מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהאני14/01/2013
בת 35 נמצאת בטיפולים כבר קרוב ל4 שנים - אי פיריון בלתי מוסבר
תמיד היה לי מחזור סדיר (27-31 יום) - גם לפני התחלת הטיפולים וגם בהפסקות בין הטיפולים. בכל טיפול נשאבות בממוצע 10 ביציות FSH בפעם האחרונה שנבדק היה 8.7
לאחרונה אני שמה לב בין טיפולים שהמחזורים שלי מתארכים - אני כבר לא מבייצת ביום ה 14-18 אלא מאוחר יותר - ביום ה 25 למחזור ולעתים אף יותר מאוחר. ערכי ההורמונים שלי בזמן שאמור להיות ביוץ מאוד נמוכים (למשל היום יום 10 למחזור פרוגסטרון 0.9, אסטרדיול קטן מ-100). בעוד שבעבר הערכים היו גבוהים יותר.
מה יכולה להיות הסיבה לכך? אולי על ירידה בפוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי בכל זאת תשובה?
שואלת14/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח15/01/2013היות ואת מביצת מאוחר לכן גם האסטרדיאול וגם הפרוגסטרון עולים מאוחר. כדי לבדוק אם הרזרבה השחלתית תקינה כדא לבצע בדיקת ההורמון: AMH
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק היריון ללא עובר.דנה14/01/2013
שלום לכם,
ב19.12 החזירו לי 3 עוברים, בדיקת בטא:340,860,5525
היום הלכתי לעשות אולטראסאונד רואים שק היריון ללא עובר,הטכנאית אומרת שאני נמצאת בשבוע 5 וזאת הסיבה,ואני חישבתי מקבלת המחזור לפי ההחזרה ולכן חשבתי
שאני בשבוע 7, האם היא צודקת אני פשוט בלחץ,היא אמרה לי לחזור בעוד שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שק היריון ללא עובר. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2013סיגל שלום,מועד ההריון שלך מחושב לפי מועד ההחזרה +שבועיים -היינוהיום את בשבוע 5+4 ימים לכן בצעי עוד אולטרסאונד בעוד שבוע כדי לצפות בעובר +שק חלמון + דופק עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר' אשכנזי.
דנה14/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאשירה14/01/2013
שלום . יש אדם בעבודה שלי שכל היום צועק וכשהוא פונה אליי הוא גורם לי מעין מתח בגוף. העבודה היא בשיתוף פעולה איתו ככה שהוא חלק מהעבודה שלי. לאור הנסיון הקודם שלי שעברתי הפלה האם דבר זה יכול לפגוע ? אשמח שתרגיעו אותי רופאים יקרים ובנוסף האם מקלחות עם מים חמים זה בסדר? תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2013שלום שיר ,אין בעיה עם מיקלחת עם מיים חמים,מתח נפשי בעת ניסיונות לכניסה להריון אינו רצוי ,עלייך להעלות בפני אותו גורם בעבודה את המצוקה שלך ולנסות להגיע איתו להבנה למצבך,לא ניתן לעמוד את ההשפעה המצטברת של מתחים נפשיים על תוצאות הכניסה להריון והשמירה עליו ,בכל מקרה ההשפעה השלילית מוכרת וידועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין וקבלת מחזורזוהר14/01/2013
שלום... מאחר ולא הייתה החזרה והקפאתי את העוברים הורו לי להפסיק את האנדומטרין, מתי צפויה להגיע הוסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטרין וקבלת מחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2013שלום,המחזור צפוי כ-14 יום מיום הזרקת האוביטרל,ובמידה ומדובר במחזור יפול בטיפול הורמונלי תחליפי המחזור עשוי להופיע תוך 3-6 ימים מהפסקת נרות הפרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! רק מה הכוונה ב..
זוהר14/01/2013טיפול הורמונלי חליפי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא בטוחה אם הבנתי נכון
זוהר14/01/2013הייתי אמורה לעבור החזרה אתמול אבל בגלל גירוי יתר דחינו את זה , והפסקתי פשוט לקחת את התרופות שכללו את הנרות הנ"ל..אני לא מקבלת שום תרופה אחרת במקום. ואת האוביטרל עשיתי בדיוק לפני שבוע, זה כאילו כמו מחזור רגיל, מחזור כשבועיים לאחר הביוץ(למרות שהביוץ יזום)??
סליחה על האורך ותודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני לא בטוחה אם הבנתי נכון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2013מאחר ועברת טיפול להשראת ביוץ הוסת תגיע כ-12-14 יום ממועד השאיבה של הביציות ללא קשר ללקיחת הנרות או לא ,ובכלל אם לא הייתה החזרה מדוע את צריכה לקחת נירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי..תודה רבה..
זוהר15/01/2013יום אחרי השאיבה התחלתי לקחת נרות ועוד איזה כדורים כי הייתה אמורה להיות החזרה יומיים-שלושה אחרי, ובסוף ברגע האחרון באותו יום הוחלט לדחות את ההחזרה ולהקפיא מה שאפשר בגלל חשש לגירוי יתר.. ואז באותו יום פשוט הפסקתי עם הנרות כי לא היה צורך..
תודה רבה על המענה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאים-דחוף בבקשה.גל14/01/2013
שלום רב,
נושא :עוברים מוקפאים -
עברתי שאיבת בציות ומתוכם הצליחו להפרות 3 עוברים - מכיוון שהפרוגרסטרון היה גבוה הרופא שלי המליץ לחכות עד המחזור הבא ולעשות ההחזרה על ביוץ עצמוני.
אתמול עשיתי בדיקת דם והתוצאה:
EST-960
PRO-4
LH-25
עשיתי בדיקת אולטרסאונד אצל הרופא והוא אמר שאני מבייצת - אבל קבע לי את ההחזרה ליום חמישי - השאלה שלי האם זה לא מאוחר האם יום חמישי זה בסדר? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים מוקפאים-דחוף בבקשה. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2013סיגל שלום
אכן עליית ה-LH שלך אתמול מצביעה על אפשרות שהביוץ שלך עומד להתרחש תוך 24 שעות,מועד ההחזרה מתואם עם יום ההקפאה של העוברים(כנראה שהעוברים שלך הוקפאו ביום 3 להתפתחותם) ולכן נקבע שההפשרה וההחזרה צריכים להתבצע ביום ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאדנית14/01/2013
האם מקלחות חמות לא יכולות להזיק? ואם העבודה שלי היא קצת תחת לחץ האם זה לא מזיק? לפני שנה וחצי היה הריון שבוע והוא נפל ביום שטיילתי כל היום? האם טיול יום שלם אכן יכול להזיק?
בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2013שיר שלום
ההנחיה בהריון להתנהל באופן שיגרתי ורגיל,אולם בכל מקרה יש להימנע מפעילות עודפת ,ופעילות ספורטיבית אירובית,באשר למצב הנפשי כדאי להקל והוריד מתחים בזמן ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבחה הזרעה פרופ משיח או אשכנזימיכל14/01/2013
בוקר טוב,
נקבע לי תור ליום רביעי להשבחת זרע והזרעה. שאלתי היא האם יש הוראות מסויימות בנוגע לקיום יחסי מין לקראת ההשבחה?
האם יש המלצות לגבי קיום יחסים לפני או אחרי ההזרעה?
יש משהו שאני צריכה להתכונן אליו לקראת ההזרעה?
כל טיפ יתקבל בברכה...
תודה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השבחה הזרעה פרופ משיח או אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2013שלום מיכל ,ההמלצות לקראת הזרעה -להימנע שלושה ימים לפני ההזרעה מקיום יחסים,את הזרע למטרת הזרעה יש להעביר למעבדה עד שעה ממועד הפקתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזימי כבד עולים בהיריוןשירה13/01/2013
מה זה אומר? זה מעיד על רעלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי כבד עולים בהיריון - תגובה
פרופ' שלמה משיח13/01/2013לא פרטת מה העליה. אם העליה קלה ייתכן ואין לה משמעות. אם העליה גדולה יותר יש לשלול מחלה ויראלית וכמובן גם רעלת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאה והישרדותזוהר13/01/2013
שלום..
עשיתי שאיבה שבוע שעבר נשאבו 18 ביציות שמתוכן 14 בשלות שמותכן 11 הופרו בתהליך מיקרומניפולציה, ההחזרה הייתה אמורה להיות היום אבל בגלל כאבי בטן תחתונה וקצת נפיחות הרופא המליץ לחכות עם ההחזרה אחרי המחזור הקרוב מחשש לגירוי יתר...ומכיוון שצריך להקפיא רק 5 מתוך ה11 רלוונטיים (בתקווה שלא ימשיך לרדת).. האם יש מצב שהאיכות שלהם תרד אחרי ההפשרה? האם הסיכויים שרובם ישרדו בכלל גבוהים? ובלי קשר, כמה אתם ממליצים להחזיר? זאת פעם ראשונה, אני בת 22 בריאה בד"כ. ואם מחזירים שניים הסיכויים שלפחות אחד מהם יתפוס עולים?
סליחה על האורך..ותודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאה והישרדות - תגובה
פרופ' שלמה משיח13/01/2013טוב עשה הרופא המטפל שעצר את ההחזרה כי כך מקטינים משמעותית את הסיכון לגרוי יתר. אין צורך להתלבט כי לפי ניירות העמדה של איגוד הגינקולוגים, יש להחזיר, באישה שגילה מתחת ל-30, רק עובר אחד-במחזור הראשון ושניים במשך שלושת הטיפולים הבאים. כאשר מחזירים מוקפאים אפשר להחזיר אחד יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
זוהר13/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שליליתבאהבה13/01/2013
שלום רב,
היום עשיתי בדיקת דם והבטא היתה שלילית :(
האם עליי להפסיק את תמיכת האנדומטרין באופן מיידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא שלילית - תגובה
פרופ' שלמה משיח13/01/2013כן לצערנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שליליתבאהבה13/01/2013
שלום רב,
היום עשיתי בדיקת דם והבטא היתה שלילית :(
האם עליי להפסיק את תמיכת האנדומטרין באופן מיידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא שלילית - תגובה
פרופ` דוד בידר14/01/2013כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה דחוףסיוון13/01/2013
אני אחרי IVF טבעי, ההחזרה היתה ב- 9.1 , קיבלתי אוביטל ביום השאיבה, ביום ההחזרה ו-3 ימים אחרי, היות וקרינון גרם לעצירות.
שבוע אחרי ההחזרה הפרוגסטרון- 77.8 האם זה מספיק? ואם לא , אם אפשר קרינון יום כן יום לא. הבנתי שכל התכשירים גורמים לעצירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר14/01/2013מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה דחוף-בבקשה תשובה מהירה
סיוון14/01/2013תודה על התגובה, אך לא הבנתי - רמת הפרוגסטרון מספיקה ולא לקחת כלום יותר ? או שמספיק קרינון יום כן יום לא. יש לציין שלא לקחתי בכלל קרינון בהחזרה זו (העצירות היתה מקרינון בפעמים קודמות).בהחזרה זו לקחתי רק אוביטרל.
שאלה נוספת- במידה ובטא חיובית עם איזה תמיכה ממשיכים או שלא צריך?
יש לציין שפעם קודמת היה לי הריון כימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה דחוף-בבקשה תשובה מהירה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/01/2013לפי דעתי במחזור טבעי לא צריך תמיכה.
אך אפשר קרינון יום כן יום לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף תוצאות של בדיקותגל13/01/2013
אני עברתי שאיבת ביציות והופרו 3 - מכיוון שהפרוגסטרון שלי היה גבוה הרופא שלי אמר לי לחכות ונעשה החזרה על ביוץ עצמוני - היום עשיתי בדיקת דם והתוצאה ה יא:
EST-960
PRO-4
LH-25
לפי התשובה מתי הביוץ? מתי יתרחש החזרת העוברים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף תוצאות של בדיקות - תגובה
אכן עליית ה-LH שלך אתמול מצביעה על אפשרות שהביוץ שלך עומד להתרחש תוך 24 שעות,מועד ההחזרה מתואם עם יום ההקפאה של העוברים(כנראה שהעוברים שלך הוקפאו ביום 3 להתפתחותם) ולכן נקבע שההפשרה וההחזרה צריכים להתבצע ביום ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוף ליגל13/01/2013
אני עברתי שאיבת ביציות והופרו 3 - מכיוון שהפרוגסטרון שלי היה גבוה הרופא שלי אמר לי לחכות ונעשה החזרה על ביוץ עצמוני - היום עשיתי בדיקת דם והתוצאה ה יא:
EST-960
PRO-4
LH-25
לפי התשובה מתי הביוץ? מתי יתרחש החזרת העוברים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בבקשה דחוף לי - תגובה
אכן עליית ה-LH שלך אתמול מצביעה על אפשרות שהביוץ שלך עומד להתרחש תוך 24 שעות,מועד ההחזרה מתואם עם יום ההקפאה של העוברים(כנראה שהעוברים שלך הוקפאו ביום 3 להתפתחותם) ולכן נקבע שההפשרה וההחזרה צריכים להתבצע ביום ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf+pgdשני13/01/2013
רציתי לדעת האם ניתן לעשות הזרעה בתהליך IVF+PGD כאשר ההליך לא מצליח להרות , או אשאל את שאלתי ככה , מתי ובאיזה מצב עושים הזרעה?
ומה הסיכויים בהליך זה לעומת הליך ההפריה IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ivf+pgd - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2013שלום שני
טיפול IVF נעשה באינדיקציות ברורות ,אחת מהן הן כשלון טיפולי השראת הביוץ +ההזרעות לפחות למשך תקופה של 3-6 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)