מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רק ידייםליאור05/08/2009
היי בני בן חודשיים סבל מאוד מגזים ולכן הוחזק המון בידיים וכך גם נרדם. הבעיה היא שבמהלך היום גם כשהוא ערני ולא אמור לישון הוא רוצה ידיים, אני שמה אותו ל 3 דק' באוניברסיטה הוא מתחיל לבכות, מרימה אותו, מניחה אותו בלול לכמה דק' שוב מתחיל לבכות, מרימה אותו שוב. מניחה אותו בנדנדה בוכה כמעט מיד אז אני שוב מרימה אותו... נוצר מצב שהתינוק אצלי בידיים כמעט כל היום!
יש לי כבר דלקות בידיים מרוב שאני מרימה אותו כ"כ הרבה. יש לי גם בן נוסף בן שנתיים ובגלל שהקטן כל הזמן בידיים אני לא מצליחה להתפנות לגדול ולשחק איתו...
איך אני אמורה להרגיל את הקטן לשחק לבד? לתת לו לבכות?? האם זה מוקדם מדי והוא עדיין מחפש את החום של אמא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאור
אורנה עטאר05/08/2009הי ליאור,
כמו שאמרת בנך הוא בן חודשיים וזקוק למגע ולתנועה שאת נותנת לו בכדי להירגע. כמובן שאת לא אמורה לתת לו לבכות.
בכדי להקל עליך את הנשיאה שלו בזמן הקרוב אני מאוד ממליצה לך להשתמש במנשא בד. את יכולה לשים אותו במנשא (מומלץ בתנוחת ערסול בגיל הזה) ולהתפנות לעיסוקייך עם הגדול יותר, לצאת לגינה, להסתובב בבית כשאת נותנת זמן איכות לקטן, זמן רחם. הוא קרוב אלייך, מקבל תנועה ממך ונרגע. זה גם יקל לך על הדלקות.
אני לא אומרת לשאת אותו כל הזמן - אבל להיעזר הרבה במנשא.ולזהות את הזמנים שהיא רגוע ועירני בהם ואז להניח אותו על מזרן.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה קם הרבה בלילה לינוק.יעל05/08/2009
בני בן שנה. הוא עדיין אינו ישן לילה שלם וקם פעמים רבות על מנת לינוק (בממוצע כל שעתיים) המצב גורם לי להעביר אותו למיטה שלי באמצע הלילה והוא ממשיך כך עד הבוקר.
לפעמים כאשר הוא מתעורר בלילה אני משיכה ללטף אותו במיטה או מרימה אותו לדקה ומרדימה אותו בחזרה, אך הוא שוב מתעורר כעבור רבע שעה בערך.
איך מרגילים אותו לישון לילה שלם? ואיך מפסיקים לו את ההנקה בלי לתת לו בקבוק עם תחליף חלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בדיוק באותו מצב עם בת שנה
מיכל05/08/2009וזה סיוטטטטט..... אשמח לכל עיצה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה
שירי קאשי06/08/2009הי יעל ומיכל,
הקושי שאתן מתארות הוא חלקן של הרבה אמהות מניקות. לתינוק יונק ההתעוררות בלילה היא לא רק לצורך התזונה אלא גם כי כך הוא מרגיע עצמו וזה עלול להביא להרבה יקיצות. ניתן לנסות להרגיע על הידיים או להעזר בבן הזוג להרדמה בלילה אך חשוב לדעת כי זהו תהליך ארוך וקשה ואין פתרונות קלים בדרך לגמילה מהנקות לילה. ניתן לנסות ולעבור לחלב אם שאוב בבקבוק (אם לא רוצים לתת תחליף אך בכל זאת להפחית את כמות ההנקות הליליות לפחות). מעבר לכך אני ממליצה להתיעץ גם עם יועצת הנקה אשר אולי תוכל לתת טיפים נוספים.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וארבעה חודשים מסרב לישון לבדלי05/08/2009
הבן שלי החילם לאחרונה מדלקת ריאות ארוכה שבהמהלכה לקחנו אותו אלינו למיטה (הרגלי השינה שלו לפני כן, היו תקינים לחלוטין, היה מרדים את עצמו לבד במיטה). עכשיו, משהבריא הוא אינו מעוניין לישון בעצמו במיטה. הוא מצפה לראות אותו לידו, ואם אנחנו זזים לרגע מהמיטה צורח בבכי, ונעמד. הוא מתעורר גם באמצע הלילה וכשלא רואה שאנחנו לידו מסרב לחזור לישון ומתחיל לבכות בקול.
עוד אציין כי אין לו בעיה עם שנת צהריים, הוא הולך לישון מבלי להתלונן. כבר כמעט שבוע שהוא אינו ישן טוב (וגם אנחנו).
איך עושים את המעבר הזה בצורה הקלה ביותר לנו ולו?
תודה רבה,
לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללי
אורנה עטאר05/08/2009לי שלום,
כמו שאמרת בתחילת דברייך בנך החלים לא מזמן מדלקת ריאות ארוכה, עברה עליו תקופה לא קלה וחלו בתקופה הזו שינויים.
דפוסי השינה שלו יחזרו להיות כמו שהיו.
מה שחשוב זה לעשות זאת מעט בהדרגתיות ובהתמדה.
חשוב כמה שיותר מהר לחזור לשגרה הקודמת ולנסות לעשות את אותם טכסים כמו לפני המחלה אך לזכור שהוא קטנצ'יק וקשה לו. לדבר איתו - להגיד לו שאתם תהיו לידו עד שירדם ותבואו בלילה אם יקרא לכם. ולאחר תקופה כזו - שרחש חזרה את הבטחון - לנסות שיתחיל לישון לבד, אולי להקריא סיפור ואז לצאת.
זה יקח עוד קצת זמן, אבל לדעתי הרגלי השינה יחזרו.
בהצלחה ושינה נעימה!
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקותלינא04/08/2009
האם מומלץ להאכיל תינוקות במאכלים העשירים בסיבים תזונתיים או ישנה השפעה שלילת של סיבים אלה על הקיבה והמעיים אצל תינוקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון
שירי קאשי05/08/2009הי לינא,
פורום זה אינו עוסק בתזונה. מידע אישי אני יודעת כי עודף סיבים יכול לעשות בעיות. אני ממליצה להתיעץ עם דיאטנית ולהתאים את סוג המזון לגיל התינוק ולנסיון התזונתי שכבר יש לו.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 חודשיםאור04/08/2009
ביתי בת 8 חוד' עדיין אינה זוחלת בכלל (גם גחון). היא מתהפכת בכל כיוונים, עושה ציר בכל כיוונים,
ונעמדת על 6 לכמה דק' מזיזה את גופה קדימה ואחורה אך לא מצליחה להתקדם.
יש לציין שבעבר הצליחה קצת לזחול לאחור אך היום גם זה פסק
היא מנסה כל הזמן להתקדם אך לא מצליחה
היה היא באיחור התפתחותי ואיך אפשר לעזור לה לזחול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללנה
אורנה עטאר04/08/2009לנה שלום,
בגיל 8 חודשים הייתי רוצה לראות שבתך זוחלת לפחות סוג אחד של זחילה ולכן ניתן לומר כי קיים איזשהוא איחור התפתחותי קל.
מאחר ומהתיאור שלך קיימים כמה מרכיבים שבקרוב יובילו אותה לזחילה אתן לך כמה תרגילים בכדי לעודד אותה לכך:
1. הציעי לה על הגחון כל פעם צעצוע ליד אחרת בכדי שתבצע העברות משקל סימטריות ותושיט את שתי ידיה. עשי זאת גם שהיא על 6.
3. הרבי בחוויות שיווי משקל בכדי לפתח את מערכת שיווי המשקל שלה מה שיוביל אותה לנתק יד על 6 בלי חשש.
4. כשהיא על 6 הגבילי את רוחב הפיסוק שלה כשאת מאחוריה והיא בין הרגליים שלך, הרימי אותה לעמידת ברכיים והטי אותה קדימה בכדי שתבלום ע"י הושטת שתי הידיים שלה - כך תתרגל את רפלקס הבלימה. עשי זאת מספר פעמים.
המון בהצלחה!
עדכני אותנו
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה לגן הילדיםיעל04/08/2009
שלום,
תינוק בן שנה וחודשיים...
בספטמבר הקרוב נכנס לראשונה לגן, כיצד ניתן להקל עליו את ההסתגלות (האם כדאי כבר עכשיו לשנות לו את שעות השינה בהתאם לזה שבגן? הרגלי אכילה? וכו'?
או שפשוט לתת לצוות המקצועי שבגן לעשות את שלו ולהכניסו להרגלים הקבועים בגן?
אם יש טיפים נוספים אשמח לשמוע,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן
שירי קאשי05/08/2009הי יעל,
אפשר להתחיל לשנות את סדר היום, אך מנסיוני גם כך המעבר לגן יוצר שיבוש מחדש ובהדרגה כל הילדים מתכווננים יחדיו לסדר יום של הגן. אם אכן יש צוות טוב שיודע את העבודה הרי שלהם יהיה קל יותר לעשות את השינוי בקבוצה מאשר לך עכשיו לבד (כמובן שאם סדר היום שלך עכשיו מאפשר לך כן לשנות הרי שאין בזה פסול ואולי זה כן יתרום). הנושא הכי חשוב הוא היכולת להפרד ולהבין שאמא לא תמיד נמצאת עם הילד. אם אצלכם המצב הרגיל הוא שאת תמיד שם, זה הזמן להתחיל בהדרגה על ידי משחקי "קו קו" שבהם את נעלמת לקצת וחוזרת, משחק עצמאי על הרצפה וכן לתת לאחרים לשחק איתו. לרוב הדבר הראשון שמסתגלים אליו הוא סדר היום Uלאחר תקופת הסתגלות (למי יותר קשה ולמי פחות), הילדים מסתגלים גם לשאר הדברים.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות חמישה וחצי חודשיםרוני04/08/2009
שלום,
ביתי בת 5 וחצי חודשים, עדיין לא מתהפכת (לא מהגב לבטן ולא מהבטן לגב), היא שוהה יפה על הבטן ומרימה היטב את הראש. כמו כן, עדיין לא מביעה עניין בצעצועים - לא מנסה להרים צעצועים, לא לוקחת כאשר מושיטים לה (לרוב) ולא מנסה להגיע לצעצועים בקרבתה.
כאשר שוכבת באוניברסיטה, היא כן נוגעת בצעצועים שתלויים מעליה. היא צוחקת בקול, יוצרת קשר עין, מחייכת ו"צועקת".
בנוסף, היא ישנה המון (ממש כמו כשהייתה קטנטונת)- אוכלת, משחקת כשעה ולאחר מכן ישנה כשעה וחצי, שעתיים ומתעוררת לאכול שוב וכך חוזר חלילה - ייתכן שהשינה המרובה מעכבת את ההתפתחות?
האם אני צריכה לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוני
אורנה עטאר04/08/2009שלום רוני,
בגיל 5 וחצי חודשים אני כן מצפה שהיא תושיט יד לצעצועים גם על הגב וגם על הבטן.
חסרים לי קצת פרטים. האם הידיים שלה לרוב סגורות או פתוחות? לעיתים נוכחות רפלקס האחיזה בגילאים כאלו מקשה על התפתחות קשר עין-יד.
ישנו קשר בין שינה להתפתחות כי יש לה פחות זמן "לתרגל" מיומנויות חדשות. האם זו התנהגות חדשה או זהו דפוס השינה שלה תמיד? חשוב לי כי בזמן העירות שלה הגירויים יהיו מכוונים ללמידה - אם זה לקשר-עין יד, להתהפכויות.
כמה טיפים/תרגילים:
1. תציעי לה את הצעצועים במרחק נגיעה - שלא תחוו תסכול בניסיון להגיע אליהם.
2. תגרי אותה בכף היד עם הצעצוע ואח"כ תיגעי עם הצעצוע בפה ואז תראי לה אותו - זה מגרה את קשר עין-יד-פה. כמובן לשתי הידיים ועל הגב ועל הבטן.
בהצלחה!
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך
רוני04/08/2009הי אורנה, תודה
דפוסי השינה היו כאלה מההתחלה.
אני מנסה כל הזמן לגעת לה עם צעצועים בידיים ומידי פעם זה מושך באמת את היד למרכז על מנת לתפוס, אך היא מייד משחררת. זה נראה כאילו זה פשוט לא מעניין אותה.
פעמים רבות היא מנופפת בידיים באוויר (פרושות לצדדים) כאילו היא רוצה להביא למרכז אך לא מצליחה.
הידיים לרוב פתוחות ולא קפוצות.
אני לא יודעת אם רלוונטי, אבל יש לה גפיים מאוד קצרות (היא אחוזון 3 בגובה)
האם זה מצריך בדיקה אצל רופא התפתחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרוני
אורנה עטאר05/08/2009הי רוני,
לגבי דפוסי השינה אני לא יכולה ליעץ לך רבות כי אני לא מומחית בתחום שינת תינוקות. אני כן מאמינה שדפוס זה ישתנה עם הזמן.
לגבי הנפנוף בידיים ושנראה כאילו קשה לה להביא את הידיים לקו האמצע - אני מבינה שזה קורה על הגב?
הגעה לקו האמצע ולאחר מכן חצייה שלו אלו שלבי התפתחות חשובים והייתי רוצה לראות כי היא מחזיקה צעצועים בקו האמצע. קושי להביא ידיים לקו האמצע יכול לנבוע מסיבות רבות בינהם שהייה ממושכת על הגב, אז הידיים נמצאות בצדדים ונוצר מתח ונוקשות בבית החזה שמקשה על הבאת הידיים לאמצע. תרבי בטפיחות נוכחות על בית החזה. האם היא מכירה את תנוחת הערסול? אם היא תאפשר לך החזיקי אותה בתנוחת הערסול, כך למעשה את מקרבת לה את הידיים אחת לשנייה ומאריכה את שרירי הגב.
מעגל הקסם של גירוי להחזקת צעצוע כולל גם לגעת ביד, גם בפה ואח"כ להראות לה. תנסי את זה.
אני לא חושבת שיש קשר לזה שהיא באחוזון 3 בגובה.
אנ לא חושבת שיש צורך לראות רופא התפתחות אך אינני יכולה להחליף דאגה של אמא...אולי תתחילי בלשאול אחיות טיפת חלב שם את במעקב לגבי העניין.
תעדכני אותנו!
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת נהדרת, הרגעת אותי
רוני06/08/2009ואני כמובן אמשיך לעדכן, תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך
רוני05/08/2009הי אורנה, תודה
דפוסי השינה היו כאלה מההתחלה.
אני מנסה כל הזמן לגעת לה עם צעצועים בידיים ומידי פעם זה מושך באמת את היד למרכז על מנת לתפוס, אך היא מייד משחררת. זה נראה כאילו זה פשוט לא מעניין אותה.
פעמים רבות היא מנופפת בידיים באוויר (פרושות לצדדים) כאילו היא רוצה להביא למרכז אך לא מצליחה.
הידיים לרוב פתוחות ולא קפוצות.
אני לא יודעת אם רלוונטי, אבל יש לה גפיים מאוד קצרות (היא אחוזון 3 בגובה)
האם זה מצריך בדיקה אצל רופא התפתחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות לבת 9 חוד' והתאקלמות במעוןחופית04/08/2009
שלום רב,
ביתי בת 9 חודשים וכמה ימים. מתהפכת לכל הכיוונים, ציר, זוחלת גחון ללא הצלבה (דחיפה רק עם רגל ימין) מגיל 8 חודשים, החלה להעמד על 6 ועל 4 מגיל 8.5 חודשים. מגיל 8 חודשים ושלושה שבועות יושבת באופן עצמאי.
1. אני מנסה לעבוד איתה על זחילת גחון נכונה אך ללא הועיל - מה עושים? האם תקין?
2. איך אני יכולה לעזור לה להתחיל לזחול על 6?
3. כאשר היא מתיישבת על הרצפה אני חוששת שאולי תמעד אחורה ותיפול על הראש. מה עושים במצב כזה? האם לתינוקות יש רפלקס שגורם להם להגן על הראש בעת נפילה אחורה?
4. בנוסף, אילו המלצות יש לכן לפעילות / משחקים עם הקטנטונת בכדי לפתח אותה יותר (מנטלית ופיזית)?
5. שאלה אחרונה: בספטמבר היא נכנסת למעון בפעם הראשונה (אני בטוחה שלי יהיה יותר קשה ממנה...). אילו הכנות עליי לעשות בכדי שתתאקלם בצורה חלקה ובריאה (כמובן שלא אראה לה את הקושי שלי...)?
תודה רבה
וסליחה על המגילה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופית שלום
אורנה עטאר04/08/2009אני עונה לך לפי השאלות :-)
1. אני מנסה לעבוד איתה על זחילת גחון נכונה אך ללא הועיל - מה עושים? האם תקין?
היא בת 9 חודשים ורוב הסיכוים שהיא לא תשנה את דפוס הזחילה שלה. עכשיו הזמן לבחון מה הסיבה לכך שהיא זחלה לא סימטרית ולעבוד על המרכיב הזה. קשה לי לדעת מהי הסיבה לא-סימטריה אך הייתי מרבה במתן תנועתיות לאיזור בית החזה כשהיא עלייך. תחזיקי אותה באיזור הצלעות ותניעי את בית החזה כל פעם לצד אחר ע"י לחיצה בצד מסויים (רוב הסיכויים שתרגישי שהצדדים לא נעים באותה חופשיות), שלבי גם הקפצות של בית החזה כשאת מחזיקה בצלעות.
2. איך אני יכולה לעזור לה להתחיל לזחול על 6?
מאחר והיא עולה על 6 עלייך לתרגל איתה ניתוק יד לאיזה גירוי, כל פעם יד אחרת. זחילה במשטחים מוטים כמו מדרגות או שיפוע בג'ימבורי, חויות שווי משקל רבות, זחילה בתוך משטחים "תובעניים" כמו ערימת פופים או כריות (דורש המון כוח).
3. כאשר היא מתיישבת על הרצפה אני חוששת שאולי תמעד אחורה ותיפול על הראש. מה עושים במצב כזה? האם לתינוקות יש רפלקס שגורם להם להגן על הראש בעת נפילה אחורה?
ככל שתחזקי את מערכת שיווי המשקל שלה כך היא תשב בצורה יציבה יותר והיו לה את הכלים המוטורים לאזן את עצמה. בגיל הזה אין להם רפלקס שימנע מהם לא ליפול אחורה. ישיבה יציבה מתבססת על מערכת שיווי משקל טובה. בכל מקרה אם את מרגישה שעדיין ישיבתה לא יציבה שבי מאחוריה או שימי משהו רך. כשהיא יושבת את יכולה לנסות להוציא אותה קלות משיווי משקל כל פעם מצד אחר בכדי שתלמד לאזן את עצמה.
4. בנוסף, אילו המלצות יש לכן לפעילות / משחקים עם הקטנטונת בכדי לפתח אותה יותר (מנטלית ופיזית)?
אני חושבת שעד פה כתבתי לך שפע של פעילויות שמטרתן הנאה וגירוי למעשה שמכוון להתפתחות מוטורית וחושית.
מאחר והיא יושבת את יכולה לשלב עבודה על מוטוריקה עדינה כמו השחלות וכו'.
5. שאלה אחרונה: בספטמבר היא נכנסת למעון בפעם הראשונה (אני בטוחה שלי יהיה יותר קשה ממנה...). אילו הכנות עליי לעשות בכדי שתתאקלם בצורה חלקה ובריאה (כמובן שלא אראה לה את הקושי שלי...)?
לרוב התינוקות קשה בכניסה למסגרת חדשה, ביחוד אם עד עתה את היית איתה והיא לא נחשפה לתינוקות נוספים או לדמויות מטפלות אחרות, מזה את מבינה שבכדי להקל עליהם את ההסתגלות יש לחשוף אותם הרבה קודם ולהכינם לחיים האמיתיים. חשוב שתראי לה כי את בוטחת במסגרת אליה היא נכנסת וכי היא תרוויח מכך לא מעט. התאקלמות לוקחת זמן מה, מימים אחדים ולעיתים שבועות, התכונני לכך ותהי בטוחה שזה עובר, כמו לכולם!
בהצלחה!
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 11.5 חודשים זורק את עצמו אחורהטובי כהן04/08/2009
אילעאי ילד מאוד פעיל וחייכן ,הוא זוחל במהירות יושב עומד ומסתובב סביב השולחן. הבעיה היחידה היא שבחודש האחרון כאשר הוא רוצה משהו או שהוא לא רוצה להכנס למעון הוא זורק את עצמו אחורה גם כאשר מחזיקים אותו וגם כאשר הוא יושב לבד.
האם מאחר והוא לא מדבר ולא מבינים מה הוא רוצה גורם לו להגיב ככה בקיצוניות?האם כאשר יתחיל לדבר הוא יפסיק אם זה או שזה נגרם מחרדת הנטישה כי רק בחודש האחרון הוא התחיל להבין שאני משאירה אותו במעון ויוצאת והוא היום לא מוכן לעזוב לי את הידיים וללכת למטפלת הוא תופס אותי חזק כדאי שלא יקחו אותו.ואז כאשר לוקחים אותו הוא משתולל וזורק את עצמו אחורה.(למרות שהוא נרגע תוך כמה רגעים והולך לשחק.)גם במעון היא אומרת שהוא עושה את זה אם הוא לא רוצה לאכול או לוקחים לו צעצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות
שירי קאשי05/08/2009הי טובי,
הנושא שהעלת אינו שייך להתפתחות המוטורית אלא יותר לתחום ההתנהגותי ולכן אני ממליצה לפנות לאיש מקצוע מתאים. מנסיוני זו תופעה שחוזרת אצל הרבה תינוקות גם כיוון שאינם יודעים עדיין להתבטא וגם כי זו דרך טובה להשיג תשומת לב ולנסות להביע את מורת רוחם ממה שקורה. ככל שהתינוק יהיה תקשורתי יותר הרי שתופעה זו תפחת, אך כאמור אני ממליצה להתיעץ עם איש מקצוע מתאים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 11 חוד'.קארין03/08/2009
מאור שלי בן 11 חוד' , וכל ההתפתחות המוטורית נעשתה מעט באיחור (התהפכויות בגיל 6-7 חוד', זחילת גחון 9 חוד', זחילת 6 10 חוד' וכעת עומד בעזרת רהיטים ואף מטייל בעזרתם)
הבעיה העיקרית היא שאינו יודע לשבת בכוחות עצמו, אציין כי עדיין משלב את שתי הזחילות : למרחקים ארוכים יותר משתמש בגחון ולמרחקים קצרים יותר זוחל על 6 ( 10-15 צעדים) . בפיז' דרך קופת חולים נאמר לי שהכל תקין ושהוא סוגר את הפער בצורה טובה , אך בחוג שחיית תינוקות המדריכה אמרה לי שחגורת הכתפיים שלו מעט חלשה ולכן לא מצליח להתיישב בכוחות עצמו , לדבריה המצב אינו חמור ומעט תרגילים ישפרו את המצב , כמובן כמו כל אמא אני דואגת מאוד מכייון שכבר עומד והולך מסביב לרהיטים אך אינו יושב.
אני פונה אליכן שתוכלו לעזור לי עם תרגילים שאוכל לבצע בבית . וכמובן אשמח לשמוע את חוות דעתכן בנושא. תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי03/08/2009הי אדריאנה,
אני אתחיל בכך שאכן השלבים הגיעו מעט באיחור אך זהו איחור קטן וקבוע כך שקצב ההתפתחות בסך הכל בסדר. לחיזוק חגורת הכתפיים:
1. אווירונים – לאחוז את הילד עם הפנים אלינו ולהרים מעל ראשינו – אני מצפה שהתינוק יישר את רגליו ויזקוף את הגב. במידה ולא, להמשיך להרים ולהוריד, אפשר לקרב את הבטן לראש שלנו ולהסתובב – ייתכן כי ייקח זמן עד שהשרירים יתחזקו מספיק לזקיפה, יש לתרגל כל יום מספר דקות.
2. רפלקס הבלימה וחיזוק חגורת הכתפיים - להרים עם הפנים החוצה כשאת מחזיקה בבית החזה שלו ובהדרגה לקרב אותו לרצפה עם הראש. לחכות לתגובה של שליחת ידיים לרצפה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קארין03/08/2009היי שירי , תודה רבה על המענה
מה בנוגע לכך שעדין אינו יושב עצמאית.? האם עליי לתרגלו גם פה?
ולשילוב שני סוגי הזחילה? האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי04/08/2009הי אדריאנה,
זה נורמלי שבשלבים ההתחלתיים של הזחילה על שש הילד ממשיך לשלב בין הזחילות כיוון שעדיין נוח לו יותר והוא יותר מיומן בזחילת הגחון. לרוב הוא יעבור לגחון במצבים בהם הוא ממהר להגיע למקום מסויים או שהמרחק הוא גדול ואז הוא בוחר במה שכרגע קל לו יותר. לגבי הישיבה כדאי גם לעבוד. כמובן שללא אבחון קשה לי לדעת מה בדיוק הקושי בדרך אך את יכולה באופן כללי לעבוד על שיפור שיווי המשקל. להרבות בתנועה במרחב (נדנדה, הנפות, להרים לאוירון), כמו כן לחזק את שרירי הגב והשכמות (להרים אווירונים – לאחוז את הילד עם הפנים אלינו ולהרים מעל ראשינו – אני מצפה שהתינוק יישר את רגליו ויזקוף את הגב. במידה ולא, להמשיך להרים ולהוריד, אפשר לקרב את הבטן לראש שלנו ולהסתובב , על כדור פיזיו על הבטן להטות את הכדור קדימה כשאת אוחזת באגנו ולהביאו להושטת ידיים לרצפה)
בנוסף את יכולה להושיבו על כדור פיזיו כשאת אוחזת באגן שלו מאחוריו ובאופן זה להטות את הכדור לכל הכיוונים. במידה ויש לו נטיה לפסק רגליים בישיבה זו זה מלמד על הקושי שלו באיזון הגוף בתנוחה זו ולכן כדאי במצב זה לאחוז כך שרגליו יהיו סגורות. תנוחה זו מנטרלת את האחיזה של הכדור על ידי הרגליים וכתוצאה כל פעולות שיווי המשקל נובעות מפיתוח מיומנויות תנועתיות של עמוד השדרה וכן חיזוק השרירים הרלוונטיים לצורך איזון וישיבה זקופה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 8 חודשיםמיכלי02/08/2009
שלום!
בני בן שמונה חודשים. מסתובב לשני הצדדים, מסתובב ציר לשני הצדדים, ומזה כחודש וחצי זוחל גחון במהירות. זחילת הגחון שלו אינה סימטרית אולם הוא משתמש בשתי הידיים ובשתי הרגליים, פשוט לא באותו אופן. יד אחת משמשת לתמיכה ויד שנייה להתקדמות. הרופאה ראתה את הזחילה שלו וטענה שהיא מצוינת ונפוצה מאוד.
מאז גיל שבעה חודשים בני עולה על שש ומתנדנד קדימה ואחורה, אולם הוא לא עושה שום סימנים של ישיבה או תחילת זחילה על שש.
האם זה תקין? האם ניתן לעודד אותו להתיישב/לזחול על שש?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
אורנה עטאר03/08/2009לפי תאורך בנך זוחל לא סימטרית מאחר והוא משתמש רק ביד אחד לדחיפה וביד השנייה רק לתמיכה. א-סימטריה מסויימת נפוצה אצל הרבה תינוקות. היא נובעת מקושי בתנועתיות סימטרית של שני צידי הגוף.זחילה א-סימטרית אינה מבססת טוב את נושא ההצלבות והעברות המשקל וייתכן וזו הסיבה שהוא אינו מתחיל לזחול על 6.
כמה תרגילים לעידוד הנושא:
1. כשהוא על הגחון תרבי בסיבובים סביב ציר בעיקר לצד שהוא פחות משתמש בו על הגחון.
2. הציעי לו על הגחון כל פעם צעצוע ליד אחרת בכדי שיבצע העברות משקל סימטריות ויושיט את שתי ידיו.
3. הרבי בחוויות שיווי משקל בכדי לפתח את מערכת שיווי המשקל שלו מה שיוביל אותו לנתק יד על 6 בלי חשש.
4. על הגב הצליבי יד ורגל נגדית והניעי אותו לצדדים בכדי לעודד הצלבות (עשי לשני הכיוונים). ניתן להניע יד ורגל נגדית לכיוון היד הפנויה ולחכות שיישר את היד הפנויה ויגיע כך לישיבה משוכלת
בהצלחה!
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 9.5 חודשיםשלי02/08/2009
שלום לכולם,
יש לי תינוק בן 9.5 חודשים מגיל 5 חודשים מתהפך לכל הכיוונים,מגיל 6 חודשים סיבובי ציר,מגיל 6.5 חודשים זוחל גחון בלי הצלבות ועולה על שש,לפני כ3 שבועות החל לעשות 3 צעדים על שש וחוזר לגחון,מגיל 8 חודשים נעמד על כל דבר במיטה בלול על כסאות על שולחנות בגימבורי הכל ואפילו עושה צעד או שניים לכיוון משהו שהוא רוצה כמובן עם אחיזה.
מלפני שבוע מנסה להתיישב מעמידת שש בדרך כלל תופס במשהו עם יד אחת ויד אחת חופשית עדיין לא יציב בכלל מתנדנד ולפעמים נופל.
על הגחון זוחל במהירות אדירה כמו תולעת,בגימבורי מטפס על כריות עולה מדרגות בזחילה מצליח לעמוד באמבטיית כדורים .
בקיצור ילד מאוד מאוד פעיל.
הבעיה שהוא עדיין לא זוחל על שש הייתי איתו בחוג ליווי התפתחותי מגיל 6-9 חודשים ואני עושה איתו תרגילים כל הזמן אבל זה לא קורה....אולי למישהי מכ יש המלצה נוספת???
ומה הטווח המקסימלי שהם אמורים לזחול על שש או לשבת?
תודה.
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי...
שלי03/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה
שירי קאשי04/08/2009הי שלי,
עד 9 חודשים עדיין לא מתיחסים כאיחור אם רואים כבר כי התינוק במקום טוב בדרך לישיבה וזחילה על שש. במקרה שלכם זה כבר נחשב איחור. לכאורה כל שלבי ההתפתחות עברו בסדר ובזמן עד כה אך עדיין יש קושי בשני תחומים אלו. קשה לי ללא אבחון לגלות באמת מהו המרכיב החסר אשר כרגע מביא לעיכוב. אחת הבעיות הנפוצות (במיוחד אצל תינוקות שלא הראו קשיים אחרים לאורך הדרך) היא שמרגע שהם מגלים את יכולת העמידה וההליכה סביב הרהיטים הם רוצים להיות רוב הזמן שם ולכן אינם נמצאים מספיק במקופ שבו הם יכולים להתאמן ולחזק את המרכיבים הנחוצים לזחילה. אינני יודעת האם המצב הוא כך אצלכם, אך אם זה מתאר נכונה את מה שקורה לכם הרי שהשלב הראשון הוא לנסות ליצור סביבה שבה הוא יאלץ לזחול ולהתקדם לעבר החפצים לפני שהוא מגיע ונעמד לידם. זה אומר להזיז הכל הצידה, אולי לשים באופן זמני את שולחן הסלון בצד, כשהוא רוצה לטפס עליכם להתרחק ממנו על מנת שיעשה מספר צעדי זחילה לפני שמגיע ומטפס. אם זה לא המצב, אני ממליצה על אבחון על מנת לגלות מהו הקושי ולהתאים תרגילים באופן אישי.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שימרית04/08/2009תודה על התייחסותך,
האם את מבצעת איבחונים פרטיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי05/08/2009הי שלי,
אני גם מבצעת אבחונים. את מוזמנת לפנות אלי טלפונית.
בברכה,
שירי קאשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מחדר הוריםדגנית02/08/2009
שלום רב, בני בן 7.5 חודשים וישן איתנו בחדר מיום לידתו. רציתי לדעת באיזה גיל מומלץ להעבירו לחדר משלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגנית שלום
אורנה עטאר03/08/2009קיימות אסכולות שונות מתי מומלץ להעביר לחדר משלו. אינני מומחית בתחום, לדעתי כל אחד לפי ראיית עולמו, הנוחות שלו שהתינוק איתו בחדר וכו'.
אם את מרגישה שהגיע הרגע - אז תהיה שלמה עם המעבר והעבירי אותו ואם את עדיין רוצה אותו קרוב אלייך ומרגישה לא מוכנה - נסי לפעול לפי תחושותיך ותחושות בן זוגך.
בהצלחה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילוג על שלב התפתחותיעתר02/08/2009
בתי נולדה בשבוע 33 וכיום גילה הכרונולוגי הוא 10 חודשים, מתוקן 8 חודשים. היא מתהפכת וזוחלת, לאחרונה החלה לעמוד, לאחר מספר רגעים כשהיא מתעייפת היא מתחילה לצעוק כיוון שהיא לא יודעת לרדת לשכיבה לבד. חשוב לציין שהיא כלל אינה יושבת ויש לה הבחנה של מעט גמישות יתר. האם זה בעייתי שהיא דילגה על שלב הישיבה ואיך אני יכולה לעזור לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעתר
אורנה עטאר03/08/2009עתר שלום,
מאחר ובתך וכל התינוקות סקרניים ורוצים להיעמד היא נעמדה, אך מאחר וגילה המתוקן הוא 8 חודשים, היא נעמדה מוקדם מידי ויש עוד זמן עד שתגיע לעמידה יציבה ותפתח את מערכת שיווי המשקל ואת כיווני התנועה השונים שלה שיובילו אותה גם לרדת מעמידה.
בשלב הזה אני מציעה לך כמה שפחות לעודד עמידה. במידה ונעמדת ואינה יודעת לרדת, הורידי אותה ופני כמה שיותר מקום בחדר בכדי שתוכל לזחול בלי להיעמד עם חפצים. האם היא זוחלת גחון או על 6?
במידה והיא זוחלת על 6 אני אתן לך כמה תרגילים להוביל אותה/לכוון אותה להתיישבות עצמאית.
1. שבי איתה על הכדור על רגל אחת להתחיל בתנועה במקום ולהוסיף תנועה לכל הכוונים (קדימה אחורה ימינה ושמאלה).
2. להושיב אותה עצמאית על הכדור, עימדי מאחוריה על הברכיים, להחזיק מהאגן ולעשות את אותן התנועות.
3. להושיב אותה בישיבה משוכלת על הכדור (רגל אחת קדימה ואחת אחורה) ולהטות לכל הכיוונים, להעביר לשני הצדדים.
4. כשנמצאת על שש להטות מעט את האגן לצד אחד ואחורנית לכוון ישיבה. כל פעם מעט לשני הצדדים. רק לכוון ולא להושיב.
בנוסף הייתי מרבה בחוויות של שיווי משקל, אווירונים, הנפות, להוציא אותה משיווי משקל כשהיא זוחלת על 6 עם כרית קטנה (כל פעם לדחוף מצד מסויים בכדי שתלמד לאזן את עצמה ולא ליפול) - כל אלו יובילו אותה להתיישבות עצמית
בהצלחה!
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
שירי קאשי03/08/2009הי עתר,
אני רוצה להוסיף שכדאי גם לעבוד על התישבות מעמידה בכדי ללמדה לא להתקע במצב של עמידה ושתהיה לה את השליטה והיכולת לצאת ממצב זה. בשלב התחלתי כיוון שאינה יושבת בכוחות עצמה התרגול צריך להיות של כפיפה ויישור של הברכיים. ממצב זה היא תוכל לרדת ולהשען על הידיים ולעבור לשכיבה ובהמשך גם לישיבה. אני ממליצה לתת לה ידיים וכאילו לרקוד "עוגה עוגה". בשלב של "לשבת" לדחוף את בית החזה שלה עם הראש שלך תוך כדי שאתן מחזיקות ידיים ולהביא אותה בעדינות לכיפוף הברכיים. בנוסף, כשהיא עומדת להגיש לה צעצוע או בועת סבון הצידה למטה כך שתאלץ לכופף ברכיים כדי להגיע.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הושטת ידיםריבי02/08/2009
שלום
בתי בת 3 חוד'
כשהיא שוכבת על הבטן אני מגרה אותה עם רעשן ומניחה אותו על המזרן
היא מושיטה יותר את יד ימין מאשר את יד שמאל..
האם זה בסדר?
זה אומר שהיא ימנית ולא שמאלית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לריבי
אורנה עטאר03/08/2009שלום,
בגיל זה אנחנו רוצים לראות סימטריה בהושטת ידיים ובכל פעולה מוטורית אחרת שבתך תעשה. יד דומיננטית מתפתחת בגיל הרבה יותר מאוחר.
עליי לציין כי בגיל שלושה חודשים תינוקות לרוב התינוקות יש את רפלקס האחיזה בכפות הידיים ולכן הושטת הידיים עדיין אינה רצונית. הם מתחילים להושיט ידיים באופן רצוני לחפצים סביב 4-6 חודשים וייתכןןכי בתך מקדימה בהתפתחותה, לכן המשיכי להציע לה גירויים, כל פעם הציעי את הגירוי באמצע כך שתוכל להושיט את שתי הידיים.
בנוסף כשאת מציעה גירוי תיגעי בכף היד בפה ואז תראי את הגירוי - זהו תחילת קשר עין-יד ולרוב מגרה את התינוקות להושיט יד.
בנוסף תבדקי מה קורה כשאת מציגה צעצוע על הגב. האם גם שם יש העדפה?
תעדכני אותנו.
יום טוב.
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)