מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרסיבה וגמזרשירן05/12/2008
שלום רב, לאבי החולה בסרטן הלבלב שלב 4, רוצים להתחיל טיפול בגמזר והבנתי שגם בטרסיבה, השאלה שלי היא האם שתי התרופות הללו עוזרות באיכות חיים או רק בהארכת חיים, אם יש בכלל תועלת בהוספת הטרסיבה בנוסף לגמזר, ואם יש תופעות לטרסיבה, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לבלב 2
ד''ר יוסף ברנר05/12/2008ראי תשובתי לשאלה הקודמת על סרטן לבלב.
גמזר היא התרופה היחידה בעלת ערך כל שהוא במחלה זו
לטרסיבה יעילות שולית
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירן05/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הלימפומהדיקלה זהבי04/12/2008
שלום אבי קיבל היום הודעה שהוא חולה בסרטן הלימפומה מבקשת לדעת על מומחים לסרטן הלימפומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה
ד''ר יוסף ברנר05/12/2008אתה צריך לפנות לפורום של המטולוגיה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בריאהאידית03/12/2008
שלום, אבי עבר אתמול ניתוח בריאות להוצאת גידול סרטני, בניתוח הורידו אונה אחת בצד שמאל. לדברי הרופא מצב הריאות תקין כך שהוא יכול לחיות ללא אונה אחת. לפי בדיקת סיטי פד שעשה לפני הניתוח נראה שזה בתחילת הדרך ועלו על זה בזמן וכי זה לא התפשט. לפי דברי הרופא שביצע אתהניתוח זה נראה בסדר אך שלחו את זה למכון הפתולוגי לתשובה וודאית. מה זה אומר? מה הסיכויים במצב כזה ? אני מאוד מודאגת,האם התשובה של הסיטי לא קובעת ? תודה, אידית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה פתולוגית
ד''ר יוסף ברנר04/12/2008התשובה הפתולוגית נותנת אינפורמציה שונה ממה שמקבלים בבדיקת ה CT. לכן צריך להמתין לתשובה זו כדי לראות האם הניתוח מספיק או שיש להוסיף טיפולים לניתוח.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זומרהשפי03/12/2008
שלום רב אני חולה מלנומה בן 47 גרורות מרובות בעצמות, מטופל כשנתיים בזומרה פעם ב6 שבועות. בנוסף מטופל בסטרואידים. לאחרונה התפתח אוסטיו נקרואזיס בעצמות החך העליונות והכאבים עזים. אני צריך לעבור בקרוב מאוד ניתוח לכריתת העצם הנגועה. האם אוכל להמשיך להשתמש בזומרה? זהו הטיפול היחידי שאני מקבל (כל הטיפולים האחרים במחלתי נכשלו) ואני חש שהטיפלו עוזר לי וחבל לי להפסיקו (התפתחות הגידולים הגרמים נעצרה בתקופה האחרונה). את הסטרואידים אני לא יכול להפסיק כי בלעדיהם אני מפתח חום גבוה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאונקרוזיס
ד''ר יוסף ברנר04/12/2008לא ניתן להמשיך בזומרה לאחר התפתחות של אוסטיאונקרוזיס. בכל מקרה, הזומרה אינה טיפול במחלה אלה בפגיעה בעצמות. גם שימוש ממושך בסטרואידים אינו מומלץ וגם הוא גורם לפגיעה בעצמות. אינני חושב שהעצירה בהתקדמות המחלה קשורה בדרך כלשהי לזומרה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שפי04/12/2008לד"ר ברנר שלום תודה על תשובתך. בקשר לסטרואידים, ניסתי מספר פעמים להפסיקם בהדרגה אך ללא הצלחה. בלעדיהם אני מפתח חום מאוד גבוה ובנוסף אני הופך להיות די אפטי ללא יכולת לקום מהמיטה ונאמר לי ע"י רופאי שאסור לי להפסיק את השימוש בהם. האם יש פתרון אחר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
שפי04/12/2008האם מלבד הניתוח יש עוד פתרון או טיפול לאוסטוי נקרוזיס? האם משחזרים את האזור שנכרת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלנומה
ד''ר יוסף ברנר04/12/2008אני מניח שמדובר בגרורות במח ולכן אתה מקבל סטרואידים. ניתן לנסות לקחת כדורים של צמח מרפא בשם בוסקרי (ניתן להשיג בארץ של חברת סולגר) ואז לנסות להוריד בהדרגה את הסטרואידים.
לגבי הטיפול באוסטואונקרוזיס, באם המצב מתקדם, הוא תמיד כירורגי, אין תחליף אחר. בשלבים התחלתיים ניתן להמתין ולראות האם יש שיפור ללא טיפול מיוחד מלבד הפסקת הטיפול בזומרה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת hycamtin בקפסולותאני02/12/2008
שלום, אבי צריך להתחיל טיפול ב- hycamtin. קראתי שאירופה וארה"ב אישרו תרופת (hycamtin (topotekan בקפסולות לבליעה. האם יש את זה בארץ? האם זה בסל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקמטין
ד''ר יוסף ברנר04/12/2008ככל שאני יודע, אין עדין היקמטין בכדורים בישראל.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונן02/12/2008
שלום רב, לאבי הייתה מלנומה בעין ובשל כך נכרתה עינו,לאחר מס' חודשים נמצאו גרורות בכבד , אבי עובר טיפולים כימותרפים ועד עכשיו מבדיקה לבדיקה השתפר מצב תפקודי הכבד, אך בבדיקה האחרונה חלה הרעה משמעותית בתוך חודש בלבד, שאלתי היא האם יכול להיות שזוהי לא באמת הרעה בתפקודי הכבד אלא מצב זמני שנוצר מהטיפול הכימותרפי שנעשה שבועיים לפני? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד
ד''ר יוסף ברנר02/12/2008תפקודי כבד אינם בהכרח המדד הטוב ביותר לבדוק תגובה של גרורות בכבד. רק סונר או CT יכולים להצביע על נסיגה או התקדמות הגרורות בכבד
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
רונן03/12/2008תודה על התשובה, אבי אמור בעוד מס' ימים לעבור CT אך אנחנו מאד מודאגים בגלל ההתדרדרות הפתאומית בתפקודי הכבד, האם יכול להיות שלמרות תוצאות הבדיקה תהיה נסיגה במצב הגרורות ושזוהי רק תגובה זמנית של הכבד לטיפול הכימותרפי? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי כבד 1
ד''ר יוסף ברנר04/12/2008התגובה לכימותרפיה אינה מידית ולוקח 2-3 חודשים להראות נסיגות. ההרעה בתפקודי כבד יכולה להיות קשורה לנזק שנגרם מהכימותרפיה או עקב המחלה מהכבד אך זה כאמור לא אינידיקציה למה שתראה בדיקת ה סי טי
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה 5FUמיטל01/12/2008
אודה לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 פלוארו אורציל
ד''ר יוסף ברנר02/12/2008זוהי אחת מהתרופות הכימותרפיות הותיקות ביותר
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ברנר
מיטל02/12/2008אבי מטופל בטיפול הנ"ל בלבלב לאחר כישלון של גמזר, האם הטרסיבה עדיפה יותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ברנר-
מיטל04/12/2008שלום ד"ר, בהמשך לשאלתי איזה טיפול יותר אפקטיבי ונחל יותר הצלחה ? למי ניתו 5FU אך ורק לחולי לבלב ? באיזו דרגה /שלב מחלה ? מה לגבי טרסיבה? לעיתים נראה שברפואה אפילו הכלל עולמית לא נעשה מספיק למציאת פתרון הולם לחולי סרטן הלבלב - האם זה בשלבי מחקר ? מה עוד ניתן לעשות על מנת לסייע לנסיגת המחלה. מהם סיכויי ההשרדות - האם יש תקווה בסוג כזה של סרטן? תודה מקרב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן לבלב
ד''ר יוסף ברנר05/12/20085FU וטרסיבה הן תרופות בעלות יעילות קטנה ביותר, אם בכלל, בסרטן הלבלב.
מדובר במחלה קשה ביותר כאשר יכולות הטיפול במחלה מתקדמת הן מועטות ביותר.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הלבלבשירן01/12/2008
שלום רב, לאבי בן ה60 גילו סרטן בראש הלבלב עם גרורות בשתי אונות של הכבד, שנמצא בשלב הרביעי ואני יודעת שהוא יהיה מטופל ככל הנראה בגמזר. אני יודעת שלא ניתן להבריא ולכן רציתי בבקשה לדעת: מה אומר השלב הרביעי, לגבי הגמזר, איזה תופעות לוואי יש ולמה הוא בעצם תורם, ודבר אחרון, מנסיונך, מה תוחלת החיים בערך בשלב זה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cancer of the pancreas
פרופ` אברהם קוטן01/12/2008I write from Europe
Cancer of the pancreas (LAVLAV) is a very serious disease with bad prognosis. when it spreads to the liver it is in-curable. Gemzar can induce temporary improvement and can exted survival by a few months and also improve quality of life and symptoms. Usually there are no significant side effects* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים פפילריים עדינים ליד צלקתפליישר עדנה01/12/2008
בינואר נותחתי עקב סרטן שד her2 בפברואר הוצאהכליה ושופכן צד שמאל עקב סרטן tcc קיבלתי כימותרפיה מתאימה לשני הסרטנים וגם הקרנות לסרטן השד (בין הכימוןתרפיה וההקרנות נתגלה תסחיף בריאה ואני מטופלת היום בקומדין), בציסטסוקופיה נתגלוממצאיםפפילריים עדינים מאוד ליד הצלקת של הפיה השמאלית שנכרתה, בus נמצאו בדופן הימני צדדי של שלפוחית השתן שני מיבנים פוליפואידים זעירים, ולולאות מעי מורחבות. מה כל הדברים האלו?????? האם שוב סרטן?? נקבעו לי כבר פגישות עם כל הרופאים הרלוונטיים, אני מבקשת להבין במה המדובר לפני הפגישות ולא מצליחה לשאוב את החומר מהאינטרנט בצורה מסודרת. האם תוכלו אתם להסביר לי? בתודה מראש עדנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן פפילרי
ד''ר יוסף ברנר01/12/2008חשוד להישנות של המחלה באזורים המתוארים לעיל
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומהויק1330/11/2008
שלום, לפני כ 10 חודשים גילו לאמי בבדיקות שגרתיות לימפומה פוליקולרית grade 1 בבית השחי ובבטן. מכיוון שבבטן הלימפומה הייתה פחות מסמ' הוחלט לבצע הקרנות בבית השחי. עכשיו 7 חודשים אחרי הפט סיטי הראשון התוצאות הן: בבית השחי נקיה, אך נמצאה לימפומה חדשה בבית השחי השניה 1 סמ', בבטן היא גדלה מסמ' 1 ל2 סמ' ונמצא גם בלוטות ברטרופריטונאום. האם זה נחשב קצב מהיר של התקדמות המחלה ? האם לדעתך רצוי לשקול כימוטרפיה ? אני רוצה לציין שאין לאמא שלי תופעות לוואי, היא בת 52 ובריאה בדרך כלל. תודה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי אני צריכה לתקן...
ויק1301/12/2008הלימפומה בבית שחי שמאל התקטנה בסמ' לגודל של 1 סמ', בית שחי ימין נקי ומסתבר שלא צצה נקודה חדשה. וכל השאר כמו שציינתי. הודה לתשובתך תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימפומה
ד''ר יוסף ברנר01/12/2008מדובר בלימפומה מדרגת ממאירות נמוכה. ניתן להמשיך ולעקוב ללא טיפול ולראות כל חצי שנה את קצב ההתקדמות. הטיפול ייעשה בהתאם לתוצאות אלה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הלבלבמיטל29/11/2008
שלום פרופ', תודה על שאתה משיב לשאלותיי. איך ניתן לשפר איכות חיים, למשל כאבי בטן ושלשולים בלתי פוסקים וחולשה ועייפות מתמדת. אבי סובל מזה מאוד, איך ניתן לעזור לו ? מהם סיכויי ההחלמה ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לבלב
פרופ` אברהם קוטן30/11/2008אחת האפשרויות היא לנסות תרופה ששמה סומטו-סטטין.
פרט לכך - יעוץ דיאטה, ותרופות לטיפול סימפטומטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן רחם וטפולותיעל29/11/2008
לאמא שלי - בת 80 - נתגלה סרטן רחם צואר וטפולות עם פיזור מישני לפריטונאום ואומנטום ולטבור ולאונה הימנית בכבד. החלט להתייחס כ - serous papillary ca מפושט וטיפול כימוטרפי בקרבוטקסול. אין אפשרות לנתח. האם היא תעמוד בטיפולים בגילה ומה תוחלת החיים עם ובלי טיפולים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן רחם מפושט
פרופ` אברהם קוטן29/11/2008לצערי המחל מאד רצינית והפרוגנוזה ללא טיפול גרועה - ההישרדות נמדדת בסדרי גודל של חודשים. קייםסיכוי להגיב לכימותרפיה ולהארכת חיים במספר חודשים. ניתן להתאים המינונים לגיל אך כמון שקיימת סכנת תופעות לוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכימוטרפיה או לא-שאלה פילוסופית
מור23/12/2008למה להאריך חיים בכמה חודשים לאשה בשנות ה 80 לחייה אם הדבר כרוך בטיפולים כימוטרפיים קשים . גם ככה היא סובלת מאד מסרטן רחם מפושט עם גרורות רבות: קשיי אכילה, חוסר שליטה בצרכים, בחילות קשות, כאבים, חולשה ירידה חדה במשקל. תוחלת חיים מס' חודשים. "כדאי" לתת לה לסבול יותר בטיפולים מענים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכימותרפיה בגיל מבוגר
פרופ` אברהם קוטן23/12/2008הערותיך בהחלט מוצדקות !
אם החולה כשירה להביע דעתה - יש להסביר לה את יתרונות הטיפול, מטרותיו ותופעות הלוואי האפשריות - והחולה עצמה היא צריכה להיות שותפה או להחלטה אם לבצע הטיפול או לא, או יותר נכון - היא זו שתקבע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב אונקולוגי בחולות סרטן השדמירי29/11/2008
שלום רב פרופסור קוטן!! רציתי לברר בבקשה, האם יש פרוטוקול לפיו מתבצעת בדיקת מעקב, במרפאה אונקולוגית לצורך בקרה, ואיתור מוקדם של הישנות המחלה. בחולות שהיה להן סרטן שד. אחדד את שאלתי ואשאל: האם האונקולוג מסתמך רק על תשובות תוצאות המעבדה או הרנטגן של המטופל? מה בנוגע לבדיקה הפיזית של החולה במעקב? האם לרופאים מהמערך האונקולוגי, חלה חובת בדיקה פיזיקלית לחולה אונקולוגית? בכל ביקור במרפאה האונקולוגית? כפי שאולי שמת לב, אני חולה אונקולוגית בעברי- 5 שנים לאחר כריתת שד, עם גרורות ל 11 בלוטות לימפה. אני במעקב כל 6 חודשים. מזה שנה וחצי לא מבוצעת לי בדיקה פיזיקלית עי האונקולוגים, (למעט כירורג שד). שאלתי: מה התועלת במעקב האונקולוגי, אם לא מבוצעת בדיקה לחולה?? אשמח אם תעדכן אותי בנושא, שלדעתי הוא לא פחות חשוב מתוצאות המעבדה, וכב'..של המטופל. לטיפולך המסור אודה! בברכה מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גופנית
ד''ר יוסף ברנר29/11/2008בדיקה גופנית היא חלק בלתי נפרד מהמעקב אחר חולה סרטן. עם כל הכבוד לבדיקות המעבדה וההדמיה, יש לעיתים ממצאים בבדיקה הגופנית שאינם מתבטאים בבדיקות השונות.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם תקינה-סרטן הלבלבמיטל27/11/2008
שלום פרופ', נאמר ללאבי שספירת הדם תקינה-כולל המוגלובין וכדוריות דם אדומות ושהוא מגיב לטיפול החדש, ככל הנראה טרסיבה (האם זה גורם לבחילות) ? האם די בתשובה זו ע"מ להסיק שגם המרקרים ירדו ? הם עמדו על 1000 לפני הטיפול החדשני? לאבי חולשה, עייפות , בחילות בשל כך יש לו חוסר תאבון. הוא לאחר 3 טיפולים אינטנסיביים באותו השבוע. אבקש בבקשה חוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת סמנים
פרופ` אברהם קוטן27/11/2008אפשר לצפות לכך, בהתחשב בתיאור שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקרים גבוהיםרות24/11/2008
שלום פרופ, אימי בת 82, לפני 14 שנים עברה ניתוח למפקטומי בשד, בבדיקה היסטו פתולוגית נמצא גידול ממאיר infiltrating duct carcinoma מסוג //-///, עברה הקרנות וטיפול הורמונלי ב"וולודקס" "מייגיס" ו"ארימידקס", ולמרות הטיפול והניתוח ,במשך כל השנים המרקרים שלה יצאו גבוהים מהנורמה.מדי שנה עברה ממוגרפיה, מיפוי עצמות, צילום חזה וUS בטן שתוצאתם הייתה תקינה. לאחר הניתוח המרקרים CA 15-3 היו בין 47 ל 82 בשנת 2003 והוחלט ע"י הרופא המטפל להפסיק את הטיפול ההורמונלי ולהמשיך במעקב מרקרים וממוגרפיה אחת לשנה. מיד עם הפסקת הטיפול, חלה ירידה במרקרים CA 15-3 להלן התוצאות: 10/03 82.4 12/03 62.2 3/04 52.6 8/04 49.8 3/05 47.7 11/05 46 9/06 57 8/07 47.8 1/08 74.7 3/08 67.9 11/08 155 עלייה משמעותית ראשונה במשך כל ה-14 שנה מהניתוח. מרקרים CEA : 3/08 4.78 11/08 7.9 מרקרים CA 19-9 - יש לציין שמרקרים אלה נבדקו רק החל מ 8/07 והם לעומת האחרים בירידה,להלן תוצאות: 8/07 64.9 1/08 56.8 3/08 50.8 בבדיקת ממוגרפיה לפני מספר ימים 11/08 התוצאה תקינה. הרופא החליט לבקש עבורה אישור ל"ארומזין" נטילת הכדור ל-3 חודשים ולאחרם בדיקת מרקרים חוזרת למעקב.(ללא בדיקות של מיפוי עצמות, צילום חזה וUS בטן-בדיקות אלה בוצעו לפני שנה וחצי ויצאו תקינות על מנת לא ל"טרטר" את אימי שהנה אשה מבוגרת ). שאלתי היא האם כדאי להתחיל "ארומזין" ללא כל עדות לגרורות חוץ מתוצאה של המרקרים שבלאו -הכי לאורך כל התקופה מגילוי המחלה ובמהלך הטיפול היו גבוהים מהרגיל ולא בנורמה ולפי מיטב הבנתי מרקרים אינם גושפנקה לקיום של גידול סרטני. ברצוני לציין כי אימי סובלת מאוסטופורוזיס משמעותית ומטופלת באופן קבוע בפוסלן שבועי,הבנתי שטיפול ב"ארומזין" אינו מומלץ לאוסטופורוזיס. בנוסף, היא סובלת גם מבקע סרעפתי ותת תפקוד של בלוטת התריס ומטופלת בכדורים לאיזון הבלוטה- יכול להיות שהנ"ל משפיעים על עליית המרקרים? אשמח, לחוות דעתך האם להתחיל בטיפול ללא בדיקות כעצת הרופא המטפל או שיש הכרח לביצוע הבדיקות? בתודה מראש וברכת שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמנים
פרופ` אברהם קוטן24/11/2008אפשר להמתין ללא טיפול ואפשר לנסות ארומזין, או עוד אפשרות: לבצע בדיקת PET ואם היא תקינה -אין צורך בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)