מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בריחת שתן בעת בכיגילה23/01/2008
שלום,
בתי בקרוב בת 3 נגמלה מחיתולים לפני מעל חצי שנה (מלבד בלילות), בכל פעם שהיא לא מקבלת את רצונה או שאני כועסת עליה היא מתחילה לבכות ובורח לה פיפי, אני מניחה שמתוך עצבים היא לא מסוגלת לשלוט בצרכיה. אך הדבר נעשה בלתי נסבל, היא בד"כ ילדה טובה וממושמעת אך ישנם ימים שהיא עושה שלוליות בבית 3-4 םעמים ביום. אני לא מעוניינת לוותר לה, בעיני זה חלק מהחינוך להציב לה גבולות גם כשזה לא מוצא חן בעיניה.לצערי,אני לא מסוגלת לשלוט בעצמי וכועסת עליה עוד יותר כשזה קורה. מה עלי לעשות?? עלי לציין שיש לה אח קטן בן 7 חודשים והיא (לפי מה שאני רואה) מקבלת אותו בצורה יפה ואוהבת (דואגת לו, מנסה להרגיע אותו,מחבקת ומנשקת).
אני ממש מיואשת , אנא עיזרי לי
תודה ויום טוב
מזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן בעת בכי
שרון באומל25/01/2008שלום מזי
הצורך שלך בהצבת גבולות ברור ונכון. עם זאת, נראה כי קיים הן אלמנט של חרדה והןאלמנט רגרסיבי כשמועלים הקונפליקטים ביניכם. באופן ראשוני, הייתי מציעה, בשעת רוגע ומנוחה, לומר לה משהו בנוסח: שמתי לב שכאנחנו מתווכחות ואת בוכה, בורח לך פיפי. חשבתי על זה הרבה ואני חושבת שאולי כשאני כועסת את קצת פוחדת. או אולי כשאני כועסת את חושבת שאני יותר אוהבת את אחיך הקטן ולכן את גם רוצה להיות קטנה". הידיעה שלה שאת מבינה את המתחולל בעולמה הפנימי הן תקל עליה מאוד והן תפתח פתח לתקשורת אחרת ביניכם בנושא זה.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית
טל' להתייעצות: 054-5551479* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה לשם חינוך?נעמה23/01/2008
בני לבין בעלי יש חילוקי דעות . אני באופן נחרץ נגד כל מכה אפילו קלה שביותר כדרך חינוך
הוא טוען שלתת מכה מדי פעם על היד זה רק מטיב לילד.
הילד שלי הוא כולה בן שנתיים וזה הגיל שהוא רוצה לנסות הכל( גם את המחשב היקר של אבא) וגם קצת גיל שבו הוא מנסה להראות עצמאות . ולכן אני די סלחנית כשהוא "ממריא "את פי.
אבל כשזה נוגע לאבין הילד פשוט מוציא אותו מהכלים. אני מרגישה שהם נכנסו למין מלחמת כח מי ינצח. ומטבע הדברים בעלי יותר גדול ויותר חזק אז הוא משתמש בחוזקו הפיזי כדי לכפות את דעתו על הילד.
היום הוא צעק על הילד דחף אותו על הספה ובסוף נתן לו גם מכה חזקה על היד כי הוא לא שמע לו.
אני פשוט לא יכולה לסבול את זה. אני ישר עוברת למנגנון אוטומי שבו אני חוטפת את הילד מלידו ואפילו צועקת על בעלי שיפסיק ולא יגע בו (בנוכות הילד)
בעלי טוען שאני מסיבה יותר נזק בהתנהגות זו. וכמו שצינתי מכה או שתיים רק מטיבות
אני טוענת שכל גלוי אלימות כלפי הילד (אפילו במטרה "לחנך" ) יכל לגרום לו טראומות ולפגוע לו בבטחון העצמי .
מי צודק?
האם עלי לעצום עין ולשתוק? או יותר לעמוד על שלי לטובת הילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכות
שרון באומל24/01/2008שלום נעמה
כשהורה או כל מבוגר אחר מפנה אלימות כלפי ילד לשם פתירת בעייה - הילד לומד שזו דרך ההתמודדות לפתרון בעיות. בנוסף, מכות מובילות לירידה בבטחון העצמי ותחושת בוז והשפלה. תחושה של הילד שהוא קטן ולא שווה והרבה כעסים שעשויים לצאת בדרכים שונות, גם בתוקפנות כלפי עצמו.
אני לא ממליצה על מכות באופן קבוע לשם "חינוך".
אני מציעה לכם לגשת באופן דחוף לאיש מקצוע באיזור מגוריכם, כיוון שנשמע שקיימת בעייה בקשר בין בעלך ובנך, אשר משפיעה מאוד על כל המערך המשפחתי.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לגמול ילד בן 4 מטיטולמוריה23/01/2008
שלום רב, בני בן - 4 אינו רוצה לעשות צואה בשירותים, רק פיפי הוא מרגיש בנוח.
יש לציין, כי בעבר היציאות שלו היו הרבה יותר קשות ויותר קל לו לעשות צרכיו בטיטול בעמידה.
אני לא כופה עליו לעשות בשירותים בשל התנגדותו, יחד עם זאת איך אני מדרבנת אותו לעשות את ה"קקי" בשירותים, _אני הסברתי לא פעם כי זה יכול להיות אף יותר קל אם הוא יעשה בשירותים ...וכל מיני הסברים על השירותים ולמה כדאי שם?! אך, אין הוא מוכן לעשות את השינוי.
מה עלי לעשות?! לתגובתך אודה, מוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
שרון באומל24/01/2008שלום מוריה
בנך נמצא בגיל גבולי לגבי הגמילה.
אני מזמינה אותך להציץ באתר שלי www.sharonba.com לגבי גמילה מקקי. אולי שווה ללכת להתייעץ עם איש מקצוע במקום מגורייך ולברר מדוע בנך מסרב לעשות קקי בשירותים.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללאאסף22/01/2008
שלום.
בני בן שנתיים וחצי שנה שניה במעון,בשנה הראשונה סימנים חיוביים.בשנה הנוכחית חל שינוי לרעה הבא לביטוי ב:
1. במהלך ההכנות ליציאה בבוקר הוא עירני שמח משחק מדבר וברגע שהוא מתישב ברכב הוא נאלם בוהה בחלון מדוכדך לפעמים ממלמל כי אינו רוצה למעון בטענות "משעמם לי,עצוב לי במעון"
2. גילויי אלימות מצידו כלפי ילדים ועדויות שלו על אלימות מצד ילדים כלפיו.
3. זעקות בזמן שנת הלילה .
4. עושה פיפי במכנסיים בזמן שנת הצהריים במעון (לא היה כך בקייץ)
5. הפך להיות פחות דומיננטי פחות בולט בין הילדים במעון (בדר"כ ילד מאוד אקטיבי ובולט).
6.באחת הפעמים שבאתי לאסוף אותו בסוף היום הוא היה מנותק עד אפטיות כאשר בדר"כ הוא מזנק אליי עוד לפני שאני מבחין בו
תשובתו בסוף יום כשמנסים לדובב אותו : "היה בסדר במעון" ללא פירוט נוסף לעיתים יענה "היה כיף"
תשובת המטפלת : "הוא בסדר גמור במהלך היום אוכל משחק וכו..."
שינויים במעון השנה לעומת קודמתה :המנהלת שנראה היה שהיא מקור הסדר והמשמעת לילדים ולמטפלות כאחד כמעט ואינה נמצאת עקב בעיות בריאותיות ובנוסף הוא לא נמצא עם המטפלת שבחזקתה היה בשנה שעברה.
האם הסממנים מעידים על בעיה במעון?מה אוכל לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בגן
שושי יעקובי23/01/2008אכן הסימנים שציינת עשויים להעיד על מצוקה רגשית של ילדך ואולי על כך שלא טוב לו במסגרת שהוא נמצא בה. חשוב שאתה ער לסימנים האלה ואין תשובות פשוטות לגבי מה לעשות. הייתי ממליצה לך לנסות ולהיות עם הילד במעון בשעות הבוקר, להישאר חצי שעה בכמה בקרים ולצפות על הילד ועל ההתנהלות בגן. לשוחח עם הורים נוספים. וגם לשוחח עם הגננת האחראית, לשתף אותה במצוקה שעוברת על הילד ממנה - ולשמוע בשיחה לא בסוף היום ליד אנשים נוספים, לשמוע על הילד בגן.
