מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים וחרדותשירה23/03/2008
שלום,
בשבועות האחרונים בני בן שנתיים ו9 חודשים מגיב בחרדה ובכי רב עצמה בכל פעם שהוא רואה כלב מרחוק קל וחומר אם הוא מתקרב. אנחנו מרימים אותו על הידיים ומרגיעים אותו אבל שעה ארוכה לאחר מכן הוא לא מוכן לרדת מהידיים. אתמול הוא רץ לאבא שלו שירים אותו רק למשמע המילה "כלב" בשיחה. יש לנו אוגר בבית שבכל פעם שאחיו הגדול (בן 5) מוציא אותו מהכלוב הוא רץ לספה או עולה על השולחן. כולנו אוהבי חיות ואף היה לנו בתכנון להביא הביתה כלב קטן כמתנת יומולדת לילד הגדול אבל ויתרנו על זה כי ראינו שהמצב שלו ממש לא מתאים לכך.
אנחנו מנסים לדבר על ליבו ולהבין את חששותיו אבל הוא לא מביע שום דבר חוץ מלחץ וחרדה גדולים מאוד.
אנחנו ממש אובדי עצות.
האם צריך לקחת לטיפול פסיכולוגי? מה עושים כדי להפחית את רמת החרדה שלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים מכלבים
שושי יעקובי24/03/2008התופעה של פחד מכלבים היא תופעה נפוצה בקרב ילדים צעירים. לרוב הפחד מתמתן לאחר תקופה מסוימת. הילדים מייחסים לכלב תכונות של תוקפנות מאיימת. כמעט כמו הזאבים או האריות או יתר המפלצות מסיפורי האגדות, רק שהכלבים נמצאים בסביבה ואילו יתר החיות המפחידות נמצאות בעולם הדימיון. לכן בשלב בו הילדים עסוקים בהתמודדות עם תוקפנות של עצמם ושל הסביבה הם מפתחים פחדים מיצורים תוקפניים ומאיימים. אתם פועלים נכון כשאתם מרגיעים את הילד מביעים הבנה לחרדה שלו וסובלניים לקשייו. לרוב ילדים מוצאים פתרונות עצמאיים לפחדים שלהם. הם מתחילים להיזדהות עם דמויות חזקות, הם מתחילים לשחק משחקי דימיון, הם נהנים לשמוע סיפורים על כל מיני חיות מפחידות שהן בעצם לא באמת רעות ומפחידות. אתם יכולים לעזור לילד בתהליך ההתמודדות אף כי לתהליך יש את הקצב שלו. אפשר להשתמש באמצעים של הילדים עצמם, דרך סיפורים על כלבים ומשחקי דימיון, להתייחס לכלבים כאל יצורים ידידותיים ותלויים בבני האדם.
בהצלחה
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "דוקטור ג'קיל ומיסטר הייד"שלי23/03/2008
בני הבכור בן 5 ובחודשים האחרונים קשה לי מאוד להתמודד עם התנהגותו בבית. הוא מציק ומתגרה באחיו הקטנים (בני 4 ו - 3), מתחצף אליי בקביעות, צועק, כועס ומכה. הוא מרבה להתלונן, לקטר ולהאשים... בגן מדווחים לי שהוא ילד נהדר, רגוע, משתף פעולה ומקסים. אולם ברגע שהוא יוצא מהגן אין זכר "למלאך". ניסיתי להטיל סנקציות מסוגים שונים כתגובה על התנהגותו, ואכן התנהגותו משתפרת לכמה שעות, אולם כעבור זמן מה הוא חוזר לסורו ומתחיל שוב...
זקוקה לעצה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות קשה של ילד
שושי יעקובי24/03/2008מדבריך אני מבינה שאת מגדלת שלושה ילדים קטנטנים, בני 5 ו-4, ו-3. אלו הפרשים מאוד קטנים בין הילדים וקשה מאוד להיענות לצרכים של כולם. פעמים רבות במצב כגון זה הילד הגדול במשפחה נדרש להיות בוגר מכפי גילו. את הרי יכולה לדמיין איך בסביבה אחרת של אחים בני 7 ו-6 הילד בין ה-5 יראה בעיני כולם כקטן ונזקק לתשומת הלב של אמו בדיוק כמו ילד בן 4. נשמע שהתפתחותו תקינה, ומחוץ לבית הוא מתנהג כמו ילד בן גילו ואילו בבית, איתך, לצד האחים הוא מבטא את תסכוליו וכעסו. איני יודעת אם יש ביכולתך להקדיש זמן לפעילות משותפת רק לשניכם. זמן איכות בלעדי ללא האחים כדי לשפר את התקשורת בינכם והקטין את המתחים. אולי גם את זקוקה לתמיכה בהתמודדות היומיומית, עזרה של בן הזוג, מטפלת, זמן לעצמך? אולי קבוצת תמיכה כגון קבוצת הורים של אדלר או הדרכת הורים פרטנית.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיקה בין "דודים" - דחוף מאודשרונה23/03/2008
יש לי בעיה יש לי ילדה בת 4 שבליל שישי האחרון עשינו אצל דודתו של בעלי, לדודתו של בעלי 2 ילדים בן בן 8 ובת בת 11 והם משחקים כול הזמן.
שחזרנו הביתה ביתי באה לחדר השנה שלנו ואמרה כי בנה של דודתי של בעלי נישק אותה בפה כי הוא "אהב אותה" אני קפאתי במקומי וכמובן ניסנו להבין אם הילד נגע בה במקומות אחרים והיא התעצבנה והסבירה כי הוא נשק אותה בשפתיים ושום דבר אחר כי הוא אוהב אותה.
אני לאיודעת אך להתנהג כי אנחנו מבלים המון עם המשפחה הזאת והייתי מעוננינת לקבל הדרכה איך עליי להתנהג עם אותו הילד או המשפחה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיקות בין דודים
שושי יעקובי24/03/2008נשמע שהיית מאוד נסערת מהארוע והתערבת בזמן הנכון. עבור בתך בת ה-4 ההתנהגות של בן דודתה היתה משחק בין ילדים. עבור ילד בן 8 ההתנהגות הזו פחות תמימה. על מנת למנוע את המשך הפעילות כדאי לשוחח עם כל אחד מהילדים בנפרד . את צריכה לשוחח עם בתך, להסביר לה את ההבדלים בין מגע גופני נעים ומותר בין שני ילדים, ובין מגע גופני שהוא אסור. לרוב משתמשים במונחים של "הגוף הפרטי". יש אברים שרק לילד ולהורים מותר לגעת כי הם שייכים לגוף הפרטי. לתת לגיטימציה לסקרנות מינית אך לשים גבולות. שיחה כזו היא חשובה כי גם במקומות אחרים, כמו בגן הילדים היא עשויה להיקלע למצבים שילד ירצה לגעת בגופה. הסקרנות המינית קיימת.
לגבי הילד בן ה-8, "נשיקות בפה" לילדה בת -4 אינה התנהגות תקינה. חשוב לספר לאמו של הילד על הארוע. היא צריכה לשוחח עם הילד שלה על מיניות, לבדוק איתו אילו שאלות מעסיקות אותו, וגם להגדיר היטב גבולות מה מותר ומה אסור (מותר לו לגעת בגוף שלו אבל אסור לגעת בגוף של ילד אחר וכדומה).
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגות בתישרונה21/03/2008
יש לי שתי בנות הגדולה בת 4 והקטנה בת 10 חודשים לאחרונה בעלי נקלע לקשיים כלכלים ונאלצנו לעזוב את הארץ עזבנו בתחילה בעלי עזב את הארץ ואנו נשארנו אצל אימי וכעבור חודשיים הצטרפנו אליו ביתי בת ה4 נמצאת כרגע בבית עד שאנו נמצא לה מסגר יהודית לאחרונה שמתי לך לשינויים בהתנהגותה יתר סגורה לא עונה שקוראים לה ובנוסף גיליתי לתדהמתי כי היא נכנסת לחדרה מתפשטתת ונוגעת בעצמה במקומות האינטמיים מאוד נבהלתי ורציתי לדעת האם זאת התנהגות נורמאליתלילדה בת 4 ואיך עליו להגיב ולעשות במקרים כאלו?
ביתי בת ה10 חודשיים מאז שעברנו לא עוזבת את ידיי היא נרדמת בידיים שלי יושבת רק בידיים שלי ומאוד מתיש ותי ההתנהגות שלה לאחרונה כי היא הייתה ילדה מאוד חברותית ילדה שהולכת ומשחקת לבד האם יש למעבר וההתנתקות מהמשפחה יש השלכות?
אשמח לקבל תשובה תודה מראש
שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופה של משבר
שושי יעקובי24/03/2008נשמע שכל בני המשפחה נמצאים בתוך מצב משברי קשה. מצוקה כלכלית, עזיבת הארץ, ניתוק, בדידות, אי ודאות הכרוכה בהסתגלות למקום חדש, כל אלו הם גורמי לחץ פוטנציאלים. אתם זקוקים לזמן ולתמיכה הדדית על מנת לעבור את השלב הבלתי נמנע הכרוך בשינוי הנוכחי. גם הילדות עוברות משבר וזקוקות למשאבים הרגשיים שלכם. התנהגות של אוננות כפי שראית אצל ביתך בת ה-4, מופיעה לעיתים אצל ילדים בני גילה ומשמשת כסוג של הרגעה עצמית. אצל ביתך בת ה-10 חודשים ההרגעה היא היצמדות אליך. אני מניחה שמה שעוזר לגייס כוחות בתקופה כזו היא הידיעה כי התופעות השונות הן חלק מתהליך של הסתגלות, תקופה זמנית עד שמצבכם יתייצב. האם יש באפשרותך לגייס תמיכה לעצמך או לילדות בתקופה הקרובה? חברים, בני משפחה, בן הזוג?
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויי התנהגות אצל ילד בן שנתיים וחדורית21/03/2008
לאחרונה ,בחודשים האחרונים חל שינוי בהתנהגותו של בני -הוא מאוד קשור אלי ,רוצה על הידיים כל הזמן ,בוכה המון ,הפך להיות מן "דובי לא לא "
האם לייחס זאת לשלב התפתחותי או שזה מעבר לכך?
מעבר לעובדה שהיה חולה לאחרונה (וירוס ממושך) לא היה שום שינו שאני יודעת עליו.
תודה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים של גיל שנתיים
שושי יעקובי24/03/2008השינויים עליהם את כותבת מתאימים לתמונה ההתפתחותית של גילאי שנתיים שלוש. מצד אחד "דובי לא לא" כלומר ילד שמתנגד, מנסה להיות עצמאי ולעיתים מגדיר את העצמאות שלו דרך התנגדות לאמו. מצד שני, הוא עדיין תלוי בך מאוד, זקוק לך רגשית ופיזית ולכן מחפש את קרבתך אפילו יותר מפעם בגלל מצבי ההתנגדות והקונפליקט בינכם. זה השלב לעודד עצמאות, לשבח אותו על כל ההצלחות החדשות. לא להמעיט מהערכת המאמצים שהוא משקיע בניסיונות הללו. ויחד עם זאת זה השלב להציב גבולות. גבולות ששומרים עליו וגבולות ששומרים על צרכים של אחרים.
ובאשר להשפעה של חולי ממושך על התנהגות של ילד הרי שגם כאן ההשערה שלך נכונה. מצב של חולי ממושך אפילו מחלה ויראלת, עשוי לגביר התנהגות תלותית כגון היצמדות לאמא. לרוב זו נסיגה זמנית.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים - ילד בגיל 7רינת20/03/2008
שלום רב,
בני בן 7, בזמן האחרון הוא התחיל לפחד מכל מיני דברים שהוא רואה, סרטים, תמונות וכו'.
בעקבות הפחדים האלו התחילו לו סיוטים בלילות, הוא לא ישן טוב, הוא קם באמצע הלילה ובא למיטה שלנו וכל הלילה הוא מחפש לגעת בי או באבא תחושת ביטחון, הוא התחיל לפחד להסתובב בבית ללא ליווי דבר שלעולם לא הטריד אותו, הוא לפעמים היה מבקש שנשאיר אותו לבד ונלך לסופר זה לא קרה, אבל לא היה לו את הפחד הזה. הוא א מוכן ללכת לחדר שלו או לכל מקום בבית אם אין שם מישהו מבוגר. הוא כל הזמן מוטרד שאולי מישהו ייכנס או שיש מישהו באחד החדרים.
במהלך כל היום הוא רק חושב על הסיוט שהיה לו בלילה ורק מקווה שזה לא יחזור לו בלילה הבא.
בקיצור הוא כל היום חושב על זה ובלילה הוא מעורר כל הזמן.
מה עושים במקרה כזה, האם עליי לקחת אותו לייעוץ פסיכולוגי, אני ממש על סף התמוטטות.
אודה על תשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
שרון באומל21/03/2008שלום רינת
פחדיו של בנך מעידים על מצוקה ומתח פנימי גדול.
אני מציעה לקחת אותו לאיש מקצוע במקום מגוריכם, על מנת לעמוד על מקור הפחדים ולקבל הכוונה כיצד להתמודד עימם.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות רגשיותסוזנה20/03/2008
שלום,
בני בן 5,5 סובל מבעיות רגשיות. הוא ילד מאוד נבון, מעל הממוצא, הגננות והסביבה אומרים שהוא מחונן. הוא מאוד אוהב חברים, חברה, הוא מאוד אהוב בחברת הילדים.
הבעיה שלו - כל הזמן נעלב, בוכה במצבים כשה הילדים לא מקבלים את רעיונותיו, כשהוא נעלב לוקח לו הרבה זמן לחזור לפעיולויות רגילו. קשה לו להפסיד או לקבל דחייה.
רוב הבעיות מתרחשות בגן, בבית אנו מדברים איתו כל הזמן, בבית הוא כמעט ולא בוכה ונעלב רק לרגע. יש לו אח קטן - בן 2.5 אך הדבר אינו קשור אליו.
למרות שהוא ילד כל כך חכם - יש פער עצום בין התנהגותו הרגשית והשכלית.
הייתי רוצה לשמוע רעיונות איך לעזור לו להתמודד עם המצבים של דחייה או הפסד.
בתודה סוזנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות רגשיות
שרון באומל21/03/2008שלום סוזנה
אם ילדך אכן מחונן, הפער בין ההתפתחות הרגשית והקוגנטיבית הוא פער שמאפיין ילדים כאלו, ויש להתייחס לכך בכובד ראש. נראה שילדך עדיין לא השלים עם המציאות בה לעיתים הוא חלש, קטן ולא יכול. נשמע לי שאתם מתייחסים לכך בבית ואני חושבת שזה נפלא. עם זאת, על מנת להסתדר במסגרת בית ספרית, הייתי שוקלת עזרה קצת יותר מאסיבית בעזרת איש מקצוע במקום מגוריכם.
בנוסף, אפשר דרך משחק, לדבר על מה הוא מרגיש כשהוא מפסיד. אפשר לומר לו גם שאתם לפעמים מפסידים או טועים ואיך אתם מרגישים עם זה. באופן עקרוני, להתייחס לצד הרגשי (תחושה שאני קטן ולא שווה, אכזבה, עצב) במצבים בהם יש טעות או הפסד.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין גניםענבר19/03/2008
בתי בת שנתיים ו- 4 חודשים. היא ילדה נבונה מאד וחברותית.
הגננת תמיד הגדירה אותה כ"עדינה", כזו שקולה לא נשמע בקבוצה. אני חייבת לציין שהגננת תמיד פעלה לחיזוק הבטחון העצמי של הילדה ואכן ניכר שיפור בבטחון העצמי שלה. למרות זאת, הילדה מאד חברותית ומאד אהובה על הילדים בקבוצת גילה.
למען האמת,אני מסכימה עם הגדרת הגננת. בתי באמת רגישה יותר מילדים אחרים, למשל יש רעשים שהיא מאד מפחדת מהם או פעילויות שצריך המון חיזוקים חיוביים על מנת להעניק לה בטחון לעשות אותן (כמו "להתגלצ'" במגלשה).
בגן (הפרטי) אליו היא הולכת היא משתייכת לקבוצת הבוגרים, אבל היא ועוד שני ילדים הם הקטנים ביותר בקבוצה הזו (הגדולים הם בני שלוש בערך).
בשנה הבאה כל קבוצת הבוגרים עוזבת את הגן לטובת גנים עירוניים.פרט לשני הילדים אשר קרובים אליה בחתך הגיל.
הגננת המליצה לי להשאיר את הילדה אצלה בגן מתוך כוונה לעזור לילדה לבנות את הבטחון העצמי שלה לחזק אותה, לתת לה את האפשרות להיות הבוגרת והאחראית תוך שימת דגש על עבודה ממוקדת עם הילדים הגדולים יותר, וציינה כי מנסיונה בגן עירוני יש פחות יחס אישי לכל ילד וכי כמות הילדים הרבה יותר גדולה והחשש שלה הוא שבתי תיבלע בתוך קבוצה כזו גם מבחינת הבטחון העצמי וגם מבחינה רגשית.
אני מבינה את הגננת ואני יודעת שדבריה מגיעים ממניעים נכונים של טובת הילדה. העניין הוא, כמו שכתבתי, לקבוצת הגיל של שנה הבאה נשארים שני ילדים בלבד, נכון לעכשיו לא נרשמו ילדים נוספים לקבוצת הגיל הזו, ורוב קבוצת הבוגרים של שנה הבאה תורכב מגילאי שנתיים. מטרידה אותי כמות הילדים מכיוון שכשבתי בחברת ילדים יותר גדולים ממנה אני רואה שהיא מוצאת את מקומה, משחקת איתם ולומדת מהם. אני חוששת לנטרל אותה משהות עם ילדים בני גילה או יותר גדולים מכיוון שאז עולם הגירויים שלה יקטן (הרי הם לומדים ומחקים כל הזמן). מצד שני, לדבריה של הגננת יש משקל מאד גדול בקבלת ההחלטה.
אני חייבת להגיע להחלטה לגבי ההרשמה לשנה הבאה בימים הקרובים.
אודה על כל תגובה או עצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות בין גנים
שרון באומל21/03/2008שלום ענבר
ההתלבטות שלך מובנת מאוד.אני נוטה להסכים עם הגננת. אני חושבת שבאופן עקרוני גן עירוני בגיל שנתיים וחצי זה טיפה מוקדם מידיי. לגבי ילדתך: אם תהיה לה שנה בגן בו היא תהיה הגדולה ביותר,זה יתרום לה מבחינה רגשית, שזה, בעצם, הצד שצריך לחזק אצלה. גירויים אינטלקטואליים אפשר למצוא עם כל קבוצת גיל ואפשר להשלים לה אחה"צ, דרכם או דרך חוגים.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חמש וחציאוסי19/03/2008
בני בן החמש וחצי ,ילד מקסים סקרן חברותי ופעיל .
החורף היה קשה עבורנו ,היה מס פעמים חולה נשאר בבית לסרוגין כשלושה שבועות.
כשחזר לגן גילה קושי רב להפרד מאתנו ,מלווה בבכי ,מה שלא היה לעולם ,מאחר והוא ילד עצמאי עם בטחון.
בנוסף אמר שלא טוב לו בגן ,למרות שלא היה משהו שונה.
אחרי שבוע התחיל לחזור לעצמו :נפרד יפה .
בקיצור נראה שהיה באיזה משבר רגשי והתגבר .
אבל מאז יש מצבים שבהם הוא מתוסכל ואז הוא מכה את עצמו בראש.
מצב שלא היה קודם ,קורה רק אחרי הצהרים (לא קרה בגן) הסיטואציה נמשכת מס שניות.
כיצד עלי לנהוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה את הראש
שרון באומל21/03/2008שלום לך.
אני מציעה, בזמן שהוא מכה את עצמו בראש, לומר לו "אתה כועס עכשיו כי...". הידיעה שלו שאתם מבינים את המתרחש בעולמו הפנימי תגרום להקלה אצלו. בנוסף, האמירות מארגנות ותמללות את החווייה, ואז יש אפשרות לא לפעול את החווייה (אכזבה, תסכול, כעס וכו') אלא להגיד במילים. בנוסף, כשהוא חווה את המצבים הרגשיים בהם הוא מכה את ראשו, הייתי מציעה לו אופציות אדפטיביות יותר כגון: קפיצה על טרמפולינה, זריקת כדור וכו'.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנות יתר???אני19/03/2008
בתי הבכורה תהיה ביוני בת חמש . מאז ומתמיד הייתה ביישנית. אם זה בנוגע לבני משפחה (סבא , סבתא וכו') דבר פשוט כמו להגיד שלום, ובוקר טוב קשה לה. להגיד תודה על מתנה שקיבלה אומרת שהיא מתביישת. בכל הנוגע לאנשים חדשים על אחת כמה וכמה.
השנה נמצאת בגן טרום חובה. מסרבת להשתתף בחוגים שקיימים בגן. לא תמיד משתפת פעולה (אם מצלמים בחג כלשהו את הילדים בגן, בפעם האחרונה לקח הרבה שכנועים לצלם אותה, ) מעבר לזה נכנסת לפינות הגן, משחקת בחצר עם החברים, עושה עבודות יצירה שמאוד אוהבת, מקשיבה לריכוז וכו'.
אני לא יודעת האם להמשיך ולדבר ולהסביר שמאנשים מוכרים אין צורך להתבייש בצורה כזו, וכשהולכים אומרם שלום ווכשמקבלים מתנה אומרים תודה. זה לא נובע מחוסר חינוך ומחוצפה .
האם יש דרך להעלות לילדה את הביטחון העצמי? האם יש מקום לטיפול פסיכולוגי? האם זה משהו שיעבור עם הגיל ופשוט להתעלם? אני די אובדת עצות. מלבד כל זה רק אוסיף ואומר שהילדה נורמטיבית, מתפתחת מכל הבחינות בסדר גמור, אוהבת מאוד לשחק עם חברים אצלה בבית, כשזה מגיע ללכת לחברה יש לה קושי להיפרד ממני.
אני מקווה שההודעה ברורה עד כמה שאפשר.
אודה על תשובה והכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות
שרון באומל21/03/2008שלום לך.
אם נראה לך שהביישנות מעוררת אצל ילדתך מצוקה, הייתי שוקלת לפנות לאיש מקצוע במקום מגורייך, שיוכל לכוון אתכם ואת הילדה להעיז ולחוש בטוחה יותר בעולם. ככל הנראה הילדה תהיה בנאדם מופנם, אולם, אין רע בכך. חלק מהדברים שציינת עשויים לעבור כשהיא תתבגר, גם ללא עזרה. לפיכך, אם קיימת מצוקה, זו האינדיקציה לפנייה לאיש מקצוע.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקה לתינוקת בת 3 חודשיםליה18/03/2008
שלום רב, אני מעוניינת לשלב תזונה בבקבוק לבת שלי בת 3.5 חודשים , כרגע היא יונקת בלבד, ואני חוזרת לעבודה עוד שבוע ועדיין לא הצלחתי לתת לה בקבור - מה לעשות???????דחוף,עזרה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהנקה
שרון באומל20/03/2008שלום ליה
בלית ברירה עוד שבוע ביתך תלמד לאכול מבקבוק ממי שיישאר עימה. לכן, אני מציעה להנות מהשבוע הזה ולא להילחץ. ייתכן וייקח מספר ימים עד שהיא תתרגל לבקבוק. אל דאגה. יכול להיות שהיא תחכה לך עד שתחזרי מהעבודה. תינוקות רבים עושים זאת, ולא קורה כלום. אני מציעה שהמטפלת של ביתך בעדינות תנסה לתת לה בקבוק. בכל מקרה, לילדים יונקים הרבה יותר קל להתחיל את האכילה מבקבוק לא מהאם.
שיהיה בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היא בת 5 ואני אובדת עיצותקרן18/03/2008
היי, בפעם האחרונה שנכנסתי לפורום ביתי היתה בת 3.5 ובדיוק ילדתי ת בני. היום היא בת 5+ ומעבר לעובדה שהיא ילדה מקסימה, בוגרת ואחראית, אני מרגישה שאני מגדלת בבית בת עשרה. עוד לא למדתי איך לחנך ילדה בת 5 וכבר אני מרגישה שהקפיצו אותי כמה שנים. מרגישה שצריכה עזרה!!!
מקרה לדוגמא: שני הילדים יושבים בסלון, ואז הילד בוכה ומחזיק את היד בכאב. שאלתי אותה מה קרה?
תשובה ראשונה שלה הייתה "הוא נעלב"
שאלתי שוב מה קרה משום שהוא בוכה כאילו כואב לו משהו
והיא ענתה שהיא חיבקה אותו והוא לא רצה.
ניגשתי לילד וראיתי שהוא מחזיק את היד ומתחת לכף ידו יש סימן אדום וסימן של ציפורן.
פניתי לילדה והסברתי לה שעדיף לספר את האמת ולשאת בנזיפה ובכעס שלי מאשר לא לספר את האמת ואז לקבל עונש גדול יותר.
בעוד אני מסבירה לה את רזי ההתנהגות היא צוחקת לי בפניי. אני פירשתי זאת כחוסר כבוד ונימוס
ושלחתי אותה לחדר. כשיצאה שאלתי אותה אם יודעת למה הלכה לחדר, והסברתי לה שזה לא מכובד לצחוק כאשר אני מדברת איתה ברצינות.
האם זה נכון לפרש את הצחוק כחוסר כבוד אליי כהורה?
איך להתמודד עם מצבים כאלה? האם להעניש?
בבקשה תעזרו לי.
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5
שרון באומל21/03/2008שלום קרן
לפי המעט שכתבת, נשמע שקיימת, כרגע, איזשהיא בעייה בקשר או קושי ומצוקה של הילדה. לפיכך, הייתי שוקלת לפנות לאיש מקצוע במקום מגורייך להערכה דיאדית (פסיכולוג או עו"ס קליני - מתמחים בילדים).
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7ספי18/03/2008
בני הבכור בן 7 (יש עוד 2 בנות בת 6 ובת שנתיים) ילד חכם מבריק עם קליטה מהירה וכושר ביטוי גבוה מאוד לגילו. הבעיה מתחילה בבית הספר הוא אף פעם לא רוצה או לא מספיק להעתיק מהלוח הוא תמיד מיתלונן שאין לו חברים הוא טוען שאף אחד לא רוצה לשתף אותו (יש לציין שהוא ילד מאוד חברותי שמיתחבר עם כל גיל) תמיד יש לו טענות שמציקים לו. הוא ניראה לי מתוסקל ואני לא מצליחה להבין מדוע אני לא יודעת איך לטפל בבעיה. כשאני שואלת אותו עם מי שיחקת היום בהפסקה תמיד יש לו תשובה שאף אחד לא רוצה לשחק איתו דיברתי עם המורה והיא היתייחסה לזה לא פעם ואמרה לי שהוא דווקא משחק יפה מאוד עם חברים בהפסקה. למה הוא חי בתחושה שהוא לא "מקובל". תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7
שרון באומל20/03/2008שלום ספי
אני חושבת שהשאלה שצריכה להישאל הינה למה הוא חש צורך לומר לכם שאין לו חברים? האם דרך זה הוא מקבל יחס? חיבה? רחמים? הייתי מנסה יחד עימו להבין את זה. אפשר לומר שדיברת עם המורה והיא לא רואה קשיים מיוחדים בחברת קבוצת השווים. לאחר מכן לשאול אותו על מהות הפער.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מבובות גדולותורד17/03/2008
שלום רב,
ברצוני להתיעץ ולשמוע את דעתך. בני בן 5 ילד דומיננטי חברותי ואהוב.
מגיל מאוד קטן יש לו פחד לבובות הגדולות (שמישהו נכנס לתוכה). אם הוא נמצא ביום הולדת שקיימת בובה מהסוג הנ"ל הוא בורח ואפילו עושה פיפי במכנסיו. כמו כן, שלקחתי אותו להצגות הוא מאוד פחד והסתתר מתחת לכסא כאשר כיבו את האורות באולם וביקש ללכת משם.
שאלתי היא האם תופעה של פחד מהסוג הזה היא דבר שחולף? האם זה נורמלי?
אשמח לתשובתך, תודה רבה.
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מבובות גדולות
שרון באומל19/03/2008שלום גלית
פחד מבובות גדולות שכיח בקרבג ילדים. אני מאמינה שהוא יחלוף.
אפשר לומר לו משהו בנוסח: "שמתי לב שאתה מפחד כשבא דובי גדול לחגיגת יומולדת". אפשר, בנוסף, לחשוב יחד עם הילד, על דרכי התמודדות עם הפחד. אפשר לערוך את השיחות הנ"ל דרך סיפור או משחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מטיטול לשירותים (דחוף)סיון17/03/2008
בתי בת שנתיים וחצי ובתהליכי גמילה...
היא נמצאת במצב ביניים בו מרגישה גדולה מדי לטיטול ועדיין נרתעת מלעשות בשירותים (צואה) , וכך היא סובלת מעצירויות רבות ונמנעת ממש בכח מלהוציא וממש בהיסטריה כאשר הצואה בדרכה החוצה... כל שיכנועינו והצעותינו עלו בתוהו, מה עושים?! תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מקקי
שרון באומל19/03/2008שלום סיוון
אני מזמינה אותך להסתכל באתר שלי www.sharonba.com לגבי גמילה ספציפית מקקי. עצות קונקרטיות ומועילות.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)