פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 7 וחצי
    אמא
    10/11/2008

בוקר טוב, בני הוא ילד מקסים בן 7 וחצי, לומד בכיתה ב, מעליו שתי בנות 15 ו- 13 ומתחתיו בן 3 וחצי. מאז ומתמיד היה ילד רגיש מאוד, אהב ונמשך יותר למשחקים השקטים יותר , ליצירות, ספרים, משחקים של כאילו מורה\ הופעות וכו', מעולם לא שיחק במכוניות או בכדורגל. גם מבחינת ילדים הוא נמשך יותר לילדים השקטים של הכיתה, מחובר יותר לבנות הטובות, החכמות ופחות ל"מופרעים" הן בנים והן בנות. מזמין כן חברים והולך כן לחברים אבל שוב מעדיף את החברה השקטה יותר. במהלך השנים לא ממש ייחסתי חשיבות לצורת ההתנהגות הזו אך בתקופה האחרונה הדבר מפריע לי ומעלה קצת שאלות. האם אני צריכה לדאוג? הוא לדוגמא הרבה פעמים רוצה דברים שקשורים יותר בבנות (שיהיה לו תיק רחצה קטן בתיק בית הספר, קונה יותר מכשירי כתיבה וקלסרים , רוקד בצורה קצת נשית וכן ההליכה שלו לא ממש גברית). השבוע ילד העליב אותו בכיתה ואמר לו שהוא מתנהג ממש כמו בת. לי זה מאוד מפריע ואני מנסה בדרכים מסויימות קצת לתת לו בטחון ולנסות לנווט אותו למשחקים אחרים נגיד כמו כדורגל, משחקי מחשב שהם "בנים " יותר אבל הוא לא נמשך בכלל. לציין שהוא מאוד מקובל בחברה ואהוב ושוב רגיש מאוד מאוד לילד בגילו. השאלה - האם זה מדאיג? (אני לא צריכה להסביר לאיזה כיוון הולך הפחד שלי.....) איך להתנהג? לעזוב אותו שיעשה מה שהוא מרגיש איתו נוח או בכל זאת לנסות קצת להפגיש אותו בעולם של בנים למרות שהוא לא ממש נהנה מזה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 7 וחצי

ד''ר שירי שדה שרביט
    10/11/2008

לאמא שלום,
    סביר להניח שתמיד בנך יעדיף פעילויות שקטות, יצירה ומשחקי כאילו, אולם חשוב שיהיה לו מגוון של אפשרויות לבחור מהן. בנך יכול להרוויח מהיכרות עם עולם הבנים גם הוא לא יהפוך בעקבות זאת ל"גבר גבר" סטריאוטיפי. בסך הכל דמויות החיקוי העיקריות שלו כיום הן את ושתי האחיות הבוגרות, דבר הגורם לבולטות של תכנים ותחומי עניין נשיים בבית. שהות עם דמות גברית נוספת, כמו אבא, דוד או מכר של המשפחה יכולה לקרב אותו גם לעולם הגברי, ללא לחץ.
    בכל מקרה, נהדר שהילדים (ואתם) מקבלים ואוהבים אותו כפי שהוא.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי חברתי
    מושית
    10/11/2008

בתי ילדה מקסימה חכמה וחברותית. מדי יום כמעט היא נפגשת עם חברות. באופן עקרוני היא ביישנית, למשל בימי הולדת מעדיפה לשבת בצד ולהתבונן, וקשה לה להתערות בסיטואציות חברתיות רחבות וקולניות, אבל סך הכל בגן ובכיתה מתפקדת היטב וכאמור חברותית, יש לה מספר חברות והיא מוזמנת ומזמינה, ותמיד רוצה להיות בסיטואציה חברתית כלשהי. השנה עלתה לכיתה א', נראית מרוצה ללכת בבוקר, המורה שיבחה אותה מאד בפנינו והכל היה נראה תקין. לפני שבועיים גילינו במקרה משיחה עם אמא של חברה, שבתנו ממאנת לצאת החוצה בהפסקות, וזאת למרות שבית הספר מחייב זאת. היא מנסה לשדל חברות להישאר איתה בכיתה, וכשאלה מסרבות נשארת לבד. כשאנו שואלים אותה מדוע והאם מישהו מציק לה מכחישה בתוקף, ומציינת כי משעמם בחוץ, החצר בלי משחקים, והיא לא אוהבת סתם לצאת. כאשר אמרנו לה שלאור הכללים בבית הספר יש חובה לצאת, היא החלה לשקר לנו שהיא יוצאת, ורק משיחות עם הורים של חברות גילינו כי שוב נשארה בכיתה, וזאת חרף האיסור ותוך שהיא מתחבאה. רק במקרה אחד בו הכינה עם חברה משחק מסוים שהיא אוהבת, אכן יצאה החוצה ושיחקה עם חברותיה. כאשר אנחנו מנסים לדובב אותה לשוחח על הנושא היא מסתגרת, וכאשר אנחנו כועסים עליה ששיקרה, היא מספרת ששיקרה כי פחדה שנכעס עליה על כך שלא ירדה למטה, וממשיכה לשקר. המחנכת מצידה מתארת אותה כ"מדהימה בכל המובנים" וכלל לא שמה לב שיש בעיה. אני תוהה מה לעשות, הן במישור של ההתנהגות עצמה, והן מבחינת נושא השקרים. כל הנושא הפך למאד טעון בינינו לבינה, והדבר משפיע על כל האווירה בבית. האם עליי להגיב בכעס או שמא בהבנה? כל הסיטואציה מלחיצה אותי. האם בצדק? איך עליי לנהוג?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי חברתי

הוספת תגובה

• ילדה ביישנית

ד''ר שירי שדה שרביט
    10/11/2008

דנית שלום,
    ביישנות היא אחת מהתכונות האנושיות ועוצמתה נעה על-גבי טווח. את אומרת כי בתך חשה יותר בנוח בסיטואציות חברתיות שאינן המוניות, ושהיא ילדה חברותית ובעלת קשרים חברתיים יציבים וחזקים. לאור זאת, ניתן לקבל בהבנה את העובדה שהיא חשה יותר בנוח להימצא בכיתה בהפסקות.
    במידה ובתך אינה נמנעת ממצבים חברתיים נוספים ויש לה מספיק הזדמנויות אחר הצהריים לאינטראקציה עם בני גילה ולפעילות גופנית מסויימת (לא ציינת בת כמה היא), אזי הייתי מניחה לה לנפשה בהיבט הזה ומקבלת את התנהגותה. כרגע הילדה קולטת את הלחץ שלכם, שמעורר חרדה רבה יותר ונטייה חזקה להימנעות, ואתם עלולים להיכנס למעגל שיעצים את החרדות של כל צד, וחבל.
    במידה ובביה"ס אכן קיימת חובה לצאת מהכיתה, חשוב להציע לבתכם אפשרויות ומקומות קונקרטיים בהם תוכל להימצא בעת ההפסקה, שאינם בהכרח בחצר הגדולה, כמו ספריה, חדר מחשבים וכדומה.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מושית
    10/11/2008

באשר להערתך שלא כתבתי את גילה של בתי, היא בת 6. רציתי להודות לך מאד על תשובתך המהירה אשר הכניסה אותנו מעט לפרופורציות ונתנה לנו רעיונות טובים. המשך יום נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנית
    אורלי
    09/11/2008

בתי בת 3 נפגעת מכל דבר ומתביישת בצורה קיצונית.כאשר אומרים לה שלום או שואלים שאלה (גם מכרים) מסתתרת מאחורי ואך מתחילה לבכות. מסתדרת הרבה יתר טוב עם מבוגרים מאשר עם ילדים (למרות שנמצאת במסגרת גן מגיל שנה) גננות מאוד מרוצות ממנה ,אבל בגן שעשועים היא תמיד עומדת בצד. האם כדאי לפנות לפסיכולוג? וכיצד ניתן למצוא פסיכולוג פרטי באזור ירושלים?

לקביעת תור
    סגירה
    ביישנית

הוספת תגובה

• תגובה לאורלי

ד''ר דוד וילנסקי
    09/11/2008

אני עובד בירושלים ואשמח להיות בקשר אתכם. ד"ר דוד וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספרים בנושא פרידת הורים
    yirat
    09/11/2008

שלום האם תוכלו להמליץ על ספרים בנשא התמודדות הילד עם פרידה/גירושין? אם יש ספרים המתמקדים בגיל צעיר יותר (4-5) אשמח לדעת. הבן שלי (בן 3 ו-10 חודשים) אומר לעיתים קרובות שהוא עצוב או כועס על הפרידה ("אני עצוב שאבא לא גר פה יותר", "יש לי כעסות על אבא" "אני מרגיש כעסות בבטן שלי" "יחלמתי שילדים מרביצים להורים" )- אני מצד אחד רוצה לתת לו לבטא את זה, מצד שני לא רוצה להתעסק ולחפור בזה כל הזמן, כי הזמן יעשה את שלו בכל מקרה (זה כרגע ממש טרי). מה את ממליצה? איך אפשר לעזור לו לשחרר את הכעס בדרך "אפקטיבית" ולא הרסנית? חשוב לי לציין שבמהלך היום הוא גם במצב רוח טוב, מתנהג יפה בגן וכו' - עניין ההתפרצויות זה בא והולך תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ספרים בנושא פרידת הורים

הוספת תגובה

• תגובה ל tair

ד''ר דוד וילנסקי
    09/11/2008

אני לא מכיר ספרים אבל נראה לי שהדבר החשוב זה לתת לגיטימציה לרגשות שלו: "אני מבינה שזה מאד קשה לך ומרגיז שאבא ואמא כבר לא גרים ביחד" ולתת דרך להתמודד עם הכעס: אם אתה מאד כועס אתה יכול להגיד לי, או אתה יכול להרביץ לבובה, או אתה יכול.... כמובן לנסות לשמור על הסדרי ראייה קבועים כדי שלא ירגיש שאיבד את אבא. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    אמא מודאגת
    09/11/2008

שלום, ביתי בת השנתיים נרתעת ונסגרת כאשר אנחנו נמצאים במקום חדש עם אנשים שהיא לא מכירה. היא מפסיקה לדבר ויושבת צמודה אליי בשקט. אפילו כשמגיעים אלינו אוחרים הביתה היא לא מוכנה לשבת איתנו בסלון והיא מבקשת שנלך לחדר. כל צעצוע חדש מפחיד אותה,אפילו קולות שאני או בעלי משמיעים במהלך משחק איתה מפחידים אותה - היא מביעה את הפחד ע"י אמירה "אני מפחדת" גם בגן היא לא מדברת עם הגננות אלא רק עם הילדים, למרות שיש לציין שהיא תמיד אומרת שהיה לה כיף בגן. מה עושים? איך אפשר לטפל בחרדות האלו? והאם זה נורמלי או שיש מקום לדאגה ? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• לאמא מודאגת

ד''ר דוד וילנסקי
    09/11/2008

זה כן נשמע יוצא דופן. האם את או בעלך הייתם ביישנים כילדים? יש לפעמים נטייה גנטית לביישנות. בכל מקרה כדאי לקחת בחשבון את האופי שלה ולהכין אותה מראש למצבים חדשים ולתמוך בה שמגיעים למקום חדש עד שהיא משתחררת ועוזבת אותך מרצונה. במידע שאת לא רואה התקדמות הדרגתית בגן עד סוף השנה, הייתי מתיעץ עם פסיכולוג לגיל הרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמויות רודפות
    סוזי 67
    09/11/2008

אני אם חד הורית מגדלת ילדה מדהימה בת 12 .. מושקעת ולא מחסירה ממנה מאום. לפני כשנה איבדתי את אבי ז"ל שהוא הסבא שלה וחודש אחר המוות היא טענה שראתה דמות שחורה כדמות מלאך שעף בשמים ורודף אחריה... לא ממש יחסתי לכך חשיבות וניסיתי להניא אותה מכך שזה כלוםוזה יעבור והיא מדמיינת.8 חודשים עברו מאז המוות ואתמול שוב התלוננה ....כשהיתה עם אביה בנסיעה חשה פתאום שאותה דמות שחורה צופה בה דרך החלון ועושה לה פרצוף ואף נגעה בה ברגל והרגל פתאום נעשתה חמה מאד. היא באה הביתה סיפרה לי ובכתה מאד והיתה מבוהלת ונשבעה לי שאכן ראתה ואני לא מאמינה לה שוב... כי אמרתי לה שהיא מדמיינת ואין דברים כאלה בארץ שלנו ולא תחשוב על כך. היא סיפרה שאפילו ניסתה לעצום עיניים על מנת להתעלם וכשפתחה שוב ... שוב הופיעה הדמות. אני מאד מודאגת ורוצה לדעת כיצד להתייחס לסוגיה הזו... למי לפנות.. ואם אכן אני צריכה לדאוג... הילדה הזו היא כל מה שיש לי בעולם. ואני רוצה רק את הטוב בשבילה בבקשה עיזרו לי מהאמא המודאגת בהקדם. ותודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דמויות רודפות

