויות

זהורית אסולין שמחון
    07/11/2008

ילדים מגיעים לחברה והמיקום שבו הם מתקמים תלוי בגורמים רבים, כישוריהם, יכולתיהם החברתיות, אופיים והשפעה של מודלים של יחסים שהם מביאים מהבית. אם בכיתה יש קושי חברתי אפשר להעלות זאת מול המחנכת. מחנכות רבות רואות זאת כאחריות אישית לסייע בתהליכים בינאישיים בכתה. עדיין אני חושבת שאם את תרגישי שלא כולם צריכים להיות חברי אמת וכמו שלך יש כל מיני רמות של חברות , כך גם היא יכולה למצוא את הדרך לבחור מי חברות האמת שלה. היא אינה צריכה להיות אהובה בכל רגע נתון על ידי כולם, אלא למצוא את הילדים שנוח לה בקרבתם ושהיא אינה נתונה ללחצים של סחטנות, איומים, ריצוי או כל דבר דומה. אם מסר זה יעבור ממך , תוכלי להקל מאד על ביתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לזהורית תודה על תשובתך והתיחסותך

עינת
    10/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה
    ליאת
    06/11/2008

ברצוני לשאול שאלה, יש לי תינוקת בת שנה, מגיל הזחילה (7 חודשים), הילדה זוחלת מתחת לשולחנות ומתיישבת לה, כנ"ל גם לגבי כסאות, היא פשוט אוהבת לכנס מתחת לשולחן בכל בית שאליו אנחנו הולכים, להתיישב שם ולזחול שם. נראה שהיא מאוד נהנית מהעניין! לציין הילדה חייכנית, מלאת חיים, אוהבת אנשים, מקבלת את הטיפול המסור ביותר מההורים ומשאר המשפחה. אני לא רואה משהו חריג בעניין, פשוט הוצע לי ע"י הגננת לבדוק מה זה אומר. אשמח מאוד לקבל תשובה בנושא זה.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת שנה

הוספת תגובה

• משחק המחבואים

זהורית אסולין שמחון
    07/11/2008

מדוע הגננת חשה צורך לבדוק זאת , אין פה שום דבר חריג, אני חשה מהתאור הקצר שביתך חיונית וסקרנית לגבי התנועה שהיא עושה במרחב, וחלק מהרצון הזה להכנס מתחת למקומות הוא לשחק עם החלל בצורה שונה מה קורה בחלל פתוח, לעומת סגור. מרים רות כתבה את הספר הבית של יעל. מתוך הבנה עמוקה בתהליכים פנימיים של הילד וברצון של ילד במרחב אישי פרטי משלו. אז אולי היא חושבת שכך היא מסתתרת ומשחקת במחבואים, או שהיא נהנית מהמחשבה על קורת גג אישית משלה. אם יש תחושה כי היא בורחת ממשהו, והבעות פניה מעידות על תחושת פחד או התגוננות אזי הייתי מנסה להעמיק יותר בהתנהגות . אם לאו אז פשוט שתהנה ואתם תהנו ממנה ומגדילתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ליאת
    07/11/2008

תודה רבה לך על המענה המהיר, שיהיה לך שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ליאת
    07/11/2008

תודה רבה לך על המענה המהיר, שיהיה לך שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיטואציות משחק שהעלתה לי הרבה שאלות
    שני
    06/11/2008

שלום! שמי שני ואני אמא למעין, בן, בן שנה ו-11 חודש. השאלות שמעסיקות אותי כעת נוגעות לרמת ההתערבות שנדרשת ממני כאשר בני משחק עם אחרים. אני מאמינה שלא צריך להתערב בין שני ילדים, גם אם הם רבים על צעצוע. בפועל קורה אחרת, וזאת מפני שלרוב אנחנו יוצאים עם חברה שלי ובתה (באותו גיל של מעין) והדאגה שלנו כאימהות היא לשני הילדים. כלומר, אם מעין לא רוצה לתת לאילה צעצוע או שהוא דוחף אותה וכיו"ב, אני מגנה גם על הילדה ומסבירה לו איך לנהוג. מהמפגשים האלו אני יוצאת מותשת לגמרי, בהרגשה שדיברתי יותר מדי ורצון מוחלט לשתוק לגמרי לכמה שעות.. אני לא יודעת מתי עלי להציב גבול למעין ומתי עלי להתעלם ולתת להם להסתדר. ואגב התעלמות- האם אני מתעלמת גם כשפוגעים בבני? גם חוסר תגובה היא תגובה. אני וחברתי רוצות לשבת יחדיו ולשוחח כשהילדים נפגשים ולא להיות כ"כ מעורבות במשחקם, אבל אנו לא מצליחות. אשמח לטיפים- אפילו כלליים, שינחו איך לנהוג במצבים כאלו. אם יהיו לי כללי יסוד אוכל להתחיל לנהוג על פיהם. תודה רבה, שני.

