מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה ללא גבולות עצבנית ורוצה הכלבדר17/09/2008
הילדה שלי בת שנתיים ראשונה במשפחה מפונקת עד אין סוף. בתחילת החודש נכנסה למסגרת גן עד היום היא בוכה כל בוקר ולא רוצה ללכת לגן למרות שלדברי הגננת היא מפסיקה לבכות כשאני עוזבת את הגן . למרות שהיא מאוד חזקה מבחינת אשיות (בגן אין לי מוסג במיוחד שהיא הכי קטנה בגן) בבית היא תמיד אלימה עם רוב הילדים לא נותנת להם לשחק איתה או במשחקים שלה ותמיד היא מרפיצה אפילו לי ולאבא שלה מכללת למרות שבבית שלנו אין כל זה ואני מופתעת מהמוסגים ומההתנהגות שלה. נסיתי לעבוד איתה בכל מיני דרכים חיזוקים ,עונשים , להתעלם אך כלום לא פתר את הבעיה מה שכואב לי שאני גננת מטפלת בבעיות הילדים אני דמות מקצועית ואידיאלית בפני ההורים אך מרגישה שאני לא יכולה לפתור את הבעיות שלי ואני מרגישה שאני מפסידה את הילדה שלי. אני מבקשת עזרה איך לפתור את הבעיה שלי .......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה עצבנית
מיכל שמש22/09/2008חוסר שקט ועצבנות מסויימת אופייניים לגיל שנתיים. לעתים הילד מתנהג באופן מסוים, אולם הפרשנות שאנו נותנים לזה מסווגת אותו כ"אלים", ונוצרת נבואה שמגשימה את עצמה. מאחר ואת נשמעת במצוקה, ועל מנת שתירכשו כלים שיאפשרו לכם להינות מביתכם, מומלץ לפנות ליעוץ אצל פסיכולוג ילדים או להצטרף לקבוצת הורים במקום מגוריכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הסתגלות לגןשרית17/09/2008
שלום ! יש לי ילד בן שנתיים ו7 חוד' שהולך לגן בו הלך שנה שעברה אלא שהגן עבר מקום הגננת התחלפה וכן הסייעת, אומנם הסייעת הישנה נמצאת עדיין בגן אך בקבוצה של הקטנים. בני נכנס כל יום בוכה לא מוכן לעזוב את בעלי בעלי הולך אחר כמה זמן כאשר הוא עדיין בוכה ,לוקח לו זמן להסתגל וכאשר הוא נכנס הוא מוכן ללכת עם הסייעת הישנה שלו אותה מכיר ולא מוכן יותר מידיי להיות בקבוצתו החדשה. קבוצתו מונה 29 ילדים אני יודעת שבני לא אוהב "המוניות" ולדעתי זה מלחיץ אותו השאלה מה לעשות? להעביר אותו לגן אחר עם פחות ילדים אך שם לא יכיר אף אחד אך לתת לו יותר זמן להסתגלות? אני לא רוצה למשוך את הנושא שלא יהיה מאוחר מיידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן
מיכל שמש18/09/2008שרית שלום, אם הגן טוב לדעתך יש לסייע ליד להסתגל ולא למהר להעבירו למסגרת אחרת. כדאי לערוך טקס פרידה קובע בבקרים, על מנת לסייע לילד לעבור מידיכם לידי הגננת או הסייעת. ניתן לשבת עם הילד פרק סמן מסוים בבוקר כדי שפ]שיר, ואחר כך להיפרד בעדינות. יש לעקוב אחר תפקודו בגן אחר הפרידה, ולשאול את הגננת האם זמן ההרגעות שלו הולך ומתקצר, דבר המעיד על התקדמות בתהליך ההסתגלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גןמרב ג17/09/2008
