פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• למה הכל בבכי?
    אסתר
    09/03/2008

בתי בת שנתיים וחצי וברירת המחשל שלה היא לדבר בבכי.מבקשת בבכי,מחפשת סיבות לבכות ומנסה לקבל את תשומת ליבי על ידי בכי והמצאת כאבים במקומות שונים בגוף.
    חשוב לציין כי אני אם חד הורית ואין דמות אב בסביבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למה הכל בבכי?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכי על כל דבר

ורד תאומים
    10/03/2008

יש לי תאומים בני 3.5, וכל בקשה שלהם היא בבכי, לקום בבוקר בבכי, להתקלח, לאכול להחליף להרכיב מה עליי לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי

שושי יעקובי
    12/03/2008

אין ספק שילדים נבונים ורגישים קלטו שהבכי מעורר אצלכן תגובה רגשית שמפעילה אותכן. ובסופו של דבר הם משיגים את תשומת לבכן. הם משתמשים בכלי שעומד לרשותם. צריך ללמוד איך להתחסן מהתגובה האינטואיטיבית שלנו לבכי. אצל רבות מאיתו בכי מפעיל מנגנון אזעקה ומעורר לחץ לפעול. למעשה הבכי, הוא עוד אמצעי ביטוי שעומד בפני הילד. לא בהכרח שדר של מצוקה חזקה. קודם לעבוד על עצמך. אחר-כך יהיה קל יותר להפחית את השימוש בבכי אצל הילד ולפתח כלי ביטוי נוספים.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה כי אני נואשת
    ענת דרין
    09/03/2008

בני בן 9 ובזמן האחרון שמתי לב שלכל מה שאני אומרת או מבקשת ולא משנה באיזה נושא הוא תמיד מתעקש ומתווכח ללא סוף עד שזה מגיע למצב של כעסים ביני לבינו מאד חבל לי ואני כבר אובדת עצות , יש לציין שהוא ילד מאוד אהוב וחברתי אבל ניראה לי כאילו הוא עושה לי דווקא, אני מאוד משתדלת תמיד להיות לצידו ולעזור בכל מה שנדרש אבל לפעמים אני פשוט יוצאת מגידרי

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה כי אני נואשת

הוספת תגובה

• פנייה לייעוץ

שושי יעקובי
    12/03/2008

מה לגבי פנייה לייעוץ מקצועי לפני שהמצב בינכם מתדרדר יותר? זו אפשרות שיכולה לעזור לך להבין את הסיבות להתנהגות של בנך ואיך את להתמודד עם המצב ולעזור לו. אם ישנו אבא בתמונה אז חשוב להעזר בו ולשתף אותו לא להשאיר את ההתמודדות כולה על כתפייך.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 6 וארבעה חודשים
    שרונה
    09/03/2008

בני הבכור בן 6 + לאחרונה (שבועיים אחרונים), מתנהג בצורה עצבנית ....
    הקימה בבוקר מלווה בצרחות מצידו, דיבור מכוער וכעס מתמיד - ההתארגנות לוקחת לו זמן רב אשר מעקב אותנו ביציאה אע"פי שמעירים אותו בשעה מוקדמת מספיק.. זה ממשיך כאשר הוא חוזר הביתה מבית הספר , הוא מתמיד בהצקות לאחותו (בת 4 + ), מסרב להכנס להתקלח כשמבקשים ממנו ושכבר נכנס אסור להשאיר אותו לבד, חייב להשאר מחוץ למקלחת עד כשהוא מסיים, כשהוא נשאל מדוע??????. הוא מסרב להסביר לא ידוע אם מחוסר ידיעה איך להסביר את המצב או שמא הוא פשוט לא רוצה לספר .....

ניסיתי את כל הדרכים - הטובות וגם "הרעות" - כלום לא עוזר ... האם תוכלו לעזור לי או אולי להמליץ על דרכים ספציפיות של טיפול בנושא???????

אודה מאוד על תשובה בנושא

אמא מאוד מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 6 וארבעה חודשים

הוספת תגובה

• התנהגות עצבנית

שושי יעקובי
    12/03/2008

אני חושבת שהילד מבטא בהתנהגות שלו צורך להיות קטן ו"מטופל" , לחזור קצת ל"בסיס הבטוח" כמו ילד קטן. תגובות כאלו של נסיגה לצרכים ילדותיים הן אחת מדרכי ההתמודדות של ילדים עם מתחים שונים. אני מציעה לך בתקופה הקרובה לפנות זמן איכות איתו. רבע שעה כל יום של שיחה, קריאת סיפור, משחק או כל דבר שכולל רק את שניכם. התייחסות כזאת מצידך תקל עליו להתמודד עם תקופה של מתח כלשהו.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרים חוזרים מילד מקסים בן 7.5
    ענת
    09/03/2008

שלום,
    בננו הינו ילד בן יחיד (לעת עתה, אני צפויה בעוד חודשיים), ילד חיובי, מקסים ואהוב עלינו מאוד.
    יש לנו בעיה ישנה (מגיל קטן) של שקרים שבאים בכל מיני צורות וצבעים. לחלקם אין אני מייחסים חשיבות כי ברור לנו שחלקם באים מעולם הדימיון ואין בהם שום רע וחלקם שקרים קטנים שהטיפול בהם נקודתי ולא כואב. מאז נכנס למסגרת בי"ס (עכשיו בכיתה ב'), הוא מרבה לשקר לגביי הכנת שעורי בית. גם כאשר ממתינה לו הערה ביומן ואנו שואלים אותו אם יש שיעורים, הוא טוען כי אין / סיים אותם בצהרון. ואז בבדיקת היומן אנו מגלים לצערנו שהמצב אינו כך. אנו מקיימים עימו שיחות ומסבירים לו שגם אם לא הכין וגם אם קיבל הערה, הוא לא ייענש אלא רק יתבקש להשלים את החסר, כלומר, מסיבירים לו שהאמת, רעה ככל שתהיה, חשובה ומתקבלת תמיד בברכה בביתנו ואילו, כאשר הוא משקר, הוא מאכזב אותנו ובעקבות זאת מקבל עונש חינוכי כזה או אחר.
    לצערי, השקרים הללו חוזרים על עצמם בתדירות גבוהה לאחרונה ועושה רושם שהילד לא יורד לסוף דעתנו או לא מצליח לצאת מתבנית השקרים הזאת.
    עליי לציין כי אין לו שום בעיה לימודית וכי מדובר בשעורי בית קלים וקצרים.
    אודה לחוות דעתך.
    ענת

הוספת תגובה

• שקרים בנוגע לשעורי בית

שושי יעקובי
    12/03/2008

שקרים של הילד יכולים מאוד לתסכל את ההורים ולא פשוט לשנות את דפוס ההתמודדות הזה. הילד ממשיך להשתמש בשקרים כדי להסתיר מכם את ההערות שהוא מקבל ביומן או את משימות שהוא לא הכין. יכול להיות שמוקד ההתערבות שלכם איתו צריך לעבור מנושא השקרים לנושא אחריות להכנת שיעורי בית. השקרים הרי הם אמצעי להתמודד עם קושי שהוא לא מצליח לפתור בדרך אחרת, בין אם זה קושי להשלים את כל שיעורי הבית או כל דבר אחר. אני מציעה ביחד עם הילד לבדוק לעומק מתי וכמה ואיפה הוא לא מצליח למלא את כל משימותיו. איך אתם יכולים לעזור לו. כולל תוכנית חיזוקים וכוכבים. שיחה כזאת תשנה את כל ההתיחסות שלו לנושא השקרים. אין כאן האשמה אלא ניסיון למצוא ביחד פתרון לבעיה. השיחות שאת מתארת עם הילד בהן המסר המילולי היה "שהאמת תמיד תתקבל בברכה..." לא הובילו לשינוי משום שבמסר הסמוי היו האשמה וביקורת ואולי דברים נוספים אותם הילד קלט ופירש.
    בהצלחה.
    אשמח לשמוע אם אכן זה עובד.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך ...

ענת
    13/03/2008

הי,
    תודה רבה על תשןובתך.
    בהחלט ניסינו להבין את הסיבות והקשיים "המונעים" ממנו להכין שעורי בית ולפי הבנתנו מדובר בעצלנות וחוסר עניין בחלק מהמקצועות. עליי לציין שיש מקצועות שהוא מאוד אוהב ומכין שיעורים ללא בעיה, כגון מתמטיקה. הוא פשוט לא אוהב להתעסק עם מה שלא מעניין אותו.
    הסברנו לו שגם לנו יש משימות שחלקן נחמדות יותר וחלקן פחות, אך זוהי האחריות שלנו לבצע את כולן. עם זאת, אני מבינה שהטיעון הזה לא הכי אטרקטיבי ומדבר לילד בגילו ...

אנחנו לא בעד שיטות של פרסים עבור ביצוע משימות (מעולם לא תמכנו בשיטה זו), כי הפרס לדעתנו היא חווית העשייה והלמידה. עם זאת, אני בהחלט חושבת לנסות למצוא שיטת חיזוקים שאינה מהווה "שוחד", אלא מתגמלת אותו במישור הרגשי וההערכה העצמית.
    אשמח לשמוע על רעיונות.
    תודה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי
    אמא מודאגת
    06/03/2008

שלום רב. בני בן 10. ילד מדהים ADHD . מטופל בריטלין מתחילת שנת הלימודים. לצערי, לאחרונה אנו מקבלים הערות חוזרות ונשנות על התנהגות בלתי נאותה בבית הספר הן כלפי המורים והן כלפי חברים ללימודים. כנ"ל גם בבית, התנהגות וכחנית, עקשנית. והכואב ביותר, אינו מספר לנו, משקר.
    מהתרשמותנ ו האישית ומשיחה עם המורה, לילד "בעיות" רגשיות.
    היינו רוצים לקבל את עצתכן, כיצד יודעים אם יש לקחת ילד לטיפול? איזה סוג טיפול? איך מוצאים מטפל טוב? האם אפשר לקבל המלצות בפורום?
    תודה מראש
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול פסיכולוגי

הוספת תגובה

• טיפול לילד

שושי יעקובי
    06/03/2008

ילדים משדרים מצוקה דרך התנהגות. מרדנות, שקרים, מריבות מרובות כל אלו סימנים שהוא אינו מסתגל טוב בתוך הסביבה שבה הוא חי. ליקוי של קשב וריכוז הוא מצב מאוד מתסכל עבור ילד. המשמעות היא שהילד נאלץ מידי יום להאבק בקשייו, להיכשל, לספוג פגיעה בדימויו העצמי או החברתי. תפקוד בביה"ס הוא הבט משמעותי בחיי ילד בן 10, כמעט כמו מקום עבודה אצל מבוגר. לכן הרבה ילדים עם קשיי קשב וריכוז או ליקויי למידה אחרים נעזרים בתקופה מסויימת גם בטיפול רגשי.
    טיפול פסיכולוגי בילדים מאפשר לילד לבטא את תסכוליו. להבין את עצמו ואת התנהגותו ולהתמודד עם הפגיעה המתמשכת בדימויו העצמי. למידע נוסף את מוזמנת לפנות אליי דרך האתר שלי.
    שושי יעקובי
    www.triada.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות התפתחותיות
    אנה
    06/03/2008

בתי בת 3 ו4 חודשים ,עדיין במיטת תינוק(הבחירה שלנו) ישנה עם טיטול ומוצץ (גמולה ביום),הולכת למשפחתון קטן-6 ילדים.
    אנחנו רוצים בשנה הקרובה לגמול אותה מכמה דברים :מיטת נוער,טיטול לילה,מוצץ לילה,גן גדול חדש(גם שפה חדשה--עד עכשיו יודעת רק רוסית) ,אני יודעת שיש הרבה עבודה ואסור הכל בבת אחת וזה הסדר שאנו רוצים:
    1)בפסח נעבירה למיטת מוער
    2)במאי נתחיל עם גמילת לילה (עד עכשיו היא לא מתעוררת בלילה וקמה עם טיטול רטוב--וגם בגן בצהרים עדיין עם טיטול רטוב)--אני מסבירה לה אך היא עדיין לא שולטת---אז נתחיל בזה שנשים לה תחתון וניתן לה לבד ללמוד (בלי להעירה לשם כך)
    3)ביולי היא תכנס לגן טרום חובה--זה שינוי גדול עבורה.

השאלה היא :האם זה נשמע בסדר?
    מתי כדאי להכניס גמילה ממוצץ שהיא כל כך קשורה אליו(במיוחד בלילה)? (אני כל הזמן מנסה להגיד לה שהיא גדולה וכו").האם כדאי עוד קצת לחכות עד שהיא תהיה מוכנה לבד או "להעלים" אותו?

תודה מראש על תשובות פרטניות

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות התפתחותיות

הוספת תגובה

• מטרות התפתחותיות

שושי יעקובי
    06/03/2008

אני שומעת ממך על הרבה מאוד ציפיות המופנות לילדה שלך. על מנת לעמוד בכל השינויים הקרבים היא תזדקק ממך להרבה עידוד וסבלנות. המטרות שהצבתם נראות לי נכונות מבחינה התפתחותית, אבל לוח הזמנים עלול להיות שונה מכפי שאתם מצפים. תעודדו אותה אך היו סבלניים וקבלו את הקצב שלה. לא להפוך את התהליך ההתפתחותי לשדה קרב. לגבי מוצץ, הייתי מחכה עם זה עוד קצת , דווקא כעת היא תזדקק לכל מיני אמצעים על מנת להירגע.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת לגבי גן חובה, אודה לתשובתך
    יערה
    05/03/2008

הילדה שלי נמצאת בגן טרום חובה. בספטמבר היא תהיה בת 4 ו- 4 חוד' היא ילדה בוגרת וחכמה אבל עדיין לא כותבת את שמה, אותיות וכד'.. השאלה שלי האם בגיל כזה עדיף להעלות אותה לגן חובה ומקסימום להשאיר אותה שנתיים בגן חובה? או שעדיף להשאיר אותה עוד שנה בטרום חובה למרות שיהיו שם הרבה ילדים קטנים ממנה?

תשובתך המקצועית חשובה לי, תודה רבה!

הוספת תגובה

• גן חובה

שושי יעקובי
    06/03/2008

אין תשובה קלה לשאלתך. צריך להתייחס לכל מיני פרמטרים בהחלטה איזה גן עדיף לילדה טרום חובה או חובה. הבשלות הרגשית שלה, השתלבותה החברתית וגם רמת התפתחות בתחומים קוגניטיביים. חשוב להכיר את המאפיינים היחודיים של כל גן, אופי הגננת וכן מהי קבוצת הילדים הדומיננטית. בכל גן שתבחרי חשוב שתהיה קבוצת ילדים בגילה, שלא תהיה הצעירה היחידה בקבוצה של בוגרים. או להפך. מבלי להכיר את הילדה שלך ואת אופי המסגרות השונות קשה לי לתת לך המלצה.
    בהצלחה
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא בהריון מאושפזת והילד בן השנתיים
    סבתא שרה
    04/03/2008

כלתי בהריון ומאושפזת מזה 7 ימים לצורך מעקב. בבית נשאר ילד בן שנתיים. בביקורים בבית החולים הילד מסרב להתקרב לאמא, מסרב להפרד ונראה שהוא כועס ומתקשה מאד להסתגל למצב החדש ולפרידה מאמא. מהי הדרך הממולצת להתמודד עם המצב?

הוספת תגובה

• העדרות של אמא

שושי יעקובי
    05/03/2008

מצב של העדרות האמא לילד בן שנתיים הוא מצב המעורר בילד חרדה עצומה. כמעט קיומית. הבסיס הבטוח שלו לא נמצא לידו. החשיבה של הילדים בגיל זה היא מאוד אגוצנטרית כך שכל התנהגות של אמא נתפסת כתגובה ישירה אליו. המציאות הפנימית מכתיבה את התנהגותו, הוא חושש, כועס ומודאג. ישנם כמה דברים שעשויים להקל עליו להתמודד עם המצב הקיים. תמיכה ותשומת לב מדמויות קרובות אחרות (אבא, סבתא), הכלה ולגיטימציה של התחושות שלו. להגיד לו שאת/אמא (מי שמשוחח איתו) מבינים שהוא מרגיש כועס ועצוב ומתגעגע, ומותר לו להרגיש כך כי באמת אמא לא לידו, אבל אמא מאוד מתגעגעת ורוצה להיות איתו וצריכה להישאר בבי"ח כדי שיטפלו בה. וכדומה..
    המוקד של המסר המילולי הוא לגיטימציה להרגיש את הרגשות "השליליים" ותחושה שמשהו אחר מבין את תחושותיו והוא לא לבד. לצד זה צריך לנסות לשמר את הקשר עם אמא. כמו מבמקרה שהורים נוסעים לחו"ל, מכינים את הילד למספר ימים של העדרות, מכינים מכתב או הפתעה קטנה שניתנת לו מידי יום וזוהי מתנה של אמא (גם אם היא ניתנת ע"י סבתא). מעין תחושה שאמא ממשיכה להיות נוכחת בלב גם כשאינה לצידו.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות קשה לגן
    טיבון
    04/03/2008

ביתי בת שנה ושבעה חודשים ונכנסה לגן לפני כשבועיים וחצי. ההסתגלות לגן קשה לה מאד. היא לא מוכנה ללכת לגננת המטפלת הישירה שלה אלא רק למטפלות אחרות . הגננת הסבירה לי שהסיבה היא שביתי רואה בה המפרידה בינה ובין הוריה.
    היא בוכה הרבה במשך היום עם הפוגות שבהן היא מנסה קצת לשחק או להסתכל מסביב. לפני שיוצאים בבוקר לגן היא אומרת שהיא לא רוצה ללכת ומבקשת "לא". זה גורם להרגשה כבדה אצלינו ותחושה לא נוחה לאורך כל היום.
    מה אוכל לעשות כדי לעזור לה להיקלט טוב יותר ?
    האם פרק הזמן של קליטתה הוא נורמלי וסביר?
    האם הניתוח של הגננת שהילדה אינה רוצה בקרבתה כי היא ה"מפרידה" נשמע הגיוני?

לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות קשה לגן

הוספת תגובה

• כמה מאכזב שלא ענו לי.....

טיבון
    10/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בקימה בבוקר
    סול
    04/03/2008

זאת הפעם הראשונה שאני כותבת בפורום
    יש לי בעיה של קימה בבקר לילדה בת 9 כל בוקר מלחמה אני קמה אומרת בוקר טוב פותחת את
    התריס מעט מכניסה אור לחדר לעיתים מלטפת ומבקשת ממנה לקום בשעה 6.55 נדיר שהיא תהיה
    נחמדה או תסכים לקום.
    היא הולכת לישון בין השעה 8.30 ל9 בערב היא טוענת שקשה לה לירדם בלילה.
    היא ילדה מחוננת ועברה השנה לבית ספר חדש היא בכיתה ג מה עושים

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בקימה בבוקר

הוספת תגובה

• קושי לקום בבוקר

שושי יעקובי
    05/03/2008

ישנן סיבות שונות לקושי לקום בבוקר. ילדים מסוימים מתקשים במעברים. אחד המעברים הוא מעבר בין שינה לערות. ילדים כאלה מילדותם, מתעוררים "חמוצים". לעומת זאת, ישנם ילדים שהקשיים בבוקר הם תגובה למציאות חיצונית לא נעימה.
    חשוב להבין מה המקור לקשיים של הילדה שלך. האם מאז ומתמיד היו קשיי קימה או זהו מצב חדש, אולי קשור למעבר לכתה חדשה?
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים בשינה
    לימור
    03/03/2008

שלום
    בני בן שלוש, בן יחיד, מפחד להרדם לבד, הוא רוצה שנשב לידו או נישן לידו עד שירדם / כל הלילה.
    לפעמים מתעורר באמצע הלילה וגם מבקש שנישן לידו.
    במידה ואנחנו לא מסכימים הוא צורח ובוכה ומגלה סימנים של פחד. ניסינו לעודד אותו, לדבר איתו, להתעלם, מתנות וכו', אך כלום לא עוזר. לפעמים יש שיפור של יום אחד ואז הכל חוזר חלילה.
    הוא אומר לי שהוא מפחד להיות לבד.
    בעלי מתעקש שניתן לו לבכות כי זו הדרך היחידה שהוא יבין שהוא צריך לישון לבד.
    לי קשה לעמוד בזה. הילד יושב במיטה וצורח ומתחנן שנבוא אליו.

מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים בשינה

הוספת תגובה

• פחדים בשינה

שושי יעקובי
    06/03/2008

אחד המאפיינים של ילדים בגילאי 3 הם פחדים. פחדים מחושך, ממפלצות, מפרידה ועוד. הרבה מהפחדים "מתנכזים" לפני שינה. בנוסף לכך בגיל 3 הילד מאוד תובעני באהבתו להוריו ולא רוצה להיפרד מכם ולהישאר לבד בחדרו. הוא מרגיש נטוש. בפורום הזה נשאלו לא מעט שאלות בנושא זה ואני ממליצה לך לעיין בתשובות השונות שנתנו להורים.
    העיקרון הוא לסייע לילד להתגבר על הפחדים, למצוא פתרון משותף לבעיה ולא להפוך אותה למוקד של עימותים במשפחה. אני לא מאמינה בדרך של להשאיר את הילד בוכה עד שיתרגל (למה בדיוק הוא מתרגל?). אלא ללוות אותו בתהליך שמטרתו השגת יכולת להירדם לבדו בחדר. קריאה משותפת בספרי ילדים על הדרך שבה ילדים אחרים התגברו על פחדים, אמפטיה לתחושות שלו, שיחות עידוד ומציאת דרכים יצירתיות (ביחד) איך להתגבר על הפחדים. זו מלאכה קשה להורים.
    אבל את חייבת להיות משוכנעת שהילד שלך מסוגל להצליח.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות לביתי בת ה 8.5
    מירב
    03/03/2008

יש לי ילדה בת 8.5 נבונה חכמה בשנה האחרונה בעית ההתנהגות שלה החריפה כל הזמן אני מוזמנת לביה"ס כי היא מעורבת בקטטות מתערבת בין ילדים וחוטפת מכות כל הזמן מעבירים אותה מקום היא מאוד חלשה בחשבון והנדסה ויש לי תחושה שהיא פשוט לא קולטת במקצועות של לשון ועברית היא טובה ומקבלת ציונים טובים גם בבית היא חסרת מנוחה ולא מעסיקה את עצמה בעלום חוץ מלהציק לבני המשפחה כולל לתינוקת שיש לנו בת 11 חודשים כל דבר צריך לומר לה עשרות פעמים כמו לכי להתקלח תכיני שעורים אני מרגישה כל הזמן מתח בבית כי היא לא ממושמעת ובסוף זה נגמר בצעקות אנא עזרי לי אני כבר ממוטטת ממנה . לפני שבוע היא נתקפה 3 ימים בחרדות ולא רצתה לישון בגלל איזה סיפור שהיא שמעה על גהינום והיא אמרה לי שזה כל הזמן בראש שלה וזה מפחיד אותה ורע לה והיא מפחדת שנמות אני כבר לא יודעת איך להתמודד בבקשה תעזרי לנו

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות

שושי יעקובי
    05/03/2008

התגובות שאת מתארת: הצקה לחברים, מעורבות בקטטות, חוסר מנוחה, קונפליקטים אתך ... כל אלו נראים קשורים למצב רגשי לא טוב של חרדה, חוסר אונים ומצוקה. נסיון להבין את מקור המצוקה יכול לסייע לשתיכן. יכול להיות שזה תגובה להולדת אחותה. קנאה בקשר של אחותה התינוקת אתך ובקשר שלך אתה, חיפוש אחר תשומת הלב שלך וקשר אתך כפי שהיה לפני הגעתה של התינוקת. כל אלו יכלים לגרום לילדה להרגיש קנאה וכעס, חרדה מהתחושות הללו וחיפוש תשומת הלב בדרך שלילית.
    התייעצות עם איש מקצוע יכולה לעזור.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם,ילדה בת 6
    קרן
    28/02/2008

שלום ,
    בת של חברתי בת 6 הופכת את הבקרים בבית לסיוט.מאוד בעייתית בביגוד. הופכת כל בוקר למלחמה על הגרביים/בגדים/ תחתונים בעיקר,עם התפרצויות זעם מטורפות.יכולה גם להתפרץ על האם כי הדליקה טלויזיה ,וזה עייף אותה.
    אני חייבת לציין כי מאז שנולדה האחות בת השנתיים וחצי ,התפתחה הקינאה.וההורים פרודים מזה כשנה.
    בשיחות לאחר מקרים אלו היא מתנצלת מאוד ואומרת "לא יודעת מה קרה לי".
    הגננת לא מכירה התנהגות זו ואומרת כי היא מתנהגת יפה.אצל אביה היא לא עושה סצינות כאלו.
    האם,יוצאת כמעט כל בוקר בוכה מהמהקרים הללו.
    מה דעתך?ולאיזה תחום מקצועי היית ממליצה לפנות?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות זעם,ילדה בת 6

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם

שושי יעקובי
    02/03/2008

מצב של פרידה בין ההורים מעורר בילדים פעמים רבות תחושות שליליות וחרדה שמתבטאים בהתפרצויות הזעם שמופנות כלפי האם. כולם סובלים מהמצב. אני מציעה לפנות לייעוץ פסיכולוגי.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צחצוח שיניים
    לימור
    28/02/2008

שלום.
    בתי בת שנה וחמישה חודשים ופיה כבר מלא שיניים (4 למעלה 4 למטה ו 4 טוחנות).
    מכיוון שעמית עדיין אוכלת באמצע הלילה דייסה אני לא מצחצחת לה שיניים בלילה אלא רק בבוקר, אך לצערי עליי להילחם בכדי להכניס את המברשת לפיה. אני מנסה בשיטות שונות- כמו להראות לה כיצד אני מצחצחת וכמה זה כייף, ואפילו לתת לה לנסות לבד, אבל נדירות הפעמים שאני ממש מצחצחת את שינייה.
    אני יודעת שזה בהחלט חשוב. כיצד אוכל לגרום לה לשתף איתי פעולה?
    האם יש צורך כבר בביקור אצל רופא שיניים?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צחצוח שיניים

הוספת תגובה

• צחצוח שיניים

שושי יעקובי
    02/03/2008

לא התחום שלי. אני מציעה לך להתייעץ עם שיננית.
    בהצלחה
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי וצעקות בלילה
    נופר
    28/02/2008

בתי בת השנה ושבעה חודשים בוכה מספר פעמים בלילה מתוך שינה ואף צועקת. זה ממש מבהיל.שאני מלטפת אותה היא נרגעת אבל זה חוזר חלילה שהיא נרדמת וכן היא קוראת אבא ואמא.
    אני בהריון בחודש שביעי -האם זה יכול להיות קשור?
    בגן הגננת אומרת שהיא קנאית ורוצה את כל תשומת הלב אליה.
    מה ניתן לבדוק?

לקביעת תור
    סגירה
    בכי וצעקות בלילה

הוספת תגובה

• ביעותי לילה

שושי יעקובי
    02/03/2008

תופעה של בכי מתוך שינה, שכיחה בילדות והיא נקראת ביעותי לילה. זוהי תופעה חולפת ואין כמעט דבר שאפשר לעשות על מנת למנוע אותה. יחד עם זאת מצבי מתח משתקפים בשינה. היות וילדים בגיל זה עשויים להיות מאוד רגישים לניואנסים הדקים ביותר במצב הרגשי של אמם, הריון שלך יכול לעורר אצל הילדה שלך מתח. אני מציעה לך לשוחח אתה ברמה המתאימה לגילה על ההריון של אמא, מה יש בבטן, למה לאמא קשה לעשות אתה דברים אותם יכלה לעשות בעבר. היא זקוקה לאישור ממך שהחיבור בינכן נותר ללא שינוי.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה