מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה בלילהוסקר שרון03/09/2008
יש לי ילדה בת שנתיים וחצי . לפני 3 חודשים התחלנו גמילה מטיטולים. ביומיים הראשונים התחלנו רק ביום . ביום השלישי לאחר מקלחת לפני שינה היא סרבה לשים טיטול ואפילו אמרה אני ילדה גדולה ששמה תחתון . אני כמובן שמחתי ושמתי לה תחתון ולעצמי חשבתי כשהיא תרדם אני אשים לה טיטול . לשמחתי שכחתי לשים לה והיא התעוררה יבשה, וכך בימים שלאחר מכן הגמילה עברה בסדר גמור למעט פיספוסים הן ביום והן בלילה בבית או בגן אבל לא משהו חריג במיוחד . לפני כחודש היא התחילה לפספס בלילה באופן קבוע (לפעמים 3 פעמים ביום) ביום היא בסדר גמור , מבקשת ואפילו הולכת לבד לשירותים . רצוי לציין שלא חל שינוי בסביבה שלה ולא קרה אירוע חריג או מיוחד . היא נמצאת במסגרת גן והפספוסים החלו לפני שהסתיים הגן . לאחרונה התחלתי לקחת אותה לשירותים באמצע הלילה בדרך בחצות (היא הולכת לישון בערך בשמונה) וגם זה לא כ"כ עוזר . היא הפסיקה את הדיסה לפני השינה קצת אחרי הגמילה ,מרצונה היא פשוט לא מבקשת יותר דיסה בלילה . איך אני יכולה לעזור לה ללמוד לא לפספס בלילה, אני לא רוצה לחזור לטיטולים כדי לא לבלבל אותה (היא גם לא תסכים) . בתודה מראש שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה בלילה
מיכל שמש03/09/2008שרון שלום,
אכן יש ילדים מסויימים שנגמלים ביום ובלילה יחד, ויש ילדים אחרים עבורם הגמילה בלילה לוקחת זמן ממושך יותר. ביתך נגמלה ביום , ללא כל קושי, בגיל צעיר יחסית. מאחר ואינה מראה כרגע בשלות לגמילה בלילה, הייתי מחכה עם זה, ואם היא מתנגדת לטיטול ניתן להתשמש בנתיים בתחתוני גמילה. אני אישית לא בעד להעיר ילד בלילה, שכן כך הוא לא לומד לשלוט על צרכיו בעצמו. כמו כן , לא כדאי לשים לה את הטיטול אחרי שנרדמת, בלי שתרגיש, שכן היא אמורה להיות שותפה בתהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך גורמים לילד ליזום??שמרית02/09/2008
כיצד גורמים לילד מתבגר להכין שיעורי בית לבד, להתקלח וכל היוצ"ב, בלי שיאמרו לו כל הזמן ויעמדו לו על הראש???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי לתת לו להסריח עד ש..
אמאלה202/09/2008החברים שלו יעירו לו? גם שיעורי בית זו אחריות שלו- אפשר לשוחח עם המורה ואיתו להגיע לאיזשהו הסכם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתבגר
מיכל שמש03/09/2008שמרית שלום, אנא פני לפורום הורים למתבגרים באתר זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחף גדול לממתקיםinbal02/09/2008
שלום רב, בתי בת החמש משוגעת על ממתקים. מובן שכוווול הילדים בעולם מתים על ממתקים. אבל היא ממש נדלקת שאני מרשה לה ממתק. בתחילה סביב גיל שלוש, לא היו בבית ממתקים והיא היתה הולכת לחברים ושם מתכבדת ברצון. לאט לאט ראיתי שאם אין בבית אז היא ממש באטרף ושהיא רואה אצל מישהו אחר אז היא נעמדת לידו ומבקשת עוד ועוד. אז החלטתי להכניס הביתה ולתת לה לאכול בלי הגבלה...היא אכלה באמת בלי הגבלה. אז החלטתי להגביל לממתק אחד ביום..יש בבית מעט ממתקים, ןהיא יודעת שאחרי הגן מותר ממתק (גם אם היא אכלה בגן ממתק או בגינה) . יוצא שהיא אוכלת כל יום לפחות פעם אחת ממתק (מסטיק.סוכריה הם העדיפים עליה), והיא עדיין באטרף והעיניים נוצצות שילד אוכל לידה ממתק. שאלתי היא מה עלי לעשות כך שלא יגרמו לה הפרעות אכילה בגיל מבוגר יותר. הרי עוד שנתיים היא כבר תוכל לקנות לעצמה ממתק בחנות ולא יהיה "משגיח" עליה? האם לא יהיו לה הפרעות אכילה? כרגע היא מבנה גוף רגיל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתקים
מיכל שמש03/09/2008ענבל, נשמע שאת נוקטת בגישה נכונה. כדאי לומר שמותר ממתק אחד בלבד ביום מסיבות של בריאות ושמירת השיניים, ולא לדבר בגיל הזה על השמנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו מצאנו פתרון דומה
דפנה04/09/2008הבן שלי בן 3.5, לפני שנה הוא היה אותו דבר עם ממתקים, מבקש מאחרים + עיניים נוצצות :), התחלנו לפני שנה כמעט לעשות אותו הדבר (ממתק אחד אח''צ), אבל גם יש לו מגירה לממתקים שהיא רק שלו, בגובה שהוא מגיע, במטבח. אנחנו מוסיפים לשם ממתקים מדי פעם כשניגמר, והוא לבד לוקח ממתק אחד ביום, לבחירתו ממה שיש במגירה. בהתחלה היה ממיין אותם הרבה ומסדר ומתעסק עם המגירה, אבל ככל שעובר הזמן ככה הוא פחות עסוק בממתקים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה ודברים נוספיםגלית02/09/2008
בתי בת ה 6, ילדה נבונה עצמאית ומאוד בוגרת, אינה ישנה במיטתה ולא ישנה במיטתה לילה רצוף מעולם. נקטנו בכל השיטות המומלצות. גם אם מרדימים אותה במיטתה אחרי סיפור וטקס קבוע, בבוקר היא נמצאת במיטה של אחד מאחיה או שלנו. כל היום היא עסוקה במו"מ בנושא השינה: "היום יום שישי אפשר" "ורק היום" " ופעם אחרונה" ועוד ועוד תירוצים. בנוסף היא סובלת מחרדות ופחדים שמקורם במציאות אותה היא שומעת כבת זקונים בבית עם אחים בני עשרה. למרות שאנו משתדלים מאוד שלא לחשוף אותה לתכנים שעלולים להלחיץ אותה. וזה יכול להיות פחד ממחלות (אין חולים במשפחה), תאונות, מלחמות ועוד. לאחרונה שמעה במקרה ויכוח טלויזיוני בנושא חיסונים היא נכנסה ללחץ שהתבטא בבכי היסטרי, כמובן שהסברתי לה בהתאם לגילה, מהו חיסון? מטרותיו? התועלות שלו? ונתתי לה דוגמא את שיתוק הילדים כמחלה שנעלמה מהעולם. לאחר כמה שעות בצרחות היסטריות התלוננה על כאב ברגל ורק אחרי שהצלחתי להרגיע אותה אמרה שהיא חושבת שיש לה שיתוק ילדים. כשראתה בשדה התעופה גמדה התעוררה בלילה בבהלה ובכי שנראה לה שהיא גם גמדה והיא לא תגדל לעולם.. אשמח לקבל עיצה איזה טיפול יעיל במקרה כזה: תרפיה/פסיכולוג/הדרכה לנו ההורים האם הפחדים תואמים את הגיל? ומה אומרים כשהפחד הוא אמיתי ואינו ניתן להפריך אותו באופן מוחלט, לא מדובר במכשפות ושדים??? ומדוע היא מתעוררת באמצע הלילה, באופן קבוע? אודה על תשובתך גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
מיכל שמש03/09/2008גלית, נשמע שיש לך שאלות רבות, ואת מודאגת ממצבה של ביתך. הפחדים המתוארים הינם מעבר למצופה בגיל זה, ונראה שגורמים סבל רב לילדה ולכם. כדאי אם כן לפנות לעזרה מיקצועית. פסיכולוג אליו תיפנו יוכל להחליט לאחר שיחה עימכם והתרשמות מהילדה אם לבחור בדרך של טיפול לילדה, הדרכה לכם, או שילוב בין השניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם חרדותיעל -דחוף01/09/2008
יש לי 3 ילדים בני 12/11/6 . בני בן ה 11 הינו ילד רגיש במיוחד מאז שהוא תינוק. זה מטבטא ברחמנות יתר .דאגנות מופנמות. לאורך השנים האחרונות התבטא הקושי במיוחד בהרדמות בלילה הוא היה מגיע אלינו למיטה או שפשוט היה נשאר ער עם טלויזיה בחדר המון זמן עד שנרדם. לאחרונה בני החל לספר לי כי פוחד שהוריו(אנחנו) נמות וכי יש לו מחשבות מאוד רעות.וכששאלתי מה גרם למחשבה הזו ?אמר שזה פתאום מופיע,סתם ,אפילו מהתבוננות בשמים הוא נמצא במצב חרדה ופחד מאוד גדול.בשיחה איתי פחד אפילו לומר "מוות" וביקש עזרה ואם יש "מכונה" שמוציאה מחשבות כאלו. מהראש. הילד היה בטיפול באומנות 3 שנים עד השנה הזו.ונראה שיפור יחסית .נראה יותר שליו ופתוח. בני מאוד אהוב ומקובל בקרב חבריו, היו תקופות בהן הסתובב אחרה"צ עם חברים ואילו לאחרונה כמעט ולא יוצא מהבית אלא רק צופה בטלויזיה. אנא עזרו לי מה עליי לעשות בכדי לעזור לו. קבעתי תור לפסיכולוג ילדים אך אין לי המלצות עליו איך אדע לבחור מטפל?ואיזה טיפול מתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עם חרדות
ד''ר דוד וילנסקי02/09/2008במקום ראשון את יכולה להתייעץ עם רופה הילדים או משפחה של הילד. אם יש תחנה לבריאות הנפש לילדים באיזור המגורים שלכם אפשר לשאול גם שמה. אפר גם לשאול את פסיכולוגית או יועצת בית הספר על המלצה לגבי פסיכולוג קליני. בינתיים הייתי שומר על קשר הדוק עם הילד. בהצלחה, ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות ילד בן 4רחל01/09/2008
שלום יש לי בן בן 4 עוד מעט והחופש הגדול עשה את שלו. הוא ילד מופנק תמיד היה אבל אף פעם לא התנהג בצורה כזאת. בתקופה האחורנה הוא מקלל, מרביץ לי אבל בצורה נוראית מה שלא היה אף פעם. תמיד אם לא היו נותנים לו משהו אז הוא היה עושה פוברוקציה ובלגן אבל אף פעם לא היה מקלל ומרביץ ולא מעיף דברים, פותח ארונות וסוגר בחוזקה ורוצה לשבור כל מה שרואה זורק חפצים ומשתולל פתאום מוריד חולצה באמצע הרחוב זה לא היה אף פעם ומעולם. אני כבר באפיסת כוחות מותשת ומיואשת מאוד לא יודעת מה לעשות. מאז תחילת החופש הוא ישתנה נורא ממש להגיד פרא אדם. הוא ילד טוב עד שתוקף אותו התקף הזעם ואז זהו אין עם מי לדבר זה פשוט נורא. בבקשה עזרה אני פניתי להתפתחות הילד על מנת אולי לקבל פסיכולוג ילדים לראות מה עושים. אבקש בבקשה לקבל תשובה דחופה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ל רחל
ד''ר דוד וילנסקי02/09/2008זה קל לי להגיד לך "תשימי לו גבולות" אבל כנראה זה לא כל כך קל לך ליישם (דרך אגב האם יש אבא בתמונה?) ולכן טוב שפנית לעזרה מקצועית. חשוב שגם יבדקו את הילד לראות שאין סיבות פיזיולוגיות להתקפי זעם שלו. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבעיית התנהות של ילד בן שנה ועשרהמירי ליבוביץ01/09/2008
שלום רב. אני אמא לשני בנים מקסימים. עילי בן השנה ועשרה חודשים ואיתי בן החודש וחצי. ברצוני לציין כי הגדול שלי קיבל את אחיו הקטן יפה מאוד זאת לאור העובדה שהיה עימי בבית עקב חופשת הקיץ הגן. הבעיה איתו שהוא לא מוכן להתפשר על כלום, הוא לא מוכן לחלוק צעצועים עם חברים אחרים. הוא מכה ונושך בעיקר אותי ומודע למעשיו מכיוון שניסיתי להסביר לו בדרכי נועם שכך לא מתנהגים אך זה לא עזר. ניסיתי את שיטת פינת המחשבה אך זה מיצה את עצמו מהר מאוד. בני בעצמו הולך לפינה לבד. גם שיטת שלוש הדקות בחדר לא עזרה. התנהגותו גורמת לי להתבייש לקחת אותו לגן השעשועים או לארח חברים בבתינו. ההתנהגות שלו מתסכלת אותי וגורמת לי להיות חסרת סבלנות כלפיו. תשומת לב לא חסרה לו , לא מהסבא וסבתא ולא מאיתנו הוריו. אשמח לקבל עיצה מה אפשר לעשות וכיצד אני יכולה לגרום לבני להירגע ולנו הוריו לקבל מעט שקט!!!! התנהגותו גורמת לי להרגיש כישלון כאם. מכיוון שאנני דוגלת בלחנך ילד בעונשים ובצעקות אך אני מוצאת את עצמי מאמצת אל חיכי את הפיתרון הזה. תודה- אמא מתוסכלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובח למירין
ד''ר דוד וילנסקי02/09/2008בגיל הזה הרבה ילדים לא מוכנים להתחלק עם ילדים אחרים ולכן את לא צריכה להבייש. כדאי "לא לשים מכשול לפני עוור" ולנסות לארגן מפגשים עם בני גילו כך שלכל אחד יהיה משהק דומה והוא לא יצטרך להתחלק. לגבי תוקפנות הייתי מנסה להגיב ב3 שלבים: 1) לשים במילים את סיבת הכעס (אני מבינה שזה מאד מרגיז שאנחנו צריכים לחזור הבייתה עכשיו) 2) לתת לו אפשרות שכן מותרת להביע את הכעס (אתה יכול להגיד אוף! או לתת מכה לבובה) ו3) לשים את הגבול (אבל אתה לא יכול להרביץ לאמא) וכמובן לא לתת לו גישה אלייך כדי להרביץ לך. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהדקלה פ01/09/2008
היי אני אמא לילד בן שלוש שנמצאת בשבוע ה-40 להריונה מזה כ4 חודשים אני מנסה לגמול את בני מחיתולים וזאת בידיעה שאינו מוכן,(לעיתים רחוקות הוא מודיע על עשייתו בחיתול )ואינו מעוניין בכלל לעשות באסלה אפילו טיפה אחת בעקבות ההריון הוא השתנה מאוד רצונו שוב להיות תינוק זה מתבטא בפינוק יתר בפחד נטישה בבקשת בקבוק דייסה יותר מהרגיל ובביטויים צובטים כגון"אמא נכון שאני התינוק שלך" אמא את אוהבת אותי" וכו' ניסיתי וניסנו לדבר איתו ולשתף אותו הרבה שתכף תוולד לו אחות קטנה אך הןא תמיד מעביר נושא גם כשמדברים איתו על החיתול והשירותים יש לציין שהכל נעשה בנועם וסבלנות ובמיוחד הבנה השאלה שלי עד מתי היום הוא נכנס לגן עירייה והם אינם משתתפים בהבנה הזאת דבר שמקשה עליי נפשית כי אני לא מעוניינת שהגמילה תעשה בלחץ האם יש משהו שאולי פיספסתי מלעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדקלה
ד''ר דוד וילנסקי02/09/2008זה לא הזמן המתאים לתהליך גמילה. צריך לגייס את צוות הגן לא ללחוץ בכלל בנושא כרגע ואם את לא מצליחה לגייס פסיכולוגית של הגן או מפקחת כדי שיבינו שזה לא הזמן עכשיו. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים לבן 6א.01/09/2008
בני בן 6 עלה היום לכיתה א' . אתמול בבוקר הוא ראה סרט שהפחיד אותו הוא התקשר אלי לעבודה בוכה עם צרחות שהוא לא רוצה להשאר בביית הבייבי סיטר לקחה אותו וירדו למטה לגינה. במקביל עד הצהריים הטלפונים לא הפסיקו לצלצל וכל הזמן הוא בוכה ומפחד מהסרט שראה. כשהגעתי הביתה הוא לא רצה לעלות לאכול כל הזמן פחד תמיד דאג שמישהו יהיה לידו . ללכת לשרותים לבד הוא לא רצה להתקלח לא רצה בלילה הוא התעורר כל 10 דקות והיה בהיסטריה שהוא מפחד . כל הלילה לא ישן. היום בצהריים כשהגענו הביתה גם לא רוצה להיות בבית. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים לבן 6
ד''ר שירי שדה שרביט01/09/2008לא. שלום.
בנך התחיל היום את לימודיו בבית הספר. זה ארוע מרגש מאוד, אבל גם מעורר חששות ופחדים. ייתכן, כי כבר אתמול הוא היה קצת לחוץ, והסרט שראה הפחיד אותו עוד יותר על רקע ההתרגשות לקראת כיתה א'.
לא תמיד ילדים (או מבוגרים) מסוגלים לקשר את רגשותיהם לאירוע הנכון, וסביר שבנך קישר את העוררות הרבה והחרדה שחש - לסרט, ולא לתחילת ביה"ס.
בימים ובשבועות הקרובים הוא יזדקק לנוכחותך ולהרגעתך. כדאי שתבלי עם בנך בשעות אחה"צ ככל שניתן, תני לו לבחור באיזה פעילות ירצה שתעסקו (או שיהיה עם עצמו כשאת בסביבה) ועזרי לו לחוש שליטה בחייו - להחליט מה ילבש לביה"ס, לסדר את התיק יחד איתך, להכין את הכריך וכדומה. היי עקבית במסר שאת לצידו ודואגת לו, והרגיעי אותו גם בחיבוקים ונשיקות. השתדלי גם שהפרידה בבית הספר תהיה הדרגתית, שהילד יידע בדיוק מתי ומי לוקחים אותו, וכדומה.
כניסה הדרגתית טובה לכיתה א', תאפשר לבנך להיות פנוי מבחינה רגשית לאתגרים שבית הספר יעמיד בפניו
בהצלחה, ושנת לימודים מוצלחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ל"א"
ד''ר דוד וילנסקי01/09/2008הייתי מידעה את המורה על מה שקרה כדי שהיא יכולה לתמוך בו גם במסגרת בית הספר וכמובן גם הייתי תומך בו בבית - ללוות אותו לשירותים, ל'שון איתו בחדר וכוי.. אם יש לך מטפל בביופדבק באיזור הייתי פונה אליו ללמד את הילד טכניקות של הרפיה במיוחד נשימות מרגיות. הייתי מעודד אותו לצייר את מה שהיה מפחיד בסרט. הייתי מכבד את הפחד אבל גם מדבר בטון של אופטימיות שזה יעבור עם הזמן. יכול להיות שכדאי לשקול תרופה ללילה לעזור לו (ולכם ) לישון מפני שחוסר שינה יכול להוריד את כוחות ההתמודדות שלו עוד יותר. תספרו איך אתם מתקדמים. ד"ר וילנסקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בפרידהסטפני01/09/2008
שלום, אנו הורים לשני בנים מקסימים הבכור בן 5 וחצי והקטן בן שנה ו 8 חודשים. הבכור מאז ומתמיד יש לו קושי בפרידה מאיתנו . כאשר אנו לוקחים אותו לגן הוא מתחיל לבכות ולבקש להישאר עם אמא. הוא בוגר,חכם ואחראי. כאשר אחיו הגיע לעולם חששנו מתגובתו אך להפתעתנו הרבה הוא קיבל אותו עם המון חום ואהבה. גם כשאחיו עדיין לא היה בתמונה , היינו לוקלחים אותו לגן והיה לו מאוד קשה להיפרד מאיתנו. ההתנהגות הזו מגיע בתקופות .ישנה איזשהי רגיעה קצרה אך אח"כ הוא שוב חוזר לבכי מרורים ותחנונים. הגננת בגן שלו מאוד תומכת ואף ניסינו את שיטת המדבקות על כל יום שעובר ללא בכי עם פרידה יפה הוא מקבל מדבקת סמיילי ובסוף השבוע עם הוא צבר את כולם יקבל מתנה . זה החזיק מעמד כחודש ימים. הוא נכנס לגן יחסית מאוחר בגיל שנה ו9 חודשים. לפעמים הוא מבקש לישון אצל סבתו ואנו כ"כ שמחים שזה מגיע מצידו ומכינים לו תיק עם כל הדרוש אנו נוסעים לארוחת ערב שישי וכאשר אנו מתכוננים לחזור הביתה הוא משנה את דעתו ורוצה לחזור עימנו הביתה. מה ניתן לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בפרידה
ד''ר שירי שדה שרביט01/09/2008סטפני שלום,
בנך מצד אחד חש עצמו ילד קטן שאינו מסוגל להתמודד עם העולם ללא נוכחותכם, ומצד שני הוא גם מייחל להיות גדול ולהצליח להיפרד וליצור קשרים עם אנשים נוספים מלבדכם (כמו הסבתא). שני המצבים טבעיים עבור ילדים, אולם עם ההתפתחות הילד ירוויח יותר אם יוכל להיפרד, להיות עצמאי יותר ולהתחבר בקלות עם בני גילו ללא עזרת המבוגרים.
תפקידכם כהורים הוא לסייע לבנכם בקושי שלו להסתדר בלעדיכם. חשוב לאפשר לו לעתים להיות ילד קטן ותלותי, ובמקביל לעודד מאוד התנהגויות עצמאיות, להחמיא לו כאשר הוא מתנהל באופן "בוגר, חכם ואחראי" כדברייך. ניתן לתת לו תפקידים בבית התואמים לגילו ולעודד אותו להתמודד במשימות שדורשות מעט פרידה - למשל, לשלם למוכר במכולת כשאתם עומדים מאחוריו, לחייג לחבר להזמין אותו אליו כשאתם רק אומרים לו את הספרות והוא מחייג, וכדומה. כל ההתנהגויות הללו הן התנהגויות של עצמאות ובהן הילד מפנים שהוא מסוגל להסתדר ויש לו את הכישורים.
בנוסף, חשוב גם שתבדקו עם עצמכם באיזו מידה הקושי של הילד להיפרד מכם מבטא קושי משפחתי עם פרידות, עצמאות ותלותיות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים בלילהדנה31/08/2008
יש לי שתי בנות מקסימות בנות ארבע ושש. הקטנה נרדמת בקלות יחסית מאז שהיתה תינוקת, אבל הגדולה סובלת לאורך כל השנים מקשיי הירדמות ושינה רצופה בלילה. עד לפני שנה היא נהגה להגיע למיטתינו באמצע הלילה ולהישאר שם (בהסכמתינו) עד הבוקר. היתה אף תקופה לא מבוטלת בה דאגתי להניח למרגלות המיטה מזרון קטן לשימושה. הפסקנו את נדידת הלילה לפני כחצי שנה, כשעברנו דירה, בעקבות התנגדותו של בעלי לעניין (שניתמכה גם ע"י קרובי משפחתינו משני הצדדים). בפועל הילדה ממשיכה להגיע למיטתינו מספר פעמים בלילה (וגם אחותה הקטנה שמתעוררת מידי פעם מופיעה אצלינו, לא בהכרח כשגילתה שהיא לבד בחדר, אלא לפעמים אף לפני כן). בניגוד לקטנה, הגדולה חווה פחדים שלעיתים מכניסים אותה ללחץ ומצוקה של ממש. מה שיוצא בעצם זה מצב בו אני "מטיילת" ארבע או חמש פעמים בלילה כדי להחזיר אותן למיטות, עד שמתייאשת בשלב כלשהו ואז אנחנו נדחסים במיטה עד הבוקר (מה שלא היה קורה כשהיה מזרון בחדר, והן יכלו להגיע ולישון בחדרינו עד הבוקר מבלי להפריע). מנקודת מבט מקצועית, האם זה באמת כל כך גרוע לילד, כשהוא ישן בחדר ההורים רק כשהוא במצוקה באמצע הלילה (בערב אני תמיד עומדת על כך שכל אחת תלך לישון במיטתה!)? או שיתכן שהמצב המתסכל של חוסר הסבלנות לפחדים שלה באמצע הלילה אף מזיק יותר? (אותי בילדותי נהגו הורי להשאיר במיטה לבכות עד שנירדמתי, ועד היום בלילות כשאני מתעוררת הפחד עוד נשאר...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים בלילה
ד''ר שירי שדה שרביט01/09/2008דנה שלום,
לגבי שינה של ילדים עם הוריהם, הדיעות חלוקות. לטעמי זו החלטה ערכית שעל שני ההורים לקבל יחד. דברייך רימזו על כך שלא היית שותפה מלאה להחלטה להוציא את המזרן מחדר השינה.
חשוב שבן זוגך ואת תחליטו יחד כיצד ברצונכם להתמודד עם ההתעוררויות של הבנות במהלך הלילות. חשוב מאוד לאחר ההחלטה, שתסבירו אותה לבנות ותשמרו על הגבולות והכללים. ברור, שקשה מאוד להמשיך להציב גבולות במהלך הלילה, כשאתם עייפים ורוצים לחזור לישון מהר ככל האפשר. אולם אם הילדות יחושו שהכללים לא נשמרים, ושהוריהן אינם עקביים - הדבר עלול דווקא להעצים את חרדותיהן.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממוצץ -גיל שלוש וחציאפרת31/08/2008
אני רוצה לגמול את ביתי ממוצץ ואף התחלתי בניסיונות לאחר שבדקתי אפשריות שונות כגון - בית למוצץ ורק שישנים לוקחים מוצץ ואפילו גזרנו ביחד מוצצים שתבין שהגיע הזמן והיא בוגרת ולא צריכה ,לצערי הרב נשברתי כי לאחר שיתוף הפעולה שלה ,כלומר כמה דקות אחכ היא ממש רוצה את המוצץ ולא רק בלילה ,גם במשך היום . יש לי עוד תינוק בבית בן 7 חודשים עם מוצץ ככה שיכול להיות שזה גם מקשה על הגמילה האם ישנה עוד דרך או טיפים לגמילה כי אני רואה שהקשר שלה למוצץ מאוד חזק או שאפשר עוד לחכות לגיל 4-5 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממוצץ
מיכל שמש31/08/2008אשפרת שלום,
האם את חשה שהיצמדותה של ביתך למוצץ מגבילה את התפתחותה? אם כן, והמוצץ מונע ממנה לדבר או גורם לה לשקוע בעצמה ופחות לתקשר ולשחק, הרי שכדאי לסייע לה להיגמל. ראשית יש לנקוט בשיטות שניסית לחלק מהיום בלבד, ובהדרגה לצמצם את זמן השימוש במוצץ. אני מניחה שבגן הילדה בלי מוצץ, וזו כבר התחלה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובת ילד בן 5.5אביגיל31/08/2008
שלום רב, לאחרונה בני בן ה-5.5 אמר ל-3 אנשים שונים בזמנים שונים כי "בא לו למות". בני הוא ילד רגיל לחלוטין, לאחרונה היו מספר אזכרות של אנשים מקרבה ראשונה ,לא נפטר אף קרוב בתקופה זו. איך עליי להתיחס לתגובה זו? האם יש לשוחח עימו על כך? אם כן באילו שאלות עליי להשתמש? האם יש צורך בחוות דעת של פסיכולוג? כששאלתי אותו מדוע אומר זאת הוא התעלם לחלוטין מהשאלה שלי ודיבר על נושאים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובת ילד בן 5.5
ד''ר שירי שדה שרביט31/08/2008אביגיל שלום,
אני משערת כי בנך אינו מבין למעשה את משמעות המוות, אולם כדאי לבדוק האם אמירותיו מעידות על מצוקה רגשית מתמשכת. האם הוא נוטה להביע אמירות שליליות נוספות לגבי עצמו (לא רוצה לחיות, אני לא שווה, לא אוהבים אותי, וכדומה)? האם התפקוד החברתי שלו ובגן הוא תקין? האם הילד נראה לך ולאחרים ילד מאושר, נורמטיבי?
במידה והילד אינו מפגין סימנים נוספים של קשיים רגשיים, הייתי מבררת עמו (במידה ויאמר זאת שוב), האם "בא לי למות" זה ביטוי של תסכול אצלו, ובתגובה לאיזה אירוע. לא הייתי יוזמת שיחה על המשפט הספציפי הזה, מבלי שיחזור.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן חדשאורי31/08/2008
בני בן 4 נכנס ביום ד' האחרון לגן טרום חובה ביום השני חזר מהגן וסיפר לי שהגננת סיפרה להם שחיילים רעים לקחו חייל טוב והכניסו אותו לכלא ונחנו מאד מתגעגעים אליו (גלעד שליט יום ה' היה יום הולדתו) אני חייבת לציין שאינני מרשה לו לצפות בחדשות למרות שהוא מאד מעוניים וא ילד סקרן ומאד רגיש לסביבה אני משתדלת למנוע ממנו לראות תוכניות עם תכנים אלימים מאש הוא חוזר ומספר על חיילים רעים שלקחו חייל טוב כמה פעמים ביום שאלתי האם עליי לדבר עם הגננת ולומר לה את דעתי בנושא ודעתי היא שילד בן 4 לא צריך לשמוע כאלו דברים שכל מה שהם יכולים לגרום לו זה חרדות מצד שני הגן חדש ואני לא יודעת אם כדי להגיע לעימותים כולכך מהר הייתי רוצה לשמוע דעה ועצה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן חדש
ד''ר שירי שדה שרביט31/08/2008אורי שלום,
אתייחס לשני נושאים:
ראשית, הגגנת נוהגת באופן שאינו תואם את התפיסה החינוכית שלך. לטעמי חשוב מאוד שתדברי איתה על כך. אני מתארת לעצמי שאם היית חושבת שילדך מקבל בגן אוכל לא בריא או לא מזין, היית מתלבטת פחות אם לפנות אליה. הגננת היא אשת חינוך אמנם, אולם את האמא של בנך. לדעתי שיחה עמה, במועד המתאים וכמובן שלא בפני הילד, לא אמורה ליצור עימות, אלא דווקא לשפר את התקשורת ביניכן.
שנית, ישנן תפיסות שונות לגבי חשיפת ילדים למידע לגבי החלקים הפחות טובים במציאות. קחי בחשבון שילדך נחשף לא רק לגננת אלא גם לילדים אחרים עם אחים גדולים או כאלה שרואים חדשות עם בני משפחתם. מציאות החיים במדינתנו ואפילו מועדי ישראל הינם הזדמנויות בהן ילדים יכולים לשמוע על ארועים שליליים. למשל, בחלק מגני טרום החובה מקובל לספר לילדים ביום השואה, על הנאצים שרצחו יהודים. במידה ובנך ימשיך להתעניין בנושא של גלעד שליט, עלייך להעניק לו הסברים מצומצמים ככל האפשר, ולשים את הנושא בקונטקסט של דבר רע שקרה לחייל ולא קורה לאנשים (או ילדים) סתם כך. כמובן שאם הוא זנח את הנושא, אל תמשיכי לעסוק בכך עמו.
בהצלחה, ושנת לימודים טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6 וחצימירי31/08/2008
שלום, בת שלי ילדה עצמאית, לא מפחדת מכלום וחברתית מאוד. בזמן האחרון היא מאוד עצבנית,כואסת על כל דבר, ומה שהכי מתריד אותי - לא יכולה להרדם לבד בערב. מאז שהייתה תינוקת הייתה מקבלת נשיקת "לילה טוב" או סיפור ונרדמת. עכשיו לא נרדמת לבד, מישהו חייב להיות לידה. ואי אפשר לקום עד שהיא נרדמת ממש ממש חזק, כי אחרת מרגישה שאנחנו הולכים, וישר פותחת עיניים. לוקח שעה - שעתיים לשים אותה לישון, וזה היה 3 דקות בידיוק לפני זה. אתמול אמרתי לה שאנחנו יושבים בסלון והיא והיא הבטיחה לנסות להרדם לבד, וממש ניסתה, הייתה איזה שעה לבד ומיטה ולא הצליחה, התחילה לבכות אחר-כך מזה שהיא מאוד רצתה להרדם לבד ולא מצליחה. מהב עושים עם זה? האם זה משהו מדורש טיפול? למה זה יכול לקרות? תודה רבה על התשובה מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6 וחצי
ד''ר שירי שדה שרביט31/08/2008מירי שלום,
האם היה איזה אירוע לאחרונה שהשפיע על הילדה? ייתכן אפילו סרט מפחיד שלא מתאים לגילה בו צפתה. האם בבית נמצאים מבוגרים נוספים מלבדך אשר נותרים ערים בעוד שהיא הולכת לישון? והאם קרה בעבר שיצאתם מהבית לאחר שנרדמה מבלי לומר לה זאת קודם?
כדאי לבסס עם הילדה "שגרת הירדמות" מרגיעה: לאכול יחד ארוחת ערב משביעה, להתקלח ולעשות פעילות שקטה שמתאימה לזמן שלפני השינה כמו הקראת סיפור במיטה. להציע לה לקחת איתה למיטה חפץ שמרגיע אותה וכמובן להשאיר אור קטן דולק.
במידה ואתם יוצאים מהבית לאחר לכתה לישון, אמרו לה זאת מראש.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)