הוספת תגובה

• קשרים בין תינוקות

זהורית אסולין שמחון
    07/11/2008

השאלות שאת מעלה פה הן משמעותיות ביותר, ואין עליהם תשובה מוחלטת. אני חושבת שאת הכללים רק את ובן זוגך יכולים לקבוע, מה שיעזור לך בקביעת הכללים הוא מה החזון שלך, למה חשוב לך לחנך אותו מה המסר שחשוב לך להעביר בהתערבויות שלך. אם חשוב לך להעביר מסר שתהיי לעזור כשקורה לו משהו הרי שלפי עיקרון זה כשהוא נפגע בהחלט עלייך לתת לזה מקום, לחבקו להרגיעו, בכל דרך אחרת לתת הכרה לכך שקרה לו משהו לא נעים. אם ברצונך ללמדו על יחסים אנושיים תקינים על חברויות , הרי שתוכלי לעזור לו גם בזה (בהחלט אפשר לקבוע עיקרון התערבות שרק אם אחד הילדים נפגע מתערבים וכל עוד אין מצב כזה להשאיר להם את העניינים) נשמע כרגע שאת מבולבלת וזה מביא אותך לטלטלה בין תגובת יתר (דיבור בלתי פוסק) לבין חוסר תגובה בכלל. מעבר לכך אני חושבת שמה שיוצר את הלחץ היא הציפיה שלך ושל חברתך למפגש בינכן כשהילדים ברקע ועל כן כל התרבות נחווית כמפריעה. אז עשי לך ולחברתך זמן גם בלי הילדים כך תוכלו להתמקד רק האחת בשניה כשהם לא ברקע (אחרי עבודה כזו תובענית מגיע לכן לא?) . וכשתגיעו למפגש עם הילדים תהיו יותר סבלניות ושקטות לסיטואציות בינהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה (-:

שני
    10/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות בכיתה א'
    מור
    06/11/2008

שלום, ילדתי בת 6 וחצי התחילה כיתה א השנה, ילדה נבונה, חייכנית , חברותית אך גם מאוד רגישה ולחוצה . היתה מרכז הגן , עוזרת גננת קטנה, שמעתי עליה רק דברים טובים תמיד, עשינו גם הכנה מוצלחת לכיתה א' . מאז שנכנסה לכיתה א' היא בוכה לעיתים קרובות, חשה חוסר בטחון , ותיסכול שהיא לא מצליחה בכתיבה למשל,טוענת ש"לעולם לא תדע לכתוב כמו שצריך" ש"היא לא שווה כלום", והצהרות שוברות לב דומות..היא נעלבת וחוששת מהמורה שלה (ביצענו שיחה משותפת עם המורה אך ללא הועיל). לפי המורה היא משתתפת , מתנדבת, כבר קוראת טוב מאוד , אך מתקשה בכתיבה, אני מתכוונת לקחת אותה לאיבחון ליקוי למידה לוודא שאין בעיה כלשהי שמקשה עליה. לאחרונה היא חשה קוצר נשימה , עשינו בדיקות שונות אך לא התגלתה סיבה פיזיולוגית. האם נתקלתם בתופעה של קוצר נשימה מחרדה או לחץ אצל ילדים בגיל הזה? מיותר לציין שהמצב גורם לתחושה קשה של עצב וחוסר אונים אצלינו ההורים.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות בכיתה א'

הוספת תגובה

• סף ציפיות גבוהע

זהורית אסולין שמחון
    07/11/2008

אני אכתוב את דבריי בהסתייגות גדולה כיוון שאיני מכירה כלל את ביתך אלא רק מהתאור הזה. נשמע שביתך דרשנית מאד עם עצמה, ולא מרגישה חופש לטעות, להתקשות.נניח ויש קשיי כתיבה אז מה, היא רק עכשיו התחילה כתה א' יש לה עוד זמן רב להתאמן ולהבשיל. אני חושבת שהיא שמה על עצמה המון לחצים לא חייבים להיות מושלם בלימודים ויש דברים שאפשר להצליח בהם מאד ויש דברים שפחות. בהחלט אפשר לראות איך לחצים אלו יוצרים תחושה של חנק וקוצר נשימה כביטוי פיזי של תחושה נפשית. והאם אתם ההורים מכירים תכונה זו בעצמכם, חוסר סלחנות שלכם לטעויות של עצמכם דרישה בלתי פוסקת להיות הכי טובים בהכל. אלו שאלות שנועדו לברר מדוע היא דורשת מעצמה כל כך ומדוע זה חייב להיות פרפקט כדי שתחוש טוב עם עצמה.

אני מציעה להשהות את האבחון הדידקטי (שכן זה עלול להעביר מסר שאין סבלנות לתהליך וכל דבר שאינו הולך טוב דורש ישר תיקון) , במקום זאת נסו להסתכל על בתכם וקצת עליכם כהורים ונסו להבין מדוע קושי כזה יוצר כזו מידה של לחץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• v,e; jrsv
    טל
    06/11/2008

בתי בת 7 ו3 ח' עברה אתמול התקף חרדה עם הסמנים של כאב בחזה, בכי, לא נתנה לי לזוז ממנה. לפני מס' ימים היא חלמה חלום שמשהו מאיים עלינו בעלי ניסה להרגיע אותה ואמר לה שבכלב שלנו ישומר עלינו אז היא אמרה שכל זה לא קרה בבית והכלב לא היה איתנו. ניסיתי לברר האם היה ארוע או שמשהוא נגע בה או איים עליה אך היא אומרת שלא. בגדול אני הייתי בעלת עסק בשנה האחרונה (סגרתי אותו כבר)ועברתי שני התקפי חרדה (היא לא היתה עדה להם אבל שמעה אותי אומרת כואב לי בחזה וכנראה עוד דברים נוספים) שם לדעתי היא ראתה ושמעה דברים שהיא מדווחת שהיא מרגישה כרגע, אתמול היא גם אמרה לי שהיא מפחדת שניסע לחו"ל (בעלי ואני מתכננים סוף שבוע בחו"ל). היא תמיד נכנסת ללחץ כשאנחנו רוצים לצאת לבלות רק השנה היא הסכימה לשון פעם ראשונה מחוץ לבית אצל סבא וסבתא.אין לי מושג מה לעשות ואיך להתקדם איתה בעין הזה ולעזור לה להתגבר על הפחד שהיא מביעה אני לא יודעת אם הבעיה היא פחד או הבעיה היא למשל שאנחנו משתפים אותה אולי יותר מדי, אנחנו מודעים שלא רבים ליד הילדים, אבל זה קורה אבל יש הרבה יותר רגעים של שמחה נשיקות וביטויי אהבה בינינו במשפחה. בינינו ההורים ובינינו לבנות שלנו הקטנה בת 4. איך אוכל לעזור לה הפחדים שלה מתחילים אחה"צ לקראת עבר בבי"ס היא מתפקדת כרגיל.

לקביעת תור
    סגירה
    v,e; jrsv

הוספת תגובה

• התקפי חרדה

זהורית אסולין שמחון
    07/11/2008

קודם כל אני שמחה לשמוע שהדבר אינו פוגע בתפקודה בבית הספר והוא שמור לבית. איך את טיפלת בעצמך כשחווית התקפי חרדה הכלים שבהם עזרת לעצמך בהחלט יכולים להועיל גם לביתך. אם את עדיין חווה התקפים מהסוג הזה הרי שאת מאד מזדהה איתה ואז יהיה לך קשה לעזור לה למצוא פתרון הולם. במקרים מהסוג הזה טיפול קוגנטיבי התנהגותי יכול להקל על הסימפטומים של הפחד והחרדה ולתת לביתך תחושת שליטה גדולה יותר על הפחדים שחווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות לסבתא
    דני
    05/11/2008

שלום! יש לנו תינוקת קטנה בת שנה וחצי. אנחנו גרים עם חמותי(שנמצאת בארץ באשרת תייר כי היא מחול). שעוזרת לנו לטפל בה מגיל 0. לפני חצי שנה, בגלל מכלול בעית אישיות, נאלצנו לשלוח את בתנו לכמה חודשים לגור עם חמותי בחו"ל. כמובן שבמהלך תקופה זו גם נסענו לבקרה. לפני כחודש הן חזרו. הכל טוב ויפה. התינוקת שלנו קוראת לנו אמא ואבא, והתרגלה אלנו. אך היא מאוד נקשרה לסבתא (לחמותי). היא לא נותנת לאף אחד להשכיב אותה לישון חוץ מלסבתא. אמרתי לאישתי, שהיא, בתור אמא, צריכה ללמוד להשכיב אותה לישון לבד, הרי זה תפקידה, ואמא שלה לא תהיה בארץ לעד. היא מסכימה איתי, אך אחרי שהיא מנסה כחצי שעה, היא נכנעת וקוראת לאמא שלה, בטענה כי היא לא יכולה לשמוע איך התינוקת שלה סובלת ובוכה. גם לי קשה לשמוע, אך אני יודע שבדרך אחרת אי אפשר, וכשהיא נכנעת וקוראת לאמא שלה, היא בעצם מראה לתינוקת שלנו שאם לצרוח הרבה זמן אפשר להביא את סבתא. אני מבין שזה לא צעד נכון. אך אני מבין גם את אישתי שלא רוצה שלתינוקת תשאר טראומה מההשכבות שינה האלו. בבקשה תיעצנו לנו מה הכי טוב לעשות? כי אני בטוח כי סנדרום "סבתא" לא בריא גם כך.

לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות לסבתא

הוספת תגובה

• טקס שינה

זהורית אסולין שמחון
    07/11/2008

בשלב ראשון כדאי שהאם והסבתא ישכיבו את הילדה ביחד ולאט לאט הדרגה זמן הסבתא יפחת וזמן האם יתארך. אני ממליצה גם שהאם תהיה פעילה יתר במשימת ההשכבה, אם זה בשיר בסיפור, בישיבה לידה עד שתרדם . צריך להבין שבחוויה של התינוקת הסבתא מילאה תפקידים אימהיים מרכזיים ולכן התהליך של החזרת האם למקום דומיננטי יותר הוא תהליך שצריך לבוא לידי ביטוי לא רק בשינה אלא לאורך כל היום בנוכחות משמעותית בחיי הילדה ובהשבת האמון שלא תעלם שוב לחצי שנה . רק כשתוכל לבטוח באם שוב תוכל להרפות מהסבתא ותצליח להנות מכך שהיא מרדימה אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה
    טלי ואקנין
    05/11/2008

שלום רב, בני בן החמש מתעורר באמצע הלילה בבכי הסטרי וצעקות לעזרה "הצילו..." אנו מנסים להרגיעו ולדבר עמו במהלך הבכי אולם הוא לא מגיב ץ תופעה זו מתרחשת מס' חודשים אולם בשבועות האחרונים התדירות של האירועים הללו גברה וזה קורה כמעט כל לילה. אינני יודעת מה עלי לעשות על מנת לעזור לבני ,חשוב לציין כי כששואלים אותו מה קרה הוא איננו זוכר מאומה . בדקנו אפשרות של חרדה מילד מסויים או מאדם כלשהו ,לא עלינו על שום דבר מחשיד!!! אנא עזרתכם תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה

הוספת תגובה

• סיוטי לילה

זהורית אסולין שמחון
    07/11/2008

זוהי תופעה של סיטוי לילה ואני מציעה לקרוא בהרחבה בתחום באתר של ד"ר אבי שדה מומחה להפרעות שינה של תינוקות וילדים. בנתיים כדאי לחבקו , להרגיעו עד שנרדם שוב. לנסות לברר עימו האם יכול לנסות ולצייר את שחולם או לספרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנים- תחילת גיל ההתבגרות
    יעל גורן
    05/11/2008

שלום רב, בני בן ה- 12 סיפר כי בבית הספר הילדים מעיינים (בסתר) בחוברות "של סוטים" (ציטוט) סביר שנתקל בזה לראשונה, רצה לבדוק את תגובתי וגם לברר על הנושא איתי. התפתחה ביננו שיחה על הנושא. ברצוני לדעת כיצד להדריך ולהתייחס לנושא, כמו גם לחשיפה לנושא מין באינטרנט. האם יש ספר בו אוכל להעזר? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בנים- תחילת גיל ההתבגרות

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות

זהורית אסולין שמחון
    07/11/2008

יש ספר של הפסיכולוגית עדנה כצנלסון "דיאלוג עם ילדים" שם יש פרק שלם על מיניות ופרק על מתבגרים בהחלט ניתן להתחיל עם ספר זה כדי לבנות תקשורת מיטיבה עם המתבגר. מרשים מאד איך לא נלחצת מהנושא אלא ראית בכך הזדמנות לשיחה, לבירור עמדות ולחינוך. מודל זה יתן לבנך ביטחון כי בכל פעם שיהיה באיזו התלבטות יוכל לפנות אליך גם בנושאים שלהורים קשה לשמוע כמו מין, אלכוהול, סמים וכדומה.ושההורה לא יגיב רק מלחץ וחרדה אלא יסייע לילד לפענח לעומק את מה שמסקרן אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים מרביץ
    יעלי
    05/11/2008

שלום, בני בן שנתיים וחודש. בחודשים האחרונים הוא התחיל להרביץ - זה התחיל בהדרגה אך בשבועות האחרונים המצב הקצין. הוא נמצא בבית איתי אך אנו נפגשים עם קבוצת ילדים בינהם בני גילו וגם קטנים ממנו, הוא מרביץ, כמובן, רק לקטנים. אני מנסה למצוא את הדרך הנכונה והיעילה ביותר להתמודדות עם המצב: ישנם מספר מצבים: 1) ילד שמחזיק צעצוע שהוא רוצה במקרה הזה עד עכשיו אמרתי לו שאני מבינה שהוא רוצה את הצעצוע אבל הילד השני משחק בו והוא יוכל לשחק בו כשהשני יסיים. לאחרונה התחלתי פשוט להוסיף קודם בתקיפות "לא מרביצים/דוחפים" 2) בהרבה מקרים הוא פשוט רואה ילד קטן ובא לדחוף אותו. במקרה זה אני שוב פשוט אומרת בתקיפות "לא לדחוף" ( פשוט אין זמן להסברים) ואף היו מצבים בהם החזקתי לו את היד או הרגל בכדי למנוע זאת. לאחרונה אחת האמהות צעקה עליו שהיא לא מרשה להרביץ לבת שלה (פעמיים). הבן שלי אמנם ניטפל אליה במיוחד אך אני מרגישה שהיא מחזקת התנהגות זו על ידי אמירות כמו "אני הואה שהולך להיות יום טוב" כשהוא עושה תנועה של הרבצה (בעודו אצלי בידיים ורחוק מהילדה) וכשאבי הילדה הגיע ואמר "אה אתה .... אתה זה שמרביץ ל....". הבהרתי לאמא שאני לא מוכנה שהיא תצעק עליו וכי היא לא תחנך אותו. היא טענה שאני לא מחנכת אותו מספיק אם הוא ממשיך. אנא יעצו לי. תודה, יעלי

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתיים מרביץ

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים מכה

מיכל שמש
    08/11/2008

יעלי שלום, אכן לא קל להתמודד במקביל בשתי חזיתות- מתן כלים לילדך, והתמודדות עם הורים שחשים עצמם נעלים עלייך, כי הרי "דברים שרואים מכאן לא רואים משם". עצתי היא שתמשיכי ללכת עם המצפון הפנימי שלך. בדוגמאות שתיארת תגובתך הולמת, ואת שמה את הגבול לילד יחד עם ניסיון הכלה. במקביל כדאי לבדוק איך מתנהג בגן, וכיצד מגיבים שם. בדרך כלל כאשר הילד משכלל את מיומנויות השפה שלו ולומד להביע רגשותיו במילים, פוחת השימוש בידיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות בכיתה א'
    פני
    05/11/2008

הבנים שלי תאומים בני 6.5 עלו השנה לכיתה א'. הבעיה שלי עם אחד מהם - ילד נבון ומקסים, המורה מספרת שהוא עובד יפה ובין המבריקים בכיתתה מבחינה לימודית. הבעיה הקשה היא התנהגות - בהפסקות תמיד נתקל בתקריות, זרק אבן שכמעט פגעה בילד אחר וטוען שסתם זרק אבן לחול, שיחק עם חברות הטוב וכנראה בהתלהבות לחבקו חנק אותו והפיל אותו. ועוד הרבה תקריות קטנות שאני כבר לא זוכרת. המורה השבוע אמרה לו שהוא יהיה בעונש כל השבוע ולא יצא להפסקות. ניסיתי בכל הדרכים להסביר לו למתן את התנהגותו. מה אני יכולה לעשות ? לפטל בו בבית ? או בשיתוף עם ביה"ס ? אשמח לתשובה. אם עם ביתי בת 10.5 יש בעיות בזמן האחרון - ילדה מבריקה בלימודים, נמצאת בתוכנית מצטיינים בביה"ס. הבעייה היא חברתית. קוראים לה בכל מיני שמות גנאי והיא פגיעה ובוכה מהר וילדים גילו את חולשתה. אפילו חברה טובה שלה כבר לא טובה ויש בינהם מריבות סביב הבנות. השפה בכיתה זולה. ישנם 2 ילדים שמשתמשים בשפה זולה ובקללות. אומרים לה אז מה את בפרוייקט לא של מצטיינים אלא של מפגרים, וכל הזמן יורדים עליה. הסברתי לה שלא תענה ובשקט שלה היא חכמה יותר וחזקה יותר ושתחכה עוד שנתיים היא מסיימת את היסודי. אבל זה לא פיתרון כשילד מגיע לכיתה ולא טוב לו שם - מה עלי לעשות ? אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות בכיתה א'

הוספת תגובה

• קשיים בביה"ס

מיכל שמש
    08/11/2008

פני שלום, בשני המקרים שתיארת כדאי לשתף את יועצת בית הספר.
    בעיקרון, הטיפול בבעיות התנהגות צריך להיות תגובה בתוך בית הספר, ולמרות שנחוצה מעורבות שלך חבל לגרור את הקשיים הביה"ס לבית ולהענישו בבית. האם המורה נקטה בשיטה של עיצוב התנהגות?
    לגבי הילדה- נשמע שמדובר בבעיה חברתית בתוך הכיתה, וגם כאן נחוץ טיפול משולב של המורה והיועצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    לימור
    05/11/2008

בני בן 8.5 ילד חכם מאוד עם רמת אינטלגנציה גבוהה, החל בשבוע האחרון לפחד מגנבים ועובר בלילה לישון איתנו ההורים מזה כמה פעמים עשה גם קקי בתחתונים וכשמעירים לו הוא מתחיל לבכות דבר שלא היה קודם כאילו שאיבד את כל הביטחון העצמי שלו אנא עיזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחדים

מיכל שמש
    08/11/2008

לימור שלום,
    האם קרה אירוע מציאותי שעורר את פחדיו של הילד? האם ארעו פריצות בסבבתכם? כדאי לחשוב עם הילד על דרכים להתגבר על הפחד, כמו דרכים מציאותיות להגנת הבית (מנעול, אזעקה וכדומה) ם דרכים דמיוניות לגיטימייות כמו לוכד חלומות וכדומה. במקביל כדאי לברר אם חל שינוי בתפקוד בביה"ס, גם כדי לעמוד על חומרת הקושי, וגם כדי לברר האם התנהגותו אינה תגובה למשהו שלילי שחווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאזלים
    חגית
    04/11/2008

בתי, בת שנתיים ועשרה חוד', מסרבת להרכיב פאזלים של מעבר לשני חלקים. היא מתעצבנת, כועסת ומעיפה את החלקים לכל עבר. יצויין כי רק לאחרונה ובעקבות תדרוך הורי שקיבלתי הצלחתי לגשת איתה, בהצלחה, למשחקי "קופסא" שונים...והדרך עוד רבה לפנינו (היא בפיגור יחסי בעניין זה לעומת יתר בני גילה). מה עליי לעשות כדי להסיר את המחסומים שלה בעניין זה?

לקביעת תור
    סגירה
    פאזלים

הוספת תגובה

• פאזלים

מיכל שמש
    04/11/2008

חגית, לא ציינת האם הילדה נמצאת במסגרת חינוכית, ומהי התנהגותה מול מטלות מובנות שם. מעבר לכך שילדםי בגילאים אלו אינם חייבים לשחק משחקים מובנים, הכיוון להימנעות יכול להיות קושי מוטורי או רגשי (קושי בעמידה בתסכול).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה