פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זהות מינית
    זורזת אסולין
    13/09/2008

בני משחק עם בובות ברבי מגיל 4 (היום הוא בגיל 10) לפני כן אהב בובות בראץויום אחד בהיר הפסיק לאהוב בראץ ועבר לברבי , בתחילה זרמנו איתו ורכשנו לו לא מעט בובות בתקווה שזה יחלוף, היינו אצל מטפל פסיכולוג לידים לפני כ4 שנים, שם נאמר שזה רק אובססיבי, ד.א. יש לו שתי אחיות גדולות שהן אספו אוסף של בובות ברבי. אנא עזרתכם אני לא יודעת איך להתייחס לעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זהות מינית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משחקים בגיל 10

זהורית אסולין שמחון
    13/09/2008

מהכותרת נשמע שאת מוטרדת שהעדפותיו המשחקיות מרמזות על התהוות של זהות מינית בכיוון מסויים. משחק בבובות אינו מרמז בהכרח על כיוון חשיבתך, השאלה היא איזה אופי יש למשחק האם הוא מיני או שפשוט הבובות הם כלי למשחק דמיון חופשי. האם יש לו תחומי התעניינות נוספים או שזהו עיסוקו העיקרי בשעות הפנאי , האם יש גם פעילויות התואמות לבני גילו ספורט, משחקי כדור , משחקי מחשב וכולי. בקרב לדים בגילו בנים ובנות ההתעניינות בבובות פוחתת והמפגש החברתי עם ילדים בני גילו עולה. האם בנך מקיים מפגשים אלו ? . איני חושבת שלומר לו להפסיק לשחק בבובות יפתור את הסוגיה שמטרידה אותך, היא פשוט תהפוך את החשש פחות נגלה לעין. במקום זה כדאי לבחון האם קיימת בעיה חברתית , ועל מנת לנסות ותת מענה לחששותיך שלך כדאי ללכת להתייעצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילדה
    שירלי
    13/09/2008

שלום, בתי בת 3.8 היא ילדה מאד עדינה ורגישה. מאז שהייתה תינוקת היו לה פחדים שעם הזמן היא התגברה עליהם. היא מאד פחדה מרעשים חזקים שלא רואים מקורו של הרעש - לדוגמא קידוחים אצל שכנים או שואב של גנן. עם התבגרותה איכשהו זה נחלש (גם עם המון הסברים וחיזוקים מצידנו). לפני כחצי שנה היא התחילה לפחד מרעש של בלון מתפוצץ. הסברנו לה מיליון פעמים למה זה קורה ושזה לא נורא - רק רעש. היא התמודדה עם זה יפה עד שלפני כמה חודשים זה התעצם בצורה מופרזת. עכשיו אם היא רואה בלון - היא פשוט לא מתקרבת למקום, היא לא מוכנה להיכנס למקום שיש בו בלונים ולא משנה שהם לא מתפוצצים. הטיפה האחרונה הייתה אתמול כשבאנו למסיבת יום הולדת של ילד מהגן (שהיא מאד רצתה ללכת לשם) וכשהתקרבנו לשער כניסה והיא ראיתה בלונים היא פשוט נעצרה ולא הייתה מוכנה להיכנס. לרוע מזל פתאום אחד מהבלונים התפוצץ והילדה שלי פשוט התחרפנה - היא נכנסה ממש להיסטריה, קפצה עליי, עצמה עיניים והתחילה לצרוח "קחו אותי מפה, תרחיקו אותי מפה". היא ממש יצאה מהכלים וזה היה נוראמפחיד. כלום לא עזר, ניסיתי להרגיע, להסביר - היא לא שמעה, לא ראיתה, לא פקחה עיניים ולא שמעה כלום, רק צרחה -קחו אותיי הביתה, אני לא רוצה להיות פה! מה אני עושה עם זה? ההסברים שלי לא עוזרים, הילדה פשוט נכנסת לקריזה של ממש, אין לי מושג איך היא תתמודד עכשיו עם בלונים בגן אם יהיה למישהו יום הולדת או עכשיו היא לא תרצה ללכת לאף מסיבה. אי אפשר ככה - מה עושים? אני עכשיו ממש חושבת שאולי צריך לפנות לפסיכולוג לקבל עזרה כי אין לי מושג מה לעשות. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילדה

הוספת תגובה

• פחד מבלונים

זהורית אסולין שמחון
    13/09/2008

פחד בלונים הוא פחד שנמצא אצל ילדים רבים. ככל הנראה מקורובויסות חושי של רעשים ושהרעש נחווה אצל ילדים אלו בעוצמות חזקות יותר מאשר באוזן רגילה. הבלון מעורר אימה כיוון שאין לנו שליטה עליו מתי הוא יתפוצץ ולכן הרעש תמיד תופס אותנו לא מוכנים ומבוהלים. נשמע שביתך חרדה מאד ומשלמת מחיר (הפסד ימי ההולדת) על כך. אפשרות אחת היא לקבל פחד זה ולומר לעצמנו לכולנו יש חששות בסופו של דבר בלונים הם חלק לא דומיננטי בחיינו ולכן לא נורא אם פחד זה ילווה אותה עד שהיא תהיה בשלה לגבור עליו. מדיניות מסוג זה מצריכה ממך לעזור לה ולבקש מחברים טובים שרוצים את נוכחותה ביום ההולדת לותר על רעיון הבלונים, ובימי הולדת אחרים היא תצטרך לעשות את הבחירה. אפשרות אחרת היא ללכת לטיפול קוגנטיבי התנהגותי המתמחה בפחדים ממוקדים על מנת לעזור לה לגבור על פחד זה . רצוי להגיע למטפל שמתמחה בטיפול בילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בית ספר
    שרית
    13/09/2008

שלום רב! בת 39 אמא לשני ילדים בן 5.7 חודשים ולילדה בת 4. בני עלה לכיתה א. מכיוון שאני ובעלי עובדים במשרה מלאה הבאתי מטפלת להוצאת הילדים מביה"ס והגן. שאלתי היא כזו : מאז שבני עלה לכיתה א אני מאוד חרדה. עצם המחשבה שהוא נמצא למעשה לבד (בביה"ס) כל השעות האלו, בלי שאף אחד ממש ישים לב מה הוא עושה מכניסה אותי לפאניקה וחרדה. אני ממש ממש דואגת , בהפסקות ישנה מורה תורנית אבל עדיין אני דואגת שכן המון ילדים בחצר ולא שמים לב ממש לכל אחד ואחד. ברצוני לציין שבני דווקא ילד אחראי ונבון אבל עדיין אני ממש ממש חרדה. מה לעשות, איך אפשר להיות רגועים? תודה, שרית

לקביעת תור
    סגירה
    בית ספר

הוספת תגובה

• חרדה לילד

מיכל שמש
    22/09/2008

שרית, אכן גידול הידים רצוף דאגות, אולם דרושה מידה מוסיימת של הדחקה כדי שנוכל לתפקד ברגיעה יחסית. כדאי לפרוס את דאגך בפני צוות בית הספר, ולשמוע מהם איך שומרים על ילדים בכיתה א' (בחלק מבתי הספר החצר של הקטנים מופרדת, ובכל מקרה יש מורה תורנית בחצר). אם התשובות לא יספקו אותך, ועדיין תחושי חרדה, כדאי לפנות לייעוץ מיקצועי, שיקנה לך כלים לתפקןד רגוע יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בית ספר
    שרית
    13/09/2008

שלום רב! בת 39 אמא לשני ילדים בן 5.7 חודשים ולילדה בת 4. בני עלה לכיתה א. מכיוון שאני ובעלי עובדים במשרה מלאה הבאתי מטפלת להוצאת הילדים מביה"ס והגן. שאלתי היא כזו : מאז שבני עלה לכיתה א אני מאוד חרדה. עצם המחשבה שהוא נמצא למעשה לבד (בביה"ס) כל השעות האלו, בלי שאף אחד ממש ישים לב מה הוא עושה מכניסה אותי לפאניקה וחרדה. אני ממש ממש דואגת , בהפסקות ישנה מורה תורנית אבל עדיין אני דואגת שכן המון ילדים בחצר ולא שמים לב ממש לכל אחד ואחד. ברצוני לציין שבני דווקא ילד אחראי ונבון אבל עדיין אני ממש ממש חרדה. מה לעשות, איך אפשר להיות רגועים? תודה, שרית

לקביעת תור
    סגירה
    בית ספר

הוספת תגובה

• הורים חרדים

זהורית אסולין שמחון
    13/09/2008

לשרית
    אני בטוחה שאינך היחידה, הורים המכניסים את ילדיהם הבכורים לכתה א' חווים חוויות דומות (ייתכן שבעוצמות שונות) כיוון שבכל זאת זהו מעבר חדש למסגרת עם אופי אחר ודרישות אחרות.
    בכל מעבר חדש שבו אנו מגלים שאנו באיזושהי אי ודאות, במצב של חוסר שליטה , החרדה היא רגש דומיננטי שמציף אותנו.

חשוב שתנסי לברר לעצמך מה מטריד אותך , אלו אסוציאציות או תסריטים עולים בראשך שמעוררים חרדה. האם חרדות אלו מעוגנים בדיווחים שילדך משתף אותם או שהם לגמרי ממך. איך לך היה המעבר לכתה א' האם היתה לך חוויה טראומטית שהשאירה צלקות וחששות ?

נסי להרגיע חרדותיך בשיחות ובברור מידע שחסר לך מהורים המכירים כבר את מסגרת בית הספר, בשיחה אישית עם המורה שתתן לך מענה שאולי ירגיע חלק מהחששות (אולי למשל היא תאמר לך שהילדים מכיתות א' אינם מסתובבים בכל חצר בית הספר אלא במתחם מסויים ותשובה זו תעזור לך להרגע במקצת.)

בררי עם המטפלת כיצד הוא חוזר, ובזמנך הפנוי עימו בקשי ממנו לשתף בהשתלבותו בבית הספר ובפעילויותיו במהלך ההפסקות.

בכל מקרה היי עירנית האם חרדותיך מועברות בצורה גלויה או סמויה לילד ומערערות את בטחונו. כיוון שאם את תחששי הוא יפרש זאת שאם אמא לא כל כך סומכת על המקום כנראה שיש סיבה ועלולות להתפתח התנגדויות בהגעה לבית הספר חרדת בית ספר וחרדות נטישה.

אם זהו המקרה אני ממליצה לך ללכת להתייעצות ולבחון מדוע החרדות הללו צפות דווקא בנסיבות אלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מדלת שנסגרת וממקומות סגורים
    אורית
    13/09/2008

יש לי ילד בן שנה ותשעה חודשים שנכנס להיסטריה של בכי בכל פעם שנכנסים לבית או לכל מקום אחר וסוגרים אחרינו דלת.השנה הוא התחיל ללכת לגן בפעם הראשונה והדבר מקשה מאוד על ההסתגלות לגן שקשה לו גם ככה.כל פעם שנכנסים לגן וסוגרים את הדלת הוא מתחיל לצרוח.כשיש בגן "שעת ריכוז" הוא נשאר מחוץ לחדר כי סוגרים את הדלת.הגננת אמרה שהוא מתנהג כסובל מקלסטרופוביה ואני נוטה להסכים להגדרה.הדבר מפריע ביותר כי אי אפשר להכנס איתו לקניון,חנות או כל מקום אחר ובבית אי אפשר לסגור דלת של חדר.אנחנו מנסים להסביר ומנסים להסיח את דעתו ומנסים להתעלם מהבכי כשאנחנו סוגרים את הדלת מאחורינו אך ללא הועיל.אנחנו משוועים לעזרה מקצועית כי המצב חמור.הלילה הוא לא רצה ללכת לישון,נעמד ליד דלת הכניסה ובכה בהיסטריה שהוא רוצה לצאת.כמובן שלא הסכמנו והחלטנו שלא ניכנע לבכי ובסוף הוא ירגע ואכן כך אבל אחרי ארבעים דקות קורעות לב של בכי שהפסיק כי כבר לא נשאר לו כוח וקול.אני מאוד מתקשה לעמוד רגשית במצבים הללו.אנא תשובה בהקדם.פרטים נוספים:הילד הוא ילד ראשון,נבון מאוד,מבין הכל,מלא שמחת חיים,התפתחות נורמאלית לחלוטין,אהוב ביותר והכי חשוב מעולם לא סגרנו אותו,חלילה,לבד או כל דבר דומה שעלול היה לגרום לו לטראומה או להסביר איכשהו את ההתנהגות הזאת.תודה מראש.

הוספת תגובה

• פחד ממקומות סגורים המשך

זהורית אסולין שמחון
    13/09/2008

לאורית שלום
    לא ברור כל כך באיזה חלל ילדך מתחיל לפחד ולחשוש. האם כשסוגרים את דלת הבית? . אם מדובר בדלת חדרו באילו נסיבות הן נסגרות? ובגן איזו דלת סוגרים בעת המפגש של הגן? האם יש דלתות שאפשר בכל זה להשאיר פתוחות. האם הוא חושש שהוא ינעל שם ולא יוכל לצאת, או חושש שאם יקרא לא ישמעו אותו , ואלי לילד בגיל זה כל חווית התפיסה של חלל היא אחרת משלנו והא חש לרגע קטן מאד בעולם הגדול. ללכן ראשית צריך להבין את מקור הפחד . אם מישהו אהוב איתו בחדר הסגור האם זה מקל. מה קורה למשל בביקור רופא כשהרפא סוגר את הדלת. והאם פחד זה חדש ואלי קשור למעבר למסגרת החדשה. אם הילד מדבר אפשר לנסות להבין מה מפחיד אותו.
    משהו גורם לו לאבד שליטה בסיטואציה הנוכחית ועל כן הוא חושש. אני מציעה לנסות בהדרגה להחזיר לו את השליטה. אם סוגרים דלת פותחים חלון, משאירים את הדלת סגורה במקצת לא עד הסוף, נותנים לו לסגור ושמים משהו במרווח שימנע ממנה להטרק. ועוד פתרונות כאלו שיעזרו לחוש שיש לו שליטה על החוויה והארוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא, היא מנשקת אותי בכוח,צעקה הבת.
    גל
    12/09/2008

שלום לכולם אז ככה,אני מאוד נסערת.הוריי בעלי מתגוררים במרכז הארץ,בעבר ביקרנו אותם לעיתים יותר תקופות עד ששמתי לב לתופעת הדודה בת ה10 .(האחיינית של בעלי). בתי הגדולה בת 7 והקטנה בת 6 ובן בגיל 10 חודשים. אצל חמותי גרים אחותו הגדולה שהיא אם חד הורית,ואחותו הקטנה. לבת הגדולה יש שני ילדים שמתגוררים אצל האבא,ביתה בת ה10 מבקרת אותה כל יום וכאשר אנחנו באים לבקר היא שמחה לראות את בנותיי "לדעתי"כי היא אוהבת אותם??יתר על המידה.כאשר בנותיי היו קטנות יותר אירחתי את הבת דודה בת ה10 אצלי בבית ומילאתי להם בריכה מגומי,כעבור 10 דקות שמתי לב שהדודה חיכתה שאסובב את הראש והיא ניסתה להטביע את ביתי.למזלי זה היה עניין של שנייה והצלחתי להוציא אותם מהמים וכעסתי מאוד על הדודה.אתמול ביקרנו שוב והדודה הכניסה את ביתי בת ה7 לשירותים,נעלה עליהם ונישקה אותה בכוח בפה עד שביתי צעקה אמא הצילו.ניגשתי והסברתי לה כמו לבנותיי,שהגוף שלנו הוא אישי לנו ואל לנו לתת לאף אחד לגעת בו גם לא לבן משפחה.חשוב לציין שהדודה מאוד מתוסכלת מחוסר אהבה אליה,היא מאוד מקנאה בבנותיי ,אין לה גבולות.הסיפור הוא מאוד מורכב בבית הזה.ניסיתי לדבר עם אימא אך היא מלא מתייחסת אליי ,שוחחתי עם בעלי על כך והוא לא ידע כיצד לענות. אני אמא מאוד דאגנית ומקפידה לגדל את בנותיי ולחנך אותם כראוי.הדבר לא מוצא חן בעיניי משפחתו של בעלי ותמיד יש את הוויכוח למה אינני מאשרת שילדיי יהיו שם לבד.חשוב לציין שהדודה תמיד מסיטה את ביתי הגדולה כנגד אחותה,או תמיד היא מחפשת דרכים לחבק אותה כאשר אנחנו בחדר הסמוך.ההתנהגות שלה לא מקובלת בשום דרך וכמו שאמרתי אין דרך לדבר עם אמא.ניסיתי בדרך עקיפה דרך הסבתא או גיסה הקטנה שאולי יש צורך שהיא תראה פסיכולוג בגלל מה שהיא עברה בחיים אך ללא הועיל. אובדת עצות . תודה גל

הוספת תגובה

• שמירה על פרטיות הגוף

זהורית אסולין שמחון
    13/09/2008

באמת נשמעת סיטואציה מורכבת להיות בה. באיזו תדירות נערכים המפגשים הללו ? אם בתדירות יומיומית אפשר לנסות ולדלל אותם קצת. בנוסף נשמע שאת מעניקה לבנותייך את הכלים לשמור על עצמן ולהעזר בך בעת הצורך. אני מסכימה עימך שלא רצוי לשלוח את הבנות לשם ללא נוכחותך עד שמישהו מהסובבים שם לא יכיר בקשיים של הילדה. חשוב להמשיך ולשוחח עם בעלך כדי לחשוב על פתרון הולם . ייתכן שהוא זה שצריך לנהל את השיחות עם אחיותיו ומשפחתו . קשה לי להאמין שהתנהגות כזו יוצאת רק מול בנותייך מה קורה לילדה זו בבית הספר, איך השתלבותה החברתית. אפשר ללכת להתייעץ עם פקידת סעד ברווחה האם זהו מצב שמחייב דיווח וטיפול של הרשויות. מהנתונים שמסרת עד כה ומתוקף הכשרתי קצת קשה לי להכריע. שוב גם החלטה מסוג זה אינה קלה כלל ועלולה להסעיר את כל המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדודה בת ה10

גל
    13/09/2008

שלום תודה לך על ההיענות המהירה. כמו כן, איננו גרים בסביבה ואנו מבקרים פעם בחודש.לפי שיחות עם הילדה,ולפי הכרתי עם משפחה זו,הבעייה יותר מורכבת,.הילדה מאוד אוהבת לשוחח איתי כי לטענתה אני מקשיבה ומייעצת לה מה שאף אחד לא עושה. הבנתי ממנה שאין לה כלל חברים בבית הספר,לא אוהבים לשתף אותה,אני לא מצליחה להעביר לאמא שום מסר ,היא בשלה שמה שהיא עושה זה נכון.הצעתי לאמא ללכת לרשויות הרווחה או לקחת את הילדה לטיפול על מנת שביתה תזכה לחיוביות בחייה ם מי לדבר!!!!!!! לפי מה שאני רואה הילדה צועדת בעיקבות אמא. חבל לדעת שניתן לקבל עזרה לשיפור חברתי,ואישי ואין אף אחד שתורם לכך. ניסיתי לשוחח שוב עם בעלי אך לטענתו" יש לי עכשיו משפחה משלי לא מעניין אותי אף אחד,ואם ניסית ולא הקשיבו לך עדיף שתפסיקי לייעץ כי לא תיהיה לך אוזן קשבת . ייתכן שהוא מדבר מניסיון אך עדיין הפחד שלי שהילדה תידרדר לתהום. תודה מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטה של אם

זהורית אסולין שמחון
    13/09/2008

במובן מסויים אני מסיכמה עם בעלך, הצעתם ועשיתם נסיון להראות לאם את הקשיים. היא בוחרת משיקלוליה שלה לא לעשות עם זה דבר כרגע. בהחלט לצערי ייתכן מצב שבסופו של דבר דרך מסגרת בית הספר יכפה עליה מצב של טיפול אם יאתרו מצוקה נפשית אצל הילדה. חבל באמת שזה עלול להגיע לתהום ולא לטפל בכך מבעוד מועד. מקווה שהאם תוכל לאזור כוחות ולעזור לביתה בכל דרך אפשרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסדרי ראיה
    נורית
    12/09/2008

בהשמך לשאלתי בנושא עזיבת הבית ותדירות ראיה, מעבר לימים הקבועים. האם נכון במסגרת הימים הקבועים בהם לוקח האב את הבנות ומחזירן ללינה בבית שלי שיכנס איתן לבית ויהיה שותף להשכבה עד שנרדמות ( לפחות הקטנות 6, 3 ). זאת מכיוון שאני צופה כי שתי הקטנות יעשו סצנות של בכי ארוך ומייגע. שתיהן מאד מחוברות אליו במיוחד בתקופה אחרונה. אני מודה שגם לי יהיה קשה להתמודד איתן כל פעם מחדש שיחזירן הביתה. נראה לי כפתרון עד שימצא מקום קבוע והן תשארנה ללון אצלו.הבנתי כי זה לא נכון שהוא יבוא לכאן יותר מדי ומחוץ לימי הראייה. תודה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    הסדרי ראיה

הוספת תגובה

• הסדרי ראיה

זהורית אסולין שמחון
    12/09/2008

אני חושבת שהדבר בעיקר תלוי בך, איך את חשה בנוכחותו והמצאו של האב בביתך . אם את חשה מתח, עצבים והמתח מורגש בינכם סביר להניח שהבנות גם יחושו זאת והמשאלות שיש לך לגבי אופי ההשכבה לא בטוח שאכן יתממשו. מעבר לכך חשוב לבדוק עד כמה המצאותו מעוררת בבנותייך את המשאלה שכך יוכלו לדאוג לחזרתכם ושזו אסטרטגיה לקרב בינכם. תוכלי לנסות זאת ולבחון את רגשותייך ואת התגובות בקרב הבנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות והשלכתן - דחוף
    אורנה
    11/09/2008

בתי בת ה-11 מוטרדת לא מעט בכיתתה החל מתחילת השנה. "מלך" הכיתה מקניט אותה שהיא מאוהבת בבן אשר יושב לידה, שהם חברים וממריד את שאר הילדים נגדה. ההטרדות באות לידי ביטוי בכך שמעבירים פתקים במהלך ה/שיעור עליה, נכתבות לה הודעות לא נעימות באי סי קיו שלה. מדברים מאחורי גבה, צוחקים עליה בפניה ,מעליבים אותה, שמים לה רגל במהלך הליכתה על מנת שתיפול. לאחרונה החל גל שמועות שיקריות עליה. הילדה ממש חסרת אונים. איננה מסכימה שאתערב בכל דרך. לא מסכימה שאשוחח עם הורי הילד הממריד בגלל שהיא פוחדת מהתגובה שתבוא (שיקראו לה מלשנית וכו'...). ואני שואלת כאמא מודאגת, מה לעשות? עד מתי לשתוק? ומה יוצא מקשר השתיקה הזה? אני מסבירה לה שאת האלימות המילולית והפיזית יש לעצור ולא לתת לה יד. וחשוב לעצור אותה על מנת שלא תגדל ותידרדר. מה לעשות? איך לעזור לילדתי באופן שהיא תסכים לעזרתי? היא מאיימת שלא תספר לי שום דבר יותר אם אפעל בניגוד לרצונה ואני מאמינה שהיא מסוגלת לכך.

הוספת תגובה

• לאורנה

עירית חגי
    12/09/2008

שלום רב
    צריך לערב את מחנכת הכתה. זו התעללות רגשית ולא צריך לקבל את זה.צריך שבת עם הילדה ולחשוב איך ניתן לערב את המחנכת בצורה שגם היא תסים לכך ולא תתפרש כהלשנה ( אולי המחנכת מצאה פתק, אולי היא בעצמה ראתה שהוא מציק וכו) את " מלך הכתה " צריך לעצור ולשים במקומו וזה תפקיד המחנכת. אין סיבה שהילדה תסבול כך.לחילופין אפשר לעודד אותה להתעלם מההצקות - אך לא בטוח שזה פתרון יעיל וכמו שאמרת זה עלול להח מיר את ההצקות . תנסי למצא דרך לשכנע אותה לערב את המחנכת בלי שידעו שהיא "הלשינה " . מחנכת הכתה קיימתבמידה רבה בשביל מצבים כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לשכנע ילד להסכים להפרד מכלב
    יורם פרדינרו
    11/09/2008

שלום רב הבאנו כלב הביתה לפני כחמישה חודשים. זאת לאחר שבננו בן ה11 לחץ עלינו לאורך זמן רב להביא כלב הביתה. במשפחתנו עוד 2 ילדים בת בת 22 ובן ב18. הבת הגדולה סטודנטית ומגיעה הביתה בסופי שבוע בלבד. בננו בן ה18 לומד ועובד ומתעתד להתגייס לצהל בעוד כ 8 חודשים. לצערי הרב אנו לא יכולים להמשיך ולהחזיק בכלב מסיבות שונות. אנו יודעים שעשינו טעות בהחלטה ואנו מצטערים על כך אולם איננו רוצים להנציח את הטעות. ברור לנו שלבננו בן ה11 הדבר יהיה קשה ביותר וייתכן כי ייכנס למשבר . הבן מאוד אוהב את הכלב ונקשר אליו מאוד. אנו מוכנים לקבל כל רעיון אשר יסייע לבן בתהלך ההפרדות מהכלב. משפחתנו היא משפחה חמה ואנו כהורים ובתנו הגדולה נוכל לסייע ולתמוך בו אבל איננו ידעים כיצד לעשות זאת. ברור שאנו נקפיד למסור את הכלב למשפחה טובה ולא נסכים למסור אותו לאגודה לצער בעלי חיים או לאגודה אחרת.

הוספת תגובה

• ליורם

עירית חגי
    12/09/2008

שלום רב
    לא בטוח שתמצאו דרך טובה ונעימה לשכענע את הילד. הוא נקשר לכלב ובשבילו זה יהיה קשה בכל מקרה. אני לא חושבת שהוא יכנס בהכרח למשבר בעקבות הפרדה אבל אין דרך נעימה לעשות את זה.מצד שני דברים כאלה קורים ולא צריך להרגיש כל כך אשמים. ילדים מצלילחים להתמודד עם "משברים" כאלה ולצערינו גם גרועים מהם.אם תמצאו משפחה שתסכים לקבל את הכלב אולי אפשר לסכם איתם שהוא יבא מידי פעם אליהם לשחק עם הכלב .בשלב מסויים אני מניחה שהוא עצמו יתחיל ללכת פחות עד שיפרד סופית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה אצל ילד בן שנתיים
    אולגה
    11/09/2008

שלום, אני אמא לילד בן שנתיים. עד לפני כמה חודשים לא היו לילד בעיות שינה - היה נרדם לבד במיטתו ב-20:00 וישן עד הבוקר. לפני חצי שנה הוא הלך לגן חדש ובערך באותה תקופה העברנו אותה למיטת מעבר (כי ניסה "לקפוץ" ממיטת תינוק. מאז התחילו בעיות שינה. בהתחלה לא נורא - היה קשה לו להרדם, כי פתאום קיבל שליטה ויכול היה לקום לבד. טקס ההשכבה התארך, דגלתי בשיטת הסופר נני - להחזיר בשקט למיטה ולצאת, עד שהוא נרדם בסופו של דבר. וזה עבד פחות או יותר. עד שהוא התחיל רצף של מחלות והפסיק לישון בלילות, התחיל לבקש בקבוק (הוא לא היה אוכל כל היום והיה שותה 3-4 בקבוקים במהלך לילה). מאז הכל השתבש - הוא לא מוכן בכלל לעלות למיטה, לא מוכן שאצא מהחדר עד שהוא נרדם - מיד מתחילות צרחות או שהוא קופץ מהמיטה. מתחילים תירוצים (קקי, חיתול, בקבוק, מה לא). הןא מתעורר מספר פעמים בלילה, מבקש לאכול, מתקשה להרדם, דורש שרק אני אהיה לצידו. בעלי לא היה עד עכשיו שותף לטיפולו בלילות (כי לא היה שום צורך בכך עד עכשיו). ואני כבר הגעתי למצב התמוטטות - כאבי ראש שלא נפסקים במשך חודש, ביקורים אינסופיים אצל מומחים, עד שהבינו שבעיה היא חוסר שינה. אני מנסה כרגע לשתף את בעלי וזה פשוט לא מסתדר - הילד צורח אם בעלי נשאר איתו ולא אני (למרות שלפני הבעיות הוא היה בקלות מרדים אותו) עד שאני נשברת ונכנסת. ברגע זה הבכי נעצר תוך שניה והוא נרדם. אבל זה חוזר על עצמו המון גם בלילה - הוא פשוט לא מוכן שאבא יתקרב אליו ולא אני (או שצורח במיטה שלו או שרץ למיטה שלי, מוריד לי שמיכה, מרביץ לי שאני אקום, מעיף דברים, צורח ללא הפסקה). מה לעשות? לתת לו לצרוח עם אבא עד שיירדם (זה יכול לקחת יותר משעה כל פעם)? האם זה בריא לילד (לא נראה לי)? אפשר לתת לו משהו מרגיע (פספלורה וכו')? אני חייבת פתרון , כי מצבי הפיזי נהיה קשה מיום ליום ואני בטוחה שזה גם משפיע על הילד, כי אני נהית חסרת סבלנות. תודה על העזרה, אולגה

הוספת תגובה

• לאולגה

עירית חגי
    12/09/2008

שלום רב

בנך הבין תוך כדי התנסות שהוא מצליח להשיג את מה שהוא רוצה באמצעות צעקות , השתוללות אלימות ווכ. זה נתן לו מצד אחד תחושה של כוח רב מצד שני זה מפחיד אותו ומאיים עליו שכן הוא מרגיש חוסר ביטחון מכך שהמבוגרים בסביבתו לא מצליחים להרגיע אותו להכיל אותו ולרסן אותו.
    את צריכה אכן לערב אתבעלך ולא להתערב. תני לבעלך להסתדר. תעשו תורנות .יום את יום הוא וביום שלך פשוט תלכי לישון תסגרי את הדלת , שימי אטמי אוזניים והתעל מי ממה שקורה בחדר השני . די מהר הילד יבין שהוא חייב להסתדר עם אבא ואמא אינה מהווה תחליף ( זאת בתנאי תעמדי בזה ). צריך להרדים או במיטה שלו ולא לתת לו לצאת מהחדר . לא לתת לו לאכול או לשתות שוב ושוב . להישאר רגועים . בהתחלה להיות איתו בחדר עד שנרדם בהמשך לצאת מידי פעם עד שיתרגל להירדם לבד וכו. הכי חשוב - תורנויות שגן את תוכלי לישון ותהיי פחות עצבנית ומותשת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לבית ספר חדש
    מירי
    11/09/2008

שלום, בת שלי בת 6 וחצי, הייתה בבית ספר בגן חובה וכיתה א. מבחינה חברתית הייתה בסדר גמור, היו לה הרבה חברים. השנה החלטנו להעביר אותה לבית ספר דמוקרטי. למרות שאני יודעת שעברו רק 11 ימים וזה ממש לא הרבה, נראה לי שקשה לה למצוא את מקומה ולהכיר חברים חדשים. היא הכירה ילדה אחד, וכל יום ממש דואגת מה יהיה אם הילדה לא תגיע לבית הספר. איך אני יכולה לעזור לה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לבית ספר חדש

הוספת תגובה

• למירי

עירית חגי
    12/09/2008

לום רב
    תני לה את הזמן שלה . אם לא היו בעיות חבתריות בעבר אין סיבה שיהיו היום. תרגיעי אותה ותגידי לה שלאט לאט יהיו לךה חברים חדשים . תנסי לא להעביר לה את החששות שלך. אין סיבה שבתך לא תסתדר מבחינה חברתית אם עד עכשיו הכל היה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידת הורים
    נורית
    11/09/2008

בהמשך להודעה בנושא, סיפרנו על הפרידה לבנות, הילדה האמצעית (6) קיבלה את זה מאד קשה, בכתה ושאלה המון שאלות תמימות ופרקטיות. הבת הגדולה (9) לא ממש הגיבה פרט לכך שאמרה שידעה. בעלי עוזב את הבית בתחילת שבוע הבא, האם זה נכון כי יבוא לעיתים תכופות ( כל יום או יומיים ) לפחות בהתחלה על מנת להקל את העזיבה או שעדיף כי יראה אותם בימי הסדרי הראייה ויתרגלו לשיגרה החדשה? תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרידת הורים

הוספת תגובה

• פרידת הורים

עירית חגי
    12/09/2008

שלום רב
    אני מציעה להרגיל אותן מהתחלה לשיגרה החדשה. לא לבלבל אותן. אם האב יבא לעיתים קרובות ידי הן עלולות לחשוב או לקוות שיחזור הביתה ולא להשלים עם הפרידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המעבר לכיתה א
    על
    11/09/2008

שלום לך בתי עלתה לכיתה א ילדה בוגרת ונבונה ללא בעיות בגן פתאום המעבר לכיתה א ייצר התנגדות והיא לא רוצה ללכת לבית הספר הפרידות קשות מאוד כבר בערב היא מדברת על כך שמחר היא לא הולכת המורה מדהימה תומכת ומאוד עוזרת בבקרים הצוות כולו מיודע לבעיה הנ"ל הפסיכולוג ראה אותה במשך היום והכל נראה תקין אך הילדה מסרבת כמו כן במשך היום הכל בסדר פרט לפרידה וההכנה מהילדה כבר ערב לפני שהיא לא רוצה ללכת היא אפילו מגיעה לישון במיטתינו בלילה דבר נדיר מאוד אנו מאוד חיוביים לגבי כיתה א ומעודדים ומדברים על כל החיובי שבעניין ומנסים לדובב אולי משהו ייצא אך לשווא איך אפשר לעזור לה ? בתודה מראש יעל

לקביעת תור
    סגירה
    המעבר לכיתה א

הוספת תגובה

• לעל

עירית חגי
    12/09/2008

שלום רב
    מקרים כמו של ביתך מוכרים לי היטב וחוזרים כל שנה בכתה א'. צריך להיות אמפטי לחרדות של הילדה וכמובן לא לשפוט אותה עליהם . אבל להודיע לה כי בכל מקרה לכתה א' היא תצטרך ללכת. לא לנהל"סימפוזיונים " סביב העניין ולא לנהל יחות ארוכות. פשוט להודיע לה כי בכל מקרה מחר היא תצטרך ללכת לכתה א' וזה. אחרי שהיית אמפטית וקיבלת את החרדות שלה בלי לשפוט- לא לדבר על זה יותר מטוב ועד רע. בבוקר לא להגיב לדיבורים על הנושא. לקחת אותה לכתה לתת לה נשיקה ןלהפרד ממנה, גם אם היא בוכה ומשתוללת. מאחר והמדובר בקושי בפרדה בלבד ולא במהלך יום הלימודים צריך לקצר את הפרדה , לא לנהל ווכוחים ודיונים ,להפרד בצורה עניינית וללכת . אם תנהגו כך הדברים יסתדרו תוך פרק זמן קצר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    ישראל
    11/09/2008

שלום, כתבתי את הודעתי גם בפורום פסיכולוגיה וראיתי הפניה אליכם. מצ"ב מה שכתבתי בתקווה שתוכלו לייעץ לי. בתקופה האחרונה כחודש-חודש וחצי הבן שלי נכנס לפחדים שונים. ומתעורר בלילה. הבן שלי בן 5, יש לו אחות בת 8 ואחות בת חצי שנה. זה התחיל מזה שהוא מפחד מ"מפלצת המספרים" בערוץ הופ. המשיך כמובן עם החושך ומנורת לילה לא מספיקה לו אלא ממש אור גדול בחדר. ומאז ומתמיד הוא לא נמשך לעכבישים ולא אהב אותם ותמיד כשהיה עכביש באיזור שלו היה קורא לנו להעיף אותו. לאחרונה זה ממש הפך לפוביה מעכבישים. הבית צריך להיות מואר ביותר בלילה, הילד מכניס את עצמו להיסטריות בעניין העכבישים. בנוסף יש גם עניין של הרטבת לילה מדי פעם יחד עם הפחדים. אני היום הולכת לקבוע פגישה עם פסיכולוג ילדים, אבל אולי יש לכם רעיון ועזרה איך לעזור לו להתמודד? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• פחדים - גיל חמש

מיכל שמש
    14/09/2008

פחדים הם אחד המאפינים של גיל זה, ולא הייתי ממהרת להגדיר "פוביה". מומלץ להיעזר ברעיונות כמו שמתואר בספר "איתמר צייד החלומות", בו הילד בונה עם אביו מעין מלכודת לשד המאיים עליו. הדבר מאפשר לילד לחוש שליטה רבה יותר, בלי לומר לו שאין סיבה ממשית לפחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה-7 וחצי
    מיכל
    10/09/2008

בני בן 7 וחצי בכיתה ב' , לפני כמה ימים אחת המורות דיברה איתי ואמרה לי שבני הכה (נתן מכה בבטן) לילד מהכיתה ושהיא לא מסכימה לאלימות, שוחחתי עם בני והוא אמר לי שהילד הציק לו ולכן הוא הכה אותו, הסברתי לו שאם מישהו מציק לו שיגש למורה ושלא יחזיר לאף אחד כי אלימות זה לא הפיתרון, באמת למחרת הכל היה בסדר הוא התנהג יפה כל היום. היום קראו לי לבית הספר ואמרו לי שהילד שלי דקר עם המספריים ילד אחר בכיתה ביד (לא קרה לילד שום נזק) אבל זה כמובן חמור ביותר ואז דיברתי עם המחנכת והיא אמרה לי שבני הכה גם אותה וניסה לדקור אותה במספריים, כמובן שהענשתי את בני למרות שהוא מכחיש בכל תוקף שהוא הרביץ למורה ולא דקר אותה הוא מספר לי שהיא רצתה לקחת לו את המספרים והוא לא הסכים . אני אבודה לגמרי לא יודעת אייך ללכת עם הילד עם איזה גישה אני חייבת עזרה . אני לא רוצה שבני יהיה אלים, אצלנו בבית אין אלימות . ובטח אני לא מוכנה שעכשיו "ייתיגו" אותו כילד אלים בבית הספר או "מופרע". תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה-7 וחצי

הוספת תגובה

• אלימות

מיכל שמש
    11/09/2008

מיכל שלום, יתכן שהילד נמצא במצוקה וזו דרכו לעורר תשומת לב למצבו. כדאי לבחון את מצבו המשפחתי, הלימודי והחברתי. בנתיים, מומלץ למורה לעשות תוכנית "עיצוב התננהגות" , בה יקבל חיזוקים על התנהגות חיובית בלבד. אם לא תצליחי לזוהת מוקד מצוקה, ו/או חיזוקים חיוביים לא יעזרו, נסי לפנו לפסיכולוג בית הספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה