מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראש עקוםאתי28/07/2009
שלום,
בני בן ארבעה חודשים, נולד עם ראש עקום - צידו הימני של ראשו שטוח וצידו השמאלי בסדר. בביקור אצל הרופאה נאמר לי כי הצד הימני השטטח מהתנוחה העוברית בה הוא היה, שזה לא ישתנה עם הזמן ואין מה לעשות. הוא גם ישן כל הזמן על הצד השטוח למרות שאני כל הזמן מעבירה את ראשו לצד השני .הדבר מאד בולט. האם לא ניתן לעשות משהו? פיזיותרפיה אולי? האם מישהו מכיר טיפול כלשהו לבעיה האמורה?
קבעתי תור לפיזיותרפיה במרכז להתפתחות הילד, אך נאמר לי מראש שלא אצפה לפתרון...
אודה מאד לתגובות / פתרונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש עקום
שירי קאשי28/07/2009הי אתי,
התופעה של עיוות צורת הגולגולת נובע מלחץ ממושך על צד אחד. תופעה זו יכולה לקרות גם לאחר הלידה כאשר לתינוק יש העדפה לצד מסויים. לרוב תופעה זו מלווה גם בקושי תנועתי של צד אחד כיוון שהשרירים בו מקוצרים. כרגע הוא שוכב עם הראש רק לצד אחד אך קושי תנועתי זה ימשיך הלאה גם בשלבי ההתפתחות הבאים כמו התהפכות וזחילה ולכן צריך בכל מקרה לטפל בהקשר התנועתי בפיזיוטרפיה או על ידי מדריכה להתפתחות תינוקות. מנסיוני (תלוי בחומרת הבעיה), ברגע שהתינוק מפסיק לבלות את רוב זמנו בשכיבה וראשו לא נתון ללחץ ממושך על אותו אזור, הרי שמבנה הגוגולת מתחיל להסתדר וחוזר להיות יותר עגול וגם זו סיבה טובה להתחיל את הטיפול התנועתי כמה שיותר מוקדם.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטאופט
רבקה28/07/2009אני הייתי הולכת לטיפול אצל אוסטאופט מומחה לתינוקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 14 חודשיםטל28/07/2009
שלום רב,
בתי בת 14 חודשים. זחלה גחון באיחור, אח"כ התיישבה ורק אח"כ התחילה לזחול על 6
נעמדת לעיתים מאוד רחוקות ורק במיטתה.
גם כשהיא כבר עומדת (זה קורה אחת למספר ימים) נראה כי הרגליים שלה לא עומדות ישר
אני אנסה להסביר: לא כל כף הרגל שלה מונחת על הרצפה יותר הצד החיצוני ונראה גם כי הברך שלה נעולה מידי מה שיוצר כיפוף אחורי של הרגל (הברך בפנים מידי) היא היתה מספר פעמים אצל אחות טיפת חלב שאמרה שיכול להיות שהיא היפוטונית או משהו כזה. אם היא נעמדת מיד היא מתחילה לצרוח שיושיבו אותה כי כנראה זה לא נוח לה והיא לא מצליחה לקפל את הרגליים מהעמידה כי הברכיים נעולות וכאילו נכנסות פנימה (מאחור זה נראה כאילו יש קיעור כלפי פנימה באזור הברכיים) - מקווה שהצלחתי להסביר :)
השאלה היא מה עושים
האם לעזוב אותה ולחכות קצת? האם זה לא עיכוב גדול מידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 14 חודשים
שירי קאשי29/07/2009הי טל,
בגיל של בתך אנו מצפים כבר ליכולת עמידה וכן לראות לפחות סומנים לכך שההליכה קרובה. הכפיפה ההפוכה של הברך אכן יכולה להעיד על היפוטוניה (מצב בו מתח השריר נמוך ולכן צריך יותר מאמץ על מנת לייצר פעולה של השריר). מסיבה זו היא כנראה נועלת את הברכיים על מנת להביא לייציבות מבלי להזדקק לכוח השריר. היפוטוניה לרוב מלווה בגמישות יתר של המפרקים וזו הסיבה שהברך יכולה להתכופף מעט לכיוון ההפוך. חשוב מאוד לעזור לה לחזק את השרירים על מנת לאפשר לה לפתח תנועה נכונה ואיכותית. התיעצו עם רופא הילדים לגבי הפניה לפיזיוטרפיה או שניתן לפנות לאבחון וטיפול אצל מדריכת התפתחות תינוקות.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל בלילהמיטל28/07/2009
בוקר טוב
בני בן שנה ושמונה חודשים הוא ילד שאוכל טוב
אך הוא עדין מתעורר בלילות וכל פעם הוא לא מוכן לישון בלי הבקבוק אוכל
אני לא חושבת שזה מרעב אלא מהרגל איך אוכל למנוע זאת ממנו
כמובן שלפני שהוא הולך לישון הוא מקבל בקבוק אוכל
איך מוניעים ממנו את האוכל נראה לי שזאת הסיבה שגם הוא מתעורר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל
שירי קאשי28/07/2009הי מיטל,
תחום התזונה אינו מתחום התמחותי אך אוכל לחלוק עמך מנסיוני. הורים רבים מספרים על הצלחה בשיטה של דילול המשקה עד למעבר למים בלבד. בהמשך ניתן גם להשאיר בקבוק מים (מאלו שלא מטפטפים במיטה והוא יתעורר ישתה לבד ויחזור לישון. דרך נוספת היא פשוט לנסות ולהרדים ללא הבקבוק. זה עלול לקחת זמן רב אך אם באמת אין צורך בארוחה הוא יתרגל וילמד לישון לילה שלם. בכל מקרה אני ממליצה להתיעץ גם עם איש מקצוע מהתחום.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ענית לי:(א27/07/2009
בני בן שנה ו5 עבר כל שלבי התפתחות מוטוריקה גסה "לפי הספר" עד להליכה - לפני חודשיים התחיל לעשות מס' צעדים עצמאית ללא תמיכה ברהיטים וחפצים וכעת עובר מרחק של 3 מטר אך רק כשאני ובעלי יושבים זה מול זה והוא מקבל רושם שזה משחק - אחרת לא מוכן ללכת בלי תמיכה/בלי להתיישב. גם יש לו קושי לעמוד בלי תמיכה ולנוע עצמאית יותר ממרחק זה - לדעתי פסיכולוגי, אך הסבתות העירו שכף רגלו השמאלית "פתוחה" מדי ולא ישרה כשהוא הולך. יש לי תור לאורטופד ילדים למרות שרופא משפחה לא רואה שום בעיה. אודה לעזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
שירי קאשי28/07/2009הי,
בנך בתחילת שלב ההליכה ולכן זה בסדר שהליכתו עדיין לא יציבה וממושכת. אמנם התחיל שלב זה יחסית מאוחר, אך כרגע נראה שהוא בכיוון הנכון. ייתכן שהפניית הרגל נועדה על מנת לעזור לו בשיווי משקל בשלב התחלתי של ההליכה. אני ממליצה בשלב ראשון אכן לבדוק אצל אורטופד שאין בעיה ואם זה לא יפתר גם בהמשך כאשר ההליכה מתייצבת הרי שזה יכול לנבוע מכך שיש אסימטריה מסויימת וקיצור של השרירים האחוריים, דבר המביא לארגון כזה של כף הרגל. ניתן לעזור לו לשחרר זאת על ידי תרגילים. את מוזמנת לחזור אלי לאחר הביקור אצל האורטופד, אם יהיו שאלות נוספות.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשיםאמא26/07/2009
הבן שלי בן 10 חודשים, זוחל על הבטן כשהוא דוחף עם כף רגל ימין, לאחרונה החל לזחול גם
זחילת שש, אז ככה שמידי פעם הוא משתמש לסירוגין בשתי צורות הזחילה!
לפני כחודש בערך הוא התחיל גם לעמוד על ברכיו כשהוא נאחז בשולחן, או במעקה המיטה,
ובימים האחרונים מהמצב שבו הוא עומד על ברכיו הוא מתרומם ומעמיד את עצמו על הרגלים,
וגם נוהג לשבת על הברכיים!
חשוב לי לציין שהוא אינו יושב עצמאית, וכרגע לא ניראה שהוא קרוב לזה, האם יכול להיות
שהסיבה לכך שהיות והוא יושב על ברכיו קשורה לכך שהוא לא מנסה להתיישב בצורה הנכונה?
האם אני עושה טעות שנותנת לו להיות על הברכיים הרבה?
האם זה בסדר שהוא מעמיד את עצמו על הרגליים כשהוא עדיין אינו יושב לבד?
מה עלי לעשות?
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא של במבה
דבי גרוס דולב27/07/2009הי אמא של במבה
השילוב בין שני סוגי הזחילה הוא נורמלי ומוכר. מה שפחות טוב הוא נסיונות ההיעמדות לפני שהזחילה על 6 התבססה ולפני ההתישבות העצמאית. תינוקות המקדימים לעמוד לפני ההתישבות ותינוקות המתישבים על הברכיים לא עושים זאת במקרה, בד"כ מדובר בקושי מסוים ופעמים רבות הקושי הוא זקיפת יתר של הגב שמקשה על ההתישבות (שדורשת כפיפה של הגב) אך מקלה מאוד על עמידה. לכן הערתך נכונה, העובדה שהוא יושב על ברכיו קשורה לקושי שלו לשבת לבד.
זוהי כמובן רק הערכה אותה אני נותנת בלי להכיר את התינוק, כדי לתרגל איתו ,יש לאבחן את הקושי שלו באופן ספציפי.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דבי...
אמא27/07/2009אני אורלי אמא של יאיר, מקוה שאת זוכרת... קודם כל רוצה לומר לך מזל טוב:)
ותודה רבה על התשובה העניינית!
אך עדיין לא ברור לי איך אני יכולה לעזור לו להתיישב דרך זחילת 6 עוד לפני שהוא מתחיל ללכת...:)
כי אני חוששת שהוא ילך לפני שידע לשבת!
והאם עלי למנוע ממנו לעמוד על ברכיו או על רגליו?
תודה רבה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חודשייםק26/07/2009
בני בן חודשיים עוד כמה ימים , אנו שמים לב כי הוא לא ממש מצליח ליצור קשר עין איתנו.לעיתים מצליח ולעיתים ממש לא מחפש אותו ואפילו להיפך מביט למעלה או לצדדים ורק לא לתוך העיניים. במשפחה יש מקרה של אוטיסטיות ואולי קצת מלחיץ אותי . האם ייתכן כי אני דורש ממנו משהו שהוא עדין לא צריך לעשות. שוב אני מדגיש בהחלט מידי פעם כן יוצר קשר עין ואף משחק ומחייך אליינו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לצחי
אורנה עטאר26/07/2009צחי שלום,
אם הוא יוצר קשר עין מידי פעם אפילו לשניות בודדות זה בסדר. חיוך גם הוא סימן טוב ומעיד על הניצנים הראשונים של תקשורת!
אני מבינה את הדאגה שך. לדעתי אין מה לדאוג וככל שיעברו הימים הוא יהיה בקשר עין לפרקי זמן יותר ארוכים.
בכל מקרה - במידה ונושא זה ממשיך מטריד אותך אתה יכול לפנות אל רופא הילדים שלך לבדיקה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהאורית26/07/2009
שלום
ביתי כבר כימעט בת שנה כמובן זוחלת על שש נעמדת כאשר היא נעזרת במשהו שולחן ספה מיטה כל דבר וגם הולכת תוך כדיי שהיא מחזיקה מספר צעדים
רציתי לדעת באיזה גיל היא אמורה לעמוד לבד בלי להחזיק וללכת ואם יש משהו שאני יכולה לעשות כדיי לגרום לזה לקרות כי אני רואה הרבה הורים שמחזיקים את התינוקות בידיים כשהידיים שלו מורמות ומוליכים אותו זה בסדר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
אורנה עטאר26/07/2009אורית שלום,
נראה כי התפתחות בתך תקינה. אין מה להאיץ בה ללכת לפני שמערכת שיווי המשקל שלה תהיה מספיק בשלה בכדי לעשות את צעדיה הראשונים.
להשתדל בבקשה לא להוליך אותה עם ידיים היות ובאופן הזה היא אינה סומכת על מערכת שיווי המשקל שלה אלא על הסביבה שתומכים בה.
ניתן לשכלל את היציבות שלה ע"י משחקים של תנועה במרחב, ע"י תרגילים של כיפוף הרגליים וישורם (כשהיא עומדת לשים משחק על הרצפה שתתכופף ותתרומם חזרה).
כאשר מערכת שיווי המשקל שלה תאפשר לה זאת (קורה סביב שנה לשנה וחצי באופן תקין) היא תעזוב ידיים ותלך
בהצלחה!
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעיסה ובליעה גיל שנה ו3 חוד'הדר26/07/2009
בני בן השנה ו 3 חוד' לא אוכל כמעט מוצקים.מה שהוא כן מכניס לפה הוא בעיקר חותך אבל לא בולע,פשוט יורק את זה החוצה.הדברים שהוא כן בולע:מחיות,יוגורט,פס כמו אורז,לחם,עוף הוא מתחיל ללעוס אבל הרבה פעמים יורק החוצה.לפעמים כשהוא כבר אוכל הוא בולע חתיכות גדולות.
האם זאת בעיה? או שזה יכול להיות אופייני לגיל הזה ואם בעיה לאן פונים עם זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל
שירי קאשי28/07/2009הי הדר,
נתחיל מכך שזו בעיה שאופיינית לגיל ולא כולם בגיל זה הם כבר אכלנים רציניים. מעבר לכך יכולה גם להיות בעיה של היפוטוניה סביב אזור הפה שלעיתים מהווה קושי בכל הקשור באכילה ולעיסה. בעיה זו תבוא לידי ביטוי, מעבר לקושי באוכל, גם בפה ושפתיים רפויות וריבוי של ריר. קושי אפשרי נוסף יכול להיות קשור לתחום ההתנהגותי וזה כבר מעבר לתחום ההתמחות שלי. בכדי להיות שקטה בנושא אני ממליצה להתיעץ עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים שמכירים את הילד ויאכלו לומר האם זה רק קשור לגיל או שיש צורך בהתיחסות נוספת.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה תקינה?חופית25/07/2009
שלום,
ביתי בת 8 חודשים ושלושה שבועות. לפני כשלושה שבועות החלה לזחול זחילה ראשונה. העניין הוא שהיא דוחפת רק עם רגל ימין ולא עם רגל שמאל. לא משנה כמה אני עובדת איתה על זה - זה פשוט לא עוזר.
האם נורמאלי? האם עליי לפנות לאיבחון בשלב זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אצלי התחילה ככה...
מיכל25/07/2009ואחרי חודש בערך שיכללה את זה לזחילה סימטרית ומהר מאוד לשש סימטרית!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה(מיכל תודה רבה) דילגתם עליי...
חופית26/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסימטריה
שירי קאשי26/07/2009הי חויפית,
האסימטריה בתנועה מעידה על אסימטריה מסויימת בגוף. ייתכן שזו אסימטריה קלה (קיים כמעט אצל כולם במידה מסויימת) ואז התינוק יכול להתגבר בכוחות עצמו על הקושי ולפתח זחילה סימטרית ומאורגנת. אם הקושי הוא מעט גדול יותר הרי שעצם הזחילה האסימטרית עלול להביא להחמרה בבעיה כיוון שיש שימוש יתר של צד אחד וחוסר פעילות של הצד השני והקושי עלול להתחדד. קשה לי לחוות דעה האם זה מצב שיסתדר מעצמו או לא. אני מציעה שאם זה לא מתחיל להסתדר בזמן הקרוב, כן לגשת לאבחון ולעזור לארגן את הסימטריה בתנועה.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגת עליי - תינוק בן שנה וחודשיעל25/07/2009
שלום,
תינוק כבן שנה וחודש
לאחרונה הבחנתי שהוא מביע התעניינות בפעולת הציור, הוא אחז במקרה עט אז הדגמתי לו מה עושים עם העט והוא אחז בו והתחיל לשרבט על הנייר (כמובן שאחיזה גסה, אך הוא ממש צייר! אני מניחה שזה לא מכוון אלא חיקוי). שאלתי היא: האם לעודד זאת בשלב הזה? אם כן מה עדיף צבעים מאוד עבים? טושים? נייר גדול - כמו של בלוק ציור או נייר רגיל?
שאלה נוספת: שמתי לב שחלק לא מבוטל מהפעולות מבצע ביד שמאל האם קיימת כבר דומיננטיות בגיל הזה או שזה עשוי להשתנות?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב25/07/2009הי יעל
אין צורך לעודד באופן מיוחד אלא פשוט להמשיך ולאפשר לצייר, בכייף, בלי לדחוף ל"הישגים" ולתוצאות.
אין חוקיות או נכון ולא נכון באלו אמצעים להשתמש, נסי דברים שונים ותראי עם מה יותר נוח לו ואפשר פשוט לגוון.
יד דומיננטית בעתיד עדיין לא ניתן לראות בשלב זה.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת עשרה חודשיםדפנה25/07/2009
שלום רב,
התינוקת שלי בת עשרה חודשים. שוכבת יפה על הבטן, מרימה ראש מצוין ומתהפכת מהר לכל כיוון.
הזחילה שלה כרגע זחילת גחון. אטית קדימה ומהירה מאוד אחורה. בנוסף היא מתחילה בעמידת שש וגופה מתנדנד קדימה ואחורה.
הישיבה שלה לא משהו. היא מצליחה לשבת "טוב" רק בעגלה שהיא נתמכת במעקה מקדימה.
בטיפת חלב הלחיצו אותנו שהיא זוקה לפיזיוטרפיה דחוף. היות וגם בעבר הלחיצו אותנו עם הבכורה בגלל סיבות אחרות ( והכל הסתדר בסוף ) אנחנו לא כ"כ רוצים להילחץ.
ראויי לציין גם שהיא תינוקת שמנמונת וקצת עצלה. השאלה היא האם זה נורמלי לכרגע או שיש טעם באמת להילחץ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדפנה
דבי גרוס דולב25/07/2009הי דפנה
לפי הדיווח שלך נראה שביתך מעט איטית אבל לא נמצאת בבעיה התפתחותית מיוחדת. מצד שני יתכן ובטיפת חלב ראתה האחות קושי מסוים שגורם לעיכוב זה. ישנם תינוקות איטיים יותר וישנם כאלה שאיטיים משום שקשה להם.
התישבות דרך שרירי הבטן איננה התישבות נכונה וגם פה ישנו עיכוב מסוים.
אני לא מוצאת מקום להלחץ אבל כן לבחון אם יש התקדמות בזמן הקרוב לעבר זחילת 6 והתישבות עצמאית דרך עמידת 6 ואם לא ,לשקול אבחון, או דרך פזיותרפיה או דרך מדריכה לליווי התפתחותי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת יד לפה וריור רב בגיל חודשייםטל24/07/2009
הבת שלי בת חודשיים ושבוע וכבר כמה ימים מריירת המון ומכניסה את היד לפה. היא רגועה ונינוחה ולא מוכנה לקחת מוצץ. היא רק יונקת. מאחר וזהו שלב התפתחותי הכנסת יד לפה אני לא מונעת ממנה אבל קצת מוטרדת מהריור יתר.
האם יכול להיות שיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטל
דבי גרוס דולב25/07/2009הי טל
הן הכנסת היד לפה והן הריור נורמלים ומוכרים. הכנסת היד לפה היא אכן שלב בהתפתחות וריור נובע בד"כ בשל קושי לבלוע את הרוק והצטברותו בפה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות שנה וחודשיעל24/07/2009
שלום,
תינוק כבן שנה וחודש
לאחרונה הבחנתי שהוא מביע התעניינות בפעולת הציור, הוא אחז במקרה עט אז הדגמתי לו מה עושים עם העט והוא אחז בו והתחיל לשרבט על הנייר (כמובן שאחיזה גסה, אך הוא ממש צייר! אני מניחה שזה לא מכוון אלא חיקוי). שאלתי היא: האם לעודד זאת בשלב הזה? אם כן מה עדיף צבעים מאוד עבים? טושים? נייר גדול - כמו של בלוק ציור או נייר רגיל?
שאלה נוספת: שמתי לב שחלק לא מבוטל מהפעולות מבצע ביד שמאל האם קיימת כבר דומיננטיות בגיל הזה או שזה עשוי להשתנות?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות שנה וחודש
שירי קאשי26/07/2009הי יעל,
בהחלט ניתן לתת לילד להתנסות בכל דבר. כמובן שאיננו מצפים בגיל זה ליצירות של ממש, אך ההתנסות היא חיובית. באופן כללי מומלץ להתחיל עם צביעה בצבעי פנדה. בשביל לצייר איתם יש להשקיע יותר מאמץ (למשל לעומת טושים או עטים) ולכן זה תורם לחיזוק הידיים ושיפור המוטוריקה העדינה. כמובן שאין נזק גם בשימוש בצבעים מסוגים שונים אך חשוב לא להרגיל רק למשהוא שהוא קל לשימוש (טושים) ושבו כל תנועה אקראית יכולה לייצר קו כיוון שאז יהיה קשה לעבור למשהוא שמצריך יותר מאמץ. בתחילה כאשר האחיזה היא בכל כף היד לרוב נוח יותר להשתמש בצבע עבה אך אין מניעה גם להשתמש בצבע דק. חשוב לבדוק שצבעי הפנדה הם כאלו שאכן קשה יחסית לצבוע איתם כיוון שקיימים סוגים שהם מאוד מחליקים על הדף ובזה הם יותר דומים לטושים. כמו כן לבדוק שהצבעים אינם רעילים.
לגבי הדומיננטיות של היד, ייתכן והוא כבר מראה סימנים לכך. לא ניתן לדעת בודאות וזה יכול לבוא לידי ביטוי בפעולות שונות בצורה שונה אך בהחלט אם רוב הדברים מבוצעים ביד מסויימת זה יכול להעיד על הבאות.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות 7 וחצי חודשיםעדי24/07/2009
היי שירה
בתי בת שבעה וחצי חודשים. כבר מגיל חמישה חודשים מסתובבת בציר ובחודש וחצי האחרון זוחלת אחורה. בשבועיים האחרונים מנסה להעמד על שש, כל פעם מצליחה כמה שניות יותר מהפעם הקודמת.
אני מודאגת שעדיין לא מצליחה לזחול זחילת גחון ונראה לי אף שלפי נסיונות עמידת השש מתכוונת לוותר על שלב זה.
אני מנסה לגרות אותה ע"י צעצועים, היא מנסה להגיע אליהם ומתייאשת במהרה. מנסה לדחוף קלות את רגליה על מנת להראות לה את תנועת הזחילה אך ללא הצלחה.
היא עדיין איננה מחזיקה בקבוק לבד ואיננה מצליחה להחזיר את המוצץ לפיה כאשר נופל.
חשוב לי לציין שבעבר מדריכת תינוקות אמרה שהיא בעלת טונוס שרירים גבוה.
האם התפתחותה תקינה ואני יכולה להפסיק את דאגותיי וחששותיי? ואם לא, כיצד ניתן לעזור להתקדמותה?
בתודה מראש,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעדי
דבי גרוס דולב24/07/2009הי עדי
אני לא מוצאת שום בעיה אצל ביתך לפי תיאורך. נראה על פניו שהיא עומדת לדלג על זחילת גחון אבל בזה פגיעה בהתפתחות המוטורית העתידית. נכון שלזחילת גחון יש יתרונות מיוחדים אבל דילוג עליה לא מהווה בעיה. גילה של ביתך הוא גיל לגיטימי להתחיל את הצעדים הראשונים של זחילה ואין בהתפתחותה עיכוב.
זה בסדר שהיא איננה מחזיקה בקבוק ושאיננה מחזירה לעצמה את המוצץ, המשיכי לכוון אותה לזה וזה בוודאי יגיע.
לגבי הטונוס הגבוה, אני לא יכולה להגיד לך אם זהו אבחון נכון או לא אבל בהחלט מדובר במשהו שכדאי לטפל בו אם קיים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שקטדנה24/07/2009
שלום,
מקווה שהגעתי לפורום הנכון,
בני בן שבועיים, הוא נולד 2.5 קילו , ירד ל 2.350 וכרגע הוא 2.710
עד לפני כמה ימים אכל וישן טוב (שינה של בערך שעתיים בכל פעם).
לפני יומיים החל חוסר שקט, הוא בוכה רוב הזמן, הדרך היחידה להרגיע אותו זה לתת לו לינוק 2-3 דקות,ואז הוא נשאר בידיים ויכול לישון רצוף אפילו שעה. אבל שמניחים אותו בעגלה או עריסה הוא מתעורר תוך 10 דקות בבכי , ושוב חוזר המעגל של היניקה...
מה זה יכול להיות?איך זה שבידיים ( ביניקה של דקה שתיים ואז נשאר התנוחה ) הוא יכול להיות רגוע ושקט ואיך שמניחים אותו הוא צורח ובוכה?
תינוק רוצה רק ציצי?רוצה פשוט חום? לעיתים נראה שזה גזים,אך גזים 24 שעות?
בנוסף הוא כל הזמן רוצה לינוק, או שכך זה נראה.
הייינו אצל רופאת ילדים לאחר יומיים מעייפים כאלו , ולאחר בדיקה נאמר לנו שהכל תקין ובמיוחד לאור הממצאים שעלה יפה במשקל.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב24/07/2009הי דנה
התנהגותו של תינוקך היא נורמלית ומוכרת. תינוקות בגיל זה עדיין מתרגלים לעולם החדש ורוצים להיות במקום המוכר והבטוח- בידיים ועל הציצי. היניקה מאוד מרגיעה שכן היא מחברת את התינוק לאמא ועונה על הצורך האוראלי והרגשי של התינוק. כשהוא מונח במיטתו הוא חש בשינוי ומתחיל לבכות. על אף הקושי הגדול ,אני מאמינה שאנו,ההורים, צריכים לענות על כל צרכיהם של תינוקינו בשלב זה ולתת הרבה ידיים והנקה לפי ביקוש.
אני יודעת שלפעמים זה קשה ומתיש אבל זכרי שאת נותנת בצורה זו בדיוק את מה שבנך צריך מימך ושעם הזמן הדברים יתאזנו. נסי לשים אותו במיטה רק לאחר שהיה מספיק זמן על הידיים וגם שם המשיכי ללטף ולשים את ידך על גופו עד שירדם חזק. בנוסף אני ממליצה בחום על שימוש במנשא אשר יקל עלייך את הנשיאה בידיים ויתן לו עוד מימד של קירבה אלייך.
אני מקווה שהדברים יתחילו להתאזן אצלכם בקרוב ושתמצאי את הכוחות להכיל את זה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי שקט
דנה25/07/2009תודה עבור התשובה המפורטת, עזרת לי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
דנה01/08/2009היי,
מכיוון שהתינוק(כיום כבר בן 3 שבועות) 24 שעות על הידיים,הוא נמצא בתנוחה של שכיבה על הבטן.האם זה מסוכן מבחינת נושא המוות בערייסה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
דבי גרוס דולב01/08/2009שלום,
לא הבנתי האם הוא בתנוחת שכיבה על הבטן בעת שינה או במנשא. ובכל מקרה ההנחיה של משרד הבריאות היא לא לאפשר לתינוקות לישון על הבטן בשל החשש ממוות בעריסה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)