פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה דאגנית
    אורלי
    10/09/2008

בתי בת ה 12 הביאה את מושג הדאגה לשיאים שלא נכתבו על ידי מיטב האמהות הפולניות. אני אם לתאומות בנות 12 וגרושה כבר כמעט 10 שנים. התאומה הבכורה לקחה על עצמה את תפקיד הבוגר - היא זו שמשמשת יד ימיני, היא האחראית, היא המטפלת, היא הדואגת ואילו הקטנה ( בכל זאת 7 דקות.. ), פרזיטית אמיתית, תינוקת גדולה, חייכנית, מלאת קסם והיא היא שעושה צרות. אני מוכרחה לציין, אובייקטיבית ככל האפשר שהן ילדות בוגרות וחכמות מאוד, בוודאי יחסית לבני גילן. אביהן של הבנות אומנם רואה אותן באופן סדיר אך לנוכחותו אין משמעות מבחינת אחריות, חינוך ועוד. כל מה שהן מכירות וסומכות עליו הוא אני. במשך השנים עבדתי בעבודה שדרשה ממני הרבה תשומת לב ולפני שנה החלטתי לקחת פסק זמן. ביליתי 10 חודשים בבית, בעיקר בשהייה עם הבנות. כיוון שמישהו צריך להביא אוכל הביתה.. חזרתי לעבוד לפני חודש ומקום העבודה שלי מרוחקת כדי שעה נסיעה מהבית, לפחות. ה"קטנה" מוציאה אותי כבר חודשיים מהדעת. זה מתחיל בתחקירים בטחוניים : לאן, עם מי, בשביל מה, כמה זמן, איך וכו' ומסתיים בעשרות שיחות טלפון ביום תוך המצאת אמתלות שונות. כשאני לא עונה / לא זמינה היא נכנסת להיסטריה מוחלטת, בכי לא נשלט, בלתי מתפשר ולא ניתן להרגעה. היא מסוגלת להסתובב בבכי בכל השכונה כדי למצוא אותי, להתקשר לאבא שלה ולבקש שייסע לחפש אותי, להפעיל את בן הזוג שלי, את אחותה, נדמה לי שלו היתה מקושרת קצת יותר 669 היו נכנסים לפעולה חמש פעמים ביום. לפני כמה שבועות יצא המרצע מן השק והיא התוודתה שיש לה מחשבות מפחידות, היא מפחדת שאני אמות, היא מפחדת שיקרה לי משהו, שאחלה, שאדרס, שאפצע. אסור לי לאחר בדקה, אסור לי שלא לענות לשיחות הטלפון ( כי אז היא מפעילה את כל מי שרק אפשר ), אסור לי לצאת ללא הטלפון הנייד, בעיקרון - הפכתי לאסירה בחיי. אני משתדלת להבין ומסבירה בכל פעם מחדש שהכל בסדר וגם אם יקרה משהו, שיחות הטלפון לא ימנעו זאת אך בימים האחרונים היא מגדישה את הסאה ואני יוצאת מדעתי, התגובה היחידה שאני מצליחה להפיק היא כעס, טהור וזך. אנחנו משוחחות על כך מדי יום לפני השינה ( היא כמובן לא נרדמת לפני שאני מנשקת, מלטפת ומחבקת, מספרת כמה אני אוהבת וכמה אני סומכת עליה שהיא תנסה להתגבר ), והיום אני מודה - אני אובדת עצות, קשה לי להתנהל בצורה הזו. תודה על האוזן הקשבת ומראש, על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה דאגנית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות של ילדה

מיכל שמש
    11/09/2008

אורלי שלום, מבעד להומור במכתבך מבצבצת מצוקתך הכנה, וכמובן מצוקתה של ביתך. לפני השדברים יתפשטו, מומלץ לפנות בהקדם לייעוץ אצל פסיכולוג ילדים ונוער. ביתך ניצבת עתה בפני משימה של התבגרות וגיבוש זהות עצמאית, ויש לה חרדות, הגורמות לה לנסיגה משמעותית. לכן יש צורך בייעוץ מיקצועי, ומוקדם כלל האשפר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהוי פגיעה נפשית אצל ילד
    דנה
    10/09/2008

שלום, אני חוששת שאחיין בן 5 נפגע נפשי על ידי גננת,שלא מתנהגת בצורה הולמת: יכולה לצעוק על ילד בפני כולם,מדברת אליו דברים ראים וכו' גננת טוענת שהיא ביחסים טובים עם ילד,הוא תמיד על ידה,מחבק אותה וכו' דיברתי עם הורים של ילדי גן ,כמה מהם סיפרו שגננת נוהגת לצועק על ילדים,לדבר לא יפה על ילד בפני כולם.גננת נוהגת לצועק גם על הורים בפני כל הילדים וכו ' .שנה שעברה בני היה בגן אחר אצל גננת . בבית אנחנו רואים משהו אחר,הוא בכלל לא רוצה להזכר אפילו בשמה של הגננת. באופי שלו לתת חיבוקים רק לקרובי משפחה הכי קרובים. כבר כמה ימים הוא מתורר בלילה בבכי ורץ למיטה שלנו,הוא כבר שנה יושן בחדר סמוך, פעם ,לאחר הגעתו הביתה הוא סיפר איך היה בגן,מה הם עשו בגן . לאחר חזרתו מחוג הוא בעצמו ממהר לספר איך היה בחוג. עכשיו לאחר שאנחנו שואלים איך היה בגן הוא לא עונה,אלא גם מעביר שיחה לנושא אחר. בבקרים הוא לא רוצה ללכת לגן ומחפש תירוץ להיות עוד כמה דקות איתי מהם סימנים הראשונים של פגיעה נפשית?איך אפשר לזהות ולאבחן את הפגיעה נפשית בבית עד שמגיעים לפסיכולוג ילדים. אם פסיכולוג יכול לזהות ולאבחן פגיעה נפשית וממה היא נגרמה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי פגיעה נפשית אצל ילד

הוספת תגובה

• פגיעה נפשית?

מיכל שמש
    11/09/2008

קרן שלום, המונח "פגיעה נפשית" אצל ילד אינו מונח מקצועי. יתכן כדברייך שהילד חווה מצוקה כלשהי סביב הגן, ויתכן ומצוקה זו מועצמת מאחר וחווה את חוסר האמון שאתם כהוריו חשים כלפי הגננת. הייתי ממליצה לשוחח עם הגננת בגלוי, לערב פסיכולוג אם יש כזה המלווה את הגן, ולנסות לבחון את מצבו של הילד. יתכן וקרה משהו בגן שאינו קשור לגננת דוקא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה אצל ילד בן שנתיים
    אולגה
    10/09/2008

שלום, אני אמא לילד בן שנתיים. עד לפני כמה חודשים לא היו לילד בעיות שינה - היה נרדם לבד במיטתו ב-20:00 וישן עד הבוקר. לפני חצי שנה הוא הלך לגן חדש ובערך באותה תקופה העברנו אותה למיטת מעבר (כי ניסה "לקפוץ" ממיטת תינוק. מאז התחילו בעיות שינה. בהתחלה לא נורא - היה קשה לו להרדם, כי פתאום קיבל שליטה ויכול היה לקום לבד. טקס ההשכבה התארך, דגלתי בשיטת הסופר נני - להחזיר בשקט למיטה ולצאת, עד שהוא נרדם בסופו של דבר. וזה עבד פחות או יותר. עד שהוא התחיל רצף של מחלות והפסיק לישון בלילות, התחיל לבקש בקבוק (הוא לא היה אוכל כל היום והיה שותה 3-4 בקבוקים במהלך לילה). מאז הכל השתבש - הוא לא מוכן בכלל לעלות למיטה, לא מוכן שאצא מהחדר עד שהוא נרדם - מיד מתחילות צרחות או שהוא קובץ מהמיטה, מתעורר עדיין מספר פעמים בלילה, מבקש לאכול, מתקשה להרדם, דורש שאני אהיה לצידו. בעיה יותר חמורה, בעלי לא היה עד עכשיו שותף לטיפולו בלילות (כי לא היה שום צורך בכך). אני הגעתי למצב התמוטטות - כאבי ראש שלא נפסקים במשך חודש, ביקורים אינסופיים אצל מומחים, עד שהחליטו שבעיה היא חוסר שינה. אני מנסה כרגע לשתף את בעלי וזה פשוט לא מסתדר - הילד צורח אם בעלי נשאר איתו ולא אני (למרות שלפני הבעיות הוא היה בקלות מרדים אותו) עד שאני נשברת ונכנסת. ברגע זה הבכי נעצר תוך שניה והוא נרדם. אבל זה חוזר ל עצמו המון פעמים בלילה - הוא פשוט לא מוכן שאבא יתקרב אליו ולא אני (רץ למיטה שלי, מוריד לי שמיכה, מרביץ לי שאני אקום, מעיף דברים, צורח ללר הפסקה). מה לעשות? לתת לו לצרוח עם אבא עד שיירדם (זה יכול לקחת יותר משעה כל פעם)? האם זה בריא לילד (לא נראה לי)? אפשר לתת לו משהו מרגיע (פספלורה וכו')? אני חייבת פתרון , כי מצבי הפיזי נהיה קשה מיום ליום ואני בטוחה שזה גם משפיע על הילד, כי אני נהית חסרת סבלנות. תודה על העזרה, אולגה

הוספת תגובה

• שינה

מיכל שמש
    11/09/2008

אולגה שלום,
    ראשית, כפי שכבר למדת על בשרך, את חייבת לדאוג לעצמך. אם לא תשלימי שעות שינה בשעות היום או בדרך אחרת, תגיע להתמוטטות, וזה יפגע בכל המשפחה.
    לגבי הילד- נשמע שתגובותיו בעלות עצמה גבוהה ביותר, מעבר לעוצמות הטבעיות בגיל שנתיים. מומלץ אם כן לערוך ברור רפואי, ואם לא ימצא ממצא, לפנות לייעוץ פסיכולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות
    מגדלנה
    10/09/2008

בוקר טוב, יש לי ילד בן חמש וחצי (אח בוגר ל-2 אחיות צעירות ממנו, הקטנה בת 4 חודשים). ילד פיקח וחברותי, מנהיג בכל רמ"ח אבריו, יצירתי , ושובב במידה, כמו בנים בגילו. יחד עם זאת עקשן מאוד , לא יודע להפסיד, ותחרותי משהו. בחודש האחרון שמתי לב לשתי תופעות שמשום הגיעו במקביל ואני לא יודעם אם הן קשורות האחת לשנייה, ואם צריכות להדליק לי נורה אדומה, ולכן אודה להתייחסות. לאחרונה הוא התחיל לפחד מדברים שאף פעם לא פחד מהם, לדוגמא: מיום היוולדו הוא קשור לסוסים,אהבה גדולה שלו ושל אביו. בעלי לוקח אותו בשבת לרכב על סוסים, הוא מאכיל סוסים, ונהנה מזה בכל פעם. בשבת האחרונה הוא ביקר בחווה ופשוט לא היה מוכן להתקרב לסוס, לא לגעת ובטח לא לרכב - לא היה לזה תקדים, כלומר, לא קרה שום דבר שיכול להצביע על הפחד. כמו כן, ג'יפ מוטורי - משחק , שלא הה מוכן בשום אופן לעלות עליו - מתוך פחד.(מה שלא קרה בעבר) אתמול ביקרנו אצל רופא אזניים לבדיקה , וברגע ששמע את המילה מיקרוסקופ, לא היה מוכן בשום אופן להבדק.- זה מפתיע כי הוא כ"כ לא היה פחדן, עד שהאומץ שלו לפעמים היה מפחיד אותי. תופעה שנייה - שמתי לב לאחרונה שהוא מושך באף באופן שיטתי, מין עווית כזה .. זה קורה המון ובכל פעילות: בזמן משחק במחשב, טלויזיה, בזמן האוכל, - הערתי לו מספר פעמים והסברתי לו שזה לא בסדר, - אך אני מבינה שזה לא רצוני, ולכן זה מדאיג אותי. הילד מאוד עקשן באופיו, ויש לי לא מעט בעיות התמודדות איתו, בעיקר בגלל עקשנותו. בגן אני מקבלת תגובות טובות עליו מהגננת, שרק הבוקר סיפרה לי על מנהיגותו בחברה, עבודות מושקעות שעושה, אך גם יושב במפגש כשצריך, מקשיב ומבין. אני יודעת שקשה גם לו עם העובדה שיש אחות קטנה בבית, למרות שאוהב אותה ומתייחס אליה בחום ורוך. אני אמא דאגנית שכל נושא הקשב והריכוז והבעיותיות שמסביב לזה מפחיד אותי, וכל דבר שקורה נראה לי קשור.אשמח לתגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות

הוספת תגובה

• התייעצות

מיכל שמש
    11/09/2008

מגדלנה שלום,
    לגבי נושא המשיכה באף, יתכן שמתפתח "טיק", שיכול להיות בעל מקור נוירולוגי או רגשי. מומלץ לפנות ראשית לרפוא ילדים על מנת לבחון לעומק את המצב. מלבד זאת, הילד נמצא בשלב התפתחותי בו מופיעים באופן נורמטיבי פחדים. כדאי להיות איתו הרבה, לתמוך בו, ולשים לב האם מצוקתו גוברת או קטנה. באופן עקורני הקריטריון להגדרת מידת המצוקה הינו עד כמה הפחדים מפריעים לתפקוד היומיומי, ומבחינה וז תפקודו התקין בגן הינו אינדיקציה מעודדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים של הילד
    שני
    10/09/2008

שלום רב, שמי שני ויש לי בן בן 3.5. השנה הוא נכנס לגן עירייה במשך שלוש שנים הוא היה במעון ויצו. לאחרונה שמתי לב למספר שינויים בילדי: 1. בני חושש מאוד לגשת לשירותים בבית לבד דבר שלא היה קיים לפני כן( אציין ואומר כי עברנו דירה לפני כארבעה חודשים וילדתי בן נוסף בתקופה זו) 2. הוא אינו מוכן לישון במיטתו למשך הלילה ובכל לילה הוא ישן אתנו במיטה. 3. בני מרטיב בלילה רק כאשר הוא ישן במיטתו. 3. הוא נבהל מטון הדיבור שלי ומבקש שאדבר יותר חלש. אף פעם הוא לא יתלונן לגבי טון הדיבור שלי הטון הוא נינוח ורגוע. אודה לכם על תשובה מהירה שני.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים של הילד

הוספת תגובה

• פחדים

מיכל שמש
    11/09/2008

שני שלום, הילד עבר שינויים רבים לאחרונה, כולל לידת אח, מעבר דירה, וכניסה לגן עריה, השונה במהותו מגן פרטי. בכל תקופת שינוי והסתגלות אצל ילדים צפויה נסיגה, וזה מה שקורה. אני ממליצה להיות איתו הרבה ולתמוך בו.
    לגבי שנת הלילה- אם את רוצה לשנות את הנוהג של שינה במיטתכם, ניתן לערוך תוכנית מובנית בה הילד חוזר למיצתו, עם טקס הרדמות קבוע לפני השינה, ושהות שלך לידו עד שנירדם, בחדרו בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לפעוטון מהסבתא
    רחלי נאמן
    10/09/2008

שלום בני בן שנה ושבעה חודשים, עד עתה היה אצל הסבתא (אימי) ובתחילת ספטמבר נכנס לפעוטון מאז המעבר בני אינו רוצה את אימי כאשר היא מושיטה לו ידים לבוא אליה הוא אינו מוכן ומתחיל לבכות ללא הפסקה. שאלתי היא האם ההתנהגות שלו כלפי אימי נובעת מכך שהוא מרגיש איזו שהוא כעס כלפי אימי בגלל המעבר לפעוטון? עלי לציין כאשר היה נמצא אצלה הוא היה ממש קופץ עליה כשהיינו מגיעים בבוקר ואליו בסוף יום עבודתי כשהייתי באה לקחת אותו הוא לא היה רוצה לבוא אלי לתשובתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לפעוטון מהסבתא

הוספת תגובה

• סבתא

מיכל שמש
    11/09/2008

רחלי שלום, קשה לדעת מהו המקור לתנהגותו של בנך, ויתכן שזהו חלק מהתגובה הכוללת לשינוי. בכל אופן, סבתא שטיפלה בילד במסירות בגיל צעיר, תהיה שמורה לעד בליבו. מומלץ לא להתרגש, ולהמשיך לנסוות לקיים קשר חיובי עם הסבתא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול רגשי
    חולדה
    10/09/2008

באיזה בית חולים מטפלים בהבנת רגשות השני אצל ילדים

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול רגשי

הוספת תגובה

• טיפול רגשי

מיכל שמש
    11/09/2008

חולדה, הודעתך אינה ברורה דיה. באופן עקורני, ניתן לפנות לכל פסיכולוג ילדים, לאו דוקא בבית חולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן חצי שנה שלא מפסיק לבכות
    שחר
    09/09/2008

שלום, יש לנו שני ילדים חמודים "הגדול" בן 2.5 והקטן בן חצי שנה. מאז השהקטן נולד הוא היה תינוק בכיין כל פעם שהנחנו אותו בסלקל או בלול הוא צרח עד השמיים. לאחרונה המצב נהייה בלתי נסבל אי אפשר לצאת מחוץ לבית לנסיעה ללא בכיי כל הדרך, כל הזמן הוא דורש שיתעסקו איתו. בשבוע האחרון הוא שומר על אמא שלו ולא מאפשר לאף אחד לקחת אותו וכאשר לוקחים הוא בוכה וצורח עד השמיים. מה עושים איך אפשר לשחרר אותו מבכיי הזה ? תודה על העזרה

הוספת תגובה

• תגובה לשחר

עירית חגי
    09/09/2008

שלום רב
    ילד בן חצי שנה שבוכה כל הזמן מאז שנולד הוא ילד בעל טמפרמנט( מזג )קשה הדורש המון כוחות נפש סבלנות ויכולת הכלה כדי להתמודד איתו.אין בררה . צריך להרגיע אותו. בגיל הזה אנחנו לא מתעלמים מבכי אלא מנסים להכיל להרגיע ולווסת את העוצמות הרגשיות. הילד לומד עכשיו על העולם ותוך כדי התנסות הוא מתחיל לחוות את העולם כמקום בטוח וצפוי או כמקום לא בטוח מאיים ולא צפוי- בהתאם לתגובות הסביבה. תינוק בן חצי שנה שבוכה צריך את המבוגר שירגיע אותו ויאפשר לו לוות את העולם כמקום בטוח.לכן זה לא הזמן לחנך עדיין אלא להכיל.
    באשר לסיבות הבכי - הייתי מתייעצת עם מרפאה בעיסוק התפתחותית ובודקת אם ישנה רגישות תחושתית כלשהי- כמובן בהנחה שאין כל בעיה רפואית ( אני מניחה ששללתם את זה )לפעמים קשיים בוויסות תחושתי גורמים לאי שקט ובכי רב אצל פעוטות. במקרים כאלה ניתן לחשוף לגריה נרגיעה המסיעת להתמודד עם הבכי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה שכל הזמן בוכה

מיכל
    08/06/2011

הי, גם לי בת בת חצי שנה שבוכה המון מאז לידתה. הילדה (ילדה שלישית) לא מוכנה שאף אחד יקח אותה מאמא, לא לוקחת בקבוק (רק ציצי) ולא מוצץ. הגעתי לאפיסת כוחות והכנסתי אותה לתינוקיה לחצי יום על מנת לאפשר לי להתאושש להמשך היום. מה הכוונה ב"לא להתעלתם מהבכי" וב"לא לחנך בגיל הזה". הרי אם נאפשר לזה להמשיך כך המצב יהפך להתנהגותי (אם עדיין לא הפך). הבת שלי גם לא ישנה יותר מחצי שעה רצוף במשך היום ולכן ייתכן והסיבה לבכי היא עייפות. לכן נראה לי שאין ברירה אלא ללמד את התינוק בעדינות ועם הרבה אהבה איך להתמודד עם הקשיים ואיך להרגיע/להרדים את עצמך, אפילו אם הדבר מלווה בבכי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת 10 אינה רוצה לישון אצלי
    טלי
    09/09/2008

אני גרושה מזה שנה. יש לי 2 בנות . בת 6 ובת 10. ביתי הבוגרת אינה ישנה אצלי מזה 8 חודשים. אני רואה אותה כל יום אבל אין היא מוכנה לשון אצלי. היחסים ביני לבין הגרוש שלי אינם טובים ואני לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות על מנת לקבל עזרה. היא חסרה לי מאד. אני מחזרת אחריה , עושה איתה כיף , אבל היא עקשנית בדעתה. היא אוהבת אותי מחבקת אותי ומנשקת אותי אך לא מוכנה לישון אצלי. זה כואב ועצוב מאד. גם אחותה הקטנה מתגעגעת לנכחות של האחות הגדולה בשגרת היום יום של חיינו.

הוספת תגובה

• לטלי

ד''ר דוד וילנסקי
    09/09/2008

אני מציע להרפות מהנושא לכמה שבועות ופשוט להתמקד בבניית קשר טוב איתה בזמן שאתם ביחד. תנסי להיות פחות עסוקה בתסכול שלך (ואולי כעס על גרושתך?) ולהנות ממנה. יכול להיות אם היא לא תרגיש לחץ שזה יסתדר לבד. אם לא, תמיד אפשר ללכת יחד איתה לאיש מקצוע לנסות להבין ממה נובע ההתנגדות שלה. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 12
    מירי
    09/09/2008

שלום, בן שלי בן 12 בזמן האחרון המון שואל על "איך התינוקות מגיעים לבטן של אמא", "איך אבא קשור לילדים שלו" וכו.... אני מצד אחד לא רוצה משהו להסתיר ממנו בכוח, מצד שני אני לא יודעת איך לדבר איתו ומה לענות לו. איך מסבירים לילד על סקס? אנחנו הורים גרושים, צריך להגיד לאבא שידבר איתו? ואם כן, אז איך? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 12

הוספת תגובה

• תגובה למירי

ד''ר דוד וילנסקי
    09/09/2008

אני מסכים שיותר מתאים שאבא ידבר איתו במידה שהוא מוכן לשתף פעולה. יש ספר לגיל צעיר "איך תינוקות באות לעולם" שאולי יכול להיות נקודת פתיחה. מה שחשוב זה לא לתת רק הסבר תכני אלא לשים את הנושא בהקשר של יחסים של קשר ומחויבות בין גבר ואישה. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה לילדים על פרידת הורים
    נורית
    09/09/2008

שלום, בעלי ואני נפרדים ובעלי עומד לצאת מהבית בשבוע הקרוב. אנו רוצים לדבר עם בנותינו (גילאים: 9,6,3) ולא יודעים איך ומה כדאי. והאם כדאי לדבר עם הגדולות בנפרד מהבת הקטנה או שעם כולם יחד. אשמח מאוד לתשובה מהירה, מכיוון שהדבר די דחוף. הרבה תודה, נורית

הוספת תגובה

• תגובה לנורית

עירית חגי
    09/09/2008

שלום רב
    קודם כל לדבר ובהקדם.הייתי באמת מפרידה בין הגדולות לקטנה ועם הגדולות מבררת קודם כל מה הן יודעות. אני מניחה שהן כבר קלטו מה הולך להיות וזאת לא תהיה הפתעה כזו גדולה .לגבי הקטנה זה יותר מורכב לא בטוח שהיא מבינה ולה יהיה מקום להסביר לאט ובהדרגה וכל פעם קצת -עד שתקלוט. תתמקדו במה שהולך להיות איתה - מתי היא תראה את אבא ( זכרו מושג הזמן עדיין אינו מפותח ) וואיפה ותנו לה לשאול שאלות ובהתאם השיבו תשובות קצרות וקונקרטיות . לא בטוח שהיא תבין מיד אבל בהמשך תוך כדי התנסות בשינויים היא תבין.
    לגבי הגדולות - תנו להן לבטא כעס תסכול וגם להאשים ולבכות. זה לגיטימי וצפוי. אל תמנעו את זה ואל תנסו להפחית בעוצמת הכאב. חשוב שיהיה לכם תשובות ברורות לשאלות לגבי הסדרי הראיה והמקום בו יפגשו עם האב ואפילו שאלות לגבי פיג'מה שלהן כשישנו אצל אבא או תיק של בית ספר וכו. יש יסוד להניח שיתמקדו בצרכים "הקטנים" שלהן וזה בסדר. יתכן שירצו לשמוע שיש דרך חזרה ואולי בסוף תחזרו להיות ביחד. אם אין תקווה כזו אז חשוב לאלהשלות אותם.אל תנסו להציג להם את החיים עכשיו כטובים יותר ואל תצבעו בוורוד. היו אמפטיים לכאב . בהמשך כשיהיו פנויות יותר תוכלו להסביר גם את היתרונות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בבקשה

נטע
    09/09/2008

איך כדאי להגיד להן שבעלי עוזב את הבית? דרך אגב, הוא עוזב אבל עדיין אין לו איפה לשכן אותן. יש לציין שאנו כבר לא הולכים שנינו יחד עם הבנות אלא כל אחד לחוד לוקח אותן. תודה על התשובה המפורטת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרדה בין חברים
    קרן
    09/09/2008

יש לי בן בגיל חמש הלומד בגן חובה, לילדי חבר טוב בגן כבר שנה שניה, מעבר לחברות בגן המשפחות חברות טובות ומבלות יחד גם בשעות הפנאי ובשבתות. הבעיה היא ששניהם ילדים דומיננטים בגן ומושכים חעיתים את הכח שלהם למקומות לא חיוביים וגוררים אחד את השני להתנהגות לא נאותה. מחוץ לגן הם משחקים יחד נפלא ואין איתם אף בעיה. ההמלצה של הגננת היא להפריד בינהם לא רק בזמן הגן אלא בכלל - שלא יפגשו אחר הצהריים ושלא יבלו אחד עם השני בשום אופן. היא אומרת זאת למרות שהיא חושבת שיש בינהם חברות אמיתית. אנחנו האימהות מתקשות לקבל את דעתה ומתלבטות לגבי הדרך הנכונה לפיה כדאי לנו לפעול. מבקשים את עזרתך. אמא

לקביעת תור
    סגירה
    הפרדה בין חברים

הוספת תגובה

• לקרן

עירית חגי
    09/09/2008

שלום רב
    למה להפריד בינהם? כדי שלגננת יהיה יותר קל? ומה פתאום להפריד אחר הצהרים אם הם משחקים יפה ביחד? ואם המשפחות חברות אז מה, הן יפסיקו להיות חברות עכשיו?
    הגננת צריכה להתמודד עם הקשיים בגן. היא יכולה להיעזר בתמיכה שלכם .אם זה לא מספיק אז להתייעץ עם יועצת או פסיכולוגית הגן. רצוי שתדברו גם אתם עם הילדים ( לא להגזים - במידה ) ותעודדדו התנהגות נאותה. אבל לא להפריד - מה גם שלעיתים קרובות ניסיונות הפרדה מלאכותים כאלה לא צולחים והילדים מוצאים אחד את השני בדרכם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעקשות לא לישון אצל פעוט
    איה כהן
    09/09/2008

שלום רב הבן שלי בן שנה ושבעה חדשים והחל לראשונה ללכת לגן. ידוע לי שזו הפעם הראשונה שהוא מתנתק ממני והדבר לווה בקשיים, הוא מתחיל להסתגל בהדרגה יפה ואני אחרי כמה שעות לוקחת אותו.מה שמפריע לי זה שהוא מאד עקשן ומסרב ללכת לישון. הוא מדבר ואומר שהוא רוצה ללכת לישון אך מסרב להירדם. אני לא מתעקשת איתו כי לא רוצה להגיע לעימותים אבל הוא מדלג על שנת הצהרים ובערב לא מוכן ללכת למיטה ובסוף נרדם מאוחר רק על הידיים שלי ובלילה מתעורר בצרחות כמו שהתעורר מסיוט לילי . עד לפני תחילת ההליכה לגן הוא היה ישן ללא כל בעיות גם בצהרים וגם בערב. אני מבינה שאולי הוא סובל "מחרדת נטישה" והפחד שלא ללכת לישון זה הפחד מלהיפרד ממני אבל מה אוכל לעשות כדי להקל עליו ולגרום לו לחזור לישון כי הדבר חשוב גם מבחינה בריאותית אודה לתשובה איה.

לקביעת תור
    סגירה
    התעקשות לא לישון אצל פעוט

הוספת תגובה

• קשיי שינה

מיכל שמש
    11/09/2008

איה שלום, שימי לב להבדל בין הכותרת שלי לכותרת שלך. הילד מגיב להסתגלות בקושי מסוים, ווהקושי להירדם הוא ביטוי לכך. זאת בשילוב עם "מרד" האופייני לגיל זה. אני ממליצה להמשיך לנוסת להרדימו גם בצהריים, להיות אתו ולתמוך בו, עד ששניכם תעברו תקופה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומנות חברתית
    טלי
    08/09/2008

בני הבכור בן ה5 ילד מאוד חכם (הרבה מעבר לגילו) מאוד חברותי בפוטנציאל, מגלה קשיים ביצירת חברויות חדשות. שנה שעברה הגננת העירה לקראת סוף השנה כי הוא מעדיף לשבת לשוחח עימה ולא עם ילדים בחצר. כרגע עלה לחט"צ. בימים הראשונים סרב לצאת לחצר ונישאר בכיתה. בדר"כ משחק לבד בטענה שהילדים האחרים אינם חברים שלו. כול עידוד מצידי להזמין אלינו ילדים מעורר התלהבות ראשונית מצידו אך ללא המשך. בצהרון עם עוד 15 ילדים אחרים לא מצליח ליצור חברויות. הוא מאוד שתלטן והילדים האחרים נעדיפים להתרחק ממנו. מה עושים ? איך מלמדים ילד להיות ידידותי ? איך מלמדים ילד להיות חלק מקבוצה, בלי לנסות להשתלט עליהם.... אני עוד אציין ששני החברים היחידים שיש לו הינם ילידם נגררים שמאוד ניתנים להשפעה והוא שולט בהם בכול מפגש. (ניסיתי להתערב מספר פעמים ללא הצלחה) אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    מיומנות חברתית

הוספת תגובה

• מיומנויות חברתיות

מיכל שמש
    11/09/2008

טלי שלום, יש להתייעץ עם הגננת, ולבחון עד כמה מדובר בקושי ממשי. אם ההתרשמות היא שהקושי מגביל את תפקודו של הילד, כדאי להתייעץ עם פסיכולוג הגן. קיימות קבוצות לפיתוח מיומנויות חברתיות אצל ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן + התנהגות אלימה לאחות
    דינה
    08/09/2008

שלום, יש לי ילדה בת 3 לפני כשבוע עברה לגן עירייה לאחר 3 שנים במסגרת קיבוצית כרגע מאוד קשה לה ,בנוסך על הבכי בבוקר במהלך היום היא בוכה ואומרת שהיא לא רוצה לגן ומדברת על כך בבית, בגן מאוד מנסים לעזור לה ,ויש אף סייעת שהיא התחברה אליה, אך עדיין היא לא משתפת פעולה עם הגננת ובמפגשים בריכוז, אני מסבירה לה שזה הגן החדש ואני צריכה ללכת לעבודה , מסבירה לה שתכיר חברים חדשים , אומנם אישית המעבר מאוד קשה לי ואין לי את השקט הנפשי שהיה לי אך אינני אומרת לה זאת כמובן,מאוד קשה לי לראות אותה בוכה כי עד עכשיו היא תמיד הייתה הולכת לגן בשמחה, איך אני אוכל לדעת שלא רע לה בגן? היא לא משתפת אותי,שאלתי איך לעזור לה? מה להגיב שהיא אומרת לי שהיא לא רוצה ללכת לגן?בנוסף לאחרונה היא דוחפת ומכה את אחותה הקטנה בת שנה וחודשיים, בזמן שהיא עושה זאת היא הולכת לחדרה ל5 דקות אני משוחחת איתה היא מבטיחה לא להתנהג כך אך היא חוזרת שוב, שאלתי מה לעשות?

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

מיכל שמש
    11/09/2008

טלי, אני מקווה שבזמן בין כתיבת הודעתך למענה, חל שיפור בהסתגלות של הילדה לגן. זוהי תקופה לא קלה, אולם אם את בטוחה שגן זה הוא המסגרת המתאימה לילדה, יש לתמוך בה וביא תעבור תקופה זו. יתכן שגן תגובותיה לאחותה נובעות מאותו קושי.
    לגבי התגובה- לא היייתי ממלצה לשוחח רבות עם הילדה על התנהגותה. היא מבינה שצריך ללכת לגן ולא צריך "לשכנעה", גם אם בפועל קשה לה. יש לגשת אליה כל פעם שמכה את אחתה, לומר שלא מתנהגים כך, ולהפסיק את ההתנגות (עדיף להפסיק את ההתנהגות בפועל מאשר להעניש). במקביל יש לחזק על כל התנהגות חיובית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה