פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי בגמילה מטיטול
    ליאורה
    28/10/2008

שלום יש לי בת בגיל 3 וארבעה חודשים שאינה מוכנה לעשות את צרכיה מחוץ לטיטול. במהלך היום מתהלכת ללא טיטול כולל בלילה (שליטה מצויינת ביציאות), אך כאשר צריכה לעשות צרכיה מבקשת טיטול. יש לה אחות תאומה הגמולה כבר כמעט שנה. אם אנחנו או בגן מסרבים לתת לה טיטול אז היא מתאפקת בערך 14 שעות עד שזה כבר יוצא ללא שליטה. הצענו לה סיר, ישבנון וכו' אך היא מסרבת. כל דבר שמנסים היא מתנגדת. אני רואה זאת כמשחקי שליטה לפעמים אך גם קינאה באחיה הקטן (בן שנה ושלושה חודשים) שהיא רוצה להיות תינוקת כמוהו. השאלה איך לנהוג איתה? האם לתת טיטול מהמקום של דאגה מדלקות או להתנגד לטיטול ביחס לשליטה? אנא יעצו לי מה לעשות איתה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בגמילה מטיטול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בגמילה

מיכל שמש
    31/10/2008

ליאורה שלום, אם מדובר על ילדה שגם פיפי אינה מוכנה לעשות מחוץ לחיתול, מומלץ לפנות לייעוץ אצל פסיכולוגית התפתחותית, שתבנה תוכנית מסודרת לגמילה, עם שלבים הדרגתיים וחיזוקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7 שלא מרוצה
    אילנית
    28/10/2008

שלום רב, בתי בת ה7 באופן תמידי מתוסכלת מיצירותיה וביצועיה האמנותיים. אם זה בחוג אמנות, ואם זה אפילו ביצירת כרטיס ברכה וכד'. כשאני נוכחת, אני מנסה לעודד ואפילו לעזור ולהמריץ ומנסה להוכיח אותה בזה שהעבודה מאוד יפה, וגם אם היא לא מרוצה, עדיין אפשרי לשפר. עבודותיה מוצגות לראווה בסלון, אך עדיין היא מגיעה לתסכולים בבכי ורצון להפסיק באמצע היצירה. האם תוכלו לייעץ לי כיצד עליי לנהוג ? תודה, אילנית

לקביעת תור
    סגירה
    בת 7 שלא מרוצה

הוספת תגובה

• ילדה לא מרוצה

מיכל שמש
    31/10/2008

אילנית שלום, ראשית, כדאי לבדוק אם לילדה קושי מסוים במוטוריקה עדינה, המוביל לתסכול מהתוצרים. אם לא, כדאי לחזק את תחושת המסוגלות שלה באמצעות סיפוק חוויות הצלחה. הרעיון הוא לתת לה משימות בהן בטוח תצליח (כשאת יודעת מראש שרמת הקושי שלהן היא מתחת למה שמסוגלת) , מאחר והצלחה בונה תחושת מוסגלות ודימוי עצמי. במקביל, כדאי לסגל שפה שמחזקת על מאמץ ולא על תוצאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בין 5 כעסן
    אוראל
    28/10/2008

היי יש לי ילד בן 5 המסתובב כל הזמן עם פרצוף כעוס ושפת גוף שפופה ומוכנה ללחימה, כל התלבטות , וויכוח או סתם התכלות עם ילדים אחרים , אחים , איתנו ההורים הוא פותר או מנסה לפתור בכעס, בכי צעקות אולטימטומים ומכות לחברים או אחים. אני מבינה שזו הצטברות של כעסים בתוכו. באיזה דרכים אני יכולה לנסות ללמדו לשלוט בכעס ולפרוק אותו בצורה בונה / נכונה. עלי לציין שהוא ילד מאוד רגיש,מחבק חברותי עם זאת קשה לו לקבל ביקורת . בנוסף הוא ילד אמצעי בין אחות גדולה (10) ואח קטן (5.5)ץ תודה אופירה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בין 5 כעסן

הוספת תגובה

• ילד כעסן

מיכל שמש
    31/10/2008

אופירה שלום,
    כוחניות בגיל חמש היא בדרך כלל ביטוי להיות הילד בשלב האדיפאלי, בו חווה תחרות עם האב. מאוד חשוב לאפשר קשר קרוב לאב, כולל משחקים פיזיים "גבריים".כמו כן כדאי להגביל שעות חשיפה ל"משחקי מלחמה" בטלויזיה ובמחשב. אם את חשה שהקושי הוא מעבר לזה, מומלץ לפנות לייעוץ קצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגה לילדים
    ערן
    28/10/2008

שלום רב, עדיין אין לי ילדים, אך כמובן מקווה שיהיו לי בהמשך, רציתי לדעת כיצד ניתן להימנע מחרדה או דאגה מוגזמת כלפיהם, לדוגמא כאשר נמצאים מחוץ לבית בפעילויות שונות ולא להיות חרד לגורלם. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דאגה לילדים

הוספת תגובה

• דאגה

מיכל שמש
    31/10/2008

ערן שלום, מעניין לראות אדם הפונה לפורום יעוץ פסיכולוגי להורים, עוד לפני שנכנס לאוכלוסיית היעד. בכל מקרה, הדאגה לילדים היא מנגנון הסתגלותי- הישרדותי שגורם לנו לטפל בהם גם כשלא נוח לנו, וכך מאפשר לילדים להישרד. רוב ההורים מגיעים לאיזון בין דאגה המאפשרת טיפול בילדים ותפקוד ההורה כאדם במקביל. הורים שונים גם באופן בו מתרחקים מילדיהם (למשל: האם יוצאים לחופשה בלי הילדים?) וגם זה לגיטימי. כשהדאגות מציפות עד כדי חוסר תפקוד ניתן לפנות לייעוץ מיקצועי, אך בדרך כלל מצב זה קיים כשיש הסטוריה נפשית בעייתית של ההורה, או קושי אוביקטיבי אצל הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד שלי עושה עלי הפגנות...
    ציפי
    28/10/2008

יש לי ילד בן שנה ו-10 חודשים. לאחרונה הוא מרבה לכעוס עלי על כל דבר קטן, לשמור את הכעס להרבה זמן ואפילו להרביץ... זה מתחיל בכך שאני לוקחת לו משהוא או שאני לא מביאה לו משהוא שהוא רוצה, או אפילו שוטפת לו את הראש כשאני מקלחת אותו ומאז הוא מתחיל עם פרצופים כועסים,נהיה קשוח, לא מתייחס למה שאני אומרת לו, מרביץ לי... בקיצור... עושה עלי הפגנה. הבעיה היא שחיבוקים ונשיקות לא עוזרים, וגם כשאני מנסה להסיח את דעתו, לתת לו משחקים, מדבקות ודברים מעניינים- אם זה מאוד מעניין אותו הוא ישחק, אבל אח"כ ימשיך לכעוס... מה עושים???????????????????

הוספת תגובה

• ילד כועס

מיכל שמש
    31/10/2008

ציפי שלום,
    ברוכה הבאה ל- terrible two! באופן התפתחותי, לקארת גיל שנתיים הילדים נכנסים לתקופה בה הם מגלים את העצמי שלהם, והדרך שלהם לעשות זאת היא התנגדות לסביבה, אוהבת ככל שתהיה. במקביל, תתכן עליה בעצבנות גם כי הילד נבהל מעצמאותו, וחווה את הסיום של קונפליקט התקרבות- התרחקות מההורה. צריך להיו מאוד סבלניים, להציב גבולות ולנסות להכיל את הכעס שלו. והכי חשוב- לא לקחת אותו באופן אישי- זה לא נגדך, זה בעדו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה של חוסר בטחון עצמי ....
    אמאל'ה
    28/10/2008

בני בן 7.5 בכיתה ב'. תמיד נמצא בתחושה של "אני חסר ערך", " אני לא יודע טוב", "אני בטוח לא יצליח" וכדומה. בעבר היה בטיפול ריגשי ודיי עזר לו, אבל מתחילת השנה הבעיה שוב התחילה ואנו לא כ"כ יודעים איך לתת לו כלים להתמודד איתה זאת למרות עידוד רב שהוא מקבל מהמורה ומאיתנו. חברתית הוא מסתדר מצויין, יש לו המון חברים, הוא תלמיד טוב בלימודים אבל למרות כל זאת נמצא תמיד במצב של "אני לא טוב מספיק"... ניסינו למצוא חוג שעוזר לבטחון העצמי כמו ג'ודו אבל הוא בכה שם שלא תמיד נותנים לו להשתתף. היינו בהדרכת הורים בנושא, וכרגע אני מקיימת שיחות עם פסיכולוגית בית הספר... מה ניתן עוד להגיד לו בנושא בכדי לחזק אותו, והאם ניתן להגיד גם למורה איך להתייחס איתו?

הוספת תגובה

• כל-כך מזדהה איתך

איריס
    31/10/2008

בני בן 5 ואני בדיוק באותה הדילמה. על הרבה משימות קטנות הוא אומר על עצמו שהוא גרוע. שכולם מהירים ממנו, חחזקים ממנו. הוא משתתף בחוג ג'ודו וכדורסל וגם שם יש סצנות של בכי כשיש תרגילים שהוא חושב שקשים לו. אולי החוג רק מחמיר את המצב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תשובה דחופה..................

אימוש'
    01/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה אישית

זהורית אסולין שמחון
    01/11/2008

אני מבינה את הצורך הדחוף לעזור לו, אך מכיוון שאת בשיחות אצל פסיכולוגית בית הספר בנושא , נראה לי שהיא תוכל לעזור הרבה יותר טוב ממני כיוון שהיא מכירה את בנך באופן אישי ומעמיק. לכן כל עצה שאני אתן תהיה כללית הרבה יותר ולא תשען על ההכרות עם בנך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ילד בן 11
    מירי
    27/10/2008

שלום, בני עוד מעט בן 12. ברקע ילד שובב, חמוד, מאוד טוב לב. אני גרושה כבר 4 שנים, וכרגע שנתיים אנחנו גרים עם חבר שלי. יחסים שלו עם אבא טובים, הם נפגשים. יש לו אחות (מאותו אבא). קשר עם בן זוג שלי ממש בסדר. הילד כואס המון. כל דבר קטן מביא אותו לצעקות וכאס. אם הוא מפסיד במשחק הוא הולך לידי ואומר שטויות :"אני זכיתי, אתם לא שווים, אני שווה, אני זכיתי, אני תותח,....". אם הוא מפסיד במשחק בחוץ כאשר שאני נמצאת הוא מאוד כואס, לפעמים אפילו בוכה. אחרי הבכי בדרך כלל הוא נרגע, מתחיל לבקש סליחה ולהגיד שהוא ממש מצטער. כאשר אני הולכת איתו לאיזה מקום (לדוגמא לרופא), והוא מבקש משהו שאני לא מרשה (לדוגמא להתקשר לסבתא ואני אומרת לו שאני לא רוצה שידבר בסלולרי, כי זה קרינה ועוד 5 דקות נהיה בבית הוא יתקשר מטלפון רגיל), הוא מתחיל לכאוס, ואז מתחיל לעשות לי פרצופים ולהתנהג כך שאני מתחילה להתבייש (לא נעים לי מאנשים מסביב). אני ממש לא יודעת מה לעשות עם זה. מצד אחד, אני רוצה להרגיע אותו, מצד שני זה עולה על כל הגבולות - מה אסור לאמא להגיד "לא"? חוץ מזה, אני מתרשמת שבבית ספר הוא בכלל לא מתנהג ככה, בכאס על הכל. יש לו הרבה חברים, הוא ילד מקובל. אני חושבת שאם הוא היה מתנהג בצורה כזו , אז המצב היה שונה. הוא נורא מקנה באחותו הקטנה. מה לעשות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי ילד בן 11

הוספת תגובה

• לורד

ד''ר דוד וילנסקי
    28/10/2008

נשמע שלמד שהבכי שלו מביא לו תוצאות. לכן צריך לקבל החלטה עקרונית שלא לותר בגלל בכי.
    אפשר להזדהות עם סיבת הכעס אבל לא לוותר לו. למשל אפשר להגיד לו שאת מבינה שחשוב לו להתקשר לסבתא ואת מבינה שמתסכל לחקות אבל עוד מעט תגיעו הביתה ויוכל להתקשר. זה לא כדור פלא אבל לאט לאט אני מעמין שישפיע במידה שאת תהיי עקבית בגישה. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 2.5 שלא רוצה לישון
    צהלה
    27/10/2008

יש לי ילד בן 2.5 ותינוק בן 4 חודשים, עד הלידה הגדול היה נרדם לבד- היינו מקריאים לו סיפור והיה נשאר לבד במיטה. פחות או יותר מאז הלידה, בין יתר הדברים שהשתנו, גם בעניין הזה חל שינוי. הוא לא מוכן להירדם אם אנחנו לא יושבים לידו, לפעמים זה יכול לקחת שעה כי ההימצאות שלנו בחדר מפריעה לו להירדם. לאחרונה אני מנסה לצאת מהחדר אחרי הקראת הסיפור- למרות מחאותיו. הצרחות שלו יכולות להימשך שעה כשבין לבין אני נכנסת ומרגיעה. אבל ברגע שאני קמה מהמיטה מתחילות הצרחות שוב. האם אני יכולה לגרום לו לנזק בכך שאני עוזבת אותו בזמן שצורח ולא ניגשת אליו כל פעם כשבוכה?? אני חייבת להודות שבכי והקריאות שלו קורעות אותי. האם להתמיד בכך או לנסות דרך אחרת?? ואם כן,איזה? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 2.5 שלא רוצה לישון

הוספת תגובה

• בעיות שינה

ד''ר דוד וילנסקי
    28/10/2008

נראה לי שכרגע כדאי להאר בחדר עד שנרדם. לא ברור באיזה צורה הנוכחות שלכם מעקב את הרדמותו - האם הוא מדבר אליכם? מבקש דברים? הייתי פשוט יושב בשקט עם הפנים החוצה בלי לדבר איתו . ונשאר עד שהוא נרדם. אם הוא יווחך לדעת שאתם באמת נשארים אני מאמין ש יתחיל להרדם יותר מהר. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה כדאי לענות לילדה בת שלוש וחצי
    אמא'לה
    27/10/2008

ששואלת מאיפה או איך התינוק יצא מהבטן של אמא?

הוספת תגובה

• בת שלוש והצי

ד''ר דוד וילנסקי
    27/10/2008

יש ספר איך תינוקות באים לעולם לגיל הרך שאת יכולה להקריא לה. את יכולה להגיד לה שיש פתח מיחוד שיכול להתרהב בזמן הלידה ושהתינוק יוצא דרך הפתח הזו. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחקן מלידה
    yardena
    27/10/2008

שלום, בני הוא בן 4.5 שמבלה את רוב זמנו בלהתחפש לכל מיני דמויות שהוא אוהב (ספיידרמן, דורה וכו') ולהציג קטעים מקלטות שהוא רואה ואוהב. זה סוג המשחק שמועדף ואהוב עליו. גם עם חברים הוא מעדיף לשחק ב"תאטרון" ובד"כ הם גם משתפים פעולה. לרוב הוא גם מבקש שנקרא לו בשם הדמות שבא לו ולנו הוא גם מדביק שמות של דמויות אחרות. יש לציין שאין בעיה לשוחח איתו בכל נושא אחר והוא תמיד עונה לעניין וכמו כן כשאנחנו מבקשים לשחק איתו בפאזל, לצייר וכד' הוא גם משתף פעולה בכייף. האם משחק "תאטרון" כזה הוא נורמאלי לגילו או שצריך לעשות משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    שחקן מלידה

הוספת תגובה

• לאביגיל

ד''ר דוד וילנסקי
    27/10/2008

היות ואת מציינת שהוא מוכן לשחק משחקים אחרים ול שוחח על נושאים שונים לא נראה לי שיש מקום לדאגה. את יכולה גם לשאול את הגננת איך הוא מתפקד עם ילדים אחרים. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנבה בבן 19
    לאה
    27/10/2008

בני, בן ה-19 נוהג לגנוב כסף ממני ומאחיו. בד"כ אינו מודה שהוא זה שגנב, וזאת למרות עימותים ואיום כי באם לא תוותר ברירה אאלץ לבקשו לעזוב את הבית. פנינו ליעוץ פסיכולוגי בשל כך אך מהר מאוד בני ביקש להפסיק להגיע לפגישות כי"אינו מתחבר עם הפסיכולוג". במקביל ביקש להתחיל טיפול במכון אלבאום, אך, לאחר טיפול של למעלה משנה אין שום שיפור. מאחר וממשיך לגנוב מכל בני המשפחה, בקשתי ממנו לאחרונה לעזוב את הבית ולשכור יחידת דיור, אך, בני החליט לעבור לגור אצל הסבתא וגם ממנה החל לגנוב. מה לעשות??????? אודה על תשובתכם המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    גנבה בבן 19

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    27/10/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=125 id=link]הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 9 הנתון להתקפי זעם כעס ובכי
    טוהר רחלי
    27/10/2008

שלום שמי רחלי ויש לי ילד בן 9 מנישואים קודמים, כיום אני נשואה בשנית + ילד נוסף ובהיריון מתקדם הילד הבכור שלי מהנישואים הקודמים במסגרת בית הספר,חברים,משפחה קרובה ורחוקה תמיד מגיע למצב של בכי כעס וזעם על לא כלום(משחק שנכשל וכדומה),בבית הספר זה יותר מפריע כי אני לא "נמצאת" שם כדי להרגיע אותו ובבית הספר תמיד מתלוננים יש לציין כי האבא הביולוגי של הילד לא נמצא איתו בקשר,בעלי מנסה איכשהוא למלא את החסר אבל כנראה שזה לא זה, מה עושים?איך משתלטים על התקפי הזעם הכעס התסכול והבכי? זקוקה לעזרה דחופה... תודה, טוהר רחלי

הוספת תגובה

• ילד בן 9

ד''ר דוד וילנסקי
    27/10/2008

נראה לי שכדאי להתיעץ עם פסיכולוג שיכול לאבחן את הילד וליעץ על דרכים לעזור לו. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתבודד
    יפה
    27/10/2008

שלום בני בן ארבע ושלושה חודשים ובגן הוא מרבה לשחק לבדו בנפרד מחבריו , אני מזמינה לו חברים הביתה והוא משחק איתם כרגיל, אבל בגן קשה לו והוא לא אוהב לשחק במשחקים שהם אוהבים (מלחמות ,ספיידרמן וכו ) הוא עדין יותר ורגיש יותר ומופנם ,

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מתבודד

הוספת תגובה

• ילד מתבודד

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/10/2008

יפה שלום,
    טוב שלבנך יש הזדמנויות אחהצ לפגוש ילדים עמם הוא מסתדר טוב.
    כדאי לשוחח עם הגננת על ההסתגרות החברתית שאת רואה ולקבל את התרשמותה.
    הגננת תוכל גם לומר לך אלו ילדים בגן הם בעלי טמפרמנט מתאים יותר לזה של בנך, ותוכלי לנסות ולחבר בין הילדים גם בשעות שאחרי הגן, על מנת שיתקשרו יותר גם במהלך הבוקר.
    מהתיאור שלך ייתכן שלבנך קשה עם התנהגות שהיא יותר "פרועה" או תוקפנית. אפשר גם שקיימת בגן אווירה שמעודדת יותר את הביטויים הללו, והילדים השקטים יותר נסוגים הצידה - כדאי לבדוק זאת עם הגננת.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתבודד

יפה
    27/10/2008

לשירי שלום הגננת מודעת לבעיה זו והיא דיברה איתי, רציתי לדעת אם אכן זו בעיה של ממש ומה זה יכול להעיד על הילד ואם זו בעיה שמצריכה טיפול פסיכולוגי או שזה חולף ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפה

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/11/2008

יפה שלום,
    את מתרשמת מהתנהגות שונה של בנך עם חברים, כשהוא נמצא בסביבות אחרות מאשר הגן. אם בנך פיתח כישורים חברתיים והוא מסוגל ליצור קשרים מתאימים עם בני גילו, אזי כדאי שתעזרי לו להתמודד ולהתחבר גם עם בנים שעסוקים במשחקי מלחמה, אולם לכל ילד שמורה הזכות להתחבר עם ילדים שמתאימים יותר לאופיו, לטמפרמנט שלו ולתחומי העניין שלו.
    אם הבעיה ממשיכה להטריד אותך, תוכלי לפנות לפסיכולוג ילדים לשם הדרכת הורים.
    כדאי גם לבקש את התרשמות פסיכולוג הגן, אם נמצא כזה.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לחו"לעם תינוקת בת שנה
    שמואל מירי
    27/10/2008

שלום, לפני כשבועיים עברנו לגור בהודו עקב הצעת עבודה לרילוקיישן. לציין כי חודש לפני כן הגענו לביקור בן שבועים כביקור הכנה. בתנו בת שנה וחודש. לציין כי היננה עדיין יונקת ובכוונתי לגמלה מההנקה. עוד אציין כי מספר ימים לאחר הגעתנו התרחשה תאונה קלה בה נכוותה והיה עלינו להתאשפז ליומיים בביה"ח להשגחה. במהלך האשפוז היתה מפוחדת מהצוות הרפואי ומספר ימים חאחר מכן נצמדה מאוד אלי. בארץ טרם הספיקה להיות בגן ושהתה עימי את רוב שעות היום. גם כרגע אינני עובדת. כאן בהודו התיאבון לא גדול וכרגע ישנה במיטה משלה בחדרנו אם כי לעיתים באמצע הלילה עוברת למיטתנו ולשאלתי - איך מסיעים לפעוטה להתמודד עם כל כך הרבה שינויים? האם לחכות עם הגמילה? כיצד לבנות שגרה מתאימה? אנא עזרתכם תודה מירי

הוספת תגובה

• תיזהרי עם המים בהודו. לא נקיים

שני
    27/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לחו"ל עם תינוקת בת שנה

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/10/2008

מירי שלום,
    בתך וגם אתם זקוקים לזמן הסתגלות לאחר השינוי. עבור בתך המקום שונה, השפה של האנשים שונה, הסביבה החברתית שלה שונה, ההורים אולי נמצאים יותר במתח ובוודאי יותר עסוקים מבעבר וכדומה.
    חשוב שתבני שגרה הגיונית ומתאימה לך ולסגנון חייכן, שתכלול בין היתר בילויים מחוץ לבית, מפגש עם ילדים נוספים וזמן עם האב מדי יום. במידה והדבר נוח לך, כדאי לחכות עם הגמילה ולעשות אותה בהדרגה.
    סביר להניח שבתך תסתגל בקרוב למדינה החדשה, וכך גם אתם.
    בהצלחה וחוויה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות
    חגית
    26/10/2008

בתי בת שנתיים ועשרה חודשים. עד כה בילתה בגן עד הצהריים בעוד יתר ילדי הגן עד ארבע וחמש. מאחר ואיני עובדת כרגע וגם לא צפויה לחזור לעבודה בשנה הקרובה (חופשת לידה ארוכה), מבחינתי, מאחר ובתקופה זו ילדותיי הן ה"קררירה" אין לי בעיה להמשיך ולהוציא אותה לישון את שנת הצהריים בבית במקום בגן. בעלי חושב שהעובדה כי היא שונה מכל יתר הילדים בעניין זה וכן מאחר והיא בכל מקרה ישנה...עדיף לתת לי יותר זמן פנוי לעצמי ולתינוקת החדשה (בת חודשיים). מבחינה כספית אין הבדל בעלויות. מה לדעתכם טוב יותר עבור הילדה???????????? האם בגיל זה השהות הארוכה בגן אינה אלא כורח של הורים בשל אילוצי עבודה??????

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

• שינה בגן

מיכל שמש
    26/10/2008

חגית שלום, אם הילדה לא מוחה על כך שנשארת לישון בגן, השיקול צריך להיות רק הרגשתך- האם תחושי יותר בנוח כשתוכלי לדאוג לעצמך ולתינוקת החדשה, או שתחושי יותר רגועה גם כשהגדולה לידך. בכל אופן, לי לא נראה שהילדה תיפגע מכך שהיא יוצאת הביתה בעוד שאר הילדים נשארים. אם יש חוגים בצהרון, זוהי תוספת למערך השיקולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה