מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דוקטור דניאלה כץסיגלית09/06/2010
היי סיגלית בקשר לסרקומה בעלייה השמאלית אימי עברה IMR של הלב ולצערי יש ממצא שאינו ברור אבקש את עזרתך ועצתך .בדופן האחורית תחתונה של ה-LA מודגם עיבוי הדופן. היפראינטנסי בT2.בנוסף ישממצא PEDUNCULATEDזעיר בגודל 5ממ על גבעול הבולט לתוך העליה מהדופן האחורית אינפריורית[צמוד לשורש המסם המיטרלי] התהליך לא הודגם בIMR קודם האות שלו בT2מעט היפראינטנסי -כמו דופן העלייה המעובה הצמודה לו.ככ יש רושם להאדרהשל המוקד הנל לאחר הזרקת גדוליניום הממצא מודגם במנחים שונים. בהבחנה מבדלת RECURRENCE.אך מכיוון שהוא קטן מידי להערכה לא ניתן לשלול גם טרומבוס [אם כי לא מתאים לרטומבוס מבחינת האדרה] ממצא נוסף בולט לתוך LAליד מוצא וריד פולמונרי ימני תחתון הממצא הזה היפואינטנסי יותר בT1.לא ברור אם עובר האדרה-ולא מופיע בכל הסדרות ,לא ניתן לשלול טרומבוס זעיר.לסיכום ממצא פוליפואיד זעיר המתלבט ל-LAכמתואר . קטן מידי לאפיון . אך לא ניתן לשלול RECURRENCE ניתן לשקול TEEשידגים טוב יותר את התהליך קרוב לוושט ויאפשרעתיד מעקב מדוייק יותר אם גדל או [רזולוזציה יותר גבוהה מ-MRI בימקום זה ].דיברתי עם הרופא שמבצע את האקו TEE הוא אמר שלדעתו MRI יותר מדוייק אגב בוצע אקו TEE לפני שבועיים ולא היו ממצאים האם לדעתך הגידול חזר איזו בדיקה את ממליצה לבצע על מנת לדעת האם זה לרטומבוס או חזרה של הגידול תודה סיגלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה בצנתור
ד''ר דניאלה כץ09/06/2010שלום סיגלית,
מהתיאור אני מבינה שיש שני ממצאים חדשים האחד בעליה והשני במוצא הוריד הפולמונרי שטיבם לא ברור- טרומבוס לעומת חזרת גידול או אולי יתכן ומדובר בשילוב גם חזרת מחלה וגם קריש דם. אני מתנצלת, אבל אם לרופאים בארץ שמסתכלים על הממצא קשה להחליט לי עוד יותר קשה להתרשם מרחוק.
ביופסיה בצינתור תפתור את הסוגיה. השאלה אם אמא במצב כללי מספיק טוב לאפשר את הפרוצדורה. והשאלה השניה החשובה יותר היא באם תבוצע ביופסיה ותמצא חזרת מחלה מה יהיה הטיפול. האם היא מועמדת לטיפול כימוטרפי? האם היא במצב כללי מספיק טוב לקבל כימוטרפיה?
טרומבוס קל יחסית לטפל עם זריקות של נוגדי קרישה.
אם היא לא מועמדת לכימוטרפיה אולי כדאי לשקול להמתין עוד שבוע-שבועיים ולחזור על MRI
דר' כץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור דניאלה כץ
סיגלית09/06/2010סיגלית - בקשר לסרקומה בעליה השמאלית מדוע להמתין שבוע לIMRהאם זה פרק זמן מספיק האם הMRI מדוייק יותר מאקו TEE לאימי הופסק הטיפול הכימוטרפי לאחר שישה טיפולים בגמזר וטקסוטר משום שפיתחה אלרגיה לאחד החומרים ושוקלים קרינה מה דעתך האם את מתכוונת לצנטור אבחנתי תודה סיגלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EWING סרקומה לסת עליונהשיר09/06/2010
תוצאת ביופסיה:
SMALL ROUND CLT TUMOR
שמראה תאים עם גרעינים אחידים ללא פלמורפיום וללא גרעינונים ועם ציטופלסמה לא רכה פה ושם. תאי הגידול נצבעוריכוזית ממברנטים לפי D99 דיפוזית גרעינית 1L11 ודיפוזית ציטופלסמית. התאים מכילים גליקוגן. התאים לא נצבעו ל- TDT ןל- CD3
מה אפשר ללמוד מהנתונים?
מה אפשר לגבי רמת הגידול כאשר CT, מיפוי עצמות וריאות בסדר.
עדיין אי תשובה לגבי מח עצם ן- MRI
מה אפשר לומר על הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SMALL ROUND TUMORS
ד''ר דניאלה כץ09/06/2010שלום שיר,
מדובר במשפחה של גידולים יחסית אלימים. בלסת (יותר בילדים אבל גם במבוגרים) יכול להופיע גידול מאותה משפחה בשם רבדומיוסרקומה וכדאי לוודא עם הפתולוג שלא מדובר בגדול זה ע"י ביצוע צביעות נוספות.
על פי הבדיקות עד כה נשמע שמדובר בגידול מקומי ללא התפשטות אולם בשל האופי האגרסיבי של הגידול והנטיה לגרורות כדאי לבצע בשלב זה גם PET CT לשלול גרורות במקומות אחרים. MRI יתן אינפורמציה מקומית לגבי ההתפשטות המקומית של הגידול והאפשרויות הניתוחיות.
לא ציינת אם החולה הוא ילד או מבוגר. בד"כ ילדים מטופלים בכמוטרפיה ע"פ פרוטוקולים מאד מאורגנים ומסודרים שלפיהם מטפלים בעולם המערבי.
לא ציינת מה גודל הגידול ומיקומו. קרבה לכ"ד עצבים תהפוך כריתה של גידול למורכב יותר.
בברכה,
דר' דניאלה כץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהewing סרקומה
שיר09/06/2010לד"ר דניאלה שלום
מאוד תודה על תשובתך המפורטת.
מדובר בחורה שמלאו לה 20 לפני 3 חודשים.
אני חשבתי שציינתי את המיקום- לסת עליונה.
היום ב-3 בלילה MRI, אני מבינה שאז יתקבלו מיידעים נוספים בנוגע לגודל.
האם את חושבת שיש עדיפות לטיפול בחו"ל?
האם תוכלי לפרט מהו הפרוטוקול שמבוצע אצלכם במרכז הרפואי, או שלשם כך יש צורך באינפורמציה נוספת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני דברים נוספים
ד''ר דניאלה כץ09/06/20101. תמתינו לתוצאות ה MRI לגבי נתיחות הגידול
2. PET CT לאיתור מחלה מרוחקת וגם כבסיס לפני תחילת טיפול לצורך השוואה
3.לגבי הפתולוגיה - אבחנת יואינג נעשית ע"י איתור טרנסלוקציה EWS-FLI .
דר' כץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
shir09/06/2010ד"ר כץ דניאלה שלום
שוב תודה.
זה לא הזמן לSmalltalk ובוודאי לא בפורום זה אבל תחושת ההלם , התדהמה, הפחד , החרדה התקפי החרדה הם קשים מאוד ואין ספק כי אני מעריכה מאוד תרומתך ואת מתן התשובות המהירות.
כשיהיו תשובות MRI אעדכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
shir09/06/2010ד"ר כץ דניאלה שלום
שוב תודה.
זה לא הזמן לSmalltalk ובוודאי לא בפורום זה אבל תחושת ההלם , התדהמה, הפחד , החרדה התקפי החרדה הם קשים מאוד ואין ספק כי אני מעריכה מאוד תרומתך ואת מתן התשובות המהירות.
כשיהיו תשובות MRI אעדכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעקבות ארוע דומה עד זהה לבת משפחה-
עמנואל חדד15/06/2010מבקש להעביר לשיר את כתובתי: [email protected]
מאוד אודה לה אם תוכל ליצור עמי קשר.
עמנואל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן לבלבדורית08/06/2010
שלום רב!
אבי בן 59 לאחר שבטנו התנפחה הגענו במצב של מיימת לבי"ח שם התגלה בבדיקת CT גוש בזנב הלבלב עם גוש מישני בכבד.
לאחר שלא הצליחו לקחת ביופסיה תחת אולטרסאונד שאבו נוזל מן הבטן ולהלן התשובה:
תאים חשודים לאדנוקרצינומה ככל הנראה ממקור לבלבי
סוג הבדיקה: נוזל עשיר בתאי דלקת בעיקר לימפוציטים ובינהם תאים לא רבים החשודים לאדנוקרצינומה, תאים אלו נצבעו חיובית ל CK19 CEA CK7.
חלקם נצבעו חיובית ל- P53 בודדים נצבעו גם ל CK5/6 CK20
צביעה לCDX2 שלילית. התאים מורפולוגית חשודים ביותר לאדנוקרצינומה ייתכן ממקור הלבלב.
CEA= 2.5
CA 9-19 =1760
האם התוצאה הנ"ל הינה חד משמעית? כיוון שזה לא נשמע כך מהבדיקה ההיסטולוגית?
הופנינו להמשך טיפול כימוטרפי (ככל הנראה עם גנזר) באונקולוגיה ?
האם יש להמשיך בדיקה במידה ותשובה זו אינה חד משמעית?
האם ישנן עוד דרכים נוספות לטיפול מתקדם במתואר לעיל?
כמו כן אבי עם כאבים עקב מיימת וכן עם צרבות עד לתחילת הטיפול הכימוטרפי שגם הוא למיטב הבנתי משפיע לאחר כחודש ימים מה ניתן לעשות בשלב זה טבעי או קונבנציונאלי להקלת הכאבים והתחושה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לבלב
פרופ` אברהם קוטן08/06/2010התיאור הקליני והציטולוגי מתאים לסרטן לבלב. יש להתחייל בכימותרפיה מבוססת גמזר ולתת תרופות נגד כאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ct בטן. דחוף .ר.ש.08/06/2010
שלום רב
בעקבות כאבי בטן חזקים ביותר ולאחר שכבר זוהה צליאק ( שומרת על דיאטה כך שהכאבים לא מהמחלה) הופנתי למס' בדיקות ביניהם, קולונוסקופיה ושיקוף אשר יצאו תקינות. בהמשך הבירור הופנתי לct. להלן התוצאות :
להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: בטן ואגן
הבדיקה בוצעה לפני ולאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי.
סיבת הפניה: כאבי בטן.
1. בזויות הקוסטו -פרניות הראתיות אין תסנינים.
2. הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד.
דרכי המרה התוך כבדיות והכולדוקוס אינם מורחבים.
3. הלבלב בגודל וצורה תקינה.
4. טחול בגודל ומרקם תקין.
5. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להסתיידויות בכליות. מודגמת האדרה ניגודית
תקינה. אין עדות להידרונפרוזיס.
6. ברטרופריטונאום לא הודגמו קשריות מוגדלות.
7 . האדרנלים בגודל וצורה תקינה.
8. מילוי פיתולי המעי תקין. בדיקה זו אינה אנטרוגרפית והדיון על דופנות המעי לוקה בחסר.
מודגמות מספר בלוטות קטנות במזנטריום.
תוכן פקאלי רב לאורך הקולון אינו מאפשר כידוע דיון על דופנותיו.
9. באגן לא הודגמו קשריות מוגדלות לאורך כלי הכסל.
10 . לא הודגמו קשריות מוגדלות לאורך האובטורטורים.
11 . מילוי שלפוחית השתן תקין. דופנותיה תקינים.
הרחם בכיפוף קדמי ניכר. התקן בתוכו. השחלות ונטרליות מאוד. בימנית מספר זקיקים
גדולים. הרחם צמוד למעשה לדופן הבטן הקדמית, באזור שבו שינויים פוסט אופרטיביים,
כנראה שקיימות הידבקויות. .CS ייתכן
12 . לא הודגמו קשריות מוגדלות במפשעות.
לסיכום: שינויים פוסט אופרטיביים באגן כנראה עם הידבקויות.
אודה לקבלת התייחסותכם לאמור. מה הם אותם זקיקים גדולים? רחם בכיפוף קדמי ניכר? הדבקויות? מהם מספר בלוטות קטנות במזנטריום?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן08/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירורעליה08/06/2010
בביקור רגיל אצל רופא השינייםלפני 5 ימים השיננית הפנתה את הכירורג שלי לכתמים לבנים בפה,הרופא שלח אותי לעשות בדיקת ביופסיה.אני בן 31 מעשן לא כבד ומאז 5 ימים הפסקתי לעשן.לפני יומיים נוצר עוד כתם לבן בחניכיים.מהמחלקה שבה עושים את הבדיקה אמרו שהתור שלי יארך בין חודש לחודש וחצי ובשבילי זה המון כי אני מבוהל והחלתי לדמיין תסריטים כמו שזה אולי חס ושלום התפשט.עשיתי בדיקות דם כמו כימיה וספירת דם ובלוטת התריס ועוד ויצאו תקינות.מה ניתן לעשות עד אז?ולמה התור מתארך?לפי מה שידוע לי הכתמים חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן08/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=115 id=link]אף אוזן גרון[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות ביולוגיותאסי07/06/2010
שלום
לאמי סרטן במעי הגס עם גרורות לכבד. לאחר ניתוח להסרת הגידול אמורה להתחיל בטיפולי כימותרפיה בשילוב תרופות ביולוגיות. אילו תרופות ביולוגיות בולטות בתחום זה יש? היכן אוכל לקבל עליהן מידע מפורט יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ביולוגיות
פרופ` אברהם קוטן07/06/2010מדובר בתרופות אבסטין - AVASTIN או BEVACIZUMABׂ וארביטוקס - ERBITUX אוCETUXIMAB
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סרטן בלבלב?robert07/06/2010
שלום,
לאחרונה, אבי התחיל להצהיב מה שגרם לשורה ארוכה של בדיקות וגילוי של גידול גדול יחסית 4.5 ס"מ בלבלב. הוא עבר CT והיום בבוקר ביופסיה כדי לגלות באיזה גידול מדובר.
הרופא הסביר לנו שיש סיכוי שהגידול הורמונלי אבל סיכוי זה נמוך יחסית ויש להתכונן גם לגרוע מכל.
אבקש עזרה בפענוח המשפט הבא:
"הערכים של CA הינם 9-19 שליליים ובCT נצפו כלי דם בולוטרליים ממצאים שלא מאפיינים קרצנומה של ראש לבלב. עבר EUC במהלכה נלקחו ביופסיות".
כמובן שנחכה לתשובות הביופסיה אבל בלי קשר, מה המשפט שלהלן אומר? ואיך יש להמשיך מכאן?
תודה רבה
רוברט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בלבלב
פרופ` אברהם קוטן07/06/2010העובדה שהסמן CA 19-9 שלילי עשויה לרמוז שאולי הגידול איננו סרטן הלבלב ה"קלסי" שהתנהגותו מאד אלימה. בקשר לכלי הדם - לא ברור לי המינוח. בכל מקרה - חייבים להמתין לדו"ח הפתולוגי הסופי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניולסטין לאחר כימותרפיהרביד07/06/2010
שלום וברכה.
ברצוני לשאול באלו מקרים נוטלים תרופה בשם ניולסטין לאחר טיפול כימותרפיה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניולסטין
פרופ` אברהם קוטן07/06/2010באותם מקרים בהם קיים חשש גבוה לירידה בספירת הדם הלבנה לאחר כימותרפיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול כימו בכדורים או דרך הוריד?שרון07/06/2010
לאבי הוצא גוש סרטני מהמעי הגס ונאמר להוא בשלב 2 ויש צורך בכימו. הורי מתלבטים האם לקבל את הטיפול בכדורים(פחות תופעות לוואי, פחות פולשני ומכאיב) או בהזרקה לוריד/מכשיר שישחרר את הכמות הרצויה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ` אברהם קוטן07/06/2010עקרונית זה לא משנה - זה בעיקר עניין של נוחיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש באדרנלסיגל06/06/2010
התגלה אצלי לפני חצי שנה במקרה גוש באדרנל בגודל 33*28 מ"מ. (סיטי ואמאראי) בהתאם לבקשת האנדוקרינולוג חזרתי על בדיקת הסיטי כעת.
התוצאות: הגוש אובלי מוגבל היטב בלתי הומוגני ללא הסתידות וללא מרכיב שומני גס לפחות עם אדרה הקפית ובחלק העליון של מרכז הגוש ללא "שטיפה, מהירה של החומר הניגודי בסריקה מאוחרת. סה"כ הגוש לא השתנה גודלו ללא שינוי לעומת בדיקה קודמת. אבחנה מבדלת העיקרית בין אדנומה, מיולופומה.
האם הגוש זה אדנומה או מיולופומה?במידה ומילופומה - מה זה? האם צריך להוציא? (אין בעייה הורמונלית).
תודה מראש על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש באדרנל
פרופ` אברהם קוטן06/06/2010אם הגוש לא השתנה ואם מאפייניו בדימות אינם חשודים - יש להסתפק במעקב. הנושא הוא בתחום המומחיות של האנדוקרינולוגים והרדיולוגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן06/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=91 id=link]סוכרת אנדוקרינולוגיה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול כימו +קרינה שאלה?אורנה LVIAA06/06/2010
שלום רב, אבי חלה בסרטן ריאות מסוג NSCLC
שלב 3B הוא אמור לעבור טיפול משולה כימו+קרינה נאמר לנו שהוא יעבור טיפול של 2 סדרות נקבע לו
קרינה 35 טיפולים בשילוב כימו באשפוז שאלתי היא כל כמה זמן סדרה כזאת של טיפולים בין אחת לשניה לא מובן לנו ? ובנוסף לגבי הקרינה 35 טיפולים? יום יום ?והאם יש חשיבות או שאני אמורה לדעת בדיוק איזה טיפול כימו הוא יקבל? מצפה לתשובתכם.
בברכה אורנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NSCLC
פרופ` אברהם קוטן06/06/2010הטיפול מבוסס על שילוב קרינה (כ-35 הקרנות יומיות) וכעמותרפיה ע"י משלבים סטנדרטיים, עם פרוטוקולים ספציפיים מבחינת לו"ז הכימותרפיה. קבלתם מידע נכון מהאונוקלוג שראה את אביך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מילה בסלע
ערן08/12/2010כחולה המטופל באונקולוגיה ברמב"ם אי אפשר לומר שהכל קודר ורע שם אך בהחלט יש מקום לפתוח אוזן ולב אל החולים הזועקים לתשובות.
לא פעם באופן אישי נתקלתי בתשובות קרירות עד לא ברורות וכחולה אני לא צריך לחשוב פעמיים לפני כל טלפון שאני מרים למרפאה,לצערי זה המצב שנוצר בקרב הרופאים והחולים.אנא בידקו עצמכם לפני שיהיה מאוחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גליובלסטומה- מה עושים??שירן06/06/2010
שלום רב!
לפני שבועים באופן פתאומי גילו לאבא שלי את הגידול במוח הרופאים אומרים שיש לו שנה לחיות. הוא עבר ניתוח לכריתת הגידול בהצלחה. אני לא מצליחה להבין למה כל הזמן רשום באינטרנט "שיעור חזרת המחלה הוא גבוה" או קיימת "נטייה להישנות" יש מקרים שבהם אחרי הכריתה הגידול לא חזר?? למיטב הבנתי אי אפשר להיפטר או לשרוד את הגידול הזה לא כך הדבר? והאם אתם מכירים אפילו מקרה אחד של מישהו ששרד את המחלה??
שאלה שנייה- יש כל מיני סוגים של טיפולים כמו ביולוגיות (אווסטין) וחיסון ומכשיר NOVO ו- gcis retinoic acid ועוד כל מיני שמות של תרופות ניסיונות ומחקרים קליניים כאלה ואחרים ואיך אני יכולה לדעת מה הכי מתאים לאבא שלי? ומה יאריך את חייו בצורה הטובה ביותר?
שאלה שלישית- האם אתם יודעים על תרופה ניסיונית כלשהו או תרופה כלשהי עדיין בתחום המחקר שמסוגלת להציל חיים ולא רק להאריך אותם? (קראתי באינטרנט על תרופה שמנסים אותה עכשיו באוניברסיטה בקליפורניה על עכברים).
אני מקווה שתענו לי בפירוט ושתתנו לי קצה אור במנהרה החשוכה הזו.
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליובלסטומה
פרופ` אברהם קוטן06/06/2010מדובר בגידול ממאיר מאד וחשוך מרפא, למעט מקרים בודדים חריגים ויוצאי דופן. ההישרדות החציונית לאחר משלב של ניתוח, קרינה וכימותרפיה עם התרופה טמודל נמדדת בס"ג של כשנה, אך יש מיעוט חולים ששורדים יותר ועשויים לשרוד גם שנתיים ויותר. ישנה בדיקה מיוחדת שמבצעים על הגידול שביכולתה לנבא הסיכוי להגיב לטמודל.
מעבר לטיפול המשולב הנ"ל - כל יתר הטיפולים הינם ניסיוניים ובעלי יעילות מוגבלת אם בכלל. לאחר כישלון קו טיפול ראשון הנ"ל ניתן לתת טיפול כימי משולב באבסטין - אבל כאמור היעילות מוגבלת ולא מדובר על ריפוי אלא על הארכת ההישרדות במספר שבועות או חודשים, בממוצע. אני מציע לא ליפול שולל בידיהם של מבטיחי אשליות למיניהם אלא להקדיש המאמצים לסיעוד נכון וראוי לחולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגליובסטומה- שאלה נוספת
שירן08/06/2010תודה רבה פרופסור. רציתי הבהרה לגבי השורה הראשונה בתשובה שלך: שאתה רושם "למעט מקרים חריגים ויוצאי דופן" אתם מתכוון לאנשים ששרדו את הגידול בין שנתיים לשש או לאנשים שיצאו מהמחלה לגמרי והגידול נעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBM
פרופ` אברהם קוטן08/06/2010ריפוי מגליובלסטומה הינו בחזקת נס. מדובר באחוז קטן שעשוי לשרוד מספר שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגליובסטומה- שאלה נוספת - תגובה
פרופ` אברהם קוטן23/11/2010לצערי, ב-35 שנות עבודתי לא פגשתי באף לאצ חולה אחד שהבריא, למרות שמקרים חריגים שכאלה תוארו. במקרים חריגים שכאלה, בדיקה חוזרת של התכשיר הפתולוגי עלשויה להראות, שהגידול לא היה גליובלסטומה אלא גידול אחר. כוונתי במקראים חריגים היא לחולים ששרדו יותר משנתיים, אבל זה מדי נדיר, ובעיקר מתואר באוכלוסיות הצעירות יותר.
לצערי, במצבים שכאלה נגררים החולים ובני משפחתם לטיפולים שערכם לא הוכח, מבזבזים זמן יקר וממון על עצות שווא ולעתים אף נופלים לידיהם של שרלטנים למיניהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBM
רווית26/11/2010זוהי אכן מחלה קשה חשוכת מרפא ואכזרית. הטמודל והאבסטין, חסרי תועלת בד"כ עד תועלת שולית מאוד (ההקרנה שנערכת פעם אחת במקביל לטמודל כנראה היא האפקטיבית). התרופות הכימיות שבאות אחר כך הם קשות מאוד לגוף ומשמידות כל אחוז של ויטאליות שנשארה באדם. המשפחה צריכה להתמודד עם שבר כלי סובל שמאבד בריזולוציה של ימים, כל פעם מיומנות אחרת.
ולמה אני כותבת זאת ?
כי אתם (ונסיוני הוא מרבמ"ם) לא ערוכים לתת את הטיפול הנכון במצב הזה. פגישה קצרה עם הרופא (שגם נערכת ללא בדיקה גופנית) והביתה !! להתמודד עם סיוט שאף אדם מן היישוב לא יכול לעמוד בו....רפואית !!!!
על גזירת הגורל אינני קובלת אלא על אוזלת היד של המחלקה - שחוליה מעט שונים מחולי סרטן אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשפט המפתח
רווית27/11/2010אני כל כך מזדהה עם הדברים שנאמרו - "הגוף מאבד מיומנויות בריזולוציה של ימים". אני גם סבור שהמחלקות צריכות להיערך אחרת לטיפול במחחלה זו. מנהלי מחלקות יכולים וצריכים להפנים את היעדר הטיפול המתאים.גידולים במוח (קופסת השליטה) הינם שונים מגידולים אחרים. ואפילו לא רבים הם החולים ב-gbm , ורובם על פי הססטיסטיקות לא יאריכו מעבר לשנים בודדות. אנחנו כאן כדי לספר (ולשנות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBM - תגובה
פרופ` אברהם קוטן27/11/2010אני מופתע לקבל מכתב זה.
היחידה לנוירואונקולוגיה ברמב"ם ממטפלת בחולים רבים, ועובדים בה שני רופאים מומחים בנוירולוגיה - אונקו-נוירולוגיה, ביחד איתם עובד צוות רדיותרפיה ואונקולוגי הקלינית המורכב משני רופאים אונקולוגים העוסקים בגידולי מוח, פיזיקאים, דוזימטריסטים וטכנאי קרינה, אחות מתאמת ליחדה לנוירואונקולוגיה ועו"ס (בחלקיות משרה, עקב מגבלות תקציב). נכון שהיחידה עמוסה - אך זהו המצב לא רק ברמב"ם אלא בכל הארץ, ובכל תחומי האונקולוגיה בכלל: הרבה חולים, מיעוט אמצעים וחוסר בכ"א מקצועי (בפלסטיקה המצב טוב בהרבה).
הבעיה היא, שעד שאנשים לא נזקקים לשירות האונקולוגי, הם לא מודעים למצוקה, לקשיים ולמצב השורר ברפואה הציבורית, וסדרי העדיפות שלהם שונים.
מכתבך צריך להיות מופנה למשרד הבריאות, למשרד האוצר ואולי גם למי שהבטיח שלא יהיו עוד זקנות בפרוזדור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שירן
סמי כהן22/11/2010היי שירן שמי סמי כהן והמקרה שלי הוא בדיוק כמו שלך....... אנא צרי איתי קשר בהקדם ואני מקווה שאוכל לעזור לך ולאביך או לפחות לנסות.....0504062389
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגליובלסטומה- מה עושים?? - תגובה
פרופ` אברהם קוטן08/12/20101. מדובר בגידול מאד ממאיר שלא ניתן לכריתה רדיקלית ותמיד חוזר. כיום, הודות לטיפולים החדשניים, קיים אחוז (קטן) מבין החולים שחי יותר, בודדים מגיעים גם למספר שנים, אך בממוצע חיים כשנה או פחות מזה
2. הטיפול המקובל לאחר הניתוח - קרינה בשילוב עם כימותרפיה ע"י טמודל
3. כאשר המחלה חוזרת ניתן לשקול טיפולים ניסיוניים למיניהם (ביניהם חלק מהתרופות שהוזכרו בפניתך) במסגרת פרוטוקולים מחקריים שונים המנוהלים במחלקות האונוקלוגיות בארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה בסמניםדפנה04/06/2010
שלום רב,
לגיסי סרטן המעי הגס עם גרורות לכבד. טופל במשך מספר חודשים בארביטוקס בשילוב קמפטו. סיטי פט מצא שאין שיפור במצבו והסמנים הצביעו על עלייה מ- 120 ל-169. האם ישנה אפשרות לשלב עם הארביטוקס גם אווסטין? או אולי להפסיק עם הארביטוקס ולעבור לאבסטין בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת הטיפול
ד''ר יוסף ברנר05/06/2010כאשר יש עדות לכשלון הטיפול, יש להחליף אותו. סוג הטיפול תלוי בחולה, מצבו הכללי והטיפולים שקיבל קודם לכן. בעיקרון צריך להחליף את הקפטו באוקסליפלטין ולשקול הוספת תרופה ביולוגית כמו אבסטין.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרה בענין שאלתי הקודמתרות02/06/2010
בגלל טעות דפוס יכול להשתמע מן הכתוב בשאלתי הקודמת כאילו הגידול אובחן כשלב 4 . אולם בשום שלב לא נמצאו גרורות וגם ה CT האחרון לא הראה שינויים פרט לגידול הבסיסי שגדל - לא דווח על כל ממצא חריג אחר.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול ראשוני פריטונאלי
ד''ר יוסף ברנר03/06/2010באופן כללי ניתן ואולי אפילו רצוי לחזור ולנתח את הגוש בתנאי שמדובר בגוש אחד ותלוי במיקום ובמעורבות של אברים בסביבה. לפני הניתוח צריך לעשות בדיקת פט-סי טי
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הישנות גידול מסוג שחלהרות02/06/2010
שלום,
במאי 2009 עברתי ניתוח להסרת גידול באגן מסוג שחלה (באין שחלה) , שאובחן כ Peritoneal carcinoma /Ovary 4 . קיבלתי 4 טיפולי טקסול וקרבו-פלטין לפניו ו-4 אחריו, האחרון באוגוסט 2009. בפט סיטי מספטמבר 09 אובחנה פעילות ובסיטי עוקבים נמצא גוש שכל פעם גדל קצת. סיטי מלפני שבוע הראה גוש בגודל 4.5X6 והמלצת הרופא המטפל היא לטפל עכשו בהקרנות.
האם זהו טיפול מקובל במקרים כאלה? האם יש ניסיון בטיפול בהקרנות בסרטן מסוג זה במצב של הישנות הגידול? האם יש חלופות נוספות? האם יש מגבלה לגבי ניתוח נוסף בשלב זה?
אני בת 64 ללא כל מחלות רקע אחרות והתרופה הקבועה היחידה שאני מקבלת היא אלטרוקסין.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובה לשאלת השניה
ד''ר יוסף ברנר03/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)