בתי בת 3 וחצי.עזבה מעון שהיה כחממה שבתוכו היו לה שתי חברות טובות מאוד שהיה קשה להפרידן.עכשיו היא נכנסה לגן טרום טרום חובה.היו לה קשיי הסתגלות והם קיימים עד היום. בתי היתה חולה בוירוס שגרם לה לשלשולים והיא הפסידה למעלה מ-5 ימים בגן החדש. בבוקר הפרידה ממני(האם)מלווה בצעקות ובבכי רב,בחיבוקים חזקים ובתפיסת הבגדים שלי. כשבתי גילתה כי כאשר היא חולה היא לא הולכת לגן,איך שמתעוררים בבוקר היא ישר מתחילה למצוא תירוצים של מה כואב לה כדי ללא ללכת לגן.יש רגעים שלפני ההליכה לגן שהיא מתחילה לבכות ולטעון כי הילדים הגדולים מרביצים לה,וכשאני שואלת עם מי היא משחקת,תמיד תשובתה שהיא משחקת לבד.כשאני שואלת את הגננת אף ילד לא מרביץ לה והגננת מנסה לשדך לה חברה או שתיים.לא ציינתי קודם כי בתי ילדה מאוד עדינה ורגישה. התברר לי כי אחת מחברותיה הטובות מהגן הקודם נמצאית בגן סמוך לגן של בתי ויש שם מקום לעוד ילדים. שאלתי היא האם לתת לבתי להתמודד כל בוקר מחדש עם הבכי עד שהיא תסתגל לגן או לנסות ולהעביר אותה לגן היכן שחברתה הטובה נמצאית? הבנות בקשר טוב עד היום,ואנחנו נפגשים הרבה אחה"צ. אשמח לקבל תשובה מהירה כדי לדעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גן
מיכל שמש22/09/2008מרב שלום,
אני מקוה שבזמן שחלף עד לתשובתי חלה הטבה במצב הילדה.
בכל מקרה, צריך לבר עם הגגננת כיצד הילדה מתפקדת במשך היום, והאם מצוקתה נמשכת לאחר שהיא הולכת. אם התפקוד שלה רגוע פרט לפרידה עצמה הייתי מתכננת טקס פרידה קבוע, ומסייעת לה כל האפשר. להעביר גן נראה לי פתרון קצת קיצוני, שלא סומך על כוחותיה של הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת גן
מרב ג22/09/2008מיכל תודה רבה אכן חל שיפור משמעותי בילדה. גם במקום שאני אקח אותה לגן,אנחנו עושים טקס עם האבא שלוקח אותה ונפרד ממנה ובכל יום היא מקבלת(נכון לעכשיו)הפתעה על הפרדות יפה שלא מלווה בבכי. תשובתיך רק חיזקה את מה שחשבתי שעליה להתמודד לבד ולא לפתור במקומה את הבעיה ולהעביר אותה גן. הילדה רכשה חברות חדשות ואני דואגת לחזק את הקשר איתן אחה"צ במפגשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם בת 7סיגל17/09/2008
שמי סיגל אם חד הורית לילדה בת כמעט 7 בשנה וחצי האחרונות חודש הקשר בין הילדה לאביה ומאז הפכתי להיות שולית הילדה הפכה להיות חצופה משקרת המון מתמרדת בלי סוף וגורמת לי לשכב לישון בבכי כל יום אנא עיזרו לי מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7
מיכל שמש22/09/2008סיגל, במכתבך חסרים פרטים שיאשפרו לסייע לך. בכל מקרה, בשל מורכבות המקרה, והעוצמה שזה משפיע עליך, מומלץ לפנות ליעוץ מיקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מינית אצל ילדיםרחלי17/09/2008
בני בן ה- 10 נוהג מדי פעם לגעת באיבר מינו. למרות הפצרותיי שלא יעשה זאת בפומבי הוא ממשיך לגעת בעצמו בסלון הבית. בפעם האחרונה כשהיה אצל סבתו הוא נגע בפין וביקש גם מהסבתא שתיגע בו "כי זה נעים לי ומרגיע אותי". איך להגיב לעניין? מה לומר לו? האם זה בסדר? אודה לתגובתך והנחייתך בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מינית
מיכל שמש22/09/2008להתנהגות מינית, כמו לכל התנהגות אחרת , יש נורמות של זמן ומקום, שהילדים צריכים ללמוד. יש להבהיר לילד שמותר לו לגעת בעצמו רק בחדר, כשהוא לבד, ואסור לבקש ממישהו אחר שיגע בו. אם בתחושתך מדובר במשהו מעבר לכך, או שלרמות שאמרת לילד הוא ממשיך בהתנהגות, צריך לבדוק האם לא נחשף חלילה להתנהגות שהיתה פוגענית עבורו, ומומלץ לפנות ליעוץ מיקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה בהתקפי זעם של בת 3 וחציאינה17/09/2008
אני אמא חד הורית לילדה מקסימה בת 3 וחצי. לאחרונה עברנו לדירה וגן חדשים- בשבוע האחרון היא כבר כמעט לא בוכה בכניסה לגן ומשתתפת בכל הפעולות בגן כמו שצריך. לפני כשבועיים התחילו התקפי זעם שאינני מבינה מה גורם להם נראה כי כל מילה שאני אומרת לה ולא מוצאת חן בעיניה יוצרת מצב בו היא צורחת בהיסטריה במשך חצי שעה רצופה. אינני יודעת כבר כיצד להגיב. בהתחלה ניסיתי להסביר לה מה לא בסדר, ולמה אני מענישה אותה- מפסיקה לשחק ולדבר איתה ושמה אותה בפינה, היא מבינה כי טעתה, מבטיחה לא לחזור על ההתנהגות זו ולאחר כמה דקות כל הסיפור מתחיל מההתחלה. אני מרגישה שהעונש הפך מבחינתה למשחק ולא יודעת איך להרגיע אותה או למנוע את ההתקפים הללו ואיך להגיב אליהם בכלל. אני אשמח גם אם תוכלו להמליץ על פסיכולוג לילדים דובר רוסית באיזור חולון-בת ים. תודה אינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם
מיכל שמש22/09/2008אינה שלום,
לא ציינת מהי רמת השפה של ביתך. לעתים ילדים שאינם מצליחים להביע עצמם במילים עושים זאת באמצעות התנהגות. בכל מקרה, כשאת רואה שהיא כועסת צריך לומר לה במנחישות "אני רואה שאת כועסת עכשיו, ואני אעזור לך להירגע". לא הייתי מרחיקה לכת בעניין העונשים. אם היא משתוללת ומסוכנת לעצמה או לסביבה בשעת התקף הזעם ניתן לאחוז בה בחוזקה, ולחבק אותה באופן שהוא גם מכיל, וגם עוצר אותה. וזאת עד שהיא נרגעת. כשהיא רגועה הייתי מציעה לחשוב איתה "מה יעזור לך להירגע כשאת כועסת" ובהתאם לתשובתה ולכיוון שאת תתני לה, אפשר להציע בהמשך לחבק בובה, לצייר את הכעס, ועוד. בכל מקרה כדאי להעשיר את הרפרטואר השפתי בשיח על רגשות ולומר במקומה "את כועסת, את עצובה, את עכשיו מתרגזת".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד ללא גבולותליאת ליבקובסק17/09/2008
בני בן הארבע עלה השנה לגן עירה, וכמו כן הפסיק למצוץ מוצץ, בשבועיים האחרונים הילד הפך להיות אלים מאוד מילולית ופיזית, ברצוני לציין שהילד תמיד היה סוג של שובב אך היום הוא יושב בשעת המפגש בבוקר ופתאום מתפרץ בצעקות, צועק, ואפילו מכה מתערב בכל ויכוח שיש בגן מרגיש כאילו הוא השולט בכל מקום, לא מוכן לקבל מהות, אני אם חד הורית יש לי 3 ילדים (תאומות בנות 6) הגידול העיקרי והחינוך הוא אני, אני מאוד מפחדת מהמצב שהוא נמצא היום אני מבקשת מאוד עצה עזרה כל דבר אני מוכנה לעשות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד ללא גבולות?
