מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפרופסור קוטן(ליפוסרקומה)שלומי14/05/2010
הגוש נמצא בחלל הבטן.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקומה "בבטן"
פרופ` אברהם קוטן14/05/2010שוב, למיקום המדויק חשיבות טיפולית ופרוגנוסטית. בכל מקרה, יש להקפיד על מעקב צמוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפוסרקומהשלומי13/05/2010
לאישתי(37)התגלה לפני5 חודשים סרטן מסוג ליפוסרקומה,הגידול היה באורך 17ס"מ .אישתי עבאה ניתוח מיידי כאשר הגידול הוצא בשלמותו עם שוליים נקיים.לאחר הניתוח הביופסיה הראתה עלגידול עם ממוינות טובה מאוד (well dif").היום לאחר 4 חודשים אישתי עברה סיטי וכרגע אין ממצאים והיא בריאה לפי האונקולוג.יש לי מס שאלות.1.האם זה נכון שסרטן זה בצורתו הנוכחית הינו הפחות גרוע? 2.לפי הנתונים שתיארתי מה הסיכויים להישנות המחלה?3.האם יש ארצות אחרות שחקר הסרטן הספציפי הזה יות מפותח?.4.מה קורה אם זה חוזר(מה הטיפול)? מודה לכם מאוד על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקומה
פרופ` אברהם קוטן14/05/20101. לא ציינת צאיזה איזור בגוף הורחק הגידול וכן חסרים פרטים קליניים ופתולוגיים חשובים במידע שהעברת
2. דרגת הבשלות הטובה מעידה על סיכויים טובים יותר
3. חסרים פרטים פתולוגיים ןקליניים מדוייקים המאפשרים קביעת הסיכוי בצורה מדוייקת, ב-%, אך בסה"כ על פי המידע שסיפקת הסיכויים די טובים
4. ישראל נמצאת בחזית המחקר הקליני בסרטן כולל בסרקומה
5. במידה וההישנות נתיחה - מנתחים ומקרינים. אם חו"ח יש גרורות - כימותרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן מעי חוזרמיקי13/05/2010
שלום,
אבינו בן 74. סרטן המעי הגס חזר לו פעם שלישית. לפני 5 שנים נותח ועבר טיפולי כימו' במשך 8 חודשים. אחרי 3 שנים המחלה חזרה באותו המקום ושוב עבר ניתוח וטופל בקסלודה.
לאחרונה התלונן על כאבים. עשינו לו צילום סי-טי-פט ומצאו חזרה של הסרטן באזור המעי עם גרורות לכבד.
האם ישנם בכלל סיכויי החלמה לאחר פעם שלישית ובגילו? ניתוח, אגב, אינו אופציה כעת, לדברי הרופא שלו.
אילו תרופות חדשות יכולות להיות רלוונטיות לחולה בפעם השלישית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת מעי גס וגרורות
פרופ` אברהם קוטן14/05/2010קיימות מספר תרופות חדשות כימותרפיות וכן קיימים תכשירים ביולוגיים יעילים לטיפול בסרטן המעי הגס, שניתן בעזרתם לעכב המהלך ולהאריך החיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים לי על בדיקות לאיתורמאי13/05/2010
בדיקות לאיתור מוקדם, שאלתי לפני כשיומיים.
האם אין זה הפורום הנכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתור מוקדם
פרופ` אברהם קוטן13/05/2010נא לשלוח שוב השאילתא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולחת שוב
מאי13/05/2010שלום,
בשנה האחרונה איבדתי שתי חברות למחלת הסרטן. האחת מתה בגיל 28(סרטן שד וגרורות בריאות)והשניה בגיל 30 (סרטן שהתפשט בכל הבטן).
שתיהן גילו את המחלה רק כשהיה מאוחר מידי.
כעת בן משפחה שלי, מבוגר, גילה כי יש לו סרטן בריאות עם גרורות בכבד והפרוגנוזה שלו קודרת.
התחושה שלי היא שבכל הנוגע למחלה הזו, כולנו פצצת זמן מתקתקת אשר מתגלה, אם בכלל, בשלב לא אידיאלי.
האם ישנן בדיקות תקופתיות שניתן לבצע כדי לאתר סרטן על כל סוגיו, בשלבים מוקדמים?
גם לנשים, גברים וילדים/תינוקות.
תודה.
מאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולחת שוב
מאי13/05/2010שלום,
בשנה האחרונה איבדתי שתי חברות למחלת הסרטן. האחת מתה בגיל 28(סרטן שד וגרורות בריאות)והשניה בגיל 30 (סרטן שהתפשט בכל הבטן).
שתיהן גילו את המחלה רק כשהיה מאוחר מידי.
כעת בן משפחה שלי, מבוגר, גילה כי יש לו סרטן בריאות עם גרורות בכבד והפרוגנוזה שלו קודרת.
התחושה שלי היא שבכל הנוגע למחלה הזו, כולנו פצצת זמן מתקתקת אשר מתגלה, אם בכלל, בשלב לא אידיאלי.
האם ישנן בדיקות תקופתיות שניתן לבצע כדי לאתר סרטן על כל סוגיו, בשלבים מוקדמים?
גם לנשים, גברים וילדים/תינוקות.
תודה.
מאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה לגילוי מוקדם
פרופ` אברהם קוטן14/05/2010סרטן שד בגיל צעיר: בחלק גדול מהמקרים מדובר בסרטן על רקע תורשתי או משפחתי. במשפחות עם רקע גנטי מומלץ לבצע מעקב הכולל דימות שד (ממוגרפיה, US, MRI) מגיל צעיר. באוכלוסיה ללא רקע גנטי - אין הצדקה לסקר, שכן מדובר במקרים נדירים וחריגים
הוא הדין לגבי סרטן מעי גס במשפחות עם היסטוריה של סרטן מעי גס גנטי.
לגבי סרטן ריאות - אין בדיקות סקר שהוכיחו יעילות כלשהי, מומלץ לא לעשן
סביקות הסקר המוכחות:
ממוגרפיה מגיל 50 ומגיל 40 במקרים עם גורמי סיכון, דם סמוי בצואה או קולונוסקופיה מגיל 50, סקירת העור פעם בשנה (מלנומה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עוד אפשר לבדוק?אירנה וול12/05/2010
שלום רב,
לפני 5 שנים חמי עבר ניתוח לקריתת חלק ממעי הגס בעקבות ממצא סרטני ללא גרורות. מאז חמי נמצא במעקב אצל אנקולוג. לפני כשנתיים הערכים CEA התחילו לעלות בהדרגה והוא נשלח לבדיקת CT PET. בבדיקה נבדקו צוואר,בטן,אגן וריאות ולא נמצאה שום פתולוגיה.מאז ה-CEA שוב עלה וכרגע עומד על 9.7. הרופא לא יודע מה עוד אפשר לבדוק. אין לחמי שום סימפטום מחשיד,שאר הבדיקות תקינות.
אנחנו מאוד נודה לכם אם תוכלו לייעץ על המשך הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלית CEA
פרופ` אברהם קוטן13/05/2010אם כם הבירור שלילי ההמלחצה היא להמשיך ולעקוב ולחזור על הבדיקות כעבור מספר חודשים.
הערה: האם הוא מעשן ? עישון עלול לגרום לעלית CEA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש צורך בבדיקת ראש
אירנה וול13/05/2010תודה רבה על התשובה.
אני רק רוצה לדייק ולאמר ש-CT PET בוצע לפני חודשיים, אך CEA עולה במשך שנתיים ומאז עלה מ-7 ל-9.7 נכון להיום.
חמי לא מעשן. האם כדאי לבדוק גם ראש או איברים אחרים?
אנחנו מאוד מוטרדים.
שוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCEA
פרופ` אברהם קוטן13/05/2010העליה ב-CEA הינה אטית ועל כן גם אם מדובר בתהליך גידולי - סביר להניח שהוא קטן ובעל קצב התקדמות אטי. אפשר לבצע בדיקת CT או MRI של הראש להשלמת הבירור, הגם שהסיכוי למצוא גידול הינו אפסי. מציע להמשיך מכעקב קליני ולחזור על הבדיקות כעבור 6 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור אברהם קוטןסיגלית11/05/2010
שוב תודה לא קיבלתי תשובה לגבי סוג ההדמיה בבדיקות הקודמות שבוצעו שלושה חודשים CT וPTCT לא היתה עדות למחלה פעילה איזו הדמיה מדוייקת ביותר לסרקומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימות
פרופ` אברהם קוטן11/05/2010CT בראש ובראשונה, ודימותים אחרים בהתאם להחלטה המקצועית של הרדיולוג והאונקולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCT MRI וטיפול כימוטרפי
ד''ר דניאלה כץ12/05/2010המעקב הרגיש ביותר אחר אנגיוסרקומה לבבית הוא עם CARDIC MRI לא יודעת מה הנסיון עם הבדיקה בארץ והיכן מבצעים אותה.
CT עם חומר ניגוד במידה ו MRI לא נגיש וכמובן אקו לב או TEE (שהוא אקו שמבוצע דרך הושט).
PET פחות מומלץ מכיון שהוא ספציפי שריר הלב מאד פעיל מטבולית ולכן קולט את החומר הרדיואקטיבי, ולעיתים קשה לאבחין בין גידול לרקמת לב תקינה.
אנגיוסרקומה שנכרתה כמקסומה דורשת טיפול כמוטרפי אינטנסיבי בראש ובראשונה. החשש הוא בעיקר מגרורות מרוחקות כמו גם מחזרה מקומית רק כימוטרפיה תטפל בשניהם בו זמנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור אברהם קוטןסיגלית11/05/2010
תודה על התייחסותך המהירה איך יודעים לאיזה איזור להקרין אם אין עדות למחלה פעילה אגב התייעצתי עם כמה מרכזים בעולם (יוסטון מילאנו ) ונאמר לי שיש קרן מיוחדת לאיזור הלב שנימצאת במספר מועט של מרכזים האם האינפורמציה נכונה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקומה בלב
פרופ` אברהם קוטן11/05/2010מתכננים את שדה הקרינה בהתאם לממצאים הדימותיים לפני הניתוח. לדעתי יש את כל הציוד המתאים בארץ ואין יתרון למיכשור קרינתי אחר, כגון ע"י אלומת פרוטונים או טכנולוגיה אחרת כלשהי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל פרופסור אברהם קוטןסיגלית11/05/2010
הגוש בעליה השמאלית של הלב הודגם באקו לב דרך הוושט כאשר האבחנה היתה של מיקסומה ורק במהלך הניתוח ראו שהממצאים אינם תואמים מיקסומה אלה סרקומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקומה בלב
פרופ` אברהם קוטן11/05/2010זה לא משנה מבחינת סוג הדימות להערכת תגובה לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור אברהם קוטןסיגלית11/05/2010
בהמשך לתשובתך בנושא הקרנה בסרקומה בלב כתבת שהסיכון בהקרנה מזערי האם גם בהקרנה לאיזור הלב הסיכון מזערי איך יודעים להיכן להקרין אם אין עדות לשאריות גידול . לגבי סוג ההדמיה אני רוצה לקבל חוות דעת נוספת אני בטוחה שאתה מודע להתוויות של קופות החולים ואם יש בדיקה מועדפת אבצע אותה באופן פרטי שוב תודה סיגלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוני קרינה
פרופ` אברהם קוטן11/05/2010ציטטת אותי שלא בשלמות: סיכוני הקרינה הינם מיזעריים בהשוואה לסיכונים הנובעים מאי הכחדת הגידול !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדמיהסיגלית11/05/2010
תודה על התשובה המהירה אימי עברה ניתוח אך לא ניתן לראות בביופסיה האם השוליים נקיים היא עברה לאחר הניתוח MRI של הלב CTחזה ןPT CTהרופא המטפל המליץ לבצע CT לאחר ארבעה מחזורי טיפול השאלה 1איזו בדיקת הדמיה מדוייקת ביותר 2 כמה מחורי טיפול כימותרפי מומלצים 3 מהן הסכנות בקרינה ללב 4 לאן מקרינים אם אין עדות לשאריות גידול תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקומה
פרופ` אברהם קוטן11/05/2010עקרונית - הסיכונים של הקרינה מזעריים אם בכלל בהשוואה לסיכוני המחלה. באשר ליתר השאלות - אנא היוועצי באונקולוג המטפל באמא - לא ניתן לענות ב"שלט רחוק"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדמייהסיגלית11/05/2010
אימי לאחר שלושה מחזורים של טיפול כימוטרפי לסרקומה בלב איזו סריקה מומלץ לבצע CT אוPT CT איזו יותר מדוייקת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדמיה
פרופ` אברהם קוטן11/05/2010אם הגוש הודגם ב-CT - ההערכה של השפעת הטיפול יכולה להעשות בצורה טובה ע"י בדיקת CT חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לטיפול בסרטן מעיארליך מנשה11/05/2010
ד"ר יקר,
אחותי (65) חולה בסרטן המעי הגס עם גרורות לכבד ולריאות. היא עברה בהצלחה ניתוח להסרת הגידול. לגבי הגרורות – מבקשים שתתחיל בטיפול ביולוגי של Erbitux או של Avastin או של Vectibix. אם הבנתי נכון, חלק מהתרופות הללו אינן אמורות להינתן לבד אלא בשילוב תרופה נוספת. בכל אופן, סוג הטיפול תלוי בבדיקות גנטיות שעליה לעבור, ככל הנראה בגלל שגם לאבא שלנו ז"ל היה סרטן במעי הגס. רציתי לדעת האם מדובר בתרופות מאריכות/מצילות חיים? האם הן נמצאות בסל התרופות? כיצד ניתן לחזות מראש איזו תרופה או טיפול יותר מתאים עבורה? בהנחה ושלוש התרופות הנ"ל ממומנות על ידי קופת החולים (בטח הן לא זולות), האם ניתן לעבור מטיפול לטיפול או שמאושר רק טיפול אחד וזהו? או אולי לקחת אותן במקביל?
בברכה.
ארליך מנשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן מעי גס גרורתי
פרופ` אברהם קוטן11/05/2010השילוב של כימותרפיה עם תכשיר ביולוגי מסוג אבסטין או ארביטוקס עשוי להאריך חיים, לפעמים בצורה משמעותית. בהודות למשלבים הללו עלה חציון ההישרדות בסרטן מעי גס גרורתי מ-6 חודשים ליותר משנתיים. בדיקת קיום או אי קיום מוטציות בגורם המולקולרי K-RAS מאפשרת לקבוע האם החולה יגיב לארביטוקס או לא. שילוב שתי תרופות ביולוגיות בו זמנית לא משפר הסיכויים. הטיפלים כלולים בסל הבריאותצ על אף מחירם מרקיע השחקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא טיפול בזמורהאלבר מיר10/05/2010
שלום רב,
אימי בת 64 וחלתה בסרטן השד היא עברה קיטה של הגוש הסרטני כיום היא אחר 21 טיפולי הקנות.
הוצא לה לעבור טיפול בזמורה הייתי מבקשת חוות דעת על הטיפול והאים הוא יעיל לגיל של אימי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זומרה
פרופ` אברהם קוטן11/05/2010הטיפול בזומראה נועד לשפר את צפיפות היצם ויש לו השפעה פרוגנוסטית טובה בסרטן שד. מומלץ לתת, תוך פיקוח רפואי על בדיקות הדם (תפקודי כליות). יש לשים לב גם לסיכון (מזערי) לנזק לעצם הלסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לעשות לאן ליפנותסיגל10/05/2010
אני מדממת מזה חודשיים ברצף היה לי רק יומיים ללא דימום מתוך החודשיים שדיממתי בדיקת הפאפ יצאה תקינה וגם בדיקת קולוסקופיה הקניקולוג שלי המליץ לשים התקן של מירנה מבחינתי אין בעיה אבל הוא אומר שהוא לא מפתיח שהדימום יפסיק שאלתי היא עם ההתקן יפסיק תדימום ומה היה עם עוד פעם היה דומום של חודש אני מדממת כבר חודשיים וזה חוזר הדימום הרצוף הזה בדרך כלל אחרי שיש לי מחזור חודש של 7 ימים ואחרי חודש יש דימום לחודשיים ברצף מה עליי לעשות עם יש רופא שיכול ליעייץ בקשר לדימומים שלי השמח לגשת באופן פרטי כי הקניקולוג שלי לא נתן לי תשובה מספקת בקשר לדימום מחכה לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא לפנות לפורום גניקולוגיה
ד''ר יוסף ברנר10/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא08/05/2010
שלום,
רציתי לשאול בנוגע לניתוח להוצאת בלוטות לימפה צוואריות לשם אבחנה. קרצינומה החשודה כ PNET.
מדובר באדם בסוף שנות השלושים לחייו.
מהי חומרת המחלה אם אכן מדובר בPNET?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PNET
ד''ר יוסף ברנר11/05/2010מדובר במחלה אגרסיבית הדורשת טיפול בניתוח, הקרנות וכימותרפיה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)