מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן חודש וחצימיטל20/09/2009
התינוק שלי סובל מגזים וכאבי בטן,התנוחה שהכי נוחה לו זה בסל קל,הוא ישן בסל קל הרבהואני מפחדת שזה יזיק לגב,רציתי לדעת אם יש לי ממה לפחד או שזה בסדר ,תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב20/09/2009הי מיטל
שהייה ארוכה ושינה בסלקל אכן איננה מומלצת ואיננה בריאה ומומלץ להמעיט בה. כדי לחקות את תנוחת השכיבה בסלקל את יכולה לנסות להשכיב את בנך על הגב ולהגביה את רגליו בעזרת שמיכה מגולגלת ושמיכות לצידי גופו. בנוסף, שינה על הבטן גם היא עוזרת בכאבי הגזים ואת יכולה לתת לו לישון על הבטן בשעות היום תחת השגחתך.
בברכת שנה טובה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 9 חדשיםדניאלה20/09/2009
ברצוני לדעת מה בן 9 חדשים אמור לדעת ולהבין מבחינה שפתית:
כמו כן בני ידע למחוא כפיים והפסיק עכשיו אני מנסה להחזיר אותו לזה ולא כל כך הולך לי...זה נורמלי?
כמו כן איך לעודד אותו להבין דברים כמו:איפה אור? אני חוזרת על זה הרבה ועוד לא נראה לי שהוא תופס,
ומתי הוא אמור להתחיל להצביע על חפץ שהוא מעוניין בו כשהוא רוצה אותי הוא מושיט לעברי ידיים,אבל מתי אמור ממש להצביע?
מתי צריךלהביא את מה שאני מבקשת ממנו(למשל :תביא את הדובי?)
ואיך ללמד אותו לבוא אלי מתי שאני מבקשת ממנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דניאלה20/09/2009כמו כן מתי הוא אמור להתחיל לנסות לעמוד ללא תמיכה,
הוא כבר עומד בלול ובעזרת חפצים אבל מתי אמור לעזוב ולעמוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי22/09/2009הי דניאלה,
עמידה ללא תמיכה יכולה להתחיל בגיל זה אך זה גם יכול לקרות בגיל שנה ואפילו מעט אחרי. יש תינוקות שמתנסים בכך זמן ממושך ואילו אחרים מתחילים ממש לקראת שלב ההליכה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 9 חודשים
שירי קאשי22/09/2009הי דניאלה,
תינוק בגיל זה מתחיל כבר להבין דברים, אך לא רק ההבנה חשובה אלא גם הרצון. לא תמיד מתחשק לו לעשות את מה שאנו כל כך רוצים שיעשה. לכן חשוב להסתכל על סך ההתפתחות ולא על תנועת יד אחת כזו או אחרת. עכשיו באופן יותר פרקטי, לרוב בין גיל 9-12 חודשים מתפתחות מחוות הידיים למיניהן. ישנם תינוקות שעושים זאת הרבה יותר מוקדם אך עד גיל שנה אנו לא מתייחסים לכך כבעיה. כמו כל דבר שלומדים דרושה חזרה על דברים ואימון לכן הדרך ללמדו היא לחזור על הדברים, להדגים לו את התגובה הרצויה. חלק גדול מהלימוד בגיל זה הוא על ידי חיקוי ולכן לאחר שאת שואלת איפה אור הצביעי ותאמרי הנה אור וכדומה. ייתכן כי בהתחלה רק יסיט את מבטו לעבר גורם האור ולא ישתמש בהצבעה. הבאת דברים היא מסובכת יותר כיוון שפה יש הבנה של פעולה יותר מורכבת אבל גם זה יבוא. בכל מקרה עד גיל שנה לא מדובר בבעיה וגם אחרי אנו מסתכלים על מכלול הדברים שהתינוק עושה ומבין (ומה לעשות, לא את כולם מעניין האור). חשוב לראות שבסך הכל נעשות פעולות ויש התחלה של הבנה של השפה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק צורחהילה20/09/2009
שלום לכולם,
בני בן 6 חודשים ובכמה ימים "פיתח" לעצמו שיטה כנראה להשיג דברים.
זה יכול להיות באמצע שהוא משחק לעצמו במשטח הפעילות ופשוט לצרוח מפסיק ושוב צורח,
גם כך עם האוכל,שינה או סתם אם יושבים איתו ובא לו שיעמדו.
הבנתי שזוהי תופעה די שכיחה אך לא ברור לי למה ומאיפה זה מגיע ומתי זה יעבור,אם צריך להתייחס אליו כשהוא צורח הוא פשוט להמשיך רגיל.
מודה מראש על ההתייחסות ,
שנה טובה,
רונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרחות
שירי קאשי22/09/2009הי רונן,
אכן זו תופעה נפוצה. בתור התחלה הכי חשוב להבין שזה טבעי ולא לכעוס על הילד, ואת זה אתה כבר עושה. מעבר לכך אם התופעה לא במימדים שמפריעה לתפקוד הבית, הרי שניתן להעיר לו בשקט, לתת דוגמא לכיצד נכון לדבר (כמובן שאצלו לא במילים אלא בטון הדיבור) וכן לא ליצור שגרה בה כל פעם שצורח הוא משיג את מה שהוא רוצה כיוון שאז הוא יבין שזו הדרך. אם התופעה יותר מטרידה אני ממליצה לפנות לאיש מקצוע.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבעיםמיקה19/09/2009
שלום,
מעניין אותי לדעת באיזה גיל ילדים מזהים ואומרים שמות של צבעים.
הילדה שלי בת שנה ושבע, ומזהה ואומרת בערך שישה צבעים.
היא התחילה לדבר ממש מוקדם, וכבר מחברת משפטים, ואני מסתקרנת לגבי הצבעים אם זה הגיל שכבר אומרים שמות של צבעים או שזה מוקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיקה
אורנה עטאר21/09/2009מיקה שלום,
בגיל של בתך חלק מהילדים כבר מזהים ואומרים צבעים, לרוב זה קורה סביב גיל שנתיים.
נשמע מדברייך כי התפתחות הורבלית של בתך תקינה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיאת כףלינא19/09/2009
באיזה גיל אמור התינוק למחוא כף ומהן המיומנויות הדרושות לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללינא
אורנה עטאר21/09/2009תינוקות בדרך כלל מוחאים כפיים בין 8 חודשים לשנה.
המיומנויות הדרושות - קירוב ידיים לקו האמצע, יכולת ורצון לחקות את התנועה (סוג של תקשורת), פתיחה של כפות הידיים (היעלמות רפלקס אחיזה).
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהאפרת19/09/2009
הבן שלי בן שנה וחמישה חודשים ועדיין לא הולך לבד. לבן שלי הייתה גמישות ישר, האם זה קשור? מה לעשות כדי לתת לו ביטחון שילך לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאפרת
אורנה עטאר19/09/2009אפרת שלום,
מאחר ואנחנו רוצים לראות כי תינוק הולך עד גיל שנה וחצי אתם טיפה קרובים למצב של עיכוב התפתחותי. את מתארת כאן רקע של גמישות יתר וזאת כנראה הסיבה לעיכוב בהליכה.
את לא מתארת כאן מה הוא עושה היום? האם הוא עומד? באיזה אופן?
הייתי ממליצה לך בחום לגשת למדריכת התפתחות תינוקות בכדי לעשות אבחון מדויק לסיבה לכך שהוא לא הולך ולבחון את כל השלבים ההתפתחותיים עד היום ולמעשה לזהות את המרכיב שמונע ממנו ללכת היום ולתת לך כלים מדוייקים שיובילו אותו להליכה בקרוב.
בברכת שנה טובה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדנדה לבת חודשייםמיכל19/09/2009
שלום
מאיזה גיל מותר לשים את התינוקת בנדנדה במצב חצי ישיבה? האם זה בריא לבת חודשיים? כמה זמן מותר לשהות בה ברציפות?(נדנדת אקווריום של פישר פרייס)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
אורנה עטאר19/09/2009שלום מיכל,
המלצתי היא לא להשתמש בכלל בשלב הזה בנדנדה כזו או בכל "מתקן" כל שהוא המעודד מצב של "חצי ישיבה" כמו טרמופילנה, עגלה עם שיפוע וכו'. כל אלו גורמים לתינוק לשהות בתנוחה שיש בה הפעלה שרירית מיותרת של שרירי הבטן ולכך יש השפעות מכריעות על ההתפתחות. כמובן שיש קשר בין שהות ממשוכת באותו משטח מוטה לבין ההשפעה על ההתפתחות.
אם את יכולה לדחות את השימוש בנדנדה הזו לגיל בו היא תתיישב מעצמה זה יהיה הטוב ביותר.
אני יכולה להמליץ לך להשתמש בערסלים לתינוקות המאפשרים שהות מעורסלת בה אין מתח בשרירי הבטן כי גובה הראש והרגליים זהים - כמו במנשא בד בתנוחת ערסול וזה מאוד מומלץ.
בברכת שנה טובה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה עם הראש?!אור*18/09/2009
היי,
בתי 4 וחצי חודשים, למדה להתהפך כבר לשני הכיוונים בצורה מושלמת.
לאחרונה החלה להרים טוסיק לכופף ברכיים להשען עליהם ולדחוף את עצמה עם הראש.
איזה סוג זחילה זה? זה נראה כמו ארבע אבל על הידיים היא לא מצליחה להשען הן שעונות על המרן והיא מתקדמת עם הברכיים ועם הראש קדימה.
האם זה בסדר? האם זה תקין? אני צריכה לעשות משהו?
יש לציין שהיא מתקדמת מאוד מאוד מהר ויפה אך נראה לי שזה לא ממש נוח לראש ככה, כאילו לגרור אותו בצורה כזו.
בין היתר, מהי זחילת גחון? אני פשוט לא יודעת.
אשמח למענה.
אציין כי בתי ילדה מתוקה פעילה (המון על משטח פעילות) שקטה ונינוחה (רק בעיות חניכיים יש כעת).
חג שמח לכל חברי הפורום.
וכמובן למדריכות הנפלאות שעושות עבודה נפלאה!
לך שירי - את מתוקה ואת עזרת לי המון!
אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאור,
אורנה עטאר19/09/2009אור שלום,
במידה והבנתי נכון והכוונה היא לזחילה על הבטן יש פה שיבוש מסויים שיש צורך להתייחס אליו בגילה של בתך.
צריל לבדוק למה היא לא משמשת בידיים?
האם בשכיבה על הבטן היא לא מרימה ראש עם הישענות על הידיים?
האם נאמר משהו בטיפת חלב על חגורת הכתפיים שלה? על הטונוס שלה?
ייתכן ואלו ניסיונות הזחילה הראשונים שלה והיא עדיין לא מאורגנת על זחילה נכונה (כי היא צעירה מידי להתחלת זחילה) וייתכן שהסיבה לזחילה הזו דורשת בירור מעמיק יותר אצל מדריכה להתפתחות תינוקות.
את יכולה לענות על שאלותיי וננסה להתקדם משם.
בברכת שנה טובה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורנה
אור*20/09/2009אני אענה על שאלותייך :
בתי נמצאת המון על הבטן מרימה את הראש מאוד מאוד יפה מזיזה אותו לכל הכיוונים וכן משתמשת בידיה להשען, נשענת על האמות ולא על הכפות (לפעמים גם עליהם).
וכשהיא מתחילה לזחול אז הברכיים מתרוממות ביחד עם הטוסיק ואז היא מזיזה את עצמה דוחפת את עצמה עם הברכיים והזחילה נעשית עם הראש גם, כמובן שגם הידיים קצת זזות, כך היא גוררת את עצמה.
אולי בגלל שהיא צעירה אז זה ככה...
היא כן משתמשת על הידיים אוחזת צעצועים מכניסה ידיים לפה וכו'.
בטיפת חלב האחות בדקה אותה, היתה בדיקת התפתחות והכל היה בסדר.
אשמח למענה
תודה.
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורנה עוד משהו
אור*20/09/2009כשהיא זוחלת אז אני רואה שאין לה ממש כוח להרים את עצמה... רוצה להשתמש בכפות הידיים אך קשה לה עדיין.
ושוב הן כן זזות קדימה בעת שהיא דוחפת את עצמה, אבל היא לא ממש על ארבע - חצי על ארבע אם אפשר להגדיר נכון....
מקווה שהסברתי את עצמי יותר טוב...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאור
אורנה עטאר21/09/2009אור שלום
אני אנסה לייחס את הזחילה הזו לגילה המוקדם של בתך ולכך שהיא עדיין קטנה מידי לזחול ולמרות הרצון והמוטיבציה השרירים עדיין לא מוכנים לזה וטוב שכך - כל שלב יגיע בזמנו.
אני רוצה שתעקבי ותעדכני אותי עוד כחודש איך זה מתפתח.
במקביל את יכולה כשהיא על הגחון ונשענת על המרפקים לעודד אותה לנוע סביב צירה - להציע לה גירוי כל פעם בצד אחר כך שתסתובב סיבוב שלם. סיבוב סביב ציר הינו שלב המכין לזחילת גחון.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אורנה
אור*22/09/2009אני גם חושבת שהיא עדיין צעירה מידי בכדי לזחול, למרות שהיא מנסה.
היא מסתובבת סביב עצמה, אך אני צריכה באמת לגרות אותה בכדי שתעשה את זה.
לפעמים אני שמה אותה וכשאני חוזרת אני רואה אותה בכיוון אחר לגמריי, היא זזה המון ופעילה.
אורנה שמתי לב גם בין היתר, שהיא על הבטן כמובן, ברגע שהיא מרימה את הטוסיק ואת הברכיים אז היא מייד מתהפכת לגב, מצאה לה טכניקה להתהפך בקלות... פשוט היד נכנסת פנימה באופן אוטומטי והיא מהתפכת בקלות.
תהליך זה בסדר?
היא ממש מתגלגלת מהבטן לגב ומהגב לבטן יפה מאוד.
אעדכן בהמשך.
תודה רבה
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאור
אורנה עטאר23/09/2009הי אור,
את מתארת פה התהפכות מהבטן לגב בלי להישען על הידיים למעשה. נכון? דרך האגן? אני הייתי רוצה לראות שהיא מתהפכת ע"י הנחת הראש הצידה ואז כל הגוף ממשיך בתנועה.
אם זה נכון, זה מתקשר למה שאת מתארת מקודם שהיא מנסה לזחול בלי להיעזר בידיים.
אני רוצה שתעקבי ותראי אם זה ממשיך או זו תקופה חולפת בה היא מגלה את הגוף שלה ואת יכולותה. במידה ותראי איזו חולשה בפלג גוף עליון (שהיא לא נתמכת על הידיים על הבטן) זה מצריך טיפול פרטני אצל מדריכת תינוקות שתראה אותה ותתן לך התייחסות ממוקדת.
אם תרצי תרגילים להתהפכות דרך הראש ולא האגן - אני כאן.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורנה בהמשך לדברייך
אור*24/09/2009איה (שמה של בתי) היא מתהפכת מהבטן לגב כמו שצריך והיא גם נשענת על הידיים והיא מזיזה את כל גופה.
ברגע שהיא מתהפכת היא שעונה כמובן על הידיים, היא מעלה את הטוסיק וגם את אחד הברכיים ואז היא נעשית שכובה על הצד וכמובן שגם הראש ואז משם היא כבר על הגב, לא דרך האגן היא כן משתמשת בכפות ידיים ובידיה ומתהפכת ע"י הנחת הראש הצידה!
אני תיארתי מלכתחילה חצי זחילה שהיא מתקדמת עם ידייה ועם ברכייה אבל גם דוחפת עם הראש ומתקדמת לכל מטרה וזאת מפני שהיא לא יכולה לשאת עוד את משקל גופה בגלל היות נורא קטנה... אני לא רואה איזה בעייתיות עם זה...
אשמח לקבל תרגילים אורנה היא מאוד אוהבת תנועה.
ואני אמשיך לעדכן אותך.
גמר חתימה טובה לכולם
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור שלום
אורנה עטאר24/09/2009נראה כי ההתהפכות תקינה.
גם הזחילה נראית לי כגישושים ראשונים של זחילה וזה בסדר גמור.
לגבי תרגילים - נכון לעכשיו מאחר והיא תנועתית ונראה כי מתפתחת באופן תקין אני אשאיר לה לגלות את פלאי גופה לבדה ואת שם בכדי לכוון אותה.
תעדכני אותנו - נשמח.
בברכת גמר חתימה טובה
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאעדכן תודה וחתימה טובה
אור*25/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג נולד בשבוע 35 בן 3 וחצי חודשיםמיכל18/09/2009
גיל מתוקן חודשיים וחצי שאלה בנושא האוכל: איטי מאוד החלפתי לו הרבה בקבוקים רק עם nuk הוא כמעט גומר 100 cc אך לוקח לו שעה כמובן עם גרפסים במהלך האוכל, דבר נוסף איך אוכל לגרות את בני לייצב את חגורת הכתפיים הוא מצליח לסובב ראש להרים טיפה אך לא מספיק אשמח לקבל טיפים למספר תרגילים שאוכל לבצע איתו תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קבלתי תשובה
מיכל18/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למיכל
אורנה עטאר19/09/2009מיכל שלום,
לגבי האוכל לא אוכל לסייע לך - יש פורום תזונת תינוקות באתר beok ותוכלי להפנות את שאלתך לשם. מניסיוני ידוע שפגים אוכלים יותר לאט.
בקשר לחיזוק חגורת הכתפיים -
יש לי כמה שאלות:
האם הוא שוהה מספיק זמן על הבטן? חשוב שבזמן עירות ובזמן שינה עם השגחה הוא ישהה על הבטן. לרוב, במידה וטונוס השרירים שלו תקין, שהייה על הבטן מאםשרת לו יותר ויותר להתנסות בהרמת הראש ובכך הוא מחזק בעצמו את חגורת הכתפיים שלו.
תעדכני אותי אם קיים קושי לשכב על הבטן ואתן לך תרגילים ספציפים לשיפור שכיבה על הבטן.
במידה והטונוס מעט נמוך זה ישפיע על הרמת הראש וכמובן על כל השלבים ההתפתחותיים הבאים ולכן עלייך לקבל טיפול ממוקד ופרטני ע"י מדריכת התפתחות תינוקות.
בברכת שנה טובה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגבותך...אורנה
מיכל23/09/2009בעקרון בני ישן רוב הזמן על הבטן הוא לא מסוגל לישון על הגב לא נוח לו והוא נבהל עם הידיים לכן הוא ישן יותר על הבטן , כשהוא ער אני עושה לו מדי פעם עיסוי בגוף ומסובבת אותו לצדדים כדי לגרות אותו להתהפך בנוסף כשהוא ער הוא לא מוכן להיות על הבטן יותר מ 5 דקות העניין הוא שמדי פעם זה גורם לו לפליטות גם אם עברה שעה מהאוכל במקרה שלו הוא פולט גם מהאף.
אורנה אשמח מאוד לקבל טיפים לחיזוק החגורה אגב כשאני עוזרת לו אני משלבת את ידיו אחד על השני אך מהר מאוד הוא משחרר אותם לצדדים.
מחכה לתגובתך תודה רבה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאותדנה17/09/2009
לבני בן 7 שבועות (יונק)יש יציאה אחת פעם בשלשה עד ארבעה ימים . האם הדבר תקין?
בנוסף הוא נולד כאשר החלק הצדדי שמאלי של ראשו שטוח .כנראה מנח לידה.אני משכיבה אותו כאשר ראשו על צד ימין אך אינני רואה שינוי .האם הוא יכול להשאר כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב17/09/2009הי דנה
תינוקות יונקים לא בהכרח עושים קקי כל יום וזה תקין אף לא לעשות מספר ימים. אם את לא רואה שהוא ממש סובל מעצירות הרי שזה בסדר.
לגבי הראש- חשוב לראות שצורת הראש אינה נובעת עכב נטייה של הראש לצד השני בלבד, אם לא זו הבעיה הרי שזה מסתדר תוך כמה חודשים. אבל אם כן יש נטייה של הראש לצד אחד, חשוב לטפל בזה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 ח'נושי17/09/2009
שלום
בתי בת 7ח'.
מתהפכת מגיל 4-5 ח' ,יושבת לבד כבר מגיל 5.5 ח' ומנסה בימים אלה לעמוד...
ההתהפכות שלה היא מהגב לבטן אולם היא לא מתהפכת מהבטן לגב.
הרבה פעמים מתעוררת בלילה אחרי שישנה על הבטן כי היא לא מצליחה להתהפך חזרה
האם זה בסדר? האם היא חייבת לעבור את השלב הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנושי
אורנה עטאר19/09/2009נושי שלום,
לגבי ההתהפכות חשוב כי תתהפך לשני הכיוונים ולא תדלג על שלב ההתהפכות מהבטן לגב. דילוג על שלב התפתחותי הוא בגלל קושי לבצע אותו ולרוב הקושי הזה יתבטא גם בשלבים הבאים ולכן חשוב מאוד לזהות את הסיבה לכך שהיא לא מתהפכת מהבטן לגב ולעבוד על אותו מרכיב שעליה לרכוש בכדי לבצע את השלב הזה.
ואת מתארת בעצמך את זה שזה מגביל אותה כיום מבחינת איכות החיים שלה כי היא לא חופשיה בתנועתיות שלה ומתעוררת בגלל זה.
מאחר ואת מתארת בנוסף התקדמות קצת מהירה מידי שלה (נעמדת ומתיישבת) הייתי מעוניינת לדעת עוד פרטים על התפתחותה בכדי לתת לכך תרגילים ספציפים ולבחון אם יש צורך אולי באבחון פרטני.
האם היא שוכבת על הבטן בזמן עירות? נשענת על המרפקים? על כפות הידיים?
האם היא זוחלת? גחון או 6?
איך היא מגיעה להתיישבות?
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה בת 7 ח'
נושי22/09/2009הי
תודה על התגובה.
היא זוחלת על 6 היא מתיישבת מעמידת 6 עם הטוסיק אחורה
היא ממעטת לשכב על הבטן שכן היא גילתה את הזחילה והישיבה ולכן היא מרבה לשבת.
במידה ושוכבת היא נשענת על כפות הידיים
מה דעתך? יש בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרם קיבלתי תשובה- אנא ענו לי
נושי23/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לנושי
אורנה עטאר23/09/2009אענה לך בשעות הערב
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אורנה עטאר23/09/2009שלום רב,
מאחר והיא כבר זוחלת על 6 יהיה קשה להחזיר אותה לבטן ולצפות שתתהפך. אך עם זאת חשוב לתרגל איתה את המיומנות הזו, כי כמו שציינתי קודם - קושי לבצע שלב התפתחותי מסויים נובע מאיזה מרכיב התפתחותי חסר ולרוב אותו מרכיב דרוש לשלבים הבאים ולכן חשוב לעבור את כל השלבים. קשי לי דרך הפורום לזהות מהי הסיבה לכך שהיא לא מתהפכת והדרך הטובה ביותר לזהות את הסיבה היא להגיע לאבחון ע"י מדריכה להתפחות תינוקות. כך את תקבלי מענה מדוייק לקושי שלה וכלים איך להתגבר עליו כך שלא יפריע לה בשלבי ההתפתחות הבאים.
אני אציין בפנייך כמה תרגילים שכדאי לך לתרגל איתה.
- כשהיא שוכבת על הבטן - נסי שהיא תהיה על המרפקים ולא על כפות הידיים. עימדי ומאחוריה והכניסי יד מתחת לבית החזה ואיחזי ביד שלה באזור הזרוע. מישכי לאט את הזרוע עד שהיא תניח ראש הצידה ותתהפך. עשי זאת לשני הכיוונים.
- כשהיא שוהה על מזרן פעילות - את יכולה לגלגל את המזרון כך שהיא תתהפך מהבטן לגב. עשי זאת לאט ובהדרגתיות ותראי אם היא נבהלת מהתנועה הזו. ובכלל את יכולה להרבות בגלגולים בפוך או במזרון.
בהצלחה ובברכה,
אורנה עטאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירויים לתינוק בן חודשיים וחציליה17/09/2009
שלום,
בני בן חודשיים וחצי שמתי לב כי אינו מסוגל להעסיק את עצמו יותר מ-10 דקות רבע שעה גג.
כלומר לאחר שהוא אוכל,אני מנסה לדבר איתו ,לחייך,אני מניחה אותו בעגלה עם מובייל תלוי,מוסיקה יש לו ספר תמונות-הגירויים קיימים, הוא מסתכל ולאחר 10 דקות ישר מתחיל לבכות האם הדבר תקין? האם בגיל זה לא מסוגל להעסיק את עצמו יותר מ-10 דקות?
מה אני צריכה לעשות כדי להאריך את הזמן מבלי שיתחיל לקטר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליה
אורנה עטאר17/09/2009ליה שלום,
בגיל הזה זה בסדר גמור הזמן שהוא מעסיק את עצמו.
קודם כל אני ממליצה לך כל פעם לחשוף אותו לגירוי אחד ולא לכמה בכדי לא ליצור אצלו הצפה חושית שהיא גם יכולה להוביל לבכי.
את יכולה לשנות את התנוחה שלו כמו להיות כמה דקות על הגב ואח"כ להעביר אותו לאחד הצדדים וכמובן כמובן לבטן.
אני ממליצה לך לגוון את הפעילות איתו ע"י מתן סוגים שונים של מגע כמו מגע עדין, מגע עמוק - כל אלו יתרמו להתפתחותו החושית והמוטורית.
את לא מציינת כאן שהוא חווה תנועה בסדר היום שלו וחשוב לי לציין כי מתן תנועה במרחב (כשהוא עלייך או במנשא) יתרום רבות להתפתחותו - את יכולה (אם בא לך) לרקוד איתו בבית ולהניע אותו במרחב בהתחלה קרוב לגוף וככל שיגדל את יכולה להרחיק אותו מהגוף. תנועה במרחב יש לה חשיבות מכרעת בהתפתחות מערכת שיווי המשקל שלו מה שיתרום רבות להתפחותו.
מקווה שקצת עזרתי,
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לליה
דבי גרוס דולב17/09/2009הי ליה
תחילה, תינוק בגיל זה אינו מעסיק את עצמו בכלל. הוא מגיב וער לגירויים אותם הוא מצליח לקלוט וזהו. לאחר זמן מסוים בעגלה, במזרון או מול צעצוע הוא שוב צריך ורוצה את החום האנושי ואת הקירבה לאמא, וזה נורמלי. נכון שיש תינוקות שנמצאים יותר זמן לבד ויש כאלה שלא אבל זמן השהייה לבד הולך וגדל עם הזמן. בנתיים המשיכי לנסות ולהניח אותו, רצוי כבר על מזרון פעילות עם ובלי אוניברסיטה וכשהוא זקוק לך, קחי אותו אלייך עד שילמד לאט לאט להיות בלעדייך ובגיל מתקדם יותר גם להעסיק את עצמו באמת.
בברכת שנה טובה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמקדות בפרצוףדנה17/09/2009
בני בן 7 שבועות ,קראתי שבגיל זה הם מעדיפים פרצוף אנושי ובמיוחד את פניה של האם.בני לא ממקד בי את מבטו הוא בוחר לו כל מיני נקודות בתיקרה או בעגלה או בצורות של שחור לבן ומסתכל עליהן זמן רב. כמו כן אינו מחייך עדיין(אלא מתוך שינה). האם זה חריג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
אורנה עטאר17/09/2009דנה שלום,
לגבי חיוך - חיוך חברתי אנחנו מצפים לראות סביב חודשיים - אז יש עוד קצת זמן.
לגבי מיקוד ועקיבה - נכון שתינוקות מעדיפים פנים אנושיים, האם את מקרבת את פנייך אליו בטווח קרוב? את יכולה לעודד קשר עין איתה ע"י קירוב הפנים שלך והנעת הפנים ימינה ושמאלה תוך כדי מימקות בפנים.
מה שחשוב זה לראות שהוא יודע למקד ראייה בחפץ וגם לעקוב אחריו. תנסי לבדוק זאת - אך עשי זאת לאט בגיל הזה.
גם המיקוד וגם העקיבה מתפתחים עם הגיל - בשלב הראשון הם ממקדים לזמן מאוד קצר וכן עוקבים לטווח מסויים וחשוב שתראי שזה משתפר עם הגיל.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחיזת בקבוקרוני16/09/2009
שלום
באיזה גיל צריך תינוק להחזיק את הבקבוק באופן עצמאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוני
דבי גרוס דולב16/09/2009הי רוני
זה סוג הדברים שאין להם גיל ספציפי. אחיזה עצמאית בבקבוק יכולה להתחיל בגיל 8 חודשים אבל גם בגיל שנה.
בברכת שנה טובה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות מהגב לבטונועה16/09/2009
בני בן ארבעה חודשים מתהפך מהבטן לגב כחודש וכעת החל להתהפך מהגב לבטן. הוא לא מצליח לסיים את ההיפוך ולשחרר את היד, היא נשארת כלואה והוא נהייה מתוסכל ומתחיל לבכות. לעזור לו עם שחרור היד? לתת לו להבין לבד איך עושים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועה
דבי גרוס דולב16/09/2009הי נועה
פעמים רבות מתעוררת השאלה כמה לעזור לילדינו וכמה לתת להם ללמוד ולהתמודד בעצמם.
אז דווקא לשאלתך יש לי תשובה, כשהיד נתקעת תחת בית החזה הדרך הנכונה לעזור לתינוק לשחרר אותה ובו בזמן ללמדו כיצד לעשות זאת בעצמו היא בדרך זו: הניעי את הטוסיק שלו מצד לצד בתנועות גדולות ואיטיות, באחת ההנעות האלו יחלץ בנך את ידו וכך ילמד שעל מנת לחלץ את היד התקועה יש להרים מעט את הטוסיק.
בברכת שנה טובה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)