מיכל שמש22/09/2008ליאת שלום, יתכן שהילד נמצא במצוקה עקב הקושי להיפרד מהמוצץ בו זמנית עם כניסה לגן. יתכן שחסרים לו כלים להירגע, אלטרנטיבים למוצץ. כדאי לשאול את הגננת על תפקודו בגן, לחזק אותו בבית ובגן על כל התנהגות חיובית, וכמו כן לנסות , לפחות פעם בשבוע, להיות איתו לבד. נשמע לא קל לגדל לבד שלושה ילדים כה צעירים, וכדאי לגייס גורמי תמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי התאקלמות/הסתגלותציף17/09/2008
שלום, אני נמצאת כרגע בהליכי גירושין, עזבתי את הבית עם הילדים (6,4) עקב אלימות מילולית/נפשית קשה שהיתה מופנית כלפיי, ועברתי לעיר הולדתי קרובה למשפחתי וחבריי. בתי עלתה השנה לכיתה א'. אינה מכירה אף אחד בכיתתה. היא מכירה 2 ילדים שנמצאים בחטיבה הצעירה אך בכיתה אחרת ואף בהפסקות החצרות הן נפרדות אז כך שהיא אינה רואה אותם. לצערי אף לא יכולתי להפגיש אותה עם חברות לפני תחילת הלימודים ע"מ להקל עליה את הכניסה לכיתה א, עקב צווים שונים שהוא הוציא נגדי. השינויים העוברים בחייה הם רבים: עזיבת הבית, מעבר עיר (במקרה הזה היא מאושרת מאחר והיא קרובה לבני דודיה האהובים), פרידת הורים, כניסה לכיתה א והמשך יום בצהרון (שלא היה כשהיתה בגן). בתי, שתמיד היתה מלכת הגן, כרגע נמצאת בעמדת "האנדרדוג". אין לה חברות, כשאני שואלת אותה לאיזה חברה היא רוצה ללכת ע"מ לחזק לה את כישוריה החברתיים, היא טוענת שאין לה אף חברה. (לצערי איני יכולה להזמין מאחר ואני עדיין גרה אצל הוריי עד שתתפנה הדירה ששכרתי). יידעתי את המורה, הרכזת ואת הגננת של הצהרון הבית ספרי במצב (כולל הסטוריה משפחתית). על מנת שיגלו כלפיה רגישות ויבינו את הקושי. המורה עידכנה אותי שבהפסקות היא יושבת בצד ולא משחקת עם אם אף אחד). כל בוקר אני עוזבת אותה בבכי קורע לב. המורה מספרת שאחרי 2 דקות היא נרגעת וממשיכה בלימודים. במקביל שוחחתי עם יועצת בי"ס שמצידה אמרה שהיא תתצפת עליה במהלך שיעור והפסקה ואף תזמין אותה לשיחה. אני מודעת לקשיים של הילדה ולכן היא מקבלת ממני את מלוא התמיכה. לצערי הרב!!! כבר איני יודעת איך לנחם אותה ומה להגיד לה. מה עוד אני יכולה להגיד על מנת להקל על מצבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי התאקלמות
מיכל שמש22/09/2008אמא יקרה, ניתן לראות את רגישותך הרבה לביתך, למרות התקופה הקשה שאת עצמך עוברת.
טוב עשית שגייסת גורמי תמיכה במערכת הבית ספרית, וניתן לפנות גם לפסיכולג בית הספר.
כדאי שתשדרי לילדה ביטחון ביכולתה להשתלב, ובהדרגה תיצרי קשר עם אימהות על מנת להזמין אליכם בנות ולשלוח את ביתך אליהן. צריך גם לתת לזמן לעשות את שלו, ויתכן שכרגע רוב האנרגיות של הילדה מוקדשות להסתגלות לשינוי במעמדה מילדת גן לתלמידה ולשינויים במערכת המשפחה, ונותרות פחות אנרגיות לתחום החברתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה לילד בן שנה ותשעמרל ריזמוביץ17/09/2008
שלום שמי מרל ריזמוביץ, בני דור בן שנה ותשע מזה כחודשיים ישן איתי ועם בעלי. הבעיה החלה כאשר הוא היה מתעורר באמצע הלילה ומתקשה להרדם שוב , בלית ברירה השכבנו אותו לישון במיטתנו ומאז הוא לא מוכן לישון במיטתה שלו, הוא נרדם מדי ערב על הספא וכשאנחנו מרימים אותו ע"מ להעבירו למיטה שלו הוא מתחיל לצרוח ולבעוט לא מוכן בשום אופן אפילו להכנס לחדר שלו הוא מוכן לישון בסלון או איתנו.כשניסינו את שיטת הסופר נני והתעקשנו להשאיר אותו במיטה שלו גם אם היה בוכה,הבכי היה נמשך לעתים יותר משעתיים כשהוא צורח ולא מפסיק לרגע לאחר כ שלושה ימים של לילות ללא שינה ,צרחות ותלונות מהשכנים פשוט הרמנו ידיים והנחנו לו לישון איתנו אנחנו אפילו לא מנסים יותר.מיותר לציין שהסידור הזה לא נוח לנו כי הוא בועט מתוך שינה ועדיין ממשיך להתעור מספר פעמים בלילה , אנחנו מאוד עייפים ומיואשים, מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרל
ד''ר שירי שדה שרביט28/09/2008מרל שלום,
הרגלי שינה טובים הם חיוניים ביותר עבור חיים בריאים. חשוב שתעזרי לבנך להתרגל להירדם בכוחות עצמו, גם כשהוא מתעורר לרגע. חשוב שתדעי שגם אנו המבוגרים לא ישנים שינה רציפה ואחידה לאורך כל הלילה, אולם מרביתנו ממשיכים לישון.
חשוב ליצור אווירה מתאימה לשינה: לאכול ארוחת ערב טובה, לעשות מקלחת/אמבטיה מרגיעה וליצור טקס לקראת השינה שיכול לכלול הקראת סיפור לפני השינה בחדרו, שיחה קצרה, שירי ערש וכדומה.
השתדלו להרדים את בנכם במיטתו על מנת שלא יופתע וייבהל לגלות במהלך הלילה שנרדם על הספה ומתעורר במיטה. התאזרו בסבלנות שכן החזרת ילדים למיטתם היא תהליך לא קל. הכרחי שתהיו נחושים, עקביים ואחידים בתגובותיכם.
בהצלחה ושנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי להיפרד בבוקרקרן17/09/2008
בתי עלתה לכיתה א' ובעלי מלווה אותה מדי בוקר לבית הספר. קמה בבוקר בכיף , מתלבשת, מתארגנת . אך כשהוא מגיע איתה לבית הספר קשה לה להיפרד ממנו והיא מתחילה בבכי מרורים עד שהמורה נכנסת לכיתה ומנסה לקחת אותה ולדובב אותה שתעזור לה וכו'. במשך היום עד השעה 16:00 היא במועדונית וטוענת שכיף לה והיא נהנת מאוד. מה לעשות אם הקושי והבכי בבוקר? איך מתמודדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי פרידה
מיכל שמש22/09/2008קרן שלום,
אם אכן מדובר בבעיה נקודתית, והילדה מתפקדת באופן רגוע בשאר היום בכיתה, כדאי לבנות יחד עם הילדה תוכנית שתעזור לה להיפרד. ניתן לנקוט ברעיונות יצירתיים כגון: אלבום קטן עם תמונות ואיחולים מבני במשפחה, שתחזיק ביד; בובה שתחכה לה בתיק ותלטף אותה כשמתגעגעת; טקס קבוע בפרידה מאבא, שיכלול למשל שתי נשיקות על כל לחי, שמירתן בתוך אגרוף קפוץ "עד ישגיעו ללב" (זה רעיון של סמדר שיר), חיבוק ופרידה.
אם תנקטו בדרך דומה, צפוי שיפור הדרגתי, אם כי תתכן נסיגה זמנית לאחר חופשות החגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות בשיקול הדעתלימור16/09/2008
שלום בני בן ה 4.5 התחיל השנה גן טרום חובה. הוא יועד ללכת לאותו גן שהיה בו שנה שעברה עם גננת מקסימה. רק שהשנה נוספו לגן 10 ילדי מעון בני 3+. החל עלי לחץ מאת סביבתי הקרובה להעביר אותו לגן חובה - למרות שהוא עדיין לא בגיל חובה בהנחה שישאר שם שנתיים אבל "עדיף להיות זנב של אריות מאשר ראש של שועלים". העברתי אותו כמה ימים לאחר פתיחת השנה ומיד הרגשתי שעשיתי טעות נוראית. הגננת החדשה מאוד טריה - שנה ראשונה כגננת אם ומציבה לילדים גבולות מאוד נוקשים. גם הסייעת דיי חדשה בתחום ואני מרגישה ש"הן עושות סטאג' על גבו של בני". הגן מוזנח ואין בו הרבה משחקים וספרים אבל באופן מפליא בני אינו מתלונן וכשאני שואלת אותו איך היה הוא אומר שכיף ומשתף אותי בחוויות. שאלתי אותו אם הוא רוצה לחזור לגן הישן המוכר והטוב והוא סירב כי אז" הוא לא יעלה לכיתה א'" לדבריו. אני לא שלמהת מודאגת וחוששת כל היום ואני בטוחה שגם משדרת את זה לבני. אני שוקלת להחזיר אותו חזרה לגן הקודם עם הקטנים אבל פוחדת לבלבל אותו ולעשות לו נזק גדול יותר. מה דעתכם? אני מרגישה שאני ממש צריכה עצה טובה. האם לתת צ'אנס לגן החובה או לתת לו עוד שנה במקום בו אני מרגישה שהוא יקבל את החינוך הטוב ביותר אך אולי זה קטן עליו? אשמח לייעוץ. תודה לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בשיקול הדעת?
מיכל שמש18/09/2008לימור שלום, כל תהליך החינוך מושפע גם מגורמים של ניסוי וטעיה. קיבלת החלטה , שהושפעה מנתונים שהיו לפניך, ומדעות קרובים לך, ועתה את חשה שאינה אוטימילית. מאחר ולא ניתן להחזיר את הגלגל לאחור, כדאי שתסייעי לילד להסתגל לגן החדש, ותסמכי על כוחות התמודות שלו. לא הייתי עושה בשום אופן מעבר נוסף. הילד עצמו אומר שכיף. נושא המראה החיצוני של הגן ניתן להשפעה ע"י מעורבות הורים, ובכל מקרה מפריע יותר להורים מאשר לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה בחזרה מליאתליאת16/09/2008
הבן שלי בכיתה א הוא לא יודע לתכנן לו את הזמנים כמו מתי להפסיק לשחק כמו הכנת שיעורי הבית אתמול היה לבני חוג וכשהוא חזר מבית הספר שאלתי אותו אם יש לו שיעורים אז הוא אמר שכן, והוא אמר לי אני לא רוצה להכין אותם עכשיו אחרי החוג אז אמרתי לו שאחרי החוג זה בסדר אני אני לא יוכל להתפנות אלייך כי אני עם דולב אני מדברת על שעה 7 בערב ואז הוא התחיל לבכות אבל אני לא יספיק להכין את כל שיעורי הבית אז אמרתי לא אולי כן אולי לא כי בשעה שמונה וחצי אתה הולך לישון אם תספיק תספיק עם לא אז לא אני מתוסכלת מזה כבר רק התחילה השנה הוא פסיבי לגבי שיעורי הבית אבל אני גם בטוחה שהוא מבין שאם הוא לא יכין אותם המורה תכעס עליו אני רוצה לכתוב שמתחילת השנה כוונתי אותו ובכל זאת ישבתי איתו על שיעורי הבית אותי זה מרגיז אני לא מעוניינת לשבת איתו אחר כך זה יהפוך להרגל וגם יהיה לו חוסר עצמאות לגבי הלימודים גם תיכנון הזמנים משגע אותי מאחת בצהריים עד שעה 4 אין זמן להכין שיעורים הוא מורח את הזמן עד הלילה ואני לא מוכנה לזה יש לי עוד ילד בן שנה ושלושה חודשים שבו צריך גם לטפל השאלה שלי היא איך להעמיד אותו במקום ,האם לאפשר לו לבחור מתי להכין את שיעורי הבית כי עובדה אתמול הוא הרגיש שלוח הזמנים שלו לא היה מתוכנן טוב בלילה להכין שיעורים ובאמצע עצרתי אותו ללכת לישון כי אמרתי לו עוד בצהריים שבשעה שמונה וחצי אתה במיטה אני חושבת שהוא צריך ללמוד על בשרו את התסכול ואת החומרה שלא מכינים שיעורי בית לא ממני אלא מהמורה שלו אבל בעצם אני אמא לא אדישה ואם לא יהיו שיעורים מוכנים אני יוצאת מדעתי ואני חושבת שזה טעות שלי אני צריכה לזוז הצידה כי אחרת איך הוא ילמד לתכנן לא את הזמנים אודה לך בתשובה וסליחה על המכתב הארוך ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעורים ותכנון זמן
מיכל שמש22/09/2008ליאת שלום,
ילד בכיתה א' עדיין זקוק לסיוע בתכנון הזמן. מומלץ לשבת איתו בשעת רגיעה ולעשות טבלה של שעות היום, כולל תכנון שבועי עם ציון ימות החוגים. בטבלה יצוין מתי נחים, מתי עושים שיעורים, וכו'. כמובן שיש לקחת בחשבון גם את עיסוקך עם הבן השני והשעות שאת פנויה. ניתן להציע פעילויות כיפיות, שיעשו רק במידה ומסיים שיעורים ונותר זמן. כדאי לשתף גם את המורה, כך שתדע שאם לא הכין שיעורים בזמן הקצוב תפקידה להעיר לו, אך בראש ובראשונה האחריות היא של הבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה להיות בעולםדפנה16/09/2008
בני בן 4. לפני כחודשיים נולדה לו אחות. לפני כיומיים התחיל להגיד שהוא לא רוצה להיות בעולם. מה עושים? איך מגיבים? מדובר בילד חכם במיוחד. האם לרוץ לפסיכולוג? האם זה חריג לגמרי בסיטואציות של לידת אח? הוא גם משתמש המון במילה "משעמם" לאחרונה, למרות שיחד עם התינוקת עשינו הכל בחופש (ים, בכירכה, סרטים, הצגות, מוזיאונים, חברים). אודה מאוד לתגובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמירה של ילד
מיכל שמש18/09/2008דפנה שלום, לא הייתי רצה מיד לפסיכולוג. הילד מבטא מצוקה כלשהי, באמירה שקלט מהסיבה ולמד את האפקט הדרמטי שלה. כדאי לתמוך בו יותר, לחזק את התחומים הייחודיים שלו, ולתת הרבה חום ואהבה בתקופה הקרובה. כדאי גם לבדוק איך הוא מרגיש במסגרת החינוכית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיה למראה חיצוני אצל בת 5אורית15/09/2008
ביתי בת 5, אובססיבית לגבי המראה החיצוני, היא פוחדת להשמין בצורה קיצונית, ממש אוכל הוא עונש, כל הזמן אומרת שהיא שונאת שמנים, ורוצה להיות רזה מאוד. היא ממש סובלת אם השיער לא אסוף בצורה לגמרי מושלמת, אם יוצאים קצוות שיער היא במשך כל היום בגן דואגת להרטיב אותו בשביל שיראה כל הזמן מושלם. היא לא מוכנה להצטלם כי היא לא "אובהת איך שהיא נראית", הבגדים חייבים להיות לטעמה, אם לא אין סיכוי בעולם שתלבש, לא משנה כמה יחמיאו לה או ינסו לשכנע. אותי זה מאוד מדאיג, אני חוששת שתתבגר להיות ילדה שחרדה למראה כל הזמן במקום להנות מהילדות מחוויות של ילדים, היא הרבה פעמים מעדיפה לוותר אם היא חוששת שזה יכול לקלקל לה את השיער, הבגדים וכ"ו. מקווה שהצלחתי להעביר את תחושותי ושתוכלו לכוון אותי איך להתייחס. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה למראה חיצוני
מיכל שמש18/09/2008אורית שלום,
האם יש עוד מישהו אצלכם בבית שעסוק במראה החיצוני? צריך לבדוק מיהן דמויות ההזדהות של הילדה, בבית ומחוץ למשפחה. בכל אופן, כל שחרדתך תגבר ותעירי לה בנושא, התופעה עלולה להתגבר, ולכן כדאי להוריד לחץ. במידה ואת חשה שעיסוק יתר זה פוגע בילדה ומגביל את תפקודה היומיומי, מומלץ לפנות ליעוץ מיקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה בעיניין ילד לא גמול בכניסהרוית וולינסקי15/09/2008
החודש מלאו לבני שלוש ש'.הוא החל גן טרום חובה.הבעיה שעדיין אינו גמול.הנטיה שלי כאם להתחשב בנכונות הילד ובהנעה הטיבעית שלו אך מפאת דרישות משרד החינוך והגננת שהילד יהיה גמול אני נאלצת לזרז את התהליך בלב לא שלם ובחשש מההשלכות .אני אינני בטוחה שקיימת בשלות לתהליך: מצד אחד, אינו מראה סימנים ל גמילה -לא מגלה אי נוחות מחיתול רטוב/מלוכלך,לא מבטא רצון להוריד מכנסיים/תחתונים בעצמו ,לפעמים מודיע שיוצא לו פיפי ולפעמים לא,לגבי קקי בדר"כ מודיע רק לאחר מעשה ורוב הזמן אין לו בעיה להיות עם תחתון מלוכלך עד שהמבוגרים מבחינים . מצד שני, כאשר מלוים אותו לשרותים ,מעודדים אותו להתפנות משתף פעולה, או כאשר ילד אחר מתפנה בשרותים מבקש לחקותו. לעיתים מגלה נכונות לתהליך אך אין עיקביות ולא תמיד מגיב עם מוטיבציה. הוא ילד מאוד נבון מפותח קוגנטיבית ושפתית מעל לגילו,מגלה עצמאות בהתאם לגילו ובתחומים רבים. מבחינה חברתית מותאם לגיל. אך בעינין הגמילה מביע רצון להישאר קטן ואין הנעה טבעית מצד הילד. בנוסף חשוב לציין שנולד פג,בטרם עת, וקיים ביטויי בהשלכות מבחינה פיסית:השגת יעדים התפתחותיים קודמים של שליטה גופנית איטית ( כגון ישיבה, הליכה) ,קושי בהתארגנות וקשיים (קלים) ביכולת מוטורית וקוארדינטית שלדעתי מקשים יותר על תהליך הגמילה.ומאחר וקיים גם מעבר לגן חדש אני סבורה שזה גם היבט שצריך להילקח בחשבון כעיתויי בגמילה. אשמח לקבל דעה והכוונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה וכניסה לגן
מיכל שמש18/09/2008רוית לשום, אכן דילמה משמעותית. מבחינת לוח הזמנים הפנימי של החלד אולי כדאי היה לחכות קצת עם הגמילה. מצד שני, בגן עירוני רגיל יתקשו להתמודד עם ילד לא גמוך, ולא כדאי שיעשו זאת בעל כורחם. תנסי לנצל את החגים הקרבים בכל זאת לגמול את הילד בצורה תומכת כל האפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)