מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד "מבליעת" חפציםאורית26/08/2008
לאחרונה התחילה תופעה מוזרה אצל ביתי בת השבע וחצי (עולה לכיתה ב'). כל הזמן היא מתלוננת שבולעת דברים:, דבק, דבורה, אפילו פצצה...היינו אצל רופא א.א.ג. ששלל בעיה בגרון. האם מוכרת לכם תופעה כזו? היא מוטרדת מאוד ושואלת בלי סוף, מה קורה כאשר בולעים את הדברים הנ"ל. כיצד מתיחסים לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
עירית חגי26/08/2008שלום רב
אם הבעיה לא חולפת מאליה תוך פרק זמן סביר יש לפנות לעזרה מקצועית. אני ממליצה גם לשאול אל ד"ר וילנסקי שותפנו לפורום על דעתו בנידון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניה לד"ר וילנסקי
אורית26/08/2008אשמח לתגובתך, בנושא פחד "מבליעת" חפצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובח לעורית
ד''ר דוד וילנסקי27/08/2008זה לא נשמע לי שהיא באמת בולעת דברים (למשל פצצה) אלא שהיא מבתעת איזה חרדה שצריך להבין מה מקורה? לנסות לשאול אותה אם יש משהוא שקרה לה שהיה לא נעים? ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית התנהגות - ילדה בת שנהנטלי26/08/2008
שלום רב. ביתי בת שנה ובחודשים האחרונים אני חווה איתה קשיי התנהגות שהולכים ומחמירים. לאחרונה היא נהייתה מאד דעתנית, וכשהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה או כשמשהו מעצבן אותה (למשל לא בא לה להיות בכסא אוכל יותר, או לא בא לה לשכב על הגב כדי להחליף חיתול) היא מתחילה לבכות, זורקת את עצמה עם הראש אחורה וקדימה, בין אם היא על הרצפה - ואז היא חוטפת מכה בראש, ובין אם היא על הידיים ואז היא חוטפת מכה בסנטר ולעיתים גם נושכת את הלשון או השפתיים, ובימים האחרונים אף התחילה להוסיף משיכת שיער (של עצמה) בעוצמה עד כדי תלישת שיערות ממש! כמובן שזה מאד מתסכל אותי לראות אותה מתנהגת ככה מסיבות ברורות, אך אינני יודעת איך להתמודד עם התופעה: בגן אמרו לי להניח אותה ולהתרחק ממנה כשהיא עושה את זה וכך תבין שעליה לחדול מכך, אך אני חוששת שאם אניח אותה כשהיא בהתקפת אמוק כזו היא עלולה לגרום לעצמה נזק ולחטוף מכה בראש חלילה או משהו כזה (היא זורקת את עצמה עם כל הכוח ואם תיהיה על הרצפה התוצאה ברורה...). ניסיתי כמה פעמים להניח אותה במיטה שלה כשהיא עושה את זה אך היא לא הפסיקה לצרוח ולבכות ונראה לי שזה רק החמיר את הדברים! מצד שני, אני מסרבת להכנע לסחטנות הרגשית הזו, וברור לי שהיא בודקת את הגבולות ושאל לי להיכנע, אך לצערי אני לא ממש עומדת במבחן... כמובן שאני מדברת אליה ומסבירה לה שאני לא מוכנה להתנהגות כזו וכד', אך היא לא מקשיבה. אציין שבגן היא ממש לא מתנהגת ככה וזה קורה רק בבית. כיצד עלי לנהוג כדי להבהיר לה שההתנהגות הזו לא מקובלת עלי ומצד שני לא להסתכן בכך שיגרם לה נזק? כיצד אני מגיעה אליה? אני מרגישה שיש לי בעיות תקשורת איתה ולמרות שלפעמים היא מגיבה אלי וברור לי שהיא מבינה מה אני אומרת לה, ברגעים של אמוק היא נאטמת ותחושת התסכול שלי היא קשה מאד וגורמת לי לפקפק ביכולות ההוריות שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
עירית חגי26/08/2008שלום רב
אני סבורה ההפך ממה שאמרו לך בגן . אני לא חובת שצריך להתרחק ממנה . זה גם לא נראה לי אמפטי להתרחק מילד שחווה מצוקה וזה גם מסוכן, כפי שאת בעצמך מציינת. צריך להחזיק אותה בהחזקה שכבר דיברתי עליה ( חיבוק דוב - הזכרתי את זה באחת התשובות הקודמות - אפשר לקרא על זה בספר שלי ילד שלי מיוחד בפרק ראשון ורביעי ). זה מעין חיבוק מרסן ומרגיע ( גם אם בהתחלה היא מאוד מתנגדת.) לדבר אליה בשקט או לא לדבר כלל ולהמשיך כך עד שנרגעת . בפעם הראשונה זה יכול להיראות לך נצח.אך לאט לאט תצטרכי להחזיק אותה פחות ופחות ן.עליך להישאר רגועה ולא להניח לה עד שהיא נרגעת לגמרה ,גם אם זה יראה לך שזה לא יקרה לעוולם.. לא להתעצבן לא לצעוק - ולא פחות חשוב - לא להיכנע. זוהי דרך הביניים ,האפקטיסבית בין להתרחק מהילדה לבין להכנע לה. בסוף שנרגעת לחזור ליקרה ולא לפצות אותה ולתת לה את מה שמלכתחילה סרבת לתת וגרם לכל ההתפרצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגות ובעיות אכילהליטל25/08/2008
שלום, בני בן 4 ויש לו אחות תינוקת בת 4 וחצי חודשים אותה הוא מאוד אוהב. בתחילת חודש אוגוסט בני יצא לחופש מגן העיריה ומאז חל שינוי מהותי בהתנהגותו. הוא מדבר לא יפה " אני מחליט בבית הזה, אתם חוצפנים, לא תגידו לי מה לעשות!!!" כשלנ"ל התלווה גם כמה פעמים צביטות ,נשיכות והרמת ידיים שלו כלפיי וכלפי בעלי. בנוסף לכך יש לי בעיה רצינית בכל הקשור לאכילה, כבר במהלך השנה העירו לי בגן על כך שלוקח לו יותר זמן לאכול מאשר לשאר ילדי הגן ובנוסף לכך יש להאכילו (ילד בן 4!). לאורך כל השנה ניסיתי לעבוד איתו על זה אך לאחרונה זה רק הולך ומחמיר מאז שהוא בחופש כל ארוחה מתנהלת ממש כקרב בינינו לבינו. הוא יכול להעביר יום שלם בלי לאכול כי הוא לא רוצה . כל פעם הוא מתרץ את זה בסיבות אחרות- אין לי כוח,כואב לי הפה/הרגליים/הראש, או יש לי קקי. הוא יעשה הכל רק על מנת להתחמק מאוכל.אפילו אם אלו ארוחות שהוא עוזר לי להכין בעצמו וממש מתלהב מכך. ברגע שמגיעים לשולחן הוא מתחיל עם הקונצים (לוקח לו שעה לאכול טוסט!) נא עזרו לי מה עליי לעשות כי מאז תחילת החופשה במקום להנות אנחנו מתנהלים כל היום בקרבות מולו!! יש לציין שאנו מקדישים לו המון תשומת לב , מאז שאחותו נולדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליטל
ד''ר דוד וילנסקי25/08/2008נשמע לי שהבן שלך בקונפליקט בין להיות גדול ("אני מחליט בבית") ובין רצון להיות קטן (תאכילו אותי). הייתי מנסה לא להתרגש יותר מדי מתוקפנות מילולית - אפשר להגיד משהוא כמו "אני מבינה שאתה הייתה רוצה להיות המחליט כל הזמן אבל לפעמים גם אבא ואמא צריכים להחליט." בקשר לאוכל קודם כל הייתי בודק רמות ברזל ו b12בדם. בנוסף הייתי שם לו ממש כפית של כל דבר על הצלחת שלו ורק אם הוא מבקש עוד לתת עוד כמות (שהוא יהיה המחליט). במידה שיבקש להאכיל אותו הייתי עושה את זה בשלב ראשון אבל גם הייתי אומר לו "כשיש תינוקת חדשה בבית לפעמים מתחשק עוד פעם להיות כמו תינוק ושאמא תאכיל אותך" . תעדכני אותנו איך זה עובד. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה - 6 ופחדים נוראיים - דחוףאלמוג125/08/2008
שלום רב בני בן השש עו ד מעט (באוקטובר) החל לפתח ב4 חודישם האחרונים פחדים הוא מפחד ללכת לשירותים לבד תמיד צריך ליווי ושישבו איתו עד שהוא מסיים הוא מפחד לזזו ס"מ מהסלון או כל מקום אחר ללא מישהו תמיד רוצה שאני יהיה לצידו שאמרתי לו שזה בסדר לפחד ומותר לפחד אבל שאני רוצהלדעת מה גורם לו לכל הפחדים הוא אמר שהוא חלם חלום על מפלצת עם המון זרועות שלקחה את כל המשפחה ושלא הצלחנו להתגבר עליה . חשוב לציין שהנני בחודש התשיעי להריון והוא בשבוע הבא עולה לכתה א ואני מאוד חוששת שנעשה לו טראומה שלא נוכל להתגבר עליה אחר כך ושהחרדות והפחדים יתגברו. אני בעצמי עובדת בביהס יסודי אך לא רשמתי אותו לבית ספרי ואני כל יום מתלבטת האם יהיה יותר עדיף לו לאור הפחדים שהuא יהיה מוגןם במקום שאני נמצאת ו"יחס מועדף " שהוא יקבל ?? מה עלי לעשות אני ממש דואגת תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלמוג1
ד''ר דוד וילנסקי25/08/2008לא כל כך ברור מה השאלה שלך - האם לאלות אותו ל כיתה א, האם לשים אותו בבית ספרשלך או לא? נע להבהיר ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר וילנסקי - הבהרה
אלמוג126/08/2008סליחה מראש על חוסר הבהירות יש לי מס' שאלות 1. האם הפחדים שלו נורמליים ??.. 2. האם כדאי שהוא יהיה בבית ספר שלי כיוון שאני יודעת שהוא ילד רגיש וכיוון שיש בו פחדים שלי אישית נראים מוגזמים אולי "היחס המועדף" שהוא יקבל יבנה אותו אחרת ויקל על פחדיו כל זאת בהנחה שהפחדים הם מוגזמים מאוד לגיל זה ולתקופה זו בחיוו תודה מראש אלמוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאלמוג1
דוד וילנסקי26/08/2008קשה לי לקבוע מרחוק כמה זה חריג ( אמנם לפי התאור שלי גשמה קצת מעבר לחרדה כלפי כיתה א) ולכןהייתי מציעה לפנות להערכה מקצועית אפילו שיש רק כמה ימים לפני התחלת שנת הלימודים. אז אפשר להתיעץ בשאלה לאיזה בית ספר ללכת. אני נוטה להגיד שזה לא רעיון שילד ילמד באותו בית סםר שהירה מלמד בו. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחה של צואה במכנסייםגלי25/08/2008
שלום, בתי הצעירה בת ה-4 ילדה נבונה ומפותחת לגילה, לפני כשבוע וחצי בערך היא התקשתה ביציאה בשירותים (עצירות) סרבה להמשיך בשירותים ובאותו יום או למחרת ההמשך היה שברח לה. מאז ועד היום היא נמנעת מישיבה בשירותים מתאפקת עד שהצואה בורחת לה במכנסיים! כששואלים אותה למה זה קורה היא אומרת "אני פוחדת שיכאב לי" ביומיים האחרונים היא טוענת שלא הרגישה שזה קרה ומבטיחה בכל פעם שממחר היא תעשה בשירותים .... אנחנו ממש אובדי עצות עברנו מתגובות של כעס להבנה ניסיון להתעלמות.... מחכים לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלי
עירית חגי25/08/2008שלום רב
אני חושבת שביטח אכן סובלת מעצירות ובריחת הצואה במכנסיים היא בריחה של צואה רכה שדולפת כתוצאה מחסימה אפשרית של אסור פי הטבעת על ידי צואה קשה כתוצאה מהעצירות. מכאן גם החשש שיכאב לה. גשי לאופאה וטפלו בנושא הצואה הקשה והעצירות על מנת למנוע מצב של הימנעות מהליכה לשירותים מחשש של כאב.בידקו גם מה מרכיבי התזונה שלה . יתכן שהיא לא אוכלת מספיק י פירות ורקות ומזונות המכילים סיבים וכתוצאה מזה העצירות . בכל אלה תוכל רופאת הילדים לסייע. על תעמתו אותה בצורה קשה עם העניין ואל תגרמו לה להבטיח הבטחות- זה לא מועיל וזה פוגע ואפילו עלול לצור תגובה הפוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכנה להסתפרחגית25/08/2008
שלום רב, ילדתי בת ה-7 אינה מוכנה להסתפר בשום אופן. שערה ארוך מתולתל עם קצוות שרופים(לא אסטטי ולא בריא ) דבר המקשה עלי בעת הסירוק במיוחד בבקרים שצריך לצאת לבית הספר וכאשר היא נדבקת בכינים . ניסנו בכל הדרכים לשכנע אותה להסתפר אך היא בשלה ( אפילו בשוחד). עוד אציין שילדתי עקשנית ולא מוכנה להקשיב ומאוד כועסת שמעירים לה , גם כשאני מסבירה לה כמה חשוב מיד פעם להסתפר היא כועסת ונוצר מצב שאני מעירה לה ואולי אני נודניקית והיא כועסת . אנא עזרכתם ,דרך לגרום לה להסתפר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגית
נראה לי כי התספורת היא לא העניין היחידי כאן.יש משהו באינטראקציה עם הילדה שאולי לא כל כך זורם. כנראה שהיא באמת עקשנית וקשה להתמודד איתה והתספורת זה רק נושא אחד. יתכן נוצר כבר מעין "ריקוד" שבו היא כועסת ואת מנדנדת וצריך לחשוב איך מפסיקים אותו.
בנוסף תתכן רגישות - יתר תחושתית הקיימת אצל הרבה ילדים ששונאים להסתפר ובחלק מהמיקרים הם גם מאוד עקשנים ונוקים. אלא שאז הרגיות הנוקשות והעקשנות צריכה להופיע בעוד תחומים בחיים
בכל אופן ביטח חייבת להסתפק כי יש פה כבר עניין בריאותי כמו שאת מציינת.את ובעלך צריכים להודיע לה שביום זה וזה הוכים אל הספר - בלי להתווכח להתחנן ,ולשכנע או לשחד. כדאי גם לומר לה שאתם מקווים שתשתף פעולה , אך אם לא תאלצו להכריח אותה להסתפר. בבוא היום אם אין בררה תצטרכו להיות תקיפים ולהחזיק אותה גם אם היא צורחת ומתוללת. ( כל זאת בהנחה שאכן נראה לכם שהתספורת חיונית מאוד ואין לוותר עליה )בדומה למה שהייתם עושים לו נאלצה לעבור טיפול רפואי. היו אמפטיים תמכו בה ועל תכעסו עליה אך היו נחוים ועל תוותרו - אם אכן הדבר כה חשוב. החזיקו אותה , שימרו על שלווה הרגיעו אותה ועל תכעסו ותצעקו - וסיימו עם העניין. בפעם הבאה יהיה קל יותר להביא אותה להסתפר כי תבין שאתם לא מוותרים.
אבל על תאבדו את שלות רוחכם ועל תתפרצו! אם קיים חשש כזה מוטבלוותר על הכל.שתפו פעולה ותמכו האחד בשני( את ובעלך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השארת ילד בגן של קטניםגיא25/08/2008
הי הילד שלי בן 4, והודיעו לי השנה שבגלל שאין מספיק ילדים לפתוח עוד גן 4 במקומנו, פיזרו את גן 4 לשני גנים - חלק עם הגדולים, בני 5 וחלק עם הקטנים בני 3. בני, נבחר להיות עם אלה בני ה-3. (הוא יליד יולי) הם יהיו 10 ילדים בני 4 (מהגן הקיים שלו עכשיו, ועם החברים הטובים שלו שם) ו25 ילדים בני 3. הגננת תשאר אותה הגננת של הגן הקיים משנה שעברה. האם זה עדיף מאשר להעביר אותו עם ילדים גדולים ממנו? האם פדגוגית הוא לא מתעכב בזה שהוא נשאר עוד שנה ב"גן 3"? עד כמה חשובה נוכחות החברים בגן הזה לעומת השיקול של "להשאר שנה גן"? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיא
נראה לי בסדר גמור שיהיו איתו 10 ילדים מהגן הקודם שלו ובינהם חברים טובים שלו וגם הגננת הקודמת - בלבד שהוא אוהב אותה וי לו יחסים טובים איתה. הוא יהיה בין הגדולים וכך יתייחסו אליו. אני לא רואה כל בעיה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה?!י25/08/2008
שלום אני אמא לילדה בת 3.9 לאחרונה הילדה שלי לא מפסיקה לבכות וכמובן שאין סיבה מיוחדת לכך.. כמו כן היא נפגעת מכולם נעלבת ובוכה, אני די חוששת לביטחון העצמי שלה אני די מתוסכלת מהמצב כמה אפשר להרגיע אותה או מצד שני לכעוס שתפסיק עם הבכי כי היא כבר גדולה מה לעשות????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לבעיה ?
צריך חלהיות אמפטית כשהיא מתחילה לבכות ולהגיד שמבינים שהיא עצובה ונעלבה ולא לשפוט אותה ואחר - כך פשוט להתעלם .לא צריך לנסות להרגיע אותה יותר מידי כי זה רק מחזק את התנהגות הבכי ויוצר אצלה תחושה שהיא חסרת אונים ויש לה סיבה לבכות ובטח לא לכעוס. להיות חזקים , להחליט להתאפק ולא להגיב- כמובן אחרי שוידאתם הגבתם ברגישות ואמפטיה בהתחלה. עם הזמן ההתנהגות תפםסק כי לא תקבל הד או חיזוק מהסביבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לינה בגןחיה25/08/2008
בני, בן 3, היה בגן עד לאחרונה עד השעה 12:30. בשנת הלימודים הקרובה אמור להשאר בגן עד 16:30 ולישון שם את שנת הצהרים. בבית הוא נוהג להרדם עם דובי אליו הוא קשור מקטנותו. אני מעדיפה כמובן שהדובי ישאר בבית. האם נכון או לא נכון לשלוח את הדובי לגן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללינה בגן
עירית חגי25/08/2008לום רב
בודאי שנכון שהדובי ילך עימו לגן.זה יעזור לו להרגיש בטוח ולהירדם. למה לא בעצם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהרפאל25/08/2008
אנחנו נשואים פרק ב'. לאשתי בן בן 11 מנישואים ראשונים ולי ילדה בת 12 וכן יש לנו ילדה משותפת בת 3. לכל ילד יש חדר משלו וכן גם לילדתי מנישואים ראשונים. לאחרונה בתי מגיעה ללינה אצלנו רק בשבת שנייה. אשתי רוצה לסדר את החדר של הילדה בת ה-3 אך לא להיכנס כרגע להוצאות מיותרות, ולכן רוצה שנעביר את מיטת הנוער של הילדה בת ה-12 לחדרה של הילדה בת ה-3 וכשהיא מגיעה פעם בשבועיים שישנו ביחד. וכן להעביר חלק מהצעצועים של הילדה הקטנה לחדר של הילדה בת ה-12. אני מתלבט .אשמח לקבל עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרפאל
אני לא רואה בעיה עם זה ששתי האחיות ינו פעם בבועיים ביחד. אבל הייתי משתפת בהתלבטות את הבת הגדולה ושומעת מה דעתה . אם היא מקבלת את זה ברוח טובה בודאי שאין שום בעיה , אם היא מאוד מתנגדת אז צריך אולי לחשוב על פתרון אחר.למה בעצם אתה כל - כך מתלבט? ממה אתה חושש? האם מהתגובה של הגדולה ? ומאיזו תגובה?אלו הן השאלות הרלוונטיות אתה צריך לבדוק עם עצמך. בכל אופן כדאי לשמוע גם את דעתה של הגדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רפאל26/08/2008האם זה שמעבירים את המיטה לחדר של הקטנה לשימוש שניהם (ומטבע הדברים לשימוש יום יומי יותר של הקטנה מכיוון שהגדולה מגיעה רק פעם בשבועיים) והכנסת צעצועים של הקטנה לחדר שהיה עד כה "מוגדר" כחדר של הגדולה לא יכול ליצור איזה שהוא "משבר" אצל הגדולה? דרך אגב כבר זרקתי לה בלון ניסוי והתגובה הגיעה רק לאחר מספר שעות כשהיא אמרה לי "אבל אני רגילה לשיון ליד הקיר (כלומר היא התכוונה שהיא מעדיפה לישון על המיטה העליונה ולא על היחידה שנפתחת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם עלי- שאלה שובנתי25/08/2008
שלום, ביתי בת שנה. בעלי עתיד להתחיל קורס בתנאי פנימייה במשך 10 חודשים. במסגרתו יצא "לאפטר" באמצע שבוע ויהיה בבית בסופי שבוע (מיום חמישי בערב). 1. האם העדרותו של בעלי יכולה לגרום טראומה לילדה? 2.במידה ויצא לקורס חשבנו שיקח חופש של חודש חודשיים כדי להיות איתנו. האם החופש יכול להועיל או להזיק יותר, מאחר והילדה תתרגל לנוכחתו ואז יעדר? תודה, נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי שלום
לא אני לא חושבת שיהיה לה טראומה מזה שבעלך לא יהיה במשך השבוע בבית ובלבד שאת תמשיכי להיות איתה באופן קבוע . הרבה ילדים שרואים את הוריהם במהלך סופי השבוע ולפעמים אף פחות מזה ולא חווים טראומה , למרות כמובן טוב יותר שהאב יהיה בבית.האפשרות שיקח חופש של חודש היא טובה מאוד ולא תפגע בילדה. כרגע מה שחשוב הוא הנוכחות הקבועה והרצופה שלך , סדר יום קבוע ויגרה. הילדה תתמודד עם ההעדרויות של האב ותלמד גם שהוא חוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת תינוק מעריסה ומחדר ההוריםאסף24/08/2008
רציתי לשאול בנוגע למה שכתבתי בכותרת, עד כמה שאני יודע, מותר להשאיר תינוק בעריסה עד גיל 3 חודשים ולאחר מכן זה אסור/לא כדאי/לא מומלץ. מה הסיבה לכך? שאלה שנייה היא האם כאשר מעבירים את התינוק מן העריסה למיטת תינוק צריך, או כדאי, גם להעביר את התינוק לחדר שלו (העריסה הייתה בחדר ההורים)? ואם כן מה הסיבה לכך? אם לא, אז מתי צריך/מומלץ להעביר את התינוק לחדר שלו? תודה רבה מראש, אסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת תינוק מהעריסה
מיכל שמש27/08/2008אסף שלום, לגבי שאלתך הראשונה, נראה שאחות טיפת חלב היא הכתובת.
לגבי שהאלה השניה - לדעתי האישית מדובר בהעדפה אינדיבידואלית של הורים, וניתן לדחות את המעבר גם עד סביבות גיל שנה (למרות שניתן להרגיל את התינוק גם מלכתחילה לישון בחדרו). בבכל מקרה, בגיל שנה רצוי שהילד יהיה בחדר שלו, גם על מנת שההורים יזכו לפרטיות במיטתם, וגם על מנת להרגיל לתהליך של נפרדות בריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות לבוש אצל ילדה בת 4יעל24/08/2008
שלום. יש לי ילדה מדהימה. רוב הזמן. אולם בזמן האחרון (כחודשיים) היא מתעקשת ללבוש רק בגדים עם "נצנצים" וחגיגים. איננה מוכנה ללבוש שום דבר אחר ולמרות שלקחתי אותה עימי והקצבתי לה מס' פריטים כמו שרצתה על מנת לשמח אותה ולהגיע עימה לפשרה - איננה מתרצה ומשגעת אותנו כל יום כל היום עם נושא הבגדים. כל מה שאני קונה לה - חצי לפחות אינה מוכנה ללבוש, ואני מוצאת עצמי מתנהלת מולה כל יום כשעה לגבי ענייני הלבוש כשכמעט תמיד ידה על העליונה (אני בסוף מותשת ומרימה את הקול כבר מרוב תשישות). מה עושים? הרי לא יתכן שאתן לילדה בת 4 להתלוות אליי כל פעם לקניות ביגוד ונעליים. אני מותשת, מותשת, מותשת!!! הצילו! אנא תנו לי תשובה בהקדם האפשרי! בנוסף - לא יתכן שאכתת רגליי כל יום בין החנויות במציאת חולצות עם נצנצים!! תודה, יעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות לבוש
מיכל שמש27/08/2008יעל, אם מדובר רק בנושא "נצנצים" ולא בחוסר נוחות עם ביגוד מסוים בשל בעיות ויסות תחושתי למשל, הרי שמדובר בעניין התנהגותי גרידא. כדאי ליצור עם הילדה תוכנית עיצוב התנהגות , בה תקבל חיזוקים על הכנת בגדים מראש והתלבשות לפי הכללים. יש לסדר את הארון יחד איתה, ולהכין בנפרד בגדים ליומיום ולבילויים, כאשר כל יום יוצגו לילדה עד שלוש חליפות בלבד לבחירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 15-גניבה כסף מההוריםאריק24/08/2008
היום גיליתי כי הבן שלי בן 15 לוקח לי כסף (לא קטן) ממגירה בבית והוא קונה איתם כל מיני מכשירים אלקטרוניים. כשאני שואל אותו מאיפה לך המכשיר הזה אז הוא ממציא לי סיפור שזה של חבר שלו והוא צריך להחזיר לו זאת בעוד זמן מסויים. מדובר במספר מקרים, עד שיום אחד ספרתי את הכסף שבמגירה וגיליתי שחסר כמה אלפי שקלים, אז התחלתי לשחזר , חקרתי מסביב וגיליתי שהילד הוא זה שלקח מהכסף. עדיין לא דיברתי איתו ולא אמרתי לו דבר, ואת הכסף השארתי במקומו. אבקש את עזרתכם , מה לעשות? ולמי לפנות? תודה אריק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 15
מיכל שמש24/08/2008אנא פנה לפורום הורים למתבגרים באתר זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 14
נועם13/02/2010לקחתי לאבא שלי 200 שקל מהארנק לא יודעת למה לא כי הוא לא נותן לי או משו פשוט לקחתי ועכשיו זה עלה בבית והתכחשתי ואני לא יודעת מה לעשות!!! אני פשוט מרגישה רע עם עצמי ואני לא רוצה שידעו שזה אני אבל לא נעים לי !!
אני מתביישת לבקש סליחה=\
זה ממש לא יפה מה שעשיתי ואני מבקשת ס-ל-י-ח-ה בכל לשון של בקשה!!!!!
סליחה סליחה סליחה מקווה שה' יסלח לייייייייייייי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה שלי בת 20אורנית24/08/2008
מזה כ 5 שנים אנחנו עוברים 7 מדורי גיהנום עם הילדה שלנו. היא לא הסתדרה בביה"ס ובקושי סיימה בגרות בצבא מרותקת כל הזמן. בלילות היא לא אוהבת לישון ותמיד מסתובבת עם חברות ולאחרונה מארגנת מסיבות ביערות שונים. היא החלה לצאת עם בחור שלא עשה צבא מחמת חוסר התאמה עם ראסטות ואין לנו ספק שמעשן סמים. איימנו עליה שתעזוב אותו והגענו לפיצוץ שבשבוע הבא היא עוזבת את הבית. היא מסרבת שלא לצאת איתו או להפסיק לארגן את המסיבות הליליות. אנחנו אובדי עיצות. בעוד כחצי שנה היא אמורה להשתחרר מהצבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "ילדה" בת 20
מיכל שמש27/08/2008אילנית, ךלצערי לא פנית לפורום הנכון, ויתכן שהגדרת ביתך בת ה-20 כ"ילדה" הינה חלק מהבעיה. נראה שכדאי לפנות להתייעצות עם פסיכולוג העובד עם גילאים אלו, להתייעצות של הנערב עצמה אם תסכים, או להתייעצות שלכם כהורים בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)