בהצלחה
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית התפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצקות בבית ספרענת22/01/2008
אני מבקשת עזרה , ילדים מציקים לבני בן ה-8
אנחנו לימדו אותו כשהיה קטן לא להחזיר אלא לבקש עזרה ממבוגר
והיום אני מריגה שהוא חסר אונים מרביצים לו, מנצלים אותו(לוקחים לו דברים)
ואין לו כלים להתמודדות
איך מלמדים אותו לעמוד על שלו?
אמא דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצקות בביה"ס
שרון באומל24/01/2008שלום ענת
אני מציעה לפנות הן למורה והן ליועצת ביה"ס ולברר מה קורה בביה"ס ולמה ילדך דחוי. יש ילדים עדינים שמקרינים עוצמה ולא מציקים להם. לכן, לדעתי, הקושי מורכב יותר מסתם ילד שלא מחזיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות חצופהעידנית22/01/2008
שלום רב,
אנו מבקשים עזרה בנוגע לבת 8 להורים גרושים אני האם נשאתי בשנית. אין בעיות של משמרות . הבעל החדש מתייחס מאוד יפה לילדה. היא גם אוהבת אותו.
הילדה נבונה ומקסימה תלמידה טובה. אבל..
ישנם מקרים לרוב בנוכחות זרים אורחים או כשאנו מתארחים שהיא מסוגלת להתחצף למבוגרים בצורה כזאת שאפילו המבוגרים לא יכולים לענות לה. מעליבה גם כשלכאורה צודקת היא גם יודעת להסביר את עצמה יפה. אבל ההתחצפות שלה מלווה בבכי וכשמעירים לה היא ממשיכה להחצף לאם ולבעל והכל מלווה בבכי מעורר רחמים.
וכשלא מצדיקים אותה כלומר אומרים לה שלא כל מה שהיא חושבת עליה לזרוק בפנים היא בוכה ומתחילה לרחם על עצמה לא אוהבים אותי אתם הולכים לטובת.. וכו'
ניסינו לא בעת ארוע לטפל בלהסביר היא אכן הבינה הבטיחה, אבל זה חוזר חלילה.
איך אפשר להתמודד עם זה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוצפה
שרון באומל24/01/2008שלום לך
התנהגותה של ביתך מעידה על מתח ומצוקה פנימית, הן במידת התוקפנות הגדולה והן במידת הבכי המלווה את התוקפנות. אני מציעה לבדוק מה מציק לה באמת. הייי אומרת לה משהו בנוסח: "יכול להיות שלפעמים את מאוד כועסת, או מאוד עצובה ולא יודעת איך להגיד את זה ולכן את מדברת לאחרים בצורה מעליבה. יש הרבה ילדים שעושים את זה. רציתי לדעת על מה את כועסת וממה את עצובה". הידיעה שלה שאת מנסה להבין את המתרחש בעולמה הפנימי תקל עליה מאוד ותיתן פתח לברר את מקור ההתנהגות.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוץ בילד בן 3אישה22/01/2008
בני בן ה-3 מיזה כמה חודשים קורץ בעין אחת לכמה שניות, כעין מצמוץ וזה בלתי רצוני אצלו. בדיקת רופאי עיניים תקינה. מה עושים? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ
כדאי לנסות לבדוק האם קרה משהו בתקופה האחרונה אשר יכול לעורר מתח ומצוקה. אם כן, כדאי לדבר על אותו דבר, דרך משחק או סיפור. אפשר גם להתייעץ עם איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצבת גבולות לפעוטרווית22/01/2008
שלום רב,
רועי אוטוטו בן שנה וחצי ובתקופה אחרונה הוא ממש בוחן אותנו בהצבת גבולות ואנחנו היינו רוצים לברר לעומק באיך להציב את הגבולות בהתייחס לגילו בצורה הכי נכונה.
רועי כרגע במסגרת של משפחתון (מגיל 4 חודשים)עם מטפלת עליו ועל עוד ילד שגדול מרועי בחצי שנה.
רועי הוא ילד מאוד סקרן, עצמאי, מפותח לגילו,חברותי וסתגלתן. יחסית לילדים בגילו נראה מאוד בוגר.בעל אוצר מילים גדול, יודע לבטא את עצמו ממש מינקות, כתינוק לא היה צריך לבכות, יאמר לזכותנו ולזכותו שהצלחתנו לזהות את צרכיו והוא הביע את עצמו ממש ללא בכי.
עד גיל שנה היה ילד מאוד רגוע ומגיל שנה מהרגע בו התחיל ללכת מאוד השתנה, עומד מאוד על דעתו ואם צריך גם על ידי בכי. מבטא בבירור מה הוא רוצה ואיך הוא רוצה שזה יהיה עד כדי עקשנות יוצאת דופן(יכול להיות שזה גנטי)הרבה פחות שלו ורגוע משהיה כשהיה תינוק עד כדי שובבות!! אבל כנראה שזה חלק מההתפתחות והשינויים בהתאם להתפתחותו.
בתקופה האחרונה או ליתר דיוק לפני כחודשיים התחיל עם עניין הנשיכות שאף התייעצתי עם יועצת חינוכית והצלחנו בגדול לעצור את העניין אך לא לגמרי. היא ייעצה לנו להוריד אותו מאיתנו היות וזה בד"כ היה תוך כדי משחק, להגיד לו בכל תקיף לא נושכים זה לא נעים זה כואב וכו' ועכשו אני לא משחקת איתך וזה במידה מסויימת עזר.
בשבועות האחרונים הוא מנסה לטפס על כל מיני דברים עד כדי סכנה, מנסה לגעת בכל מיני דברים, לפתוח ארונות ומגירות המטבח, לעמוד על כסא האוכל שלו לטפס על כסאות והמפחיד על שידה נמוכה בקיר של ה- LCD בסלון ובכלל בביתהוא ממש מטפס ומתבונןעלינו איך נגיב מה שמחייב הצבת גבולות.
הלכנו בשיטה של להוריד אותו להגיד לו אסור זה מסוכן בכל תקיף וזה לא עזר כמה דקות אחרי זה הוא פשוט טיפס שוב. האם זה נכון בגיל הזה להכניס אותו לדקה בחדר סגור אחרי הסבר שאסור לטפס על השידה כי זה מסוכן??? או איך עלינו לנהוג במצבים מסוכנים כאלה?
שאלה נוספת בעניין נשיכות ומשיכה בשיער - יש לרועי נטיה כשאני באה לקחת אותו מהמשפחתון הוא פתאום בא ומושך לילד שאיתו את השיער, המטפלת שלו אומרת שהוא עושה את זה רק שאני בסביבה. דוגמא נוספת - בא אליו חבר, בן של חברה בן גילו שהרבה פחות מפותח מרועי אז זה מתחיל ברכושנות על כל הצעצועים שלו, אח"כ הוא פשוט בא פתאום ומושך לו בשיער וזה ממש מצב מביך ואני מרחיקה אותו ממנו ומסבירה לו שזה לא נעים וזה כואב ותראה הוא בוכה ואפילו משכתי לו קצת בשיער שיבין שזה כואב וזה ממש לא עוזר הוא חוזר על זה שוב ושוב כשאני מסבירה לו שזה לא בסדר הוא מנסה להסיח את דעתי ולהעביר נושא בלהצביע על בננה או מים או כל דבר אחר שהוא רוצה באותו רגע בצורה די מניפולטיבית הייתי אומרת.
השאלה איך מגיבים להתנהגות כזאת? איך ללמד אותו שזה אסור?
הוא אמור להכנס לגן בעוד שבועיים ואני קצת חוששת שהוא יתנהג ככה בגן או איך בגן אמורים להגיב להתנהגות שכזאת? האם עלי לעדכן את הגננת על זה?
תודה מראש על התשובה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבת גבולות לפעוט
שרון באומל24/01/2008שלום רווית
בגיל שנה וחצי מתחיל התהליך הנפלא והמפחידשל הנפרדות והעצמאות. בגיל זה ילדים מגלים את כוחם היחסי בעולם, ולכן בודקים אותו שוב ושוב. כמו-כן, הם מגלים את היותם יישויות עצמאיות, ואת היותם של הסובבים אותם יישויות בעלות צרכים ורצונות משלהם. לפיכך, ילדים בודקים עד כמה הסביבה תמשיך להיות שלוחה שלהם ועד כמה הם נפרדים.
מה שאת מתארת הוא תהליך התפתחותי תקין.
לגבי גבולות, אני מזמינה אותך להיכנס לאתר שלי, מתוארות שם מספר דרכים להצבת גבולות בצורה נעימה יותר. כמו-כן, מתוארת חשיבות הגבולות בדיוק בגיל זה: www.sharonba.com
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מקקיענבל21/01/2008
שלום רב,
אני יודעת מקריאה בפורום שהנושא די פופולרי, אבל בכל זאת יש לי שאלה בקשר למקרה הפרטי שלנו. הבת שלי בת 3 וחודשיים - ילדה נבונה, פקחית וצורך בשליטה. בגיל די מוקדם (שנתיים וחמישה חודשים) נגמלה מטיטול ואחרי זמן מה - כחודשיים - פיתחה פחד מעשיית קקי בשירותים. היא היתה מבקשת טיטול בכל פעם שהיה לה קקי, ונענינו לדררישתה, למרות שניסינו בעזרת הסברים, ספרים, פרסים וכו' לשכנעה. אבל ללא הצלחה. יש לציין שכשהיתה קטנה (עד גיל שנה וחצי) היו לה בעיות של עצירות שנפתרו עם תרופות מרככות צואה (פגלקס). היום אין לה בעיה בפי הטבעת, למיטב ידיעתי. לפני כשלושה שבועות החלטנו לנסות שיטה אחרת - פשוט לא להסכים לטיטול וגם אם בורח לה בתחתונים - שזה מה שקורה לרוב. היא ממש נלחצת מעניין הקקי בשירותים - ועם פיפי אין בעיה לחלוטין - גם בלילה. אני מפחדת שבכך שנייתי להשתלט על העניין זה יגרום לה או לדחף מוגבר לשליטה או לטראומה מעניין הקקי. מה לעשות לדעתך? להחזיר את הטיטול לקקי? להמשיך בתהליך על אף שהיא עלולה לפתח תסכול מהכשלון? אשמח לעצותיך.
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה לשאלתי
ענבל22/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתול
שושי יעקובי24/01/2008התופעה שאת מתארת שכיחה. ישנם ילדים שמפחדים מעשיית קקי והחיתול הוא פתרון זמני שמיטיב איתם. למעשה הילדה שלך גמולה. היא שולטת פיזית על הצרכים ויודעת לבקש את החיתול בזמן המתאים. מעין שירותים ניידים. מבחינה רגשית היא במצב ביניים שבו היא רוצה להיות גמולה ובעלת שליטה מלאה על הצרכים אבל גם פוחדת. הרבה ילדים פוחדים מכל מיני היבטים של התהליך: ההיפרדות מהחלק הזה מגופם, הנפילה לשירותים, הפחד מלא להצליח כל הזמן. ילד שסבל מעצירויות נלחץ מעצם התחושה הפיזית הלא נעימה שקקי מעורר. על מנת לעזור לה להתגבר על הפחד, היא זקוקה לליווי ולהכוונה שלכם. למידה הדרגתית מלווה בשיחות בינכם, הרבה אמפטיה לפחדים שלה. בדרך כלל אני לא ממליצה על הורדת חיתול בלבד. אני מציעה קודם להכין את הילד. להתחיל לתת חיתול אבל רק בשירותים. תוך הסבר שזה המקום ששם עושים את הקקי. אחר כך לעודד עם פרסים וחיזוקים לשבת על השירותים עם חיתול. לשבת בשירותים עם ההורים ולקרוא סיפורים מצחיקים ונעימים. רק אחר כך לעשות את הקפיצה של הורדת חיתול, לפעמים זה עובר ללא חרדה אך הרבה פעמים מתעוררת חרדה אך לילד ולהורה יש דרכים להתגבר עליה. אם בשלושת השבועות הללו לא היתה הפנמה אפשר עדיין להתחיל את כל התהליך מהתחלה באופן הדרגתי.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פינוקיוויט21/01/2008
היי,
יש לי ילד בן שבע, כמובן שהוא חכם נבון פיקח יפה ומקסים.... הוא עלה השנה לכיתה א' והשתלב יפה. לאחרונה הוא החל כמה תופעות מטרידות: הוא מבטא כלפי כעס בדרכים לא מקובלות כמו צעקות ואם לא צעקות אז נימה צינית ולא מכבדת, הוא חסר סבלנות והנורא מכל הוא שהוא החל לשקר. בכל פעם שהוא מבקש להשיג משהו שהוא יודע מראש שלא יאפשרו לו הוא פשוט משקר!!! משקר בנוגע לשיעורי הבית, משקר בנוגע להברזתו לבית של חבר - למרות שהוא יודע שיקח לי בדיוק 5 דקות לגלות את השקר.... היום הוא הלך לבד להוציא את אחיו מהגן (אחיו בן 3) והתכוון להביא אותו אל בית הספר כדי שכשאבוא לאסוף אותו אופתע לגלות את שניהם... לצורך כך הוא שיקר לגננת של הקטן שאני ממתינה בחוץ (כפי שאנו עושים מדי יום)... ברור לי שהוא מנסה לגלות עצמאות ואני גם מעודדת אותו בדרכים שונות (שולחת אותו למכולת לבד על אופניים - שלי באופן אישי זה נראה נועז מאוד).... אני תוהה כיצד עלי להבהיר את הגבול? האם שקר היא "עבירה" חמורה שיש להעניש בגינה? ואם כן, איזה סוג של עונש? יש לציין שערכנו שיחות בנושא ואיימנו בענישה - אך ללא הועיל.... אולי הנכון הוא להמשיך להסביר ולדבר... אולי זה נכון מה שהאגדה מספרת ובסוף זה באמת נקלט....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים של ילדים
שושי יעקובי24/01/2008רוב הילדים משקרים מפעם לפעם והסיבות לכך שונות. לרוב ילדים בגילו של בנך משקרים כדי להימנע ממצב לחץ. הדוגמאות שאת מתארת: נושא של שיעורי בית, הברזה לבית של חבר, נראים מצבים בהם הילד שלך מבין ויודע שמה שהוא עשה לא בסדר והשקר הוא אמצעי כדי להתחמק מעונש שהוא מרגיש שמגיע לו. אני מנסה לשער מדוע הילד החל לשקר. אני שומעת ממך על ילד פיקח, מקסים, ילד שרגיל שמתפעלים ממנו ומצפים ממנו להתנהגות בוגרת. יכול להיות שהציפיות ממנו גבוהות, כילד בן 6 הוא עוד לא מסוגל לעמוד בכל הדרישות. המעבר לכתה א' מגביר הן את הציפיות והן את הקשיים. כשהוא לא מצליח לעמוד בכך הוא מתפרץ בכעס או משקר, אני רואה את שתי התופעות קשורות זו לזו ומצביעות על מצוקה. אני מציעה להפחית מהלחצים. לשוחח איתו ולאפשר לו לספר על קשיים. לחזק אותו על המאמץ שהוא עושה כדי להיות תלמיד טוב וילד טוב, לשדר לו שאת רואה את המאמץ ומקבלת את זה שהוא לא תמיד מצליח ולשאול האם זקוק לעזרה ממך.
בהצלחה
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4.5מזי21/01/2008
בחודש אוגוסט האחרון עברנו דירה לגדולה יותר, בדירה הקודמת בני בן ה-4.5 היום וביתי בת ה-8 היום, ישנו באותו חדר. הדירה החדשה לכל אחד יש חדר משלו מעוצב ויפה אך הבן לא מוכן לישון או לשחק בחדר שלו תמיד עם אחותו למרות שכל מי שבא לבקר אותנו הוא מיד מראה לו את החדר ומתלהב.
אנו מעבירים אותו באמצע הלילה לחדר שלו , הוא מתעורר וחוזר לאחותו ככה יכול להימשך כל הלילה.
הוא קשור אליה מאוד ומתקשה להיפרד ממנה כשהיא הולכתלחוגים או חברות.
אשמח ליעוץמה עושים תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין אחים
שרון באומל25/01/2008שלום מזי
ראשית, אם זה לא מפריע לביתך, הייתי נותנת לילדים לישון יחד. בגיל 4 מתעוררים פחדים רבים, עקב התפתחות היכולות הקוגנטיביות, וילדים רבים מפחדים בלילה ומעוניינים בשינה משותפת. בנוסף, אני מציעה לאבזר את החדר שלו גם באמצעים משרים בטחון, כגון: חפץ שיוגדר כ"שומר הלילה", אור קטן בלילה, פנס ליד הכרית וכו'.
כמו-כן, על מנת להבין את המקור לקושי שלו להיפרד מאחותו, הייתי מנסה, גם דרך משחק, לשוחח עימו מה קורה לו כשהוא לבד או בעת הפרידה ממנה.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית
טל': 0545-551479* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתראורנה20/01/2008
ביתי בת 6 בקרוב תעלה לכתה א'. לדעתי היא ניחנה ברגישות יתר. כיצד ניתן לבדוק זאת? מדובר בתפר של גרביים/גופיות שמציקים לה וכלה בבכי כאשר שומעת שיר עצוב, או סיפור עצוב. יש לציין שהיא ילדה מאוד חכמה, בעלת כושר ביטוי גבוה מאוד, ילדה חברותית ובגן הגננת אומרת שהיא מנהיגה. היא בת יחידה ועטופה בחום ואהבה. אשמח מאוד לקבל תגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר
שושי יעקובי21/01/2008בדיקה של רגישות תחושתית מתבצעת על ידי מרפאה בעיסוק.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית התפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות יתר
אורנה23/01/2008קודם כל תודה רבה על ההתייחסות. דבר שני, הרגישות יתר לא מפריעה לה בגן מכיון שמיד כשמפריע לה הבגד/גרב אנחנו הופכים אותו או מורידים וזה בדרך כלל מספיק, מפריעה לי יותר הרגישות יתר מבחינה רגשית שהיא כל הזמן דואגת שלא אפגע אם היא מסרבת לי או עצובה/בוכה משיר עצוב וזה בהחלט יכול לקרוא בגן. כבר קרה שסיפרו לי שהיא התגעגעה אלי כששרו שיר עצוב. בבית עד לא מזמן היה אסור לשיר את "אמא יקרה לי" או "כולם הלכו לג'מבו". האם זה מצביע על רגישות יתר או שזה טבעי? ואם כן לאן פונים? לא נראה לי שזה שייך לריפוי בעיסוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים אצל ילדה בת 3רוית20/01/2008
שלום רב,
בתי בת 3.3 ולאחרונה נתקלתי בשתי תופעות מטרידות ומדאיגות:
1.לעיתים כשהיא בוכה,היא לא שולטת בצרכיה ומטילה שתן במכנסיים,הדבר קורה לרוב בגן כשהיא נעלבת או כועסת -לדברי הצוות(יש לציין שהיא ילדה מאוד רגישה). באופן אישי אני נתקלתי בפעם -פעמיים שזה קרה בבית.
האם יש לכך הסבר/טיפול או שהדבר יחלוף מאליו.
2.כמעט כל לילה היא מתעוררת בבהלה וטוענת כי יש עכבר/חתול בבית ומבקשת להכנס איתנו למיטה (שלזה אנחנו ממש לא מסכימים)או שנישאר איתה בחדר שלה.
למרות ההסברים ,היא לא ממש מצליחה להירגע וכמעט כל כמה דקות היא קוראת לנו ומבקשת את קירבתנו בתירוצים שונים(תכסו אותי, אני צריכה פיפי/קקי, קר לי ,מים ושוב מעלה את נושא העכבר וכו') הדבר נמשך למשך כל הלילה ...עד הבוקר.
אני לא יודעת איך להתנהג במצב שכזה:הסברים,חיבוקים ונישוקים לא ממש עוזרים ..הדלקת האור גם לא עוזר,ואני כבר על סף ייאוש ,אני לא יודעת האם היא מושכת את הגבולות "ומתמרנת אותנו" או שבאמת קיימים אצלה חרדות ויש צורך לנהוג בסבלנות "ולרקוד לפי החליל שלה" -
חשוב לציין שיש לה על הקיר דמות מצוירת של כלבלב שגם אותו היא מבקשת להסתיר מתוך טענה שהיא מפחדת ממנו.
דבר נוסף ואחרון-שאני לא ממש חושבת שיש קשר אבל... אני בהריון מתקדם והיא מצפה לאח חדש בכליון עיניים...
אנא עצתכן המהירה מה לעשות ואיך לפעול,
תודה רבה
רוית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות תחושתית
אמאלה221/01/2008אני מרפאה בעיסוק במקצועי. אם הרגישות התחושתית של בתך מתבטאת בתחומים שונים ומפריעה להשתתפותה בעילויות שונות בכתה ובבית אני ממליצה לפנות לאבחון ולטיול אצל מראה בעיסוק שתאבחן את בתך, תבנה לה תכנית מתאימה ותדריך אתכם ההורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה לאורנה
אמאלה221/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקונים
אמאלה221/01/2008עילויות=פעילויות
טיול=טיפול יש לי בעיה עם ה-פ' במקלדת אז אם מילה נראית לא הגיונית תוסיפי פ'.. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת ה7- לא נירדמת לפני 10-11 PMאלמונית מת"א20/01/2008
ניסינו הכל, סיפור לפני השינה, להיות במיטה עד שהיא נירדמת,אין, לא הולך לנו כלום.
רק לציין אולי פעם בשבוע היא מרגי'שה עייפה מאוד מאוד, ונירדמת ב9 .
קשה לנו עם זה, מה עושים?
בבוקר היא מתחילה לעשות לנו בעיות, לא כמה מהר, ויש בע עייפות.
אין מתגברים על זה?
תודה רבה על העזרה
אשמח לקבל עצה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה במיטת ההורים
שרון באומל25/01/2008שלום
ראשית, הייתי מנסה לחשוב מדוע כ"כ קשה לביתכם להיפרד מה"יום". האם זה קשור לפרידה מכם?
שנית, אולי כדאי לחשוב על הצבת גבולות ברורה יותר ורכה פחות בהקשר לשעות השינה. ילדים בגילה זקוקים לשעות שינה רבות יותר בלילה. את מוזמנת להציץ באתר שלי www.sharonba.com לגבי דרכים להצבת גבולות ולנסות ליישם לגבי השינה.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב מאודורטל20/01/2008
שלום, בתי בת ה-4 נולדה עם מום בשתי הידיים שמתבטא בשלושה אצבעות קצרות יותר בכל יד.
הבת שלי מאוד ערנית והיא שאלה אותי כמה פעמים למה הידיים שלה שונות. אני רק אמרתי לה שכמו שלה יש אצבעות ארוכות יותר ואחרות שקצרות יותר, גם לי ולכולם יש אצבעות ארוכות יותר או שמנות יותר או קצרות יותר. שאלתי היא: ביום שאולי יעחרו לה על הידיים או שהיא לבד תרצה לדעת למה הידיים שלה שונות, מה אני יכולה להגיד ואיך אני יכולה להרים לה את הביטחון העצמי.
בתודה מראש,
ורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומים
נראה שלביתך אין בעייה בבטחון העצמי. אני מציעה לומר לה את האמת, באופן שמתאים לגילה. משהו בנוסח: "כשנולדת הידיים שלך נראו קצת שונה מהידיים של ילדים אחרים. זה לא אומר שום דבר, ואת תוכלי לעשות כל דבר שתרצי. כל אחד נולד עם משהו לא כמו האחרים. אצל חלק רואים את זה ואצל חלק לא". אפשר לתת לה דוגמאות על מום בלב, או כל דבר אחר. אם את תתיחסי לכך בצורה טבעית, גם היא תוכל לעשות זאת אל מול החברה.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)