מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 12 עם addגפן12/02/2008
שלום רב,
בתי בת ה- 12 ילדה מקסימה, נפלאה, עוזרת בבית, משחקת עם האחים שלה- הכל מצויין למעט כל מה שקשור לביה"ס, ששם היא "על הפנים"- אם זה בקטע הלימודי ואם זה בקטע החברתי ואני אפרט:
.
ב ל י מ ו ד י: היא אינה זוכרת שיש מבחן ולכן לא מתכוננת. -ניסיתי לרשום לה בגדול בלוח שנה בחדר, אבל אם אני לא יודעת, אז זה מתפספס.(אני רוצה לציין שיש מקצועות שהיא מעולה בהם כמו: תנך, היסטוריה ויש את אנגלית וחשבון-שבהם היא חלשה-למרות שאני מתגברת אותה עם הוראה מתקנת).
ב ח ב ר ת י :היא כ"כ רגישה שלא פעם היא נעלבת מחברותיה ובוכה-קורה שלעיתים הם מעליבים אותה בכוונה ע"מ שהיא תבכה(זה לפי תחושתה)-לי מהצד זה כואב ואני רוצה ל"חשל" אותה, השנה היא מסיימת בי"ס יסודי ועולה לחטיבת הביניים ששם זה "ג'ונגל" לעומת החממה שבו היא נמצאת עכשיו-חשבתי על סדנא או אימון רגשי/חברתי-אם אתן מכירות ויכולות להמליץ לי-אני אשמח.
אנו גרים בראש העין.
*אשמח לקבל ממכן טיפים במידה ויש לכן-גם על הנושא הלימודי וגם על החברתי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה עדיין לתשובה!
גפן24/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה עם ADD
שושי יעקובי27/02/2008הפרעת קשב היא מצב שיוצר הרבה מאוד קשיים בהתמודדות עם למידה ובי"ס. זו גם הסיבה לכך שבבית את פוגשת ילדה מקסימה, עוזרת ואילו בביה"ס מופיעים הקשיים. בבית היא לא צריכה להיפגש עם הקשיים שלה ואילו בביה"ס , כל שעה ושעה היא צריכה להתמודד עם קושי. בנושא של קשיי התארגנות אני מפנה אותך לחפש באינטרנט אתרים העוסקים בילדים עם ADD. שם תמצאי טיפים רבים.
בתחום החברתי התאור שלך לא לגמרי ברור לי. האם את מתארת מצבים מתסכלים שהילדה שלך משתפת אותך בהם, אבל גם ילדות בנות גילה מתמודדות עם מצבים דומים. או שאת חושבת שלילדה שלך יש בעיות בהשתלבות החברתית. האם יש לה חברות קרובות, האם היא פעילה חברתית. האם יש לה קושי ליצור קשרים חברתיים חדשים. אלו שאלות חשובות לבדוק אתה על מנת להחליט על כל סוג של טיפול רגשי פרטני או קבוצתי.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק רציתי לומר תודה.
גפן02/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת אח חדש במשפחהאתי12/02/2008
בני בן ה-5 עומד להיות אח בעוד כחודשיים וחצי, בזמן האחרון החל להתנהג מוזר, ככל שביטני גודלת כך התנהגותו משתנה. הוא מתחיל להתפנק יותר, אינו מקבל מרות הורים, כשניתן לו עונש הוא עומד על שלו שמי שמחליט זה הוא ולא אף אחד ומתחיל לבכות,(בדר"כ אינו אוהב לצייר) הוא צייר לי ציור שבו אני "מתה", ולאחר מס' ימים דיבר מה יקרה במקרה שאמא כאילו תידרס. בערב בעלי סיפר לו סיפור ואז סתם מתוך הלצה צחק עימו לגבי זמן הלידה ושאל אותו מתי הוא חושב שיגיע הזמן והילד נתן לו סטירה. כשאני מנסה לדבר עמו הוא אומר שהוא מעדיף להיות עם אבא וזה בסדר אם אני אלך.
מה אני אמורה לעשות? להתנהג? האם זה יחלוף או יחמיר?
אודה לתשובתך
בברכה, אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת אח חדש
שושי יעקובי14/02/2008כפי שאת עצמך מציינת בנך מגיב לשינוי המשפחתי. אם הוא הבכור והיחידי בבית הוא רגיל להיות המרכז של הבית. לידת אח/ות תשנה את עולמו. בתקופה הקרובה תשומת הלב שלך אליו תפחת, מקומו היחודי אצלך ישתנה. יכול להיות שכבר כעת הוא מבחין בשינויים בפניות שלך אליו, חרד מכך ומגיב אליך בכעס. הוא דוחה אותך ומתגונן מתחושת דחיה על ידך. בתקופה הקרובה הוא יזדקק להרבה אמפטיה והבנה לתחושותיו. כדאי לקרוא ביחד ספרים המספרים על תחושות הקנאה והכעס שמתעוררים אצל ילדים סביב לידת אח. כגון ספר הפלפלים של אלונה פרנקל. הספר ישמש אותכם גם בתקופה שאחרי הלידה. הספר הוא פתח לשיחה בינכם. בשיחה כדאי לשאול אותו: אולי הוא מרגיש שלא היית פנויה אליו לאחרונה בגלל ההריון או גורמים אחרים קשורים או לא קשורים להריון. לתת מקום ולגיטימציה לתחושות שלו (כעס, געגועים, חשש) ולציין מרגישים כך כשאמא בהריון. לספר שבתקופה הקרובה תהיי עסוקה בטיפול בתינוק, כפי שטיפלת בו. להציע לו לעזור לך. לאחר לידת התינוק לשתף אותו בטיפול בתינוק.
בהצלחה
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 10 וחצימירב12/02/2008
שלום רב, אני אמא לילד בן 10 וחצי. עד לפני כחודשיים, הוא היה ילד טוב, תלמיד מצטיין, ובלי להגזים ילד שכל אמא הייתה רוצה. לפני כחודשיים החלו בעיות. אני עובדת עד 16:00, הוא אינו מקשיב לי, עושה מה שרוצה, משקר, חלה אצלו ירידה בלימודים, הוא רוב שעות היום מבלה רק עם חברים, גם כשאני אוסרת עליו הוא אינו מקשיב ועושה מה שהוא רוצה. מה עושים? אני חשה שאני מאבדת שליטה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתות של מצוקה
שושי יעקובי14/02/2008כשילד מתחיל פתאום להתנהג בצורה שונה מהרגיל, או כמו שאת מתארת הילד מנסה בהתנהגותו לגרום לך לכעוס עליו אזי הוא מאותת לך שהוא זקוק לך ושהוא במצוקה. משהו מהמתרחש בנפשו, הוא מבטא באמצעות המריבות איתך. אני מציעה לך בשיחה איתו לדבר על כך שאת מרגישה שמשהוא קורה איתו בחודשים הללו, שהוא מיצר מצבים בהם את כועסת עליו ושאולי הוא מנסה להגיד לך בדרך הזו שמשהו מפריע לו.
את מציינת כמה פעמים שאת עובדת עד 16:00 כיצד זה קשור לדעתך למצוקה העכשוית. האם השתנה משהו בנוכחות שלך בבית? אם כן את יכולה לציין בשיחה אתו גם את השינוי הזה ועד כמה את מבינה שאת חסרה לו.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מפחידהמאיה11/02/2008
שלום רב,בני בן 4.5,התעורר לאחר שעת שינה,התישב במיטה תוך בכי וצעקות,לא הצלחתי להרגיע אותו בשום אופן.הילד ער לגמרי אך נראה כאילו הוא ילד אחר-ירד מהמיטה, רץ לסלון,רץ לחדר השינה וחזרה, צועק "אמא אני אוהב אותך" בלי הפסקה,לא ניתן להרגעה בשום אופן! ממש איוז אמוק,תופס את הבטן,משפשף את הידיים והעיניים, אומר שכלום לא כואב לו, אך שוב ושוב אומר "איה"ו"אמא אני אוהב אותך"ו"די",בוכה,רץ ממקום למקום.לבסוף נשכב במיטה לידי,אמר שהוא צריך להירגע,ו: "אני לא כל-כך יודע להגיד את הדברים הנכונים".הכל בערנות מוחלטת אך כאילו ילד אחר,מסתכל עלי כאילו לא לגמרי מכיר אותי.לבסוף נרדם והתעורר שוב,אמר:"צריך להניח לי" ונרדם שוב.ממש נבהלתי, היה נראה כאילו הוא בתוך התקף כלשהו. מדובר בפעם שניה שזה קורה תוך מספר חודשים אך לא בעוצמה כזו.
אשמח להתיחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביעותי לילה
שושי יעקובי14/02/2008התופעה שאת מתארת היא ביעותי לילה. חלק מהילדים סובלים מכך בגילאים הצעירים, מצב של מעין חלום מפחיד שהילד מתקשה להתעורר ממנו, לא ניתן להרגיעו. בערות הילד אינו זוכר את הארוע. התופעה הזו חולפת. לעיתים ביעותי לילה תכופים מעידים על מצב לחץ כלשהו שהילד נתון בו וכשהלחץ חולף גם הביעותים פוסקים.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ישן בלילותגילה11/02/2008
בני בן 8 חודשים,ילד מתוק ,חייכן ונוח. הוא לא לוקח מוצץ (למרות המלחמות שניהלתי נגדו),ומאוד קשה לי להרדים אותו, כרגע הוא נרדם בד"כ על הידים. הבעיה העקרית היא לא צורת ההרדמות שלו, אלא שהוא מתעורר המון בלילות , ואני נאלצת לנדנד, להרגיע, להכין בקבוק וכו' על מנת שהוא ירדם שוב, גם כאשר הוא נרדם הוא מתעורר שוב לאחר זמן קצר.
אני מודעת לכך שהבעיה טמונה בהתנהלות שלי, ואני אכן מעוניינת לעשות שינוי, שאלתי היא האם הוא יבין את מה שאני מצפה ממנו.
ברגע שאני מניחה אותו במיטה הוא מתחיל בצרחות היסטריות ומצפה שאני ירים אותו-ואני לא בטוחה שהוא יבין שהוא צריך להרדם לבד.
אני לא ישנתי נורמלי כבר די הרבה זמן,אני תשושה וצריכה לטפל גם בבתי הגדולה (בת 3). האם כדאי להתחיל בשיטת ה-5 דקות או להמתין שיגדל מעט.והאם לא ישאר איזשהו שריד של טראומה לבני כתוצאה מה"נטישה" בלילות. אנא יעצו לי , אני מתמוטטת מעיפות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי שינה
שושי יעקובי14/02/2008ראשית אני מציעה לך לטפל בעצמך ולמצוא דרכים בהן את יכולה להשלים שעות שינה גם במהלך היום. תהליך ההסתגלות של ילדך לשנת לילה עשוי להמשך עוד מספר חודשים ואת מוכרחה לחזק את הכוחות שלך. ישנן שיטות שונות וגישות שונות לגבי איך ואם בכלל להתערב ולהוביל את תהליך ההסתגלות של תינוקות לשנת לילה רצופה. הספר "הלוחשת לתינוקות" הוא אחד הספרים שמציגים שיטה מאוד ברורה ומפורטת איך להרגיל תינוק לסדר יום מסוים. ואני ממליצה לך בחום לקרוא ולנסות ליישם את גישתה.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי בחגיגות בגןהילה11/02/2008
שלום רב,
ביתי בת 3 וחצי, ילדה עליזה ושמחה. לדברי הגננת מתחברת בקלות ומשתתפת פעילה בכל הפעילויות בגן.
הבעיה היא כאשר יש שינוי בשגרה, חגיגות, ארועים מיוחדים אחה"צ בשיתוף ההורים וכו'. אז היא מתיישבת לי על הברכיים, לפעמים מתחילה לבכות ומבקשת ללכת הביתה. הפורום המורחב עם כל ההורים מלחיץ אותה על אף כל ההכנות מראש (ע"י הגננת ועל-ידי). הגננת מציעה שאולי בארועים הבאים אתן לה את זכות הבחירה אם להשתתף או לבחור שלא.
שאלתי היא, 1) האם בגיל כ"כ צעיר הגיוני לתת לה את זכות הבחירה אם להגיע לחגיגה/ארוע או שלא.
2) האם בכל זאת להגיע לחגיגה, ואם וכאשר מתחילה לבכות פשוט לקום וללכת.
תודה מראש
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בחגיגות
שושי יעקובי14/02/2008הרבה מאוד ילדים צעירים חשים חרדה ומתח במצבים עמוסי גירויים: רעש המולה, המון מבוגרים חדשים. מבחינת בתך זהו מצב מלחיץ והיא זקוקה ומחפשת את קרבתך המגינה. ילדים צעירים מעדיפים לצפות במתרחש כשהם יושבים בחיק הבטוח של הוריהם. רק בשלב מאוחר יותר הם מעיזים לצאת מהבסיס הבטוח ולהצטרף לחלק המפעילות. תכבדי את הקצב של בתך. אל תאיצי בה ותאפשרי לה במסיבות להיות בקרבתך. לפני חגיגה כדאי לך לשוחח אותה ולהכין אותה לקראת הצפוי, שיכול להיות שהיא תתרגש ותרצה לשבת אתך וזה בסדר מבחינתך. כשתרצה תוכל להצטרף. חשוב לתת לה תחושה טובה בכל מקרה. מבחינתה רק להסתכל, להקשיב או אפילו לשיר אתך זה להיות שותפה.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחות חדשה ושביתת רעבאורלי11/02/2008
שלום,
בתי בת 2.5. לפני חודש ילדתי בת.
במהלך החודש האחרון הגיבה בתי לאחות החדשה באופנים שונים: בתחילה החרימה אותי ורצתה רק את אבא, אח"כ באו כמה ימי בכי ומאז (כשבועיים וחצי) היא מאד צמודה אלי וכמעט לא רוצה ללכת לאביה.
הבעיה היא שבימים האחרונים (כ-5 ימים) היא פתחה גם בשביתת רעב. לא מוכנה לאכול כלום (ממש כלום). בגן היא אוכלת מעט אבל בבית היא פשוט מסרבת להכניס אוכל לפיה (גם אחרי שהיא אומרת שהיא רעבה ואנחנו מכינים לה מאכלים שהיא אוהבת). הגענו למצב שאנחנו מאכילים אותה בגלידת שוקולד (עם זה אין בעיה...) רק כדי שתתמלא במעט קלוריות.
שאלתי היא איך להגיב לשביתת הרעב. אני לא רוצה להפוך את זה ל"אישיו" גדול מדי וללחוץ עליה כי נראה לי שזה סתם יזיק אבל בכל זאת אני מודאגת.
תודה,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללידת אחות
שושי יעקובי14/02/2008ההתנהגות של בתך הבכורה היא הדרך שלה להתמודד עם תחושת קנאה עזה המתעוררת בה נוכח לידת אחותה. היא מנסה להפוך להיות תינוקת בעצמה, כך שאת תטפלי בה ותאכילי אותה כפי שאת מטפלת בוודאי באחותה התינוקת או טיפלת בה כשהיא היתה תינוקת. אני מציעה כי אתם ההורים תנסו להפחית למינימום את ההתעסקות עם אוכל, ואני יודעת שקשה לעמוד מול ילד שסוגר את פיו אבל זה הכרחי על מנת ליצור שינוי במצב. יחד עם זאת אני מציעה כי בתקופה הקרובה תפנו הרבה מאוד תשומת לב אליהב, להיות אתה, לטפל בה, בשעת רחצה, השכבה, משחק. למעשה אני מציעה לכם להפנות את המשאבים שלכם מקורות האמיתיים של המצוקה של הילדה. למרות גילה הצעיר לשוחח אתה שוב ושוב על התחושות שלה מאז שאחותה נולדה. בשיחות להעלות נושאים כגון קנאה באחותה כשאמא מאכילה /מניקה אותה, געגועים לאמא, כעס על אמא שלא אתה וכו'... להגיד לה שילדים מרגישים כך כשנולדת להם אחות. אולי היא חושבת שאם היא תהיה תינוקת אמא תחזור ותטפל רק בה. לחזור וןלספר איך אמא טפלה בה כשהיתה תינוקת עד שגדלה.
אני מציעה להעזר בספרים כגון ספר הפלפלים של אלונה פרנקל.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3 שלא מפסיקה לבדוק גבולותבמבי08/02/2008
שלום!
אני ממש צריכה עזרה דחופה בתי בת 3 ובע"ה עד סוף החודש תצטרף אלינו בת משפחה נוספת. בעייתי היא שבתי מאוד פקחית ומאז שהיא נולדה היא מבודקת אותנו. עד כה הייתי לבדי בעניין מאחר ובן זוגי התקשה להציב גבולות אפילו עברנו קורס במכון אדלר. מאז חל שיפור עצום אולם כעת משהילדה מבינה כי עולמה עומד להשתנות החריפו הדברים ביתר שאת ואנו איננו יודעים כיצד להתמודד, לא עוזרות דרכי נועם ולא דרכים יותר תקיפות. הבעיה נעה סביב נושא הלבוש מההתחלה בשאר הנושאים אין מחלוקת. זה נשמע לא רציני אולם הדבר מוביל למתחים אינסופיים בית. כאשר היא מתעוררת בבוקר זה "עוד מעט אחרי התוכנית הזו", "רוצה שאמא תלביש אותי", "רוצה שאבא ילביש אותי", מקפצת על המיטה ובורחת משתוללת ומתחילה לצעוק. אודה שכאשר אני לבד בסיטואציה הבעיה נפתרת מהר אם היא לא רוצה להתלבש אני אומרת לה שהיא תלך לגן עם פיג'מה ומיד היא מתרצה אולם כאשר אביה נוכח הבעיה מעצימה ועד שכולם צורחים ועצבניים העניין לא נרגע.
הים היתה מסיבה של יום המשפחה בגן, הילדה בחרה את בגדיה אולם בעודי מלבישה אותה היא החלה להשתולל וכאשר בקשתי שתחדל היא התחילה לצרוח עלי דבר שאיננו מקובל עלי כלל כמובן. הודעתי לה שכעת אני לא מלבישה אותה ומצידי היא יכולה להשאר בבית. בן זוגי נגש אליה היא אמרה לו שהיא רוצה שהוא ילביש אותה. נראה לי לא נכון לאפשר לו זאת מאחר וכך היא מבינה שאנו נכנעים לגחמותיה. מכאן התחיל מאבק אין סופי ביננו לבין הילדה ביננו לבין עצמנו על אף שבקשתי פעמים רבות מבן זוגי לא לריב ליד הילדה. כולנו עצבניים הילדה נעתרה והלבשה בסוף למרות שלא רצינו לאפשר לה ללכת למסיבה אך נכנענו ובן זוגי מסר לי שהיא איננה משתפת פעולה במסיבה.
הדבר מאוד עצוב לי מאחר ואנו מאוד אוהבים אותה ומרגישים לא נעים לכעוס ולריב איתה אולם אנו אובדי עצות כל מה שלמדנו איננו עוזר לנו והחשש שלי הוא שכעת המשבר אף יחמיר ויעצים עם הולדת אחותה.
יש לציין כי היא מאוד מודעת למצב וגם בית וגם בגן היא מדברת כל הזמן על אחותה. קיים יחס אמביוולנטי מצד אחד היא מצפה ומאידך היא לעיתים מסרבת לשמוע על כל מה שככרוך בלידת אחותה.
אני מאוד אודה על תגובה לבעיתי חמורה זו
שבת שלום
במבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גבולות
שושי יעקובי19/02/2008את מתארת תקופה של מתחים וקושי בהתמודדות מול הילדה ואף נסיגה משיפור שחל לאחר ההשתתפות בקבוצת הורים. אני חושבת כי תקופה זו של לקראת לידה גוזלת ממך הרבה משאבים נפשיים והילדה מגיבה לכך בהתנהגות המרדנית שלה. מבחינה התפתחותית זה הגיל של בדיקת גבולות, הגדרת עצמאות ומאבקי השליטה. הדוגמא הכואבת שתארת מדגישה כמה קשה לכם ההורים להיות ברורים ומתואמים מול הילדה בגבולות שאתם מציבים בפניה. והשאלה היא איך אתם יכולים לחזור לאיזון. יכול להיות שהשתתפות בקבוצת הורים או קורס המשך במכון אדלר יסייעו לכם להתמודד עם השלבים ההתפתחותיים הבאים בהורות.
בתקופה סוערת רגשית חשוב שתנסו לשמור עד כמה שניתן על שליטה עצמית ברגשות העולים בכם. החלטה על גבולות ברורים, הצבת הגבולות בצורה ברורה לילדה ותיאום עמדות ימנעו מכם תגובות מתפרצות. אני ממליצה לכם לפנות זמן בכל יום שיקרה "זמן שיחת הורים" ובו תוכלו לדון בנושאים חינוכיים ולתאם את העמדות בינכם. תצאו מכך מחוזקים ותוכלו להתמודד טוב יותר עם הילדה.
ובנוגע לדוגמא שהבאת, אפשר לראות איך עבור ילדה בת 3 וחצי להשלים עם אמא חשוב הרבה יותר מללכת למסיבה. היא לא נהנתה מהמסיבה כי היא נותרה בתחושה שהיא הכעיסה אותך אולי במידה שמסכנת את הקשר ואת האהבה שלך אליה. כך שבכל הפעמים שאתם "נכנעים לגחמותיה" ונותרים כעוסים עליה היא יוצאת מופסדת למרות שאתם חשים שהיא זו שניצחה. גבולות ברורים ועקביים יעזרו לה להתנהג בצורה טובה יותר .
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן לבת שנתייםמיכל07/02/2008
בתי תהיה בת שנתיים בספטמבר. עד אז היא תהיה בטיפול מטפלת נפלאה, בגיל שנתיים אנחנו רוצים לשלוח אותה לגן. היא ילדה מלאת ביטחון, חברותית ומפותחת. בנוסף יש לה ליקוי ראיה כתוצאה מלבקנות אך ליקוי זה לא גורם כרגע שום קשיים בשום אספקט.
אני תוהה- האם עדיף לשלוח אותה לגן עם ילדים גדולים ממנה? גיל2-4? בדר"כ הגנים הללו גדולים מאד- אנו ראינו גן שבו 35 ילדים וללא הפרדת גילאים. או אולי לשלוח אותה לגן עם קטנטנים- עד גיל 2+ ? אני תוהה אם גן עם ילדים כל כך גדולים לא יזיק לביטחון העצמי שלה ולעומת זאת איך היא תתפתח בגן של קטנטנים? היום היא מפותחת מאד ומצליחה להרכיב פאזלים וכדו' בצורה שעולה על גילה (הייתי איתה בפגישת ביקורת עם מדריכת הראייה שלה וזה מה שהיא אמרה).
אני ממש לא יודעת מה לעשות.
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן לילדה בת שנתיים
שושי יעקובי10/02/2008בגיל שנתיים ילדתך זקוקה לחברת בני גילה. מספיק 5-10 ילדים בגילה על מנת לספק לה סביבה חברתית וחינוכית מתאימה לצרכיה ההתפתחותיים.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני לא רוצה ללכת לגןימית07/02/2008
בני בן חמש וחצי,מדווח על קשיים שיש לו בגן,כמו :שאין לו חברים ואף אחד לא אוהב אותו.
דיברתי עם הגננת, הגננת מצידה לא רואה כל קושי ואף מדווחת כי הילדים אוהבים אותו ומרבים להיות בקרבתו ולשחק איתו.
כאשר בני מזמין חברים הבייתה ,הילדים שמחים להגיע אליו ולשחק איתו.
לאחרונה חזר גם להרטיב בלילה באופן קבוע,אולי זו תגובה של פחד?
כל בוקר,הוא קם בחוסר חשק ובחוסר רצון ללכת לגן.
בימים האחרונים הוא נעשה מאוד תוקפני כלפי אחיו הצעיר.
אני פונה אליכם,באמונה שתעזרו לי מה לעשות?
תודה ימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה ללכת לגן
שושי יעקובי10/02/2008התגובות של בנך אכן מצביעות על מצוקה ואת רגישה לקלוט זאת. יתכן מאוד שהתלונות שלו על דחיה חברתית מחליפות מצוקה ממקור אחר. יתכן וזו הדרך שלו להגיד שמשהו מפריע לו בגן או בבית. כדאי לשתף את הגננת ולשמוע ממנה איך היא רואה אותו בגן ולא רק בתחום החברתי. האם הבחינה בקושי או מצוקה כלשהי. ואולי הוא מגיב לשינוי כלשהו שהתרחש בבית. כדאי לנסות לשוחח איתו, ולשאול על דברים נוספים שמפריעים לו בבית ובגן. כשהוא מציין בפנייך כי אף אחד לא אוהב אותו כדאי לשאול האם הוא חושב שגם בבית אף אחד לא אוהב אותו. לעודד אותו לספר מה מפריע לו. בסיטואציה שבה הוא מציק הרבה לאחיו ואת חשה כי זו דרך שלו לתקשר מצוקה אפשר להגיד לו את זה: אני מרגישה שאתה מתנהג בצורה כזו שאני אכעס עליך, בדרך כלל אתה מתנהג אחרת. אני לא רוצה לכעוס עליך. מה מפריע לך. אם כל הפעולות הללו לא יביאו לשינוי אז כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להעביר לגן עירוני באמצע השנה...נויה06/02/2008
הילדון שלי בגן פרטי שנה שניה הוא בן שלוש וחצי מלבד 3-4 ילדים בערך באותו גיל שהוא לא משחק איתם הרוב כ22 ילדים בני שנתיים שנתיים וחצי הוא מחקה את ההיתנהגות שלהם מידי פעם כי הוא צופה בהם בסופי שבוע הוא מדבר ומיתנהג כילד בן שלוש וחצי שוב ..ואז כשחוזר לגן ואז חוזר הביתה ומדבר על דרך חיקוי כמו הקטנים אני לא אוהבת את זה כי שנה הבאה רשמתי אותו לגן עירוני של בני 4-5- לעכשיו מצאתי גן עירוני לגיל 3-4 כשאני מכירה את אחת האימהות שמאוד ממליצה על הגננת והגן אבל אם אני ארשום אותו אין לי דרך לבקר שם מראש לפחות דיברתי קצת עם הגננת.
בטיפת חלב אמרו לי האחות שהיא היתה מעבירה את הילד שלה כי הוא צריך להיות עם ילדים בני גילו וראתה שהוא מבון ואינטליגנט מאוד. בקיצור..בררתי ויש מקום בגן העירוני שיעבור עכשיו השאלה
האם להעביר גן לגן עירוני באמצע השנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש חשובה לי תגובה כי אני צריכה להח
נויה07/02/2008להחליט.
תוספות-אין לו בגן הנוכחי חברים מלבד ילד בן שנתיים שנגרר אחריו ואז הוא מחקה את ההיתנהגות שלו. המטפלות לא יכולות להשתלט על 25 ילדים הן תמיד עיפות והשנה יש בגן בלגאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהעביר גן באמצע השנה
שושי יעקובי10/02/2008נשמע שאת מאוד מוטרדת מהתנהגותו הילדותית של בנך דואגת להתפתחותו. לא ברור מדוע אינו משחק בגן עם הבוגרים ובוחר להתחבר לקטנים יותר כמו כן התנהגות ילדותית כלשהי (אינך מפרטת מהי) אינה בהכרח תוצאה של חיקוי ויכולה להעיד על כך שרגשית יש בו צדדים פחות בשלים למרות ההתפתחות שכלית טובה. למעבר גן באמצע השנה יש מחירים. הילד יצטרך להסתגל לשינוי במסגרת, שינוי סביבה חברתית ועוד. זהו תהליך שיש לו מחיר רגשי. במקרים בהם ילד סובל בגן כדאי ל"שלם" את המחיר. תבדקי אם זה המצב של בנך.
שושי יעקובי
פסיכולטגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקרים ולקחית דברים ילד בן 12.5סיגל06/02/2008
יש לי בן בן 12.5 תאום ראשון שפשוט מוציא אותי מדעתי, הוא לוקח דברים ומשקר במצח נחושה
ולא מהסס לשקר הייתי מעונינית לדעת מה אפשר לעשות במקרה כזה ? לילד לא חסר שום דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים
שושי יעקובי10/02/2008שקרים, לקיחת דברים ללא רשות, עימותים או התנהגות מרגיזה כל אלו מסמנים כי משהו לא טוב מתרחש בחיים של הילד שלך, האיתותים שלו מופנים אליכם ההורים על מנת שתשימו לב שמשהו לא בסדר איתו ו"תכנסו לתמונה". דווקא משום שעל פני השטח הכל נראה תקין כמו שאת מציינת
"לא חסר שום דבר" ההתנהגות שלו מצביעה על ההפך. יכול להיות שמדובר בקשיים הקשורים לגיל ההתבגרות, ויתכן וזה קשור להיותו תאום, אולי לתחרות או לתחושת נחיתות למול אחיו. אני ממליצה לך להקשיב לו ולעודד אותו לשתף אותך במה שמתרחש בחייו.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- :למות או לא למות?" זאת השאלה...שם בדויי05/02/2008
שלום, אני נערה בת 12.
אני חושבת שאין לי סיבה אמיתית [או סתמית] לחיות!
אני מקובלת נכון, ואני חושבת שכמה ילדים אוהבים אותי אך הם פוחדים להיות איתי כי אני אתיופית..
אני קצת קשוחה בשביל הצחוקים.
אימא שלי לא אוהבת אותי, מקללת אותי ולא מסכימה לצאת לאירועים...
אני רוצה למות וגם לחיות..
אני רוצה מאוד למות אבל אני לא רוצה להיתאבד כי החיים זה מתנה כך כולם אומרים וגם אלוהים לא מסכים להיתאבד..
אני מנסה להיתאבד ולא מצליחה..
אני מחפשת מישהו שיהרוג אותי בהפתעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנערה
שושי יעקובי06/02/2008אני מבינה שאת במצוקה גדולה וזקוקה לעזרה. יש הרבה נערים ונערות שמרגישים ככה בתקופות מסוימות בעיקר בגיל ההתבגרות וישנם מקומות שיכולים לעזור לך מאוד. אני שולחת לך את הכתובת של עמותת עלם שם תוכלי לקבל מענה לפנייתך.
עלם: www.Yelem.org.il
ערן: טלפון 1201
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה005/02/2008
שני בנים-10-12 כל הזמן רבים.קשה לי מאוד.לא רוצה ללכת ליעוץ בבקשה לא לשלוח אותי לייעוץ.מה לעשות לפני שמשתגעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצפה לתגובה.תודה.
010/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריב בין אחים
שושי יעקובי10/02/2008מריבות בין אחים הם כידוע לך חלק מלגדול בתוך משפחה. זו הדרך של הילדים להגדיר את האוטונומיה שלהם, להלחם על המקום שלהם בתוך המשפחה. כהורים זה לפעמים קשה ביותר, מתיש, מעורר תחושת של חוסר אונים ועוד. כדאי במצבים הללו למצוא קבוצת תמיכה כגון חברים שיש להם ילדים בגילאים דומים אתם אפשר לחלוק תחושות ולחשוב על פתרונות, או אפילו להצטרף לקבוצת הורים כמו הקבוצות של מכון אדלר.
בהצלחה
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםזיו05/02/2008
שלום
בני בן השלוש וחודשיים גמול מפיפי לחלוטין הבעיה עם קקי. כאשר יש לו קקי הוא הולך הצידה עושה במכנסיים ולאחר מכן חוזר לעיסוקיו מבלי שהקקי מפריע לו. הוא אינו אומר כי עשה קקי וכאשר אני שואלת אם עשה הוא עונה בשלילה לעיתים אני צריכה להכריח אותו להחליף ( במקרים שהוא באמצע משחק- לדוגמא) בתאוריה הוא יודע ואומר כי קקי עושים בשירותים או בסיר ואינו מביע פחד מהישיבה על האסלה.
מה לעשות? איך לנהוג? אנחנו די מיואשים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב מדובר ב"סבתא אמא"
נטלי05/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים בגמילה
שושי יעקובי06/02/2008הילד שלך נמצא כעת במהלך הגמילה. הוא שולט באופן חלקי. הוא מבין את הכללים וער לציפיות. כשהוא עושה את צרכיו הוא הולך הצידה, ער למתרחש בגופו. ההתעלמות שמתרחשת אחר-כך היא סימן לקונפליקט ולמבוכה שלו עם מה שקורה. אני מציעה לך לנסות ולשים לב לרמזים הגופניים וההתנהגותיים שלו ובאותם רגעים לעודד אותו לגשת לשירותים, יחד אתך, לעודד ולחזק אפילו סתם נסיונות לשבת על האסלה או הסיר גם אם אחר-כך יקום ויעשה את צרכיו במקום אחר. עצם המאמץ מצידו ראוי לחיזוק וזה יבנה בתוכו את הקישור בין ישיבה בשירותים לבין התחושה הגופנית שמקדימה עשיית צרכים.
בהצלחה
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)