פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שושי יקרה,מצאנו את נוסחת הקסם!תודה.
    נטלי
    05/02/2008

אני ואימי ניהלנו שיחה רגועה יותר מהשיחות הקודמות. היא אכן ביטאה את כאבה אך הבהירה שההחלטה נתונה לידנו. על מנת להקל על כל הצדדים בחרנו לילד בית ספר אחר מצוין שנפסל תחילה בגלל שהוא רחוק יחסית מביתינו. הוריי לקחו על עצמם את המטלה לדאוג להגעתו וחזרתו של בני מביה"ס.מצאתי לנכון לעדכן אותך כי חשוב הוא מאוד המשפט"אל תנסי לשנות את עמדתה.אולי משהו בי לא היה שלם בבחירת הביה"ס הקודם ובמודע או שלא במודע גרם לי חוסר נוחות.שוב תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמהות ובנות

שושי יעקובי
    06/02/2008

כמה מורכב הוא הקשר הזה אמהות ובנות...מאמץ מתמשך למצוא את האיזון הפנימי בין הצורך במרחק לבין הרצון בקרבה. אני שמחה שמצאתן את הדרך לחצות "נהר סוער". בהצלחה.
    שושי יעקובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד קשה לי עים הגמילה
    עדי
    05/02/2008

שלום
    מאוד קשה לי עים הגמילה של בני מחיטולים הוא בן שלוש וחודשיים, הוא גמול רק מיפיפיומיקקי הוא לא . הוא מאוד מפחד מיקקי ואני לא מצליחה לעזור לו . קניתי הפתעות ,צעצועים נתתי לו לצייר, אנחנו כול הזמןמדבריםאיתו על הנושא שצריך לעשותבשירותים או בסיר. קנינו אני ובעלי 5 סירים בחצי שנה האחרונה ,חלקם מנגנים אך הוא בשלו לא מוכן בשום אופן.
    הוא אומר שלסיר יש עיניים וידיים ופה והוא מפחד ליפול מימנו .
    איניני יודעת איך לעזור אני ניסיתי כמה שאני יכולה ואפילו התיעצתי פעם אחתעים יועצת
    חינוכית וזה גם לא עזר . בגן לא תומכיםומיתחילתהשנה הם מבקשים מימני לגמול אותו ובאים אלי בתענותלמה הוא לו גמול ... הםלא מבינים שזה לא תלוי בי וגם לא בו .
    אני רוצה לציין שזה ילד חכם מקסים ובריא לחלוטין .בבקשה תנסו לעזור לי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מאוד קשה לי עים הגמילה

הוספת תגובה

• גמילה

שושי יעקובי
    05/02/2008

גיל שלוש וקצת הוא גיל שבו לא מעט ילדים עדיין לא גמולים. אחת הסיבות לאיטיות בגמילה היא התופעה שאת מתארת אצל בנך, בעיקר חשש סביב הקקי. יחד עם זאת אם אתם בתהליך גמילה מעל לחצי שנה ונתונים כולכם תחת לחץ אזי אי אפשר להשאיר את המצב כפי שהוא ואני ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי. בדרך כלל מדובר בתהליך ולא בפגישת יעוץ אחת.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7.5 שאינו רגוע בזמן השעור בבה"ס
    ענת
    04/02/2008

בני בן ה 7.5 ילד מאוד נבון וחכם אך מתנהג בצורה מאוד אימפולסיבית בזמן השעור,
    יושב קצת באי שקט בזמן השעור ומתפרץ עם תשובותיו ללא הצבעה
    כמו כן תמיד דואג לסיים מטלות, מבחנים מהר מהר ואינו עושה בדיקה על תשובותיו ומפספס ניקוד
    רק ממהירות
    אציין שעשינו מבדק טובה והתשובות יצאו מעולות, הוא קבל הרבה מהממוצע לגילו ולכן שללנו בעיית
    קשב, כשאני יושבת איתו על עבודות בבית , הוא אכן קורא ועונה נהדר וכנראה שהגירויים בכיתה גדולים וגורמים לו לחוסר דיוק
    כיצד ניתן לחזק אותו בתחומים אלו?
    מה ניתן לעשות לגבי התנהגותו האימפולסיבית?
    האם זהו אופיו?

אשמח לקבל תשובה

הוספת תגובה

• התנהגות אימפולסיבית.

