מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרומת טסיות דםדנה27/04/2010
שלום,
אני בת 33, שוקלת 47 ק"ג. קראתי שניתן לתרום טסיות דם מעל משקל 50 ק"ג. מדוע אסור לתרום מתחת למשקל זה? האם בכל זאת אוכל לתרום מעצם היותי קרובה למשקל זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת טסיות
ד''ר יוסף ברנר28/04/2010נא להפנות שאלה זו לפורום של המטולוגיה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורות בסרטן הפהאופיר27/04/2010
שלום.
אימי אמורה לעבור ניתוח בקרוב עקב חזרה של גידול בחלל הפה, בפעם השלישית.
עד כה היא נותחה בכל פעם להוצאת הגידול ולא היו גרורות כלשהן.
גם לפני חצי שנה בבדיקת הPET-CT לא נמצאו ממצאים מעבר לאזור הכריתה.
מהתוצאות של הPET היום אנו מאד מבוהלים ומבולבלים ואשמח לכל הסבר או משמעות הטיפול וסיכויי ההחלמה.
רשום שיש פיזור גרורתי נודלי בקשרים קטנים בצואר התחתון, פיזור גרורתי בריאות משני הצדדים ובפלאורה התחתונה והקרוס של הסרעפת מימין.
מה המשמעויות של כל זה כפי שציינתי, מבחינת הטיפול הצפוי והאם ניתן לטפל זאת באופן מוצלח?
תודה רבה ובריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בעצמות
ד''ר יוסף ברנר28/04/2010בדיקת ה PET מציינת שהמחלה התפשטה מעבר לחלל הפה, אל הצוואר והריאות. לכן טיפול מקומי כמו ניתוח או הקרנות אינם מתאימים. צריכה לקבל טיפול מערכתי, סיסטמי בכימותרפיה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CEAגרימד27/04/2010
שלום, האם יכול ליהות שכריתת כיס מרה ,בגלל בעיה דלקתית, יכולה להשפיע על תוצאה של
4,7 ב-CEA ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CEA
ד''ר יוסף ברנר28/04/2010מדובר בערכים גבוליים של CEA. הנורמה זה עד 5.0. לכן תהליך דלקתי יכול לגרום לערך כזה. גם עישון. צריך לעקוב בחודשים הבאים על ערכי הבדיקה ולשקול המשך ברור ו/או טיפול לפי תוצאות בדיקות אלה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת pet ctיוליה27/04/2010
שלום, נשלחתי לעשות בדיקת pet ct בעקבות מלנומה שהייתה לי ברגל (הוציאו לי אותה בנובמבר 09). אני בת 25.
להלן התוצאות שלא מובנות לי (הבדיקה מ- 21/4/10):
חזה: מודגמת קליטה מוגברת בשני תהליכים היפודנסיים בכניסה למדיאסטינום הקדמי העליון בגודל מקסימלי של 1.6 ס"מ ו- HU נוזלי צלול. בתי השחי ושאר קבוצות דופנות בית החזה שמורים. הראות נקיות. שערי הראות חופשיים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.
אשמח לדעת מה זה אומר. יש לי תור לרופא רק בעוד שבועיים.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בריאות
ד''ר יוסף ברנר28/04/2010לפי הבנתי מדובר בשני ממצאים בריאה קרוב לוודאי ציסטות עם נוזל בתוכן. צריך ייעוץ של רנטגנולוג לאשר פיענוח זה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
יוליה28/04/2010מה זה אומר בדיוק? זה שפיר או ממאיר? יש צורך להוציא את זה? ממה זה נגרם בעצם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת את התשובה המלאה - אודה לתגובה
ורד29/04/2010ד"ר נכבד,
להלן ממצאי בדיקת PET/CT מתאריך 21/04/10. הבדיקה בוצעה מהקודקוד עד לכפות הרגליים.
סיבת ההפניה: מלנומה. אין לפנינו בדיקות קודמות להשוואה.
בדיקת CT דיאגנוסטי בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי.
תיאור ממצאים:
מח: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG.
חדרים, חריצים וציסטרנות בגודל תקין. ללא ממצא מוקדי פרנכימתי.
צוואר: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG.
אברי הצוואר שמורים.
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות.
חזה: מודגמת קליטה מוגברת בשני תהליכים היפודנסיים בכניסה למדיאסטינום הקדמי העליון בגודל מקסימלי של 1.6 ס"מ ו- HU נוזלי צלול.
בתי השחי ושאר קבוצות דופנות בית החזה שמורים.
הראות נקיות. שערי הראות חופשיים.
אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.
בטן ואגן: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG.
הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד.
טחול לב ואדרנלים תקינים. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס.
רטרופריטונאום חופשי מבלוטות.
אין עדות לבלוטות מוגדלות לאורך כלי הכסל או האובטורטורים.
אין עדות לבלוטות מוגדלות במפשעות.
עצמות: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG.
ללא עדות לתהליך הרסני.
סיכום: ממצא כמתואר במדיאסטינום העליון. נחוצה השוואה עם US.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפט
ד''ר יוסף ברנר02/05/2010אם הרנטגנולוג חושב שזה ציסטות אז צריך רק מעקב, בכל מקרה אחר צריך לנסות ולהשיג רקמה בביופסיה מהממצאים בריאות, או לחזור על פט כל 2-3 חודשים.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי גוד בראיה אצל אחרגינה27/04/2010
ברצוני לדעת במקצת פרטים על אחי, לפני יותר משנה אחי עבר ניתוח אחרי בריתת במעי הגס היה חולה סרטן ועבר כימוטראפיה, לאחרונה במעקב שנאלץ לעשות מידי תקופה התגלו אצלו גוש בריאה ממה שאני הצלחתי לקרוא אחרי מיפוי של PET היה כתוב FIS-FDG הופגמה קשרית בקוטר 14.5ממ עם קליטה מוגברת של SUV 6. באגן בעמידה פריקת מקולית הודגם גוש מסביב לסיכה ניתוחית עם קליטת יתר של FDG (5.4(
אני מאוד בלחץ ממצבו הגעתי במיוחד מחו"ל בדרך כלל אני גרה באוסטראליה והרבה שנים היינו מנותקיםץ אני די חוששת מהבאות אשמח מאוד באם תוכל להאיר במקצת על הנעשה כמובן שאני מתעננינת ללא ידיעתוץ
הוא בקשר עם המטפל שלו אך אני רוצה לדעת מצידי יותר.
תודה על כל ידע ועזרה שתוכל להגיש תודה
חפשו בפורום זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בפט
ד''ר יוסף ברנר28/04/2010ההודעה מאד לא ברורה. בכל זאת, לפי מה שניתן להבין ממנה מדובר בחשד להישנות המחלה גם בריאה וגם באזור הניתוח באגן
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורות של סרטן לבלב בכבדמיבר26/04/2010
שלום רב,
רציתי לדעת האם ההיפרתרמיה יכולה לעזור כאשר דובר בגרורות של סרטן הלבלב שהתפשטו לכבד וכאשר התפשטה צהבת בדרגה 6.
תודה מראש לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרתרמיה
ד''ר יוסף ברנר28/04/2010ממחקרים רפואיים ומנסיוני האישי, ניתן לעזור עם היפרתרמיה לחלק מהחולים עם סרטן לבלב גרורתי
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת 0.02 PSA 3 שבועות לאחר כריתהדני26/04/2010
ד"ר נכבד.
בתאריך 02/04/10 בצעתי כריתה ראדיקאלית של בלוטת הערמונית עקב כך שהתגלה בה סרטן.
התשובה הפתלוגית לאחר הכריתה היתה טובה מאוד.
לפני יומיים כלומר 3 שבועות אחרי הניתוח בצעתי בדיקת PSA והתוצאה היא 0.02 (הבדיקה בוצעה פעמיים)
האם יש מקום לדאגה?, האם רמת ה PSA אמורה לרדת ?
אני מצרף את הבדיקה הפתלוגית שאחרי הניתוח.
בתודה הראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר כריתת ערמונית
פרופ` אברהם קוטן26/04/2010הדו"ח הפתולוגי מעיד כי הסיכוי לריפוי מצויין. בדיקת ה-PSA טובה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה
דני27/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPSA
ד''ר יוסף ברנר28/04/2010זוהי רמה תקינה וסבירה. למרות כריתה מלאה ניתן למצוא רמות נמוכות של PSA בדם. המעקב אחרי ה PSA לאחר הניתוח הוא חשוב. ה PSA יכול לרדת ל 0 או להשאר ברמה הנוכחית. עליה ב PSA במספר בדיקות עוקבות היא האינדיקציה להישנות המחלה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הלבלבאלה26/04/2010
שלום,
לאימי מצאו כתם על הלבלב באולטראסאונד. אין לה מרקרים לסרטן הלבלב בדם. ביצעו לה ביופסיה ואמרו כי מדובר בסרטן על הלבלב ולא של הלבלב.
מה הכוונה? מה מקור הסרטן?
עכשיו שוקלים להכניס אותה לניתוח לכריתה של חלק מהלבלב ושל כיס המרה. מה הקשר? האם הם קרובים אנטומית?
מחיפושים שלי על סרטן הלבלב לא מצאתי שיש דבר כזה סרטן על הלבלב?
עליי לומר שהיה לה בעבר (בערך שמונה שנים) סרטן בבלוטת התריס והיא עברה כריתה של כל הבלוטה.
אני ממש מודאגת ואודה לכל פיסת אינפורמציה שתוכלו לתת לי.
תודה
אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש באזור הלבלב
פרופ` אברהם קוטן26/04/2010רצוי לקבל את הדו"ח הפתולוגי המדויק על מנת לענות על שאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יפול משולב של ERBITUX+CPT11א26/04/2010
רופא נכבד,
לאשתי (בת 76) סרטן במעי הגס גרורותי. אמורה לקבל טיפול משולב של ERBITUX+CPT11 אם היא תמצא מתאימה באיתור שלילת מוטציות גנטיות. מה זה אומר? במידה ותימצא לא מתאימה – מה האלטרנטיבה שלנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארביטוקס
ד''ר יוסף ברנר26/04/2010אם אינה מתאימה לארביטוקס תקבל כימותרפיה בלבד או כימותרפיה בשילוב עם תרופה ביולוגית אחרת כמו אבסטין.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לפרופ' קוטןליאורה25/04/2010
שלום רב,
אודה על עזרתך במענה לשאלות הבאות:
אני סובלת מסרטן שד גרורתי ומטופלת ברמבם.
א. מדוע בארץ לא מרחיקים את הגידול הראשוני? אני קוראת כי בארה"ב פעמים רבות כן נעשה ניתוח להרחקת הגידול הראשוני, גם בנוכחות גרורות. מבינה שקיים בנושא זה ויכוח ער בקרב האונקולוגים וחוקרי הסרטן, כאשר חוקרי הסרטן , דווקא בעד ניתוח. אודה על עמדתך בנושא.
ב. אני סובלת מגרורות לבית החזה, עצמות וכבד ומטופלת בטיפול הורמונלי. מבין הרופאים שראיתי איש לא הציע לי משהו אחר. לעומת זאת אני קוראת כי בארצות הברית נהוג פעמים רבות לתת תחילה טיפול כימי לצימצום המחלה ואחרי כן טיפול הורמונלי. האם אין בכך הגיון, כדי לשמור לאורך זמן ממושך יותר על אי התקדמות המחלה?
אודה על חוות דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן כליה
פרופ` אברהם קוטן26/04/2010גם בארץ, כולל בחיפה, כורתים הכליה, אך לא בכל המקרים.
באשר למקרה הפרטני שלך: אבקשך להתקשר למזכירתי, עו"ד אלינור בכר, אשר תקבע לך מועד לפגישה אתי ברמב"ם (אינני מקיים פרקטיקה פרטית).
הטלפון שלה: 048543003* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות בתגובה
ליאורה26/04/2010פרופ' קוטן שלום,
אני חוששת שנתת לי מענה המיועד למישהי אחרת.
אודה על התייחסות לשאלות שלי.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת שד בנוכחות גרורות
פרופ` אברהם קוטן26/04/20101. אין הצדקה לכריתת שד בנוכחות פיזור גרורתי נרחב, ואין על כך ויכוח. הויכוח הוא לגבי אותם מקרים עם פיזור גרורתי מוגבל וקצב מחלה איטי אן כאשר הגדיול בשד מכוער, מפריש או גורם כאבים בלתי נסבלים
2. אם הרצפטורים להורמונים חיוביים והגרורות מגיבות להם - טיפול הבחירה הוא הורמונים ונותנים כימותרפיה אם הגרורות לא מגיבות להורמונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן כליותלאה25/04/2010
בעלי חלה לםני שנה בסרטן כליות הוצאה לו כליה יש לו גרורה בראש שטופלה בגמוניף עכשיו גילו לו גרורות בראות בכבד ויש לו כאבע גב חזקים המליצו לנו על אם אר אי בעצמות מה הטיפול הכי טו למנוע את הגרורות ומה השיכוי להחלים ולחיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן כליות
ד''ר יוסף ברנר25/04/2010הטיפול בסרטן כליות גרורתי הוא בתרופות ביולוגיות כמו סוטנט ונקסבר.
הטיפול מסוגל לעכב את המחלה אך אינו מרפא אותה לחלוטין.
צריך לפנות לאונקולוג המטפל כדי שיראה אם סוג הגידול מתאים לתרופות שציינתי ולקבל ממנו מרשם והוראות
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוטנט-תופעות לוואישירה24/04/2010
שלום,
אבי בן ה-55 נוטל "סוטנט" מזה כבר 3 חודשים(הרופאה המליצה ליטול את התרופה במשך חצי שנה)
נודע לי שלתרופה זו יש המון תופעות לוואי.
אבי סובל מהקאות ובעיקר מכאבי רגליים-דבר שמקשה עליו ללכת.
האם יש דרך להקל על כאבים אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי לסוטנט
פרופ` אברהם קוטן24/04/2010אם התרופה פעילה והמחלה בנסיגה, רצוי להמשיך אך לקבל מהאונקולוג תרופות להקלת הסימפטומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפהחנה24/04/2010
בבדיקת CT שעשיתי בגלל שבועיים של כאבי בטן חריפים +שילשולים (כבר חודש שאין לי יותר כאבי בטן)
הכל יצא תקין מלבד
בלוטות גסטרו הפטיות קטנות עד 5מ"מ
בנוסף מודגמות מספר קשריות לימפה בשורש המזנטריום בבטן האמצעית עד קוטר 0.9 ס"מ,
בזמן שכאבה הבטן עשיתי בדיקת דם הכל יצא תקין מלבד:
IGM שיצא313
התור לגסטרו בעוד שבועיים, ואני חרדה מאוד, מה פרוש התוצאות האלו?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
פרופ` אברהם קוטן24/04/2010הבלוטות הן בגודל תקיםלחלוטין.
באשר לאימונוגלובולין IGM אנא היוועצי בגסטרואנטרולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה נרגעתי
חנה24/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח סיטירונית24/04/2010
שלום,
לפני 4 חודשים עברתי ניתוחלהוצאת גידול באגן וברקטום ולאחר מכן הקרנות.
בסיטי שביצעתי לפני מספר ימים נתגלו הממצאים הבאים:בלוטות רבות מעט מרובות מהרגיל ברטרופריטונאום, הסננה של השומן התוך בטני בבטן התחתונה. מעט נוזל פרסקראלי.
אודה לך אם תסביר לי את הממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות בבטן
ד''ר יוסף ברנר24/04/2010הממצאים ב סי טי חשודים לפיזור המחלה בבטן. ממליץ על בדיקת PET-CT ובדיקת סמני גידול כדי לאשר או לשלול פיזור כזה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצאים ב-CT
פרופ` אברהם קוטן24/04/2010מדובר בשינויים שעשויים להיות משניים לניתוח ולהקרנות, אך מחייבים בירור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן מעי גרורתי-לפרופ' ברנרב24/04/2010
פרופ' ברנר שלום,
אימי בת 65 אובחנה לפני כשבועיים בסרטן המעי עם גרורות מרובות בכבד. עברה לפני שבוע ניתוח להוצאת הגידול מהמעי היות שהיתה סכנה לחסימת מעיים.
מפגישה ראשונה אצל אונקולוג עולה כי אין המדובר בסרטן מעי רגיל אלא סרטן אלים בהרבה והתפתחות הגרורות בכבד היא ממש מדאיגה (בהבדל של חודש בלבד בין בדיקת סי טי לבדיקת פט סיטי היתה התפשטות משמעותית וממש מפחידה!).
כרגע, אנו בהמתנה של שבועיים גם על מנת שאימי שתנסה להחלים מהניתוח וגם על מנת שיגיעו ממצאי הבדיקה הפתולוגית של הגידול + בדיקה נוספת מיוחדת בחברת אונקוטסט לצורך בירור למה רגיש סוג הגידול הזה על מנת למצוא את הטיפול הכימותרפי שיוכל לעזור (אם בכלל..בתקווה שיש כזה!!).
העניין הוא שאני מרגישה שבשלב זה מן הראוי שנתחיל טיפול טבעי כלשהו - תוספי תזונה או משהו טבעי אחר שיוכל לחזק את המערכות של אימי שנראה כי מיום ליום נחלשות יותר ויותר וגם הירידה במשקל לא מפסיקה (במיוחד שעתה לאחר הניתוח אין ביכולתה כמעט לאכול כלום).
הייתי מאוד מעוניינת לקבל המלצה כלשהי לתחילת טיפול טבעי כלשהו שיוכל לסייע בתקופה של השבועיים האלו שאנחנו ממתינים וגם יוכל להכין את הגוף לקראת הכימותרפיה.
אודה מאוד להפניה כלשהי לטיפול טבעי/מטפל וכן לקבלת תגובה כלשהי על המצב המתואר
בתודה רבה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן מעי גס גרורתי
ד''ר יוסף ברנר24/04/2010הייתי ממליץ לך על ייעוץ מקצועי בנושא זה. תוספי מזון העשויים להועיל בסרטן מעי גס גרורתי הם בין השאר: ארטימיסיה, חומצה אלפה ליפואית, קורקומין ותה ירוק.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)