פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילד מסרב לישון בלילה
    מני
    29/01/2008

שלום רב,
    אנו הורים לילדה בת 6 (גן חובה) וילד בן 3 וחצי שנים.
    כיום הם ישנים באותו חדר במיטה שנפתחת לשתיים.לאחרונה הילד מסרב ללכת לישון עם הגיע
    שעת השינה,הוא מתחיל לכעוס ושום דבר אינו מצליח להרגיע אותו .ניסינו לתת לו לישון בסלון
    (בעבר היה נרדם בסלון) אך גם זה כבר לא עובד.אנו מנסים לשכב לידו במיטתו ב"משמרות" אך ללא
    הועיל , משום מה הילד אינו עייף ואפילו לא מנסה להירדם וזאת למרות שבגן הוא כבר לא ישן צהריים .העניין מאוד מטריד אותנו ואנו אובדי עצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילד מסרב לישון בלילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרבן שינה

שרון באומל
    31/01/2008

שלום מני
    אני מציעה להתחיל לעשות סדר בשנת הלילה, כיוון שילד בגיל זה זקוק לשינה. אני מציעה לעשות טקס שינה ברור ומוגדר, וגם מאוד נעים... אני מציעה לומר לו משהו בנוסח: "מהיום, אנחנו הולכים להתקלח, ולאחר מכן אוכלים ארוחת ערב. אחרי זה אנחנו רואים תכנית אחת בטלויזיה סיפור, צחצוח וכו' (או כל סידור אחר שמתאים). לאחר מכן אתה הולך לישון במיטה לכל הלילה. לאחר הסבר זה, אני מציעה לדעת שהוא ינסה לבדוק אם אתם עומדים בכך. אני מציעה לא לתת לישון בסלון, כי זו פריצת גבולות לגביו. עמדו באופ עקבי במילתכם, גם אם בוכה וצורח. זה יעבור תוך מספר ימים.
    אם לא, אולי כדאי להיוועץ במעבדת שינה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבתא אמא
    נטלי
    28/01/2008

בני הבכור עולה בשעה טובה לכיתה א . לאחר התלבטות גדולה אני ואישי בחרנו עבורו סי"ס שעבר מהפכה בשנים האחרונות.לצערי אימי אינה רואה כך את הדברים ומתנגדת בתוקף לרישום הילד לשם.היא אפילו לא מוכנה לבוא ולראות. חשוב לציין כי היא שמרה על ילד רבות קשורה ורכושנית אליו מאוד.עוד ניתן לציין כי היא מטיפוסה אוהבת לשלוט על מה שנעשה בפרט עם בני. אני מוצאת עצמי אובדת עצות מתקשה להתרגש מהמעד ונקרעת ביני לבין עצמי. אשמח לקבל את תגובתך/המלצותיך על מנת להפוך את המצב לנחמד יותר.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סבתא אמא

הוספת תגובה

• ?????????

נטלי
    28/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות מול סבתא

שושי יעקובי
    29/01/2008

קשה להיות במצב שבו את מתלבטת סביב החלטה לא פשוטה, שנוגעת לעתיד הילד ואין לך את התמיכה הרגשית שאת זקוקה לה מאמך, דמות חשובה ומשמעותית בחייך ובחיי הילד שלך. אני חושבת שקשה להיות בעמדה שבה לשתיכן צורת הסתכלות שונה ונפרדת על משהו, זה כניראה מכאיב לשתיכן. מכעיס ומתסכל. לא תמיד ניתן לשנות את המצב כך שתהיה לכן עמדה אחידה. לפעמים צריך לקבל את השונות. ההחלטה היא שלך ושל בן זוגך. בניכם צריכה להיות הסכמה ותמיכה הדדית שכן כל החלטה כרוכה גם באחריות על ההשלכות הצפויות והבלתי צפויות. אני מניחה שגם אם אמך לא מסכימה עם כל החלטה שלך היא תמשיך להיות נוכחת עבורך ולתמוך ביתר הדברים.
    בהצלחה
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה על תגובתך.שנית,

נטלי
    29/01/2008

אני לא בטוחה שהיא תמשחך לתמוך היא מאיימת כי היא תנתק עימנו קשר.חשבתי שוחח על כך עם מנהלת ביה"ס על מנת שתזמן אותה לפגישה ותשוחח איתה על השינוי החיובי שביה"ס עבר בשנים האחרונות.כי איתנו היא לא מעונינת ללכת.איך נשמע לך הרעיון ואולי יש לך רעיון טוב יותר להקל עליה עם "הגזרה". שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ????????

נטלי
    31/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עימות עם אמא

שושי יעקובי
    03/02/2008

התגובה של אמך נשמעת לי קשה וסוערת. מה בהחלטה שלכם כל כך מדאיג אותה? מה גורם לה כעת להגיב בצורה כל-כך תקיפה ומגוננת על הנכד שלה -ילדך? אם תוכלי בשיחה אתה להתייחס בהבנה לדאגה שלה, אולי היא תהיה פחות חרדה ותוכל לסמוך על החלטתכם. אני חושבת שהרעיון שלך להעזר בגורמים נוספים (מנהלת בי"ס, בן משפחה רחוק קרוב, חבר שאמך מעריכה) הוא טוב. אבל חשוב לזכור שהמטרה שלך היא להרגיע את הדאגה שלה, לעורר את האמון שלה בך כאמא , ולא לשנות את עמדתה. מותר לכן לחשוב בצורה שונה.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כוון שתן לאסלה
    איילת
    27/01/2008

שלום רב,
    בני בן השנתיים וחצי גמול מחיתולים כבר כ 3 חודשים.
    הוא שולט היטב בצרכיו במהלך היום אך טרם גמול בלילה, אף שרוב הזמן הוא קם יבש.
    הילד מתקשה לכוון את השתן לאסלה הן בעת ישיבה והן בעמידה.
    בישיבה השתן בורח מחוץ לאסלה ומרטיב את בגדיו והסביבה ובעמידה השתן מרטיב את הסביבה מכיוון שהוא גבוה.
    בכל פעם שהוא צריך להתפנות צריך ללוות אותו ולעזור לו לכוון.
    הגננת טוענת שכל הילדים הגמולים בגן עצמאים לחלוטין בעשיית הצרכים ולא צריכים עזרה לכוון.
    היא אומרת שיש לפתור את הבעיה בדחיפות על מנת לא ליצור תסכול אצל הילד מנובע מהצורך בעזרה בכל פעם שהוא צריך להתפנות.
    הגננת הציעה לפנות לרופא ילדים על מנת לבדוק את התקינות של הפין היות ולדעתה אולי ישנה בעיה
    האם הילד כבר צריך להיות עצמאי ולדעת לכוון את השתן לאסלה?
    האם השתן בזמן עמידה אמור להגיע ישר לאסלה ללא צורך בעזרה ידנית של הילד או מבוגר?
    האם עלי לפנות לרופא ילדים או לנסות ללמד את הילד לכוון בעזרת האצבעות את השתן לאסלה?

לקביעת תור
    סגירה
    כוון שתן לאסלה

הוספת תגובה

• לכוון שתן לאסלה

שושי יעקובי
    10/02/2008

אני חושבת שהשאלה שלך נובעת מעצם העובדה שאת כאמא צריכה ללמד את הבן שלך משהו שאבא מבין יותר. לדעתי צריך ללמד אותו איך בנים עושים פיפי: בעמידה, אחיזה נכונה של איבר המין והכל בכוחות עצמם. לשדר לו שבעיניך הוא כבר בוגר ועצמאי ויכול לכוון היטב. תזכרי איך במצבים אחרים הוא מפגין יכולות מוטוריות טובות שדורשות דיוק (כגון בלגו?) אפשר להעזר באבא.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות יתר
    אושרת
    27/01/2008

ילדי בן הארבע אובחן אצל פסיכולוגית מומחית להתפתחות הילד
    ונמצא כי יש לו הפרעה בוויסות החושים - רגישות יתרץ
    איך מתמודדים?
    הייתי מאוד רוצה לעזור לילדי
    מה עושים?
    האם ישנם טיפולים שיכולים להקל עליו?

אשמח לכל עזרה שהיא אולי אפילו חומר קצת על הבעיה

תודה אושרת

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות יתר

הוספת תגובה

• תפני למרפאה בעיסוק

אמאלה2
    28/01/2008

למרפאות בעיסוק ההכשרה והידע המקצועי לטיפול בליקויים של ויסות חושי. תבקשי הפניה מרופא הילדים עבור התפתחות הילד בקופת החולים שלך. אם את חברה בקופת חולים כללית ויש לך כללית מושלם את יכולה לעשות הכל פרטי ולקבל החזר כמעט מלא, תבדקי בביטוח שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מצל
    jap
    27/01/2008

שלום רב,
    יש לנו ילד בן שנתיים ולאחרונה הוא התחיל לפחד מהצל שלו עצמו.
    איך שהוא רואה צל, מתחילה הסטרייה.
    הילד מתחיל לבכות, דורש שניקח אותו על הידיים ומסרב לרדת.
    התופעה חריפה במיוחד בחוץ בשעות החשיכה, אך גם בבית זה קורה לא מעט.
    ניסינו להסביר לו, הראנו לו שלכולם יש צל, אך כל ניסיונות ההרגעה בינתיים נכשלו.

מה אפשר לעשות?

תודה,
    jap

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מצל

הוספת תגובה

• פחדים גיל שנתיים

שושי יעקובי
    29/01/2008

אני ממליצה ל"התיידד" עם הפחד. להכיר אותו. מה מפחיד בצל (הדמות הכהה, המתנוענעת, העוקבת אחרינו, היוצאת מגופינו???). מה מפחיד את הצל. לשחק עם זה עם פנס ובובות.לקורא ספרים גם על פחדים אחרים. לתת ליצירתיות שלו למצוא פתרונות.
    בהצלחה
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חוזרת
    רוית
    26/01/2008

שלום רב,

בתי בת 3.3 ולאחרונה נתקלתי בשתי תופעות מטרידות ומדאיגות:

1.לעיתים כשהיא בוכה,היא לא שולטת בצרכיה ומטילה שתן במכנסיים,הדבר קורה לרוב בגן כשהיא נעלבת או כועסת -לדברי הצוות(יש לציין שהיא ילדה מאוד רגישה). באופן אישי אני נתקלתי בפעם -פעמיים שזה קרה בבית.
    האם יש לכך הסבר/טיפול או שהדבר יחלוף מאליו.

2.כמעט כל לילה היא מתעוררת בבהלה וטוענת כי יש עכבר/חתול בבית ומבקשת להכנס איתנו למיטה (שלזה אנחנו ממש לא מסכימים)או שנישאר איתה בחדר שלה.
    למרות ההסברים ,היא לא ממש מצליחה להירגע וכמעט כל כמה דקות היא קוראת לנו ומבקשת את קירבתנו בתירוצים שונים(תכסו אותי, אני צריכה פיפי/קקי, קר לי ,מים ושוב מעלה את נושא העכבר וכו') הדבר נמשך למשך כל הלילה ...עד הבוקר.
    אני לא יודעת איך להתנהג במצב שכזה:הסברים,חיבוקים ונישוקים לא ממש עוזרים ..הדלקת האור גם לא עוזר,ואני כבר על סף ייאוש ,אני לא יודעת האם היא מושכת את הגבולות "ומתמרנת אותנו" או שבאמת קיימים אצלה חרדות ויש צורך לנהוג בסבלנות "ולרקוד לפי החליל שלה" -
    חשוב לציין שיש לה על הקיר דמות מצוירת של כלבלב שגם אותו היא מבקשת להסתיר מתוך טענה שהיא מפחדת ממנו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חוזרת

הוספת תגובה

• הרטבה ופחדים בגיל 3

שושי יעקובי
    29/01/2008

רווית שלום.
    תגובת הרטבה בזמן בכי קשורה להתמודדות של ביתך עם תחושות כעס וקונפליקט עם מבוגר. אצל ילדים מסוימים רגשות של כעס מעוררות חרדה ורגרסיה להתנהגות ילדותית יותר.
    ראי תשובה לשאלה דומה שנשאלה פה בפורום (תשובה למזי - בדף הנוכחי)
    הפחדים בלילה בגיל שלוש הם תוצאה של התפתחות רגשית וקוגניטיבית שהילד מרגיש את הנפרדות שלו וזקוק לקרבה של הוריו על מנת להרגע. ושוב אני מפנה אותך לקרוא את התגובות השונות שכתבנו פה בפורום להורים בנושא של שינה.
    יחד עם זאת לאור מכלול התגובות שאת מתארת: הרטבה בזמן בכי, פחדים בלילה ובקשה להיות בקרבתכם - נראה לי כתגובה להריון המתקדם שלך. ציינת את זה בפנייה המקורית שלך. נראה כי הילדה שלך מגיבה לשינוי שהיא חשה שכבר מתרחש אצלך, והיא חרדה יותר מההתרחקות ממך כשהיא בעצומו של שלב גדילה שמשמעותו גם היפרדות והתרחקות. לכן היא זקוקה להרגעה שהקרבה שלך מעניקה לה.
    לכן אולי היא נצמדת יותר אליכם ומגיבה בצורה רגרסיבית לקונפליקטים. מומלץ לדבר אתה על ההריון ועל הילד התינוק החדש שיגיע, לאפשר לה לבטא תחושות ומחשבות. אולי היא מרגישה שאמא עכשיו פחות פנויה בשבילה בגלל ההריון, אולי היא חוששת מה יהיה כשיבוא תינוק הביתה. באמצעות ספרים על הנושא או משחק עם בובות וחיות את יכולה לנסות ולשוחח אתה על הדברים הללו ובכך להקל על החרדה.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 6 אני זקוקה להנחיות
    אורלי
    25/01/2008

בני הבכור בן 6 והוא אח לשלושה אחים קטנים
    מגיל מאוד צעיר תמיד הגננות אמרו לי שהוא ילד מיוחד עם זיכרון מדהים ושפה עשירה
    שנה שעברה הילד היתחיל עם בעיות התנהגות בגן בטענה שמשעמם לו
    הגננת טענה שאין לה מה לחדש לעידן ושהיא חושבת שהוא על סף גאונות ואין באפשרותה לשבת
    איתו לבד.
    השנה הוא בגן חובה והגננת טוענת שהוא צריך פסיכולוג להתנהגות שלו שמתבטת בהעלבת חברים
    שלו וחוסר עיניין בפיעילויות בגן עם זאת היא מציינת שהוא ילד מאוד פיקח
    השאלה שלי איפו ניתן לבדוק את הרמה של הילד בגיל כזה
    אני לא רוצה "לפספס את הילד" ,ואם המסגרת לא מתאימה לו ברור שייפתח התנהגות שלילית
    אני חייבת לציין כי כשהיה בגיל 4 היתה לו בעייה של הרמת כתפיים ופסיכולוגית שפגשה אותו
    ציינה בפניי שהוא ילד מאוד חכם לגילו והמליצה לי להעלות אותו לכתה א' כמו כן היא ציינה
    שיגיעה לכתה א יוכלו לאבחן אותו עם בעיות קשב מיכוון שהוא לא מתאים למסגרת
    אני מאוד חוששת לעשות טעויות ולגרום לו נזקים בעתיד
    בבקשה הדריכו אותי מה עליי לעשות והלהיכן ליפנות ???
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 6 אני זקוקה להנחיות

הוספת תגובה

• אבחון

שרון באומל
    25/01/2008

שלום אורלי
    אני מציעה לך לגשת לאחד מהמכונים להתפתחות הילד או לפסיכולוגית הגן לשם ערכית אבחון פסיכו-דידקטי או פסיכולוגי (שאולי עדיף על רקע מצבו הרגשי, כפי שתיארת במכתב).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה ידיים כל הזמן
    שיראל
    25/01/2008

שלום. בני בן שנה וחודשיים, הוא אינו נמצא במסגרת אלא עמי בבית. הוא אינו הולך עדיין אך עומד והולך תוך כדי אחיזה בדברים. תמיד הוא רצה שארים אותו על הידיים, "פינוקי" כזה. בערך בגיל עשרה חודשיים הוא הפך עצמאי יותר אולם בחודשיים האחרונים הוא כרוך אחרי ברחבי הבית, בוכה ומיילל שארים אותו כל הזמן!!. איני יכולה לעשות פעולה הכי פשוטה כמו הכנת חביתה בלי שאסבול ממשיכותיו במכנסיי ובכי בלתי פוסק. לעיתים הדבר נובע מתוך צורך (רעב, עייף) אך ברוב הפעמים במשך היום זה נראה כמו תלות יתר ותו לא. אפילו הייתי אצל רופא ילדים לשלול בעיה רפואית כלשהיא והכל תקין. זמני המשחק שלו לבד או עם אחיו בן ה4 קצרים מאוד ואף התקצרו עוד יותר בזמן האחרון. אפילו אם אני יושבת עמו לשחק, אחרי מספר דקות הוא כבר מיילל ומטפס עליי שאקום וארים אותו. ההתנהגות שלו מתסכלת מאוד ומעיקה. איני יודעת איזו משמעות לייחס לה (שעמום כרוני?) ובהתאם כיצד להתנהג עמו.
    אודה לכם מאוד על עצתכם ותשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה ידיים כל הזמן

הוספת תגובה

• רוצה ידיים כל הזמן

שרון באומל
    25/01/2008

שלום שרון
    המקור להתנהגותו של בנך אינו נהיר לי. מחד, התנהגותו תואמת את גילו, אולם הביטוי שלה הוא, ככל הנראה, קיצוני יותר. הייתי שואלת מה את חושבת שאת מקרינה לו. אולי הוא קולט ממך גם מסרים שאת לא רוצה שהוא ייפרד ו"יעזוב אותך"? אני מבינה שבאופן כללי התנהגותו מקשה עלייך, אך אולי יש לה, לפחות באופן חלקי, מקור בקשר ביניכם.
    באופן קונקרטי, הייתי מציעה שכשהוא לא עייף או רעב, אך "רוצה ידיים" לרדת לגובה עיניו ולומר לו "אמא עכשיו לא לוקחת אותך על הידיים. בוא ננסה ללכת יד ביד לשחק בחדר. הייתי מציעה לחבק אותו אם הוא מוחה ובוכה. אם תהיי עקבית, הוא יבין מהר מאוד את המסר. קחי בחשבון שילדים תמיד ינסו "להשיג" את האופציה האופטימאלית עבורם, אך כשהם מבינים שלא יוכלו לקבלה, הם לומדים להתפשר.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים של ילד בן שלוש וחצי
    טל דניאל
    25/01/2008

שלום רב,
    בני בן שלוש וארבעה חודשים. בגן שלו הילדים דורשים ושומעים קלטת של "פטר והזאב", שומעים סיפורים כגון: "מלך החיות" שיש שם גם מוות של "מופאסה" האריה וגם קטעים בהם ה"צבועים" תוקפים... בני כל הזמן מבקש לראות את הסרט מלך החיות ובאמת בשני הפעמים הראשונות צעק בהתרגשות כשהצבועים בסרט תקפו. (הגננת שלו אמרה לי לו להרגיע / להשתיק אותו כשהוא מתרגש וצועק אלא לתת לו לבטא את הפחד כי ככה זה טוב). בכל אופן הבנתי שזה גיל בו מפחדים וגם רוצים לשחק ברעים... למשל הוא משחק בין החיות שלו די באלימות כשחלק הם ה"צבועים" והאריה הוא מופאסה שהורג אותם. גם כל מילה שניה של בני היא "להרוג"...
    בלילה הוא מבקש שנשמור עליו ושלא ניתן ל"רעים" לבוא/ לאכול את התינוקת (אחותו בת חודש)...
    אנחנו כל הזמן אומרים לו שבבית שלנו לא הורגים/ אין רעים ותמיד אומרים שאנחנו שומרים עליו כל הזמן... עם המון חיבוקים ואהבה... זקוקה לטיפים כיצד לעזור לו להתמודד עם פחדיו מעבר למה שאני כבר עושה... תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים של ילד בן שלוש וחצי

הוספת תגובה

• פחדים

שרון באומל
    25/01/2008

שלום טל
    מה שאת עושה כרגע הוא מצויין. המשיכי כך. הפחדים והתוקפנות קיימים בעולמו הפנימי של כל ילד (וגם של מבוגר...) ומצאים את ביטויים החוצה בדרכים שונות. הדרך בה מצא בנך לבטא את התוקפנות והפחד הינה דרך אדפטיבית ותואמת את הגיל. אני מצטרפת לעצתה של הגננת לא להשתיק אותו כשמביע תחושות אלו, אולם כן לספק לו, כפי שאת עושה, תחושה של הגנה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי וודאות בגן ילדים
    קרן
    24/01/2008

בני בן 4 שנים ומזה שבועיים שההתנהגות שלו השתנתה, הוא מרבה להתעצבן מדברים ולהכנס להסתריות של בכי לדחוף ולבעוט בדברים בגן הילדים .
    אני לא מצליחה להבין מאיפה זה בא ולמה ההתנהגות שלו השתנתה , הוא לא רוצה ללכת לגן ואומר שלא כיף לו שם כי כל הזמן צועקים, בררתי אצל כמה הורים וילדים וגילתי שישנם ילדים שאומרים כמו בני וישנם ילדים שאומרים שבסדר.
    אני לא מצליחה לדובב אותו ולהבין באמת אם יש בעיה בגן או שהבעיה בו שהוא לא יודע למתן את הכעס שלו.

לקביעת תור
    סגירה
    אי וודאות בגן ילדים

הוספת תגובה

• התנהגות הקשורה לחוויית הגן

שרון באומל
    25/01/2008

שלום קרן
    כיוון שאת מתארת שהתנהגותו של בנך השתנתה וזו לא ההתנהגות המוכרת שלו, אני מציעה לבדוק היטב את הגן. ייתכן שיש ילדים שחווים את התוקפנות בגן בצורה יותר חריפה מכל מיני סיבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שנתיים + 4 ח'
    אמא
    24/01/2008

בני בן שנתיים +4 חודשים, כתינוק היה ילד נוח בצורה שלא תאמן , נוח בכל דבר, בשינה לאורך כל הלילה מגיל 0, רגוע , יודע להעסיק את עצמו, כושר ריכוז גבוהה במיוחד, כושר הסתגלות למצבים שונים במהירות רבה ובאמת נוח להפליא.
    כיום מזה כמה חודשים הוא החל להכות בגן לדחוף ובעיקר מתעסק "בלעשות דווקא" לגננת שלו, הגננת ציינה בפניי שהוא לעיתים מתיש אותה לגמריי, והוא בודק אותה ובוחן אותה כל הזמן.
    הוא מכה ודוחף ילדים אחרים ואף עושה בדיוק את הדברים שהיא אוסרת עליו לעשות. יש לציין שבני מדבר מגיל שנה + 8 חודשים משפטים , ניתן להבינו בקלות והוא מדבר יחסית יפה לגילו מרכיב משפטים של 8 מילים לפחות.
    אינני יודעת כיצד להתמודד עם החוסר הקשבה שלו בגן.
    יש לציין שבבית כאשר הוא מתפרע ומשתולל אנחנו נכנסים לחד שינה שלי ושל בעלי ואומרת לו שאנחנו נרגעים יחד. לעיתים זה עוזר ולעיתים לא המצב החל גם בבית והוא מכה אותנו ודוחף וחוטף ופשוט הפך לילד אחר לגמריי. אני מאוד חד משמעית ועקבית בנושא ולעיתים זה מוציא אותי מדעתי ואני מרימה את קולי וצועקת עליו, מה עוד ניתן לעשות? אני יודעת שאני לא אמורה לצעוק ושזה רק מלמד אותו שאיני שולטת בכעסיי ונותן לו דוגמא לא טובה אך לפעמים אני לא מצליחה להיות קרת רוח.
    יש לציין שבביתנו אין אלימות לא פיסית ולא מילולית וגם אני וגם בעלי מגנים התנהגות בריונית של אלימות.
    חשוב לציין שזה ילד מאושר ,עם חיוך בפנים כל הזמן אוהב לצחוק ולהצחיק גם חברים בגן, לעיתים עושה דברים בגן שאסורים וזה מצחיק את הילדים (מעיין ליצן הכיתה) וכאשר הילדים צוחקים זה מדרבן אותו להמשיך ב- SHOW שלו.
    מה ניתן לעשות בכדי לעזור לו וכמובן גם לנו ולגננת שיהיה לנו קל יותר לטפל בו

לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנתיים + 4 ח'

הוספת תגובה

• ???

אמא
    27/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתם אותי????????

אמא
    29/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרדנות והתנגדות בגיל שנתיים

שושי יעקובי
    29/01/2008

התנהגות של מרדנות והתנגדות היא שלב בהתפתחות של כל הילדים. כך הם מגבשים את הזהות שלהם וכך הם לומדים את הגבולות של עצמם ושל הסביבה. כולל ביטויי תוקפנות פיזית שהם מרכיב חשוב בלמידה על הכוח שיש לילד מול הסביבה. וכל ילד צריך ללמוד ראשית שיש לו כוח ואחר כך איך לוסת אותו. אני חושבת שהורים לילדים שהיו בינקות מאוד שקטים ומרצים מופתעים לגלות את החלק התוקפני, המתנגד, הכועס של הילד. אולי זה מה שקורה אצלכם. במצבים האלה הילד זקוק להבנה שלכם אותו: הבנה לתחושת הכעס, התסכול, האכזבה או הרצון שלו לעצמאות ומצד שני גבולות ברורים של מותר ואסור. ההפנמה של כל זה לוקחת זמן, זה תהליך. הילד יכול להבין אך עדיין יתקשה ליישם ולשלוט בתגובות שלו באופן מלא. לאפשר לו את הזמן ולהמשיך בסבלנות ובעקביות.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני לא רוצה לישון במיטתו
    יפעת
    24/01/2008

בני כמעט בן שנתיים ובשבוע האחרון הוא לא מוכן בשום פנים לישון במיטה שלו (מיטת תינוק), מעולם לא היה לי בעיות עם השינה שלו, יש לנו סדר מסוים של שינה שזה מקלחת,בקבוק,סיפור ושינה. ובשבוע האחרון הוא לא מוכן לישון במיטתו ורוצה לישון במיטה שלי ושל בעלי. ניסיתי להיות נוקשה ולא לוותר ולתת לו לבכות ולנסות להרגיע אות אח"כ אבל ללא הצלחה הוא לא מתייאש. גם אם בסוף הצלחתי להרדים אותו ע"י ליטוף ולפעמים גם נדנוד אחרי שעתיים הוא מתעורר ומתחיל את הסצנה מחדש. אני ובעלי כבר שבוע כמעט ללא שינה וגם בני עייף יותר במהלך היום עקב העקשנות שלו בלילה. אני לא יודעת אם לוותר לו! ואולי הוא עובר איזה תקופה כזו של פחדים ולקחת אותו למיטתי או להתעקש גם אם שבועיים אני לא יישן. אתמול בלילה כבר לא היה לי כוח ולקחתי אותו למיטתי לאחר ששעה הוא לא נרגע מבכי. בני נמצא בגן מגיל חצי שנה וגם בגן הוא השתנה קצת נהיה אלים כלפי חבריו. מה לעשות? האם להתעקש?

לקביעת תור
    סגירה
    בני לא רוצה לישון במיטתו

הוספת תגובה

• לא רוצה לישון במיטתו

שרון באומל
    24/01/2008

שלום יפעת
    גיל שנתיים הוא גיל בו מתעצמת חרדת הנטישה בעקבות התפתחות העצמאות והנפרדות. בנוסף, ייתכן וחל שיוני כלשהו, אפילו תחילת היריון, שבנך מרגיש אותו. אם לא מפריע לכם שבנך יישן במיטתכם, אין כל רע בכך. אם כן, אני מציעה ללכת יחד עימו לקנות חפץ, לבחירתו, אשר יוגדר כ"שומר הלילה". בנוסף, אור קטן בחדר ועוד אמתעים בהם יכול בנך להיעזר כשפוחד בלילה.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יפעת
    25/01/2008

הבעיה היא שהוא כבר שנתיים ישן ממש טוב במיטתו ואני לא רוצה שהוא יתרגל לישון במיטה שלי. אני רוצה להקנות לו הרגלים טובים. אם אני יעביר אותו למיטתי עכשיו אז הוא עלול להתרגל לא? חשבתי לעשות הפוך להביא מזרן לחדרו ולישון על ידו ואט לאט להתרחק החוצה במהלך כמה ימים. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה

שרון באומל
    25/01/2008

שלום לך שוב
    גם שינה בחדר שלו תיצור תלות בנוכחותכם כשהוא מתעורר בלילה. אני מציעה לדבוק בדפוס של הירדמות עצמאית, על ידי עזרים חיצוניים כגון חפץ מעבר וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם גננת יכולה להעניש באוכל?
    קרן
    23/01/2008

שוש לשלום, לפני מספר שבועות שאלתי אותך לגבי בני שמפריע במפגש אצל הגננת המחליפה ואת הצעת לי לא להענישו בבית בטענה שזה לא יעזור לו לקבל את סמכותה (הילד בן 4 וחצי).
    אתמול בני ועוד שלושה ילדים מהגן הפריעו לה במפגש היא כעסה מאוד והחליטה להענישם כך שכל ילדי הגן קיבלו עוגה שהביאה אחת הילדות והם בגלל שהפריעו לא קיבלו מהעוגה. היא עשתה זאת לפני כולם למען יראו ויראו. חשובה לי מאוד דעתך המקצועית.

הוספת תגובה

• ענישה בגן

שושי יעקובי
    29/01/2008

מבין השורות אני קולטת את הביקורת שלך כלפי אותה גננת מחליפה ואת חוסר האונים שאת חשה מול המצב. עמדתי כלפי הדוגמא שאת מציגה היא אכן העונש בו נקטה הגננת אינו עונש חינוכי יעיל. העונש אינו נובע באופן טבעי מהמעשה, סוג כזה של עונשים משאירים תחושה של כעס ולא מחזקים את הקשר בין הילדים לגננת או בונים את סמכותה. חשוב אבל לציין שמפעולה אחת אי אפשר להסיק על התפקוד שלה כגננת. לכולם יש ימים פחות טובים ויותר טובים. כדאי לך לשוחח עם הורים נוספים בגן, האם יש תלונות נוספות. מבחינתך חשוב להסתכל על התפקוד הכולל של הילד בגן, להעזר בגננת הראשית ולתת חיזוקים לילד על התנהגות חיובית ביתר הימים בגן.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מופנם ושקט
    ירון
    23/01/2008

שלום רב ,

בני בן חמש בגן טרום חובה ( יליד ינואר) , הוא אח תאום .
    השנה החלטנו להפריד בינו ובין אחותו התאומה .לציין כי אחותו היא הדומיננטית והיא היתה בעבר יוצרת עבורו קשרים חברתיים ולמעשה "מנהלת לו את העיניינים " .

עכשיו כשהוא בגן נפרד , יש לו קושי ביצירת מעגל חברים רחב ( יש לו מס' מצומצם של חברים בגן ), הוא מאוד שקט , עדיו מאוד , מדבר בלחש רב - עד כדי כך שאנו נאלצים להעיר לו מס' לא מבוטל של פעמים שיאמר שוב את דבריו בקול רם , , סגור , ממעט להתבטא ולספר על חוויותיו בגן .
    להדגיש כי מדובר בילד חכם מאוד עם יכולות קוגנטיביות גבוהות .וכן אין כל בעיה ביכולותיו המוטוריות.

בשיחה שקיימנו עם הגננת לאחרונה היות והילד לאחרונה טוען כי אינו רוצה ללכת לגן , היא הדגישה שהילד מאוד סגור וביישן . והמליצה לפנות לניצן או לשרות הפסיכולוגי בישובינו לצורך ביצוע אבחון .
    וטיפול תרפי בתנועה / אומנות .

הסתבר לי שניצן זה אגודה לטיפול בלקויות למידה והפרעות קשב וריכוז .איני מוצאת את הקשר .
    מה המלצתך וכיצד אוכל לעזור לילדי ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מופנם ושקט

הוספת תגובה

• ילד מופנם ושקט

שרון באומל
    24/01/2008

שלום ירון
    אני מצטרפת לעצתה של הגננת, שכדאי לטפל בקושי בעודו קטן, על מנת להקל על סבל מיותר בעתיד. אם הקושי הוא רגשי 0כפי שנשמע ממכתבך) הייתי מציעה לפנות לאיש מקצוע בתחום זה. איש מקצוע יוכל לעמוד על שורש הקושי ולעזור לילדך למצוא דרכים אדפטיביות יותר להתמודדות חברתית.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה לא מדברת עם הסבים והסבתות
    לי
    23/01/2008

בתי, בת 3.5 לא מדברת עם הסבים והסבתות (שני הצדדים). כשהם באים לביקור (בערך פעם בשבועיים) או אפילו אם אנחנו נמצאים אצלם מיום שישי בערב עד מוצאי שבת, היא לא מדברת איתם מילה אחת. היא רק עושה כן/ לא עם הראש והיא עושה מה שהם אומרים.
    הילדה בעלת אוצר מילים מכובד, אינטלגנציה ריגשית. מדברת עם ההורים והאח הגדול. במעון היא מדברת עם הגננת ועם הילדים (ראיתי במו עיניי) לא מעט.
    כשאני שואלת אותה לפשר העניין היא לא אומרת שום דבר.
    אחותי שיחקה איתה דרך בובה ואז היא כן דיברה.

ברצוני לציין עוד שהיא מאוד קשורה אלי.
    האם זה דבר שיחלוף מעצמו או שיש צורך בטיפול ואם כן - איזה

תודה.

הוספת תגובה

• elective mutism

שרון באומל
    25/01/2008

שלום לי
    כיוון שביתך בוררת עם מי לדבר ועם מי לא, תופעה המוכרת בספרות הפסיכולוגית כ-elective mutism, הייתי מציעה לברר לעומק את הסיבה לכך. ייתכן וכדאי לעשות זאת עם איש מקצוע באיזור מגורייך.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית
    טל להתייעצות: 054-5551479

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה