מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 8 חדשים שלא רוצה בקבוקרונית30/06/2009
שלום רב
ביתי בת ה8 חדשים ינקה באופן מלא עד גיל 6 חדשים, מגיל חצי שנה החלה לקבל אוכל מוצק + הנקה , הבעיה הראשונה היא שלא ניסינו לתת לה בקבוק לפני גיל זה , וכיום היא לא מוכנה לתפוש בקבוק , היא משחקת איתו בפה ולא שותה , ניסינו מס' בקבוקים ולא עוזר................ הבעיה השניה החלה לפני כשבוע ,היא לא רוצה מוצקים , אנו נותנים לה פירות וירקות והיא משאירה בפה ולא בולעת , עד שמוציאה החוצה (הנקה אין לה בעיה לבלוע ) מה לעשות ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוק
שירי קאשי01/07/2009הי רונית,
אינני מומחית לנושא ואולי כדאי להתיעץ גם עם אחות טיפת חלב שלה ודאי יש נסיון רב בתחום. אני יכולה לחלוק איתך מנסיוני שלעיתים קשה מאוד לעבור מהנקה לבקבוק. תינוק יונק יודע מה טוב לו ומסרב לותר על כך. אם החלטת לעבור לבקבוק עליך להיות החלטית ולשדר לילדה כי אינך נשברת. בסופו של דבר היא לא תשאר ללא אוכל ותלמד לאהוב גם את הבקבוק. לגבי המוצקים, גם פה יכולות להיות תקופות שונות בהן התינוק מוכן יותר לאכול ואחרות בהן הוא לא. גם צמיחת שיניים יכולה להשפיע על אופן התזונה. המשיכי להציע לה אוכל. ם פה עוד יגיע השינוי.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רונית01/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ראש, בן חמישה שבועותנועה30/06/2009
התינוק שלי הרים יפה את הראש בשכיבה על הבטן כמעט מלידה, גם 45 וגם 90 מעלות. בימים האחרונים הוא ממש בריגרסיה,לא מצליח לנתק את הראש והפה נגרר על המשטח. זה מאוד מוזר, מחייב התייחסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת ראש
שירי קאשי01/07/2009הי תמי,
כיוון שמדובר במספר ימים הרי שלא ניתן להתיחס לכך כבעיה. רגרסיה זמנית יכולה לקרות בכל שלבי ההתפתחות עקב מחלה, גזים, שיניים, וכדומה. ייתכן שהוא סובל יותר מגזים בזמן הזה ולכן יותר קשה לו. המשיכי לעקוב אחר הרמת הראש ואם היכולת היתה קיימת סביר להניח שהיא תחזור בקרוב.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידה , בת 10 חודשיםקארין30/06/2009
אלה שלי בת 9 חוד' + 3 שבועות. אינה זוחלת על שש ולא מתיישבת.
הופננו לפיזיוטרפיה שבה הילדה אובחנה וניתן לה ניקוד על דברים שכן עושה : זוחלת גחון, נעמדת על שש ומתנדנדת, מתהפכת לשני הכיוונים, סיבוב ציר לשני הכיוונים, נינוחה על הגב , בטן וצידי הגוף, מוטוריקה עדינה מצויינת : תופסת פירורים ואוכלת, אחיזת פינצטה , מוחאת כפיים, עשר אצבעות, פטפטנית מאוד...)
בפיז' נאמר לנו שהכל תקין מבחינה גופנית: טונוס שרירים תקין ,מתח בגוף, זקיפות הכל תקין מבחינה גופנית ונקבע לנו מעקב כל שבועיים.
נאמר לנו להושיבה עם תמיכה וללמד את הגוף את התנוחה החדשה (לא הושבנו בכלל עד עכשיו)
הבעיה התחילה במהלך השבוע האחרון דורשת לעמוד כל הזמן , מותחת את גופה ומושכת במטרה לעמוד, מול רהיט או בלול עומדת יציב משחררת יד אחת ומשחקת עם צעצועים בעמידה , בג'ימבורי עומדת ליד שיפוע ומנסה לטפס עליו.
שאלותיי האם: האם ניתן להמידה בהתאם לרצונה באופן חופשי למרות שגופה לא יודע עדיין להשלים את הפעולה אלא נזקקת לעזרה מצידנו?
בנוסף האם עליי לתרגלה זחילת שש / התיישבות? ( בפיז' נאמר לנו שמכיוון שלא השכבנו בכלל על הבטן בשלושה חוד' הראשונים כל אבני הדרך בעיכוב קטן אך לא משמעותי , לדבריהם סוגרת את הפער יפה, האם נכון? )
שאלה אחרונה: שמתי לב שלאחר מחלה במשך מספר ימים לאחר שיוורד לה החום לא מעוניינת להיות על הרצפה, לשחק ולהתאמץ, האם עליי להניח לה ולפנקה בימים אלו ?
סליחה על האורך, תודה על המקצועיות.
בברכה , אוראל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאוראל
דבי גרוס דולב30/06/2009הי אוראל
מכיוון שביתך עדיין לא זוחלת על 6 אני ממליצה בחום לא להושיב אותה ולא לעודד את נסיונות העמידה. דעתי אמנם שונה ממה ששמעת בפזיותרפיה אבל מאחוריה עומדת העובדה שעל התינוק לעבור דרך כל שלבי ההתפתחות על מנת להתפתח טוב ונכון. הושבת תינוק היא דילוג על שלב הזחילה ועל למידת ההתישבות העצמאית, מה עוד שגוף התינוק איננו מוכן כל עוד לא למד זאת בעצמו. אם כך היעמדות מוקדמת- בטח ובטח לא מומלצת בשלב זה. מצד שני אני יודעת שקשה מאוד למנוע מתינוק לעמוד לאחר שכבר למד לעשות זאת לכן המלצתי היא כרגע להשקיע ולהתמקד בתרגול הזחילה של ביתכם וההתישבות העצמאית על מנת שלא תדלג עליהם.
כדאי לשקול מפגש עם מדריכה על מנת שתזהה את הסיבה לכך שביתך מעדיפה לעמוד מאשר לזחול (ןלפי תפיסתנו יש לזה בד"כ סיבה) ואז לתרגל בבית לפי התרגילים שתקבלו.
תינוק לאחר מחלה אכן נוהג כפי שתיארת והשאלה כיצד לנהוג איתו תלויה מאוד בתפיסת עולמך, ישנן אמהות שיתעקשו על חזרה להרגלים הישנים ויש את אלה שיפנקו יותר, אני בעד להתחשב במה שעבר על התינוק ולתת לו מעט יותר אבל גם לזכור את ההרגלים הישנים ולחזור אליהם לאט לאט.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
ענבל01/07/2009תודה רבה על התשובה.
אשמח מאוד להדרכה בהתאם לשיטתכם. האם יש מדריכים באיזור אילת? אשמח לקבל טלפון או כתובת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדרך לעמידה?!?רינת30/06/2009
ביתי בת 10.5 חודשים כבר חודשיים זוחלת על הגחון , עןמדת על 6 זוחלת מעט מאוד על 6 ויורדת על הגחון. יושבת .
לפני 4 ימים היא תפסה בשולחן ונעמדה עשתה זאת מספר פעמיים במשך יומיים.
מאז היא לא מצליחה לעמוד אך... היא עומדת על הבירכיים ומחזיקה בשולחן ומנסה להרים את עצמה לעמידה מאז היא לא הצליחה להתרומם . היא מצליחה להעימד על דברים אחרים שנמוכים מהשולחן כגון : על הטרמפולינה שלה, על ארגז שיש בבית וכו. יש לציין שרוב היום היא מתעסקת בניסיוניות לעמידה , זה הדבר שהכי מעסיק אותה.
האם היא בדרכה לעמידה ? יש לעודד אותה ? ואם כן הכיצד?????? תושה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיוון
דבי גרוס דולב30/06/2009הי סיוון
אכן נשמע כמו נסיונות עמידה אבל.. חשוב מאוד לא לעודד זאת. ביתך עדיין לא ממש זוחלת על 6 , שלב חשוב ביותר בהתפתחות התינוק לכן חשוב דווקא לעודד את הזחילה. נסי להרבות בהתרחקות ממנה ואז לקרוא לה אלייך או לצעצוע אהוב על מנת לעודד את הזחילה. תנסי להניע את נסיונות העמידה במין משחק כדי לא לתסכל אותה ורק לאחר שתהיה זחילה רציפה יהיה מקום לעודד עמידה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה של בת חודשיםגיל30/06/2009
היי,
בתי אוטוטו בת חודשים, אני שמה לב לאחרונה שבזמן השינה שלה היא זזה הרבה
מין התמתחות והתכווצות עם אנחה כזו , טיפה בכי וחזרה לשינה עמוקה
ושוב התעוררות התכווצות אנחה וחזרה לשינה
אני לא צריכה לגשת אליה והיא מרדימה את עצמה בחזרה
רק זה נראה לי כאילו השינה שלה ממש לא טובה
יש סיבה לכך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאיריס
דבי גרוס דולב30/06/2009הי איריס
קשה להגיד מדוע ביתך נוהגת כך בשנתה ומהו הדבר הספציפי שמפריע לה אבל מכיוון שהיא לא מתעוררת מזה אפשר להניח שזה לא ממש מפריע את שנתה. דברים כאלה גם משתנים מעת לעתוי ויש לקוות ששנתה מתשיך להיות רצופה גם עם ההפרעות שתיארת.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שובבה חסרת גבולות בת שנה ו10 חודשיםדורית30/06/2009
לפני כשנה ו- 10 חודשים ילדתי בת ראשונה שנגמלה זה עתה מהנקה . אני מאמינה שעשינו אי אלו טעיות גד כה (ומן הסתם נעשה עוד רבות) אולם כך או כך מסתמן קו אופי מוגדר של גברת דעתית , עקשנית וקנאית ( וכמובן גם מקסימה ושובבה) אני עובדת בלילות ולכן היא אינה בגן אלה משתובבת בבית עם בן דודה (בן השנתיים וחצי). ויש להניח שעל אף הקשר האמיץ בינהם הוא סובל רבות מנחת זרועה . בנוסף לכל היא ישנה בשעות מטורפות 1-2 לפנות בוקר. מה לעשות איך להחזיר אותה למוטב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגרה
שירי קאשי30/06/2009הי דורית,
אני ממליצה להתיעץ בנושא גם עם איש מקצוע מהתחום של הפסיכולוגיה ההתנהגותית על מנת ללמוד כיצד לגשת לנושא זה. יחד עם זאת ברור כי השגרה שלה היא חוסר שגרה וזה משפיע על ההתנהגות בכלל. חשוב להתחיל השכבה לשנת לילה בשעות סבירות יותר. בהתחלה זה יהיה קשה אך יש להתמיד ולשנות את הרגליה. חשוב שמשעת ההשכבה (החדשה) לא יהיו גירויים מסביב על מנת להעביר לה את המסר שעכשיו לילה ולא קורה שום דבר מעניין (לא דיבורים, לא אור, לא הרדמה ליד טלויזיה וכדומה).
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדורית
דבי גרוס דולב30/06/2009הי דורית
עד לשורה האחרונה של הודעתך אינני מוצאת על מה לענות שכן תיארת את אופיה של ביתך ומול אופי אין הרבה מה לעשות, מה עוד שלא מדובר בבעיה.
לגבי השינה, הדבר תלוי מאוד בהתעקשותכם וההחלטיות שלכם. אם הדבר חשוב אז כדאי מאד להנהיג הרגלי שינה נורמליים יותר. להחליט על שעה ובשעה זו להקפיד ולהשכיב את ביתכם עם כל מה שכרוך בכך- להשאר איתה בחדר, להרים כשהיא זקוקוה לכם ולהחזיר למיטתה ולא לאפשר לצאת מהמיטה. עכביות ונחישות שלכם יובילו בסופו של דבר להרגלי שינה בריאים יותר וחשוב לזכור של מי השליטה בהרגלים אלה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת זחילת גחוןדנה29/06/2009
בן 4 חודשים לקראת זחילה גחון
רציתי לשאול אם יש איזה תרגילים שאני יכולה לעזור לו לזחילה
ד"א- הוא מתהפך מהגב לבטן, ומהבטן לגב ומרים מאוד יפה את הראש
נימצא בשעות היום הרבה על הבטן
הבעיה היא שאני מושיבה אותו עליי לאכילה הוא מנסה להתיישב מה לעשות?
אשמח אם תוכלו לענות לי לשתי השאלות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת זחילה
שירי קאשי30/06/2009הי לימור,
בנך מקדים מבחינת שלבי ההתפתחות. תני לזמן לעשות את שלו. הרבי להשכיבו על משטחים ישרים גם על מנת שיתרגל את המיומנויות הנחוצות ויכין עצמו לקראת זחילה וגם על מנת להמעיט במצבים בנהם הוא מנסה להתישב דרך שרירי הבטן. כשאת מאכילה אותו תנסי להאכיל בתנוחת ערסול ולא עם הגב אליו על מנת להקטין את התופעה.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשיםורד29/06/2009
בני בן 10 ח' מחר ,בגיל 7 ח' החל לזחול גחון,בגיל 9 וחצי ח' נעמד על שש,וכיום שבועיים אחריי כשהוא על שש הוא עושה שני צעדים וממשיך גחון או מתיישב{ישיבה תקינה}בנוסף נעמד בעזרת רהיטים,האם נכון לדרבן אותו לזחול ואיך ניתן לעשות זאת?או לתת לו את הזמן הוא מאוד פעיל גם שנמצא על שש עוזב יד אחת ...אודה למענה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי30/06/2009הי מאיה,
נשמע כי בנך בכיוון הנכון. ניתן לעזור לו להגיע למיומנות הדרושה לזחילת שש מפותחת:
1. על משטח מוטה (שיפוע בג'ימבורי, מזרון מיטת תינוק שנשען על ספה) - להעמיד על שש, להצמיד לו את הרגליים ולהחזיקן באמצעות הרגליים שלך. לאחוז אותו באזור הצלעות ולהניע קדימה ואחורה. תרגיל זה מכיר לו את התנוחה של עמידת שש ומלמד אותו להעביר משקל לידיים ולרגליים, דבר שהוא הכרחי לזחילה.
2. על גליל או שמיכה מגולגלת להעמיד אותו על שש כך שהחזה נתמך על ידי הגליל. ניתן גם להניע קדימה ואחורה ואפילו לתת לו לנסות לצאת ממצב זה בכוחות עצמו. זה מאוד יחזק את שריריו.
3. לפזר כריות על הרצפה כך שאין הרבה חללים ביניהן. להניח אתו באמצע ולקרוא לו לצאת. אפשר לגרות אותו לצאת עם צעצוע אהוב או בועות סבון. ההתקדמות על משטח הכריות מחייב אותו להשתמש בגפיים בצורה שונה מאשר על רצפה ישרה. זה מלמד אותו להתנתק מהרצפה ולהרים את הגחון וכן מחזק מאוד את השרירים.
4. לשפר שיווי משקל - תנועה במרחב, נדנה, גילגולים, על צלחת וסטיבולרית (צלחת מתנדנדת כמו שיש בג'ימבורי) תנועה לכל הכיוונים. על כדור פיזיו בישיבה (ישיבה רק לצורך התרגיל) תנועה לכל הכיוונים.
5. רפלקס הבלימה וחיזוק חגורת הכתפיים - להרים עם הפנים החוצה כשאת מחזיקה בבית החזה שלו ובהדרגה לקרב אותו לרצפה עם הראש. לחכות לתגובה של שליחת ידיים לרצפה.
6. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה לפה
ורד01/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגרופיםריבי29/06/2009
התינוקת שלי בת חודשיים וקצת, התחילה להכניס אגרופים לפה, אבל היא מכניסה אותם חזק ולפעמים גורמת לעצמה כמו להקיא ..(לא מקיאה חס וחלילה)
זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגרופים
שירי קאשי30/06/2009הי ריבי,
זו תופעה רגילה. באמת רק לראות שלא סובלת מהקאות.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וחצי לגמרי מסרב לאכולמילה29/06/2009
שלום רב,
ילד שלי בן שנה וחצי.
מגיל שנה כשהפסיק לינוק אכל מצויין גם דייסות, גבינות, ירקות וכל הדברים הטובים והוסיף יפה במשקל.
פתאום לפני חודש וחצי התחיל לאט לאט לסרב לאכול קצת פה וקצת שם.
עד כדי כך שהיום הוא כמעט לא אוכל במשך כל היום, בקושי רבע לחמניה עם אבוקדו (שפעם זה היה אוכל האהוב שלו) ו2-3 בקבוקי מטרנה.
ילד רזה מאוד ויזואלי למרות שעדין 13 קילו ל-83 ס"מ, אבל היה 14.5.
אנחנו בלחץ ולא יודעים מה לעשות.
ניסינו לא לתת אוכל כמעט יום שלם שיהיה רעב - לא עזר, מסרב עפילו להכניס לפה.
מה לעשות?????
האם זה מצביע על מחלה כלשהיא או שזה קורה לפעמים??
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל
שירי קאשי30/06/2009הי מילה,
דבר רארשון צריך להתחיל בברור רפואי. אינני רופאה ולכן לא אוכל לענות על שאלה זו. אוכל לומר שלעיתים גם צמיחת השיניים יכולה להביא לירידה בתאבון אך חשוב לברר זאת אצל רופא הילדים.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישהאפרת29/06/2009
בני בן 3 חודשים היום. בעלי ואני רוצים לצאת לחופשה קצרה של כמה ימים. השאלה היא האם יש גיל מסויים שבו יהיה קשה יותר לילד בלעדינו (לי יהיה קשה בטוח...), ז"א האם עדיף "לעזוב" אותו בגיל צעיר יותר כמו עכשיו בערך למרות שהוא כבר מזהה אותנו או בעוד מס' חודשים. האם עזיבה כזאת יכולה להשפיע עליו לרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
שירי קאשי30/06/2009הי אפרת,
בגיל זה לרוב אין עדיין חרדת נטישה אך התינוק בהחלט מזהה ומעוניין שאימו תהיה לצידו. השאלה שאת מפנה היא יותר לתחום הפסיכולוגי ואני ממליצה לך להתיעץ עם איש מקצוע מהתחום.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטריהמירי28/06/2009
שלום רב,
בני בן חצי שנה ושבוע.
בחודשיים האחרונים יושן במהלך היום, 10 דקות לאחר כל שעתיים עירות עם משחקים ודברים מעייפים ועדיין צונח ל10-15 דקות שינה והופ מתעורר.
זה סיוט לאמהות שלא יכולות לשים אפילו מכונת כביסה אחת בבית...
אבל מה עושים?
האם זה נורמלי?
אני משתדלת לשחק איתו ולעייף אותו אבל עובדה שזה לא עוזר.
אשמח להמלצות שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטריה
שירי קאשי29/06/2009הי מירי,
זה אכן מאוד מתיש כאשר הבטריה לעולם לא נגמרת. תופעה זו לרוב נובעת ממתח כלשהו שישנו בגוף התינוק (כמו אצל כולם) אך התינוק לא מצליח לפרוק אותו ולכן שנתו אינה עמוקה והוא מתעורר מהר. צריך ללמד אותו להרפות (עיסוי במגע עמוק, טפיחות, תנועה, ערסול ועוד). אני מאוד ממליצה לעשות תהליך זה עם מדריכת התפתחות על מנת להגיע לתוצאות מהר יותר ולאפשר לך מעט מנוחה אך יותר חשוב לאפשר לו להגיע לנינוחות והרפייה של הגוף (מאוד חשוב להתפתחות תקינה).
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת פג בת חודשיים....נורית28/06/2009
יש לי תינוקת פג נולדה בשבוע 35 כמעט בת חודשייםף היא לא מחייכת עדיין או מסתכלת לצדדים רציתי לדעת האם זה נורמלי? מתי אמורים לחייך או להסתכל לצדדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגית בת חודשיים
שירי קאשי29/06/2009הי נורית,
תינוקות יכולים להתחיל לחייך באזור גיל 6 שבועות אבל גם עד חודשיים וחצי זה תקין. במקרה שלכם כמובן שצריך להתיחס גם לגיל המתוקן ולכן יש לה עוד חוד/ש לפחות. כנ"ל לגבי המבט. בגיל חודש אמורים להתחיל לעקוב עם העיניים מספר סנטימטרים בודדים. גם פה יש להתיחס לגיל המתוקן.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע לתשובה
אפרת29/06/2009גם בני נולד בשבוע 35 אז באמת לגבי כל השלבים ההתפתחותיים מחשבים את הלידה המוקדמת. כי בעקרון תודה לא-ל נראה לי שהוא מתפתח בסדר גמור, לדוג' הוא מחייך כבר מגיל חודש וחצי בערך ועוקב אחר עצמים ודמויות גם מאז (היום הוא בו 3 חודשים). הוא גם אפילו כמעט התהפך, אז זה בעצם התפתחות מהירה מידי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגות
שירי קאשי30/06/2009הי אפרת,
תינוק שנולד לפני הזמן מקבל הנחות בהתאם. הצפייה היא שעם הזמן הוא ישלים את הפערים. אצל אחד זה לוקח מעט זמן ואצל אחר יותר. התהפכות בגיל 3 חודשים הוא מוקדמת ולרוב אינה התהפכות מאורגנת ונשלטת אלא מעין נפילה.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לפיזיותרפיסא התפתחותיענבל28/06/2009
שלום,
בתי בת 6 חודשים ואובחנה כבעלת טונוס מעט מוגבר.
אשמח לקבל המלצה לפיזיותרפיסט התפתחותי באיזור תל אביב.
תודה,
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתך...
נורית28/06/2009תרשמי אותה לחוג בשיטת צעד ראשון זה הכי עוזר, היתה לי את אותה בעיה עם הבת שלי הבכורה כשהיתה קטנה ואחרי 3 מפגשים בחוג היה שיפור אדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות
שירי קאשי29/06/2009הי ענבל,
אינני יכולה להמליץ על פיזיוטרפיסטים אך אם מדובר בטיפול פרטי את מוזמנת לפנות למכללת "צעד ראשון" לפגישה עם מדריכת התפתחות של "צעד ראשון" בשיטה המבוססת על פלדנקרייז.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות של אמאגיל28/06/2009
בתי בת חודש וחצי מתוקה אמיתית חייכנית וערנית
מגיל שבועים בערך היא מחזיקה את הראש מאוד יציב
לאחרונה היא התחילה להתבונן בכול מה שקורה סביבה ולהזיז את ראשה מצד לצד
היא ממש ערנית וסקרנית שלפעמים נדמה לי שאני משעממת אותה..
כאשר אני שמה אותה על הבטן היא מרימה ראש מאוד יפה ,מתהפכת מהבטן לגב דבר שנראה
לי לא רצוני ונובע מהתזוזות שלה כמו כן היא מרימה את הרגלים באוויר כאשר קצות ההאצבעות
של הרגלים הם אלו שנשארות בקרקע ומחזיקות את כובד המשקל
יש לה סדר יום דיי קבוע וגם בלילה לעיתים היא יכולה למשוך 5-6 שעות שינה רצופות
במיטה שלה היא כבר מסתובבת ולפעמים אני מוצאת אותה בתחתית המיטה
ואני שואלת את עצמי האם אני מספקת אותה מספיק מבחינת גירווים?
היא לא תינוקת של לשכב ולבהות בצעצוע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת חודש וחצי
שירי קאשי28/06/2009הי מאיה,
כל מה שקורה סביב בתך בגיל זה הוא גירוי. היא עדיין קטנה מאוד והכל חדש בשבילה. היא עדיין לא אמורה לשכב ולהסתכל במשך זמן על צעצוע. עיקר הגירויים להם היא זקוקה בשלב זה הם גירויים של מגע, תנועה וקול. תשירי לה, תרקדי איתה, תעשי לה עיסוי ותצרי קשר עין.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)