הוספת תגובה

• דמויות רודפות

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/11/2008

שושנה שלום,
    לא ברור אם הדמות שבתך ראתה קשורה לזכרון המוות של אביך, לנטייה חרדתית במשפחה או לגורמים נוספים. אולם ניכר כי היא נמצאת במצוקה עזה.
    אני ממליצה לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג המטפל בילדים גם בגישה קוגניטיבית-התנהגותית.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להחזיר או לא להחזיר?
    אמאלה2
    08/11/2008

בני בן 4.6, ילד נבון, חברותי ורגיש. תמיד אנחנו מחנכים אותו לכך שלא מגיבים באלימות, שאם ילד אחר מציק לו או אלים כלפיו שיעזוב את המקום ויפנה מיד למבוגר. זאת בתיאום עם הגננת שגם אינה סובלנית לאלימות והגבולות בגן מאד ברורים בהקשר זה. בתחילת השנה הצטרף לגן ילד צעיר יותר (בין קבוצה של ילדים צעירים יותר) שכמעט מדי יום מציק לבני- נושך, מכה, שורט. מדובר בילד, ככל הנראה עם עיכוב התפתחותי, שלדברי הגננת בעצמה אינו בשל להיות במסגרת. בני מספר לי מדי יום כמעט שהילד המדובר הציק לו, נשך אותו והבעיה היא כזו- כשהוא מחזיר לילד כגמולו הוא "חוטף על הראש" מהגננת ונענש על התגובה האלימה, בעוד הגננת אומרת לו- אנחנו לא מגיבים באלימות, הוא קטן, אנחנו צריכים ללמד אותו. אנחנו בבית מדברים איתו ומעודדים אותו להגיד למבוגר ולא להחזיר כי הילד ההוא צעיר יותר. בשבוע שעבר בני תאר את המצב הבא: הילד הצעיר נשך אותו, בני ניגש אל הגננת המחליפה ודיווח לה ותגובתה היתה: " לך תגיד ליוסי (שם בדוי כמובן) שלא נושכים". בשיחתי עם הגננת הקבועה היא טענה שהן מעודדות ילדים לפתור קונפליקטים בעצמם. אמרתי לה שכאן מדובר במקרה מיוחד של ילד שצריך התייחסות מתאימה יותר של אנשי הצוות ואולי גם צריך לחטוף מדי פעם מהילדים בחזרה כדי שיבין שזה לא משתלם להציק והגננת דווקא הסכימה אתי. אבל.... מה נכון לעשות? אני לא רוצה שיגדל להיות "חנון" שמרביצים לו והוא לא יודע או יכול להגן על עצמו, ומצד שני אנחנו מגנים אלימות. ניסיתי להסביר לו שכשמישהו מכה אותו מותר לו לעצור אותו ולשמור על עצמו אבל הוא לא הבין אותי. אז מה עושים? אודה על תשובות המומחים בפורום ועל תשובותיהם של הורים מנוסים...

לקביעת תור
    סגירה
    להחזיר או לא להחזיר?

הוספת תגובה

• אלימות בגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/11/2008

לאמא שלום,
    לטעמי המסר המשמעותי לילד הוא ההתמודדות האקטיבית עם האלימות: לעצור את התקיפה של הילד האחר (ולעולם לא ליזום תקיפה מצידו), יחד עם פנייה למבוגר לעזרה. זהו מסר מעט מורכב אמנם, אבל הסיטואציות החברתיות מהגיל של בנך והלאה הופכות מורכבות יותר ויותר, והוא ילמד להבין מתי משתמשים בתגובה מסוג אחד ומתי בתגובה מהסוג האחר.
    בנוסף, חשוב מאוד להפעיל לחץ רב יותר על הגננת להתמודד גם עם הילד הפוגע שזקוק לעזרה, ולא לפטור זאת באמירה שהוא אינו בשל התפתחותית. על הצוות החינוכי להתארגן לענות לצרכיו של אותו ילד, על מנת ששהות שאר הילדים בגן לא תיפגע.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת לשתף במה שקרה היום:

אמאלה2
    10/11/2008

אמש היתה לי ולבני שיחה ובה הסברתי לו שאם ילד מכה אותו הוא יכול להדוף אותו חזק בידיו , להסתכל עליו בפרצוף הכי כועס שלו ולהגיד לו בקול חזק : אתה לא תרביץ לי, ומיד לדווח לגננת. התאמנו על זה קצת אתמול והיום הילדון חזר מבסוט מעצמו עד הגג. ילד אחר מקבוצת הצעירים נתן לו מכה (גם ילד שנוטה להתנהגות אלימה, די דחוי חברתית ע"י ילדי הגן) ובני סיפר בהתלהבות כיצד הוא הדף אותו בכח וצעק עליו שהוא לא ירביץ לו. הילד המכה הלך משם ובני דיווח לגננת ואמר לה שהוא הדף את הילד כדי לשמור על הגוף של עצמו. היה שווה הכל לראות את תחושת הבטחון וההערכה העצמית שלו באותו הרגע. הוא עשה משהו חשוב בשביל עצמו, היה פעיל ושמר על עצמו. אני מודעת לכך שזו רק ההתחלה ומשנה לשנה ההתמודדות במצבים שכאלה ואחרים היא יותר מסובכת אבל זו היתה חויה מאד מעצימה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ופחד ממוות אצל ילדה בת 8
    שרון ד
    08/11/2008

יש לי ילדה בת שמונה וחצי שלאחרונה התחילה לסבול מחרדות בעיקר טוענת שמשהו רע עומד לקרות וזה מוות של אמא או אבא ; לעיתים אף סובלת מכאבי ראש עקב החרדה הזאת, איך אני יכולה לעזור לה אבקש לציין שלא היה אירוע חריג כלשהו (אסון, מוות וכו') במשפחה אודה לתשובתכם הדחופה.

הוספת תגובה

• חרדות ופחד ממוות אצל ילדה בת 8

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/11/2008

שרון שלום,
    נסי להרגיע את בתך בהתייחסויות אמפתיות שמקבלות את החרדה והסבירי לה כי הסיכוי שיקרה משהו לאמא או אבא הוא מזערי. כאשר ילדה מתפתחת ומבינה יותר את מושג המוות, אובדן ההורים הוא אכן דבר המעורר חרדה.
    אם את רואה כי החרדה לא שוככת וכי בתך נותרת עסוקה בחרדות ממוות, חשוב שתפנו להתייעצות אצל פסיכולוג.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי גן
    קרן
    08/11/2008

שלום רב, בני בן שנתיים ושמונה חודשים, כיום הכי גדול בגן שלו (אחריו ישנו ילד בן שנתיים ושלושה חודשים, 4 ילדים בני שנתיים ועוד עשרה ילדים קטנים משנתיים). אני מתלבטת אם להשאיר אותו בגן בו הוא נמצא (כבר שנה שניה) או להעביר לגן עם ילדים בני גילו (גילאי שנתיים ורבע עד ארבע ורבע). יש לציין שטוב לו בגן הנוכחי וחוץ מענין הגילאים אנחנו מרוצים מאוד. השאלה שלנו עד כמה זה קריטי שהילד יהיה השנה עם בני גילו ועם ילדים גדולים ממנו ועד כמה זה יכול להשפיע על התפתחותו. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי גן

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי גן

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/11/2008

קרן שלום,
    להעברת בנך לגן חדש עם ילדים שגילם קרוב יותר לשלו יש כמובן יתרונות וחסרונות, ואין תשובה מוחלטת אחת נכונה. ההחלטה תלויה במספר גורמים נוספים: עד כמה בנך מתקשר עם הילדים בגן (מדבר עליהם אחהצ, רוצה להיפגש איתם), באיזו מידה הוא קשור לצוות החינוכי בגן וכיצד הוא מסתגל לשינויים ולמעברים, וכן האם הגן מצליח לספק לו את הגרייה הקוגניטיבית והרגשית המתאימה לגילו ולהתפתחותו הנוכחית.
    עקרונית, לרוב עדיף שהילד יימצא בין טווח הגילאים בגן ולא יהיה מבוגר מהילד הבא אחריו בחמישה חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות בגן
    לינא
    08/11/2008

בתי הבכורה בגיל 3 , 3 חודשים בגן טרום חובה, לפי הגננת הילדה מדברת בקול נמוך מאד עד כדי כך שלא שומעים אותה, למרות שהילדה בבית ובמסגרת חברתית אחררת ביחד איתי תמיד במרכז העיניינים , יש לציין שהילדה אוהבת ללכת לגן , רציתי לדעת איך אפשר לשלב אותה יותר טוב בגן ולפתור בעעית הבישנות .

לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות בגן

הוספת תגובה

• ביישנות

זהורית אסולין שמחון
    08/11/2008

ביישנות היא לאו דווקא תכונה רעה אלא אם הילדה נמנעת בעקבותיה לעשות דברים. ככל שהילדה תחוש בטוחה יותר מול הגננת ומול ילדי הגן היא תרשה לעצמה יותר. כדאי להפגישה עם חברים מהגן אחר הצהריים כך שתחזק את קשריה החברתיים. בנוסף אפשר לבקש מהגננת לפרגן לילדה על עצם השתתפותה ולנסות לעודד אותה להיות פעילה במפגשים ולא לחכות ליוזמה שתבוא מצידה. כך היא תגלה את החוויה הנעימה הכרוכה בהשתתפות זו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד מתי יכול האב לקלח את ביתו?
    אביבית
    08/11/2008

שלום! בעלי מקלח את ביתנו מגיל שנתיים בערך כיום היא כת 4.9 והוא ממשיך לקלח אותה גם בגלל שאני בהריון וקצת קשה לי. עד איזה גיל יכול האב לקלח את ביתו? יש לציין ששניהם נכנסים למקלחת הוא מקלח אותה ואחר כך הוא מתקלח. תודה

הוספת תגובה

• מקלחות משותפות

זהורית אסולין שמחון
    08/11/2008

הסימן להפסקת המקלחת המשותפת היא כאשר אחד מהצדדים נבוך מהסיטואציה או לחלופין מרוגש יתר על המידה. ועל כן כדאי לשאול את בעלך אם הדבר מביך אותו כדאי להמנע מכך, לחלופין אם ביתך נבוכה או מרוגשת ומעוררתת מהסיטואציה ומנסה לגעת באיברים אינטימיים כדאי לעצור זאת. אפשר שהאב ימשיך לקלח אותה מבלי להתקלח איתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזירת שיער וחרדת נטישה
    טלי
    08/11/2008

ביתי הגדולה בת 5.7 (הקטנה בת 1.8) . לפני שבוע הגדולה גזרה לעצמה את הפוני ואת השיער ל-5 ברביות שהיא אוהבת. בנוסף בחודש האחרון היא נלחצת מאוד אם כשיוצאים מהבית היא פתאום לא רואה אותנו לאו דווקא במקומות הומים, דווקא אם לרגע יצאתי מהאוטו או יצאתי משער הגן והיא עדיין הייתה בפנים. היא פורצת בבכי היסטרי ללא פרופורציות למה שקרה ( אופייני לה מאז שהיא קטנה לבכות בלי פרופורציות). ועוד דבר נוסף היא נותנת לעצמה סטירות אם היא אומרת משהו לא נכון , לדבריה. כלומר כשהיא מרביצה לעצמה היא מסבירה למה. כמובן שאנחנו אומרים לה להפסיק. שאלתי היא האם יש מכנה משותף ל3 ההתנהגויות האלו? האם צריך לטפל או לתת לזה לעבור? יצויין כי הכל תקין בבית אין חידושים שינויים והיא מקבלת אהבה אין סופית. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גזירת שיער וחרדת נטישה

הוספת תגובה

• הכאה עצמית

זהורית אסולין שמחון
    08/11/2008

קשה לדעת האם יש קשר בין התנהגויות אלו, לשם כך דרוש תהליך מעמיק יותר של הכרות אתכם ההורים ועם הילדה. כזירת שיער לבובות יכולה לבוא ממקום של סקרנות ולאו דווקא של הרס או תוקפנות ועל כן צריך לבדוק כיצד משחקת עם בובותיה ובאילו הקשרים גוזרת להם את השיער , האם זה כעונש כמו שמענישה את עצמה במכה? בכל מקרה הייתי פונה להתייעצות סביב ההענשה העצמית והדרך שבה בוחרת להעניש את עצמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים בלתי נשלטים
    נונה
    08/11/2008

מזה כ 3 שנים בתי בת ה 8,5 חווה מספר פעמים בשבוע פחדים בלתי נשלטים. היא רואה יצורים מפחידים שרוצים לתפוס אותה. היא נעזרת בנו ההורים כדי להתגבר על הפחד שאורך בערך 30 שניות ומלווה בדפיקות לב מואצות. יש לציין כי לא חוותה פחדים אחרים לפני זה ובדרך כלל היא מאוד אמיצה. היא ילדה מקסימה, מאוד חברותית, חכמה ומאוד שמחה. לא מצאנו שום גורם נראה לעיין שמשפעל את הפחדים האלה. כשהייתה בטיפול פסיכולוגי עד לפני מספר חודשים חלה הפחתה בתדירות הפחדים אך לא ירידה משמעותית. אישית, אני לא מכירה מקרה דומה ומאוד מודאגת מכל הנושא ומהעתיד הלא ידוע. ברצוני לשאול אם ידוע על מקרים דומים, מה הגורמים ומהן דרכי הטיפול. מודה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים בלתי נשלטים

הוספת תגובה

• פחדים

זהורית אסולין שמחון
    08/11/2008

האם יש ביכולתה להבין כי יצורים אלו אינם ממשיים וזהו פרי דימיונה. והאם הבנה זו מצליחה להרגיע. האם ארועים כאלו קורים גם בבית הספר? ואיך שם היא מתמודדת עם זה.

איני יודעת מה סוג הטיפול שעברה אך כדי לעזור לה בתחושת שליטה מול הפחד הייתי ממליצה על טיפול קוגנטיבי התנהגותי. שם ידרש גם אבחון מדוייק של הבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נונה
    08/11/2008

לילדה יכולת הבנה וטוענת שקשה לה לשלוט בפחד. לפני מספר ימים החלה אף להרגיש שמישהו מאחוריה. גם בבית הספר חווה פחדים ומתגברת לבד, אך טוענת שקשה לה עם זה. האם זו תופעה ידועה? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים המשך

זהורית אסולין שמחון
    09/11/2008

אני מציעה כמו מקודם לפנות להתייעצות נשמע שהילדה סובלת והיא במצוקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשורת לקויה עם בני בן ה-10 וחצי
    אמא
    07/11/2008

לאחרונה אני מוצאת את עצמי צועקת על בני (אחרי שמס' פעמים אמרתי לו את אותו הדבר ולא זכר) למרות שאינני רוצה בכך בכלל, כי אני יודעת על השלכותיהם של הצעקות. עד לפני כשנה הסתדרתי איתו והצלחתי להתקשר ללא הרמת קול, אך עכשיו אני מרגישה שכבר אינני מצליחה להשטלת על כך, גם אינני יודעת מה אוכל לעשות במקום. הבעיה שגם אלה הדברים שהוא אמור לעשותם ויודע שיש עליו לעשותם, אך איננו זוכר או חושב על כך, למשל שיעורים, בדקה ה-90 יעשה או עלול גם לשכוח, לסדר את החדר, לרוקן את הכביסה המלוכלת מחדרו, לקרוא בספר או להתאמן על הגיטרה, ורק לאחר שמסיים את מטלותיו אני מרשה לו להיות קצת במחשב כשעה ולראות טלויזיה. כנ"ל לגבי שעות ללכת לישון, תמיד מתווכח ומנסה למשוך את הזמן כדי להמשיך לראות תכניות טלוויזיה המשודרות אחרי 21-00 בערב. יש עוד אחות במשפחה בת שנתיים. איך אוכל לשפר את המצב? נראה ששום דבר לא מזיז לו ולא דחוף. אנא עזרו לי, תודה מראש.

הוספת תגובה

• דיאלוג עם הילד

זהורית אסולין שמחון
    08/11/2008

נשמע שאת ובנך בצומת של שינוי . נראה שבנך מנסה לומר שמה שהתאים לפני שנה כבר אינו מתאים היום הוא גדל הוא השתנה במקצת, הוא זקוק לדרגות חופש גדולות יותר ולתחושת אוטונומיה גבוהה יותר שתאפשר לו לנהל את מן הפנאי שלו לפי ראותו. על כן שווה ליזום עימו שיחה ולברר איך הוא רואה את הדברים. להבהיר מה נתון לבחירתו ומה לא, מהם סדרי העדיפויות כשיש מספר מטלות, על מה אפשר לוותר, . השתדלי בשיחה זו להיות לא רק בעמדה של מטיפה ויודעת מה טוב עבורו, אלא קשובה לא ומוכנה לבדוק ברצינות כל אמירה שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשורת לקויה עם בני בן 10 וחצי

אמא
    08/11/2008

עשיתי זאת קודם לכן, אך ללא תוצאות רצויות, לרוב גם נמצא משקר לגבי דברים, למרות שסיכמנו שאינני אוהבת שקרים, וגם אם אומר משהו שלא "בסדר" כרגע הוא לא יענש על כך ושום דבר רע לא יקרה לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור התקשורת והדיאלוג

זהורית אסולין שמחון
    08/11/2008

לילדים יש סיבות מגוונות לשקר להוריהם (איני מצדיקה את המעשה,אך כדאי להבין מדוע הוא משקר).
    או כדי להחמק מעונש, או כדי לרצות את ההורים. סיבה אחרת היא כדי לבדוק עד כמה העולם שלי האישי הוא שלי ואינו חשוף לעיני ההורים. נשמע שאתם במין מאבק של שליטה והא אכן נלחם ללא עוררין. בהחלט לא די בשיחה אחת כדי לשנות את המצב , אני חושבת שכדאי שהשיחות יחלו בינך לבין עצמך ובינך לבין בן זוגך, מה הציפיות שלכם מבנכם, מה עומד בקנה אחד עם ציפיותו שלו לגבי עצמו. איפה המקומות שהוא פועל כי זו ציפיה שלך בלבד והיכן הוא חש שאת מעודדת ומכוונת ועוזרת להגשמת חלום שלו. האם את פועלת על פי הערכים שחשוב לך להנחיל לו כמו כנות וכדומה. בדיקה ודיאלוג פנימי שכזה יעזור לך למצוא את קצה החוט לתחילת דיאלוג מתמשך בינך לבן בנך על מעורבותך בחייו והאופן שבו בוחר להגשים את חלומותיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לזהורית

אמא
    09/11/2008

תודה רבה על ההתיחסות והמענה המהיר! מעריכה את העזרה מקרב לב ומקווה שהבנתי אותך נכון, שבעצם לםני הדיאלוג עליי לבחון את הדברים שיכולים להיות חשובים עבורו ורק אז להגיד אותם? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני החל להכות את עצמו
    יונית
    07/11/2008

שלום רב, בני בן שנה ושבעה חודשים. השנה הוא החל ללכת לגן, ההתאקלמות בגן היתה דיי קשה עבורו אך לאחר חודש וחצי בערך נראה היה שהוא התאקלם. הוא הפסיק לבכות בבקרים והיה משתף פעולה בגן. בזמן האחרון הוא שוב החל לבכות בבקרים , הוא לא משתף פעולה בגן ורוב היום בוכה.. בבית הוא החל להשליך דברים על הריצפה בכל פעם שהוא לא מקבל דבר שהוא רוצה או כשאני כועסת עליו. אני חייבת לציין שאיני צועקת או מכה אותו. לאחרונה הוא החל לתת לעצמו אגרופים בראש בכל פעם שכועסים עליו. התנהגותו זו מפחידה אותי מאוד אני חוששת שאולי הוא חווה אלימות בגן או תסכול נוראי שמתבטא בהכאה העצמית הזו. אשמח לקבל תגובה במהרה שכן אני מודאגת מאוד שעובר עליו משהו טראומתי. תודה מראש יונית..

לקביעת תור
    סגירה
    בני החל להכות את עצמו

הוספת תגובה

• הכאה עצמית

זהורית אסולין שמחון
    07/11/2008

אכן נשמע שתקופת ההסגלות לגן אינה קלה עבור בנך. ראשית באשר למכות בכל פעם שאת רואה אותו מכה את עצמו עיטפפי אותו חבקי אותו אל תרשי לו התנהגויות כאלה איצרי לו שאת שומרת עליו שלא ירביץ לעצמו . ילדים רבים מנגיבים בעוצמות של תחילת שנה כעת כיוון שהחופשות של החגים הקשו על כניסה לשגרת גן. יחד עם זאת העוצמות בהחלט גבוהות ועל כן אני מציעה לשתף את הגננת להתייעץ עימה ולקבל ממנה מידע על המתרחש בחייו בגן במהלך היום. אם התופעה אינה נפסקת פני לייעוץ מקצועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה