מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכהאמא11/08/2009
שלום בתי בת שנה. נעמדת עצמאית (מעמידת דב ללא עזרת רהיט) כבר חודשיים כמעט. אבל לא הולכת.
היא נעמדת למשך כמה דקות, אפילו מרימה משחקים כבדים ושומרת ממש יפה על יציבות.
אם היא צריכה לנוע לכיוון מסויים יורדת לזחילה. ניסיתי כמה פעמים לקרוא לה לבוא אלי, היא צוחקת ואז "קופצת באנג'י", כאילו לא מבינה איך ללכת. אני לא דוחקת בה ללכת בכלל, אבל האם זה הגיוני חודשיים שלמים להיות יציבה בעמידה ללא תמיכה ולחשוש מללכת? האם יש דבר כזה ללמד ללכת? הבנתי שעדיף לא להוליך ואם כן אז לא להחזיק ידיים מעל גובה כתפיים. אני לא מוליכה אותה כלל.חשבתי שאולי יש לה בעיה לנתק את הרגליים מהריצפה , אבל מסביב לרהיטיםן היא מתהלכת חופשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא
דבי גרוס דולב12/08/2009הי אמא
לא נשמע לי שלביתך יש בעיה כלשהי. יש מרחק גדול בין עמידה עצמאית להליכה שדורשת מידה רבה יותר של שיווי משקל ואומץ. גם מבחינת הגיל לא מדובר בעיכוב ולכן צריך להתאזר בעוד קצת סבלונות.
בנתיים אפשר לתרגל איתה מעט את פיתוח שיווי המשקל ע"י הרבה תנועה במרחב, הנפות, גלגולים עדינים ועבודה על כדור פזיו.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה לכולןשירי קאשי11/08/2009
הי,
אני נמצאת כרגע בחופשה בחו"ל ולכן קשה לי לתת מענה מיידי לכולם. אני אשתדל לענות כמה שיותר ומבטיחה שבשוע הבא כשאחזור כולם יקבלו מענה על שאלותיהם.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהני!!
נועה11/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהני!!
נועה11/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נ12/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחופשה נעימה ותהני
אור*12/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחכת לענות לינ11/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עניתי לך
אורנה עטאר12/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי התפתחות - תודה.אור*11/08/2009
שלום,
בתי בת 3 חודשים ושבוע.
היא החלה להתהפך מהגב אל הבטן בשני שלבים : הראשון הוא גלגול לצד ומיד אחד התהפכות על הבטן.
הקושי הוא שיד אחת שלה נתקעת מתחת לחזה... אני משאירה אותה דקה או שתיים להתמודד לבד וברגע שאני רואה שהיא מתקשה מאוד, אז אני מוציאה לה את היד.
1. האם זה בסדר לעזור לה? או שלתת לה להתמודד לבד ואז היא תתחיל לבד להוציא את היד.
2. באיזה גיל ישנה אחיזה מוחלטת של חפצים? היא החלה להושיט ידיים לצעצועים שאני מגישה לה, אך לתפוס קשה לה זה מייד נופל לה מהיד.
היא גם נורא אוהבת לשלב את אצבעותיה ולהסתכל עליהם וגם מכניסה את ידה לפה בצורת אגרוף.
3. באיזה גיל אני יכולה לשלב לה מנת קורנפלור יחד עם האוכל? הכוונה לארוחה האחרונה שהיא לפני השינה (היא עדיין קמה בלילה לארוחה אחת ולפעמיים לשניים...).
אודה לתשובה.
תודה רבה
אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי11/08/2009הי אור,
באופן כללי ההתפתחות שאת מתארת נשמעת בסדר גמור. אחיזת חפצים אנו מתחילים לראות בגיל 4 חודשים אבל זה לוקח עוד זמן עד שזה משתכלל. התחילי במתן צעצועים קטנים וקלים על מנת להקל עליה.
כשהיד נתקעת מתחת לחזה את יכולה להניח את שתי ידייך על האגן שלה וללחוץ מעט כלפי מטה ואחורה. כאשר מופעל לחץ מטה על פלג גוף תחתון אז פלג גוף עליון מתרומם וקל יותר לשחרר את היד. כמו כן ניתן להניע מעט את האגן ימינה ושמאלה ובכך לעזור לשחרור היד. אם אינה משחררת לבד אז לבסוף כמובן לעזור לה ולא להשאיר את היד כלואה.
לגבי הוראות התזונה החדשות של משרד הבריאות אני ממליצה להתיעץ עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו,תינוקת בת 4.5 חודשים צורחת !!אמא10/08/2009
שלום .
בתי בת 4.5 חודשים ובחודש האחרון היא החלה לצרוח בכל פעם שהיא רוצה משהו : אוכל , לישון , חברה . פעם היא היתה מודיעה לנו ע"י קריאות חמודות והיינו נענים תמיד אך בחודש האחרון היא לא מפסיקה לצרוח .
רופאת ילדים בדקה אותה וטענה שהכל בסדר איתה ושהיא חכמה ויודעת להשיג את רצונה בצרחות ולכן שלא כדאי להתייחס לצרחות בעיקר שאני יודעת שהיא אכלה , ישנה , יבשה ונקייה , אך הצרחות הולכות ומתגברות ומגיעות לרמות מפחידות מאוד .
אני משתדלת להענות תמיד לצרחות בכדי שלא יתגברו , האם אני עושה נכון ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא
אורנה עטאר12/08/2009שלום,
קודם כל סליחה על התגובה המאוחרת.
קשה לי לדעת מה הסיבה שהיא בוחרת לצעוק. אני לא יודעת אם זה נכון להיענות לה מהר רק בכדי שלא תצעק כי אז את נכנסת למעגל קסמים שיהיה לך קשה לצאת ממנו.
יש לי איזה רעיון שעולה בראשי עכשיו ואני לא בטוחה שיעבוד - את יכולה לנסות - אבל אני לא לוקחת אחריות ואשמח אם תספרי אם זה עבד.
תנסי כשהיא צועקת לקחת אותה אלייך, לתת לה תנועה כשהיא קרובה לגופך (אם יש לך כדור פיזיו את יכולה לשבת על כדור ולקפוץ איתה) ולהשמיע קול מונוטוני של "אה אה אה" (עמוק כזה, של הרגעה) בקול שהוא יותר חזק מהקול שהיא משמיעה באותו רגע. רוב הסיכויים שהיא תוריד את העוצמה ותירגע וכמובן אז גם את מורידה את העוצמה בהתאם.
תנסי - תגידי לי אם זה הלך.
בהצלחה! והמון סבלנות
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא מניסיון שלי
ניקול13/08/2009יש לי ילדה בת 9 חודשים שברור שעברנו גזים וכול מיני דברים אבל מה שכן היא לא בכיינית בדרך כלל רק אים כואב לה משהוא אומציק או כמובן פינוק (שאים היא רוצה משהוא היא די צורחת אבל זה לא קורה הרבה אז בנתיים זה לא מפריע לי )ומקווה שישאר ככה אבל יש הבדל אצלה בבכי שאים הזמן שמתי לב שאים היא בוכה עים דמעות ואין היתנהגות ברורה לגבי מה שמפריע לה אז לרוב זה כאבי בטן שמציקים לה ביגלל כול מיני סיבות אצלי אחת הסיבות וניראה לי אצל הרבה זה שילשול מהתחלת צמיחת שיניים או שפשוט החניכיים תנשי לשים לב לזה יותר אני מקווה שעזרתי למי שתיקרא את זה כי בגיל הזה השיניים עושים הרבה צרות (לא לכולם)אבל לרוב אז אים ההיתנהגות מתחילה בסביבות שלושה ארבע חודשים תשימו לב חבל שהמלאכים הקטנים שלנו יסבלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיטותהילה10/08/2009
שלום רב,
יש לי תינוק בן 5 חודשים ובשלושה שבועות האחרונים יש לו קטע שהוא בועט עם רגל שמאל בלי קשר לכלום ,אם זה רצון למשהו או שמחה או משחק ,הוא בועט .
היינו איתו אצל הרופא והוא אמר שזה בסדר ,
רציתי לדעת אם יש מישהו שנפגש עם המקרה הזה,
מודה מראש,
רונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי!
יוליה10/08/2009זה בסדר גמור , בן שלי גם עשה כך ואחר כך בעט עם שתי רגליים. כיום הוא בן 11 חודשים ועד היום כשהוא שוכב ורואה מישהו אז הוא מתלהב ובועט עם הרגליים - כך הוא מביא שמחה! אל דאגה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיטות
שירי קאשי16/08/2009הי רונן,
זו תופעה שקורית הרבה. אם הרופא שלל בעיה הרי שזו תופעה נורמלית.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהנ10/08/2009
ביתי בת ה8 וחצי מנסה ולוקחת כל דבר שמסקרן אותה" תופסת אותו מדברת אליו ולפעמים גם מנהלת איתו שיחה רצינית נוגעת ממשת ופשוט אוחזת בו ומדברת אליו ואיתי ממש שיחות נפש רציניות אבללללל היא לא מכניסה כל דבר לפה ולזה שמתי לב........... בעלי מנסה להרגיע אותי ואומר שזה מעיד שהיא חכמה מעל הממוצע ויודעת מה לשים בפה למשל נשכן היא ישר מכניסה לפה ומוצץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי לך
אורנה עטאר12/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותו גיל וכמעט אותו מצב
ניקול13/08/2009הכול נורמאלי ולגבי החזקת בקבוק לדעתי זה פינוק ואים עד עכשיו את החזקתלה את הבקבוק אז למה ניראה לך שהיא תחזיק יש ילדים שמעדיפים להחזיק לבד אבל לרוב הילדים של עכשיו מפונקים מאוד יש לי עצה קטנה אים את רוצה ללמד אותה להזיק לבד כול פעם שהיא סיימה חצי ארוחה אז תנסי לשים לה את הידיים על הבקבוק בהתחלה אל תעזבי לאט לאט וכול ארוחה היא תחזיק יותר טוב עד שהיא תוכל לבד כמובן תמיד תשגיחי זה מסוכן אים זה לא ממש עוזר אז תיקני ידיות ואים פשוט לא הולך לך או שאת מיתיאשת ליפעמים ומחזיקה לבד ואז היא פשוט לא מוכנה אז תנסי שמישהוא מהמישפחה שהיא מכירה אבל לא מאכיל אותה קבוע שהוא ינסה ללמד אותה אצלי זה עובד יופי היא מחזיקה על שהיא רואה אותי ואז עוזבת ומיתפנקת לי זה לא ממש מפריעה כי אני יודעת את הסיבה למרות שאים היא מחזיקה דברים מחניסה לפה שאצלי זה יותר גרוע (היא בלי מוצץ ולא מוכנה להכניס כלום לפה חוץ מהנשיקות של הלחם ודברים אכילים כמו מלפפון שלם שהיא לא מצליחה לינגוס וכשהוא קר היא ממש נהנת תנסי כמובן שאים יש שיניים להיזהר מאוד שלא תיקח ביס ) וגבי שהיא מנסה לקום אצלי בגיל שמונה חודשים וממש כמה ימים היא פשוט קמה ומאז לא הפסיקה אחרי יום היא התחילה לנסות לעשות צעדים ואחרי כמעט שבוע היא תחילה ללכת בלול כול הזמן הלכה עם המעקה כה שבימים הקרובים שהיא תצליח לקום את לא תביני מתחילת הספה אל קצה הספה ואני מאחוריה אז תהני בנתיים כי אים היא תוהב את כול העניין של לקום וללכת ליד דברים זה ממש קשה לישמור אני אישיתי מפחדת מנפילות שגורמות מכה הראש בגדול תהייה רגועה מה שכן תשימי אותה ליפעמים ליד הבן שלך וכשהיא תיראה מה הוא עושה היא תנשה אולי לחקות אותו שיכול להיות נחמד ברור שגם מהצד שלו שיבין שהוא מלמד אותה והוא האח הגדול בדרך כלל הם נורא נהנים מיזה וזה יכול להיות נחמד והכי חשוב יעזור לשנהם בהיתפתחות אפילו לגדול יותר הוא ילמד איך להיתנהג אים הקטנה והוא ירגיש הרבה יותר מועיל ובוגר והקטנה תנסה לחקות אותו ואולי זה יעזור לה יותר בדברים שקשים לה עכשיו זה לא ממש בשליתטתה אבל בעתיד להיתפתחות של מישחקים וקוביות ודברים יותר שקשורים בחשיבה בימקום שאת תישבי ותראי לה הים תיראה איך הוא עושה ורק ישאר לך להסביר והקשר שלם הייה הרבה יותר ומה שכן חשוב שתשכיבי אותה הרבה על מיזרן פיעילות אים היא לא זוחלת ותשימי דברים שהיא תנסה להגיעה עליהם וזה יחזק לה את הכתפיים וכול מה שקשור לגב וידיים ואז הייה לה יותר קל לקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהנ10/08/2009
שלום רב
ביתי בת 8 וחצי חודשים! עדין לא יושבת מנסה "במקצועיות להגיע למצב ישיבה אבל באמצע נופלת אציין שהיא גם מנסה לטפס בלול ואותו הדבר באמצע הדרך נופלת ! לצערי הרב אני לא יכולה המון לשחרר אותה בחופשיות מכיוון שאני נמצאת עם בני בן השנתים וחצי ,
ועוד דבר בבקשה עדין לא מחזיקה בקבוק אוכל לאכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגל
אורנה עטאר12/08/2009שלום גל,
סליחה על התגובה המאוחרת.
אני אענה לך על כל שאלותייך.
לגבי הנסיונות להתיישב - זה מצויין שהיא מנסה וככל שהיא תמשיך לנסות היא גם תגיע להתיישבות.
בכדי להתיישב חשוב כי מערכת שיווי המשקל שלה תהיה בשלה לכך וייתכן והיא נופלת בגלל חוסר בשלות של המערכת. ככל שתתני לה חוויות במרחב כמו אוירונים, סופרמנים, הנפות - המערכת תתנסה כל הזמן ותגיע לבשלות. במידה והיא זוחלת על 6 - אז ניתן לאתגר אותה כל הזמן בטיפוס על שיפועים שונים ומשונים כמו ערימת כריות, אפשר כל פעם קצת להוציא אותה משיווי משקל עם כרית קטנה כשהיא זוחלת ולמעשה כאשר תלמד לאזן את עצמה היא תגיע להתיישבות יציבה.
אחיזת בקבוק - לגבי זה צריך לראות אם יש איזשהוא קושי להביא את הידיים לקו האמצע. האם היא כן אוחזת צעצועים בשתי ידיים ומשחקת? בכדי לאחוז בקבוק שתי הידיים צריכות לבוא לקו האמצע וכף היד צריכה להיות פתוחה בכדי לאחוז את הבקבוק.
לגבי הכנסת דברים לפה - אני כן הייתי רוצה לראות שהיא מכניסה דברים לפה. חשוב שהיא לא תהיה עם מוצץ בזמן הזה כי אז אין לה שום סיבה להביא משהו לפה כי יש לה שם משהו כבר. אם היא רגועה ואין סיבה למוצץ ניתן להניח אותו בצד. ניתן להעזר במוצץ בכדי לגרות לה את הפה ואת האיזור סביב הפה ואח"כ לתת לה צעצוע ולראות אם היא מכניסה אותו.
השלב בו היא נמצאת הוא שלב אוראלי בו חלק רב מחקר של הסביבה מגיע דרך המגע עם הפה ומעבר התחושות עד המוח ולכן חשוב לנו לראות כי ילדים כן משתמשים בפה כאיבר הלמידה שלהם.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור והליכה אצל תינוקת בת שנה ו-3חיים09/08/2009
שלום רב
אני ככל הנראה סתם עוד הורה מודאג ללא סיבה, אך בכל זאת שאלה לי למומחי הפורום
בתי התינוקות בת שנה ו-3 חודשים. טרם החלה לדבר (היא אומנם ממלמלת לעיתים הברות מוזרות כדרכם של תינוקות אך לא אומרת מילים - גם לא מילים בודדות כמו אמא,אבא בקבוק "אהו-אהו" וכו),
כמו כן מסרבת בתוקף למחוא כפיים ולהצביע על חפצים שונים (היא פשוט לוקחת אותם).
האם יש סיבה לדאגה או שצריך רק סבלנות והכל יסתדר?
תודה
אבא לחוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחיים
אורנה עטאר12/08/2009חיים שלום,
סליחה על התגובה המאוחרת.
לגבי הדיבור - ידוע כי התפתחות הדיבור יכולה להתאחר אצל חלק מהילדים ועדיין אין עם כך שום בעיה. אני לא יכולה לדעת אם זה המצב אצלכם. זה מצויין שהיא ממלמלת הברות. חשוב לדבר איתה כל הזמן ולחכות שהיא תחקה את הדיבור. אני כן מציעה שתתיעץ עם רופא הילדים או עם אחות טיפת חלב שלה במידה וזה מטריד אותך.
לגבי הצבעה ומחיאת כפיים - למעשה אלו מיומנויות שהייתי רוצה לראות שהיא כבר עושה אותם. האם לימדתם אותה למחוא כפיים? האם אתה רואה אישהוא קושי להביא את הידיים לקו האמצע (החזקת צעצועים בשתי ידיים וכו')? הסיבות לעיכוב בהצבעה ומחיאות כף יכולות להיות רבות ומבלי לדעת את ההיסטוריה ההתפתחותית שלה קשה לי לדעת מהי הסיבה. גם בנושא זה אני מציעה לראות איש מקצוע שיוכל לבחון אם זה תקין או לא.
ודרך אגב - תפקידנו כהורים להיות לחוצים ומודאגים - זה חלק מהג'וב...:-)
בברכה,
אורנה עטאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי יעודד קצת
ניקול13/08/2009תשים לב להיתפתחות בכללי כי כול ילד עושה רק חלק מהדברים כי יש להם דברים שהם אוהבים יותר כי הם ראו ואהבו ויש פשוט ילדים שכשיותר מידי מנסים ללמד אותם לעשות משהוא הם פשוט לא רוצים תנסו ללמד בדרך של מישחק או משהוא כיפי או שפשוט זה יבוא לה לבד הילדה שלי עושה כפיים מגיל שיבעה חודשים כשהיא מבינה שמבקשים ממנה או רואה שמישהוא עושה אז היא גם למרות שליפעמים כשבאמת חשוב שהיא תעשה ביגלל בדיקה בטיפט חלב אז פשוט לא בא לה אני יוכולה רק ליקפוץ חחח לדעתי יותר חשוב אים הילדה זחלה זה יותר חשוב בהיתפתחות מאשר כפיים שבסוף היא תעשה בגן עם כול הילדים אים כול שאר ההיתפתחות תקינה אז לדעתי זה סתם לא מעניין אותה אים בכול זאת הלחץ לא עובר תיגשו לבדיקה אבל תיקחו בחשבון שליפעמים יש רופאים שילחיצו סתם או לא יבדקו את כול מצב ההיתפתחותי ואז יגיעו למסקנות שסתם יריצו אותכם מקווה שעזרתי ושהכול הייה בסדר וזה סתם לחץ
לכול מי שקורא אז הרופאים כול הכבוד להם ובדרך כלל צריכים אותם אבל יש דברים שהם או שטועים או שלא בודקים לעומק ומלחיצים הרבה הורים סתם למשן היקף ראש קטן גדול מידי הם עושים סיפור כשלרוב המיקרים זה פשוט תורשתי מישפחתי ועוד הרבה דברים כמו הליכה ודיבור וזחילה אצלנו במישפחה אף אחד לא זחל אים כן נדיר ומעט מאוד למרות שזה מאוד טוב מהרבה בחינות אבל זה משהוא מוזר אצלי במישפחה כולם פשוט יום אחד קמים בלול ויום אחד מנסים ללכת נופלים פעם פעמיים וזהוא אז לא להילחץ כול ילד והזמן שלו כול עוד יש איזשהיא היתפתחות אפילו אים זה לאט אז לרוב לא צריך להלחיץ לפעמים כול הניסיונות ליגרום לילדים לעשות משהוא לדעתי אים זה לא ממש הכרחי אז זה יותר פוגע סורי על האורך מי שמעוניין לישאול משהוא בכיף היצתרפתי לפורום היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה אצל תינוק בן 7 חודשיםטלי09/08/2009
שלום,
בני בן 7 חודשים וישן בממוצע 4 - 4.5 שעות במשך היום.
האם זה נורמאלי?
כמה אומור לישון תינוק בגיל הזה במשך היום והלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטלי
דבי גרוס דולב10/08/2009הי טלי
אני לא רואה שום בעיה בשעות השינה של בנך. שעות השינה תלויות בטמפרמנט של התינוק, יש כאלה שזקוקים ליותר או פחות שעות שינה ואין לזה חוקיות. חשוב, כמובן שהתינוק ישן מספיק שעות ולא יסבול מעייפות ומנגד שלא "יבלה" את רוב יומו בשינה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי לתינוקאלנה09/08/2009
שלום רב!
אני אם טריה לילד ראשון בן 3 שבועות. מחוסר נסיון אני לא ממש יודעת איזה גירויים הילד צריך לקבל בגיל הזה - אני מרבה לשיר לו ולדבר איתו בזמן הערות וההנקה, ומדי פעם כשהוא שקט אני ובעלי "משחקים" איתו קצת, כמו כן בעריסתו הנחנו תמונות בשחור-לבן. האם יש עוד "פעלויות" אשר כדאי לעשות איתו בשלב זה(ברגעים המעטים של שקט ושביעות רצון :-)?
בתודה מראש
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאלנה
דבי גרוס דולב10/08/2009הי אלנה
קודם כל- מזל טוב ובריאות!
תינוק בגיל זה לא זקוק להרבה גירויים. הוא בעיקר זקוק לקירבה, חום, נשיאה על הידיים, תנועה, מגע , האזנה לקול שלכם והמון המון אהבה כמובן.
שיהיה בשעה טובה,
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות של בן 11 חודשיוליה09/08/2009
היי!!! התינוק שלי מאוד סקרן וממלמל בלי סוף, כמו כן הוא מאוד עצמאי ויודע להעסיק את עצמו לזמן רב וכמובן אחרי זה דורש שאני אשחק איתו . לפני כמה ימים שמתי לב שכשהוא משחק איתי וממש שמח לו אז הוא מתחיל לבד לעשות מין גלגולים סביבו ומסתובב עם הראש ( מהצד זה נראה כמו גור של כלב שמשחק עם עצמו - מתגלגל וקופץ....) כמו כן הוא גם כאילו מדבר עם עצמו ומרים ידיים למעלע וגם מדבר עם צעצועים... מוכרת לכן התופעה? זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליוליה
דבי גרוס דולב10/08/2009הי יוליה
כמספר בני האדם, כך מספר ההתנהגויות וההרגלים. מה שאת מתארת איננו מוטיב התפתחותי אלא התנהגותי, חברתי שאיננו נראה יוצא דופן או מדאיג.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש-לא נינוחעינת09/08/2009
אני אמא לתינוק בן חודשיים ,בכל פעם שאני מניחה אותו בטרמפולינה או לחילופין כאשר אני נוסעת באוטו כשהוא בסל-קל כעבור מ"ס רגעים הוא נכנס למצב של בכי והיסטריה,עד דמעות.
הילד כל הזמן עליי אך הדבר מקשה על התנועה,ועל תיפקודי כאמא לילד נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעינת
דבי גרוס דולב10/08/2009הי עינת
תינוקך הגיע לא מזמן לעולם ולפעמים הדבר לא קל..
תינוקות רבים זקוקים לקרבה, נשיאה רבה על הידיים ואת אמא כדי להרגיש בטוחים ונינוחים.
אני מבינה שהדבר מקשה על התפקוד אבל אין הרבה מה לעשות חוץ מלתת לתינקך את מה שהוא זקוק לו. את יכולה להשתמש במנשא כדי להקל על עצמך ולתת לו חלק מהקרבה לה הוא זקוק.
זכרי שמדובר בתקופה קצרה ולאט לאט יהיה לו קל יותר לנסיעות ובמצבים אחרים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תקינה - דחוף!מאור09/08/2009
הבן שלי עידו בן חצי שנה וכבר לפני חודש התחיל יומיים בזחילה ועבר להליכה על 6 מגיל 5 חודשים ושבוע, בשבוע האחרון עידו התחיל להרים את עצמו לעמידה מחפצים דוממים כמו ספה.
הבעיה היא שעדיין הוא לא יושב.
השאלה היא: האם זה מוקדם מידי? ואיך אפשר לעודד ישיבה במידת הצורך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאור
דבי גרוס דולב10/08/2009הי מאור
שאלתך לא הייתה ממש ברורה אבל אנסה לענות, תינוקות שממהרים לעמוד וממעיטים לזחול, יש לזה סיבה פזיולוגית בד"כ,הדבר לא נובע מסתם זריזות. ברוב הפעמים נובע הדבר מזקיפת יתר של הגב אשר מקלה מאוד על היעמדות אך מקשה על זחילת 6 ועוד יותר על התישבות.
צריך לבדוק מה הסיבה לעמידה של בינך ולפי זה לתרגל זחילה והתישבות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
מאור10/08/2009תודה על התשובה ומצטער על החוסר בהירות.
בני הולך על 6 מגיל 5 חודשים ושבוע ומאז לא מפסיק!
והוא התחיל לעמוד מגיל 5 חודשים ושלושה שבועות.
הבעיה הוא שהוא לא יושב, מה עושים? האם הכל מהיר מידי?
ושוב תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה מאור
דבי גרוס דולב10/08/2009הי מאור
כמו שכתבתי, ההתפתחות המהירה יכולה להוות בעיה אם יש לה סיבה, אם יש להיעמדות המוקדמת סיבה, כמו זקיפת יתר. צריך יהיה להכיר את התינוק מקרוב כדי לדעת אם אמנם יש סיבה לדאגה או פשטו מדובר בתינוק מאוד מאוד זריז.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תניוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבהשימרית09/08/2009
שלום ,
בני בן 9.5 חודשים החל להתייזב לבד מעמידת שש רוב הזמן מתיישב ישיבת W האם בסדר?
ולעיתים יושב בסיקול רגל אחת קדימה ואחת אחורה.
הוא עדיין לא יציב לפעמים נזרק אחורה או לצד איך אפשר לעזור לו בעניין זה ,האם אפשר לשים מאחורי כרית הנקה לדוגמא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף שכחתי לציין...
שימרית09/08/2009הוא זוחל גחון עושה כמה צעדים על שש עומד ויודע לרדת ממצב עמידה לישיבת W או לסיקול אבל עדיין שכבר מתיישב לא הכי יציב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישיבה
שירי קאשי11/08/2009הי פיצית,
ישיבת הW לרוב מלמדת על קושי בשיווי משקל וזה תואם את מה שאת מתארת. כיוון שהוא יודע גם לשבת ישיבה משוכלת אז זה פחות מטריד. צריך לעודד את התפתחות מערכת שיווי המשקל על ידי ריבוי של תנועה באוויר (הנפות, שינויי תנוחה, נדנדה וכו'). כמו כן ניתן להושיב בישיבה משוכלת על הכדור כשאת תומכת באגן מאחור ולהניע לכל הכיוונים באופן איטי.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)