מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מחיתולאמאל31/10/2008
הבן שלי בן 3 ו 3 חודשים מתקשה בגמילה ביציאה הוא מסרב לשבת על השירותים מפחד ליפול בשירותים כאשר אנו משיבים אותו, קניתי סולם(כסא לשירותים) הוא נגמל טוב בבית אבל הבעיה היא בגן או בכל מקום אחר שאין בו ( סולם- כסא) ואז הוא עושה את צרכיו(יציאות) בתחתונים מה לעשות במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
זהורית אסולין שמחון01/11/2008האם אפשר שגם בגן יהיה לו סולמון כזה שיתן לו תחושת בטחון עד שיחוש מספיק בטוח לעשות זאת ללא הסולם. מעבר לזה אפשר לקנות מין תושבת מוקטנת כזו של שירותים שהופכת את חור האסלה לקטן יותר ובטוח יותר הוא קל לנשיאה ואפשר לקחת אותו בתיק לכל מקום שהולכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת רטיבות בפות ומשיכת תשומת לביפעת31/10/2008
שלום רב ביתי בת החמש החלה להרגיש בשבוע וחצי האחרונות הרגשת רטיבות בפות וחוסר נוחות ועקב כך רצון לנגב כל הזמן. עקב כך היא מרגישה אי נוחות ללכת לגן, אי נוחות לכת לחברים או כל פעילות שאינה קרובה לבית. עליי לציין שעשינו את כל הבדיקות האפשריות ומבחינה רפואית הכל בסדר. היא לא מוכנה לשחרר אותי או את בעלי בבוקר שאנו מגיעים לגן אבל לאחר שאנחנו הולכים הכל בסדר אבל היא ממש מביעה פחד מההרגשת הרטיבות ומעצם העובדה שהתחתון שלה אולי יירטב. ניסיתי בהרבה דרכים אפשריות להסביר לה שהכל תקין ולנסות להבין מה גרם לשינוי הפתאומי אצלה, אך ללא הצלחה. לפי דברי הגננת בגן הכל בסדר יש לה חברים וגם הילדה אומרת שהיא מאושרת בגן. בבית לא חל שום שינוי ואני נמצאת איתה משעות הצהריים יש לה אחות תאומה לא זהה והן מסתדרות טוב מאד , הן באותו גן אבל יש להן חברים שונים. אשמלח לקבל הכוונה יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפעת
ד''ר שירי שדה שרביט02/11/2008יפעת שלום,
אני ממליצה לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג ילדים, על מנת להבין טוב יותר את תלונותיה של בתך ומקורן.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאהנארימאן31/10/2008
יש לי ילד בן ארבע שהיה גם הנכד היחיד במשפחה, לפני עשרה חודשים ילדתי אחות בשבילו, מאז הלידה הוא השתנה מאד, בהתחלה הוא היה מנסה לשחק איתה אבל הוא עושה זאת בכוח ומכה אותה , ואני כל הזמן מסבירה לו שצריך לשחק איתה בעדינות, ניסיתי כל מיני דרכים להרגיע את הקינאה שלו, הקדשתי לו יותר זמן ביום, אפילו עזבתי את העבודה שלי על מנת להישאר יותר זמן עם הילדים, כל עת שאני נמצאת איתו ואחותו ישנה או נמצאת בחדר אחר עם אבא, הוא מתנהג בצורה טובה ומשחק יפה, ברגע שאחותו נכנסת לתמונה הוא מיד מתחיל להתפרע, ולעשות פרצופים. למשוך אותה ברגליים, ולאחרונה הוא חזר להכות אותה , וזה מוציא אותי מדעתי, אני מרגישה שהוא כועס עליי שהבאתי לו אחות, שהוא כאילו רוצה לאכול אותה, שהוא מפנים משהו בתוכו ומתקשה להוציא אותו, . מן הראוי לציין שמתחילת השנה הוא עבר לגן חדש בבית ספר.(לפני זה היה בגן פרטי) בהתחלה הוא היה ביישן , עכשיו המורה בגן טוענת שהוא אינו מנסה להכיר חברים חדשים, שאינו משחק עם ילדים חדשים, כל הזמן רוצה לשחק עם אותו חבר שהיה גם חבר שלו בגן הישן. היא טוענת גם שתנועתו איטית ולא מאוזנת, שצריך לעשות לו תרגילי הליכה,מה אפשר לעשות כדי לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן ארבע
ד''ר שירי שדה שרביט02/11/2008לנארימאן שלום,
את מתארת קשיים של בנך במספר תחומים: הסתגלות לגן, התחום הפיסיולוגי והסתגלות לשינויים במשפחה. אני ממליצה על התייעצות עם פסיכולוג הגן, במידה ויש כזה, או פניה למרפאה להתפתחות הילד בעקבות התרשמות הגננת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד אוהב ולא אוהב את אמא אבאאורן ש30/10/2008
שלום! כבר כמה חודשים הבן שלי בן שלוש כל פעם שהוא מתרגז בגלל משהו, הוא אומר לנו שהוא לא אוהב אותנו. זה כואב כי זה לא תמיד בשליטתנו.הכל אצלו שחור ולבן או אוהב או לא אוהב. אנחנו עונים לו שאנחנו אוהבים אותו ומבינים שהוא כועס. בכלל כל תסכול שיש לו הוא אומר שהוא לא אוהב את X. וזה מלווה אותנו כל הזמן כל היום. בצעקות ובכעס, אנחנו לא השתמשנו בזה מעולם!!!!111 הוא גם אומר שהוא אוהב. בכלל, הוא משחק עם זה כל הזמן ולא בזמנים המתאימים.לפעמים זה מביך מאוד ליד אנשים. ולפעמים ממש פוגע מה עושים איך מלמדים את הילד להפסיק להשתמש בזה כל הזמן בכל הזדמנות? אנחנו כלל לא משתמשים בזה, אין לי מושג מאיפה הוא הביא את זה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד אוהב ולא אוהב את אמא אבא
ד''ר שירי שדה שרביט02/11/2008אורן שלום,
בנכם מצא "פטנט" די יעיל, המפעיל אתכם כהורים וגורם גם לכם לחוש רע ולהיות מובכים ועצובים כאשר הוא אינו מקבל את מבוקשו או מתרגז. בגילו, הוא אינו מבין את המשמעות של דבריו בעולם המבוגרים, וכילד בן שלוש התפיסה שלו את העולם היא אכן נוטה לטוטאליות ול"שחור-לבן".
התגובות שלכם, אשר הן טבעיות מאוד ומעידות על החשיבות של בנכם עבורכם, כרגע רק מחזקות את התנהגותו, ומבטיחות שהוא ימשיך להשתמש בטקטיקה זו. חשוב שתעברו לתגובות אחרות, כמו התעלמות מדבריו או פטירתם במשפט קצר כמו: "אתה לא אוהב אותי, אבא תמיד אוהב אותך" וזהו. אל תוסיפו לדון עם בנכם בעלבון שלו ושלכם ולפתח את הנושא, על מנת לא להיכנס למערכת של תגובות מעגליות. בנוסף, במידה ובנכם משתמש תכופות בצעקות ובכעס, תוכלו להשתמש בפסק זמן קצר, הירגעות בחדר וכדומה על מנת לעזור לו "להתקרר" באופן תואם יותר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספרב להיפרדיפעת30/10/2008
בני בן שנתיים וחצי, בכל פעם צריכה להיפרד מימנו הוא עושה את הפרידה מאוד קשה, מלווה בבכי בצעקות, הוא אוחז ברגלי ולא נותן לי ללכת. הוא עושה את זה בכל בוקר בגן, הוא נרגע אחרי כמה דקות אבל זה מאוד מפריע לי שאני צריכה להוריד אותו בכוח ממני בשביל ללכת לעבודה. אני מנסה להסביר לו שאני הולכת לעבודה וחוזרת לקחת אותו ויש לציין שהוא ממש אוהב את הגן ואחה"צ הוא לא רוצה כמעט לעזוב והוא אומר לכולם שלום בחיוך ובאושר. אז לא נראה לי שזה משהוא בגן. גם כשאני יוצאת לסידורים לבד או גם עם בעלי ומשאירה אותו אצל חמותי או אימי הוא עושה את אותה סצנה למרות שהוא ממש אוהב להיות אצל סבתא וסבא שלו. ניסתי את כל הדרכים לדבר איתו וגרום לו להבין שאני צריכה לעבוד או ללכת וזה לא נקלט אצלו. לפעמים אני מפחדת מהבלגאן שיהיה אם אני ילך אז אני נשארת איתו ומוותרת על הסידורים. שכחתי לציין שאני בהריון בחודש חמישי והוא יודע על כך ולא נראה שזו הסיבה לבעיה שלו. אודה לעצתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים וחצי שמתקשה להיפרד
ד''ר שירי שדה שרביט02/11/2008יפעת שלום,
בנך נמצא בגיל בו הוא מגלה את השפעת התנהגותו על המצב הרגשי שלך ועל תגובותייך. זהו גיל בו ילדים עסוקים במאבקי כוחות עם המבוגרים ובנסיונות לכפות את רצונותיהם על האחרים. לפעמים טוב שהם מצליחים בכך וחשים סיפוק ויכולת, אולם חשוב שבנך יבין גם שאמא היא זו המחליטה על סדר היום של עצמה.
השתדלי שהפרידות תהיינה ידועות מראש (לא להגיע עמו לסבתא ולעזוב במפתיע) וקצרות ככל שאפשר. תני לו התראה של מספר דקות, במידה ואת יכולה, ועזבי את המקום לאחר אמירת שלום. אל תאריכי את הפרידה גם אם הוא מתקשה בה, ואל תפתחי איתו בדין ודברים.
התנחמי בכך שבנך נהנה במסגרות בהן הוא נשאר ולראיה התנהגותו כשאת באה לקחתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנת לילהשלומית30/10/2008
שלום בני בן 8 חודשים , מתעורר כל 3 שעות בלילה ,לפעמים מתעורר מס' פעמים כשהמוצץ נופל ובנוסף פעמים רבות מתקשה להמשיך לישון אחרי ההנקה של ארבע וחצי , חמש, מתעורר כל כמה דק עד שלבסוף קם סופית בשש מיותר לציין שאנו עייפים ומותשים אך רציתי לשאול האם יש משהו שאנו יכולים לעשות על מנת לסיייע לו לשמור על שינה רציפה יותר? ניסיתי לתת לו מטרנה ולא להניק בהנקה שלפני השינה לוודא שהוא אכל מספק אך זה לא שינה.. אחותי עשתה לילד שלה את השיטה שנותנים לו לבכות ותוך שבוע הוא התחיל לישון לילה שלם, התוצאה מאוד מפתה אך קשה לי עם הדרך, יש דרכים נוספות ? לאחרונה ניסינו לתת לו מים כשהוא קם , בחלק מהפעמים זה עוזר אך עדיין אם הוא לא יונק אחרי 3 שעות הוא לא מצליח להירגע ולהרדם וגם המים דורשים התעוררות כך שאין כל כך הבדל.. תודה רבה מראש שלומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנת לילה של בן 8 חודשים
ד''ר שירי שדה שרביט02/11/2008לשלומית שלום,
כדאי לשלול סיבות להתעוררות כמו הטמפרטורה בחדר (ייתכן שמתעורר כי קר לו) וכן גורמים רפואיים כמו דלקת אוזניים.
נסי לתת לבנך דייסה טרם השינה על מנת שתחושת השובע תימשך יותר לאורך כל הלילה (אפשר גם לערבב אותה בתחליף חלב או בחלב שאוב), ולדאוג שישתה מספיק במהלך אחהצ. חשוב גם להקפיד על ארוחת ערב משביעה בטרם השינה, ולהוסיף לאחר האמבטיה עוד הנקה/בקבוק. תוכלי לנסות גם להניק אותו מיוזמתך לפני שאת הולכת לישון, תוך כדי שהוא ישן, ובכך לדחות את ההתעוררות.
בנוסף, ייתכן שבנך יוכל לחזור ולהירדם בקלות רבה יותר אם בן זוגך ייגש אליו ולא את, וייתן לו אז תחליף חלב או חלב-אם שאוב. ייתכן שהוא מתגעגע אלייך ולכן מתקשה לחזור להירדם (לא כתבת אם את עובדת או לא נמצאת איתו במהלך כל היום).
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתת חסד - האם לספר לילדה?אמא אחת30/10/2008
יש לנו כלב זקן. עוד כשהוא היה צעיר אמרו לנו שלסוג שלו יש בעיות באגן כשהם מזדקנים. הוא במצב מזעזע - לוקח לו שעה להתישב, קשה לו ביותר לטפס במדרגות, שתן וצואה בורחים לו בכל מקום, נראה שבקרוב הוא לא יוכל לזוז בכלל. באיזשהו יום, אמרתי חצי לעצמי בנוכחות ביתי בת התשע, שבקרוב נצטרך כנראה להרדים אותו. היא אוהבת חיות מאוד. היא היתה בשוק מהמחשבה וביקשה ממני שלא נעיז לעשות זאת. המצב שלו ממש מתדרדר. בעלי רוצה להמית אותו. הציע שנעשה זאת בלי ידיעתה. קשה לי לשקר לה. היתה לי מחשבה להסביר לה על המתת חסד, ולא יודעת כמה היא תוכל לקבל את זה. קשה לי להאמין שהיא תוכל. אני מרגישה באמצע. מצד אחד, נראה שקשה לכלב מאוד (ויש להודות שגם לנו), ומצד שני קשה לי להפר הבטחה לביתי. אשמח לדעתכם, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה מכלב
מיכל שמש31/10/2008אכן דילמה קשה. לא הייתי מכניסה את הילדה לכל השיקולים בעד ונגד ההמתה, כי בגילה קשה לה לראות את התמונה הכוללת. אם הוטרינר ממליץ חד משמעית להמיתו, כדאי לומר לילדה שזו החלטה שלו (לא שלכם), והכלב צריך לסיים את חייו. אם קשה לה, צריך לתמוך בה, אך בכל מקרה המינוח הוא שהכלב מת כי סיים את חייו . לפני שהכלב "הולך לוטרינר לטיפול האחרון שלו" (נראה לי שזה מינוח מתאים) יש לאפשר לילדה להיפרד ממנו, באמצעות ציור, מכתב או חפץ אהוב. זאת כדי שתשלים את התהליך של הפרידה והאובדן. יש לשדר מסר שעצב הוא לגיטימי ולא לנסות להרגיע בכך שיותר טוב שהפסיק לסבול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 10 חווה עצבותזמירה29/10/2008
שלום , הנני סבתא לנכד בן 9 וחצי , ילד נבון , וחכם המצטיין בלימודיו ומקובל על ידי חבריו לכיתה. לאחר חופשת חג סוכות אירע דבר מוזר, נקראתי לקחתו מבית הספר בכיוון שהוא ממרר בבכי ואינו יודע להצביע על הסיבה לכך . בהלך כל השבוע הוא לא רוצה ללכת לבית וטוען כי א ינו שולט בעצבות שתוקפת אותו , בבכי ובחוסר הרצון ללכת לבית ספר, טוען כי הוא מרגיש לםתע עצבות ומתחיל לבכות מבלי סיבה שהוא מודע אליה. וכל נסיון לדובב אותו לספר למה הוא עצוב לא מניב פרי. עליי לציין כי ההורים גרושים , הילד מתגורר עם אימו , שהיא ביתי , ובקשר טוב עם אביו . בנוסף לכך אימו החלה לעבוד בחודשיים האחרונים לראשונה מאז שנולד והסב הוא שלוקח את הילד לבית הספר בבקרים ואוסף אותו בתום הלימודים. רציתי לדעת האם יתכן שהילד יחוש עצבות פתאומית ללא סיבה? או ללא סיבה מודעת , ומה ניתן לעשות ? כיצדד ניתן להגיע לשורש הבעיה , או להעניק לילד כלים להתמודדות עם המצב .... אנו מודאגים מאד ונשמח לתגובה מהירה. תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבות פתאומית
מיכל שמש31/10/2008זמירה,
טוב שאת שמה לב לשינויים במצב רוח של הנכד. כדאי לבדוק אם קרה משהו בבית הספר. יתכן שהילד עבר משהו ולא רוצה לספר. הייתי ממליצה לפנות למורה וליועצת ביה"ס להתייעץ. יתכן גם שהתגובה קשורה לשינוי שהחל עם יציאת האם עבודה, אולם שווה לבדוק גם מעבר לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה דחופה.גבי29/10/2008
שלום , יש לי אח בן שנתיים. אני וכל שאר המשפחה נורא מוטרדים ופשוט לא מבינים מה קורה. אח שלי היה אוהב מים בצורה מדהימה.. כל רגע שהוא היה בסביבת מים החיוך שלו היה עולה ומתרחב. בזמן האחרון הוא מתחיל להתנהג נורא מוזר. ואני לא זוכר שקרה לו דבר שיכל להוות טראומה (כגון בליעת מים וכ'ו). דבר אחר שגם כן קרה זה שהוא ברגע אחד הספיק לגעת בחשמל והזרם בבית קפץ. והוא בכה נורא. ממש לפני כמה זמן במהלך היום (29.10).. הוא פתאום ברגע אחד התחיל לבכות בצורה נוראית וזאת לאחר שאמי ביקשה ממנו לבוא להתקלח. מפה מתחיל הפחד.. הוא פשוט התחיל להתחרפן .במלוא מובן המילה. הוא התחיל לרוץ לרעוד בצורה נוראית להיצמד לדלת ופשוט לא היה ניתן להשתלט עליו. כאילו הוא מסתכל עלינו ורואה בן אדם אחר . הוא נראה כאילו זה מישהו אחר ולא הוא. זה נורא מפחיד. הוא ילד שנורא מפנקים . הוא הכי קטן במשפחה ואין שום סיבה שיתנהג כך מבחינה זו. בבקשה .. אם ניתן לקבל מקום לייעוץ.. לעזרה. אנחנו נורא נורא מפחדים ומודאגים. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מוגזם
מיכל שמש31/10/2008גבי שלום,
משובב נפש לראות אחות שדואגת כל כך לאחיה הפעוט.
בכל מקרה, אם הפחד נראה מוגזם, ומגביל את התפקוד של הילד, כדאי לטפל בזה, גם אם לא יודעים מהו הגורם. ניתן לקרב את הילד לאט לאט למים (קודם להראות מישהו רוחץ ידים, אח"כ להביט במים זורמים, אח"כ לגעת לשניה במים, וכך להמשיך). אם לא רואם שיפור ורגיעה, מומלץ לפנות לייעוץ פסיכולוג התפתחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאח שדואג לאחיו
סתם01/11/2008ואני לא זוכר שקרה לו דבר שיכל להוות טראומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לספר לילדים שאבא פוטראלין29/10/2008
יש לי בת רגישה מאד בגיל 14 שלוקחת ללב כל דבר. פוטרתי מעבודתי רציתי לדעת איך לספר לה זאת במינימום פגיעה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK31/10/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=125 id=link]הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום ועשית צרכים בגיל 10 +סיגל29/10/2008
שלום, יש לי ילד בכור בן 10 ו4 חודשים לאחרונה הוא התחיל לגמגם בצורה מאוד מאוד קיצונית, מידי פעם הוא היה נתקע בדיבור בעבר אבל כיום זה ניהייה ממש גמגום, זה הגיע למצב שמפריע לו שמהלך השותף עם חבריו והסביבה ואפילו בא לבקש ממני שאני אשאל את הרופא אם יש ניתוח לסדר את זה .. מידי פעם לעיתים רחוקות גם בורח לו שתן בלילה.. הוא ילד בריא , בלימודים הוא בסדר גמור, אך אני לא יודעת אם קיימת בעיה אחרת שממנה נובעים הדברים הללו.. מה אני עושה? זה מאוד מטריד אותי סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
מיכל שמש31/10/2008סיגל שלום, במידה ותישלל בעיה רפואית, גמגום יכול לייצג מצבי חרדה. כדאי לפנות לפסיכולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשני29/10/2008
ביתי בת השלוש היתה עדה ללידת הבית שחוייותי לפני כשבועיים. הכל היה מאוד מהיר אך בכל זאת היא הספיקה לראות המון דם,אותי סובלת וצועקת ,את בעלי חסר אונים וצוות גדול של מד"א,בקיצור היא היתה בתוך ההמולה ולא דיברה אח"כ מספר שעות. כעבור יום זה עבר לה ,היא הביעה עצמה בציור ושוחחנו איתה אך בכל זאת יש בי דאגה כיצד אדע שלא נותרה בה טראומה מודחקת? איך אפשר לעזור לה לשחרר את מה שבפנים?... תודה,שני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה עדה ללידה
מיכל שמש31/10/2008שני שלום, אכן לידה אינה מחזה מרהיב עבור ילדה בת שלוש. אם הסברתם לה, היא רואה עכשיו אותך ואת התינוקת בריאות, הדבר יסייע לה להתגבר על החוויה. אם אינה מעלה שוב את הנושא ביוזמתה לא מומלץ לדוש בו, אולם כדאי שיהיו בסביבה משחקים כמו ערכת רופא וכו', שיזמנו הזדמנויות לעיבוד דרך משחק, האופייני לגיל זה. יתכן שישאר רישום של החוויה גם בעתיד, ויש לעקוב האם חזרה לעצמה ומתפקדת כרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתמודדים עם ילד בגיל 12?מירי28/10/2008
שלום, בן שלי בן 12, כל דבר שהוא רוצה ןאני עונה "לא" הופך לדרישות לאשר לו את מה שהוא רוצה, להאשמות:"את לא מסכימה לכלום תמיד". ואני באמת במקרים בודדים לא מסכימה למשהו. כל מה שאני אומרת, אוטומטי הוא רוצה הפוך,אפילו אם אני אומרת "בוא נילך לבריכה" כאשר שאין מה לעשות, והוא לא עסוק, ישר עונה לי "לא רוצה". אם הולכים לבריכה אחר-כך, הוא ממש נהנה וכל פעם אומר לי:"כן, נהנתי". אם אני שואלת :"למה לא רצית לבוא",הוא עונה לי :"לא יודע". איך להתמודד עם זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK31/10/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=125 id=link]הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכנה ללכת לחברים בלעדיימאיה28/10/2008
בתי בת ה 5 , לא מוכנה ללכת לחברים כשאני לא נשארת איתה. כל זה החל לפני 8 חודשים כשבת דודתה (גם היא ילדה בת 5) ניפטרה במפתיע. אני חשה שיש קשר בין המקרים . עד לאותו יום , היא הלכה בשמחה רבה ואפילו ביקשה שנעזוב אותה לבד (אולי כדי להרגיש "גדולה"). היא נחשבת לילדה מאוד בוגרת עם "תפישת חיים" גבוהה מאוד, אוצר מילים משוכלל,וגם "רצינית" מאוד. בקיצור - יש עם מי לדבר, רק שאני, האמא (וגם האבא שלה ) לא יודעים מה להגיד.... נשמח לייעוץ. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה אצל ילדה
מיכל שמש31/10/2008מאיה שלום, ארוע של פטירת בת דודה הוא אירוע משמעותי ביותר, וצפויה נסיגה אצל ביתך, שזקוקה לתמיכה משמעותית מכם בתקופה זו. אין ללחוץ עליה לעשות פעולות שאינן מוכנה, ותפקודה ישוב במשך הזמן. האם היא מודעת למה שקרה? חשוב להסביר בצורה הניתנת לעיכול, כדי שלא תחוש שיש סודות מוסתרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
מאיה02/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת ה 6 כעסה ואיימה עם סכיןמודאגת28/10/2008
ביתי בת ה 6 היתה ביום הולדת. שאלנו אותה איך היה ביום הולדת והיא סיפרה. אחותה ביקשה שתדגיש משחק מסויים שהשתתפה בו וכשבאה לספר בנושא המשחק החליטה שאנחנו לא מתענינים בקשר למשחק וצעקה "אתם לא שואלים אותי בקשר למשחק, אתם לא אוהבים אותי, אני אהרוג אותכם." ניגשה למגירה והוציאה סכין (אומנם למריחה-לא מסוכנת אבל...). בעלי אמר לה שהיא התנהגה לא יפה והיא בעונש לא לשחק עם המחשב במשך חודש. (הורדתי את העונש לשבוע). אני מודאגת מעצם הרעיון להביא סכין וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איום עם סכין
מיכל שמש31/10/2008לאם המודאגת שלום,
לא ציינת איך התנהגותה של ביתך פרט לארוע זה. יתכן כי פה היתה תחושת כעס ותוקפנות שקשה היה להכילה. איך ההתמודות שלה עם כעסים בדרך כלל? כיצד היא מתמודדת עם תסכול? ניתן לשאול גם את הגננת/ מורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיום עם סכין
מודאגת01/11/2008הילדה נחשבת לילדה מאד חכמה. מצליחה להערים על אחותה ובני גילה בקשר לצעצועים. לדוגמא עם נוצר ויכוח בינה לבין אחותה בקשה למשחק מסויים. היא תשכנע את אחותה בדיבורים שכדאי לה לוותר על המשחק. ואחותה משתכנעת וכך ילדים אחרים. בכיתה היא בין השולטות. מתחילת השנה עוזרת למורה לסמן v ליד שמות הילדים המגיעים ו X ללא מגיעים וכו'. לפני כשבוע הלבשתי לה בטעות חולצה שהיתה קטנה עליה והיא שאלה אותי בתקיפות "זו חולצה שמתאימה לי ?!" וכשלא עניתי מיד, הגיבה, "אני גברת ואני ליידי ותעני לי מהר" וכשאמרתי שאיני מוכנה שתדבר אלי כך והנה מצאתי חולצה מתאימה, שתקה. כשההתנהגות שלנו לא מוצאת חן בעיניה, אומרת "אתם לא נחמדים". אין לה בעיה לצעוק אם דברים לא מוצאים חן בעיניה. היא ילדה שמקבלת הרבה מבחינה חומרית ומבחינת אהבה מההורים והסבים והסבתות וכו'. תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)