שושי יעקובי
    05/02/2008

התנהגות אימפולסיבית יכולה להיות תוצאה של כל מיני גורמים. אחד מהגורמים הוא בעיית קשב וריכוז. יכולות להיות סיבות נוספות, רגשיות והתנהגויות אולי אפילו משהו סביבתי ברמת הכתה. כדאי לעשות אבחון מקיף יותר מבדיקת טובה.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישת
    דברת
    04/02/2008

ביתי בת שנתיים וארבע עוברת תקופה קשה, אבא עובד המון בחו"ל והנסיעות ממושכות

כל נסיעה שלו היא בערך ל- 3 שבועות או חודש ............. בגלל היעדים הרחוקים

יש לציין כי יש בניהם קשר טוב מאוד , אשר גורם לה לקושי של ממש בימים בהם הוא לא נמצא

וזה משפיע על השינה שלה , ועל התפקוד שלה בגן ובכלל בהתנהגות יום יומית רגילה .

אנחנו משתדלים לדבר איתו בטלפון

לפחות פעמים עד 3 ביום , אם יש אפשרות אז לראות אחד את השני דרך מצלמת המחשב

מה שלדעתי מקשה עוד יותר ............

השאלה שלי כרגע האבא נמצא באפריקה כבר 3 שבועות יש לו אפשרות לחזור הביתה לספר ימים בודדים בלבד

ואז הוא צריך לחזור לאפריקה לעוד חודש רצוף האם יש טעם בכלל שיגיע לכמה ימים ואז שוב יעלם?

ובכלל איך מסבירים ומתמודדים עם המצב?

אודה לתשובתך המהירה ,

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישת

הוספת תגובה

• געגועים לאבא

שושי יעקובי
    05/02/2008

בתך בת השנתיים וקצת עוברת תקופה קשה אך לא הייתי מתארת את זה במונחים של חרדת נטישה. את היא הדמות שנוכחת בחייה באופן עקבי ואת היא דמות ההתקשרות המרכזית בחייה. נראה כי התגובות של ביתך אינן רק געגועים לאבא אלא תגובה להשפעה של העדרותו על המצב המשפחתי. ביחידה המשפחתית הגרעינית שלכן אמא אבא ילדה לנוכחות של אבא יש משמעות רבה, של ביטחון, שמחה, משפחתיות והעדרותו יוצרת בחייכן ריק אותו את מתקשה למלא. לכן ביקור של יום יומיים לא ישנה גם טלפונים תכופים רק מעצימים את תחושת החסר. כמו צלע חסרה במשולש. מה שיעזור לשתיכן זה לבנות שגרת חיים ללא נוכחות יומיומית של אבא. למצוא עיסוקים, קשרים חברתיים, רשת תמיכה למלא את החסר. שגרת חיים שונה מכפי שאולי דמיינת. כמו שעושות נשות אנשי קבע. זה יאפשר לבתך להסתגל להעדרויות של אבא, להתגעגע אליו, לפתח יחסי אהבה ולחיות את שגרת חייה בשמחה.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסירת המיטה לאח הקטן
    דנית
    04/02/2008

שלום,
    יש לי שני ילדים. ילדה בת שנה ו-10 ותינוק בן 4 חודשים. לפני שבוע העברתי את הילדה למיטה גדולה על מנת שאוכל להעביר את התינוק למיטת התינוק שבה היא ישנה עד כה.
    -האם כדאי לחכות פרק זמן מסויים עד להעברת התינוק כדי שהיא לא תרגיש שלקחו לה את המיטה שלה?
    -האם להעביר את התינוק בלי לאמר לה דבר כדי לא לעשות מזה עניין או שכדאי לשאול אותה אם היא רוצה לתת לו את המיטה ולשתף אותה ? היא אגב, לא ממש מדברת....שזו גם בעיה. אי אפשר להבין מה בדיוק היא מרגישה.

