מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עשיית צרכים הפגנתיתמזל28/02/2008
אחייני בן השלוש, ילד מקסים, חכם,פיקח ואינטיליגנטי באופן מיוחד נמצא כרגע בתקופה משברית בחייו - הוריו נפרדו לפני מספר חודשים לאחר חודשים ארוכים של מריבות, מתח וכעס בבית ואחותי עברה לגור עם הוריי יחד עם בנה. אביו עבר לגור עם הוריו בעיר רחוקה ולא מתראה איתו באופן מסודר. בנוסף לפני כחודשיים אחותיי קיבלה הזדמנות חד פעמית בעבודה שיכולה להבטיח את עתידה ואת עתיד הילד ולכן לא יכלה לוותר עליה וכעת היא נמצאת בקורס במסגרת פנימייתית כבר כ-7 שבועות (היא נוסעת ביום ראשון לאחר שלוקחת את הילד לגן וחוזרת בחמישי בערב) והאחיין שלי נשאר בעצם עם הורי (סבו וסבתו) במהלך השבוע. לאחיין שלי היו כל מיני התנהגויות של שינויי מצב רוח וכעס פתאומי ולאימי מאוד קשה להתמודד עם זה (היא בעצם משמשת כאמא כשהיא כבר צריכה להיות סבתא...) אבל הסיבה שאני פונה אליכם היא שביומיים האחרונים הוא עשה דברים שמעולם לא קרו קודם - אתמול הוא עשה קקי בסיר ואז פיזר אותו בבית והבוקר הוא נעמד על השולחן בסלון ועשה פיפי.. אמא שלי מעולם לא נתקלה בהתנהגות כזאת והתגובה שלה היתה כעס אבל אני לא בטוחה שזאת התגובה הנכונה במקרה הזה ואני אובדת עיצות לגבי העניין - איך צריך להגיב? מה צריך לעשות? ולמה זה קורה..? אודה לתשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תגובה, זה מאוד חשוב לי
מזל02/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה להתייחסותך....
מזל04/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד במשבר
שושי יעקובי05/03/2008כפי שאת כותבת האחיין שלך נמצא במשבר. המשבר מלווה בתחושות חרדה ואנו יכולות רק להעלות השערות מה אופי החרדות שלו. בחוויה שלו תחילה אביו נטש אותו בהמשך אמו נטשה אותו. הביטחון הבסיסי בדמויות ההוריות נפגע. הוא זקוק להרגעה אותה יכולה להעניק לו אמו והיא לא שם. ילדים קטנים לפעמים מפרשים את ההעדרות של ההורים כתגובה כלפיהם . אולי היא עזבה כי הוא רע, אולי כי הוא לא חשוב לה אולי... כל מיני מחשבות מסוג זה.
עשיית צרכים הפגנתית היא ביטוי לכעס ילדי, לתחושה שלו שהוא ילד רע וגם ביטוי לצורך לחזור להיות קטן ומטופל על-יד אמא.
הילד זקוק לנוכחות של אמא שלו. הוא זקוק לאישור שהיא נשארת שלו גם כשהיא איננה. לשמור על קשר יומיומי עם האם דרך שיחת טלפון יומית בשעה קבועה, אבל גם קשר מנטלי. כגון הפתעה קטנה מאמא מצורף מכתב אהבה מידי יום (סבתא מעניקה בשם אמא), לאפשר לילד להכין לאמא מידי יום ציור, מתנה. בסופי שבוע אמא צריכה להקדיש לילד הרבה מאוד תשומת לב ופעילות משחקית אינטימית. אלה הם רק מספר עצות אבל צריכה להעשות כאן התערבות פסיכולוגית עם הילד והדרכה לאמא ולסבתא. אני ממליצה להעזר באיש מקצוע.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים חברתייםאריאלה27/02/2008
שלום רב. לבני בן ה 4.5 היתה כניסה מאוד קשה לגן השנה שהתאפיינה בעיקר בחוסר משמעת ואלימות כלפיי הילדים בגן. טיפלנו בהתנהגות לאחר פנייה שלנו לפסיכולוג שעזר לנו גם בבית וגם בגן ואכן יש שיפור. הבעיה היא שהיום בני משחק בגן כל היום לבד (חוץ מהמפגשים המשותפים המועברים ע"י הגננת). אני מניחה שזה נובע גם מזה שרוב הילדים בגן חטפו ממנו ומתרחקים ממנו, למרות שעכשיו הוא כבר יותר טוב. אבל זה לא רק זה, הוא בעצמו לא ממש מעוניין בקשר. אני תמיד שואלת אותו את מי הוא רוצה להזמין אלינו אחר הצהריים, בדר"כ הוא אומר לי "אף אחד". את בני כמעט ולא מזמינים. כשאני שואלת אותו עם מי הוא שיחק היום בגן הוא אומר לי ששיחק עם עצמו (והגננת מאשרת זאת) וכשאני שואלת אותו "מי היית רוצה שיהיה חבר שלך" הוא אומר לי שהוא לא מעוניין בלהיות חבר של אף אחד. כשכבר מגיע אלינו חבר מהגן הוא בדר"כ לא מצליח לשחק איתו ומתחיל ריב לאחר זמן קצר. מה לעשות כדי ללמד אותו איך להתנהג בחברת ילדים ואיך לפתח אצלו מיומנויות חברתיות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליטה עצמית
שושי יעקובי02/03/2008הכניסה הקשה לגן הותירה בו חשש מפני התוקפנות של עצמו ויכול להיות שגם הסביבה נתפסת בעיניו יותר מאיימת ולכן הוא ממהר להגיב בתוקפנות ולהתגונן. נשמע שעדיין קשה לו לשלוט על תגובותיו במצבי כעס ותסכול . את יכולה לעזור לו לפתח תחושת שליטה עצמית. לדוגמא: להזמין חבר הביתה כשאת נשארת לצידו ושומרת שהמצב לא יצא משליטה. את עוזרת לו להרגיש בטוח ולהתנסות בחוויה של הצלחה. חוגים שמפתחים יכולת שליטה עצמית לצד הכרה בכוח הפיזי של הילד יכולים אף הם לסייע לו רבות (ג'ודו, קרטה או רכיבה על סוסים).
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים חברתיים-כיתה א'גלית27/02/2008
שלום
בני בן 7 החל השנה כיתה א. הוא ילד חריף וחכם עם יכולת ורבלית גבוהה ובטחון עצמי גבוה.
אני חשה כי יש לו בעיה חברתית. הוא די מבודד , ילדים לא מעונינים לבוא אליו, הוא כמעט ולא משחק עם ילדים בהפסקה . עלי לציין כי הוא אינו ביישן בכלל ולא מתלונן על מצבו.
כמו כן אני מרבה לקבל תלונות מהמורות על התנהגות לא נאותה מול חבריו לכיתה.(שמות גנאי, התנהגות אגסיבית, הצקות)
אני מדברת איתו על זה , מסבירה לו שצריך להיות יותר נחמד לילדים כדי שירצו לשחק איתו אבל הוא די עומד על כך שדברים צריכים להיעשות כפי שהוא רוצה.
הוא הולך לחוג התעמלות ונהנה מאוד ממשחקים שאינם קבוצתיים, נמנע לחלוטין ממשחקי כדור.
הוא טוען , ובצדק, כי תחומי העניין שלו אינם דומים לאלו של חבריו לכיתה- הוא אינו אוהב לשחק כדורגל/סוניפלייסטיישן/קלפים.
הוא מתעניין בספרים, אטלס, משחקי חשיבה.
נכון שהוא לא מראה סימני מצוקה , אך אני חוששת שאין לו כלים חברתיים בכלל.
גם לי כהורה- קשה להתמודד עם "מבול" התלונות מmד המורות בכיתה.
דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים חברתיים
שושי יעקובי02/03/2008קשיים חברתיים לרוב מעידים על דימוי עצמי נמוך. לרוב התבודדות, קושי במשחק בקבוצה, שחצנות והתנשאות מעידים על דימוי עצמי פגיע. הדאגה שלך מוצדקת. הילד לא נראה מאושר, לא רק מפני שהוא מתבודד אלא מפני שהוא מתגרה בילדים אחרים. זו התנהגות שמסווה מצוקה וקושי ליצור קשרים בדרך אחרת. האם הקשיים החברתיים מלווים אותו מתקופת הגן או נוצרו כתוצאה מהמעבר לכתה א'? נראה לי כי הוא זקוק לעזרה והייתי ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4.5 - טרם קיבלתי תשובהסיגל27/02/2008
שלום
יש לי ילד בן 4.5 (יש לו אח גדול בן 6 ואח קטן בן 7 חודשים), שפשוט "משוגע" על בגדים. הוא יכול להגיע מהגן ולהחליף 3-4 פעמים בגדים עד שהוא נכנס בערב למקלחת והולך לישון, בשבת כשהוא כל היום בבית הוא יכול להחליף 3-4 פעמים את הבגדים שלו, הוא כל הזמן מודד ולובש ומחליף. בבוקר הוא מחליט מה הוא לובש (שעם זה אין לי בעיה), אבל אחרי כמה דקות בא לו על משהו אחר והוא שוב מחליף, הוא צריך להתאים לזה את הג'קט המתאים וכו'. בהתחלה לא התייחסתי לזה כל כך, אבל זה כבר הגיע למצב בלתי נסבל, הוא מוציא בגדים בלי סוף, הוא יכול ללבוש בחורף בגדים קצרים אם פתאום הוא מצא אותם במדף של החורף, או להיפך, הוא פשוט משוגע על בגדים. אני כבר לא יודעת מה לעשות
חשבתי להעביר את הבגדים שלו למדפים העליוניים, אבל אז אני חוששת שהוא יטפס כדי להגיע אליהם, חשבתי לקנות מנעול ופשוט לנעול את הארון, אנא, יעצו לי מה לעשות.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת בגדים
שושי יעקובי02/03/2008הילד צריך לשמוע ממך מהי לדעתך התנהגות נכונה ולמה. את עבורו הדמות המחנכת והמדריכה. יכול להיות שכרגע הוא לא מבין מדוע ההתנהגות שלו אינה מוצאת חן בעיניך, ואני לא כל-כך הבנתי מדוע הוא מחליף את בגדיו (אולי מפריע לו לכלוך או סוג של בד או משהו אחר). את צריכה לשוחח איתו, אולי אפילו להשתמש בדוגמא קונקרטית של יום מסוים, להבין את הסיבה שהוא החליף בגדים מספר פעמים ואז להגיד את עמדתך, בנחרצות ובעיקביות. לשים לו גבולות ולכוון אותו להתנהגות נכונה.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר וכעסדיאנה27/02/2008
שלום,
יש לי ילד פעוט בן 3.
איך אפשר לעזור לו בבוקר להתעורר על צד ימין של המיטה והכוונה שלא נצטרך להאבק איתו כל הזמן על פעולות השיגרתיות של הבוקר, הוא כל הזמן כועס ועצבני והכל זה לא! והכל רוצה לבד.. ואין זמן.
אנחנו גם ככה מתעוררים די מוקדם ( 06:40)..
העניין הוא שהכל זה עם מאבקים ועצבים ואנחנו מרגישים כל הזמן שאנחנו פוגעים בילד שאנחנו מזרזים אותו וכועסים עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטנט למכירה:
אמאלה227/02/2008הילד שלי בן 3.5 וגם אנחנו ממשכימי הקום. פשוט מאד: הולכים לישון בלילה עם הטרנינג של הבוקר.
כך הרווחתי זמן בבוקר, פחות חיכוכים, יותר עצמאות (בערב מתפשט לבד לפני אמבטיה ומתלבש לבד אחר כך). נשאר רק גרבים, נעלים, פיפי, לרחוץ פנים, שיניים להסתרק ו.... החוצה! (אפילו יש זמן לאכול משהו..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזמנה להציע עו רעיונות...
שושי יעקובי02/03/2008הרעיון של אמאלה2 מצוין. אני מזמינה הורים נוספים להציע רעיונות מניסיונם.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני אלימותלימור26/02/2008
שלום .
בתי בת שנה וחמישה חודשים,הינה בת יחידה.
לאחרונה היא החלה להפגין אלימות כלפי וכלפי חבריה בגן. זה בא לידי ביטוי בכך שכאשר עוברת לידה חברה בגן ונוגעת בה קלות, בתי מגיבה בבעיטה כלפיה או כאשר אני מבקשת ממנה להפסיק לעשות דבר מה או מונעת ממנה היא מגיבה באלימות- לרוב על ידי מתן מכות עם היד.
כאשר היא עושה זאת אני מחזיקה את ידה, מסתכלת עליה ואומרת לה שהתנהגות זו אינה מקובלת , שהיא פוגעת בי וזה לא נעים לי, בדרך כלל מיד לאחר מכן היא שוב מגיבה באותה אלימות ואם זה חוזר בפעם השלישית אני מורידה אותה מעלי ואומרת לה שלא נעים לי לשחק איתה.
בגן הגננת אומרת שכאשר היא מגיבה באלימות היא מונעת את החברים להחזיר באלימות וקוראת לה "שובבה".
האם אני ו/או הגננת מטפלים בהתנהגות זו נכון? אם לא כיצד עלינו להתנהג?
ברצוני לציין שבתי מראה גם סימני חיבה לעיתים קרובות כמו- חיבוק ונשיקה וניא מרבה לחייך ולצחוק.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות של ילדה בת שנה וחצי
שושי יעקובי26/02/2008הילדה שלך משתמשת במשאבים העומדים לרשותה להתמודד עם תסכולים. כרגע איך לה הרבה כלים והכוח הפיזי הוא אחד מהיכולות שלה. התגובה שלך אליה נכונה, את עוצרת את ההתנהגות השלילית. חשוב עם זאת לשדר לה שאת מבינה את מקור התסכול ואת הסיבה להתנהגות שלה אבל אינך מקבלת את ההתנהגות הזאת. השימוש במילים יאפשרו לה בהמשך לרכוש כלים נוספים להתמודדות עם תסכול.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת הארבע כפייתית בנושא סדריעל26/02/2008
שלום בתי בת 4 מאוד כפייתית בנושא סדר, אני מתכוונת לכך שהיא לא תיגש לאכול עד שלא סידרה אחריה את המשחקים, מפחדת שהשמיכה לא תתפלגן כשאני מכסה אותו ודואגת שהנעלים יהיו במקום. רציתי לדעת אם יש דברים שאני יכולה לעשות כדי להקל עליה בעצמי. כלומר לפי פניה לעזרה מקצועית בנושא. אנחנו גם מסודרים בעצמינו אבל היא עברה אותנו בכמה רמות האם זה משהו שדורש בכלל טיפול מקצועי או שאפשר להתגבר עליו בעזרת הכוונה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפייתיות לסדר
שושי יעקובי27/02/2008מדבריך לא ברור לי למה את מתכוונת כשאת מתארת את ביתך ככפייתית. מהי ההתנהגות הכפייתית של ביתך. איך היא מגיבה לאי סדר, לשינויים , ללכלוך? איך אתם מגיבים לכך בבית. האם משהו אחר בבית היה בטיפול רגשי עקב בעיות של כפייתיות.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שההתנהגות שלה כפייתית
יעל02/03/2008היא נראית לי כפייתית כי היא כל הסמן טרודה שהכל יהיה במקום לא עברנו שום טיפול וובית אנחנו לא מעירים על בלגן או לסדר. מעבר לזה בקשר לניקיון בחוץ היא אוהבת לשחק בחול אבנים ואני מאפשרת לה להתלכלך כמה שיהא רוצה בבית היא נוהגת לשטוף ידיים אחרי האוכל אבל היא לא מקפידה על הנקיון כמו על הסדר. למשל היא לא מקפידה לנגב אחרי השירותים למרות שאני מעירה לה אבל עניין הדסר הוא נראה לי קצת מוגזם בגלל זה אני חושבת זה כפייתי לא אבחנתי את זה. אני אודה לך על המשך התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאגה מוגזמת לסדר
שושי יעקובי02/03/2008ילדה שטרודה מאוד בשמירה על סדר קבוע, עשויה לנהוג כך בתגובה למתח פנימי וניסיונות לשליטה או כחלק משלב התפתחותי שבו לפרק זמן מסויים הילד עסוק בסדר ובניקיון, רתיעה מלכלוך ואי סדר . אם נראה לכם כי הילדה מגיבה רגשית באופן מוגזם לשינוי ולאי סדר, אם היא נראית מתוחה במיוחד או חרדה, אלו סימנים לכך שקשה לה להתמודד ומומלץ לפנות לייעוץ מקצועי.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי היסטרי באמצע הלילהיפעת בן שושן26/02/2008
שלום רב,
יש לי שאלה לגבי בני בן השנה ו-5 חודשים שבשבוע האחרון מתעורר כל לילה בבכי היסטרי ולא מוכן להרדם רק אם אשב ליד מיטתו והוא ילטף את ידי. הוא לא מוכן שאביו יגש אליו למרות שיש ביניהם קשר נפלא (אבא לוקח לגן, מקלח, משחק) הוא ממש צמוד אליי, הדבר מאוד מתסכל אותי מכיוון שאני נמצאת בחודש תשיעי ומפחדת שבימים שאשהה בבית חולים יהיה ממש קטסטרופה בבית. הילד בוכה וצורח ואני מנסה לתת לאביו להתמודד איתו ולא להתערב אבל יש גבול .
שאלתי היא האם הבכי נובע מחלומות, לידה מתקרבת או אולי קורה משהו בגן בו הוא שוהה?
ניסיתי לברר בגן איך מצב רוחו, והם אומרים שהכל בסדר גנור, כי בסה"כ הוא ילד רגוע מאוד.
בבית אין שום סימן ללידה, לא עשינו שום דבר כך שלא נראה לי שהוא מרגיש, יכול להיות שאני טועה.
אני ממש מתוסכלת וממש רוצה לעזור לבני ולבעלי המתוסכל שממש מנסה לעזור לבננו.
תודה רבה
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בלילה
שושי יעקובי27/02/2008פחדים והתעוררות באמצע הלילה מאפיינים לא מעט ילדים בגיל שנה וחצי. מבחינה התפתחותית ההבנה הגדלה מעוררת יותר פחדים שמופיעים בחלום. זהו גיל שבו הילדים עדיין צריכים את הקשר המרגיע עם אמא. אבא יכול להיות תחליף נהדר לשעת משחק או פעילות בעת רוגע אבל כשילדים חשים מצוקה אמיתית (פחד בחלום) הדמות שהם מחפשים זו אמא. את חוששת ובצדק מסויים איך תוכלי להתחלק ולספק את הצרכים של שני ילדים. פעוט בן שנה וחצי ותינוק. זה אפשרי. לא פשוט, הרבה פעמים מתסכל, מעורר אשמה, אבל זה עוד שלב בהתפתחות שלך כהורה.
בתקופה הקרובה את זו שעדיין צריכה להרגיע את הילד שלך בשעת מצוקה. כך את משדרת לו שהוא לא מאבד אותך, שאת עדיין שם עבורו ברגעים החשובים גם כשמתווסף תינוק נוסף למשפחה. בשעות אחרות יהיו לצידו דמויות נוספות, אבל ברגעי מצוקה זו עדיין צריכה להיות את.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7.5 בעל דימוי עצמי נמוךאנה26/02/2008
שלום!
הבן שלי תלמיד בכיתה ב' בן 7.5. כעקרון תלמיד טוב, משתדל להכין שיעורי בית, יודע מה קורה בשיעור. יש לו בעיה אם ההעקות מהלוח (בעיה מוטורית) לכן מקבל הקלות מסוימות.
הבעיה היא שיש לו דימוי עצמי מאוד נמוך. הוא יכול פתאום באמצע השיעור לצעוק שהוא 0, מפסידן וכו'. זה קורה גם בכדורסל. כמו כן הוא לא יודע לקבל הפסד.
עד היום עבדה איתנו פסיכולוגית מטעם בית ספר. כרגע היא נמצאת בחופשת לידה ואנחנו מחפשים דרך אחרת לטפל בילד (לוא דווקא טיפול פסיכולוגי).
האם רכיבה על סוסים או משהו כזה יכול לעזור במקרה של דימוי עצמי שלילי?
האם יש טיפול אחר - לא פסיכולוגי - שאפשר לתת לילד? אנחנו לא רוצים להחליף את הפסיכולוג ובגלל זה מחפשים בינתיים דרך אחרת.
אודה לך על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק הדימוי העצמי
שושי יעקובי26/02/2008אני מבינה שאתם בהפסקה בתוך טיפול ולכן לא מומלץ להתחיל טיפולים דומים. אכן רכיבה על סוסים הוא חוויה אחרת מטיפול פסיכולוגי או רגשי פרטני ויכול להיות מאוד נכון ליד שלך. טיפול רגשי קבוצתי יכול אף הוא להיות אמצעי לחיזוק הדימוי העצמי ולא יפריע להמשך הטיפול הפרטני כשיתחדש. השתתפות בחוגים מאפשרים לילדים להתנסות בחוויות חיוביות, לגלות בתוכם צדדים חיוביים ולחזק את דימוייים העצמי. כל ילד צריך לגלות את התחום המתאים לו: מוסיקה, אומנות, התעמלות, שחיה, לפעמים בקבוצה ולפעמים למידה פרטנית.
בהצלחה
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעיונות להתמודדותתומר25/02/2008
שלום
בני בן 5 וכיום אנו נתקלים במספר בעיות שאין לנו ממש פתרון אליהם:
1. יש לו אובססיה לנצח בכל משחק או אתגר גם אם במחיר של רמאות וכשמסבירים לו ומעמידים אותו על הדרך הלא הוגנת הוא משתולל- חייב לציין שניסינו גם פשוט לא לשחק איתו והוא צעק וברח לחדרו ולאחר מכן חזר והמשיך " לרמות "
2. לילד ישנם פירצי זעם לא מוסברים אחרי שלא מסכימים לו למשהו ( רוצה הפתעה לדוגמה ) שבהם הוא נכנס לחדר, טורק את דלתו בחוזקה צועק זורק דברים ולא מוכן לשבת לשוחח.
3. הבעיה האחרונה יא שהילד בהרבה מקרים לא מספר לנו את האמת ואנו נאלצים לחפש אותה בשאלות מתחכמות ( לדוגמה מוגזמים על מקרה שקרה בגן, אומר שציחצח שיניים בלילה ולא עשה זאת ועוד..)
4. ילדי מאוד רגיש ומכל שטות בוכה גם בגן וגם בבית ממש מכל שטות
אשמח לקבל עצות
עוד אציין 1. שהיום אין כבר עונשים אצלנו אלה הפסדים ושיחות .
2. יש לנו בבית תינוקת בת 10 חודשים, שלמרות הגעתה תשומת הלב לילד גדלה ע"מ שלא ירגיש שהיא גזלה אותה ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתין להתייחסותך
תומר29/02/2008שלום
עדיין לא קיבלתי הייחסותך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי המנצח?
שושי יעקובי02/03/2008גיל 5 הוא גיל לא פשוט עבור הילדים. הילד שלך צריך להתמודד עם תחושת הנחיתות שלו בכל מיני תחומים בחיים. בגילאים צעירים ילדים פחות ערים לחולשות שלהם. הילד שלך רוצה להיות הכי חזק, הכי חכם, "מספר אחד" וקשה לו לקבל את זה שהוא לא. בשבילו כל הפסד הוא ביזיון וזה מכאיב מאוד. מה יעזור לו להתגבר על הקושי? הוא זקוק ממך להבנה, להזדהות עם הקושי שלו להפסיד, הרבה אמפטיה, סיפורים אישיים ועידוד שבקרוב יהיה לו קל יותר להתמודד עם הפסד. כך זה קורה לכולם. לשבח אותו בכל פעם שהוא חוזר למשחק למרות המצוקה- מעיד על ניצחון פנימי. מותר לו לבכות ולצעוק. להפסיד זה מתסכל. בוא נודה באמת.
גם הדוגמאות האחרות מעידות על רגישות הדימוי העצמי שלו. כמה חשוב לו להרגיש מצליח וכמה חשובה לו הערכה שלכם. כשהוא בוכה, מתפרץ, מרמה, הוא לא גאה בעצמו. קשה לו להתמודד עם תסכולים. אתם כמובן צריכים להציב לו גבולות ברורים אך להיות אמפטיים לתחושות שלו שקשה לו עם הגבלות הללו.
בהצלחה
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה ראשונה חסרת גבולותמיי24/02/2008
שלום, ילדתי בת ה-3 ילדה מאד בוגרת ונבונה. מאחר והיא בת יחידה היא קיבלה ומקבלת לא מעט פינוקים אך יחד עם זאת התחלנו מזה כחצי שנה להיות יותר עקביים ונוקשים. על אף ולמרות העקביות,הילדה כמעט תמיד מתעלמת, לא מקשיבה, מביעה זעם בבכי והתפרצויות,מרביצה לנו ואף לעצמה, וגם עונש בחדר לא ממש עוזר כי היא יוצאת.. מה עוד נותר לעשות כדי לרסן את ההתנהגות הזאת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות ותסכולים
שושי יעקובי26/02/2008מדבריך אני מתרשמת כי לילדה שלך קשה להתמודד עם התחושות שלה במצבי תסכול. כשהיא נתקלת בסיטואציה לא נעימה עבורה היא מנסה תחילה להתעלם ואם זה לא עובד היא פורצת בזעם המופנה כלפי הסביבה או כלפי עצמה. הצבת גבולות במקרה שלכם הם אמצעי להקל עליה ועליכם להתמודד עם מצבי התסכול הללו. גבולות ברורים ועקביים יאפשרו לכם לשוחח לפני התפרצות ולאחריה מה מותר ומה אסור.
למעשה מה שמקל על ילדים להתמודד עם מצבי תסכול זו התחושה שהרגשות שלהם מובנים להורים ושאתם לוקחים את האחריות לפעול בדרך מסויימת שאינה נעימה להם. הילדה צריכה לשמוע ממך שאת מבינה את מה שהיא מרגישה ברגע של תסכול ובכל זאת עומדת על דעתך בנוגע לגבול מסוים שנועד לבטחונה או מסיבות טובות אחרות. צריך להיות מוכנים להכיל גם ביטויים לאי שביעות רצון לגיטימיים. אך עדיין לעמוד על דעתך.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקול להעביר לגן אחראמא24/02/2008
בני בן 2.5 נמצא במעון ומאוד אוהב את חבריו במעון, אני מפגישה אותו עם ילדים מהמעון בשעות אחר הצהריים בתדירות גבוהה והוא עתיד להמשיך עם חבריו גם שנה הבאה ואני מתלבטת להעביר אותו לגן אחר משיקולים של חוסר שביעות רצון.
ביררתי לגבי גן בקרבת מקום עבודתי שהמרחק לבית שלנו הוא רחוק מאוד , ההתלבטות שלי היא חיי החברה שלו בגן החדש.
ברור לי שהרבה הורים לא ירצו ליסוע את המרחק לביתי בשביל להפגיש את ילדם עם בני וגם לי יהיה טרטור לא פשוט אך מבחינתי זה משהו שלקחתי בחשבון. השאלה שלי האם כדאי להעביר אותו והאם השיקול החברתי הוא לא "ברומו של עולם" וכמה פעמים בשבוע לדעתך מספיק לבני בגילו להיפגש עם חברים אחר הצהריים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד לא קיבלתי תשובה
אמא27/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשרים חברתיים
שושי יעקובי02/03/2008מדבריך אפשר להבין שילדך הוא ילד חברותי, בגיל צעיר עודדת מפגשים חברתיים ובתדירות גבוהה. ילדים בגילאי שנתיים ושלוש שונים ברמת הצורך שלהם בקשר חברתי. יש כאלה שמספיקים להם המפגשים החברתיים בגן ואין להם צורך במפגשים חברתיים נוספים. וישנם כמובן ילדים שבגילאי 3 נהנים ממפגשים חברתיים רבים (גם הוריהם). הצורך בולט יותר במשפחות בהן הילד יחידי ללא אחים נוספים בבית. השיקול החברתי לכן הוא חשוב. יחד עם זאת איכות הגן חשובה לא פחות, ואולי אף יותר. מדובר ברוב המקרים ב- 8 שעות במהלך כל יום. לכן צוות חינוכי וסביבה איכותיים משמעותיים מאוד בגיל זה ובכלל. החלטה קשה ללא ספק.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציורי ילדיםאמא24/02/2008
בני בן 2.5 ילד שמח ונבון אוהב לצחוק ולהצחיק בעל חוש הומור יוצא מן הכלל.
כאשר הוא מבקש לצייר הוא תמיד בוחר בצבע השחור ומצייר איתו חזק על הדף ואף עושה נקודות בחוזקה על הדף. כשהיה קטן יותר העדיף צבעים אחרים והשתמש בצבעים רבים ובחצי שנה האחרונה הוא לא מעוניין להשתמש באף צבע רק בצבע השחור.
כשניסיתי להציע צבע אחר הוא סרב ולקח שוב את השחור.
האם עליי להיות מודאגת , האם השימוש בצבע השחור בגילו מעיד על מצוקה נפשית או שהוא קטן מדי בשביל לדעת.
מה עליי לעשות האם להגיש לו צבעים אחרים ולהעלים את השחור או לתת לו להתבטא בצבע השחור שהוא מעדיף כל כך?
יש לציין שהוא מצייר הרבה עיגולים ושבלולים קווים ונקודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציורי ילדים
שושי יעקובי26/02/2008בגיל שנתיים וחצי הציורים עדיין אינם כלי לביטוי העולם הנפשי כפי שהם בשלבים מאוחרים יותר. לכן הההתנהגות הכללית של הילד מלמדת הרבה יותר על מצבו הרגשי. מבחינה התפתחותית זה הגיל שיילדים לומדים לשרבט, עיגולים וקוים, מתרגלים את המיומנות הגרפומוטורית המתפתחת. יכול להיות שהצבע השחור מאפשר לילד שלך לראות בצורה ברורה יותר את התוצר של ביצועיו.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך , נלחצתי קצת.
אמא27/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוגיית ילדיםרעיה24/02/2008
שלום! יש לי ילד בן10 ו אני רוצה לערוך לו אבחון פסיחולוגי.מה איך אני עושה את זה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פסיכולוגי
שושי יעקובי26/02/2008ישנם סוגים שונים של אבחונים פסיכולוגיים שמטרתם להבין את עולמו הנפשי של הילד ולאתר את הקשיים . יש אבחון עם דגשים יותר דידקטיים, אבחון שמתמקד באיתור לקויות למידה, האבחון מאתר קשיים לימודיים של ילד. מאידך ישנו אבחון עם דגש רגשי כאשר הקשיים של הילד הם במישור הרגשי, החברתי או ההתנהגותי. אם את מעוניינת לקרוא יותר על אבחון את יכולה לפנות לאתר שלי www.triada.co.il
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי גן ילדיםאילניתי23/02/2008
שלום, הבן שלי בן שנתיים נמצא בגן ילדים כשנה, אני מרוצה מהגן באופן כללי, ההערה וההתלבטות שיש לי לגביו היא שהוא מנוהל קצת בקשיחות יתרה. בשנה הבאה הוא יכול להמשיך באותו הגן כשהוא עולה לקבוצה של הילדים הגדולים יותר, שבה יהיו 22 ילדים אשר מרביתם נמצאים איתו כיום. בגן זה יש גנן (גבר) שנראה לי אף קשוח עוד יותר.
אופציה נוספת שיש לנו היא גן מאוד מומלץ בו יהיו 18 ילדים בקבוצה - כולם חדשים עבור הבן שלי כולל הצוות ובו הוא יהיה הגדול ביותר. יהיו 2 ילדים חודשיים קטנים ממנו ועוד ילד 3 חודשים קטן ממנו וכל היתר עוד יותר קטנים בטווח של עד שנה הפרש. אני חוששת שקבוצת הגילאים הזו לא תהיה מספיק מעניינת ומלמדת עבורו.
אשמח מאוד לדעת המלצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן לילד בן שנתיים וחצי
שושי יעקובי27/02/2008אני מבינה שאת שואלת לגבי השנה הבאה. הילד שלך יהיה בסביבות גיל שנתיים וחצי עד שלוש. בגיל זה מספיקה קבוצה של כ-5 ילדים בגילו על מנת שיוכל להנות מאינטראקציות חברתיות מספקות ומאתגרות. אם מרבית הילדים יהיו צעירים ממנו כל סביבת הגן עשויה להיות מותאמת לצרכים של הילדים הצעירים. יחד עם זאת חשוב להתאים את הסביבה לילד. לא הגיל הכרונולוגי בחודשים הוא הקובע אלא הסתכלות על אישיותו והתפתחותו.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינויכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)