מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בשבוע 5 מרגישה כאב שורף בשדייםטליה13/01/2013
והפסיקו לי הכאבים ברחם רק מידי פעם יש לי כמו פרפורים בבטן התחתונה !מזה אומר אולי חלילה הפסיק להתפתח???? תודה שבוע טוב וחודש טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
טליה13/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשבוע 5 מרגישה כאב שורף בשדיים - תגובה
פרופ' שלמה משיח13/01/2013אלו תופעות שכיחות בהריון. ליתר בטחון תבצעי בדיקת א.ס. ותירגעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' משיח
טליה13/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום פרופ אשכנזי או משיחענבל13/01/2013
שבוע 32 והעובר עם הראש למטה.
בימים האחרונים יש לי כאבים בבטן התחתונה וגם באיזור איבר המין שהולכים ומתעצמים.
קשה לי ללכת, להתהפך במיטה, להיכנס ולצאת מהאוטו, עמידה על רגל אחת, וקושי בלהתלבש. רק בישיבה אין כאב.
יש לי עובר גדול 2.3 קילו בשבוע 32, וכבר עם הראש למטה (נמצא באחוזון 84).
מה יכול להיות הסיבה לכאבים שתיארתי? האם אני צריכה שמירת הריון? מטבעי אני קטנה.....
כמו כן האם זה יכול להזיק לעובר??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ענבל13/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום פרופ אשכנזי או משיח - תגובה
פרופ' שלמה משיח13/01/2013עליך להיפגש בדחיפות עם רופא הנשים שלך לשם בדיקה מקיפה ואבחנה. ייתכן שזה רק מה שניקרא: סימפיזיוליזה. ז. א. הרחה של פרק הסימפיזיס באגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאיםמודאגת12/01/2013
החודש היה לי שיבוש בביוץ
ביום מחזור 12
E2 827
פרגסטרון 2.44
LH 6.6
ביום 13 למחזור
E2 640
פרגסטרון 2.2
LH 3.2
כאן הרופא אמר לי להפסיק שכנראה יש שיבוש משתי הציסטות שהיו לי ביום 2 למחזור למרות שבאותו היום היה אסטרדיול קטן מ-200
ביום מחזור 27
E2 153
פרגסטרון 2.4
LH 5.4
מאחר ולא עשיתי מעקבים בין יום ה-13-27 לא ידוע אם היה ביוץ
היום יום מחזור 31 טרם הגיע הוסת
1. מאחר ויש לי רזרבה שחלתית נמוכה האם כדורים להבאת הביוץ יוצרים גם דיכוי?
מנסיון שלי עם פרוטוקולים עם גלולות היו הסבים הכי גרועים ובלי הו הכי טובים והניבו כמות יפה של ביציות בשאיבה.
2. מה מומלץ לקחת? או שעדיף להמתין למחזור לבד? זאת פעם ראשונה שיש שבוש בחיים לא היה לי המחזור שלי מאוד סדיר (28/30 יום כמו שעון)
תודה רבה על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לרופאים - תגובה
פרופ' שלמה משיח12/01/2013כדאי לבצע שוב בדיקת פרוגסטרון כדי לקבוע אם בייצת או עדיין לא. בהתאם לכך יהיה הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לרופאים
אני14/01/2013עשיתי בדיקה כמו שאמרתם לי
היום 33 יום למחזור
E2 191
פרגסטרון 1.33
LH 8.2
מה דעתכם עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום לרופאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2013המלצתי שתמתיני למחזור ותתכילי טיפול חופף לטיפול שהניב את מירב הביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לפרופ' אשכנזי
מודאגת14/01/2013השאלה אם אקבל בכלל מחזור?
זה היום היום 33 שהמחזור שלי תמי כל 28 יום
והבדיקות מראות שלא היה ביוץ בכלל החודש
חודש שעבר לקחתי מונפור 2 אמפולות ביום ותמיד אחרי גירוי שחלות יש לי שיבוש
אבל בכל מקרה תמיד בייצתי גם בחודש אחרי גירוי שחלות סביב היום ה-17/20 למחזור
ואילו החודש כלום....
האם יבוא המחזור טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתחילים טיפולי פוריות?!עדי12/01/2013
אמורה להתחיל טיפולי פוריות וככל שאני שומעת וקוראת על זה יותר אני רק מפחדת יותר... האם יש אפשרות לשאוב ביצת אחת מבלי לקחת את כל ההורמונים האלה או להפחית כמותם? אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איך מתחילים טיפולי פוריות?! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2013שלום עדי ,טיפולי פוריות אינם מתחילים בשאיבת ביציות ,בכל מקרה ישנו תהליך של בירור וטיפול בהתאם המקדימים את טיפול ההפריה החוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים להביא את המחזורשרון12/01/2013
המחזור שלי סדיר מאוד
החודש כנראה בגלל המונפור חודש שעבר
לא בטוח שהיה לי ביוץ החודש
אני צריכה להתחיל סטימולציה כשאקבל מחזור
אבל לצערי הוא לא מגיע ואני לא בהריון
בגלל רזרבה שחלתית נמוכה דיכוי לא טוב עבורי
ואני פוחדת להביא את המחזור עם כדורים
מנסיון גלולות מדכאות לי מאוד...
מה עוד אפשר לעשות בכדי להביא את המחזור?
תודה רבה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים להביא את המחזור - תגובה
פרופ' שלמה משיח12/01/2013צריך לבדוק רמת ה-E2 והפרוגסטרון בדם ולפי זה להחליט אם מספיק לתת תכשיר פרוגסטרון (כמו פרוברה או פרימולוט-נור) לקבלת המחזור, או טיפול אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול IVF ראשוןנטע12/01/2013
היי טיפול ראשון צפוי להיות מחזיקים אצבעות.חוסר פריון לא מוסבר.
שאלתי האם כדאי להחזיר עובר 1 בלבד. מה הסיכוי בהחזרה של 2 ששניים ישרדו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול IVF ראשון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2013שךום נטע
באשר למספר העוברים שרצוי להחזיר קיימת עמדת האיגוד הגניקולוגי הממליץ החזרת עובר 1 בטיפול הראשון לבחורה שטרם מלאו לה 30 שנה,בכל מקרה הרופא רשאי להפעיל שיקול דעת בהתחשב גם באיכות העוברים שהתקבלה,בקרב נשים שהרו מטיפול IVF ושהוחזר יותר מעובר אחד שיעור ההריונות המרובה עוברים יכול להגיע ל-15-20%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ששמירת הריוןלהיות אמא12/01/2013
שבת שלום!!
אז לפי בדיקות הבאטה אני בהריון, אני לא ממהרת לשמוח , עברתי שתי הפלות בשבוע 7 עקב כך שהעובר הפסיק להתפתח, אני כל כך מפחדת , שתיהיה פעם שלישית שאני לא מתפקדת כמו שצריך בעבודה, אני עובדת בשירות לקוחות טלפוני מה שדורש ממני הרבה אנרגיות. ואנשים שלא מכבדים את מי שמדבר איתם , מדובר בעבודה עם יעדים תחת לחץ, אני ובעלי תיכבר שנתיים וחצי בטיפולי פוריות והפעם אני רוצה שזה יצליח לא רוצה להיות בסביבה מלחיצה רוצה לנוח הרבה ולהיות רגועה , מה הסיכויים שאני יצליח להוציא שמירת הריון בעקבות העבר שלי עם הפלות ושאני בטיפולים אשמח לתשובה כדי שאני יוכל להתחיל לטפל בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ששמירת הריון - תגובה
פרופ' שלמה משיח12/01/2013בהחלט מומלץ במקרה כמו שלך, להיות במנוחה גופנית ונפשית. להערכתי, תוכלי לקבל אישור של בטוח לאומי לשמירת הריון בתנאי שרופאך ימלא את הטופס הדרוש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
להיות אמא12/01/2013תודה רבה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכזבה גדולה
להיות אמא13/01/2013שלום רב
לצערי הרופא שמטפל בי לא אישר לחתום על הטפסים, לא הבנתי למה?? אני כל כך מיואשת , ורוצה שהפעם זה יצליח , אוףףף למה הוא לא חתם לי על הטפסים?? כי אני לא מסכנת את העובר והוא לא אותי
אבל שתי הפחות קודמות ותמיכה יומיומית לא מספיק??? לחץ בעבודה לא מספיק? מה אני צריכה לעשות כדי שהוא יתן לי, בבקשה תעזרו לייי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהע"פ החוק את יכולה לקחת 16
טליה13/01/2013יום חופשת מחלה I V F אחרי בע"ה שהכל יהיה בסדר תוציאי עוד מחלה על שכואב הראש או כלמיני ואל תפסיקי לפנות לרוופא נשים וגם משפחה !תתחילי בשבועיים שמגיעים לך ואז תיראי אך את ממשיכה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
להיות אמא13/01/2013תודה על המענה, לצערי נגמרו לי כל ימי המחלה שלי, על טיפולים קודמים, יש חופשת מחלה מיוחדת על ivf,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזורים בשנה של 16 יום
טליה13/01/2013במידה וסימת את כל ימי המחלה אס לא מגיע לך!אלה אם כן המעסיק יסכים לתת לך במינוס כביכול מחודשים שיגיעו תיבדקי איתם או חופש ימים שלך ואם כל כך חשוב לך תישבי על חשבונך למרות שזה קשה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני12/01/2013
שלום רב
יש לי עוד מספר ימים בדיקת קולונוסקופיה.
במקביל, בעלי ואני מנסים להרות, האם זה עלול לפגוע? (הבדיקה תהיה בעצם כ-4 ימים לאחר הביוץ).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח12/01/2013לא, אין סיכוי לפגיעה בסיכויי ההריון עם קולנוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בטבורבאהבה11/01/2013
שבת שלום,
בימים האחרונים, אני סובלת מכאבים באיזור הטבור. מעין דקירות שמקשות עליי לעמוד/ לעשות פעולות מסויימות בעמידה.
לפני כשבוע וחצי, עברתי לראשונה טיפול הפרייה, ורציתי לדעת אם יש קשר בין השניים?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בטבור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/01/2013שלום,תיתכן הקרנה של כאב ,הנובע כנראה מהתגובה השחלתית שלך,במידה ותהייה החמרה בכאב פני לביקורת אולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגרסטרון בשבוע 7 וחצימאיה11/01/2013
שלום,
אני בשבוע 7 +5 ימים. אחרי הפריה. אני לוקחת כרגע תמיכת אנדומטרין יום כן יום לא - 3 פעמים ביום. הרופא לא הפסיק לי את התמיכה כי מדי כמה ימים יש לי דימום בניגוב לכמה דקות ובבדיקת אולטראסאונד האחרונה (יום שלישי) כשהוא הוציא את המכשיר היה עליו דם...
עשיתי בדיקת פרוגרסטרון אתמול ויצא - גדול מ- 190 (במכבי), כמו כן - ה- E2 יצא 8497.
ראשית - האם הערכים תקינים לשבוע?
שנית - האם לא כדאי להפסיק את התמיכה לאור הערך הגבוה של הפרוגרסטרון?
תודה רבה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגרסטרון בשבוע 7 וחצי - תגובה
פרופ' שלמה משיח11/01/2013בהחלט לא כדאי להפסיק את התמיכה. אינני מבין גם מדוע אינך לוקחת את האנדומטרין כל יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי זה מה שהפרופסור אמר לעשות...
מאיה11/01/2013תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך LHרונית11/01/2013
שלום ,
ביום 3 למחזור LH 2.1
ביום 8 למחזור LH 24, האם המשמעות שיהיה ביוץ ביממה הבאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערך LH - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/01/2013רונית עליית ה-LH מערך בסיס נמוךלכרך גבוה כל כך -פיק LH מבשרת הריון בטווח 24-28 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל F פרופ משיח אא פרופ אשכנזימיכל10/01/2013
בשבת האחרונה התחלתי טיפול בגונל F במינון 112.5(לקראת הזרעות). ביום ראשון הייתי אצל הרופא שראה זקיקים רבים קטנים (+ בדיקת דם) והורה לי להמשיך עם הגונל 4 ימים נוספים ולהגיע אליו.
המשכתי בשימוש באותו העט שהיום שמתי לב לבועת אויר קטנה והוצאת אותה לפי ההוראות. מה עוד שבהזרקה הפעם שמעתי 3 תיקתוקים ולא שניים כמו תמיד... אני תמיד עם אותו מינון ומזריקה באותה צורה (לכאורה)...
האם יש קשר בין מה שכתבתי לבין העובדה שכאילו 4 ימים ראשונים לא הספיקו...?
האם הבועת אוויר שראיתי פתאום יכולה לפגוע איך שהוא באפקט של הטיפול?
האם משהו לא בסדר במה שסיפרתי??
תודה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גונל F פרופ משיח אא פרופ אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/01/2013אין שום חריג בסיפורך והכל התנהל כמצופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות לעבור או לא?!לי10/01/2013
שלום!
שמי לי בת 24 נשואה שנה, ובמשך השנה הזאת מנסה להיכנס להיריון ללא כל הצלחה...
בביקורי אצל רופאת נשים נאמר לי כי הכל תקין, אך אני בטוחה שיש בעיה, אני בעלת חצוצרה אחת..
רציתי לדעת האם מומלץ עבורי לעבור טיפולי פוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות לעבור או לא?! - תגובה
פרופ` דוד בידר10/01/2013אם יש לך חצוצרה אחת אז לא הכל תקין ואת צריכה לפנות לטיפולי פיריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין ועובי רירית הרחםהדס10/01/2013
שלום,
בחודשים האחרונים נטלתי איקקלומין במשך שני מחזורים, אני מבייצת באופן סדיר, אי פריון על רקע בלתי מוסבר. ללא נטלתי שום תמיכה.
רירית הרחם שלי הידקקה משמעותית בחודשים בהם נטלתי איקקלומין וגם לאחר מכן. בחודש הראשון רירית 6.4 ביום הזרקת האוביטרל, בחודש השני רירית 4 מ"מ ביום הזרקת האוביטרל. אציין כי לפני הכניסה לטיפול רירית הרחם שלי הייתה יפה וחזקה, שהגיע לכ9 מ"מ ביום הביוץ.
בין שני מחזורי הטיפול נעשה מעקב בחודש אחד ללא איקק' וגם בו הרירית הייתה דקה. בחודש הזה, שבו לא נטלתי איקק, הרירית עדיין דקה (פחות מ 5 מ"מ, עם זקיק של 16).
אציין כי בחודשי הטיפול נכנסתי פעמיים להריון- הראשון נגמר בהריון כימי והשני בהריון חוץ רחמי. אני חוששת שהבעיה ב"הריונות" קשורה לרירית הדקה...
השאלה שלי- כמה זמן צפוי עד שהרירית שלי תתאושש? אין לי שום כוונה להמשיך ליטול איקקלומין לאור ההשפעות השליליות שלו עליי... האם תופעות הלוואי הן קבועות? האם עם הזמן הרירית שלי תחזור למה שהייתה פעם? האם אני יכולה לעשות משהו על מנת לעזור לה?
ביקשתי מהרופא לתת הזדמנות להזרעה על בסיס טבעי. אולם כעת, אני שוקלת לתת זמן לרירית שלי להתאושש בטרם אעשה זאת... האם יש טעם לבצע הזרעה שהתנאים מראש לא אופטימאליים (כלומר, במידה והרירית לא תגיע לעובי מינימאלי של 7 מ"מ במעמבד הביוץ)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איקקלומין ועובי רירית הרחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/01/2013שלום,בגלל האפקט המדכא על רירית הרחם,בד״כ מוסיפים לקראת סיום כדורי האיקכלומין מוסיפם תכשיר אסטרוגני על מנת לנטרל את ההשפעה הלא רצויה,בכל מקרה האפקט של האיקכלומין רברסיבילי ורירית הרחם תחזור למצבה הטרום טיפולי תוך חודשיים שלושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההסבר
הדס11/01/2013לצערי הרב הרופא שלי לא הורה ליטול את התכשיר אותו הזכרת.
האם לטעמך יש טעם לבצע החודש הזרעה טבעית בעוד שהרירית שלי עדיין פגועה מהטיפול התרופתי? כמובן, במידה והיא לא תגדל משמעותית עד למועד הזרקת האוביטרל... או שמוטב לחכות חודשיים על מנת שתתאושש?
אני מוכנה לספוג הפוגה ולא לחוות שוב תסכול מהריון שלא מתפתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שפוספסתי... האם אפשר בבקשה
הדס12/01/2013לקבל מענה לשאלה הנוספת ששאלתי לעיל...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה על ההסבר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2013ניתן בהחלט החודש לנסות הזרעה במחזור טבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרך שלי להריוןמיטלM10/01/2013
היי כולן/כולם,
שמי מיטל אני בת 34.5 ובהריון (חודש שישי).
חשוב לי לספר את הסיפור שלי על מנת שזוגות אחרים לא יעברו את מה שעבר עלנו.
בעלי ואני נשואים עוד מעט 4 שנים ומתוכם מנסים להכנס להריון, אחרי חצי שנה נשואים החלטנו ללכת לבדיקות פוריות, הגיל גם עושה את שלו...
עשינו את כל הבדיקות האפשריות, אך התוצאות כמובן הראו שאין שום בעיה...
לאחר התעקשות שלי בעלי הסכים להפגש עם רופא מומחה באופן פרטי, לא הציין את שמו, אך כן הציין שהוא מנהל במחלקת IVF בבית חולים ...
לדבריו לא היו שום בעיות ואני יכולה להכנס להריון בקלות, לדעתו הסיבה שלא נכנסתי להריון כי אני הסטרית ולחוצה...
לבסוף הוא החליט לקבל אותנו בבית חולים שבו הוא מנהל, שם עברתי 4 הזרעות ו3 הפריות, כל הפרייה יותר חזקה וקשה מהשניה וכל שאיבה של ביציות יש יותר מ-10, וזה אומר שאין בעיה בייצור בייציות. אך כל זה היה לשווא לא נקלטתי. חשוב לציין כי עברתי מרופא לרופא שני וכולם טענו כי אין לי שום בעיה להכנס להריון.
החלטנו, משנה מקום משנה מזל, וכך עשינו עברנו לבית חולים אחר שם עברתי הפרייה אחת מאד קשה, שהתרופות גרמו לשחלות שלי לגדול למצב של סכנת חיים, גם שם בשאיבה הוציאו 16 בייציות והחזירו 4 אך לצענו לא נקלטנו.
שוחחתי עם בעלי והגענו להחלטה שאנחנו מפסיקים כי לא שווה לסכן את חיי... הייתי חצי שנה בלי טיפולים, התחלתי לטפל בעצמי, התעמלתי, ירדתי במשקל והשקענו בזוגיות.
ואז התחיל לבעבע בנו הנס, ביום שבת אחד הלכתי לחברה ליום הולדת של בנה, באותה יום הולדת ישבה המטפלת של בנה הקטן. המטפלת באה אלי ואמרה לי: "אין לך ילדים, נכון?" אמרתי שעדיין לא, המטפלת אמרה: "אם אני אומרת לך בעוד שנה בדיוק את פה עם ילד" אמרתי לה שאני לא מאמינה (דיי איבדתי את האמונה בהריון) היא נתנה לי טלפון של פרפ' רונאל מנהל מח' IVF באסף הרופא. התייעצתי עם בעלי ולא כל כך רציתי לחזור לטיפולים, סיפרתי לאמי והיא חשבה שאנו חייבים ללכת, הוצאתי את התיקים שלי משני בתי החולים שבהם ביצאתי את הטיפולים והלכתי... פרפ' רונאל קיבל אותנו בחיוך ובזרועות פתוחות... ישב קרא את התיק ומייד עלה על הבעיה שלנו... הגוף שלי מייצר המון בייציות אך הם חלשות מאד.. לכן הוחלט שהתחיל טיפול קצת אחר ושונה, רמת התרופות לא היתה גבוה ואת השאיבה וההחזרה עשיתי באסף הרופא.
ראשית חשוב לי לציין את הצוות המדהים בבית חולים אסף הרופא.
בנוסף נקלטתי להריון באותו טיפול ראשון ובודד אצל פרפ' רונאל, שאלוהים יברך אותו..
אני ממליצה לכל אחת ואחד שקוראים את זה לכו אליו הוא אדם מופלא...
תאריך הלידה המשוער של בני הוא ביום ההולדת של בנה של חברתי...
בנות המלצה קטנה ממני, אל תפחדו לדבר על הרגשות הפחדים והתחושות שלכן זה לא תקופה קלה בטח אם שומרים הכל בבטן אח"כ אין מקום לתינוק ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה על השיתוף!
מיכל10/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)