מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד נטישהטלי15/09/2008
באיזה גיל התחיל הילד להבין מזה נטישה, השאלה שלי נובעת כתוצאה שאחי בתהליכי גירושים ויש לו ילד בן שנה האם הוא יודע מזה חרדת נטישה האבא רואה אותו פעמיים בשבוע באופן קבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ד''ר שירי שדה שרביט15/09/2008טלי שלום,
בסביבות גיל שבעה חודשים, ילדים מפתחים חרדת פרידה מהמבוגרים הקרובים להם - בעיקר האם, אך גם דמויות נוספות כמו אבא, סבתא קרובה ומטפלת. זהו תהליך טבעי ונורמלי שעובר כל ילד, שמבוסס על כך שהילד פתאום מבין שיש הבדל בין המבוגרים הקרובים לבין אנשים אחרים, ושטוב לו יותר, לדוגמא, כשאמא נמצאת בסביבה מאשר בייביסיטר זרה.
המונח "חרדת נטישה" מתייחס למקרים בהם ילדים או מבוגרים חוששים מדי מפרידות ומרגישים שכל התרחקות מאדם קרוב היא נטישה שיהיה קשה להשתקם ממנה. חרדת נטישה מתרחשת כאשר הפרידות בעבר לא התרחשו ולא עובדו כמו שצריך.
לגבי האחיין שלך, ברור שהילד יחוש בשינוי - אבא נמצא הרבה פחות עמו מבעבר, כשאבא ואמא ביחד יש אוירה מתוחה, ייתכן גם שסדר היום בכל בית יהיה שונה, יהיה לו חדר אחר וכדומה. על אחיך ועל גרושתו לעתיד מוטלת האחריות לעזור לילד לעבור את תהליך הפרידה שלהם, כך שהוא לא יפתח חרדות ומועקות. התיאום ההורי והתקשורת בין ההורים הם חשובים ביותר כדי לעזור לילד לעבור את התקופה הקרובה, ובכלל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת15/09/2008
שלום יש לי ילד בן 7 והוא עלה לכיתה א , רציתי לשאול האם לשבת איתו ולעזור לו להכין את שיעורי הבית או שהוא צריך לעשות אותם לבד הרבה פעמים עזרתי לו שמעתי מהרבה הורים שבשום פנים ואופן לא לשבת עם הילד כי אחרי זה זה נהפך להרגל מה דעתכם אודה לכם בתשובה ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד''ר שירי שדה שרביט15/09/2008שלום לך,
עדיף שבנך ילמד כיצד להתמודד עם שיעורי הבית בכוחות עצמו, ויהיה האחראי הבלעדי להכנתם. אני חושבת שבתחילת כיתה א' הוא עדיין אינו יודע כיצד לעשות זאת, אינו מיומן בניהול המטלות וכדומה, ולכן כדאי להסביר לו וללוות אותו. בהדרגה, בשבועות הקרובים עזרי לו להשתלט על שיעורי הבית בכוחות עצמו, כמובן כשאת או מבוגר אחר נמצאים באיזור ויכולים לעזור לו כשהוא נתקל בקושי.
בברכת שנת לימודים מוצלחת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחרותיות ופחד בגן החדשאפרת15/09/2008
בני בן 5.5 והתחיל גן חובה. ההסתגלות מאוד קשה לו והוא בוכה כל בוקר ובמהלך היום בטענה "אני פוחד" ולא רוצה ללכת לגן/לצהרון. עדיין לא ברור לנו ממה נובע הפחד כי ייתכן שזה מארוחת הצהריים בצהרון (הוא די בררן באוכל), ייתכן שזה מהכמות הגדולה של הילדים, ייתכן שזה מתחרותיות יתר (לדוג': הוא לא משחק עם חברים במשחק קלפים כי הוא חושש להפסיד). אנו מנסים לשוחח עמו ולהבין מהיכן נובעת המצוקה אך הוא כל פעם אומר משהו אחר ודי מבולבל בעצמו. הגננות מנסות לתמוך ולהעסיק אותו במשימות שונות. האם לתת לזמן לעשות את שלו? האם להתייעץ במומחה? מה עושים עם חרדת "הפחד מלהפסיד במשחקים וכד'" ? תודה. אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחרותיות ופחד בגן החדש
ד''ר שירי שדה שרביט15/09/2008אפרת שלום,
ההסתגלות לגן חדש היא לא קלה, ואורכת לרוב מספר שבועות.
בזמן הקרוב, שהו עם בנכם הרבה בשעות אחהצ, פנקו אותו והקדישו לו תשומת לב. בבוקר הישארו עמו בגן עד שיחוש רגוע ועודדו אותו. לא תמיד הילדים עצמם יודעים ממה הם פוחדים, ולכן תוכלו לשוחח עמו ביוזמתכם על הנושאים שלדעתכם עשויים להטריד אותו. במקביל, נסו לארגן מספר פתרונות מעשיים, אולי לדאוג שיהיה בצהרון גם אוכל שהוא אוהב, להפגיש אותו עם ילדים מהגן גם בשעות אחהצ וכדומה.
אני מאמינה כי תוך מספר שבועות בנכם יסתגל לגן וישהה בו בהנאה.
לגבי התחרותיות, מדברייך עולה שהחשש מהפסד גורם לבנך להימנע מאינטראקציות חברתיות, וחבל שכך. כשאתם משחקים איתו, תנו לו דוגמא כיצד אתם מתמודדים היטב עם הפסד (לו) ואפשרו לו לעתים להפסיד ולתרגל אתכם את קשת הרגשות שחשים במצב כזה. חשוב שתבדקו עם עצמכם, באיזו מידה אתם מדגישים בבית הצלחה ובאיזו מידה קל לכם לקבל את ילדיכם גם כשאינו מספר 1.
בברכת שנת לימודים טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעצה מקצועיתיאיא14/09/2008
שלום רב, בני בן 5 ו-3 חודשים. בן יחיד במשפחה יחידנית. עצמאי, חברותי, סקרן, נבון. מספר נושאים מטרידים אותי, ולפני שאני פונה לסיוע ארצה לבדוק האמנם יש צורך לנקוט בפעולה. במידה וכן - ארצה לעזור לבני ובמידה ולא - לא ארצה להתחיל לגרור אותו לרופאים / פסיכולוגים. 1. לבני מספר מנהגים רפטטיביים - הוא מחטט באף ואוכל את מה שמוצא שם. גם כשאני מעירה לו על כך (זה לא בריא, יש שם חיידקים, זה לא מנומס) הוא פשוט אינו מסוגל לעצור באמצע - הוא חייב לסיים את הפעולה. הוא נוגע באיבר המין לעיתים תכופות - למעשה כמעט כל הזמן. לא נראה לי שיש בעיה פיזיולוגית, זה גם לא נראה כמו צורך במגע מענג, כי זה נמשך ממש שניה או שתיים. כמו כן הוא נוגע באצבעותיו בפי הטבעת ומריח אותן - הוא אומר שזה מריח לו נעים. לי יש OCD (טריכוטילומניה) ואולי הפעולות שהוא עושה הן ביטוי ל-OCD? במידה וכן - מה רצוי היה לעשות. במידה ולא - כיצד ניתן לסייע לו? בקרוב ההתנהגות שלו עשויה לגרור תגובות מצד החברה ולא הייתי רוצה שהוא יסבול מכך, אלא הייתי רוצה להקנות לו כלים להתמודד. 2. כיצד ניתן לקבל סיוע ויעוץ באינטראקציה שלי איתו - אני מרגישה שאני זקוקה לעזרה, אך אין באפשרותי לעשות זאת באופן פרטי - למי ניתן לפנות במסגרות הלא פרטיות. לא הייתי רוצה שזאת תהיה הפסיכולוגית של הגן. בתודה, יאיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעצה מקצועית
ד''ר שירי שדה שרביט15/09/2008יאיא שלום,
תשומת הלב שלך לקשיים הפוטנציאלים של בנך ושלך היא חשובה. מהתכנים שאת מעלה, נראה שפנייה לטיפול כיום עשויה לשפר את ההתנהלות של כל אחד מכם ולמנוע בעיות בעתיד. הטיפול יכול להיות עמך, עם הילד ו/או עם שניכם יחד, תלוי בהתרשמות הפסיכולוג.
אמרי לי היכן את גרה ואפנה אותך למסגרת ציבורית טובה ומתאימה באיזור מגורייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעזרה
יאיא16/09/2008תל אביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאיא
ד''ר שירי שדה שרביט16/09/2008מרפאה ציבורית מומלצת בת"א הינה התחנה לטיפול בילד, בנער ובמשפחה ברחוב הארבעה 16 (אני עובדת שם, למען הגילוי הנאות). טל' 5615211.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יאיא17/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בטחון או חברות אמיתית?ירדן14/09/2008
שלום לכולם! אני אמא לילדה בת 7.5 בכיתה ב'.(יש לציין שזו ביתי הבכורה) לביתי יש חברה בכיתה זה שנה שניה -חברה טובה.החברות הזו מתבטאת באופנים שונים.אם זה בבקשות חוזרות ונשנות לארח אותה אצלנו אחה"צ,או לחילופין שהיא תלך אליה.ואכן הן מתראות אחה"צ אחת אצל השניה. אציין שהיא לא מוכנה ללכת לחברות אחרות מהכיתה. כמו כן מרוב שהיא אוהבת אותה היא פשוט מבטלת את עצמה,וחושבת כל הזמן איך לרצות את חברתה,כמו לתת לה דברים ,לוותר לה ,וכל מילה שהיא אומרת יכולה לפגוע בה עד עימקי נשמתה.אציין כי המורה המחנכת רואה בחברות זו כבעייתית ולא בריאה כלל.השאלה האם זה נורמלי שעד כדי כך צריכה להיות חברות בין בנות,כי לדעתי זה חריג ונראה כתלותיות של ביתי בחברתה וחוסר בטחון.אציין שחברתה היא ילדה מבית טוב ,ואין לי בעיה עם כך.אך מה יקרה אם בכזו קלות ביתי יכולה להיסחף גם לדברים שליליים,בבקשה את עצתכם איך לנהוג. אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות צמודה
ד''ר שירי שדה שרביט15/09/2008לאמא המודאגת,
יופי שאת שמה לב לקשרים החברתיים של בתך, ובוחנת את אופיים.
לא ציינת אם בעבר היו לבתך חברויות אחרות, ואיך התנהגה בגן ואחהצ בגינה הציבורית. מדברייך לא ברור אם היחסים של בתך עם חברתה אינם שוויוניים, או שגם חברתה משקיעה בה מאוד כפי שהיא עושה. והאם בתך באופן כללי נוהגת לוותר על צרכיה ומפגינה חוסר ביטחון.
בגילאי בי"ס שכיח שיש לבנות חברה טובה אחת שהן צמודות יחד, וזהות החברה לרוב משתנה מעת לעת.
עדיף שלבתך יהיו קשרים חברתיים מגוונים - חברויות קרובות וידידויות, חברה בנפש וקבוצת חברות, וכדומה. תוכלי להציע לבתך אפשרויות להיכרות ילדים אחרים: להיפגש עם בני דודים בגילה או ילדים של חברים, להכיר חברות בחוג או מאיזור מגוריכם, להזמין ילדה נוספת מהכיתה הביתה וכדומה.
נסי לא להתערב יותר מדי בקשר הספציפי של בתך ולאפשר לה ללמוד כיצד נוהגים בחברה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ירדן15/09/2008שירי בוקר טוב! אני שמה לב ורואה גם כשהם יחד שביתי ממש מקריבה את עצמה ,ואילו חברתה לפעמים אדישה אליה. ובטוח שמצד ביתי ההקרבה הרבה יותר גדולה. בגן היתה לה גם חברה ממש טובה,אך לא היתה הרגשה של ניצול,וביטול עצמי. דבר נוסף שלא ציינתי קודם הוא שבתחילת שנה הן ישבו יחד אחת ליד השניה.וברגע שהמורה החליפה מקומות מצב רוחה ירד לאפס.היא מגיעה ללא מצב רוח וחוסר חשק ללמוד. לאחר שיחה עם המחנכת עשינו נסיון והחזרנו את המצב לקדמותו וכעת הן יושבות אחת ליד השניה ושמחת החיים חזרה אליה.לכן אני כ"כ מוטרדת מהמצב. האם יש לערב את יועצת ביה"ס? אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא המודאגת
ד''ר שירי שדה שרביט15/09/2008ניסיון להתערב באופן ישיר בקשר של בתך עם חברתה עשוי דווקא להעצים את התלות של בתך בה. אני ממליצה שתעניקי לבתך הזדמנויות חברתיות נוספות מגוונות רבות ככל האפשר, כדי לקרב אותה לילדים אחרים ולהדגים לה בפועל כיצד ניתן ליצור קשרים בעלי אופי אחר.
אם את חשה כי בתך מגלה חוסר בטחון באופן נרחב יותר ונטיה מוגברת לוותר על עצמה, פני להתייעצות עם איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפת ידיים אובססיבית אצל בן 5.5רוזה14/09/2008
בני בן 5.5 החל לשטוף ידים באופן אובססיבי, לפני ואחרי ובזמן האוכל. הוא החל להביע פחדים מהמוות וממותם של קרובים לו. מתעניין מאוד במחלות קשות כגון סרטן והתקפות לב, ועוסק בכך רבות מה יקרה ומתי סבתא תמות, וכד... איך להתמודד עם כך? האם להעיר לא על שטיפת הידיים האובססיבית או להתעלם? עד כה בערנו לו והסברנו לו שאין מה לחשוש מחיידקים אך ללא הועיל. מה לעשות ואיך להתייחס לפחדיו? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
מיכל שמש14/09/2008רוזה שלום,
אם את חשה שהחרדות של הילד הולכות ומתפשטות, ואם ייש חשש לפגיעה בתפקוד הרגיל שלו, מומלץ לפנות לייעוץ פסיכולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שאפנה....
רוזה14/09/2008האם להעיר לו על השטיפות או להתעלם? לשאלות לגבי המוות והמחלות אנו עונים ברצינות ומנסים להרגיעו בכך שכל קרובינו בריאים וכד..האם נכון לעשות כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות- המשך
מיכל שמש14/09/2008רוזה, תגובתייך לגבי המוות נכונות. יש להגיב כך רק כשהוא מעלה את הנושא, ולא להפוך את זה למרכז שיחותיכם.
לגבי רחיצת הידיים- לא כדאי להעיר מפורשות, אלא רק לנסות להסיח את דעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מוטשת לילד בן שנה ושמונהאבישג14/09/2008
שלום, שמי אבישג ויש לי בן בן שנה ושמונה חודשים. אני גרושה ואנחנו מתגוררים בתשעה חודשים האחרונים אצל הורי, עד שהדירה שלנו (שהיא בשכנות להורי) תהיה מוכנה בעוד כחודש וחצי. הבעיה שלי היא כזו - למרות שהילד הוא ילד חכם סקרן ונילהב, ואופן כללי יודע להקסים את כולם, הבעיה התחילה מרגע שעברנו לגור עם הורי, אמא שלי הודיעה לי שהיא כבר סיימה לגדל את ילדיה ולכן היא לא רוצה ולא מוכנה לשמוע בכי בכלל. מבחינתה ברגע שהילד בוכה היא מייד נותנת/עושה מה שרק אפשר על מנת שיפסיק לבכות. זה יכול להיות לבוא לחבק או לקחת אותו לשים אותו לידה ולהדליק לו טלויזיה... ככה נוצר מצב שמילד שהיה מאוד רגוע ולא בכיין, הוא הפך לבכיין נוראי ומניפולטיבי. הוא רוב הזמן לא מרוצה ומתבכיין, הוא הפך מאוד מפונק, למשל הוא מתעצבן כשאני עומדת מול הכיור ושוטפת כלים או עומדת מול הכיריים ומכינה לו חביתה, ואז הוא בא ומתחיל לדחוף אותי שאני אזוז כי הוא בדיוק רוצה לעמוד באותה נקודה... בקיצור, המצב מחמיר עד כדי כך שאני מרגישה שלא נעים לי להיות איתו. והוא פשוט גורם לי ליהות עצבנית במחיצתו עם כל היללות האלה. העניין הוא שכל עוד אנחנו פה אצל הורי אין לי בכלל אופציה לחנך אותו ולהעמיד לו גבולות כי כאמור הם מטילים על העניין וטו. הם לא רוצים לשמוע אותו בוכה נקודה. (וכן, העלתי בפניהם את הנושא - וגיליתי שאין באמת עם מי לדבר.. הם בשלהם) אני ממש מרגישה רצוצה נפשית מהטיפול בו, ומתחילה לחשוב להשאיר אותו בגן יום מלא עד 16:00 במקום עד אחת העיקר לא לחוות את הבכי המעצבן הזה כל הזמן. חשוב לציין שבגן הוא מתנהג למופת ומאוד מבסוטים ממנו. יש עיצה איך מעבירים את הזמן עד שנקבל את הפינה שלנו בבית שהוא רק שלנו ואז אוכל סוף סוף להתחיל להעמיד לו גבולות ולמגר את היללנות הזו? פשוט עייפתי מהעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד-אם- סבים
מיכל שמש14/09/2008אבישג שלום,
אכן הסיטואציה שאת מתארת אינה פשוטה.
בכי תכוף אינו דבר רצוי, אולם מידה של "תסכול אופטימלי" חשובה על מנת שילד יגדל וירכוש כלים להסתדר בעולם. העובדה שהורייך מערערים על הסמכות ההורית שלך מכניסה גם אותך לחוסר שקט, והמגורים המשותפים מקשים על הפרדה רצויה.
עם זאת, יתכן שהילד חווה חוסר שקט גם מסיבות הקשורות לקונפליקט התקרבות- התרחקות האופייני לגיל, והן כתגובה כללית לחוסר היציבות הזמנית ששניכם חווים.
על מנת שאת והוא תעברו את תקופת הביניים בשלום, איני שוללת פתרונות כמו הישארות בגן עד ארבע, וכן יציאות משותפות שלך איתו אחה"צ, למקומות בהם תהיי אוטונומית להחליט על התנהלותך האימהית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה דחוף בבקשהרונית14/09/2008
שלום אני זקוקה בבקשה להמלצה לפסיכולוג/ית ילדים מעולה באזור חיפה, עמק יזרעאל, קריות זה יכול להיות בכל אחד מהאזורים הנ"ל תודה מראש רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
מיכל שמש14/09/2008רונית שלום,
אין הנחתום מעיד על עיסתו, אולם אשמח לסייע לך אם תפני אלי ישירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלילהישראל14/09/2008
ליפני 3 שנים עשיתי קורס צלילה ובאחת הצלילות שלאחר הקורס היתה לי תאונת צלילה מאז החים הישתנו דבר ריאשון אני פוחד ליצלול לעומק ומפחד לינשום במים ופוחד מיגובה ומקומות סגורים ליפני כול מה שקרה עם הצלילה לא היה פחדים ביכלל מישום דבר אודה לעזרה ישראל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK14/09/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=193 id=link]חרדות, טראומות, פחדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםישראל14/09/2008
בתקופה האחרונה כחודש-חודש וחצי הבן שלי נכנס לפחדים שונים. ומתעורר בלילה. הבן שלי בן 5, יש לו אחות בת 8 ואחות בת חצי שנה. זה התחיל מזה שהוא מפחד מ"מפלצת המספרים" בערוץ הופ. המשיך כמובן עם החושך ומנורת לילה לא מספיקה לו אלא ממש אור גדול בחדר. ומאז ומתמיד הוא לא נמשך לעכבישים ולא אהב אותם ותמיד כשהיה עכביש באיזור שלו היה קורא לנו להעיף אותו. לאחרונה זה ממש הפך לפוביה מעכבישים. הבית צריך להיות מואר ביותר בלילה, הילד מכניס את עצמו להיסטריות בעניין העכבישים. בנוסף יש גם עניין של הרטבת לילה מדי פעם יחד עם הפחדים. איך לעזור לו להתמודד? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים בגיל 5
ד''ר שירי שדה שרביט14/09/2008רותם שלום,
פחדים שונים הקשורים ללילה ולא רק, הם נפוצים בסביבות גיל 5. ראי לדוגמא את השאלה שנשאלה לפנייך בפורום באותו נושא ממש.
האם יש עכבישים בסביבתכם, מהם הילד עשוי לחשוש? כמה יוצא לו להיתקל בחיות אלו? נסו להרגיע את ילדכם, להבטיח שאין עכבישים בבית, לארגן שגרת הירדמות טובה (דבר שבוודאי אינו פשוט עם תינוקת בת חצי שנה בבית) ולסייע לו להתגבר על הפחדים באמצעות דמיון, ציור, קריאת סיפור. אפשר למשל, במידה ואין זה מעורר חרדה רבה מדי, לצייר עכבישים יחד, לדבר עליהם בדרכים שונות על-מנת שיהיו מפחידים פחות וכו'.
במידה והחרדות ממשיכות עוד מספר חודשים ופוגעות בתפקוד היומיומי של בנכם במידה רבה, אני ממליצה לפנות להדרכה אצל פסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדות ומטפל גם בילדים על מנת לעזור לבנכם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווקא עם אחותו הקטנה אין בעייה
ישראל14/09/2008כי היא הולכת לישון לפניו ולא במקביל עימו ככה שיש אליו יחס ישיר. אנו גרים ביישוב קהילתי ומדי פעם מופיע אצלנו בבית עכביש קטנטן ומסכן כמו בכל בית רגיל. אני אנסה את עניין הסיפור וגם לצייר עכבישים (אני לא מאמינה כי הוא היסטרי מהם...) והוא גם מרטיב בלילה במיטה מדי פעם כשכבר מזמן הוא הפסיק, השאלה אם גם לזה לתת עוד קצת זמן שאולי זה יעלם כשהביטחון יחזור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרותם
ד''ר שירי שדה שרביט14/09/2008היי,
אף על פי שאתם בוודאי עושים כל מאמץ כדי שההורות לבנכם לא תושפע מהולדת אחותו, בוודאי גם היא זקוקה לזמן ולתשומת הלב שלכם, גם אם היא נרדמת לפניו. לגבי ההרטבה, נסי להחזיר אותו לשגרת שינה כפי שהיה קודם כולל ללכת לשירותים לפני השינה. במידת הצורך, תוכלי בתקופה הקרובה לקחת אותו לשירותים לפני שאת נרדמת, עד שיחזור לתפקוד הקודם שלו. תני לו הרבה מחמאות וחיזוקים כאשר הוא מצליח להתאפק.
כנראה שהפחדים מביאים לרגרסיה מסוימת בהתנהלות הכללית שלו בלילה, וזה טבעי.
לעת עתה לטעמי תנו הזדמנות לכוחות הבריאים של בנך ועזרו לו לחוש בטוח ומוגן.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה דחוףlbar14/09/2008
יש לי בת בת חמש , באוגוסט עברנו לבית חדש ומאז הילדה השתנתה לחלוטין בעבר גרנו בדירה ולא היתה לה שום בעיה ללכת לישון לבד , היום אנחנו גרים בבית עם שתי קומות והיא ממש מפחדת לישון לבד היא מפחדת מגנבים . איך שמגיע הערב (חושך) אני רואה שהילדה משתנה היא אומרת שהיא לא אוהבת את הלילה בחודש הראשון אפשרנו לה להרדם בסלון ובאמצע הלילה היא באה אלינו למיטה ולא אמרנו כלום עכשין שהתחיל הגן (גם חדש) הסברנו לה שהיא צריכה להרדם במיטה ולא לבוא אלינו בלילה אז אני שוכבת לידה במיטה עד שהיא נרדמת ובלילה שהיא מתעוררת היא קוראת לי ןאהי שוב שוכבת לידיה עד שהיא נרדמת וזה קורא לפחות ארבע פעמיים במשך הלילה אני יודעת ורואה שהיא מפחדת השאלה איך אפשר לעזור לה להתגבר על הפחד והאם צריך לפנות לטיפול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת חמש שחוששת לישון
ד''ר שירי שדה שרביט14/09/2008לאמא שלום,
הפחדים של בתך הם טבעיים ושכיחים לגילה. ילדים בגיל בתך חוששים מחושך ומדברים מפחידים שיקרו בלילה. שני השינויים שעברה זה מכבר (בית וגן חדשים) מעצימים את הפחדים הנורמליים באופן זמני.
אני מבינה שבבית החדש היא ישנה בחדר שרחוק יחסית מהיכן שאתם נמצאים בערב. נסי להרגיל את בתך לשגרת הירדמות בחדרה, לאחר ארוחת ערב טובה, מקלחת וזמן משותף בחדרה עמך או עם בן זוגך (קריאת סיפור, שיחה, שירים וכדומה). השאירו לה אור קטן, וודאו שהיא תוכל לקרוא לכם במהרה אם תזדקק למשהו - אם אתם נמצאים למטה, אולי כדאי לשקול שמישהו יהיה בחדר לידה סמוך להירדמות. קנו לה ספרים שעוסקים בהתמודדות עם פחדים (כמו "פחדרון בארון") ושדרו לה את הביטחון שלכם. כשהיא מתעוררת בלילה, הרגיעו אותה והחזירו אותה לחדרה. ניתן להיות מעט זמן לצידה במידת הצורך, עד שתרגיש רגועה.
כרגע לפי תיאורך איני רואה מקום לפנייה לטיפול עבור הפחדים. התאזרו בסבלנות ועזרו לבתכם להירדם בקלות ולישון שנת לילה טובה. במידה והפחדים הופכים עוצמתיים יותר או פוגעים בתפקוד היומיומי של בתך (ולא רק בלילות), כדאי לפנות לפסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדות אצל ילדים, לשם הדרכת הורים.
בהצלחה ולילות טובים וקלים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלוש וחציאמא14/09/2008
הבן הקטן שלי בן שלוש וחצי (ילד רביעי) הוא ילד מקסים, נבון ובוגר אך יש לו בעיה... הוא לעיתים מאוד קרובות צורח וגם מוסיף קללות "מטומטמת" או "מפגרת" הצרחות מופיעות כאשר הוא לא מרוצה ממשהו צורח ואי אפשר בכלל לדבר איתו. ניסיתי כמה פעמים להכניס אותו לחדר כדי שירגע אך זה לא עוזר. מה לעשות כשהוא מתנהג כך? האם לעזוב אותו שימשיך לצרוח ? ללכת מלידו או משהו אחר? תודה עבור עצתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שלוש וחצי שמקלל
ד''ר שירי שדה שרביט14/09/2008לאמא שלום,
בנך עדיין אינו יודע לבטא את מצוקתו באופן מקובל ולווסת את כעסיו. הוא זקוק לעזרת המבוגרים שילמדו אותו כיצד לעשות זאת. הסבירי לבנך כי קללות אינן מקובלות בביתכם, וקבעי (יחד עם אביו) תגובה קבועה במידה ומקלל - למשל, להשאירו בחדר לשתיים-שלוש דקות עד שיירגע. חשוב שתסבירי לבנך כי עליו להימצא בחדרו למספר דקות כיוון שקילל וזו התנהגות לא רצויה. וכי הוא יילך לחדר בכל פעם שיקלל שוב.
כשהילד צורח ולא מקלל, הימנעו מלתת לו את מבוקשו, על מנת שילמד כי אופן התנהגות זה לא יביא לתוצאה הרצויה מבחינתו. עזרי לבנך לנסח את רצונו/כעסיו בצורה מותאמת יותר, ושבחי אותו בכל פעם שהוא נוהג בצורה כזו.
כדאי לנסות לבדוק האם יש מצבים מסוימים המביאים את בנך להתנהגות זו, ולבדוק באיזו מידה ניתן לשנותם/להימנע מהם כדי להקל עליו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית התנהגות - ילד בן 22 חודשעדי14/09/2008
שלום, בני בן 22 חודש, ילד מקסים וממושמע (בד"כ). הוא הולך לגן ובשעות אחה"צ בד"כ נמצא איתי, למרות שאני משתדלת לצאת איתו למקומות ציבוריים כמו גינות ומשחקיות כדי שתהיה לו אינטראקציה עם עוד ילדים. לאחרונה התחיל בהתנהגות שאיננה מקובלת - הוא התחיל לדחוף ילדים קטנים וגדולים ממנו ללא כל התגרות מצידם, לעתים גורם להם לבכות כתוצאה מכך. אני מעירה לו וגוערת בן אך נראה שהוא לא מוטרד מכך אלא חוזר על מעשיו (בניגוד למעשים אחרים שהוא מבין בבירור שאסור לעשות כמו לגעת בחשמל וכו). אני רוצה להוסיף קצת רקע, אני בהריון (אולי הוא מרגיש בכך) וכמו כן בתקופה האחרונה עברנו דירה והוא עבר לגן חדש, כך שעברו עליו מס' שינויים משמעותיים. הייתי מעוניינת להתייעץ מה דעתכם על הנושא ואיזו גישה מתאימה לטיפול בהתנהגות כזו. אודה לתגובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר שירי שדה שרביט14/09/2008עדי יקרה,
יפה מאוד ששמת לב כי בנך נדרש להסתגל לשינויים רבים בזמן קצר - מעבר דירה, הסתגלות לגן חדש והיותך בהריון. כל אלו בוודאי משפיעים עליו ומכניסים אותו למתח.
ייתכן כי בשעות אחהצ השהות במקומות ציבוריים אינה תמיד קלה לבנך. אפשר והוא מעוניין בזמן בלעדי איתך, במיוחד לאור השינויים שהתרחשו והשינויים הקרובים. בגן יש לו מספיק אינטראקציה עם ילדים אחרים, ושם לעתים קרובות יש "מלחמה" על משאבים מצומצמים. אולי בנך יכול להרוויח יותר ממנוחה והתרגעות בבית, הסתגלות לדירה החדשה וכדומה.
כשאתם נמצאים בסיטואציות חברתיות, החליטי על תגובה מסוימת כשבנך מרביץ לילדים אחרים ללא התגרות מצידם (כמו לשבת לידך על הספסל למספר דקות או לחזור הביתה). הסבירי לבנך מראש כיצד תנהגי במקרה של אלימות מצידו והיי עקבית בהתנהגותך. ייתכן כי הבילוי בגינה הוא התאווררות גם בשבילך, אולם חשוב שתעמדי בסנקציות שקבעת מראש.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירי שלום
עדי14/09/2008רציתי להודות לך על תגובתך המהירה. שאלה נוספת: פרט לכך שאנקוט בתגובה עקבית (לשבת בצד או ללכת הביתה לאחר מקרה של אלימות מצידו) - האם בנוסף אני צריכה להראות שאני כועסת עליו (ללא ספק זה לא עוזר כרגע) או פשוט להסביר לו שמה שעשה זה לא בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
ד''ר שירי שדה שרביט14/09/2008היי עדי,
כשבנך מתנהג באלימות, התייחסי לכך מילולית בשניים-שלושה משפטים: "אנחנו לא מרביצים לילדים אחרים", "זה לא נעים לי כשאתה מרביץ וזה לא נעים לילדים, הם לא ירצו לשחק איתך", וכיוצא באלו, ותו לא. נאומים ארוכים לא יסייעו לקלוט טוב יותר את המסר. בנך צריך להבין שהוא עלול לשלם מחירים כשהוא אלים, ומחיר אחד הוא הכעס והאכזבה שלך. אבל מחיר משמעותי יותר המותיר רושם רב יותר על ילדים הוא הסנקציה בפועל, ולא דיבורים/צעקות'/כעסים.
לטעמי תתנהגי עם בנך כפי שאת מרגישה. אם גם מספר דקות לאחר הארוע את חשה כעס, אין טעם בהעמדת פנים. כמובן שהדבר עד גבול מסוים, שכן גם את בוודאי מעוניינת לחזור לשגרה עמו, להמשיך בפעילויות מהנות ולא להעניש אותו עד אין קץ.
שיהיה לכם בילוי נעים יחד,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עדי14/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהירדמותהדס13/09/2008
שלום, בני בן 7 חודשים, ובאופן כללי ביום יום הוא זקוק לתשומת לב מירבית ממני כאמו. אך בתקופה האחרונה יותר ויותר יש לו קושי עם הפרידה בלילה לפני השינה. הוא לא נרדם לבד במיטתו ויותר מכך הוא לא נרדם אלא אם אני מחבקת אותו. הוא מראה סימני פחד ולחץ כשהוא לא רואה אותי בסביבה. גם כשאביו מרדים אותו הסימנים מופנים אלי . כשאני משאירה אותו אצל סבתו וסבו הוא לא נרדם בקלות רק אם הולכים איתו לטייל וגם מתעורר בבכי בלילה. האם זהו חלק מתהליך ההתפתחות? איך עלי להתמודד עם זה? לעמוד על כך שירדם במיטתו למרות הבכי וסימני הלחץ או לתת לו תחושת בטחון על ידי כך שארדים אותו בחיבוק עלי? אשמח לקבל פתרונות נוספים שלא עלו במוחי כרגע. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהירדמות
ד''ר שירי שדה שרביט14/09/2008הדס שלום,
בנך מפתח "חרדת פרידה" אשר אופיינית לגילו והיא חלק מההתפתחות התקינה והבריאה. לבנך קשה להיפרד ממך כיוון שהוא קשור אלייך. בנך מבין כי יש הבדל בינך לבין אנשים אחרים - הוא מכיר אותך הכי טוב מכל שאר המבוגרים, ואני משערת כי גם עד היום נמצא איתך הכי הרבה זמן מצטבר. תוך מספר חודשים תראי הטבה בחרדה זו, אולם היא נותרת לכל אורך הגדילה במידה מסוימת.
ההחלטה כיצד להרדימו בבית תלויה בהעדפותייך האישיות. אין הבדל מבחינת התפתחות הילד או טיב שנתו בלילה אם תרדימי אותו כשהוא במיטתו ואת נמצאת לצידו - מרגיעה, מלטפת, שרה שיר ערש וכדומה; או אם תרדימי אותו על הידיים. קחי בחשבון שהילד יתרגל להירדמות כשהוא בידייך, וזהו הרגל שלאחר מכן קשה לגמול ממנו.
כשהוא אצל סבתא וסבא, תני להם למצוא את הדרך שלהם איתו. בנך ילמד שאנשים שונים מתנהגים באופן שונה, וילמד להתאים עצמו לסביבות שונות.
פרידות זמניות הן חלק מהחיים, וביכולתך לעזור לבנך להתמודד איתן בצורה טובה,
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדפת אבאחן13/09/2008
ביתי בת כמעט שנה מעדיפה באופן מובהק את אבא שלה על פני, הדבר גורם לי תסכול רב ועצב. אני נצאת איתה רוב היום, משחקת איתה, מטיילת איתה, שרה לה.... אך זה לא משנה, כאשר אבא שלה בסביבה זה רק הוא! מה אפשר לעשות?! מאוד מתוסכלת מהמצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה לאמא ולאבא
זהורית אסולין שמחון13/09/2008חן הרשי לי לשאול אותך למה הבחירה להיות בנוכחות אביה מעציב אותך. אין הדבר אומר שהיא דוחה אותך ולא מוקירה לך תודה על הטיפול המסור שלך בה אלא שהיא מתגעגעת לאביה וכשהוא נמצא רוצה להרוויח ממנו כמה שיותר. גם ילדינו כמונו זקוקים למגוון של קשרים . כשאת בוחרת להיות עם חברותיך או בני משפחתך האם פירוש הדבר שאינך רוצה להיות בקרבת בן זוגך, או שאינך נהנית במחיצתו? . לא נראה לי שכך הדבר , אלא שיש לך יחסים שונים עם כל אחד מהמצויינים לעיל והם מספקים עבורך צרכים שונים .
מעבר לכך יש שלב התפתחותי שבו הבת מגלה העדפה לקשר עם אביה והבן מגלה העדפה ברורה לקשר עם אימו (בגילאים צעירים) שלב זה הינו חיוני להתפתחות ולגיבוש הזהות.
היי בטוחה באהבתך של ביתך אלייך וסימכי עליה שיש לה מקום לשניכם בליבה והיא זקוקה לשניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)