מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטות מוגדלות הגדולה עם ליבה שומניתפרופ` אברהם קוטן28/05/2010
שלום לבני בן ה-3 כבר כשלושה חודשים בלטות לימפה מוגדלות לאחר בירור בבדיקות דם יצא שהוא עבר את מחלת הנשיקה עשינו גם אולטרסאונד שיצא בלוטות מוגדלות הגדולה 32מ"מ עם ליבה שומנית וסקולריזציה מרכזית השאלה שלי היא כמה זמן אחרי מחלת הנשיקה הבלוטות ירדו ואם צריך לעשות עוד בדיקות נספות תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן29/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=155 id=link]חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CIN3gal27/05/2010
האם יתכן מצב בו CIN3 חוזר חודש אחרי ניתוח? השוליים בניתוח יצאו נקיים.
תודה על המענה וסוף שבוע מהנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן28/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=257 id=link]סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור דניאלה כץסיגלית27/05/2010
סרקומה בלב - נעשתה בדיקת MRI לב כחודש לאחר הניתוח ביוני תבוצע בדיקה נוספת לגבי האקו TEE הוא בוצע פעמיים לאתר הניתוח על ידי הקרדיולוג שלה לצערי היום היא בטיפול נמרץ כנראה תגובה אלרגית לכימוטרפיה גמזר וטוקסטר פגיעה בנשימה ירידה בסיטאורציה שלה המצב נראה יציב מטופלת בסטירואידים ואנטביוטיקות שונות מיכוון שלא ברור האם זו אלרגיה או זיהום התרביות בסדר הספירה תקינה האם MRI של הלב מספיק כדי לתת תשובה האם הרקמה נקייה ברמה המיקרוסקופית או שעדיין מומלץ לבצע הקרנות תודה סיגלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנה ללב היא טיפול נדיר
ד''ר דניאלה כץ28/05/2010מיקרוסקופי זה כל מה שניתן לראות רק עם מיקרוסקופ. לא ב MRI ולא ב TEE או CT, ניתן לראות משהוא מקרוסקופי.
עם השתלשלות אירועים כזו ניתן להבין את ההיסוס בהמשך כמוטרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים של מרקריםדליה27/05/2010
שלום
ברצוני לברר האם ערכים גבוהים של מרקרים מעידים על סרטן? (מדובר באישה שלא נוטלת כלל תרופות ). האם גם דלקת עלולה להעלות את הערכים שלהם?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים גבוהים של סמני סרטן (מרקרים)
פרופ` אברהם קוטן27/05/2010לא בהכרח - ישנם מצבים שאינם ממאירים בהם עלולה לךהיות עלית סמנים. לכן אין הצדקה לבצע הבדיקה ללא אינדיקציה קלינית מתאימה. אם בכ"ז בוצעה בדיקת סמנים והתוצאות מאד פתולוגיות - אין מנוס מלבצע בדיקות עזר שונות, כגון צילומים, אנדוסקופיות וכ"ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הערכים הללו אומרים - מודאגתמאיר26/05/2010
CA 19-9 בדיקת הדם היא 16.2
CEA תוצאה -1.30
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמנים
פרופ` אברהם קוטן26/05/2010כערכים בפני עצמם: תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייתומר25/05/2010
מה יעזור לי רופא אאג''?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
תומר25/05/2010מה זה אומר? איך זה מתבטא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא א.א.ג
ד''ר דניאלה כץ26/05/2010מתנצלת התשובה הקודמת כוונה לשאלה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור דניאלה כץסיגלית25/05/2010
בהמשך לתשובתך בקשר להדמיית סרקומה לבבית עלי לציין שבוצע אתמול אקו TEEוהתשובה שאין עדות למחלה האם יש צורך לעשות גם MRI של הלב איזו בדיקה מדוייקת יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI קל יותר להשוות
ד''ר דניאלה כץ25/05/2010שלום סיגלית,
מאד מעודד!
מכל ההדמיות נשמע שאין מחלה שארית מקרוסקופית והייתי עוצרת כאן בסדרת ההדמיות. הסיבה היחידה בכל זאת לבקש MRI היא ש TEE הינה בדיקה שתלויה במבצע וקשה למי שאינו מבצע את הבדיקה להשוות בין הבדיקות על ציר הזמן. MRI ניתן להשוות לבדיקות קודמות או עתידיות..
האם עשו MRI אחרי הניתוח?
בברכה,
דר' דניאלה כץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדמייהסיגלית25/05/2010
מה ההבדל בין CT חזה עם וללא חומר ניגודי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל שאלה של מה שמחפשים
ד''ר דניאלה כץ25/05/2010חומר ניגוד מדגים כלי דם. גידול בד"כ עתיר כ"ד ולכן להדגמת גידול בד"כ מבקשים עם חומר ניגוד. מאידך הלב הוא כ"ד עם קיבול גדול של חומר ניגוד. חומר ניגוד בעליה עשוי למסך נוכחות גידול שגם הוא נצבע עם חומר ניגוד.
סיבה להוסיף חומר ניגוד בחזה לשלול למשל גרורות בריאות
בברכה,
דר' כץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשי25/05/2010
שלום
ברצוני לדעת האם החומר שסוגרים איתו חורים בקירות (שפכטל) מסרטן?
ועוד שאלה באותו נושא
הקיר שלי כולו מרוח שפכטל ולא צבעתי את הקיר לאחר מכן האם עצם זה שבכל הקיר יש כמות גדולה של שפכטל מסרטנת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן25/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=258 id=link]תאונת עבודה, רפואה תעסוקתית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב!תומר25/05/2010
היי מזה כמה חודשיים כבר מעל לשנה אולי יש לי מין בלוטה דיי גדולה בעורך למעלה, אני בן 18 ואני פוחד מאוד שזה סרטן בצוואר או בראש אלב עשיתי בדיקות דם והכול יצא תקין ונרמלי בבדיקות דם רואםי גם ששי סרטן כלשהו רואים בבדיקות דם את זה?
מה תאה מציעה לי לעשות? כי אמא שלי לפי מישושה אמרה שזה עצם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה
פרופ` אברהם קוטן25/05/2010עליך להיבדק ע"י רופא א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי טיהילי25/05/2010
אשה עם הישנות סרטן שחלות/רחם. עברה סי טי והחלט על טיפול כימוטרפי מקוצר. הטיפול נגמר והחלט על סיטי נוסף לבירור ההמשך. האם ריבוי הסיטי אינו מסוכן? כ- 3 חודשים בין הסי טי הראשון לשני. האם לא ניתן להיסתפק במרקרים שאכן ירדו לנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מסוכן אלא נחוץ למעקב
ד''ר דניאלה כץ25/05/2010מעקב CT אחת ל3 חודשים או במיקרים מסוימים אפילו כעבור 6 שבועות הוא שיגרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Epithelioid LMS - ד"ר דניאלה כץאסטל בר נס24/05/2010
ד"ר דניאלה כץ שלום,
לפניי כ-4 חודשים נתגלה אצלי Epithelioid LMS לאחר כריתת רחם לפרוסקופית.
ד"ר רוברט בנג'מין מבית חולים אנדרסון המליץ ליצור איתך קשר לגביי המקרה שלי על מנת לקבל את עזרתך בהמשך הטיפול.
אשמח אם תוכלי ליידע אותי כיצד ניתן לפנות אלייך.
תודה מראש,
אסטל בר נס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכתוב לכתובת המייל
ד''ר דניאלה כץ25/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטלקויות לאחר הסרת גידול בקיבהרמי24/05/2010
שלום,
לפני כשנה וחצי עבר אבי (בן 73) ניתוח להרחקת גידול סרטני מקיבתו (אדנוקרצינומה). לימפה נגועה . ללא גרורות באיברים אחרים. טיפול משלים לפי פרוטוקול מקדונלד. הרגיש מצויין והסתדר יפה עם מנות אוכל קרובות לעיתים קרובות.
לאחרונה אושפז עם חסימת מעי קלה שהתבטאה בהקאות וכאבי בטן של יום בעקבות הצטלקות באיזור הניתוח (לדברי הרופאים) – נעשה רק צילום. הסתדר ללא טיפול.
לפני שבוע שוב חווה יום של מעט הקאות וכאבי בטן.
מיועד כמובן לסיטי בקרוב ולגסטרו וקולונו.
כמובן שאנו חוששים מחזרת המחלה.
האם התופעות שתארתי אופייניות להצטלקות ועשויות לקרות רק לאחר כשנה פלוס ?
האם פירוש הדבר כי הוא עלול לסבול מתופעות אלו כעת באופן תדיר והאם ניתן לעשות משהו כדי להקל ? האם ניתן יהיה לראות הצטלקויות אלו בסיטי ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקויות
פרופ` אברהם קוטן24/05/2010המונח הנכון יותר הוא הידבקויות. אבל יש לבצע בירור יסודי ולוודא שלא מדובר בחזרת מחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור דניאלה כץסיגלית24/05/2010
היי סיגלית בקשר לסרקומה בעליה השמאלית של הלב,1.סוג הסרקומה לא ברור גם לאחר שליחת ביופסיה לבוסטון ממהירות מאוד גבוהה הניתוח בוצע בחודש ינואר לא ברור האם השוליים ניקיים גם בגלל מיקומו של הגידול בנוסף ההבחנה הריאשונית הייתה של מיקסומה גודלו חמישה סמ נעשו מספר הדמיות וכולן נקיות PT CT ל CT חזה MRI של הלב לאחר שלושה מחזורים בטיפול בגמזר וטקסוטר בטיפול האחרון חטפה זיהום והוחלט להפסיק את הכימוטרפיה האם שלושה מחזורים מספיקים [סהכ שישה טיפולים] האם לדעתך יש צורך להמשיך בטיפול כימוטרפי ולהחליף את סוג החומר נאמר לנו שחומר אחר עלול לפגוע בתפוקת הלב האם לבצע הקרנות באיזה סוג של קרן והאם כדאי לבצע אותן באחד המרכזים בעולם המתמחים בסרקומה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתמקד בכימוטרפיה
ד''ר דניאלה כץ25/05/2010סוג הטיפול הכימוטרפי והמינון תלויים בגיל, במחלות הרקע ובמצב התפקודי הכללי של החולה. לכן קשה לי מכאן להמליץ על טיפול שהוא אגרסיבי ובהגדרה קשה (כמו אדריאמיצין ואיפוספמיד).
בהנחה שאמך צעירה מגיל 65 ובריאה יש צורך להתמקד בטיפול הכימוטרפי מהסיבות שפרטתי בתושבתי הקודמת.
מה הביא להפסקת הטיפול בגמזר וטקסול-זיהום? האם היתה רעילות ריאתית מהכמוטרפיה או רק זיהום. האם זיהום חיידקי? בד"כ זו לא בהכרח סיבה להפסקת טיפול. אם חשוב למנוע זיהום ניתן לתת אנטיביוטיקה מניעתית אחרי הכמו' או לנתר צמוד יותר את הספירות אני מניחה שהיא קיבלה אחרי כל טיפול זרקיות להעלאת הספירות (נאופוגן, נאולסטה).
אני מכוונת שלהקרנה גם כן רעילות לבבית.
בשלב זה דחוף יותר למקסם את הכמוטרפיה שמטפלת במחלה המיקרוסקופית המרוחקת (שאינה נראית בהדמיות שהזכרת) ומטפלת גם במחלה המקומית בלב.
ההסתייגות היחידה בהמלצתי היא שאנני מכירה את החולה ואת הפרטים הקשורים לשיקולי הפסקת הכמוטרפיה.
עדיף להתיעץ עם מומחי קרינה אם בכל זאת בוחרים באפיק טיפול זה.
בברכה,
דר' דניאלה כץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירופי מקרים? ובדיקות דםסיון23/05/2010
שלום,
אני בת 27.
1. אובחן אצלי מצב טרום סרטני בצוואר הרחם (CIN2) ואצל אחותי (בת 37) אובחן סרטן צוואר הרחם - האם יש קשר בין המקרים או צירוף מקרים עצוב?
2. כמו כן אובחן אצלי (בסמיכות אירועים קרובה) סרטן בלוטת התריס - האם יש קשר בין זה למצב הטרום סרטני שאובחן לי בצוואר הרחם - או שוב צירוף מקרים????
3.בבדיקות דם נמצא אצלי 50.5% לימפוציטים (בבדיקה לפני כחצי שנה נמצא 45.2%) ו- ערך אבסולוטי (#) של 3.85 לימפוציטים (בבדיקה לפני כחצי שנה - 2.69). כמו כן - הניטרופלים: 41.1% (לפני כחצי שנה: 44.5%) ואבסולוטי 3.13 (לפני כחצי שנה 2.65). ספירת תאי דם לבנים: 7.6 (לפני כחצי שנה 6). האם עליי לדאוג מכך שאחוז הלימפוצטים שלי עלו עוד בהשוואה לפעם קודמת - שגם היא כבר הייתה מחוץ לנורמה???? וכן מכך - שהניטרופילים שלי ירדו בהשוואה ללפני חצי שנה - ושהם קרובים לגבול התחתון של הנורמה??? שמעתי על לוקמיה כרונית ולאור העבר ה"סרטני" שלי אני מודאגת מכל בדיקה חריגה.....
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירופי מקרים
פרופ` אברהם קוטן25/05/20101. אין קשר בין סרטן בלוטת התריס ל-CIN2 או לסרטן צוואר הרחם
2. לסרטן צוואר הרחם ישנם גורמי סיכון מוכרים ושכיחים. מקרים משפחתיים הינם תופעה נדירה ביותר
3. ספירות הדם כלל לא מעידות על לויקמיה או פתולוגיה רצינית אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)