מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 4 עם התנהגות בעייתיתלינוי21/02/2008
שלום רב
אנו הורים לילדה בת 4 עם התנהגות כדלכמן :
1. הילדה סובלת מבעיות אכילה כלומר כמעט ולא אוכלת כלום במשך כל היום, לא בבית וגם לא בגן, וכל ארוחה אורכת הרבה מאוד זמן (בימים אלו אנו עוברים יעוץ כיצד להתמודד עם בעיה זו)
2. הילדה לא ממושמעת וחסרת גבולות וכל מה שמבקשים ממנה כמעט ולא מתבצע בבקשה הראשונה ורק אחרי שכועסים עליה היא קצת מקשיבה.
3. השנה העברנו אותה לגן ילדים חדש (עד השנה הזו היא הייתה במשפחתון) ובגן זה דורשים משמעת מן הילדים, לאורך כל התקופה הנ"ל הילדה מסרבת בבוקר ללכת לגן ובגן היא בוכה בכי היסטרי כאשר נפרדים ממנה (לפי טענת הגננות הבכי מפסיק לאחר 5 דקות)
4. בגן היא מתנהגת לא יפה כלפי ילדים אחרים ואפילו מרביצה להם (התנהגות שגוררת עונש בגן זה) והתנהגות זו חוזרת על עצמה כמעט בכל יום.
הייתי מעוניין לדעת למי עלי לפנות בכדי להתמודד עם בעיות אלו.
תודה רבה
לינוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה במצוקה
שושי יעקובי27/02/2008לינוי את המתארת קשיים רגשיים והתנהגותיים בכמה תחומים בחיי הילדה. קשיי אכילה, קושי בקבלת גבולות, קשיי פרידה. הסימנים ההתנהגותיים השונים הם הדרך של ילדים צעירים לבטא מצוקה רגשית. הקשיים באים לידי ביטוי גם בבית וגם בגן לכן מפריעים בלהתפתחות התקינה הן הרגשית והן החברתית. אני ממליצה לך לפנות לפסיכולוג ילדים באזור מגורייך (?) לצורך ייעוץ וטיפול. אם את מעוניית לפנות אליי אני נמצאת באזור המרכז. את יכולה לפנות אליי דרך אתר האינטרנט.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית
triada.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3.5 עם בעיות לבוש.יוןבל20/02/2008
שלום רב,
יש לי ילדה בת 3.5 פיקחית מאוד.
הבעיה שלנו איתה מגיל צעיר מאוד שמאוד קשה לשנות לה הרגלי לבוש, למשל:
היא רגילה ללכת לגן כל יום עם בגדי פוטר (טרנינג).
בסופ"ש, ימי הולדת או כל אירוע אחר היא לא מוכנה ללבוש בגד חגיגי מסוג אחר (ג'ינס , שימלה וכו').
זה מוביל לכעסים ובכי ומגיע למצב שהיא מוכנה לוותר על הליכה לאירוע בכדי לא ללבוש בגד "חגיגי".
היא טוענת שכל בגד אחר כואב או לוחץ (ממש לא הגיוני).
כנ"ל יש לנו בעיות עם נעליים (מקובעת לזוג אחד בלבד).
עכשיו לפני פורים היא כבר הודיע לנו שהיא לא מעוניינת להתחפש.
הדבר מציק לנו מאוד, נשמח לקבל את עצה מה עושים?
תודה מראש,
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי לילדתך יש בעיה בויסות חושי?
אמאלה221/02/2008איך היא מגיבה למגע של חיבוקים ונשיקות? האם היא מוכנה לשחק בחול, עם צבעי אצבעות או דבק? איך היא מתנהגת באמבטיה? כשמסרקים אותה? כשמצחצחים שיניים? האם היא בררנית במרקמים של מזון?איך היא מגיבה לשינויים בסדר היום? אני מרפאה בעיסוק במקצועי. הרבה פעמים ילדים עם רגישות תחושתית מעדיפים ללבוש את הטרנינג הישן והמרופט שעבר מיליון כביסות ובגדים אחרים מבדים אחרים באמת מציקים להם. לרוב רגישות תחושתית מאופיינת בכל מיני התנהגויות במהלך היממה ובחשיפה לגירויים תחושתיים שונים ובמידה והדבר מביא להפרעה בסדר היום, בהשתתפות של הילדה בפעילות בגן או בפעילות משפחתית כדאי לטפל אצל מרפאה בעיסוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעיון לתחפושת נוחה
אמאלה221/02/2008אולי כדאי לדבר עם הילדה ולבדוק איתה למה הכי היתה רוצה להתחפש ולהכין איתה את התחפושת על הטרנינג הנוח שלה - אני עושה את זה עם בני, גם בן 3.5 , בכל שנה- תופרת על הטרנינג עם בד לבד או סול - אשר להוסיף חרוזים ומה שרוצים וכך על הגוף מרגישים רק את הטרנינג הנעים ויש תחפושת (לדוג' בשנה שעברה הכנתי כך כריש שבני בחר וזו היתה הצלחה גדולה השנה זה יהיה מלך האריות). נגמר החג- לוקחים מספריים, גוזרים את התוספות לטרנינג ושוב חזר אלינו הבגד הישן והנוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חושב שזאת הבעיה
יובל21/02/2008הילדה מאוד אוהבת מגע של חול ומאוד אוהב לעשות עבודות עם הרבה לכלוך.
גם אין שום בעיה בצחצוח שיניים וכדומה.
הבעיה היא יותר בכיוון של הצמדות להרגלים או לשיגרה אני פשוט לא יודע איך להגדיר את זה.
היא מאוד נצמדת להרגלים כמו: לקום בבוקר, ללכת לגן,אחרי הגן מעדיפה לחזור הביתה , לאכול, מקלחת ושינה. וחוזר חלילה.
למשל אם אציע לה ללכת להצגה אחה"צ מיד היא תסרב.
נראה לי שזה גם קשור להצמדות ללבוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצמדות לשגרה
אמאלה222/02/2008ההתנהגות שאתה מתאר מאד מאפיינת ילדים עם קשיים בויסות חושי, פעמים רבות ילדים עם רגישות יתר חוששים משינויים ואפילו שינויים קלים בסדר היום מאד מפריעים להם ומאד חשוב להודיע להם מראש על שינויים שכאלה אם הם אכן ידועים מראש. שוב, זו רק השערה מתוך התיאורים שלך, ודאי שיכולות להיות סיבות אחרות להתנהגות של בתך מעניין מה מנהלות הפורום חושבות בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות
יובל22/02/2008אמאלה2 , תודה רבה לך!
יתכן שזאת הבעיה , מה ניתן לעשות?
האם אפשר להתחיל לעבוד על זה בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הרבה מה לעשות :)
אמאלה224/02/2008דבר ראשון הייתי יוזמת שיחה עם הגננת ושואלת על התפקוד של בתך בגן: איך היא מתפקדת במפגש, בעבודה קבוצתית ולבד, איך היא משחקת בחצר, האם משחקת בחול ובמתקנים ? האם היא עובדת עם חומרים וכלים באופן מסודר או מאד מבולגן שמפריע לה ולאחרים ? האם היא יושבת בשקט או כל הזמן בתנועה (הרבה פעמים ילדים כאלה נחשדים בטעות כילדים היפראקטיבים ולמעשה הם כלל לא כאלה) ? איך היא משתתפת בפעילויות מובנות וחופשיות, כאלה שכוללות תנועה, מגע עם חומרים שונים, כאלה שכוללות מגע עם ילדים/מבוגרים (כגון ריתמיקה, לעמוד בתור וכו') , מה קורה במעבר בין פעילויות ? אם הגננת תתאר תמונה דומה למה שאתם רואים בבית ועוד דברים אחרים שנצפים רק בגן מעצם הסביבה השונה תפנו לרופא הילדים ותתארו לו את מה שקורה בבית ומה שהגננת מתארת (אפילו שתכתוב מכתב קצר) רופא הילדים יתן לכם הפניה למכון להתפתחות הילד של קופת חולים עם המלצה לאבחון בריפוי בעיסוק ותקבלו שאלונים מפורטים לעצמכם ולגננת. בהתפתחות הילד יש רופא התפתחותי שלפי המידע הזה יחליט לאילו אבחונים להפנות אתכם (כגון ריפוי בעיסוק, פסיכולוג התפתחותי, קלינאית תקשורת, פיזיותרפיה... לפי הצורך). אם אתם חברי קופ"ח כללית אתם יכולים לפנות עם מכתב מרופא הילדים בלבד לכל מרפאה בעיסוק עצמאית שהיא בהסכם עם כללית מושלם ואצלה לעשות את האבחון והטיפולים ולקבל החזרים. במידה ולאחר אבחון אכן יתברר שילדתכם סובלת מקושי בויסות חושי שמפריע לתפקוד שלה במצבים שונים , תופנו לטיפול בריפוי בעיסוק. בטיפול יבנו איתכם תכנית מיוחדת לטיפול בקושי בויסות חושי שתעזור לבתכם בסופו של דבר לתפקד באופן מסתגל יותר בבית ובגן ולשפר את איכות החיים שלה ושלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברות בגן חובה ד ח ו ף בבקשה!אמא20/02/2008
שלום וברכה,
אני אמא לילדים מקסימים- בת 5.5 ובן 3.5 , לביתי חברה מאוד טובה,בת גילה שהן יחד באותו הגן וגם שכנות המתראות לעיתים קרובות אחר הצהריים, בשבועיים האחרונים חל שינוי קיצוני בהתנהגותה של ביתי,היא נעשתה אימפולסיבית,מגיבה בתקפות לכל ענין שלא מוצא חן בעיניה ובוכה על כל שטות קטנה,כשדובבתי אותה נוכחתי לדעת שהחברה חברה יחד עם חברה אחרת מהגן ושהיא איננה משחקת איתה בחצר והיא מתנהגת אליה "לא יפה" ,ניסיתי לשכנע את ביתי לשחק עם ילדים אחרים ואף הזמנתי חברים הבייתה אך ללא הועיל,היא המשיכה להיות פגועה ולא חל שינוי י בהתנהגותה.שתיהן עולות בשנה הבאה לכיתה א' ואמורות להיות יחד באותה הכיתה . השאלות שלי הן כיצד עלי להתמודד?האם לנסות להרחיק בינהן ,אם כן כיצד?האם עליי לדבר עם הוריה או עם הילדה?
עליי להוסיף כי בשנה שעברה הן לא היו יחד באותו הגן והקשר לא היה הדוק וביתי התאקלמה נהדר שם,האם העניין קשור לשכנה או לביתי שכל כך פגועה?
אני מחנכת את ילדיי שתמיד "מה ששנוא עלייך אל תעשה לחברך" האם בשל כך היא פגועה מאודה והאם בגיל הזה הערכים נטמעים?
אני חסרת אונים לחלוטין ,אשמח לייעוץ מהיר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין לא קיבלתי תגובה ...אפשר בבקשה
אמא16/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריב בין חברות
שושי יעקובי19/03/2008מדבריך אני מבינה שלתוך החברות בין ביתך וחברתה הצטרפה ילדה נוספת ונוצרה דינמיקה לא פשוטה יחד. יכול להיות שההתרחקות של החברה היא מצב זמני ויכול להיות שידרש זמן עד שיחסי הכוחות יסתדרו. היות והקושי של ביתך הוא בסביבת הגן, אני ממליצה לך לערב את הגננת. היא המבוגר האחראי והמתווך בגן והיא יכולה לסייע לביתך בהיותה בגן. למנוע מהן להציק לה או לעזור לה להתקרב לילדות אחרות. כאמא איני מציעה לך להתערב בצורה אקטיבית על ידי שיחה עם החברה. חשוב יותר שאת תעודדי את הילדה שלך להתמודד עם ה"משבר" החברתי. לשוחח איתה על התחושות שלה, לעודד אותה להזמין ילדות אחרות. לקרוא סיפור ביחד על בנושאים של חברות. (אני איני מכירה ואולךי הגננת תוכל להמליץ לך). לעודד אותה להרגיש טוב עם עצמה, שהיא ילדה אהובה ונהדרת למרות שהחברה המסוימת לא רוצה בשלב זה את חברתה, זוהי ההזדמנות שלה ללמוד להתמודד עם מצבים חברתיים לא פשוטים אך עוד יהיו לא מעט כאלה בהמשך.
בהצלחה
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גיל ההתבגרות מופיע בגיל 8.5????שרון19/02/2008
הי, בני בן ה-8.5 בכיתה ג' הפך ליהיות ילד מרדן!!! קצת היסטוריה: בכתה א' נתקל הילד בקשיים ועבר איבחון שתוצאותיו מראות על בעיות רגשיות, חוסר ביטחון דימוי עצמי נמוך, הילד הוא ילד חכם ובעל זיכרון מעולה. בעקבות האבחון ו"נידנוד" מצדנו שינו המורים גישה ובכתה ב' כבר ראינו תוצאות, חיוביות,. השנה מלמדת אותו מורה חדשה, מן הסתם, יש יותר מקצועות ומורות מקצועיות נוספות, בתחילת השנה עם הכרות הילדים את המורה ניסה הילד שלי את גבולותיהן של כל מורה ןמןרה. בחצי שנה ההאחרונה בני "התוודע" למקרי מוות במשפחה (בן דודי, מצד אמי, צעיר שנפטר בנסיבות טרגיות, דודי, מצד אבי, שנפטר מדום לב, וחמי, סבו של בני, שנפטר ממחלה קשה) בני הפך ליהיות חרדתי וזה מתבטא בכך שהוא דורש שנחזיר אותו מביה"ס, עד לפני חודש הוא היה מנדנד לבעלי בטלפון בשאלות כמו "מתי אתה מגיע? איך תגיע? איפה אתה? לא נותן לי ללכת אפילו לשכנה ולהשאיר אותו לבד. הנדנודים פסקו. הוא הולך לבד לביה"ס עם אחותו בת ה7-, אך לחברים אינו מוכן ללכת רק שיבואו אליו. סיפרתי למורה על כל מקרה מוות שקרה וביקשתי שתתייחס לכך..........
לאחרונה הילד אינו מכין שיעורי בית, לא בכל המקצועות, אני שואלת ובודקת אך לא תמיד הוא מעתיק מהלוח או כותב ביומן, לא מתכונן למבחנים, אני צריכה לנחש או לשאול חברים מהכתה מתי יש מבחן ובמה, הוא נגרר אחרי ילד שובב מכתתו. כמה שאנחנו משוחחים איתו ועושים טבלאות שונות ומשונות (עיצוב התנהגות, אחריות, פרסים חייכנים) יומיים המצב משתנה לטובה וכאן הוא מוכיח לנו שכן הוא יכול , ללמוד, להשתתף בשיעור ,להתנהג יפה, באדיבות לחבריו וכו' ואח"כ כאילו כלום.
התחושה היא שתמיד וכל הזמן אני צריכהליהיות"עם היד על הדופק" ליהיות בשליטה .מה לעשות...
כיצד להתנהג איתו??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים רגשיים
שושי יעקובי21/02/2008כל הסימנים שאת מתארת מעידים על מצוקה רגשית. ילדים מבטאים מצוקה באמצעות התנהגות. הרבה פעמים מרדנות, הסתבכות עם מורים ותלמידים, הצמדות להורה כל אלו מעידים על אי שקט פנימי. את כותבת כי ערכתם אבחון וכי האבחון הצביע על קשיים רגשיים, את גם מציינת מצבי לחץ משפחתיים להם הילד היה חשוף לאחרונה. נראה כי הוא זקוק לטיפול רגשי שיאפשר לו לבטא את תחושותיו ולהתמודד עם החרדות.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרדנות בגיל 8.5 ??? שאלה
שרון24/02/2008תודה. הילד היה בטיפול "תראפיה באומנות" אצל פסיכולוגית ולא ראינו שזה שינה משהו, האם יש טיפול ריגשי אחר אשר מומלץ??? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות רגשית בן 5 וחצישרון19/02/2008
שלום רב
יש לי ילד בן 5.8 מקסים נבון ושובב ,
בחטיבה צעירה-חובה.מאוד תזזיתי ,וחייב להיות בתנועה יחד עם זאת יודע לשבת :יצירה ,צביעה ,משחק ריכוז וכולה,מתחילת השנה הגננת טוענת לכך שהילד מפריע לה מאוד בריכוז, במפגש על ידי כך שמצחיק את הילדים ,מתסיס אותם ולא תמיד מקשיב לה,לא נירגע ,יחד עם זאת מקשיב לכל מילה ומתענין בנאמר.ניסתה לדבריה לתת לו תשומת לב על ידי כך שהושיב אותו על ידה.הוא מרוצה מזה ולא מוכן לוותר על מקומו.אבל עדיין מפריע לה בהתנהגות המצחיקה.
גם בבית הוא די ליצן ומנסה כל הזמן להצחיק ולהשתובב
תופעה נוספת בגן היא שהוא נעלב ,לא ממש נרגע,מעדיף להתבודד ולהתנתק ולוקח לו זמן לחזור לעצמו.
השאלה שלי היא:התחלתי ביוזמתי אבחון של בעית קשב,אולם זה בתחילת הדרך
האם יש איזה הלצות לגננת כיצד להביא לשינוי חיובי ללא פגיעה בו,במידה ואין בעית קשב
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליצנות במפגש
שושי יעקובי21/02/2008התנהגות "ליצנות" או נסיונות להצחיק ולהשתובב בזמן מפגש, פעמים רבות מסתירים מבוכה, אי נחת, שעמום, תסכול או כל מיני רגשות לא נעימים. הילד מנסה להחליף את ההרגשה הלא נעימה בהרגשה נעימה של צחוק והנאה. זו גם דרך למשוך אליו את תשומת הלב של מבוגר. בסיטואציות הללו גם הילד מרגיש שהוא זקוק להתערבות של מבוגר. יכול להיות כי לילד קשה במיוחד בזמן מפגש אולי הקושי הוא בישיבה ממושכת או בקשבה או ריכוז או המתנה לתורו. אך גם יכול להיות כי הסמכות של הגננת לא ברורה מספיק. טוב שפנית לאבחון על מנת להבין את מקור הקושי.
לקשיים הללו אין פתרון קל ומהיר. לרוב צריכה להבנות תוכנית משותפת עם הגננת ההורים והילד. הרצון של הילד לשתף פעולה מתבסס על איכות הקשר עם הגננת כך שחיזוק הקשר בין הילד לגננת עשוי לתרום רבות. תשומת לב להתנהגות חיובית, כמה דקות ביום של שיחה אישית, חיזוקים חיוביים כבר יגייסו אותו להתמודד עם מה שמפריע לו.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחצי שלא מסוגל להיות עם עצמוענבל19/02/2008
לבני בן השנה וחצי, שני מאפינים שמפריעים לי אולם כיון שאני אם צעירה וזה ילדי הבכור אני לא יודעת לומר אם מדובר בשלב התפתחותי נוראמלי או בבעיה. הבן שלי מחובר אלי פיזית ורגשית בעבותות: כשהוא חוזר מהגן הוא לא מוכן להיות שניה לבד, לא מסוגל לשחק או להעסיק את עצמו ולו לחמש דקות, כדי שאכין לו אוכל. הוא דורש את ההתיחסות שלי בתוקף ואם זה לא מצליח לו הוא בוכה ועושה סצנות. מאפין שני הוא אי היכולת שלו להתרכז בדבר אחד ליותר מדקה- לא משחק, לא פעילות משותפת של שנינו ואפילו לא טלויזיה.
אשמח לשמוע מה עושים והאם זה נורמאלי או היכן ניתן לקרוא על כך בהרחבה. עלי לציין שאני מאד נהנית ואוהבת להיות איתו אבל מרגישה שזה לא בריא ושכשאני מתעלמת, כי אני עסוקה, זה גם לא עוזר לו להפנים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עם אמא
שושי יעקובי26/02/2008ענבל שלום
אנחנו משתדלות לענות למרבית הפניות במהלך שבוע. טוב שפנית שנית.
מבחינה התפתחותית התנהגותו של בנך נורמטיבית לגמרי ומעידה על הקשר הטוב שנרקם בינכם במהלך שנה וחצי. בגיל שנה וחצי הילד זקוק מאוד לנוכחות שלך. אני מניחה שמרבית שעות היום הוא בגן, כך שנותרו מעט שעות להיות יחד והוא זקוק עדיין לקשר הקרוב אתך. הקשר אתך משמעותי לו יותר מכל הפעילויות המסקרנות שסביבו. על מנת להרחיב את יכולת הריכוז שלו בפעילויות השונות את צריכה להפוך למקור המוטיבציה. המניע שלו לשחק בקוביות יהיה המשחק איתך ולא כי הקוביות מסקרנות אותו. וכך גם ביתר הפעילויות התואמות גיל: קריאה בספר, התבוננות בתמונות, כדור, פזל. תאפשרי לו לשחק לצידך עם סירים כשאת מבשלת וכדומה.
השלב הזה בגידולו הוא אחד הקשים. נדמה שהוא עצמאי יותר, הוא כבר הולך לגן ויש ציפיה שיוכל להעסיק את עצמו לבד אך למעשה הוא עדיין זקוק לתשומת הלב שלך שמניעה את התפתחותו.
שושי יעקובי
םסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדים לועגיםשישי19/02/2008
בתי בת 4 ו- 3 חודשים עלתה השנה לגן עירוני ומסיימת באחת וחצי (אני כרגע לא עובדת)
לבתי מאז ומתמיד היה קשה להיפרד מאיתנו ההורים בבוקר ולפעמים היא בוכה
בשבועיים האחרונים היא ממש לא רוצה ללכת לגן ולפעמים היא בוכה גם במהלך היום בגן
חלק מהילדים בעיקר הבנים לועגים לה וקוראים לה "בכיינית" וזה מאוד חורה לי ונראה כי זה פוגע בדימוי העצמי שלה
פעם אחת כשזה קרה אמרתי לאותו ילד ובפני ביתי שהיא אמנם בוכה וקצת קשה לה אבל זה מאוד נורמלי ובסדר לבכות יחד עם זאת אמרתי שהיא ילדה בוגרת ומאוד עוזרת לי לטפל באחותה התינוקת (בת חצי שנה )
רציתי לקבל עצות מה לומר לה לפני שהיא הולכת לגן כדי שהיא תוכל להתמודד עם התגובות המרגיזות האלה של החברים בגן
אשמח לקבל תגובות גם של הורים
תודה
שכחתי לציין דבר חשוב:
יש סיבה לכך שהיא בתקופה האחרונה לא רוצה ללכת לגן והיא כי אני בטיפשוטי איימתי עליה שאם תנהג יפה אני אשאיר אותה בצהרון...ומאז היא כל הזמן שואלת "אמא את תשאירי אותי בצהרון<"
אני ממש מאוכזבת מעצמי שפגעתי בה כך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בגן
שושי יעקובי21/02/2008בכי זו תגובה טבעית לכאב ולתסכול וילדים בוכים בגן לא מעט. יחד עם זאת חלק מההבשלה והבגרות של הילדים היא היכולת שלהם להתמודד עם מצבי התסכול באמצעות פנייה לגננת, או למצוא פתרונות באופן עצמאי או אפילו להכיל תחושה של חוסר שביעות רצון. למעשה כל הילדים בגיל הזה שרויים במאבק פנימי בין הרצון להגיב בבכי כמו שהם הגיבו פעם כשהיו יותר קטנים ובין הרצון להיות גדולים, לא לפרוץ בבכי ולהתמודד עם התסכול/מצוקה בדרך בוגרת יותר. אני מניחה שהלעג של אותו ילד על בתך נבע בדיוק מאותו קונפליקט בתוכו. לדעתי הדרך לחזק את הבת שלך היא לעודד אצלה התנהגות בוגרת. משמעות המעבר לגן ערוני עבור הילדה היא שהסביבה רואה אותה בוגרת ומצפה ממנה התנהגות תואמת. כדאי לשתף את הגננת, יחד לחשוב על דוגמאות למצבים שהילדה בוכה ולהציע לה פתרונות "בוגרים". לדוגמא לעודד לפנות לגננת. חשוב לציין כי הגננת אמורה להגן עליה מפני הצקות של ילדים בגן.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגותליאורה18/02/2008
בני הבכור בן חמש וחצי התחיל לאחרונה לכעוס על כל דבר, תוך כדי כעס הוא מכה את עצמו כשראיתי זאת הגבתי בחריפות ומאד כעסתי כי פשוט נבהלתי והיה לי מאד קשה לראות אותו מכה את עצמו. אינני יודעת אם הגבתי נכון ומה עלי לעשות כשזה קורה, שוחחתי איתו וביקשתי שלא יעשה זאת שוב אך בכל פעם שהוא כועס זה חוזר, חשוב לציין כי הוא ילד פשוט מדהים, חכם, אהוב ואני לא יודעת מדוע הוא מגיב כך בשעת כעס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליטה בתגובות כעס
שושי יעקובי21/02/2008כעס הוא רגש קשה להתמודד איתו. זהו רגש מציף, מלחיץ, מפעיל אותנו על מנת לפרוק מעצמנו את התחושה. לילד שלך קשה להתמודד עם תחושת הכעס הגואה בתוכו. גם כשאת מסבירה לו ומבקשת ממנו לא להכות את עצמו עדיין הוא נותר עם הכעס והוא אינו יודע איך לבטא אותו או איך להשתחרר ממנו בדרך אחרת. היכולת לבטא במילים את הכעס היא אמצעי חשוב בויסות עצמי. את יכולה לעודד אותו להגיד את מה שמכעיס אותו ולהבטיח לו שאת תקשיבי לו במלוא תשומת הלב.
את יכולה ללמד אותו להירגע אחרי שכועסים, הרבה פעמים מדובר ב"לאסוף" את הילד פיזית: לשטוף פנים, לשתות מים, להפחית את הגירויים בסביבה (רעשים אורות), מגע פיזי, חיבוק .
חשוב מאוד הדוגמא האישית שאת מפגינה בהתנהגות שלך בהתמודדות עם כעסים. אתם ההורים מהווים מודל לחיקוי.
אני ממליצה מאוד לקרוא את הספר: "איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ואיך להקשיב כך שהילדים ידברו".
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שובבההילי18/02/2008
ביתי בעוד חודשיים תהייה בת 4. ילדה חכמה, חברותית, עקשנית,סקרנית, ופיקחית הגננת סיפרה לי שבחודשים האחרונים ביתי לא נחה לרגע בארוחות בגן היא כל הזמן בתנועה גם במפגשים היא לא יושבת כל הזמן בתנועה, הגננת אמרה שהיא מרגישה שמשהו מטריד אותה אי שקט פנימי שלה. רציתי להוסיף כי קשה לה להיפרד מבעלי בבוקר וכשהיא מביאה חפץ מסוים מהבית היא כל היום עסוקה לידו (קשר לבית) רציתי לציין כי אני כבר שנה בבית עם התינוק שלנו ויכול להיות שזה קשור לתינוק בתחילה היא קיבלה בהבנה את אחיה החדש בלי שום בעיות אולי עכשיו ההיתנהגות בגן היא תוצאה של אחיה הקטן? ושאני נימצאת איתו בבית עדיין. מה דעתך? תודה, הילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות הילדה
שושי יעקובי18/02/2008אני מתיחסת לכך שאת מציינת כי חל שינוי בהתנהגות הילדה וחשוב שתבדקי שאכן מדובר בשינוי המתנהגותה הרגילה. האם את חשה שינוי גם בבית. לאיזה שינוי בסביבת החיים שלה היא מגיבה? לא ברור כי האח כבר בן שנה והגן כבר במחצית השנה.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גמילהאריאלה17/02/2008
שלום רב. בני בן ה 4.5 נגמל מחיתולים בגיל שנתיים. מאז ועד היום עם הפיפי לא היתה בעיה גדולה אבל עם הקקי כן. הוא בדר"כ לא מוכן ללכת לשירותים לקקי, מתאפק נורא עד שיוצא לו קצת בתחתונים. לרוב אני שמה לב שהוא עומד ומתאפק ומנסה לשכנע אותו להגיע לשירותים, בדר"כ הוא מסרב. הבעיה היא שבגן זה עוד יותר חמור, הוא לא עושה בשירותים, מלכלך את התחתונים ונשאר איתם, הוא לא מודיע לגננת שתחליף לו, הוא ישאר עם זה עד סוף היום כשאגיע לקחת אותו ואז מיד למקלחת. מה עושים???? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית גמילה
שושי יעקובי18/02/2008את מתארת בעיית גמילה שנמשכת זמן רב, אני מניחה שלאורך הדרך ניסיתם כל מיני פתרונות. הילד כבר צבר הרבה מאוד חוויות של כשלונות. אני מציעה לך לפנות לטיפול של איש מקצוע, פסיכולוג ילדים ובהקדם.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתמודדים עם שקרים ?אמא מודאגת...17/02/2008
ביתי בת 12, נאה, חכמה ומקובלת בחברה... גם מבחינה חומרית לא חסר לה דבר ואולי אף ההיפך...אולם מהצד אני נתקלת לא אחת בשקרים שהיא מספרת, (גם לנו כהורים אך גם לחברותיה ) ואני לא ממש רואה סיבה מדוע היא צריכה לעשות זאת?
איך אפשר להסביר לה בצורה נכונה, לא בקורתית את הצורך בלשקר פחות?
האם יש מצב שילד משקר ולא מודע לכך שהוא משקר? ואיך ניתן לבדוק זאת ?
לדעתי אדם שייתפס בשקר - אח"כ לא יאמינו לו וקשה יהיה להסתדר איתו מפאת חוסר האמון, חבל כי כעת יש לה שפע חברות.
או אולי אני טועה ונכון הוא - כפי שיש הטוענים - "לשקר זה לא רע" ומי שעושה זאת במומחיות הוא אחד שיודע "להסתדר בחיים" ???????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים של ילדים
שושי יעקובי18/02/2008התיחסנו כאן בפורום ללא מעט שאלות בנושא של שקרים. זו דרך התמודדות של ילדים כשהם נתקלים במציאות שלא נוחה להם. בתך בת ה-12 מבינה היטב מה זה שקר ומה ההשלכות של שקרים על יחסי אמון בין בני אדם. יחד עם זאת אם היא מרבה לשקר אש זוהי הדרך שלה להתמודד עם משהו שמפריע לה בין אם זה בדימוי העצמי שלה או בדימוי שלה בעיניכם או בהבנה שלה את הציפיות של הסביבה ממנה. איני יודעת מה סוג השקרים שאתם נתקלים בהם. כדאי לשוחח אתה דווקא על קשיים/כשלונות ולא על משמעות השקרים.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי אחיםאמאלה215/02/2008
יש לי ילד בן 3.5 ותינוקת בת 3 ח'. הגדול כמעט ואינו מתייחס לקטנה, לטוב ולרע- מסרב לומר לה בוקר טוב או שלום, מסרב להצטלם איתה או להחזיק אותה. לעתים רחוקות מלטף אותה או מדליק לה את המובייל. הוא ילד מאד נבון עם שפה עשירה ודברתי איתו על כך. שאלתי אם הוא כועס על אחותו ואולי קצת מקנא והוא אמר שכן. אמרתי לו שאני מבינה אותו ושקשה לו אבל שהיא עוד מעט תגדל והוא יוכל ללמד אותה כל מיני דברים ושהוא אח גדול מצוין. מה אני יכולה לעשות כדי שהיחסים ביניהם יהיו טובים ? אני יודעת שהתנהגותו עכשיו לא מצביעה דבר על קשר עתידי ביניהם אבל מצד שני אני רואה שקשה לו. היא יונקת ולא לוקחת בקבוק בכלל, על אף נסיונותי, כך שאיני יכולה גם להשאיר אותה ולהיות רק איתו. אודה לכן על עצתכן ואשמח גם להמלצה על ספרים בנושא. תודה ושבת שלום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה לאחר הולדת אח
שושי יעקובי18/02/2008החודשים הראשונים הם לפעמים תקופת ההסתגלות הקשה עבור כולם. הטיפול בתינוקת הוא אינטנסיבי ביותר בתקופה זו. קנאה כידוע היא רגש שקשה מאוד להכיל. הדרך שלו להתמודד היא למחוק בצורה מנטלית את המציאות המכאיבה. הדברים שאת עושה כגון: לשוחח איתו על תחושותיו, לעודד אותו לקחת תפקיד פעיל בטיפול שלך בתינוקת, מצויינים. המשיכי כך. לפעמים לילדים קשה להודות בצורה גלויה וישירה בתחושות קשות כמו קנאה או כעס. לכן הזדהות עם דמויות מסיפורים מאפשרת להם ביטוי לתחושותיהם. ספרים מומלצים הם" ספר הפלפלים" של אלונה פרנקל וגם ספר של הלן קופר "שד שדון עשה את זה". לפעמים התחושות שהם חשים מעורררות בהם הרבה חשש, בושה או חרדה שמא האחרים (התינוק או את) מרגישים כלפיהם את מה שהם מרגישים בתוכם. את יכולה להקל עליו אם תספרי לו כי "הרבה פעמים ילדים חשים קנאה וכעס כשנולדים להם אח/אחות וכי בהמשך כשהאח / אחות גדלים והם מכירים ומתיידדים האחד עם השני הרגשות שלהם משתנים, הם מתחילים להנות ולחבב האחד את השני" . את יכולה גם להראות לו סימנים לזהות איך התינוקת מפגינה כלפיו שמחה וחיבה.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהשלומית15/02/2008
יש לי ילד בן 7 וחצי חודשים, שהתרגל או שאנחנו הרגלנו אותו לפעמים לישון איתנו במיטה.
לא בעקביות או ברצף אלא לפעמים.
אבל מאז הוא לא מוכן לישון במיטה שלו, ורק רוצה לישון איתנו.
איך אנחנו גומלים אותו מזה?
והאם מותר לעיתים שישן איתנו או שזה מייד מפר אצלו את הגבול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לישון במיטת ההורים
שושי יעקובי18/02/2008הרגלי השינה מתגבשים במהלך השנה הראשונה. יכול להיות כי ההקשיים שאתם נתקלים עם ילדכם אינם תוצאה מכך שישן לעיתים במיטתכם אלא מקשיים שלו להירדם. שינה והירדמות הם מהמצבים היותר קשים בגידולו של תינוק ובטח בשנה הראשונה. אני מציעה לכם לקרוא את הספר "הלוחשת לתינוקות". בספר הזה היא מציגה את היתרונות והחסרונות של הגישות השונות (שינה במיטה משותפת או נפרדת) וגם נותנת כלים כיצד לבנות הרגלי שינה. בהצלחה.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HELPאולגה13/02/2008
שלום!
בני בן 4.5, ילד מקסים, חכם ונבון. אני תמיד מצאתי איתו שפה משותפת ולא נתקלתי בהתנהגות חריגה או בתגובות מלאות זעם וחוסר שליטה.
יצוין שהילד נמצא במסגרות החל מגיל 3 חודשים (עד גיל שנה עם המטפלת) ועד גיל 4 בגן פרטי. החל מספטמבר האחרון הוא נכנס בפעם הראשונה לגן עירייה. מאז שהילד נמצא בגן עירייה התחילו בעיות שמעולם לא נתקלתי בהן לפני כן: הגננת כל הזמן מתלוננת שהוא ועוד ילד מהגן כל הזמן מפריעים בריכוז או בשיעורים, לפעמים הוא יורק על ילדים אחרים (דבר שמעולם לא קרה), יש לו התקפי זעם, הוא מתחיל לזרוק כיסאות, מתחצף לגגנות ולילדים אחרים וכו'. בקיצור, כאילו מדובר בילד אחר.
אדגיש, כי מדובר בילד מאוד חכם, הוא לאמד בבית הספר בשעות הערב פעמים בשבוע (כל המורים משבחים אותו, אומרים כי הוא מאוד ממושמע, דייקן, ממלא את כל ההוראות ומעולם לא נתקלו בחוסר משמעת), הוא גם נמצא בחוג של אומנויות לחימה, שגם בחוג זה משתלב מצוין מכל הבחינות. בבית ההתנהגות שלו די טובה, מוכבדת, הוא משחק יפה עם אחותו ומדבר בנימוס.
אינני יכולה להבין מה קרה השנה! כיצד ניתן להסביר את הדואליות הזו? כשאני פונה אליו ומבקשת הסברים להתנהגות הזו, אין לו משהו אינטילגנטי לומר לי, למעט תלונות על כל העולם (זה לא שיחק איתו, וזה לא נתן לי והילד האחר אמר לי לעשות ככה וכו'). ניסיתי להעניש אותו (הורדתי כמעט את כל הפנוקים), אך אני רואה ששום דבר לא עזר.
אני זועקת לעזרה!
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות בגן
שושי יעקובי14/02/2008יכולות להיות כל מיני סיבות לבעיות התנהגות בגן. סיבות שקשורות לילד כגון טמפרמנט, יכולת לדחות סיפוקים, בשלות רגשית ועוד. וכם סיבות שקשורות למערכת הגן וליחסים שנרקמו בין הילד לסביבת הגן, כלומר לקשר שלו עם הגננת ולהשתלבות שלו בקבוצה החברתית. במקרים רבים בהם קיים פער בין התנהגותו המוכרת של הילד בבית לבין התנהגות בעייתית בגן, נוצרת אוירה של עויינות וכעס בין ההורים לצוות הגן. האשמה הדדית וחשדנות. תחושות אלו אינן מקדמות מתן מענה לילד. חשוב להבין כי במצב שנוצר הילד סובל, הוא ננזף, אולי מוענש וגם דימויו העצמי נפגע שכן הוא חש כי אינו נוהג כמצופה ממנו. לכן כדאי להעזר באיש מקצוע. חשוב לערוך תצפית בגן. להכיר את הילד משפחתו וסביבתו. לעיתים זה מאפשר גישור בין המשפחה לצוות הגן.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנתיים ו חודשייםעדי12/02/2008
שלום רב,ביתי בת שנתיים וחודשיים נמצאת עד עכשיו בטיפול אצל הסבתא (אימו של בעלי).לא רשמתי אותה לגן בספטמבר האחרון מאחר ופחדתי ממחלות החורף.אתמול רשמתי אותה לגן עיריה לספטמבר הבא.אני מאוד רוצה לרשום אותה במרץ הקרוב למעון עד גיל 3 שנים כדי שתתפתח ותהנה מחברה.בעלי לא מוכן ,הוא רוצה להשאירה אצל אימו עד גיל 3 בטענה שלא קורה שום נזק והיא מתפתחת יפה גם שם, מה שמאוד נכון ,הילדה מדברת שוטף,נגמלה מחיתול ,יודעת צורות,צבעים ומספרים ואף להרכיב פאזל של 12 חלקיםבנוסף הוא טוען שחבל להכניסה למעון,היא תתרגל למעון ואחר כך להוציא אותה לגן אחר לגמרי לאחר שהתרגלה.שאלתי:איפה הנזק גדול יותר להשאיר אותה בבית ללא חברה עד ספטמבר כשתלך לגן עיריה או להכניס אותה למעון במרץ ואחר כך להוציא אותה לגן אחר לגמרי בספטמבר הבא?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן או סבתא?
שושי יעקובי14/02/2008היציאה מהבית למסגרת של גן היא נקודת ציון חשובה בהתפתחות של ילד. גם עבור ילדים מאוד מפותחים וחברותיים מדובר בשינוי. מדובר בתהליך של הסתגלות לסביבה אחרת מכל בחינה שהיא: כללי התנהגות, התחלקות עם חברים, דמויות מבוגרים, היא צריכה ללמוד להסתגל ליחס אחר לגמרי לצרכיה. לצד זה הילד מתמודד עם פרידה מהסביבה הביתית הקרובה ומתמודד עם תחושות שמלוות פרידה. כל ילד מגיב לשינוי בדרך שונה ולא תמיד צפויה. אני חושבת שאין טעם להכניס ילדה לתהליך של הסתגלות למספר חודשים ואחר כך לנתק ושוב להתחיל תהליך של הסתגלות למסגרת חדשה ואחרת. פרק הזמן של המעבר (הגן הפרטי) לא יחסוך ממנה את התחושות שילוו אותה במעבר מסביבת הבית לגן עירוני.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)