לקביעת תור
    סגירה
    מסירת המיטה לאח הקטן

הוספת תגובה

• העברת מיטה מאחות לאח

שושי יעקובי
    05/02/2008

היא תזהה את מיטתה ותבחין בהעברה ולכן כדאי לדבר על כך. היות שזו החלטתכם אין טעם לשאול את דעתה. אני מציעה לתת הסבר ולקשר את זה למשהו טוב שהיא קיבלה כגון מיטה חדשה ויפה. ביום שבו יועבר התינוק למיטתו החדשה אני מציעה לתת לה מתנה כלשהי שקשורה למיטה כגון כלי מיטה חדשים או כרית חדשה. כך שגם אם תחוש שהיא מאבדת /נותנת משהו היא גם מקבלת משהו. שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה

דנית
    05/02/2008

תודה על תשובתך. אודה על הבהרתך האם כדאי להמתין פרק זמן בין המעבר של הילדה למיטה גדולה ומעבר הילד או שניתן בו זמנית להעביר את שניהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת מיטה

שושי יעקובי
    06/02/2008

כדאי להמתין פרק זמן מסוים בין המעבר של הילדה למיטה חדשה לבין המעבר של אחיה למיטתה. הסיבה לכך היא שהמעבר למיטה חדשה הוא לכשעצמו מעבר אליו היא צריכה להסתגל. היא צריכה להסתגל לשינוי של סביבה פיזית מוכרת, לחוש בטחון במיטה גדולה, ללמוד כללים חדשים כמו מתי מותר לצאת לבד מהמיטה ועוד. כל זה עשוי לגרום לשינויים בשגרת ההירדמות. תהליך ההסתגלות למיטה "הגדולה" הוא שלב בפני עצמו.
    בהצלחה
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבנית שינה
    אורית
    04/02/2008

עד לאחרונה בתי בת ה-7 הלכה לישון בשעה סבירה וישנה במשך כל הלילה. בשבועות האחרונים
    היא מסרבת ללכת לישון, היא דורשת שאחותה (בת 3) תישן לידה ולעיתים מתחילה לצרוח ולהשתולל. באמצע הלילה היא מתעוררת ושוב מסרבת לחזור לישון. היא טוענת שסיפורים
    מפחידים ששמעה בבית-הספר חוזרים אליה בלילה. בהתחלה נקטנו בשיטת העונשים שלא כ"כ הועילה. באיזו גישה לנקוט? האם כדאי לפנות ליעוץ?

לקביעת תור
    סגירה
    סרבנית שינה

הוספת תגובה

• פחדים בשינה

שושי יעקובי
    05/02/2008

"סרבנות השינה" של ביתך היא איתות מצוקה. את מתארת ילדה שמתעוררת בלילות ומתלוננת על סיוטים ופחדים. במצב כזה מתפתח פחד מפני הפחדים. היא פוחדת ללכת לשון בגלל החשש ממה שיקרה בשינה. סרבנות היא הדרך שלה להתמודד עם הפחדים, לכן גישת הענישה אינה עוזרת. היא במצוקה כפולה, כי היא גם מוטרדת מפחדים וגם חשה בושה על התנהגות למעשה היא זקוקה לעזרה. אני מציעה קודם כל לנסות ולדובב אותה על הפחדים, לשמוע על מה שקורה אתה בבית או בכתה מה הסיפורים ששמעה בכתה, הכל במטרה להבין טוב יותר מה עובר על הילדה. אולי הבחנת בקשיים נוספים. במצב שבו ילדה משדרת אותות של מצוקה מספר שבועות כדאי לפנות לייעוץ.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילדה בת 5
    רחלי
    03/02/2008

בתי בת 5, מאוד נבונה עדינה וביישנית. לפני שבועיים קרה משהו בגן ואינני יכולה לשים את האצבע בדבר. יום אחד היא חזרה מהגן ובערב החלה לבכות, כששאלתי אותה מה קרה היא ענתה שזה בגלל הסיפור שסיפרה הגננת המשלימה על "האורן הבודד" שלא היו לו חברים. הרגעתי אותה אך לאחר מכן היא פתאום אמרה שהיא מפחדת מהחושך.... עד היום (כבר שבועיים) הילדה שלי נמצאת בפחד לא ברור כ"כ היא רוצה כל היום בבית טלויזיה או מחשב או לשמוע מוזיקה, בערב היא מתחילה לבכות ולבכות לבקש לישון לידי (שמעולם היא לא קמה למיטתנו), לבקש שנדליק לה טלויזיה בחדר ושמישהו יהיה לידה. היא ממש מוטרדת ובעיקר חוששת ללכת לגן ביום שהגננת המשלימה נמצאת (מאז היא לא נפגשה איתה כי ילדתי חלתה באמצע - מחר היא תלך והיא תהיה והיא מודאגת) אני חשה בנסיגה לאחור בהתנהגותה ואינני יודעת כיצד לנהוג??? בבקשה עיזרו לי, אני בלחץ אני רוצה להאמין שזה יחלוף מהר זה מטריד אותי מאוד אני דואגת לה. מה לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילדה בת 5

הוספת תגובה

• פחדים של בני 5

שושי יעקובי
    05/02/2008

בגילאים הצעירים ילדים עוברים תקופות של פחדים. לפעמים גירוי מסויים, סיפור או סרט עלול לעורר/ להחזיר פחדים, לא תמיד אנחנו כהורים יודעים מה הטריגר לפחדים. אבל פחדים הם חלק מהתפתחות טבעית של ילדים. הדרך שלך לעזור לה בשלב הזה היא לעודד אותה לספר ולשתף אותך בתחושות ובמחשבות. השיתוף מקל להתמודד עם תחושות המפחידות. אני מציעה לך באמצעות משחק עם בובות או ספר לעודד אותה לספר לך על הפחדים. חשוב שאת עצמך תהיה רגועה על מנת שהיא תחוש הקלה ובטחון . לכן יכול להיות שעבור השקט הפנימי שלך חשוב שתשוחחי עם הגננת הראשית או הגננת המשלימה ותבררי מה היה באותו יום ולהכיר את הסיפור. לא בטוח שהוא קשור לפחדים.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רחלי
    05/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בעיה עם הילד
    חנה
    03/02/2008

שלום,
    הילד שלי בן ארבע והוא מזיע המון ונראה כאדום מאד.
    זה נראה כאילו הוא מואנן אבל זה לא אפשרי כי הוא תינוק.
    בבקשה שמישהו יתן לי עצה.

מחכה לתשובה, ואם אפשר שישלחו לי את זה ל-אימייל שלי.

[email protected]

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי בעיה עם הילד

הוספת תגובה

• שאלה לא ברורה

שושי יעקובי
    05/02/2008

חנה השאלה שלך לא ברורה תנסי לכתוב שוב.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה אחורה?
    חגית
    03/02/2008

בתי, התחילה גן לפני כשלושה שבועות, בגיל שנתיים וחודש. אחרי תהליך הסתגלות של בכי לאורך כל היום, עברנו שבוע "שקט" בו היא בכתה רק שהיא נפרדה ממני ואפילו בכי שכזה לא תמיד.
    פתאום, חזרנו אחורה, בכי לאורך כל היום בגן.
    אגב, הגן הוא 3 שעות בלבד ביום.
    מדוע? מה עובר עליה? מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה אחורה?

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

שושי יעקובי
    06/02/2008

נראה כי בתך זקוקה לקשר עם דמות של מבוגר בגן על מנת לחוש בטחון ולהסתגל לפרידה ממך. כדאי לבנות עבורה קשר עם דמות אחת מרכזית בגן, מדובר רק לתקופה זמנית של הסתגלות. כשאתן נפרדות את צריכה להעביר אותה לאותה דמות מסוימת, תוך כדי הפעילות בגן כדאי שאותה גננת או סייעת היא זו שתגש לנחם ולהרגיע. את מבחינתך תעודדי את בתך לסמוך ולהנות מקרבתה של אותה דמות.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריגרסיה אצל ביתי בת 3
    נטלי
    03/02/2008

שלום רב מזה שנה ביתי גמולה מטיטולים ושולטת באופן מלא בצרכיה. בשבועיים האחרונים חלה ריגרסיה והיא לא שולטת על צרכיה.אינני חושבת שמקור הבעיה הינו פסיכולוגי כיוון שהילדה מבקשת אך לא מספיקה להתאפק עד להגעתה לנוחיות היא גם מתנצלת.חשוב לי לדעת מה יכולים להיות הגורמים לתופעה ?האם יכול להיות רק בגלל הקור או מזג האויר,השיעול שמלווה בתקופה זו או שמא יש לתת על זה יותר את הדעת. אשמח לקבל את תשובתכם בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    ריגרסיה אצל ביתי בת 3

הוספת תגובה

• ????????????

נטלי
    04/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגרסיה בגמילה

שושי יעקובי
    05/02/2008

רגרסיה זמנית בשליטה על הצרכים בשנה הראשונה שלאחר הגמילה היא תופעה שכיחה. מצבים שונים של מתח יכולים לגרום לילד להגיב (לא באופן מודע) בצורה של נסיגה בשליטה בתגובותיו בעיקר בשליטה שלו בעשיית צרכים. מבחינה פסיכולוגית מצבים כאלה מאותתים כי הילד נסוג לעמדה יותר ילדית (מעין אמירה לא מודעת "אני לא בוגר ובשליטה" כפי שנראה לכם) ומחפש מהסביבה התיחסות יותר ילדית לצרכיו. פעמים רבות זה מתבטא בהתאפקות ממושכת ואז ברגע האחרון רצים לשירותים ו..הפיפי בורח.
    לרוב כאשר מצב המתח חולף גם ההתנגות חולפת. אם המצב מתמשך כדאי לפנות לייעוץ.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים????????????????????
    חגית
    31/01/2008

בתי, בת שנתיים וחודש, התחילה גן לפני כשלושה שבועות. אחרי תהליך הסתגלות לא פשוט נראה כי בימים האחרונים היא התאקלמה.
    אלא מאי?! הבחנתי כי מאז היא נרשמה לגן היא נצמדת אליי מאד..מה שנראה לי נורמלי וטבעי, אך ביומיים האחרונים זה איבד כל פרופרוציות ואני ובעלי מרגישים חסרי אונים.
    היא לא מוכנה שבעלי יטפל בה כשהוא חוזר מהעבודה (אמבטיה, צחצוח שיניים, סיפור וכו'...) היא רוצה רק אותי, וגרוע יותר היא מסרבת לישון במיטתה.
    שלשום העברנו אותה למיטה שלנו ומאחר והיא מעולם לא ישנה במיטה של "הורים" כל הלילה היה סיוט וכולנו לא ישנו. אתמול, חזרה על דרישתה שלא לישון במיטתה וסרבנו. היא בכתה במשך 3 שעות ברציפות, צרחה וזעקה, ובין לבין גם הקיאה. ניסינו הכל...אבל היא מוכנה לקבל רק את תחושת חום גופי (חיבוק צמוד- צמוד). בשלב מסויים התייאשנו והעברנו אותה שוב למיטה...ושוב הריטואל חזר, כולנו לא ישנו כל הלילה..ובכלל, נראה כאילו היא במצב שבין ערות לשינה (יותר ערות) לאורך כל הלילה.
    כמובן שזה משפיע עליה בבוקר והיא הולכת לגן עייפה ונודניקית.
    אני מקשרת את זה לתהליך הסתגלות לגן, בעלי חושב שהיא פתחה מודעות והיא מתחרה בו עליי.
    יצויין כי אני בתחילת ההריון השני עם כל תופעות הלוואי שכרוכות בכך...ואני פשוט מותשת!!!
    מה עובר עליה? כיצד עלינו לנהוג? אנחנו ממש לא מעוניינים שהיא תישן אתנו במיטה...ורק רוצים להחזיר אותה ל"פסים"...
    הרבה תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים????????????????????

הוספת תגובה

• נפרדות ועצמאות

שרון באומל
    31/01/2008

שלום חגית
    ביתך, כשאר הילדים בגילה מגלה שתי תגליות חשובות על העולם. האחת היא את יישותה הנפרדת. השנייה היא את כוחה היחסי בעולם. בשילוב עם תחילת ההיריון, אותו היא בוודאי חשה בעומקי תודעתה, היא מנסה לבדוק עד כמההיא נפרדת ועד כמה היא "חזקה", דהיינו, יכולה לשלוט בסובבים אותה. מה שהיא למדה ביומיים האחורנים הוא שהיא יכולה.....עם מספיק בכי אתם נותנים לה לישון אתכם. מתוך הבנה עמוקה למצוקתכם בלילה (באמת באמת) אני מציעה להציב לה גבולות בנושא. אני מציעה לומר לה בשעת רוגע ומנוחה שבבית שלכם כל אחד ישן במיטתו. לפעמים זה קשה ומפחיד, אבל זה המצב. הראציונאל שיש לתת לה הוא שאתם ישנים הכי טוב כל אחד במיטתו. אני מציעה לעזור לה לבחור חפץ שיהווה את "שומר הלילה" שלה, בו תוכל להיעזר כשהיא מתעוררת באופן טבעי במשך הלילה. אפשר גם להשאיר לה בקבוק מים ואור קטן או כל דבר אחר בו תחפוץ. לאחר מכן, מתוך אמונה שלמה, דבקו והקפידו על מה שאמרתם לה וצפו לבדיקת הגבול (וזה מאוד קשה!!!!). היא תבכה הרבה, אבל היא חייבת להבין בסוף שמי שקובע הוא אתם. גבולות עבור ילדים בגיל זה היא לא מילה גסה. הם נותנים תחושת ביטחון וסדר.
    כנ"ל לגבי ההיצמדות אלייך, שהיא מאוד טבעית. אפשר לומר לה משהו בנוסח: "אולי שמת לב שאמא קצת יותר עייפה בזמן האחרון ופחות יכולה לעשות כל מיני דברים שפעם עשיתי. אבל זה בגלל משהו שאמא עוברת. משהו טוב, ואני אוהבת אותך בדיוק אותו דבר".
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לגמול את הילד הראשון מהנקה
    יעל
    30/01/2008

שלום. בני בן שנה וחצי ואני כעת בתחילת הריון שני. הוא עדיין יונק - מעט מאוד: בבוקר כשמתעורר אבא מביא אותו אלי למיטה והוא יונק קצת (לדעתי אם לא יגיע אלי למיטה לא יבקש לינוק) ואחרי הצהרים יונק (2 דקות) ולפעמים כשעצבני גם. שנינו נהנים מאוד מהמצב, אבל אני קצת דואגת, למרות שיש עוד הרבה זמן עד הלידה אולי כדאי לגמול אותו עכשיו כדי שלא יקשר זאת אחר כך לתינוק ויכעס עליו. מבחינתי יכולתי להמשיך להניק אותו בלי בעיה עד שהיה נגמל לבד (אם לא היה ההריון) וגם עקרונית לא אכפת לי להניק שניים אבל זה נראה לי מסובך מידי וגם לילד מבחינה רגשית. מה לעשות? להתחיל לגמול כבר בקרוב או יותר קרוב ללידה? או לא לגמול בכלל ואני סתם חוששת מקנאה של הגדול?
    תודה רבה
    יעל

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה

שרון באומל
    31/01/2008

שלום יעל
    אין חוקים לגבי זה. בנוסף, קחי בחשבון שילדך הבכור יעבור משבר עם הולדת אחיו בכל מקרה. לכן, אם ההנקה נעימה לשניכם, אל תדאגי והמשיכי להינות.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בהריון

שיר
    02/02/2008

מותר להניק בזמן הריון???
    הנקה גורמת להתכווצות הרחם לכן בהריון אסור להניק.
    תבדקי את זה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7 חוד' שצועק כדרך תקשורת
    שלומית
    30/01/2008

שלום
    זוהי הפעם הראשונה שלי בפורום. יש לי ילד מקסים בן 7 חודשים, וכדרך תקשורת איתנו הוא כל הזמן צועק. כאשר הוא רעב, החלפת טיטול שמשעמם לו וגם לתשומת לב, הכל נעשה בצעקות.
    אנחנו לא צועקים כלל בבית. איך להתייחס, ומה לעשות? תודה

הוספת תגובה

• תקשורת של בכי וצעקות

שושי יעקובי
    05/02/2008

בכי וצעקות הם אמצעי התקשורת כמעט היחידים שעומדים לרשותו בגיל זה. למרות הקושי שבדבר נסו להתייחס לתקשורת ופחות לדרך. אתם יכולים לסייע לילד שלכם למתן את התגובות שלו בכך שתגיבו לתקשורת שלו במילים. נסו להמליל את המסרים שלו ולהגיב לטון הרגשי הסוער שלו בטון רגוע יותר. אני מאמינה שההענות לפניותיו, התחושה שהוא מובן על-ידכם והתגובה הרגשית המתונה שלכם יאפשרו לו עם הזמן לוסת טוב יותר את תחושותיו ולתקשר את הצרכים והמצוקות בצורה מתונה יותר. כמובן שזה תהליך התפתחותי ולכל ילד הקצב שלו.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה בגיל 6 שבועות
    מוטרדת משינה
    30/01/2008

שלום רב,

אני מאוד מבובלת עם הקטע של ההירדמות ויש המון תיאוריות. חלק אומרות שמה שארגיל אותו עכשיו זה מה שיהיה (הלוחשת לתינוקות) ויש לי חברה בקורס שאמרו לה שעד גיל חצי שנה אין הרגלים.

אני מצדי להרדים אותו במנשא ולהעביר למיטה, זה חוסך הרבה צרחות, אבל יש בעיה של מה יקרה אם לא אהיה או נושא ההשתעבדות שאין לך רגע למקלחת, פיפי וכו''...

בנתיים בלילות בעלי מרדים אותו במיטה והוא בוכה כאילו מבתרים אותו ואני בוכה בסלון. נורא קשה לי, אבל אני רואה למחרת שהוא נרדם במיטה שלו. אבל אז אני שמה אותו במנשא בשביל הכיף שלי ושלו - הוא נרדם ואני חוששת שאני יוצרת רגרסיה ובלבול.

מה עושים???
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שינה בגיל 6 שבועות

הוספת תגובה

• שינה בגיל 6 שבועות

שרון באומל
    31/01/2008

שלום לך
    בגיל 6 שבועות אין לילד את הכלים הקוגנטיביים ללמוד הרגלים. אני מסכימה עם חברתך שעד גיל חצי שנה לערך (גם תלוי בילד...) אין טעם בהקניית הרגלי שינה, כי הם לא באמת יכולים ללמוד אותם. ילד בגיל 6 שבועות זקוק לחום גוף וקרבה, ואני מציעה לתת אותם באופן עקבי. כשיגיע הגיל (ואת תרגישי זאת גם בעצמך...) תוכלי להקנות לו הרגלים אלו.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשינה תינוק בין 6 שבועות

מיכל
    31/01/2008

שלום רב!
    אני אמא לתינוקת בת 5 חודשים שעדיין מיתעוררת כל שעתיים מהרגע שנירדמה
    ומתחילה את יומה בין 5-6 בבוקר. היא ישנה איתי במיטה למרות שאני יודעת שזה "אסור " ויש חברות שהורגות אותי על כך. היו ימים ארוכים שחיפשתי תשובות ועזרה לגבי השינה, והיו ימים שהרגשתי כי נכשלתי על כל חברה שבאה וסיפרה על שיגרת יומה ועל השעות שהיא מתחילה ליצבור בלילה.
    אך אחרי 5 חודשים עצתי לך כזו : קודם כל עשי מה שמתאים וניראה לך אבל רק לך
    זיכרי כי כל תינוק הוא יחיד ומיוחד ותינוקך אינו כמו האחר,( בהיתנהגות, בקצב הגדילה , בd.n.a שלו,והוא מיוחד בימיוחד כי הוא שלך ומהיום הראשון הוא נולד שלך לבית שלך ,לקצב שלך, ולא לבית אחר)וטוב שכך. זיכרי שהוא רק בין 6 שבועות וגם הוא מיסתגל לחיים חדשים, זיכרי שגם לך וגם לו מגיע הזמן של הפינוק, והאהבה, וההיכרות שהיא רק שלכם ( כמובן בתנאי שזה מתאים לך ונעים לך)
    תלכי רק לפי ליבך ורצונך בסופו של יום לטוב /ולקשה זהו תינוקך ואלו הם חייך שלך אני בעד וממליצה אפילו לקרא, ולישאול ולקבל כמה שיותר ידע מכל מקור שהוא אבל תדעי לסנן ולקחת רק את מה שמתאים לך ועם הרבה סבלנות ואהבה בסוף הכל ישתלם והכי חשוב יסתדר אז בהצלחה והרבה ימים של למידה וכיף מעוד אמא לומדת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

מוטרדת משינה
    01/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 עם חיתול בלילה
    שיראל
    30/01/2008

שלום. בני בן הארבע התחיל את תהליך גמילה מחיתולים כשהיה בן שנתיים פלוס. מהר מאוד הימים היו בעלי שליטה אך הלילות לא. הוא אף פעם לא קם עם חיתול יבש אחרי לילה. היו מספר ניסיונות ליליות לגמול אותו אך נראה שהוא עדיין לא מוכן, הוא ישן כל כך חזק שאינו מרגיש אף שברח לו וממשיך לישון רטוב. כיצד עלינו לנהוג עמו? הוא מצידו אינו מביע מורת רוח לנוכח המצב, אך אנו דואגים כי עד מתי?.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 עם חיתול בלילה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול בלילה

שרון באומל
    31/01/2008

שלום שיראל
    אני מציעה להוריד את החיתול בלילה, ולומר משהו על כך. לאחר מכן, למשך תקופה, לשים שעון בלילה ולקחת את הילד לשירותים. תצטרכו לראות מתי פחות או יותר נכון לקחת אותו. ייתכן וזה יהיה פעמיים או שלוש בלילה בהתחלה. רק כך הגוף יתרגל את המנגנון. אם לא הולך, אני מציעה לפנות לייעו. התנהגותי בנושא.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה