מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרמפולינהנועה09/08/2009
רבות דובר על כך שמשטחים מוטים וטרמפולינה בינהם לא תורמים דבר להתפתחות המוטורית אלא רק מזיקים. האם יש להם ערך בהתפתחות חברתית? בני בן החודשיים ממש "מדבר" אלי כשהוא יושב שם. האם בכל זאת לא להשתמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתמי
דבי גרוס דולב10/08/2009הי תמי
לטרמפולינה אין ערך חברתי. לתינוקך במקרה קל יותר לתקשר כרגע כשהוא בזווית זו מולך אבל אין הדבר אומר שלא יתקשר איתך אחרת, למשל כשהוא שוכב על שידת ההחתלה ואת רוכנת מעליו או בכל מיני אפשרויות אחרות.
כדאי להמעיט בשימוש בטרמפולינה בשל כל הסיבות שמנינו פה פעמים רבות, יחד עם זאת אני יודעת שהיא עוזרת לפעמים להורים כדי לתפקד ביומיום- מקלחות, שירותים וכו , לכן המלצתי היא להשתמש כשצריך.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים לבן 8 חודשים?נטלי08/08/2009
שלום רב..
לא בטוחה שזה הפורום המתאים אך אשמח לקבל עזרה:
תינוק בן 8 חודשים עדיין בלי שיניים! זה לא מאוחר ?
יש איזשהו קשר להתפתחות שלו? (זחל קצת גחון עבר לעמידת שש ועכשיו זוחל יפה וכמעט מתיישב לבד)
שבוע טוב
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטלי
אורנה עטאר08/08/2009נטלי שלום,
אכן הפורום אינו עוסק בנושא זה. אינני מומחית בתחום אך איחור בצמיחת שיניים הינו שכיח ולרוב אין סיבה לדאגה.
לגבי ההתפתחות שלו היא נשמעת לי תקינה.
לרוב יש אלמנט גנטי - תנסו לברר מתי צמחו לכם שיניים...
התפתחות נעימה!
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק יונקלימור08/08/2009
שלום לכם,
הילד שלי בן חודשיים ושבוע, ילד ראשון. כשהוא נולד הוא לא הצליח לינוק, לפני כחודש הילד הצליח לינוק ומאז הוא משתמש בציצי כמוצץ. אין לי הרבה חלב.
אני מנסה עכשיו לשאוב ולא לתת לו להשתמש בציצי כמוצץ ובמקביל מנסה להכניס לו מוצץ (דבר שלא מצליח).
מה לעשות, האם לאפשר לו לינוק בזמן האוכל בלבד??
בנוסף, הוא ישן בלילה לא רע, הוא בדר"כ ישן משעה 8 בערב עד 1 לפנות בוקר ואז הוא לא שקט (לא בוכה) - זה בערך אחרי 6 שעות שהוא לא אכל, אני מעירה אותו ומאכילה אותו. האם זה נכון לעשות זאת? האם להניח לו להמשיך לישון או להעירו?
אודה לכם על תשובתכם המהירה.
תודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק יונק
שירי קאשי08/08/2009הי לימור,
כאשר מניקים מאוד קשה לדעת כמה התינוק אוכל והאם יש הרבה חלב או לא וכן זמני הארוחות יכולות להיות שונות מזמני הארוחות כפי שהיה עם הבקבוק. אינני מתמחית בנושא זה ולכן אני ממליצה לדבר עם יועצת הנקה על מנת שתעזור לך להבין כיצד להתאים עצמך לצורת האכלה זו. כמו כן חשוב לדעת כי כאשר אין הרבה חלב היניקות הדחופות מביאות לייצור של יותר חלב ואולי זו הסיבה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנת לילה
לימור10/08/2009תודה על התשובה, לגבי השאלה השנייה, הילד ישן בערך כ 6-7 שעות בלילה ואז הוא מתעורר בחוסר נוחות (לא בוכה) , אני מסיקה שהוא רעב ולכן נותנת לו לאכול בקבוק ומניחה אותו
לישון אבל הוא עד הבוקר ישן בחוסר נוחות, מסובב את הראש מצד לצד כל שנייה.
מה לעשות??
תודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי11/08/2009הי,
קשה לדעת מה הסיבה לחוסר הנוחות בשינה במיוחד שבתחילת הלילה אני מבינה שכן ישן טוב. אולי יותר מידי אוכל מכביד על הבטן וזו הסיבה אך יכולות להיות גם סיבות אחרות. תנסי לתת מנה קטנה יותר בארוחת הלילה ואולי תגלי שזה מספיק מבחינת רעב והשינה תהיה טובה יותר. קשה לי לתת עצות ברורות בנושא זה, ניתן לפעול על ידי ניסוי ותהיה ואולי תמצאו את הפתרון.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירים נוקשיםחגית08/08/2009
ביתי בת שלושה וחצי חודשים מאוד פעילה אך רוב הזמן שריריה נוקשים.
אני מנסה לעסות אותה אבל לא תמיד היא משתפת פעולה ומרפה את שריריה.
התינוקת נולדה בניתוח קיסרי , האם יש קשר ?
האם זה תקין ? מה ניתן לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחגית
אורנה עטאר08/08/2009שלום חגית,
האם במעקב השגרתי בטיפת חלב נאמר משהו לגבי טונוס השרירים של בתך? ייתכן ויש לה טונוס שרירים גבוה ואת זה צריך לבדוק, לא ניתן לדעת בלי לראות ולהרגיש אותה.
ייתכן ויש קשר לניתוח הקיסרי אך לא בהכרח.
במידה ויש לה טונוס שרירים גבוה יש צורך להתייחס לזה מאחר ומתח גבוה בשרירים עלול להשפיע על התפתחותה.
כמה עצות:
- הרבי לתת לה מגע עמוק, מגע נוכח, כזה שאת מרגישה שאת נוגעת לה בעצמות - בכל הגוף. מגע כזה מאפשר לה להרפות קצת את שרירה.
- הרבי גם בטפיחות על כל הגוף.
- תנוחת הערסול מצויינת בכדי להוריד מתח ובייחוד שהייה במנשא בד בתנוחת ערסול. אם היא תאפשר זאת את יכולה לנסות.
בכל מקרה אני ממליצה לך להתייעץ עם אחת ממדריכות התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון" בכדי לקבל כלים נוספים להורדת המתח ככל שניתן בכדי לאפשר לה התפתחות מיטבית.
בברכה,
אורנה עטאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטונוס תקין
אמא09/08/2009ביקרתי איתה בטיפת חלב וגם אצל אורטופד ילדים ונאמר לי שהטונוס תקין.
אני אנסה לעסות אותה לפי עצתך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חודש -לא רגועאירנה07/08/2009
כאשר הוא ער (ויש הרבה שעות כאלה במהלך היום), אינו מסוגל ליהיות במקום אחד ולהתרכז, הוא ישר מתחיל לבכות וצריך לשנות לו מקום או תפיסה ביידים. כ"כ הוא עדיין לא מחייך באופן מודע. האם יש לי סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאירנה
אורנה עטאר08/08/2009אירנה שלום,
לגבי החיוך קודם כל - חיוך חברתי מופיע בגיל חודשיים ולכן אין סיבה לדאגה.
לגבי חוסר הרגיעה והבכי של בנך - תינוקות זקוקים לנו בהגעתם לעולם, בייחוד בחודשים הראשונים.
הם זקוקים לקרבה לדמות המטפלת, רק לפני חודש הוא היה ברחמך ועדיין זקוק לקרבה הזאת הניתנת לו ע"י נשיאה, הריח,, הקול, התנועה והמגע.
האם שללת גזים? ייתכן והוא סובל מגזים ולכן אינו רגוע.
הרבי לערסל אותו, לתת לו תנועה כשאת על כדור פיזיו, עם הרבה טפיחות נוכחות וקול מונוטוני בכדי להרגיעו.
שיהיה בהצלחה! תהני ממנו!
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנהלירון07/08/2009
שלום רב!
בני עוד שבוע בן חצי שנה, ילד חיוני וסקרן. מסתובב על ציר, מתהפך לשני הכיוונים, אבל מהבטן לגב עושה את זה בשתי דרכים - או "כמו שצריך", בעזרת התרוממות על הידיים / שליחת הידיים קדימה בשכיבה והשלמת הגלגול, או ע"י זה שמרים גבוה את הטוסיק, מביא יד אחת אל מתחת לגוף ומתהפך לצד של אותה היד באמצעות הטוסיק. רציתי לשאול אם זה תקין?
כמו כן, הרמת הטוסיק לאחרונה התחילה לשמש אותו גם לסוג של זחילה - הוא מרים אותו גבוה-גבוה, דוחף חזק בעזרת הרגליים, רגל אחרי רגל - תוך כדי זה שפלג גופו העליון מונח על הרצפה ללא שימוש בידיים - ויכול להתקדם ככה גם למרחק של מטרים. כלומר, כאילו זוחל על הראש / בית החזה, כמו גחון הפוך שכזה. לא מצאתי על זה כ"כ מידע באינטרנט - מה זה, המצאה פרטית שלו? האם זה טוב שהוא עושה את זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללירון
אורנה עטאר08/08/2009לירון שלום
כשהוא מתהפך מהבטן לגב - איך הוא מעדיף להתהפך? ברור כי הדרך השנייה בה הוא בוחר נובעת מאיזה קושי להתהפך ע"י העברת משקל, הנחת הראש הצידה והתהפכות. מאחר וגם בהתהפכות הזו (ע"י הרמת הטוסיק) וגם בזחילה "המעניינת" שלו אין שימוש נכון בפלג גוף עליון יש לתת על זה את הדעת וקשה לעשות זאת כאן. יש סיבות רבות שמובילות לכך ויש מקום לגשת לאבחון אצל איש מקצוע להתפתחות תינוקות בכדי להבין מהו הקושי ואיך לתת לו מענה בכדי שישתמש נכון בגופו ושלא יווצר מצב שזה יוביל לעיכוב התפתחותי.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבהאורלי06/08/2009
שלום,
בני בן 10 חודשים. הוא זוחל אחורה בלבד ועדיין לא יושב.
שאלתי היא האם הוא בפיגור? האם מותר להושיב אותו כמובן עם תמיכה שלנו או לתת לזה להגיע לבד? ז"א יש לדוגמא בכיסא אוכל כמה שלבים של ישיבה מותר לי לשים אותו בשלב של ממש ישיבה?
וכמובן רציתי לדעת האם הוא בפיגור והאם יש דרכים לעזור לו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורלי
דבי גרוס דולב06/08/2009הי אורלי
הושבת תינוק לפני שהוא יודע לעשות זאת בעצמו איננה מומלצת מכמה סיבות- אימוכנות של הגוף ושל עמוד השדרה, סיכוי לשיבוש ההתישבות העצמאית, סיכוי לדילוג של שלבי התפתחות תקינים ועוד. התישבות עצמאית תגיע לאחר עלייה על 6.
בנך מעט מתעכב בהתפתחותו אבל כדאי להמשיך ולעכוב ולראות שיש התקדמות בזחילה בשבועות הקרובים ואם לא לשקול אבחון בו נזהה מדוע יש קושי בזחילה וכיצד לעזור.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגרופיםריבי06/08/2009
שלום
בתי בת 3 חוד וקצת,
מכניסה אגרופים לפה שלה, והיא ממש מתעצבנת על זה
משמיע קולות של עצבים..
וזה לא מרעב,וגם לא עייפות..
מה הסיבה?
זה חלק מההתפתחות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לריבי
דבי גרוס דולב06/08/2009הי ריבי
הכנסת ידיים לפה היא חלק מההתפתחות של התינוק שנמצא בשלב האוראלי של חייו ובודק את העולם דרך פיו. שלב זה חשוב ואין למנוע זאת מהתינוק.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתכן ?גיל06/08/2009
בתי בת חודשים וחצי ילדה חיכנית,רגועה ומדהימה טפו טפו טפו
עקב מעבר דירה,מבחנים סוף תואר .. אני מוצאת את עצמי
שמה אותה לשחק עם עצמה ולעיתים לראות טלוויזיה
בוא נגיד אם היא ערה 6 שעות ביום 3 מתוכם היא מעסיקה את עצמה
אני מרגישה נורא אם זה.
כמובן שכול פיפס אני ניגשת אליה ואין מצב שהיא בוכה
ומקפידה לשנות לה תנוחות ומשחקים סביבה
אבל עדין חוששת אולי אני גורמת לה נזק
אולי היא מרגישה בודדה
אולי היא צריכה אותי
אולי זה ישפיע עליה לרעה
אני חסרת אונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעמית
דבי גרוס דולב06/08/2009הי עמית
אם לתינוק לא טוב מסיבה כלשהי הרי הוא נותן לנו לדעת זאת ע"יבכי והפגנת אי סיפוק. אם ביתך יכולה להיות זמן כה רב ללא חברה אז כנראה אין לה בעיה עם זה. ובכל זאת, 3 שעות לבד בגיל זה נשמע לי קצת יותר מידי , לא גורם נזק אבל מעט הרבה. נסי אולי להיעזר בביבי סיטר או במשפחה..
טלוויזיה גם היא לא פתרון מומלץ בגיל כה צעיר מכל הסיבות שהעלינו פה פעמים כה רבות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וארבעה חודשים מסרב לישון לבדלי05/08/2009
שלום,
בני היה חולה במשך שלושה שבועות שבמהלכן לקחנו אותו אלינו למיטה. כיום אנחנו מנסים להחזיר אותו למיטה שלו, אך הוא מסרב לישון לבד. מבקש שמישהו מאיתנו יעמוד לידו עד שנרדם. הקושי האמיתי נובע מכך שהוא מתעורר במצע הלילה ומסרב לחזור לישון כל עוד אין לידו אף אחד (לפעמים הדבר לוקח חצי שעה ויותר מספר פעמים בלילה).
עבר שבוע מאז שהחזרנו אותו למיטה שלו, והוא עדיין לא מסתגל.
מה עלי לעשות?
תודה,
לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללי -
אורנה עטאר05/08/2009עניתי לך. רק עכשיו אני מבינה שהוא היה שלושה שבועות במיטה איתכם שזו תקופה לא מבוטלת. תנשמו עמוק - נתתם לילדכם את כל החום והאהבה שהוא היה צריך במחלתו ועוד מעט הכל יחזור לקדמותו.
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרנהשלומית05/08/2009
שלום רציתי לדעת אם מערבבים מטרנה במקום עם מים עם חלב זה פוגע בפעולה או ברכיבים שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית שלום
אורנה עטאר05/08/2009לצערי פורום זה אינו עוסק בנושאי תזונת תינוקות ואינני מומחית בתחום.
רק מייעצת לך שחשיפה לחלב ניגר לתינוקות זה החל מגיל שנה.
פני לפורום תזונת תינוקות.
בברכה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קודם- התיישבות עצמאית או זחילההדס05/08/2009
שלום רב,
ביתי בת 9 חודשים מתקדמת על הבטן ברברס ומגיעה לכל מקום. קדימה- לא. היא עומדת על 6 ואתמול התיישבה עצמאית מתוך עמידת ה-6- הניחה את הטוסיק ויישרה את רגליה לפנים בטבעיות רבה. שאלתי האם סדר השלבים תקין או שהייתה אמורה לזחול קודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להדס
דבי גרוס דולב05/08/2009הי הדס
לאחר עלייה על יכולה להגיע או התישבות או זחילה, הסדר לא כ"כ חשוב אבל חשוב לראות שאחרי ההתישבות יתחילו נסיונות זחילה כדי לדעת שאין שם קושי ושאין "בריחה" להתישבות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החל לזחול בן 5 חודשיםמיטל05/08/2009
היי
בני בן 6.5 חודשים, הוא ככ חמוד ונמרץ, רוצה לראות ולעשות הכל ומתלהב ממה שקורה סביבו.
כשהיה בן חמישה חודשים הוא התחיל כבר לזחול על 6 (טפו טפו).. לפני כמה ימים התחיל להתיישב זקוף והוא כבר עומד לבדו במיטה ובלול. השאילה שלי האם זה לא מוקדם לכך? האם זה גיל שהוא יכול לעמוד כי אני פוחדת מכפות הרגליים נוטות החוצה, יש קשר?? מה דעתכם על כך?
תודה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות מהירה
שירי קאשי06/08/2009הי מיטל,
לרוב כשיש התפתחות כה מהירה זה משולב עם זקיפות יתר של הגב. הזקיפות בגב יכולה אצל חלק מהתינוקות להביא לעיכוב התפתחותי ואילו אצל אחרים להביא להתפתחות מהירה לכיוון של ישיבה עמידה והליכה בכדי שיוכלו להיות במצבים בהם הגב זקוף וכך נוח להם יותר. הזקיפות והכוח השרירי הם שמאפשרים את ההתרוממות המהירה. אין מה לעשות בכדי לעזצור את התהליך וגם אין סיבה (במיוחד אם התינוק עובר בדרך את כל השלבים) אך כן יש חשיבות לעבודה של הפחתת הזקיפות ושיפור התנועתיות של עמוד השדרה. בשל חוסר תנועתיות עמוד השדרה לתינוק קשה יותר לשמור על יציבות דרך תנועתיות (שזה המצב התקין) ולכן לעיתים במצב זה נראה תופעות כמו הפניית כפות הרגליים פנימה או החוצה וזה על מנת לייצר בסיס עמידה רחב יותר ולכן יציב יותר. חשוב מאוד לעבוד על התעגלות של הגב (ערסול, גלגולים, בשכיבה על הגב להביא רגליים לכיוון החזה) כמו כן יש לשפר את התנועתיות כתוצאה מתגובות של שיווי משקל (להושיב אותו על כדור כשאוחזים באגן מאחור ולהטות את הכדור לכל הכיוונים, התגובה צריכה להיות תנועה בכיוון הנגדי לתנועת הכדור. למשל אם את מטה את הכדור ימינה הוא אמור להטות את גופו שמאלה על מנת לנסות לשמור את הראש במרכז).
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת יד לפהגיל05/08/2009
עדידוש בת חודשים וחצי מוצצת צוצץ לאחרונה כול הזמן מחפשת את ידה ומוצצה את כולה
מכניס את אגרוף היד לפה.
ממה זה נובע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לניצן
דבי גרוס דולב05/08/2009הי ניצן
הכנסת ידיים לפה היא שלב נורמלי ואף חשוב בהתפתחות התינוק שנמצא בשלב האוראלי של חייו. התינוק חש ובודק את העולם דרך פיו ולכן כל מה שזמין, נכנס לפה, במיוחד ידיים. חשוב לא למנוע זאת מהתינוק.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לניצן
אורנה עטאר05/08/2009שלום ניצן
בתך מגלה וחוקרת את הפה וזהו שלב התפתחותי חשוב שיש לאפשר אותו. הפה הוא האיבר החושי העיקרי בגיל הזה ולכן הוא מעורר הנאה וסקרנות.
בגילאים מאוחרים יותר בתך תיקח כל דבר שיהיה בדרכה ותכניסו לפה - האיבר החוקר העיקרי שלה.
אפשרי לה את זה - כך תתרמי להתפתחות החושית שלה
בברכה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקי ירכייםגיל05/08/2009
הרופאה הלחיצה אותי ואמרה לי ללכת לעשות לילדה אולטרסונד פרקי ירכיים
בגלל שיש א-סימטריות בכפלים בירכיים וגם הפיסוק לא טוב.
מה עושים?
מהם דרכי הטיפול?
ועד כמה זה באמת נורא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לניצן
אורנה עטאר05/08/2009ניצן שלום,
אין מה להילחץ, לי ידוע שכל תינוק בגיל שישה שבועות צריך לעבור אללטראסאונד מפרקי ירכיים ואכן א-סימטריות בכפלים יכולה להעיד על בעיה במפרק אותה מוודאים בUS.
אם את שואלת לגבי האולטראסאונד - אז זו בדיקה לא נוראית בכלל.
לגבי הטיפול הקונבנציונלי במידה ויש בעיה במפרק הירך - יש שיטות רבות של קיבוע המפרק החל מגיבוס, רצועות וכו'. בשיטת "צעד ראשון" מאמינים בטיפול משולב עם הטיפול הקונבנציונלי הנותן דגש יותר על תנועתיות ולא על קיבוע, עבודה יותר הוליסטית ומתן תנועה למפרק בהקשר של תנועה בכל הגוף וקשר בין השניים. ידוע לי כי התוצאות הן מדהימות בטיפול משולב.
אני מקווה שלא תצטרכו.
אבל בשלב הראשון תגשו לUS ותראו אם בכלל בזה מדובר ומה דרגת הדיסלוקציה של המפרק.
רק בריאות!
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)