מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם עם אפשרות לזיהוי סרטןאביב27/12/2008
אני יודע שיש הרבה הסוגי סרטן....אבל האם יש מאפינים מסוימים בבדיקות דם רגילות או בדיקות דם מסוימות(איזה) היכולים לרמוז על מציאות גידול סרטני בגוף. ואם לא אז אילו סטיות מהתקן בספירת דם או בדיקה אחרת עשויים לעורר און לרמוז מציאות גידול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם וסרטן
פרופ` אברהם קוטן27/12/2008בעיקרון, למעט סרטן דם (לויקמיה), אותו ניתן לאבחן בספירת דם, על פי רוב לא מגלים סרטן בבדיקות דם, שכן תוצאות פתולוגיות אינן ספציפיות דווקא לסרטן, אלא יכולות להיגרם ע"י מחלות אחרות שאינן ממאירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפותאיילה24/12/2008
שלום לך דר' אני מטופלת מזה 5 חדשים עם - 5FU + Leucoverin . בתקופה הראשונה בקושי הצלחתי לישון. אבל מזה שבועות אני רק ישנה - בסביבות 18 שעות ביממה. כאשר אני קמה חום גופי 34.1 - 33.1 (המדחום תקין), אחרי כשעה זה 35.4 ואחרי הרבה זמן 36 ולעיתים 37.3. חום גופי התקין הוא 36.3. האם החום הנמוך זאת הסיבה לישנוניות והאם זה קשור לטיפול ..? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות
פרופ` אברהם קוטן25/12/2008טיפולי כימותרפיה עלולים להשרות עייפות אך עליך להיוועץ ברופאיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאים בלסטייםשירה24/12/2008
שלום אני מאובחנת כחולת לוקמיה ומעניין אותי לדעת: 1. איך אפשר לדעת מתוך תוצאות בדיקת הדם, מה שיעור התאים הבלסטיים? 2. הבנתי ששיעור בלסטיים של 0-5% בלסטיים זה תקין. השאלה: שיעור של בלסטיים מתוך מה? מתוך סך הכדוריות הלבנות? WBC ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK25/12/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=97 id=link]המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן מפושטנועה23/12/2008
חמותי בת 59 בעלת עבר "עשיר" עם מחלת הסרטן- בגיל 44 סרטן השד לראשונה שטופל והיתה החלמה עד לפני שנתיים. הסרטן חזר לפני שנתיים ברחם- הוצא הרחם, שחלות חצוצרות ועברה כימו והקרנות. היה שקט שנה והסרטן חזר לשד השני- עברה ניתוח להוצאת הגידול. לפני פחות משנה התגלו גרורות בבטן ושוב עברה כימו (טיפול אחד או שניים) והחלה הידרדרות במצבה ולא יכלה להשלים את הטיפולים. בבדיקת CT נתגלו גרורות בריאות ובכבד מעבר לגרורות בבטן. כעת היא במצב של קוצר נשימה קשה, חולשה קשה, נוטלת משככים באופן קבוע (מורפיום), בצקות ברגליים ומיימת בבטן, בקיצור בקושי מתפקדת. הרופא הציעה לה לעבור טיפולים והיא הסכימה. ברור לי שהיא אינה מסוגלת לעמוד באף טיפול. בנוסף היא נושאת את הגן BRCA1. הרופאים מושכים אותה עם הטיפול ולדעתי מציעים לה אותו רק כדי לא לשבור אותה. על סמך האמור - כמה זמן לדעתך נותר לה לחיות?. אני מבקשת שתענה לי בכנות. תודה וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן מפושט
פרופ` אברהם קוטן24/12/2008המצב אכן רציני, קביעת פרוגנוזה לא ניתנת להערכה בשלט רחוק, מבלי לראות את מצבה הקליני של החולה. בכל מקרה מדובר בס"ג של חודשים ספורים בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ אנדומטריאלי שגשוגיschlommi23/12/2008
שלום רב, למכירה שלי נימצא פוליפ אנדומטריאלי שגשוגי ויש לה דיון תוכנית טיפולית: מדובר בדימומים לא מסודרים כולל PCB לאישה בת 43 , בירור צוארי תקין, בפיפל - פוליפ אנדומטריאלי שגשוגי , יש מקום להיסטרוסקופיה. הגברת חוששת מהבדיקה ושואלת, האם אפשר לחיות עם דבר כזה ומה הסיכונים בעת היסטרוסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריום
ד''ר יוסף ברנר23/12/20081. יש לשלול סרטן של האנדומטריום
2. לגבי סיכוני ההיטרוסקופיה, נא לשאול בפורום גניקולוגיה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד גרורתי ?!נועה22/12/2008
לפני חמש שנים בהיותי בת 30 חליתי בסרטן שד, עברתי טיפול כימי הקרנות ללא גרורות . מאז אני במעקב והכל בסדר. השנה חליתי בברונכיט שלא הגיבה לטיפול בסטרואידים, צילום חזה הראה ממצאים: צל בבסיס ריאה שמאל עם ציור ראיתי מוגבר מסביב, ובריאה שמאל ציור ריאתי מוגבר בצורה נודולרית. עשיתי סי טי ומחכה לתשובות שאלתי : האם סרטן בריאות שיניוני נחשב פחות חמור מסרטן ראשוני בריאות? האם יכולות להווצר גרורות אחרי חמש שנים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישנות של סרטן שד
ד''ר יוסף ברנר23/12/2008הישנות של סרטן שד יכולה להופיע שנים רבות לאחר הטיפול בסרטן הראשוני.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנות בלסתאבנר22/12/2008
שלום, האם הקרנות בלסת מחייבות את המטופל להתרחק מתינוקות למשך כל תקופת ההקרנות. אם כן, האם זה גורף? יש סוג הקרנות שהסיכון בו הוא אפס? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנות
ד''ר יוסף ברנר22/12/2008אין צורך להתרחק מתינוקות בזמן ההקרנות.
דר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו תהליך הטיפול?רינה22/12/2008
בן זוגי בן 46 אושפז לפני חודשיים במחלעקב תהליך דלקתי בבטן שמאלית תחתונה. טופל שמרני באנטיביוטיקה ושוחרר במצב כללי טוב להמשך עם המלצה לבדיקת קולונוסקופיה. עבר קולונוסקופיה שהדגימה תהליך חוסם בגובה 60 ס"מ, נלקחה ביופסיה - תשובה - poorly differentiated adenocarcinoma. התקבל למחלקה כירורגית להמשך בירור וטיפול. במהלך אישפוזו עבר CT חזה שהדגים קישריות בודדות בשדות הריאות, ו-CT בטן שהדגים תהליך תופס מקום בקולון שמאלי, עם קשריות לימפה מסביב. בתאריך 14/12/2008 עבר בהרדמה כללית ניתוח כריתת מעי הגס השמאלית עם השקה ראשונית. מהליך הניתוח ואחריו תקינים. השתחרר היום הביתה במצב כללי טוב עם המלצת המשך טיפול במכון אונקולוגי. בדיקת סמנים בדם לפני הניתוח - CEA ו-CA19-9 - תקינים. טרם התקבלה ביופסיה מהניתוח. שאלות: מהי רמת הסיכון במקרה של מחלת בן זוגי? מהו הטיפול המקובל? מהו סיכוי לצאת מזה? אודה מראש, רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן המעי הגס
ד''ר יוסף ברנר22/12/2008צריך להמתין לתשובת הפתולוגיה מהניתוח. כמו כן רצוי לברר את נושא הקשריות בריאות. האם מדובר בגרורות. המשך טיפול ייקבע לאחר קבלת המידע הנ"ל.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהלידיה21/12/2008
ד"ר שלום רב, התגלה לי סרטן ממאיר בבלוטת התריס בשבוע שעבר וביצעתי בדיקת CT התוצאות הם: בתא הוויסצרלי-הודגמו היפופארינקס ולרינקס כולל מרכיבים הסחורים ללא סטיות. קנה הנשימה והוושט ללא סטיות. אונה ימנית מעט מוגדלת, בנוסף הודגמה קשרית קטנה עם דופנות מסוידים. בתא צדדי ללא סטיות נצפו בלוטות לימפה מעט מוגדלות שומרות על צורתה בשרשרת ג'גולריס מימין. התרשמות- היפודנסי ללא גבולות ברורים באונה ימנית של בלוטת התריס, מוקד מסוייד קטן באותה אונה, בלוטת לימפה קטנות מרוכות בצוואר דו צדדי בית החזה-תקין השאלה שלי האם יש לזה טיפול, האם יש צורך בניתוח דחוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טירואיד
פרופ` אברהם קוטן21/12/2008לא ניתן לתת עצות על סמך דו"ח זה
עליך לפנות לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן מוח - אונה ימניתשירן20/12/2008
שלום, גידול סרטני במוח, אונה ימנית. מה ההשלכה מבחינת תסמינים? מהם הסיכויים להחלמה? עדיף ניתוח או כימותרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן במח
ד''ר יוסף ברנר20/12/2008הסימפטומים לגידולים במח הם שונים החל מבחילות והקאות וכאבי ראש וכלה בשיתוקים שונים, תלוי במיקום הגידול. כך גם הטיפול הוא שונה לפי הגודל, המיקום וסוג הגידול
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- m.fציון בן כנען20/12/2008
לפני כעשר שנים הגדירו אותי כחולה m.f הייתי בקבוצת מחקר שהובילה פרופ' חודק וטופלתי בעזרת קרני u.v במשך שנה.פרשתי מין הטיפול ומין המחקר על דעת עצמי. באותה תקופה התרשמתי שלרפואה אין ידע מספיק כדי לרפא את המחלה. בכל עשר השנים שעברו מאז הכתמים האופיינים למחלה נותר על גופיו אבל לא הציקו לי במיוחד. בחודשים האחרונים אני סובל מגירוי מציק מאוד בכל הגוף .לפני שאני פונה שוב לטיפול אני מבקש לדעת עיקרי דברים על המחלה ובעיקר לנסות להבין האם בעשר השנים האחרונות משהו התקדם בטיפול התרופותי במחלה , ובדרכי הטיפול האחרות. תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקוזיס פונגואידס
פרופ` אברהם קוטן20/12/2008הפורום הזה צר מלהכיל את כל הידע והמחקר שמתבצע לגבי מחלה נדירה זו. יש טיפולים תרופתיים חדשניים, טיפולי קרינה כל עורית ע"י אלקטרונים (טיפול שנעשה במרכז ארצי לטיפול זה באונקולוגיה רמב"ם) ועוד. מציע שתחדש את הקשר עם מחלקתה של פרופ' חודק. מרכזים דומים קיימים בבתיה"ח הגדולים בארץ (כגון הדסה, עין כרם, רמב"ם חיפה וכ"ה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המחלה חזרה?שלומית18/12/2008
שלום לדוקטורים. אני חולת לויקמיה AML לאחר 4 טיפולי כימותרפיה (לא אמורה לעבור השתלה אלא אם כן המחלה תחזור). לא עשיתי עדיין בדיקת מח עצם לאחר הטיפול האחרון, אך לאחר הטיפול ה-3 הבדיקה הראתה רמיסיה יש לי דימום מהנרתיק וזה לא מחזור חודשי כי לפני כשבוע היה לי מחזור. האם זה יכול להיות סימן לכך שהלוקמיה חזרה? יש לי בדיקת מח עצם בעוד שבועיים ואני לא יודעת אם לחכות....ואני גם רוצה להכין את עצמי במידה ויש סבירות שזה חזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` אברהם קוטן19/12/2008לא - זה לא מהווה סימן לחזרה, מה שקובע - בדיקת לשד עצם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אונקולוגי בסרטן המעי +גרורותמירי18/12/2008
ישנן שתי תרופות ביולוגיות כתוספת לכימותרפיה. האחת: אווסטין והשניה: הרביטוקס האם יש תרופה אחת שעדיפה על פני השניה? מהם תופעות הלוואי של כל אחת מהן? (מדובר בטיפול הראשוני). אודה לתשובתכם המהירה, מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשירים ביולוגיים
פרופ` אברהם קוטן18/12/2008שני התכשירים פעילים בסרטן המעי הגס בשילוב עם כימותרפיה. לכל אחד מהם ההוריה הספציפית ותופעות הלוואי האופייניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעי הגס עם גרורות בכבדליאת18/12/2008
שלום רב, נגלה אצל אבי לפני כ-4 חודשים סרטן המעי הגס עם גרורות בכבד. אבי עבר בהצלחה ניתוח להוצאת הגידול במעי ואחר-כך כ-5 טיפולים כימוטרפיים. תוצאות ה- C.T הראו כי נעלמו הגרורות בכבד ולכן החליטו לנתח אותו, בשביל "לנקות" את האיזור. כאשר הכניסו אותו לניתוח ראו כי עדיין יש גרורות בכבד בצורה מופשטת ולכן לא ניתחו אותו בכלל. איך קורה שיש קצת סתירה בין ה-C.T לבין המציאות? אני יודעת שלמי שיש סרטן בלבלב עם גרורות בכבד לא יכול להתרפות והספירה לאחורה מתחילה. איך זה לגבי סרטן של המעי הגס( שכרגע המעי נקי לחלוטין) ויש 8 גרורות בכבד, האם אפשר להתרפות, האם זה עניין של כמה חודשים, או שנים? יש לציין שהטיפול הכימוטרפי שעבר לא הצליח ועכשיו רוצים לעבור איתו לטיפול ביולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בכבד
פרופ` אברהם קוטן18/12/2008ממצאים קטנים מ-5 מילימטר לא ניתנים לצפיה ב-CT
בניגוד לסרטן לבלב, סרטן מעי גס בעל מהלך פחות אלים ואם מספר הגרורות אינו גדול או שמכחידים חלקן ע"י כימותרפיה + טיפול ביולוגי ניתן לכרות את אלה שנותרו ולתת לחולה סיכוי לריפוי או לפחות הארכת חיים. הודוץ לטיפולים המודרניים חציון ההישרדות בסרטן מי\עי גס גרורתי לכבד עלה מ-6 חודשים לכשנתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן רירית הרחםטל17/12/2008
שלום, אימי,בת 60, עברה לפני כשנתיים כריתת רחם, לאחר מכן עברה טיפול כימותרפי שלא צלח. כעת הסרטן (כאמור, רירית הרחם) מצוי בשלב C3. יש לציין כי זו הפעם השלישית שאימי חלתה במחלת הסרטן, בפעמיים הראשונות מדובר בסרטן השד. ברצוני לדעת מה המשמעות של שלב זה ומה אחוזי ההצלחה של טיפול כימותרפי בשלב הזה. לא הצלחתי למצוא מידע על כך באינטרנט. תודה טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן רירית הרחם
ד''ר יוסף ברנר17/12/2008בשלב המדובר הגידול יימצא מפושט בבטן או באגן.
הטיפול הוא דומה לטיפול בגידולים של השחלות אך אחוזי ההצלחה נמוכים יותר. לא ניתן להעלים את המחלה לחלוטין אלא במקרים מסוימים לעצור את ההתקדמות ואף להקטין.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)