מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ישיבת Wאימא אביבית17/08/2009
שלום,
בני בן שנה (נולד חודש לפני הזמן, לא יודעתא ם קשור, אבל רצוי לציין). לאחרונה החל להתיישב בעצמו, אולם הוא מתיישב על ברכיו יוצר עם רגליו צורת W. הוא לא מתיישה על הישבן כמעט בכלל. אני "מסדרת" לו את הרגליים לישיבה רגילה בכול פעם שהוא מתיישב. אני יודעת שזה לא בריא ודורש טיפול. האם יכול להסתדר מעצמו? האם דורש תרגילים מעבר ל"סידור" הרגליים בזמן ישיבה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאביבית
דבי גרוס דולב17/08/2009הי אביבית
ישיבת ה W היא בד"כ סימפטום לקושי אחר ולדעתי חשוב לאבחן ומצוא מהו הקושי שגורם לבנך להתישב בצורה משובשת ולטל בו. זה יכול להיות גמישות יתר במפרקי האגן, קושי עם שיווי משקל וכו. מעבר לזה, חסרים לי פרטים נוספים על התפתחותו, האם הוא זוחל? כיצד? מהו גילו המתוקן?
אם הבעיה היא מינורית זה יכול להסתדר לבד אבל בד"כ יש קושי בסיסי שראוי לטפל בו מעבר לסידור רגליו בזמן הישיבה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חצי שנהדנה17/08/2009
בני בן חצי עדיין לא זוחל, מתהפך יפה לשני הכיוונים, הוא מתחיל לזחול זחילת תולעת מרים את הישבן ומתקדם קדימה,
הבעיה היא לא בתחילת הזחילה, הגוף שלו כל הזמן בסטרס, הוא מפעיל את השרירים במיוחד ברגליםת מכווץ אותם, וניראה שהוא מפעיל את הגוף שלו ומבזבז הרבה אנרגיה, גם אחרי מיקלחת
שהגוף אמור להיות רפוי ונינוח הוא מפעיל את השרירים ומכווץ אותם במיוחד ברגלים
1. האם יש הסבר לזה?
2. ומה ניתן לעשות כפיתרון?
3. האם זה טונוס שרירים מוגבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגןבה ללימור
דבי גרוס דולב17/08/2009הי לימור
קשה לי, לפי התיאור שלך ,להבין ממש למה כוונתך אבל אם מדובר במתח שקיים רק באזור הרגליים הרי שרוב הסיכויים שאין זה טונוס שרירים מוגבר אלא מתח שרירים מקומי. דרך הטיפול המומלצת למתח בשרירים היא הרבה הרבה מגע עמוק באזור המתוח- טפיחות עוצמתיות, שיפשופים נמרצים, לחיצות פנימה וכו. נסי זאת אבל שימי לב אם יש שיפור והרפייה ואם לא ,כדאי יהיה בכל זאת לשלול טונוס גבוה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש עקום..אורית17/08/2009
הי...
בני בן (אוטוטו..) בן 3 חודשים כנראה (לא כנראה בטוח..)ששכב יותר מידי זמן על הגב עם נטיה לצד ימין כתוצאה (או שלא..) ישנה מעיכה וזה יוצר ראש ממש לא עגול (קשה לי להגיד...) אפילו עקום.
לציין שלביתי הבכורה היה מצב דומה (לא עשיתי עם זה כלום מלבד לנסות להחליף צדדים...מה שלא עזר) אבל השער הארוך מתשתש ומסתיר.
נסיתי כל פיתרון שחשבתי השכבתי על הבטן אז שוב הנטיה היתה (כנראה בעיה של שריר קצר..)
מלבד זה הוא כבר זז עם לא נוח לו ומוצא שוב תמיד את אותה תנוחה.
חוץ מזה הוא ילד נהדר.
יש רופא מומחה לדברים מסוג זה...?
מיואשת ..... מה עושים? אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
דבי גרוס דולב17/08/2009הי אורית
הדבר הנכון לעשות הוא,כמובן, לטפל בנטיית הראש ולא בראש העקום כתוצאה מהנטייה.
לאחר שנטיית הראש מתחילה להתאזן, מתחיל גם הראש להתיישר לאחר מספר חודשים אבל חשוב ביותר לטפל בנטייה שכן היא עלולה להשפיע על המשך ההתפתחות . אין צורך ברופא והשיטה לפיה אנו עובדות- ליווי התפתחותי היא כמובן המומלצת בעיני.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
אורית18/08/2009תודה רבה....אני אמשיך לנסות....האם ישנם תרגלים ושאני יכולה לעשות איתו כדי להקל עלו (כמובן משהו שאפשר לתאר בכתב) עד שאני אקבל הדרכה מהתפתחות הילד...התורים כמו נצח....אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטורטיקוליס
שירי קאשי18/08/2009הי אורית,
באופן כללי הטורטיקוליס מהווה מגבלה תנועתית של צד אחד. ללא תרגול הקושי הזה ישפיע על כל שלבי ההתפתחות, למשל קושי בהתהפכות לצד אחד, זחילה לא סימטרית, יציבה לא טובה וכו'. ללא טיפול המצב יכול להחמיר כיוון שככל שיש קושי בצד אחד אזי משתמשים בו פחות והפערים בין הצדדים הולכים וגדלים. אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות תינוקות אשר תוכל לערוך אבחון ולתת לך תרגילים לביצוע בבית (כיוון שקשה מאוד להגיע לתוצאות לבד, הדקויות ביישום התרגילים חשובות ביותר). התרגילים הינם פשוטים יחסית ובגילו עוד ניתן לעשות שינוי גדול בנושא ויחסית במהרה לעומת בשלבים מאוחרים יותר.
בכל מצב לכל תינוק מומלץ לשנות תנוחות כל הזמן, אך במיוחד לאלו הסובלים מאסימטריה שינויים אלו יתרמו לאיזון בין הצדדים. לתינוקות האוכלים מבקבוק מומלץ להאכילפעם בימין ופעם בשמאל וגם להשכיב במיטה בכיוונים שונים. כמו כן חשוב להרבות בשכיבה על הבטן כיוון שבתנוחה זו כוח הכובד עוזר להבאת הראש למרכז.חשוב גם להרבות בשכיבה על שני הצדדים. בשכיבה על הצד, הצד התחתון צריך להתארך ואילו העליון צריך להתקצר. תנוחה זו משפרת את התנועתיות של הצד ובתרגול סימטרי תתרום לאיזון בין שני הצדדים. בנוסף על מנת להשאר בנוחות על הצד היד העליונה צריכה לא לברוח אחורה אלא להגיע לקו האמצע ולאפשר שקיעת בית החזה והתעגלות של הגב. התחילי משכיבה על הגב, הרימי את האגן שלו על השוק שלך ועם פטיש יום העצמאות או צעצוע רך אחר לתת מעיכות והקשות קלות על בית החזה. פעולה זו משחררת את השרירים הבין צלעתיים ומאפשרת יותר תנועתיות של בית החזה. לאחר מכם הרימי את שתי רגליו ביד אחת ואת השניה שימי על הטוסיק. הניעי את הטוסיק במעגלים על מנת לשחרר מעט את עמוד השדרה ובכלל זה את תנועת הכפיפה הצידית. ממקום זה העבירי לשכיה על הגב כשהרגל העליונה מוחזקת מכופפת והיא מובילה את התנועה. הגיעי עם הברך עד הרצפה והשארי להחזיקה שם. ההשענות על הברך תורמת ליציבות בשכיבה על הצד. עכשיו צריך לשים לב שהיד העליונה מגיעה אף היא לקו האמצע. על ידי טפיחות ושפשופים של אזור השכמה והגב נין לשחרר את האזור ולהביא את היד למרכז. ברגע שהילד שוכב נכון את יכולה להניח יד אחת על האגן שלו והשניה על הצלעות ולבצע באופן איטי קרוב והרחקה של הידיים שלך כך שאת מגבירה ומפחיתה לסרוגין את הכפיפה הצידית. באופן זה את משפרת את התנועתיות של הצד ולמעשה מכינה את גופו לשכיבה נוחה וארוכה יותר על הצד. במידה והוא נינוחת ורגוע ושוכב בנוחות ניתן לשים לו צעצוע בצד למשחק או לשכב לידו ולשחק איתו כך שמאריכים את השהות על הצד. חשוב לבצע באופן סימטרי לשני הצדדים. אני מאמינה שבמהרה יכולת השכיבה על הצד תשתפר והוא יוכל להשאר שם לבד זמן רב יותר.
אני מקווה שההסבר ברור מספיק על מנת שתוכלי להתחיל בכוחות עצמך, אך אם אין שיפור כדאי לקבל עזרה מקצועית בהקדם.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
אורית20/08/2009תודה על התשובה ....אני אנסה. לעבוד איתו על התרגילים ..אני העדכן אותך בהמשך. תודה תודה תודה. אורית.
מדריכות התפתחות ישנם בהתפתחות הילד ? באופן פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאורית
דבי גרוס דולב20/08/2009הי אורית
גישתנו שונה מזו של התפתחות הילד הן באבחון והן באופן הטיפול והיא מבוצעת באופן פרטי.
בכל מקרה, בהצלחה,
ינוקט
052-240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אקח בחשבון .....שוב תודה.
אורית22/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 1 מסרבת לישון במיטתהטובי16/08/2009
שלום
ביתי בת שנה וחודשיים קשורה מאד מאד להנקה....
היא מסרבת לישון במיטתה ומבקשת לינוק כל הזמן .
איך אפשר לתת לה משהו שתוכל להרגיע את עצמה?
עד מתי כדאי לוותר?
היא מאד קטנה לגילה...
תודה אשמח לשמוע בנושא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטובי
אורנה עטאר16/08/2009טובי שלום
לצערי פורום זה אינו עוסק בתזונת תינוקות/הרגלי הנקה ואינני מומחית בתחום זה.
את יכולה לפנות לפורום תזונת תינוקות או תמיכה בהנקה בכדי לקבל שם תמיכה.
בהצלחה!
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהצחוק של ילד16/08/2009
בתי בת חצי שנה מנסה לשבת כבר הצליחה כמה פעמים בכוחות עצמה ללא תפיסה במשהו ומשיכה לישיבה. היא גם מראה סימני זחילה על שש (נכנסת לתנוחה אך עדיין לא זוחלת).
היא גם מנסה "לזחול" על ארבע - ידיים ורגליים ישרות אך במצב הזה קשה לה מאד להרים את הראש והוא נשאר על המזרון(כאילו הראש כבד לה). האם יש דרך לחזק את שרירי הצוואר או הגב כדי שיהיה לה יותר קל עם הרמת הראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לצחוק של ילד
אורנה עטאר16/08/2009שלום,
נראה כי בתך מתפתחת באופן תקין. בשלב בו הם מתנתקים מהרצפה לעמידת 6 רבים מהתינוקות גם עולים על ארבע. השלב הבא יהיה שהיא תזחל על 6 וזחילה על 4 אם תהיה כזו מגיעה לרוב שלב אחד לפני עמידה והליכה. במידה והיא מרימה את הראש באופן תקין על 6 אין צורך לעבוד על השרירים כי נראה שהכל בסדר, הניסיון לעלות על 4 הוא קשה יותר עבורה ולכן הראש יורד וזה בסדר גמור
המשך התפתחות תקינה ומאושרת
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
צחוק של ילד19/08/2009תודה רבה אורנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטן ועגלה/ טיולוןלימור16/08/2009
שלום, יש לי שתי שאלות:
1. אני מניקה הנקה מלאה, בתי בת 3.5 חודשים. היא ישנה שנה רציפה יותר וטוב יותר כאשר מונחת על הבטן. שאלתי היא- עד איזה גיל ישנה ההמלצה להשכיב לישון על הבטן ? ( הכוונה בלילה כמובן).
2. לבתי כבר קצת צפוף בעגלה כאשרהעגלה במנח שכיבה של 180 מעלות. מתי כבר אפשר לוותר על ה"אמבטיה" של העגלה ולהשיב / להשכיב בטיולון?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללימור
אורנה עטאר16/08/2009לימור שלום,
עליי להדגיש בפנייך כי הנחיית משרד הבריאות היא לא להשכיב לישון על הבטן. בזמן עירות יש להשכיב אותה על הבטן.
ידוע כי ברגע שהיא תתחיל להתהפך את לא תוכלי לשלוט אם היא על הגב או על הבטן בשינה.
לגבי טיולון - אני ממליצה שהיא תישאר בעגלת אמבטיה כל עוד את יכולה והיא יכולה. שכיבה בזוית 180 מעלות טובה מאוד בשלב הזה בו היא נמצאת. אני לא ממליצה להושיב אותה מאחר ומערכת השלד והשרירים שלה עדיין לא בשלים לכך וזה יזיק לה, ובנוסף כל שהייה במשטח מוטה כמו טרמופילנה, עגלה עם זוית וכו' מעודד התרוממות שאינה נכונה מבחינה ביומכנית לתינוקות שלנו ולכן אם היא עוד מאפשרת לקחת אותה באמבטייה - אז תמשיכו - ניתן להשכיב אותה בעגלה רגילה אבל לנסות שזה יהיה כמה שיותר קרוב ל180 מעלות.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינייםמירי13/08/2009
שלום,
בני בן חצי שנה, השיניים מתחילות לצאת והוא רוב הזמן עם מוצץ.
האם המוצץ יכול לפגוע בצמיחה נכונה של השיניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים
שירי קאשי16/08/2009הי חגית,
הפורום אינו עוסק בנושא זה. מהידוע לי גם אם מבנה הלסת משתנה עקב השימוש במוצץ הרי שהוא חוזר לעצמו לאחר הפסקת השימוש. מעבר לכך אני ממליצה להתיעץ עם גורם מוסמך בתחום זה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטןנועה13/08/2009
בני בן חמישה חודשים. הוא מהבטן לגב מגיל חודשיים בערך ועכשיו התחיל גם מהגב לבטן. הוא מעדיף לישון על הבטן וכל לילה אני מוצאת אותו על הבטן בבוקר ואין הרבה מה שאני יכולה לעשות. האם עכשיו שהוא ישן על הבטן עדיין צריך להניח אותו על הבטן במהלך היום? ( בעייה הפוכה- מייד מתהפך לגב )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבה על הבטן
שירי קאשי16/08/2009הי נועה,
השכיבה על הבטן חשובה מאוד להתפתחות המוטורית. נכון שגם בשכיבה על הבטן בעת השינה מתרחשים תהליכים (בעיקר של ארגון השלד), אך יש חשובות גם לשכיבה בזמן עירות, כיוון שאז התינוק מתנסה בתהליכים מוטורים ומחזק את שריריו לקראת השלבים הבאים. תנסי לפנות את המשטח עליו הוא נמצא מצעצועים ולשים לו צעצוע אחד גדול וכבד יחסית כדי שלא יוכל לקחת אותו איתו לגב ובכדי להמשיך ולשחק הוא יהיה חייב להשאר על הבטן. כמו כן את יכולה לשכב מולו ולשיר לו ולגרות אותו להשאר על הבטן.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות הקשורות בהתפתחותאור*13/08/2009
שלום,
בתי בת 3 חודשים ושבועיים אוטוטו...
היא מתהפכת מהגב אל הבטן וכעת מוציאה את היד הכלואה מתחת לבית החזה שלה, לבד.
מתי מתהפכים מהבטן אל הגב? ואיך זה הולך?
מה קודם למה התהפכות מהגב אל הבטן? או מהבטן אל הגב?
מתי אפשר לראות צחוק מתגלגל או צחוק בקול רם?
בתי צוחקת כאשר מדברים איתה ומגרים אותהומגרגרת ומוציאה המון קולות,, אך לא צוחקת בקול רם.
שאלה אחרונה,
כאשר אני מחזיקה אותה בתנוחה של פנים אל פנים, או כאשר משעינה אותה על ברכיי כשפנייה מופנות אליי, היא רוצה מאוד לקום ולהתרומם, פשוט מנסה לקום ומזיזה את הגב.
למה זה קורה?
היא מאוד אוהבת לשכב מתחת לאוניברסיטה בשכיבה מלאה ומתגלגלת שם לאיזה צד שרוצה.
אני מרימה אותה ותופחת לה הגב כאשר היא מסיימת לאכול... מעבר לכך כל תנוחה לא נוחה לה.
כשאני שמה אותה בטרמפולינה לזמן קצוב, אפשר לתקשר איתה ולדבר איתה יותר מאשר היא על הידיים, שם היא לא מצליחה להתרומם (אבל רוצה חח).
מה לעשות? האם פשוט להשכיב אותה על משטח ישר כמו שאוהבת... בקיצור מה אפשר לעשות בנדון?
תודה רבה מראש.
סופשבוע נעים
אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי16/08/2009הי אור,
נתחיל מההתהפכויות - לרוב שלב זה מתרחש בין גיל 4-6 חודשים. בתך החלה את התהליך מעט מוקדם, אך עדיין יש לה זמן רב להשלמתו וכאמור עד גיל חצי שנה אנו מצפים לראת התהפכויות לשני הכיוונים. אין חוקיות קבועה לאיזה כיוון קודם (בטן לגב או גב לבטן), מה שחשוב הוא לשים לב שהיא עושה זאת גם דרך צד ימין וגם דרך צד שמאל.
הנטייה להתרומם משכיבה בשיפוע קוראת מפני שהתינוקות שואפים להגיע למצב ישיבה שבו הראש חופשי יותר לתנועה, שדה הראיה טוב יותר, הידיים חופשיות, כלומר הכל יותר חופשי ונוח. התרוממות זו משרירי הבטן אינה מומלצת כיוון שהיא מפעילה לחצים מיותרים על מערכת השלד והשרירים אשר אינם מוכנים עדיין לשאת בעומס זה. בכל מקרה תמיד עדיף להשכיב על משטח ישר (בטן, גב וצדדים).
לגבי הצחוק אין ממה לחשוש, נשמע כי בתך תקשורתית ומגיבה אליכם יפה. יש תינוקות שבגיל זה כבר צוחקים צחוק רם, ואילו לאחרים זה לוקח עוד חודש- חודשיים אך מה שחשוב הוא לראות כי התינוק אכן תקשורתי.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שירי מתוקה, עוד שאלה...
אור*16/08/2009קודם כל תודה רבה על התשובות זה מאוד מאוד עוזר לי להביט נכון ולדעת מה לעשות.
לגבי ההתפכות של בתי, אני שמה לב שהיא מתהפכת לבטן בשני שלבים גלגול לצד ואז מייד התהפכות, אך באמת הגלגול הוא רק לצד אחד - צד שמאל. לצד ימין היא עדיין לא מתגלגלת ולא מתהפכת.
יש בעייתיות עם זה? ואיך אני מעודדת גלגול גם לצד השני - האם לעזור לה?
אודה לתשובה.
ביי ויום נעים.
אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכויות
שירי קאשי18/08/2009הי אור,
אני מוסיפה לך רשימת תרגילים כללית להתהפכויות. חשוב לתרגל באופן שווה לשני הכיוונים על מנת להביא לתנועתיות טובה וכן להגיע לסימטריה תנועתית (בכדי שחוסר הסימטריה לא יתחדד וישפיע גם על השלבים הבאים):
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבצע התרגילים ואעדכן אותך. תודה רבה
אור*20/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה ופחד מזריםליהיא13/08/2009
אני אם לבן 1.7. אני איתו בבית מיום שנולד, ובספטמבר יילך למעון.
מקריאה הבנתי שנושא חרדת הנטישה ופחד מזרים מופיע בגיל 8-9 חודשים ואמור לחלוף על גיל שנה. דווקא בתקופה זאת הבן שלי לא הראה סימנים לכך..
לפני כחודש הוא דווקא כן החל להתנגד שאני אעזוב אותו בבית בהשגחה, הוא צמוד אלי בבית ומחכה לי אפילו מחוץ לשירותים ובוכה. מתעורר יותר בלילות בבכי ורוצה שארים אותו ואצא איתו מהחדר, ואחר כך אני משכיבה אותו שוב והוא נרדם.
הוא גם מתחיל להראות פחד מאנשים שהוא לא מכיר, לא כולם בהחלט, אבל יש אנשים שרואה פעם ראשונה ונבהל.
השאלה - האם התאחרות חרדת הנטישה והזרים אצלו מהווה בעיה ? מה טווח הגיל לתופעות אלו ומתי לצפות שהן תחלופנה בגבול הזמן הסביר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
שירי קאשי16/08/2009הי ליהיא,
זה נכון שבאופן קלאסי חרדת נטישה מופיעה באזור גיל 8 חודשים אך אין לכך חוקים קבועים. אצל כל ילד זה מגיע (או לא מגיע) בגיל אחר וכן ההתבטאות של התופעה היא שונה. טבעי שגם בגיל זה הילד חושש להפרד. כמו כן ייתכן מאוד שהוא מרגיש כי יש צפוי שינוי בקרוב (הליכה לגן) וזה מגביר את התגובות בשלב זה. כמובן שבתקופת הקליטה בגן החדש ניתן גם כן לצפות בשינוי בהתנהגות שלו וזה בהחלט מתאים גם לגילו. חשוב בתקופה זו לתת לו את החום והבטחון שלהם הוא זקוק וכן לשדר לו שאת מרגישה בטחון בתהליך. כאשר ההורה מראה כי הפרידה קשה לו הוא מראה לתינוק כי זהו תהליך לא נעים אך אם ההורה משדר לתינוק כי הוא בוטח בצוות הגן וכי זהו מקום של כיף אז גם לתינוק קל יותר להשתחרר מחששותיו.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחמששיר13/08/2009
ועדיין לא מוכן להחזיק בקבוק
אני יודעת שהוא יכול פיזית כי החזיק בקבוק פעמים בודדות
אשמח לקבל עצות מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוק
שירי קאשי16/08/2009הי שיר,
חלק מעניין החזקת הבקבוק הוא גם הפינוק שאמא מאכילה אותי ולכן תינוקות רבים מסרבים להחזיק אפילו שהם יכולים. פטנט שגיליתי על בשרי כעובד מצויין הוא לתת להם כוס מפלסטיק עם מעט נוזל. החוויה של שתיה כמו גדולים מעודדת את הרצון של התינוק לחקות את הממוגרים. החזקת הכוס והרמתה דומה מאוד לשתיה מבקבוק ובהדרגה גם יכולת זו תתפתח.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 7 חודשיםענבל12/08/2009
שלום
בתי בת בכורה בת 7 חודשים
היא עדיין לא מתהפכת ואומרים לי שזה חלק התפתחותי חשוב
היא מושיטה ידיים לחפצים
ואני מושיבה אותה היא יושבת הכי הרבה 2 דקות
היא מפנה את הראש שהיא שוכבת על הבטן ממש כאילו היא בדרך להתהפך
אבל אז ישר מתאזנת בחזרה ולא מתהפת?
האם \ה ממש גרוע?
מה ניתן לעשות שתתהפך?
אני שמה לה צעצועים קצת רחוקים כדי לעודד אותה להתהפך אבל ללא תועלת
ולפעמים היא פשוט מתעצלת שהיא רואה שהצעצועים רחוקים היא פשוט בוכה ורוצה שאקרב לה אותם
מתי אני צריכה להתחיל לדאוג שמשהו לא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענבל
דבי גרוס דולב12/08/2009הי ענבל
אנו מצפים לראות התהפכויות עד גיל 6-7 חודשים ולכן ביתך אכן נמצאת בעיכוב קטן. אני לא מאמינה בתינוקות עצלנים אלא בתינוקות שלא יכולים. אי היכולת נובעת בד"כ מקושי פזיולוגי אותו כדאי לאבחן ולתרגל.
בנוסף מומלץ בחום לא להושיב תינוק שטרם למד לעשות זאת בעצמו ובטח תינוק שעדיין לא מתהפך. הדבר עלול לפגוע בהתפתחותו המוטורית ולגרום לדילוג על זחילה.
מכיוון שסיבת העיכוב לא ידועה לא ניתן לתת תרגילים. אני ממליצה לראות אם אין התהפתחות בזמן הקרוב ולשקול אבחון בו תלמדו מדוע לביתך קשה על ההתפהתכות וכיצד לתרגל איתה בבית.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה לא סדירהאפרת12/08/2009
ביתי בת 8 חודשים ואוכלת מבקבוק מגיל חודשיים בערך. כבר מההתחלה האכילה שלה לא היתה סדירה - אכלה רק כמויות קטנות - 40 או 60 והפסיקה, וכך נוצר מצב שהאכילה היא די מסביב לשעון. עד היום. כיוון שהיא מעט שמנמונת (בערך 8.5 קילו) ניהלתי רישום של כמות האוכל כי חשבתי שאני מאכילה יותר מידי אך הסה"כ דווקא תואם לכמות המומלצת - הבעיה היא שאין שום סדר, מה שאומר שביום - כל פעם שהיא בוכה היא מקבלת בקבוק - אם היא לא רעבה היא אמנם דוחפת אותו אך אני דואגת מהתניה שאולי תיווצר, וגם בלילה היא מתעוררת הרבה ואוכלת קצת כל פעם100 -או -80 לא הרבה מעבר. האם זה בעייתי? האם צריך להתחיל "לסדר" את העניין? פרט לכך היא ילדה שמחה נהדרת ושקטה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאפרת
אורנה עטאר12/08/2009שלום אפרת,
פורום זה אינו עוסק בתזונת תינוקות.
קיים פורום "תזונת תינוקות" בbeOK תוכלי להפנות את השאלה לשם.
בהצלחה!
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7 חודשיםסיון12/08/2009
בספטמבר בני יהיה בן 9 חודשים , הוא נכנס לתינוקיה בגן שאני עובדת
שאלתי היא האם הדבר יכול להווה בעיה מבחינת התפתחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיוון
דבי גרוס דולב12/08/2009הי סיוון
מכיוון שפורום זה עוסק רק בהתפתחות מוטורית, אני יכולה להתיחס לתחום זה ולהגיד שאין שום בעיה עם שהייה בגן בו את עובדת. לגבי ההקשר הפסיכולוגי, כדאי להתעניין עם פסיכולוגית התפתחותית.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל12/08/2009
שלום רב,
הבת שלי החודש תחגוג שנה ומתחילת ספטמבר צפויה ללכת למשפחתון בשלב זה היא נעמדת לבד ועושה כמה צעדים ע"י אחיזה בחפצים שונים.
שאלתי היא האם בשלב זה אפשר להתחיל להנעיל לה נעליים?
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיגל
דבי גרוס דולב12/08/2009הי סיגל
המלצתי היא לדחות ככל הניתן את נעילת הנעליים הראשונה וזאת על מנת לתת לכף הרגל חופש תנועה.כדי למנוע פציעות בכף הרגל ולכבוד התחלת הגן אפשר להשתמש בנעליים בעלי סוליית בד או עור רכה אשר איננה מגבילה את תנועת הרגל והקרסול.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)