פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך גורמים לאמא להבין שהיא עושה נזק
    אורפירי
    31/08/2008

שלום רב אני נשוי ואב לשני ילדים מקסימים בני ארבע וחצי ושנה. יש לי פלוגתא עם אישתי שלא הצלחתי לפתור עד היום ולצערי אני רואה כיצד בעייה זו מקבלת ממשות ומחמירה. הבעיה היא חוסר יכולתה הגמור של אשתי להמנע עימי מויכוחים מול הילדים. היא סותרת אותי השכם והערב. גם יועצת הגן שאמרה לה שאסור לה לעשות כן לא שכנעה אותה. דוגמא לסיטואציה כזו: הוריי ביקרו אצלנו וישבו בסלון. הגדול היה בחדר שינה מול טלויזיה לאחר כ 10 דקות נכנסתי לחדר שינה וביקשתי שיגש לסלון לאמר שלום לסבא וסבתא. הילד סירב אני כיביתי לו את הטלויזיה ודרשתי במפגיע שיגש לאמר שלום. הילד התחיל לבכות ואימו אמרה שהוא לא חייב (כמובן בפניו) ושהם יכולים להגיע אליו לאמר שלום. בויכוח לאחר מכן האמא טענה שלא הייתי דורש מהילד את זה אם בסלון היו ההורים שלה או כל אחד אחר. היא חושבת שהיא פשוט נוהגת נכון. היא עוטפת את הילד בבועה בהגנה מקסימלאית. ונלחמת למענו אם צריך כמו לביאה. ואינה מבינה את הנזקים שבהתנהגותה. הילד תינוקי, עדיין עם מוצץ ובגן הפרטי לא רצו להעלות אותו כיתה למרות שקטנים ממנו בגיל כן העלו. כמובן שהיא נלחמה על זה וניצחה. אבל עניין הנזק לילד פשוט לא מובן לה. מה ניתן לעשות? האם ניתן להסביר זאת מבלי להגיע להדרכה הורית? (אנחנו עובדים קשה שנינו וזו ממש בעיה) תודה אנונימוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקשר בין אבא לאמא

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/08/2008

שלום לך,
    בהודעתך ניכר הרצון הטוב שלך ושל אשתך להיטיב עם הילד.
    אתם הורים לילדים צעירים ומדבריך גם עובדים קשה. כל אלו הם גורמי לחץ המקשים על התיאום ההורי. אולם התיאום ביניכם וההתמודדות הזוגית הם חשובים מאוד.
    לטעמי יש מקום לפנות לייעוץ מקצועי, לאו דווקא סביב הדרכה על הטיפול בילד אלא תוך התמקדות בגורמים הפוגעים בתקשורת בינך לבין זוגתך.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 שחושבת שמגיע לה הכל
    אפרת
    30/08/2008

ביתי בת ה3 וקצת סה"כ ילדה טובה וממושמעת אך לאחרונה כחצי שנה שהיא לא מוכנה לקבל "לא" כתשובה . כאשר היא משחקת עם חברה בגילה והיא רוצה את הצעצוע שהחברה מחזיקה היא לא מוכנה לחכות בסבלנות כפי שאני מסבירה לה ומתחילה לצעוק "בא לי עכשיו" ובוכה עד שהיא מקבלת ,לעיתים עד כדי כך שמוותרים לה מכיוון שהיא ממש לא מוכנה להרגע . גם בגינה ציבורית כאשר רוצה לעלות על מתקן שמישהו אחר עליו היא לא מוכנה לחכות ומתחילה לצעוק ולבכות זה מתבטא גם לדוגמא כאשר היא רוצה דברים מסוימים שהיא רואה אצל אחרים לדוג' בגינה יש ילד עם טרקטורון היא רוצה גם וכמה שאני מנסה להסביר לה שהיא יכולה לקבל כל מה שהיא רוצה זה לא עוזר ,עד כדי כך שאני צריכה לחזור הביתה עצבנית . איך אפשר לנהוג איתה כדי שתבין ? בינתיים ההתנהגות חוזרת על עצמה המון והיא אינה מקשיבה לי למרות שאני מסבירה כל פעם מחדש שצריך לחכות בסבלנות לתור שלה או שהיא לא יכולה לקבל הכל .

הוספת תגובה

• ילדה בת 3

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/08/2008

בתך נמצאת בשלב התפתחותי התואם לגילה בו הילד תופס את עצמו כמרכז העולם. השלב הזה טבעי וחשוב להתפתחות הבריאה של בתך, אולם חשוב גם שתעזרי לה להתמודד עם העובדה שבחיים אנו גם מתחלקים עם אחרים במשאבים מוגבלים.
    לפני שאתן יוצאות לגינה או נפגשות עם חברים, הסבירי לבתך שכל הילדים מתחלקים במתקנים ותורו של כל אחד יגיע; ושהיא והחברה מתחלקות בצעצועים בעת הפגישה. החמיאי לבתך כשהיא מצליחה להמתין לתורה או מתחלקת במשחקים, עודדי אותה בזמן ההמתנה למתקן (משפטים כמו: "איזה יופי את מחכה, עכשיו X מתנדנד, ועוד חמש דקות יגיע התור שלך ואז את תתנדנדי..."). כדאי שתביאו למקום מפגש דברים שהיא יכולה להתחלק בהם עם אחרים: פירות חתוכים, גירים לציור על המדרכה, וכדומה.
    בהצלחה ובילוי נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה אך לא ענית לי לגבי

אפרת
    31/08/2008

בת 3 שרוצה כל מה שליד אחר יש בגינה , כל מה שהיא רואה אם זה עגלה , טרקטורון לילדים היא מבקשת ואני לא מצליחה להסביר לה שהיא לא יכולה לקבל הכל .ישר היא בוכה וצועקת שהיא גם רוצה איך מסבירים להב צורה שהיא תבין כי בינתיים אני פשוט מתקשה לצאת לגינה כי אני יודעת שזה סיוט .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/08/2008

היי,
    הילדה עדיין לא מבינה, מפאת גילה, את העובדה שאין ביכולתה לקבל הכל. זה התפקיד שלך להסביר לה את "האמת המרה" הזו. אני מציעה להתמקד בהסברים שהם לא טוטאליים, לא לומר לה שהיא לא יכולה לקבל הכל בעולם, אלא להסביר באופן יותר מרוכך: "זו העגלה של הבובה של אפרת, לך יש בבית עגלה משלך (או טרקטור, או כל צעצוע אחר שיש לה), כשנגיע הביתה תוכלי לשחק בעגלה שלך..." ולהסיט את תשומת לבה.
    כדאי גם להכין את הילדה מראש לכך שבגינה יהיו משחקים של ילדים אחרים, שלא תמיד ירצו להתחלק בהם. לשאול אותה איזה צעצועים היא רוצה להביא, וכדומה.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה
    עופר מוקי
    30/08/2008

שלום, יש לנו ילד בן שנה וחמישה חודשים ישן מגיל חודשיים לילה שלם בחדר שלו חברותי צוחק ובריא לחלוטין (ברוך השם) משחק עם כולם ושמח להכיר אנשים חדשים. שבוע שעבר יצאנו אני ואישתי לסופ"ש ארוך פעם ראשונה ללא הילד שלוש לילות ארבע ימים הילד שהה אצל הסבא והסבתא וקיבל את כל החום ואהבה שסבא וסבתא יודעים לתת. המממה ... הוא שילשל כל התקופה שלא היינו לידו אבל הקפיד לצחוק ולהתנהג כרגיל עם הסבא והסבתא. מהרגע שחזרנו יותר נכון יממה לאחר מכן הוא לא מוכן ללכת לישון בחדר שלו (במהלך היום ההתנהגות פחות או יותר אותו הדבר) בוכה 4-5 שעות רצוף רועד כולו ומקיא כתגובה ליללות שלו לאחר ארבע חמש שעות אנו לוקחים אותו לחדר שינה שלנו ושם הוא נרדם כמובן לא את אותם 10 שעות שינה שהיה מורגל אליהם ולכן הוא גם עייף במהלך היום. אנחנו ממש אובדי עיצות האם להמשיך "ולאמלל אותו" במשך 4 שעות לפני שמוותרים לו, או לא לוותר בכלל להעניק לו חום ואהבה בילתי מוגבל ולתת לו לישון איתנו בחדר לאחר חצי שעה של בכי (יללות היסטריות) כמובן שניסינו את כל השיטות הידועות כמו הקראת סיפור חיבוקים כניסה כל חמש עשר דקות אבל ללא הועיל. מחכה לעיצות מוכן לעשות הכל על מנת להחזיר את המצב לקדמותו המצב נמשך כבר 6 לילות.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/08/2008

עופר שלום,
    כמה לא קל לחזור מחופשה ומנוחה זוגית, לתגובה דרמטית כזו של הילד.
    ילדים בגיל של בנכם, וגם בגיל מבוגר יותר, מתקשים להיפרד מההורים. בין אם מדובר בפרידה למספר שעות, הליכה לעבודה, או פרידה של מספר ימים. הליכה לישון אף היא סוג של פרידה עבור הילדים - נפרדים מההורים וישנים בחדר אחר. אולם פרידות הן חלק מהחיים וחופשה בת ארבעה ימים היא לגיטימית לחלוטין, חשובה לחיזוק הזוגיות ואף טוענת את ההורים באנרגיות מחודשות לטיפול בילד.
    כדאי שתסבירו לילדכם שאמא ואבא נסעו וחזרו, ומעכשיו תהיו עמו בכל ערב בבית. בעבר הצלחתם להקנות לו הרגלי שינה סדירים, ולכן אני בטוחה שתוכלו לחזור לשגרה גם כעת. נסו בשעה שלפני ההשכבה להיות פנויים אליו, וכמובן שעדיפה נוכחות שניכם כשהוא הולך לישון. תעזרו לו לקיים טקס לפני השינה - להיפרד מכם, מהצעצועים, להיזכר מה עשה היום, לדבר על התוכניות למחר. כדאי שאחד מכם יישב ליד מיטתו עד שיירדם, ירגיע, יחבק, יחזיק את ידו וכדומה. לאחר הקראת סיפור (ים) מומלץ לעמעם את האורות בחדרו של הילד כשאחד מכם לצידו, ולהשתדל להרגיע אותו במחוות גופניות (חיבוק, ליטוף, נשיקה) ופחות לפתוח בשיחה מחדש.
    בסך הכל עבר רק שבוע מאז חזרתכם, התאזרו בסבלנות ועזרו לו להירגע ולחזור לשגרה.
    בהצלחה ולילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות לילדים
    בני
    30/08/2008

אני גרוש מזה 3.5 שנים גרושתי מתגוררת ברשפון ואילו אני בקיבוץ העוגן יש לנו 2 ילדים בת 9 ובן 7 הילדים נמצאים אצלי פעמיים בשבוע כולל לינה וכל שבת שניה . בזמן האחרון הם לא באים עם חשק כי הם טוענים שמשעמם להם אצלי אן להם חברים ואז הם נתקעים מול הטלוויזיה או המחשב הם לא רוצים לעשות עימי שום פעילות ספורטיבית לא לקרוא ספרים רק טלויזיה ומחשב איך אוכל לגרום להם לשנות את המציאות איך אוכל לגרום לכךשיגיעו אלי בכיף

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות לילדים

הוספת תגובה

• פעילות לילדים

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/08/2008

בני שלום,
    ראשית בטרם אציע לך הצעות קונקרטיות, חשוב שתבדוק עם עצמך, עם הילדים (ועם אמם, במידה והדבר אפשרי), האם השינוי בהתנהגותם לאחרונה קשור באירוע מסוים שהתרחש כששהו אצלך, האם יש אנשים שנכנסו או יצאו מחייך לאחרונה, האם חלה הרעה ביחסיך עם גרושתך והילדים מגיבים לכך, האם התנהגותם קשורה ב"שעמום" כללי שלהם בחופש הגדול, וכדומה.
    ילדים בגיל ילדייך יכולים להיות שותפים בתכנון הבילוי המשותף. אפשר לברר איתם מה הם אוהבים, מה היו רוצים לעשות ביחד. אפשר להתחבר עם משפחות מאיזורך עם ילדים בגיל דומה ולבלות יחד. ואולי גם הילדים לא רוצים לעשות "משהו מיוחד" אלא פשוט לנוח ולהיות איתך. נסה גם אתה מצידך להתקרב לעולמם ולהתחבר לדברים שמעניינים אותם. למשל, תוכלו למצוא תוכניות טלוויזיה או סרטים המתאימים לצפייה משפחתית, או משחקי מחשב שניתן לשחק בזוג או בשלושה.
    בהצלחה.

אני מזמינה הורים נוספים להציע מניסיונם רעיונות לבילוי עם ילדים בגילאים אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת והחבר
    אביבה
    30/08/2008

חבר של בתי ממש גר איתנו, ישן, אוכל ובקושי מבקר בבית שלו. מפריע לנו שכל הזמן כשהם איתנו הוא חייב לחבק אותה או לגעת בה בצורה כלשהיא. כל הזמן להיות קרוב אליה. בתי דווקא אוהבת את זה. לנו זה די מפריע. האם להעיר לבתי על כך. אני פוחדת שהם יחליטו לעבור אליו הביתה ולפחות אני שמחה שהיא בבית ולא אצל מישהוא אחר. היה לה חבר בעבר ואז היא ממש היתה גרה אצלנו ובקושי ראינו אותה. האם אנחנו צריכים להתפשר? בתנו בת 20.

לקביעת תור
    סגירה
    הבת והחבר

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    31/08/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=125 id=link]הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטחון עצמי נמוך לילד בן 11
    דורית
    29/08/2008

בני בן 11 (עולה לכתה ו'). עד כתה ד', לא חשתי בבעיה מיוחדת, ומצבו החברתי היה טוב (כ-5 חברים טובים, ויחסים טובים עם שאר חבריו לכתה). בשנה האחרונה אני חשה בירידה בדימוי ובבטחון העצמי שלו. מס' החברים ירד (יש לו כ-3 חברים טובים) והוא אינו רוכש חברים חדשים ואינו מעז ליצור קשרים וליזום קשרים, גם בפעילויות כתתיות הוא נמנע מלהשתתף. כמו כן בבית הוא ממשיך להתנהג כילד קטן: מבקש רשות על כל דבר קטן, לא יוזם, מחכה שיכינו לו, שיעשו עבורו, מהסס...המצב מפריע לי מאד, ואף הוא מציין לעתים אי שביעות רצון ממצבו החברתי . כיצד ניתן לסייע לו ולעודדו מחד ליציאה לעצמאות ושיפור הדימוי והבטחון העצמי (שאולי יובילו לשיפור המצב החברתי) ומאידך, לא לדחוף אותו ולגרום לו אולי לחוש שאנו לא מרוצים ממנו וממצבו? כלומר, איך לסייע ולא לפגוע?

לקביעת תור
    סגירה
    בטחון עצמי נמוך לילד בן 11

הוספת תגובה

• בטחון עצמי נמוך

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/08/2008

דורית שלום,
    עולות מספר שאלות. האם היו שינויים בסביבתו של בנך ובתפקודו הלימודי בכיתות ד-ה? האם קודם הוא השתתף בפעילויות חברתיות ברצון? האם הקשרים שלו עם שלושת חבריו הם קרובים? האם הוא הולך לחוגים? האם קשריו עם אחיו השתנו אף הם? האם הילד נוטה תכופות לומר דברים שליליים לגבי עצמו? וכמובן באיזו מידה לכם חשוב שבנכם יהיה בעל ביטחון עצמי גבוה ומספר חברים רב.
    כדאי לשוחח גם עם המחנכת האם גם היא רואה שינוי בהתנהגותו החברתית והלימודית.
    במידה ואת רואה שינוי בתחומים שציינתיח, הייתי מציעה להתייעץ עם איש מקצוע לגבי הילד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמת או דימיון
    דיקלה
    29/08/2008

שלום, יש לי אחיין שבקרוב ימלאו לו 5 שנים. לפני מס' ימים לקחתי אותו לטיול שבמהלכו, הוא סיפר שאימו (גיסתי) בעטה, כלשונו, באחותו הקטנה (בת השנתיים כמעט) ושרטה אותו ברגל. הוא פירט והראה כיצד עשתה זאת. כשסיפרתי לאביו הוא טען, שמדובר ב"דמיון מופרז של הילד". שאלתי: האם יתכן שמדובר בדימיון פורה של הילד או שמא, עלי להתייחס לילד כאל דובר אמת ואכן, הוא ואחותו סובלים מהתעללות מצד האם? ואם אכן המקרה הוא פרי דימיונו של הילד, האם זה תקין ושכיח בילדים בגילו? (עלי לציין כי אימו של הילד אכן מראה סימני חוסר סבלנות מינימלית כלפיו וכלפי אחותו). אודה לתשובתכם המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    אמת או דימיון

הוספת תגובה

• לדיקלה

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/08/2008

ילדים בכל הגילאים עשויים לפנות במצוקתם לדודה אוהבת ועשויים גם לתפוס אירוע חד פעמי ומקרי כקיצוני יותר משהינו. למרביתנו אין כלים לדעת האם מדובר באמת או דמיון.
    אם את מתרשמת/חשה שהאחיינים שלך חשופים להתעללות, דווחי על כך ללשכת הרווחה במקום מגוריהם. ואם את מתרשמת/חשה שאחיך ואשתו מתקשים בגידול ילדיהם, תוכלי לפתוח את הנושא עם אחיך, לשמוע את קשייו ולהציע לו עזרה במידת האפשר. כמובן ששתי ההצעות שלעיל אינן סותרות זו את זו, אלא להיפך.
    בברכה ובתקווה שאחיינייך וילדים בכלל ייזכו לטיפול הורי נאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך, גב' שדה שרביט

דיקלה
    31/08/2008

אני מודה לך על תשובתך. אני רוצה לשתף אותך שאחי הגיב בכעס רב כלפיי וכלפי אימי לכשסיפרתי לו את שאירע. מאותו היום הוא מונע מאיתנו, למרבה האירוניה, מלראות את הילדים! אין לנו כל קשר עם הילדים כרגע כיוון, שאחי ואישתו לא מאפשרים להם לראות אותנו או לשוחח איתנו טלפונית וזאת למרות, שהם מודעים היטב לכמות האהבה הרבה שהילדים רוחשים לנו ואנחנו להם, כמובן. לצערי הרב, אחי מגן על אישתו בעיניים עצומות למרות, שהוא מודע היטב לתכונות השליליות הרבות שטמונות בה ומודע לחוסר הסבלנות והעצבים שהיא מפגינה כלפי הילדים. נותרתי חסרת אונים כיוון, שגם חוקית אין לי כל זכות לתבוע הסדרי ראייה עם הילדים. אני שוקלת לפנות לגורמי הרווחה כיוון שלדעתי, לישלול מהילדים את הקשר היפה שהיה להם עם הסבא, הסבתא והדודות שלהם פירושו, להתעלל בהם נפשית! (ותקני אותי אם אני טועה!). אודה לתגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדיקלה

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/09/2008

דיקלה יקרה,
    אני שומעת את התסכול, הדאגה והכעס בדברייך.
    עם כל הכאב שבדבר, אחיך וגיסתך יכולים לנתק קשר עמכם או למנוע מכם מפגש עם הילדים, וזוהי זכותם החוקית והלגיטימית.
    נראה לי שלמען הילדים ובכלל, כדאי לכם לנסות למצוא דרכים לתקשר ולהתחבר שוב. נסי להקשיב לאחיך ולהציע לו עזרה עם הילדים (במידה וחש שהוא זקוק לה), ללא ביקורת ושיפוטיות על התנהלותו כיום. במידה ואת ממשיכה להעריך שהאחיינים שלך סובלים מהתעללות, פני ללשכת הרווחה.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה עקב הולדת אח
    ענת
    29/08/2008

לביתי בת השלוש נולדה אחות. לאחר כשלושה חודשים החלה הילדה לפתח חרדת נטישה. היא תמיד צריכה את אחד ההורים לצידה. למשל: קושי בפרידה בגן בבוקר, בגינה היא לא מוכנה לעלות לבד למתקנים, אלא בלווי ההורה. קושי לשחק זמן לבד עם חברים. היא תמיד צריכה קשר עין עם אחד ההורים. אם היא לא רואה את ההורה לצידה היא מתחילה בצרחות ובחרדה. מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה עקב הולדת אח

הוספת תגובה

• תשובח לענת

ד''ר דוד וילנסקי
    29/08/2008

הייתי מנסה לברר איתה מה מקור החרדה. למשל מי טיפל בה כשאת היית בבית חולים. אולי זה היה קשה לה? אז אפשר לדבר איתה על מה היא הרגישה. האם היתה עוד פרידה ממך מאז הלידה? בינתיים הייתי מקבל את החרדה בסבלךנות ותומך בה. לא לשכנע אותו שהיא לא צריכה לפחד, אלא כן ללבות אותו למתקנים וכוי . לתת יותר זמן לפרידה בבוקר ולעט לעט לתת לא לשקם את הבטחון בהדרגה. אפשר גם לשחק משחקים של פרידה כגון "קו-קו" ומחבאוים. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מקקי בחיתול
    ורד
    29/08/2008

בני כבן 3 וגמול מעשיית פיפ בחיתול מאז היותו בן שנה ו- 4 חודשים, והיה עושה את הפיפי בשירותים. כיום כאשר יש לו קקי הוא מבקש חיתול, אף פעם לא מפספס, ולא מוכן לעשות את הקקי בשירותים/ בסיר בטענה שהוא מפחד. בני כן מסכים לשבת על הסיר/ שירותים כדי לנסות לעשות קקי אך לא עושה. פעם אחת כאשר קראנו לו את הספר "סיר הסירים" הוא עשה פעם 1 קקי בסיר, אומנם לקיןם קטנים אך עשה. כאשר בני בגן הוא מתבייש מהעובדה שהוא משתמש בחיתול וןלכן מתאפק עד לרגע שהוא מגיע הביתה ואז ישר מבקש לשים לו חיתול. סנקטנו כבר בכל הגישות, "לתת לזמן לעבור", "להתעקש" "להבטיח הבטחות ופרסים" אך שום דבר לא עוזר. אנו ממש צריכים את עזרתכם לקראת השנה החדשה ובכלל... נודה לתשובתכם המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מקקי בחיתול

הוספת תגובה

• גמילה

מיכל שמש
    31/08/2008

ורד שלום, אני מציעה לך לקרוא תשוובת אחרות שניתנו בנושא בתקופה האחרונה. הופעתו של נושא זה שוב ושוב בשאלות כאן מראה על כך שהתופעה מתרחשת אצל ילדים רבים.
    אני מציעה להוריד לחץ, לא להציע פרסים ולחלופין לא לאיים. לתת לילד טיטול כשמבקש, לעמוד על כך שיעשה את צרכיו (בטיטול) רק בתוך חדר השירותים או בפינה מסויימת, ולתת לו להוריד טיטול לבד, תוך שאתן מנגבים את ישבנו בנייר טואלט ולא במגבון כלתינוק. במקביל יש לשדר מסר שאתם סומכים עליו שכאשר יוכל הוא יעשה בסיר/בשירותים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בארוחות - זקוקה לעזרה
    חן
    29/08/2008

שלום, בני בן 8 והוא בעייתי מאוד בתחום המזון. מהמנות הבשריות הוא אוכל שניצל בלבד. הוא מאוד אוהב ג'אנק כגון שניצלונים ונקניקיות. כאשר אני מבשלת למשפחה אני צריכה תמיד לדאוג שיהיו שניצלים בשבילו. שתי הבנות בגיל 10 ו-3 אוהבות מאוד עוף קבב, שיפודים, לבבות... החלטנו שנאמס לנו להכין לו במיוחד ושמנו לו צלחת עם עוף כמו כולם. הבעיה שכאן בעלי ואני לא תמימי דעים. שנינו התחלנו בקשיחות ואמרנו לו שהוא חייב לאכול את העוף. אני חשבתי לא לתת לו לאכול כלום עד ארוחת הערב, אם הוא לא אוכל את העוף ובעלי רצה לא לתת לו לאכול כלום עד שהוא אוכל את העוף.(גם אם זה יהיה כמה ימים). מכיוון שבעלי התחיל את הויכוח עם הילד, גיביתי אותו למרות שאינני מסכימה איתו. הילד לא אכל כלום יותר מ-24 שעות.הוא התחיל להתלונן שהוא מאוד רעב וקרא לנו רוצחים. אני לא הייתי מסוגלת להמשיך והצעתי לילד חזה בתנור טרי שאני אכין (בעצם דרך לרדת מהעץ כמובן בהתייעצות עם בן זוגי שקיבל את דעתי למרות מורת רוחו). אני יודעת שהרסתי את כל העבודה ואני יודעת שהוא מפעיל מניפולציות ריגשיות עלינו,, אבל זה נראה לי מאוד לא בריא שילד יצום יותר מיממה. חשוב לציין שמדובר על ילד עם רגישות תחושתית מאוד קשה. הוא התחיל לאכול מוצקים בגיל שנתיים בלבד וגם זה במאמץ מאוד קשה. עבדנו מאד קשה על מנת לגרום לו לאכול מוצק. הבעיה חוזרת שוב ושוב. מה כדאי לעשות ? לדעתי, השיטה שאנחנו נוקטים בה היום היא שגויה כי זה הפך למלחמה ורק משניא את האוכל יותר על הילד. האם לקבל את זה שהוא אוכל רק שניצל ולהכין לו במיוחד ? או שאני מגזימה וצריך ללכת בשיטתו של בן זוגי ולא לוותר. לתשובתך המלומדת אודה

הוספת תגובה

• אכילה

מיכל שמש
    31/08/2008

חן שלום,
    תיאורך

תיאורך המפורט מכיל בתוכו מספר נושאים:
    א. שיטות חינוך.
    ב. חשיובת הסכמה בין ההורים.
    ג. שיטות האכלה.
    ד.התנהלות עם ילד בעל קשיי ויסות חושי.
    אתייחס בקצרה: כאשר מדובר בילד ללא קשיים מיוחדים, ישנם ילדים רבים הנוטים להעדפות מצומצמות באכילה (בד"כ ממשפחת השניצל ודומיו), ויש הורים שבוחרים לא לעשות מזה עניין, ולתת לילד מה שאוהב, במקביל להצעת מזון מגוון. הורים שבוחרים לעמוד על כך שהילד יאכל מגוון לעתים מצליחםי בכך, אולם חשוב להגיע לעמדה אחידה בין ההורים ולקבוע תוכנית הגיונית (שבה למשל מניעת מזון הינה מוגבלת מראש בזמן). מאחר ולילד יש קשיי ויסות, והסטוריה עם אכילה לא פשוטה, איני בטוחה האם כדאי לעלות על בריקדות עימו בנושא הזה, ואני מציעה לכם לחשוב על כך שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף , בבקשה תעזרו לי
    לי
    28/08/2008

אני בת 14 ויש לי אחות קטנה בת 6. הורי מאוד דאגנים לגבינו ומגבילים אותי בשעות היציאה ולאחרונה לא מרשים כמעט ולא מרשים לי לצאת ולישון אצל חברות.. הבעיה היא שאני ילדה גדולה ואני לא מוצאת דרך להסביר להם את זה . בנוסף הורי עובדים עד שעות הערב ואני שומרת על אחותי כל יום ואני מרגישה שברגע שהם רוצים שאני ישמור אלייה אני הם מתייחסים אלי כאל ילדה גדולה אבל ברגע שאני רוצה משהו או ללכת לאנשהו הם מתיחסיים אלי כאל ילדה קטנה .. מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף , בבקשה תעזרו לי

הוספת תגובה

• עסרה לנערה

מיכל שמש
    29/08/2008

לי שלום, אנא פני לפורום הורים ומתבגרים, באתר זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד מתפשט!
    שלי פרץ
    27/08/2008

ערב טוב, הבן שלי בן 4 ובשבועיים האחרונים הוא עושה דבר מוזר וחוזר עליו פעם ביום לפחות. הוא מוריד את המכנסיים והתחתונים ומראה לנו את הטוסיק שלו שוב ושוב וצוחק כאילו זו ממש בדיחה. אנחנו לפעמים צוחקים קצת כי פשוט קשה שלא אבל אני מסבירה לו שזה לא יפה ובמיוחד ליד אנשים . אני מפחדת שלא יעשה זאת ליד אנשים זרים.לא רק בגלל בושה...אם כל מה שקורה היום זה מפחיד. אציין כי לאחרונה נולד לו אח (לפני חצי שנה כמעט) וגם עברנו לגור אצל הסבא והסבתא שלו לפני חודש! אשמח אם תייעצו לי מה לעשות בעניין. בתודה ובברכה שלי

לקביעת תור
    סגירה
    הילד מתפשט!

הוספת תגובה

• הילד מתפשט

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/08/2008

שלי שלום,
    בנך מבין כי יש דברים שמקובלים ודברים שאינם מקובלים בחברה, ובודק את הגבולות. ייתכן שזו תגובה לכך שמצופה ממנו כאח בכור "להתנהג כמו גדול" והוא מראה למבוגרים שגם הוא עדיין ילד קטן. אפשר גם שבעקבות המעבר לבית הסבים, הוא נדרש לשמור על גבולות נוקשים יותר משהיו בביתכם (למשל, אולי אצלם אסור להרעיש בשעות מסוימות שהיה ניתן בביתכם, או שאינו יכול לפזר את צעצועיו בעת המשחק באותה מידה), וההתנהגות היא תגובה לכך.
    תגובתך היא טבעית ומתאימה - לפעמים צוחקים איתו ובמקביל חשוב להסביר לו שזו התנהגות לא מקובלת בחברת אנשים.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה עם תאומים בני שלוש
    ל.ס.
    27/08/2008

שלום, אני אב לתאומים בני שלוש (פחות חודשיים). בקרוב (מאוד) אנו עוברים דירה (לעיר אחרת, אבל ללא שינוי גן), ואשמח לקבל עצות מהי הדרך הנכונה לפעול בכל הנוגע לילדים לגבי המעבר. אנחנו כבר מדברים איתם זה זמן מה על "הבית החדש" ועל זה ש"נארוז הכל הכל ונעבור לבית חדש" ויהיה שם יפה וכו' וכו', והם נראים די נלהבים, אבל אני חושש שכשהשעה תגיעה יהיה להם קשה וירצו לחזור "הביתה". כיצד מומלץ לפעול? כדאי להראות להם את הבית החדש לפני שעוברים? (אני חושש שמראה של בית ריק יבהיל אותם - אני מניח שקשה להם לדמיין אותו עם הרהיטים שלנו). ביום המעבר הם אמורים ללכת לגן בבוקר ולחזור ישר לבית החדש. האם כדאי "להגיד שלום" לבית הישן באותו בוקר? יש דברים מסויימים שמומלץ לעשות? תודה רבה! ל

הוספת תגובה

• מעבר דירה

מיכל שמש
    27/08/2008

ראשית, בשעה טובה!
    כדאי לשתף את הילדים באריזת הצעצועים שלהם בארגז מיוחד. כדאי לצייר להם את החדר החדש, ולומר להם היכן ימוקם כל חפץ (מיטה , ארון), על מנת להבטיח "הכרות" מוקדמת עם הדירה. לאחר שעוברים, יש לתת לכל ילד לפרוק את הארגז המיוחד שלו, ולהחליט היכן להניח את הצעצועים.חפצים אליהם הילדיםקשורים במיוחד יש לשים בהישג יד בעת המעבר.
    בנוסף להבטחה שהבית החדש יהיה יפה, יש לתת לגיטימציה גם לצער שיבטאו הילדים, שנקשרו כבר לבית הישן. המעבר טומן בחובו גם חרדות, אולם בכללו הינו תהליך שטוב למשפחה, וכך יחוו אותו גם הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיון אצל ילדים
    עידית
    27/08/2008

בני בן השנתיים מתכונן ללכת לגן הילדים וכמה ימים לפני הוא אומר לי שהוא לא יחזור מהגן כי הוא יהיה בשמיים. דבר זה מאוד מלחיץ ומפחיד - האם יש ממה להילחץ? תודה רבה לעונים, זה ממש מלחיץ.

לקביעת תור
    סגירה
    דמיון אצל ילדים

הוספת תגובה

• אמירה של ילד

מיכל שמש
    27/08/2008

עידית, לפני שאת נלחצת כדאי לשאול את הילד למה התכוון, ומה זה "להיות בשמיים". האם יתכן שנחשף לביטוי כזה בסביבתכם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהקשר לשאלתך..

עידית
    27/08/2008

לא באופן ישיר, ישנם אולי שירים שכלולים בהם המילה שמיים, אבל ממש לא דיברנו איתו על זה, מה שכן הוא ראה חדשות לפני כמה ימים שהיה בו הסיפור של הילדה רוז. חשוב לציין שהילד מאוד חכם לגילו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדים וסיפורה של רוז

מיכל שמש
    29/08/2008

עידית, אם אכן זהו המקור לאמירתו של הילד, כדאי לשוחח עימו על כך. העקרון המנחה בשיחה עם ילד הוא ללכת לפי הקצב שלו, לאן שהוא מכוון. תבדקי קודם מה הוא יודע, ובכל מקרה ניתן לומר שזה קרה במשפחה בה יש הרבה קשיים, ובדרך כלל, ודאי אצליכם, הורים אוהבים את הילדים ושומרים עליהם. בהקשר של הגן, יש לתת לגיטימציה לחששות, ולומר שאתם בטוחים שישוב מהגן אליכם, ואתם מחכים לו ושומרים עליו- הן הגננת בגן, והן אתם בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל...

עידית
    29/08/2008

אני לא בטוחה שבגלל שהוא ראה את החדשות אז הוא יודע פתאום הכל... בחדשות לא אמרו את המילה שמים וכמעט ולא התייחסו לתוצאה של הילדה, אז קשה לי להאמין שהוא הסיק מזה דברים.. בכל מקרה תודה על העזרה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן השנתיים וחצי פשוט לא סובל את
    shlomit
    27/08/2008

שלום! בני בן השנתיים וחצי פשוט לא סובל את סבתא שלו! כשהיא מגיעה מתחיל האנטגוניזם. מנסה להרביץ, כועס עליה, לא רוצה שהיא תתקרב אליו רוצה רק את אותי. ניסיתי להיות נוכחת ולהשרות אווירה של בטחון אך הוא ממש מקלל אותה ומנסה להרביץ גורם לה להרגיש בלתי רצויה.היא מצידה נעלבת ו"מפסיקה להיות חברה שלו", מנסה לחנך אותו. אני ניסיתי לשנות את המצב- כלומר אם הרביץ או קילל ביקשתי ממנו לגשת לחדר שלו להרגע קצת כי לא מתנהגים כך לסבתא. כלום לא עבד. ניסיתי לעודד אותם לעשות דברים כיפים יחד בלי שאהיה בסביבה (יצאתי לחדר אחר הסבתא החביבה והצעירה לא אוהבת לרדת לגינות ולמשחקיות). אך הילד ממשיך וחוזר אל אמא, ולא סר למרותה של סבתא הכועסת והנרגנת. עכשיו הסבתא מציעה לקחת אותו לכמה שעות אליה הביתה. הילד כמובן לא רוצה ולי לא בא להכריח אותו (נדמה לי שעדיף משהו הדרגתי בסיטואציה שנוצרה). מה גם שהיא לא ממש עיקבית במחוות שלה, יתכן שהוא ישהה אצלה כמה שעות (מה שכבר קרה) ואז היא תעלם לשבועיים. מה עושים?????בני לא מוכן לקבל את חברתה של סבתו, וכמובן אין בכוונתו לקבל את מרותה...כלום לא עוזר לא בטוב ולא בקשיחות.מה הדרך הטובה לבניית יחסי אמון? שירן.

הוספת תגובה

• יחסים עם סבתא

מיכל שמש
    27/08/2008

שירן, עולות פה שתי שאלות:
    א. למה הילד מתנהג כך אל הסבתא?
    ב. מה לעשות?.
    לגבי השאלה הראשונה- האם מדובר באימך או בחמותך? מה יחסך ויחס אבי הילד אליה? יתכן שהילד קלט משהו.
    לגבי השאלה השניה - נשמע שאת נוהגת נכון, ומנסה לחבב את הסבתא על הילד בהדרגתיות, במקביל להוקעת התנהגות שלילית שלו ישירה כלפיה. יש להסביר לסבתא שהיא לא צריכה להיעלב מילד כה צעיר, אלא לנסות לרכוש את אמונו בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות למיכל שמש - אודה לתיחסותך

shlomit
    29/08/2008

מיכל שלום רב! מדובר בחמותי. אמת - אני לא מחבבת אותה אך אני לגמרי קורקטית איתה ושומרת על מערכת יחסים סימפטית למדי איתה. ללא מריבות וכד'. אנו לא מדברים ליד הילד עליה קשה לי להאמין שהיא קלטה משהו. שנינו מאוד רוצים שיהיה לו קשר עם הסבתא ומאמינים בחשיבות הנושא. העניין הוא ש בני אקטיבי וספורטיבי ומשתעמם מהר מפעילות ביתית...היכיף שלו הוא יותר המרחבים הפתוחים (גינות, משחקיות, הצגות ילדים, הפעלות מוזיקליות, בריכה, ים ועוד). הסבתא מסרבת לצאת "למרחבים" בטענה שחם בחוץ וגם שיש לה בעיה רפואית שמונעת ממנה לנוע במרחב בחופשיות. אז נשארת רק הספה שלנו בבית! רק בבית שלנו (אצלה זה בעייתי כי היא חוששת שישבור משהו) ובבית הוא מטפס על הקירות ולה אין סבלנות להעסיק אותו כי זה דורש המון סבלנות (כפי שציינתי הוא מאוד אקטיבי וחסר קשב וריכוז ומאבד עניין מהר מאוד מאוד בהדבקות, ציור, בצק, פאזלים, ספרים - לא בבית סיפרנו כמו שאומרים). השאלה מה עושים? מצד אחד אני מאוד רוצה שלילד תהיה מערכת יחסים טובה או לפחות נורמטיבית (בלי דחיה מצידו של הילד). מצד שני, הסבתא לא מסוגלת (ריגשית ופיזית) להכיל את הילד ולהתחבר לצרכים ולרצונות שלו. והוא מצידו מגיב בתסכול רב. איך מגשרים בין העולמות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים עם סבתא

מיכל שמש
    29/08/2008

שלומית,
    גם ילד אנרגטי בן שנתיים וחצי יכול להסתדר עם סבתא שאינה אנרגטית כמוהו, לזמן מסוים. כדאי למצוא דרכים לאפשר להם "יחד", כאשר הילד ימתן התנהגותו לזמן קצוב, ובזמנים אחרים הסבתא תצא איתו למקומות מווזגים וחביבים, בהן מתאפשרת לו תנועה, כמו משחקיה למשל. לא הייתי מזלזלת ביכולתו של הילד להבין מסרים סמויים שלכם, ההורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה