מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנה וחצי רוצה רק הוריםגלית02/08/2009
שלום,
בתי בת שנה וחצי ולא מוכנה ללכת לאף אחד חוץ מאבא ואמא.
הילדה אינה מוכנה ללכת לסבא וסבתא למרות שאנו מתראים 3 פעמים בשבוע.
לעתים כאשר הילדה חולה הסבתא שומרת עליה ואז היא אומרת שכאשר אנחנו לא נמצאים הילדה מקסימה ומשחקת איתה, אבל ברגע שאחד מאיתנו נמצא היא לא זזה ממנו.
הילדה גם לא משחקת עם ילדים אחרים, אף שהם מנסים להתקרב אליה (גם ילדים בגילה).
היא נמצאת בגן כבר מגיל חצי שנה וכל בוקר היא עדיין בוכה כשנפרדים ממנה.
האם הילדה לא חברותית, יש לה חרדת נטישה? מה לעשות?
אנו אובדי עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחצי רוצה רק הורים
שירי קאשי03/08/2009הי גלית,
נראה לי כי זה מאוד נמהר לקבוע כי הילדה אינה חברותית. ייתכן בהחלט שזה קשור בחרדת נטישה וכן בחלק מתופעות רגילות של גיל זה שהם לומדים שייכות ומתקשים לחלוק צעצועים. אינני מומחית מלתחום ההתנהגותי ולכן אני ממליצה לפנות לאיש מקצוע מתחום הפסיכולוגיה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים וקיטוריםירדן31/07/2009
שלום, בני גיא בן חצי שנה.
א.לאחרונה שמתי לב שהוא "תוקע" את פניו בתוך כל מני דברים רכים, נראה כאילו מגרד לו באיזור הפה. האם זו תופעה מוכרת שקשקורה לצמיחת שיניים? הוא תופס לנו בבגדים ומנסה להכניס לפה ומאוד מתוסכל מכך שלא תמיד מצליח.
ב. הוא מאוד מתוסכל במהלך היום, תזזיתי מאוד לא מוכן להירגע לרגע. הוא מתעייף נורא מהר ומתקשה לשחק יותר מעשר דקות. לפני כשבוע המצב לא היה ככה, אמנם הוא הרבה לקטר אך היה מסוגל להעסיק את עצמו הרבה יותר. ממה זה יכול לנבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירדן שלום
אורנה עטאר31/07/2009קשה לי לדעת מה הסיבה להתנהגות הזו.
האם הוא מרבה להכניס ידיים לפה? לרוב ידוע כי תינוקות שצומחות להם שיניים ירבו להכניס ידיים לפה.
את יכולה להציע לו כל מיני נשכנים שיש היום בשוק ולראות אם הם יטיבו עימו.
ידוע כי בזמן צמיחת שיניים התינוק אינו רגוע ונינוח וייתכן וזה המצב כאן.
ייתכן והתסכול שהוא חש קשור באמת לאיזה כאב שהוא חווה ובמידה וזה לא עובר יש מקום לגשת לרופא הילדים שלכם לבדיקה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ושאלה נוספתמרגלית31/07/2009
היי, שאלה נוספת ברשותכן.
בן עשרה חודשים, זוחל על גחון כבר חודשיים ועומד על 6 ן 4 כבר חודשיים - עושה רוקינג אך לא מתיישב ועדיין לא זוחל על שש. גם לא עומד.
יש לציין שהתחיל להתהפך ולהסתובב על ציר בגיל 7.5 חודשים. אני מודאגת כיוון שכבר זמן רב עומד על ש אך לא מתקדם... האם יש מקום לאבחון? בטיפת חלב אמרו לי שכדאי לראות פיזיותרפיסטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למרגלית
אורנה עטאר31/07/2009מרגלית שלום,
אני אתן לך כמה תרגילים בכדי שהוא יתחיל לזחול על 6. זחילה זו חשובה וכדאי שהוא יתחיל לזחול בה. מאחר ועולה על 6 ועושה רוקינג הוא קרוב לזחילה על 6.
במידה והפנו אותך לפיזיותרפיה, הייתי קובעת תור - אך במקביל מנסה את התרגילים שאתן לך כאן.
תרגילים לדוגמא:
1. לשים אותו במרכז של הר כריות ושמיכות. בכדי להיחלץ מהמשטח הוא צריך לבצע העברות משקל ולהשתמש בכוח וזו הכנה טובה להתחלת זחילה.
2. כשהוא עולה על 6 - תציעי לו בועת סבון או גירוי כל פעם ליד אחת בכדי שינתק יד בעמידה על שש.
3. להעלות אותו על שש על כדור פיזיו (יש לך?) - תשכיבי אותו על הבטן על כדור, תטי את הכדור אחורה כך שיישר ידיים ויקפל ברכיים ויעלה על 6 על הכדור. תקפיצי את הכדור ותטי אותו קצת ימינה ושמאלה בכדי שיבצע העברות משקל.
בהצלחה!
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לשים לב ?הדס31/07/2009
שלום, אני אמא לתינוק בן 10 חודשים. חייכן, סקרן ופעיל..ואשמח להכוונה קצת לגבי התפתחותו .
הוא התחיל רק השבוע ממש לזחול כמוו שצריך אך לא זוחל מהר, עושה כמה צעדים ומתיישב ושוב כמה צעדים ומתיישב. הוא נעמד בקלות, זז ממקום למקום כשהוא אוחז בשולחן או בכורסא, עוזב ידיים למספר שניות ומרוצה מאוד מהעובדה שהוא בלי אחיזה בשום דבר. מוחא כפיים כשמתחשק לו -לא כשאני מעודדת אותו שיעשה כמוני, דופק על חפצים ומקשקש.
מה אני צריכה לשים לב בשלב הזה ?
על מה לשים דגש ??
ההתפתחות שלו בסדר לגילו ?
אילו משחקים יש לגיל שלו ולשלב שבו הוא נמצא ???
תודה רבה על ההכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי31/07/2009הי הדס,
בנך אמנם התחיל לזחול מעט מאוחר אך התפתחותו הכללית נשמעת תקינה. זה טבעי שבשלב התחלתי של הזחילה הוא עדיין לא מרבה לזחול, כמו כן הוא כבר שולט בהתישבות וזה בסדר שהוא עוצר הרבה ומתישב. כמו כן נראה כי הוא בדרך הנכונה לקראת התפתחות ההליכה כך שאין סיבה לדאגה. בגיל זה את יכולה להתחיל ולחשוף אותו למשחקים של הכנסה והוצאה של חפצים (למשל כדור ודלי), מטפחת שמכסה צעצוע וכדומה. חשוב לשאול אותו שאלות ולתאר את מה שעושים כיוון שהוא מתחיל ללמוד ולהבין את השפה המדוברת, את יכולה גם לשלב שירי משחק והפעלה. את יכולה להתחיל ולהדגים לו השחלה פשוטה (כמו מגדל טבעות) או בניית מגדל קוביות והוא עשוי להתחיל ולנסות לחקות אותך בפעולות אלו. כמו כן ניתן לתת לו לשחק בעמידה (שולחן פעילות או צעצוע על השפה).
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אני אאמץ את מה שאמרת
הדס31/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכאה עצמיתמרגלית30/07/2009
שלום, הבן שלי בן עשרה חודשים, בימים האחרונים יש לו תופעה חדשה - הוא מכה את עצמו בראש ומושך בשיער. התנהגות זו לא באה לדעתי כביטוי לכעס או אכזבה בהכרח, סתם ככה... האם זו תופעה מוכרת וע למה מעידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למרגלית
אורנה עטאר30/07/2009במידה והתופעה הזו תחלוף תוך תקופה קצרה היא לא צריכה להדאיג - זה סוג של גילוי שלו, הוא מגלה את זה שיש לו כוח והוא משתמש בו. במידה והתופעה לא עוברת היא יכולה להעיד על צורך במגע שחסר והוא למעשה מצא דרך לתת לעצמו מגע מסויים. לרוב בגיל הזה זו תופעה שחולפת - צריך לעקוב ולראות שזה חולף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 חודשים רוצה לעמוד וללכתמריה30/07/2009
בתי בת 8 חודשים עוד כמה ימים, כבר מגיל חצי שנה כל הזמן רוצה להיות בעמידה, מצליחה לעמוד יפה אם משעינים אותה על משהו וכשנמצאת בשכיבה מושיטה ידיים כדי שירימיו אותה וילכו איתה.
מבחינת שאר ההתפתחות היא מתהפכת חופשי לשני הצדדים ועושה נסיונות יפים לזחול אבל עוד לא ממש שם. לא מתיישבת לבד, אבל אם מושיבים אותה יושבת יפה. וגם מנסה ולפעמים גם מצליחה להתיישב ממצב של כמעט שכיבה, מכרית הנקה, באמבטיה, בעגלה.
השאלה שלי האם אנחנו צריכים למנוע ממנה לעמוד? לא ללכת איתה?
אני רוצה לציין גם שהיא עומדת על כל כף הרגל בצורה מאוד יציבה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למריה
דבי גרוס דולב30/07/2009הי מריה
יש כמה נקודות שעולות מהודעתך שחשוב להתיחס אליהן:
1.תחילה, חשוב מאוד שהתינוק יזחל לפני שהוא מסבב עמידה עצמאית ובד"כ כשיש דילוג על זחילה וקפיצה כה מוקדמת לעמידה ישנהו במערכת איזשהו קושי שמוביל לזה. כמעט תמיד מדובר בזקיפת יתר של הגב שמקשה על התישבות עצמאית ומקלה מעודדת מאוד עמידה.
לכן חשוב לא לעודד את העמידה.
2. התישבות דרך דרך שכיבה על הגב והפעלת שרירי הבטן איננה בריאה ומהווה שיבוש ואף אינדיקציה למה שהערכתי קודם לכן, לכן חשוב לנסות ולהמנע ממשטחים מוטים ולא לעודד התישבות זו.
3. אני ממליצה לא להושיב תינוק שטרם למד לעשות זאת בעצמו על מנת למנוע שיבושים וגם מפני שזה עלול לעכב את הזחילה וההתישבות העצמאית.
4. ממליצה בחום לקבל אבחון וללמוד כיצד לתרגל עם ביתך כפיפה של הגב, זחילה והתישבות עצמאית כבסיס להמשך ההתפתחות.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיפות יתר של גבאור30/07/2009
שלום!
תודה על פורום המקסים עזרתם לי המון בעבר.
יש לי ילדה שגילה כרונולוגי 8 חוד' (כמעט 7 חוד' מתוקן), מטופלת אצל פיזיו' שלדבריה אין לילדה בעיה רצינית ספיציפית רק שיש לה זקיפות יתר של גב שזה גורם לכמה בעיות:כאשר משיבים אותה נופלת קדימה, מפנה ידיים אחורה שמחזיקים אותה, לא מצליחה לזחול למרות שכל הזמן מנסה וכבר בגיל זה יכולה לעמוד עם תמיכה (יותר מדי ישרה)
יש לציין שילדה מתהפכת מגב לבטן בחופשיות, עושה ציר לשני צדדים בחופשיות, התהפכות מבטן לגב קצת קשה לה (יותר דומה לנפילה), אך גם בזה משתפרת מיום ליום
הילדה עדיין לא זוחלת גחון ולא נעמדת על 6 לפי פזיו' בגלל זקיפות יתר של גב קשה לה לזוז(ידיים חלשות). לפיה אני צריכה להשכיבה הרבה על צד ששתי ידיים פונות קדימה (גב עגול).
שאלתי איזה תרגילים אתם ממליצים לשיפור מצב הגב וכן עידוד זחילה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאור
דבי גרוס דולב30/07/2009הי אור
זקיפת יתר של הגב דורשת לדעתי התיחסות קצת יותר אישית מאשר על גבי פורום. אני מבינה שאתם בטיפול פזיותרפי אבל כדאי אולי לשקול דרך טיפול נוספת או אחרת. מנסיוני המקצועי, לליווי ההתפתחותי יש מענה יפה ומועיל לסוג זה של בעיות.
התהפכות מבטן לגב, התישבות וזחילה אכן קשים לתינוקות בעלי זקיפת יתר וחשוב לעזור אבל זה דורש אבחון מעמיק יותר והתאמה אישית לתינוק. אני מאמינה שיש לטפל ביסודיות בזקיפה לפני מתן תרגילים לזחילה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 חודשיםגלי30/07/2009
יש לי תינוקות בת 8 חודשים עושה עמידת ידים אמיתית מתנדנדת על 4 ו6 כבר 3 חודשים החלה לאט לזכור קדימה ממש בעדינות עדין לא יושבת ניסת לעמוד באחיזה ונפלה , היא חייכנית צוחקת מתהפכת אבל עדין לא עושה כפים ולא בהיי וכו' האם זה בסדר ידוע לך מתי צריכים לעשות אני דואגת להבנה למרות שנראת ילדה עם מבט חכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלי
אורנה עטאר30/07/2009גלי שלום,
בעמידת ידיים אמיתית את מתכוונת שהיא מרימה את הרגליים באויר???
לבי הזחילה שלה - האם כשהיא עולה על 6 או 4 היא מנתקת יד אחת מהמשטח? תנסי להציע לה כל פעם צעצוע ליד אחת ותראי אם היא עוזבת. בכדי להתחיל לזחול היא צריכה ללמוד לעשות העברות משקל בין יד ליד וגם קדימה ואחורה. האם היא עושה רוקינג (תנועה קדימה ואחורה כשהיא על 6)?
האם היא אוהבת לשכב על הבטן?
עדכני אותי בפרטים הנוספים ונמשיך משם הלאה.
לגבי כפיים וביי:
מחיאות כפיים הם ביטוי ליכולת מוטורית (הבאת הידיים לקו האמצע - האם היא מכניסה ידיים לפה? מחזיקה צעצועים בשתי ידיים?), יכולת קוגנטיבית (שהיא מחקה את מה שההורים עושים) וכן יכולת תקשורתית. אני חושבת שבגיל הזה אין עוד מה לדאוג אם היא לא מוחאת כפיים ועושה ביי ביי - המשיכו ללמד אותה למחוא כפיים וביי וזה בקרוב יקרה.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
נ30/07/2009קודם כל לגבי עמידת ידים אז היא מיישרת הרגלים וממש נעמדת כמובןעם ראש וידים תומכות ברצפה לגבי תנועות קדימה ואחורה על 6 אז כן, והיא מאוד אוהבת להיות על הבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגלי
אורנה עטאר30/07/2009הי גלי,
בתך עומדת למעשה בעמידת דב (עמידה על 4) וגם על 6. אנחנו רוצים למעשה שהיא תתחיל לזחול על 6 ואם היא מתחילה ומנתקת ידיים וגם מעבירה משקל קדימה ואחורה - אלו ניצני הזחילה וכנראה והיא תתחיל לזחול בקרוב. חשוב לתת לה מרחב לזחול ולשים צעצוע במרחק שלא יהיה מתסכל מידי. ניתן גם לשים אותה בתוך ערימת כריות כך שתתרגל דחיפה במשטח שהוא משתנה והעברות משקל וניסיון לצאת משם - גם אלו יובילו לזחילה.
לגבי מחיאות כפיים וביי - אנהי רוצה להוסיף שאנו מצפים לראות את זה בין 9-12 חודשים - אומר כי יש לה עוד קצת זמן - המשיכו לחקות את ההתנהגות הזו בפניה.
התפתחות נעימה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחכתי להוסיף היא כן מנתקת יד אחד
נ30/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטןהילה29/07/2009
שלום,
בני בן חודש סובל מאי שקט-כנראה גזים, כאשר אני מצליחה להרגיע אותו על הידיים והוא נרדם אני מחכה בערך 20 דקות אך כאשר אני מניחה אותו בעריסה מתעורר ומתחיל לבכות,
כאשר אני משכיבה אותו על הבטן הוא ישן טוב יותר ,על הגב הוא מתעורר כעבור מספר דקות,
האם ישנה דרך להרגיל אותו לישון על הגב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להילה
דבי גרוס דולב29/07/2009הי הילה
לתינוקות רבים אכן טוב ונעים יותר לישון על הבטן שכן שם הם מכונסים ורפויים אבל לצערינו קיימת ההמלצה שלא להשכיב לישון על הבטן וכאן צריכים ההורים לקחת החלטה האם בכל זאת להשכיב לישון על הבטן ולאפשר שינה טובה יותר או להיענות להמלצות משרד הבריאות..
מכיוון שהשינה על הבטן מאפשרת כינוס וכפיפה המלצתי היא לנסות לתת תנאים דומים בשכיבה על הגב- כשהתינוק ישן על הגב אפשר להגביה את רגליו בעזרת שמיכה מגולגלת ולשים סביב גופו שמיכות כדי שישאר בתחושה סגורה ומכונסת. מקווה שיעזור לכם.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ממדרגותשירן29/07/2009
שלום,
הבן שלי בן כמעט שנה. מתקדם לפי אבני הדרך. כרגע עומד והולך סביב רהיטים. יש לנו בבית מדרגה 1. הוא עולה בקלות . הבעיה היא שכשרוצה לרדת נעצר ומיבב. איך אני יכולה ללמד אותו לרדת? האם שירד עם הפנים קדימה יד אחרי יד או ללמדו להסתובב? ובאיזה גיל לצפות שיצליח לרדת?
אודה לתשובתכם,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדרגה
שירי קאשי29/07/2009הי שירן,
לפי מה שאני מבינה זו מדרגה בודדת. בהחלט ניתן לאפשר לו לרדת עם הפנים קדימה (אם היא בגובה סטנדרטי) וגם אחורה. בכדי ללמדו ניתן לתת לו לטפס על הרגליים שלכם (כשאתם בישיבה) ולעבור לצד השני, לטפס מעל מכשולים שונים כמו כריות ושמיכות, בשיפוע (בג'ימבורי או מגלשה בגינה) ניתן למשוך אותו במורד עם פנים קדימה וגם אחורה על מנת להכיר לו את שני הכיוונים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה!
שירן29/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 11 חודשיםרינת28/07/2009
ביתי בת 11 חודשים . היא זוחלת על 6 עומדת והולכת מסביב לרהיטים , עוזבת יד אחת לפעמים 2 ידיים לכמה רגעים, מתרוממת על 4 , יושבת כו...
השאלה שלי היא : בעמידה שלה היא נעמדת בקלות יתר אך לא מצליחה לרדת לישיבה או לריצפה לבד ,יש שם קושי . אני מנסה לגרות אותה על צעצוע על מנת שתתכופף אך זה לא מצליח.
היא הולכת מסביב לשולחן וכל היום היא מתעסקת סביב העמידה!!
מה לעשות ? יש עוד תרגילים מומלצים?
מתי את מעריכה ששתחיל ללכת ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
שירי קאשי29/07/2009הי ענת,
בתך קרובה להליכה אך לא ניתן לקבוע כמה זמן זה יקח. זה קשור גם למידת המיומנות וגם לבטחון שהיא רכשה בדרך וזאת לא ניתן לקבוע בהתכתבות. בכל מקרה היא בסדר גמור מבחינת לוח הזמנים כך שאין מה להאיץ בתהליך. בינתיים אפשר לעזור לה ללמוד גם להתישב (יתרום רבות לבטחון שלה לנסות לעזוב ידיים כיוון שפחות תחשוש מנפילה). על מנת ללמוד לשבת יש ללמוד לקפל ברכיים.
תרגילים:
1. לרקוד "עוגה עוגה". בשלב של "לשבת" לדחוף את בית החזה שלה עם הראש שלך תוך כדי שאתן מחזיקות ידיים ולהביא אותה בעדינות לכיפוף הברכיים.
2. כשהיא עומדת להגיש לה צעצוע או בועת סבון הצידה למטה כך שתאלץ לכופף ברכיים כדי להגיע.
3. על ידי החזקתה עליך עם הפנים החוצה ורגליה כפופות. להצמיד את כפות רגליה לקיר ולחכות לדחיפה.
4. אותו אופן החזקה, להניח את כפות רגליה על הרצפה כשאת מעליה, מעט מטה אותה קדימה ומחזיקה את כפות רגליה לרצפה. התנוחה זו תגרום לה לרצות ליישר את הרגליים ולמעשה להעמד.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה ועמידה עם פיסוק גדולאמא28/07/2009
שלום בתי בת כמעט שנה.
זוחלת על שש. נעמדת והולכת בעזרת חפצים. לאחרונה החלה להיעמד יותר עצמאית, ניגשת לחפץ לא גבוה מדי מהרצפה ועוזבת ידיים / אם היא נעמדת בעזרת הקיר למשל / מראה וכו' ואני מגישה לה חפץ היא מנתקת
ידיים ומחזיקה את החפץ. היא יכולה להיעמד כך בטווח של בין כמה שניות לחצי דקה.
מה שכן, שמתי לב שהיא רוב הזמן עושה פיסוק יחסית גדול (כנראה לפצות על זקיפות בגב שיש לה מגיל מוקדם יותר שנגרם מריפלוקס) ואפילו לפעמים הכפות רגליים נוטות כלפי חוץ (לא תמיד).
האם יש לזה קשר לכך שהיא לא מנסה להתקדם? היות וראיתי שהיא נעמדת ביציבות לבד אז ניסיתי להוליך אותה (פחות מגובה כתפיים כמובן) אבל היא ישר יורדת למטה. נראה שהיא רוצה להתקדם אם אני אומרת לה בואי אלי, היא מחייכת ומושיטה ידיים ונופלת קדימה , לא עושה צעד, אבל אני כאמור לא יודעת איך להראות לה כי יורדת למטה וגם אולי בגלל הפיסוק היא מתקשה?
יש דרך לעבוד על הפיסוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא
דבי גרוס דולב28/07/2009הי אמא
הפיסוק הגדול קיים בד"כ בהתחלת העמידה כדי לספק לילד בסיס עמידה גדול ובטוח יותר והדבר נורמלי ומתחיל להצטמצם עם התבססות העמידה והבטחון בתנועה. יחד עם זאת, במקרה שלכם, הוא יכול לבוא כפיצוי על זקיפת היתר מכיוון שכשיש זקיפת יתר חסרה תנועתיות בגב, יש יותר חשש לנפילות והפיסוק מפצה על קושי זה.
ההיסוס בהליכה קיים אצל כל הילדים בהתחלה ולגביו אין מקום לדאגה. חשוב לא להלחיץ את ילדה ולתת לה זמן לצבור אומץ ומיומנות להליכה עמצאית.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יציבותענבר28/07/2009
שלום רב,
בני בן שנה וחודשיים (נולד בשבוע 32). מזה כחודשיים נעמד בעזרת חפצים וכן הולך סביבם / בעזרתם (זוחל מזה כחודשיים- בהתחלה גחון ועכשיו על 6).
הוא בעל היפוטוניה וגמישות יתר, ואת כל שלבי ההתפתחות המוטרית עשה באיחור.
העיניין הוא שהוא נראה לי מאוד לא יציב- כשהוא יושב או עומד גופו כאילו "רוקד" (מקווה שאתן מבינות למה אני מתכוונת).
שאלתי היא האם חוסר היציבות הזו, שבאה לידי ביטוי ב"ריקוד" הזה היא תקינה, ומתי ואיך הוא אמור להתחזק ולהיות יציב יותר?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב28/07/2009הי שני
מה שתיארת אופייני לילדים בעלי היפוטוניה. בשל גמישות היתר וחולשת השרירים חסרה לתינוק יציבות באזור מפרקי הירך והרגליים והדבר גורם לאותו ריקוד שתיארת (וכן, זה מוכר). לפי נדרך בה אנו עובדות יש לטפל בהיפוטוניה ולחזק את הילד ומתוך זה תבוא ההתחזקות בעמידה וההליכה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות בן 10 חודשיוליה28/07/2009
ילד הבמבה שלי בן 10 חודשים, מגיל 6 חודשים זחל מצויין גם על 4 ו על 6. כיום הוא הולן יפה מאוד סביב שולחן או רהיטים וגם נשען על העגלת טיולון ועודה איתה סיבובים בהליכה בכל הבית, הוא כבר עומד כאשר רק יד אחת מחזיקה משהו, עושה ביי ביי אבל לא עושה כפיים, מבין הרבה מילים וכשאני שואלת איפה חתול (יש לנו בבית) הוא מתחיל לחפש אותו בכל הבית, וגם כשואלים איפה מנורה ( לדוגמה) אז הוא מרים את הראש ומסתכל למעלה אל המנורה..... בטיפת חלב הלחיצו אותי בגלל שהוא לא עושה כפיים ועדיין לא מראה אל דברים בעזרת אצבע.... האם יש בסיס לדאגה?תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליוליה
דבי גרוס דולב28/07/2009הי יוליה
אם ההתפתחות הכללית של תינוק טובה כמו של בנך ורק חסרות מחיאות הכפיים וההצבעה הרי שאין מקום לדאגה. ישנם דברים שמתפתחים מאוחר יותר מאחרים, המשיכו לעבוד איתו על זה והדבר בוודאי יגיע בקרוב.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון בחוץשירלי28/07/2009
יש לי תינוקת בת חודשיים שכל הזמן לשונה בחוץ למעלה
עם הנקה אין בעיה אך לתפוס בקבוק ומוצץ לא ניתן.
האם זה נורמלי והאם ניתן לעשות משהו בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירלי
דבי גרוס דולב28/07/2009הי שירלי
יתכן ואי תפיסת הבקבוק והמוצץ איננה קשורה ללשון אלא לסירוב התינוקת לקחת בקבוק ומוצץ (כמו תינוקות רבים אחרים..).
לשון בחוץ מהווה לעיתים אינדיקציה לטונוס שרירים נמוך אבל פעמים רבות גם אין לזה שום סיבה ממשית. תרגילים לשנות זאת אין אלא אם אכן מדובר בטונוס נמוך.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)