פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות
    אמיליה
    05/07/2009

שלום,

רציתי לדעת בת של בת 5.5 חודשים עדיין לא מתהפכת מהבטן לגב למרות שאני מנסה ללמד אותה, האם זה בסדר? שאלה שניה אם היא עדיין בשכיבה על הבטן לא מרימה את עצמה על כפות ידיים אלא רק על מרפקים זה בסדר ואם לא אז איך ללמד אותה לעשות זאת? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• תגובה לאמיליה

דבי גרוס דולב
    05/07/2009

הי אמיליה
    ביתך עדיין לא נמצאת בעיכוב אבל את בהחלט יכולה לתרגל איתה התהפכויות מבטן לגב בעזרת תרגילים שפירסמנו בפורום זה.
    גם זה שהיא עדיין לא מתרוממת על כפות ידיה זה בסדר יחסית לגילה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחודשיים
    ענבר
    05/07/2009

שלום רב,
    בני בן שנה וחודשיים (שנה מתוקן).
    הוא עדיין לא מוחא כפיים, למרות שאנו עובדים איתו רבות על כך.
    מזה כחודשיים עושה "ביי ביי" כשאומרים לו או כשרואה מישהו הולך.
    כשאומרים לו למחוא כפיים הוא עושה "ביי ביי".
    כמו כן הוא לא מצביע על חפצים- כששואלים אותו איפה חפץ מסויים הוא מפנה את מבטו לכיוון החפץ אך לא מצביע לעברו.
    לציין כי כל התפתחותו המוטורית (הגסה והעדינה) היתה איטית מאוד (בגלל הפגות והיפוטוניה).
    חוץ מזה הוא ילד מדהים ,חברמן ,תיקשורתי, ומקשקש המון.
    האם אי מחיאת הכפיים מעידה על קושי מסויים? האם יש צורך לפנות לרופא התפתחותי?

תודה מראש,

ענבר.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחודשיים

הוספת תגובה

• תגובה לענבר

דבי גרוס דולב
    05/07/2009

הי ענבר
    נהוג להסתכל על כל המכלול, אם חסרה רק מחיאת כפיים וכל השאר בסדר, הרי שאין מקום לדאגה אבל אם מדובר במספר פרמטרים חסרים אז יש מקום לאבחון ובדיקה.
    למה כוונתך בהתפתחות מוטורית איטית מאוד ואיפה הוא עמוד כרגע מבחינה התפתחותית? האם הוא עומד? זוחל בחופשיות? אשמח לקבל תשובות ולהמשיך בהתיחסותי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

ענבר
    05/07/2009

היי דבי, ביחס לשאלותייך:
    בני מצליח להיעמד בעזרת חפצים (לול, כיסא אוכל....)ואף הולך סביבם (אך לא בצורה יציבה במיוחד)..
    כמו כן זוחל על גחונו מזה חודשיים במהירות רבה (אך עדיין לא עולה על 6).
    למה את מתכוונת כשאת אומרת שיש להסתכל על מכלול של התנהגויות? למה אני אמורה לצפות ממנו בגילו (שנה מתוקן)?

אודה על תשובתך.

ערב נעים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ענבר

דבי גרוס דולב
    05/07/2009

הי ענבר
    כוונתי היא שיש להסתכל על ההתפתחות כולה ולראות שבאופן כללי היא טובה. בנך נמצא בעיכוב התפתחותי מסוים שכן בגילו כבר הייתי רוצה לראות זחילת 6, בטח לפני ההיעמדות והתחלת ההליכה. הייתי ממליצה לעזוב כרגע את מחיאות הכפיים וההצבעה, לקבל אבחון בו תדעו מה בדיוק מעכב אותו ולתרגל בבית זחילת 6.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעמום
    תמי
    05/07/2009

היי,
    יש לי בת מקסימה בת שנה ויש לי 2 שאלות
    כאשר היא מושארת 5 דקות או יותר בעגלה (אם אני תולה כביסה וכד') היא משתעממת, מכניסה ידיים לפה במטרה להקיא וזה דפוס התנהגות שחוזר על עצמו כבר מס' חודשים. לא ניראה לי שזה נורמאלי. מה ניראה לך?
    דבר שני היא לא רוצה לאכול כלום חוץ מהבקבוק עם הדייסה. אני נותנת לה בבוקר ולפני שינה בלילה ובמשך היום היא כמעט ולא אוכלת כלום. בקושי מעדן אחד וגרבר למשך כל היום. האם זה נורמאלי? לא צריך להיות לילד בין שנה כמות מסויימת של אוכל שהוא צריך כדי להתפתח?
    עליי לציין כי היא מתפתח טוב, במשקל הממוצע 10 ק"ג.
    בברכה,
    תמי קריכלי

לקביעת תור
    סגירה
    שיעמום

הוספת תגובה

• בת שנה

שירי קאשי
    05/07/2009

הי תמי,
    שתי התופעות שאת מציינת הן לא התנהגויות שכיחות. אני ממליצה להתחיל לערוך ברור אצל רופא הילדים ואולי הוא ימליץ לך ויפנה אותך לקבלת יעוץ נוסף. לצערי אינני יכולה לעזור בתחום זה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה התפתחותית בעתיד?
    אודליה
    04/07/2009

שלום!
    בני בן 9 וחצי חודשים, זוחל על הגחון מגיל 8 חודשים, אך אינו מצליח לזחול על שש ואינו יודע להתיישב ממצב שכיבה. יש לציין שהוא מאוד יציב, הוא קם ועומד לבד ומטייל הרבה בלול וברצפה כשהוא אוחז במשהו.

איך אגרום לו לזחול על שש?
    והכי חשוב, האם זהו שלב קריטי שעליו לעבור לפני ההליכה על מנת לא לפגום חלילה בהתפתחות שלו?? עושה רושם שהוא בקרוב יתחיל ללכת.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה התפתחותית בעתיד?

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    06/07/2009

הי אודליה,
    אכן שלב הזחילה הוא שלב חשוב. נמצא קשר סטטיסטי בין דיסלקציה לבין דילוג על שלב זה (חשוב להדגיש כי הקשר הוא סטטיסטי בלבד). כמו כן כל שלב התפתחותי בנוי על שלבים קודמים ולכן כדאי לעבור נכון את כל השלבים. כיוון שלדבריך הוא כבר קרוב להליכה אני ממליצה לערוך אבחון ושיעור פרטי בנושא זה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה אצל תינוקות
    מאיה
    04/07/2009

כשתינוק בן 6 חודשים מתקדם רק על הישבן, האם ואיזה נזק יש בכך ומה מומלץ לעשות. למי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה אצל תינוקות

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    05/07/2009

הי מאיה,
    זחילה על הטוסיק היא זחילה משובשת ולרוב מעידה על כך שמשהו חסר בהתפתחות המוטורית ולכן התינוק מפתח סוג של זחילה דרכה הוא יכול לעקוף את הקושי שלו. אני ממליצה לערוך אבחון אצל מדריכת "צעד ראשון" ולהתאים תרגילים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חפץ מעבר?
    יעל
    03/07/2009

שלום,
    בני בן שנה בדיוק, בשבועיים האחרונים מאוד נקשר לאחת השמיכות שלו. היא מאוד מרגיעה אותו במיוחד בזמנים שהוא עייף, כשהוא מתעורר משינה קשה לו להיפרד ממנה הוא אוחז בה וממשיך לשחק יחד איתה.
    האם הוא אימץ לו חפץ מעבר? האם התופעה נורמאלית לגילו? לעודד או להיפך? האם להגביל אותו לזמנים מסויימים או לאפשר כל זמן שירצה?
    ומדוע זה התחיל דווקא עכשיו? האם זה מצביע על משהו (חרדת נטישה אולי? )

באופן כללי הוא ילד שמתפתח כמצופה לגילו, מוטורית, קוגנטיבית וחברתית. לא עבר שינוי משמעותי לאחרונה.

תודה מראש
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    חפץ מעבר?

הוספת תגובה

• חפץ מעבר

שירי קאשי
    05/07/2009

הי יעל,
    שאלותיך צריכות להיות מופנות לאיש מקצוע מהתחום הפסיכולוגי. למיטב ידיעתי חפץ מעבר בהחלט יכול לעזור לתינוק להתמודד במצבים שונים ולא צריך למנוע את קיומו. על מנת לדעת כמה והאם להגביל אני ממליצה להתיעץ עם איש מקצוע.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוקת בת שלושה חודשים
    אילת
    02/07/2009

שלום, בתי בת 3 וחצי חודשים
    הייתי רוצה לדעת מה נחשבת להתפתחות תקינה בגיל הזה ?
    במשך היום אני שמה אותה הרבה על הבטן והיא מרימה יפה את הראש
    כאשר אני שמה אותה על הגב באוניברסיטה היא לא תופסת בשתי ידיים את הצעצוע
    אלה רק נגיעות קלות אם אני אקרב לה היא כן תפתח את היד ותתפוס.
    האם זה נורמלי בגיל הזה?
    אני עושה לה הרבה תרגילים של פתח וסגור, מעבירה יד לרגל נגדית, ועושה לה עיסוי.
    איזה עוד תרגילים אני יכולה לעשות כדי שתביא את הידיים לכיוון האמצע ושתשפר את האחיזה
    תודה אילת

הוספת תגובה

• התפתחות תינוקת בת שלושה חודשים

אילת
    07/07/2009

כנראה שפספסת את ההודעה שלי
    אם תוכלי לענות לי
    תודה אילת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאילת

דבי גרוס דולב
    08/07/2009

הי אילת
    ביתך מתפתחת טוב ולפי השלבים. המשיכי לגרות אותה לידי שליחת ידיים לחפצים באמצעות צעצועים שונים שאת מגישה לה ולא רק עם האוניברסיטה.
    במקביל, הרבי להשכיב אותה על הצד, תנוחה זו מלמדת הבאת ידיים לקו האמצע.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה....
    מיכל
    02/07/2009

בתי בת 10 חודשים ומתוקן בת 8 חודשים. היא זוחלת מזה כחודש על הגחון, עולה על 6 ומתנדנדת ואף החלה לעשות מספר צעדים על שש, מטפסת על חפצים ונעמדת על הברכיים, כמובן שמתהפכת לשני הצדדים ועושה סיבובי ציר (ממזמן). בסך הכל נראה לי שהיא מתפתחת יפה לגילה המתוקן (נכון? צריכה חיזוקים....) אבל יש לי שתי שאלות:
    1. היא נעמדת על 6 ומתיישבת ישיבת W (שאני יודעת שאינה טובה). אני לוקחת לה את הישבן אחורה והצידה ואז היא נשארת לשבת כמו שצריך. לעיתים עושה את זה בעצמה (עוברת לישיבה טובה) אבל הרבה פעמים נשארת ב-W. מה עלי לעשות בנידון?
    2. עד היום הסלון שלנו היה מלא במזרונים והיא זחלה עליהם ושיחקה. כמובן שלעיתים היא זחלה גם לרצפה ולשטיח אבל רוב הזמן על המזרון. מה שמטריד אותי הוא שאתמול החלטתי להוציא את המזרון ולשים אותה על השטיח. על הגב היא בכלל לא הסכימה להיות על השטיח (אפילו לא להחלפת חיתול) וכשניסתה לזחול ראיתי שכאילו יותר קשה לה והיא איטית ומסורבלת יותר. על הרצפה המצב עוד יותר גרוע- היא חוזרת לזחילה שהיתה לה בהתחלה (דחיפה רק עפ רגל אחת בלי הצלבות) כשעל המזרון היא כבר זוחלת יפה עם הצלבות ושימוש בשתי הרגליים! מה עושים??? ילדה שיודעת לזחול רק על מזרון?!?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה....

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    05/07/2009

הי מיכל,
    נתחיל מכך שאכן היא עומדת בזמנים על פי גילה המתוקן והתפתחותה נשמעת תקינה. לגבי הישיבה המשיכי מידי פעם לתקן לה אותה. אם היא יודעת לשבת גם בישיבה משוכלת (רגל קדימה ורגל אחורה) אז זה פחות מטריד שהיא יושבת גם W. לגבי הזחילה זה גם נורמלי שתינוק חופשי יותר על משטח שמוכר לו. יחד עם זאת דוקא החשיפה למשטחים שונים יכולה לעזור להתגבר אולי על קושי חושי וכן להביא להתפתחות מוטורית נוספת. את בהחלט יכולה כל פעם לשים אותה על משטח אחר. היא בסוף תלמד לזחול גם מחוץ למזרון.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעיר תינוקת ?

סדר היום שלה היום :
    7:00-8:00 התעוררה ואכלה
    8:00-9:30 ישנה
    9:30-12:00 ערה ואכלה
    12:00- אוכל
    12:30 -16:00 ישנה
    16:00- התעוררה והייתה ערה קצת
    17:00-20:00 ישנה
    20:00 אכלה והיתה ערה עד 21:00
    מ- 21:00 ישנה עד 4:00 והערתי אותה לאכול
    זה לא המון שעות שינה?? היא בת חודשים

לקביעת תור
    סגירה
    להעיר תינוקת ?

הוספת תגובה

• תגובה לניצן

דבי גרוס דולב
    03/07/2009

הי ניצן
    אם תינוק עולה יפה במשקל, בריא, אוכל טוב במשך היום, אין צורך להעיר להאכלה.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה....ושאלה נוספת...
    ורד
    01/07/2009

תודה על המענה.....רציתי לשתף שיש התקדמות נוספת..הצלחתי לגרות את בני עם צעצוע שהחזקתי מעליו והלכתי איתו אחורה כאשר הוא מתקדם לעבר הצעצוע בזחילת שש ומידיי פעם מרים את ידיו {פעם ימין ופעם שמאל}כדיי שאתן את הצעצוע הוא עשה 11 צעדים ואז כבר נתתי כדיי שלא יתבאס{למרות שעשה רושם שבהחלט יכל להמשיך בזחילה} בסוף הוא מתישב או חוזר לגחון ],השאלה אם יכול להיות שבסוף יוותר על זחילת שש מהסיבה אולי שעל הגחון מוכר לו ונוח לו...ואם יש משהו שכדאי לעשות...או שזה יגיע אשמח על פי נסיונכן לקבל עצות....המון תודה על העזרה ....

הוספת תגובה

• המשך למאיה

דבי גרוס דולב
    03/07/2009

הי מאיה
    אני שמחה שמצאת את הדרך לעודד לזחילה נכונה. אינני יכולה להגיד אם יש סיכוי שידלג על זחילת 6, אין לדעת ולחזות זאת. בפורום זה תוכלי למצוא דיונים ותרגילים רבים לעידוד זחילת 6, נסי אותם וחזרי אלינו אם יש שאלות או כל בקשה אחרת.
    בברכה
    דבי גוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה....ושאלה נוספת...
    ורד
    01/07/2009

תודה על המענה.....רציתי לשתף שיש התקדמות נוספת..הצלחתי לגרות את בני עם צעצוע שהחזקתי מעליו והלכתי איתו אחורה כאשר הוא מתקדם לעבר הצעצוע בזחילת שש ומידיי פעם מרים את ידיו {פעם ימין ופעם שמאל}כדיי שאתן את הצעצוע הוא עשה 11 צעדים ואז כבר נתתי כדיי שלא יתבאס{למרות שעשה רושם שבהחלט יכל להמשיך בזחילה} בסוף הוא מתישב או חוזר לגחון ],השאלה אם יכול להיות שבסוף יוותר על זחילת שש מהסיבה אולי שעל הגחון מוכר לו ונוח לו...ואם יש משהו שכדאי לעשות...או שזה יגיע אשמח על פי נסיונכן לקבל עצות....המון תודה על העזרה ....

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    05/07/2009

הי מאיה,
    מה שאת צריכה לעשות זה בדיוק מה שאת כבר עושה. לתת לו גירוי שימשוך אותו להתאמן על שש אך לא להביאו לידי יאוש ולתת לו את מה שהוא התאמץ בשבילו. אם הוא כבר זוחל מרחק כזה סביר להניח שעם הזמן (לא הרבה) הוא כבר יעדיף את השש על פני הגחון. בכל מקרה מתקיים לימוד של הרכיבים המוטורים של זחילת השש וזה מה שחשוב.
    המשיכי כך......
    בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות
    שלי
    01/07/2009

שלום לכולן,

יש לי תינוק בן 8 חודשים מתהפך חופשי מגיל 5 חודשים לכל הכיוונים מבצע סיבובי ציר מגיל חצי שנה במהירות כמו סביבון ל2 הכיוונים זוחל על הגחון מגיל חצי שנה בלי הצלבות נעמד על שש עושה 2 צעדים עם הצלבות וחוזר לגחון ,מטפס על כל מה שיש ועובר אותו בהצלחה נעמד על הברכיים על כל דבר ,
    ועכשיו גם מנסה להתיישב כך:עומד על שש ומנסה לקחת את הגוף אחורה הרגליים במעין סיקול אחת מאורי הגוף והשניה או מקדימה או תקועה מתחתיו ומנתק יד אחת היום איבד שיווי משקל וחטף מנה הגונה נפל על הצד וקיבל מכה בראש...אבל הוא בסדר:)

גם על הגחון וגם על שש מנתק ידיים מהרצפה.

כמה שאלות:
    1.איך אפשר לעזור לו להתיישב?או שהוא פשוט ילמד לבד?נראה לי שעדיין השיווי משקל לא הכי טוב.
    2.איך אפשר לעודד אותו לזחול על שש?
    אני עושה איתו כל הזמן תרגילים של הצלבות ידיים ורגליים ,על כדור פיזיו מצד לצד קדימה אחורה,נותנת לו לעבור מכשולים מקפיצה אותו על כדור פיזיו לבד על הכדור ועלי אני אוחזת בירכיים שלו ומקפיצה אותו בתנוחת ערסול עם הפנים קדימה.
    מה עוד אפשר?...אני כבר מתה שיזחל על שש ויתיישב.

תודה ענקית

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• לא עניתם לי:(

שימרית
    02/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    05/07/2009

הי,
    נתחיל מכך שעל פי התאור שלך בנך נמצא בכיוון הנכון. הוא קרוב מאוד להתישבות וזחילה על שש. לצורך התפתחות שני שלבים אלו אכן יש צורך במערכת שיווי משקל מפותחת ואת יכולה לעזור לו בכך על ידי הרבה תנועה במרחב (הנפות, גלגולים, תנועה על הכדור וכדומה). גם כמובן להמשיך לעבוד על עניין ההצלבות כפי שאת כבר עושה. אני בטוחה שבקרוב הוא יתחיל לזחול יותר על שש וגם ילמד להתישב.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות
    נועה
    01/07/2009

ערב טוב
    בני בן 11 חודשים הוא זוחל על הבטן אחורה מסתובב על ציר אך אינו זוחל כלל קדימה אך יש לו שיטה חמודה מאוד של זחילה אחורה על הישבן האם זה תקיןהוא גם לא נעמד ומתיישב לבד האם יש מקום לדאגה ?
    מלבד זה: תפיסת פינצטה מעולה הוא עושה כפיים ושלום לפי פקודה יודע איפה אור ואף וממלמל יפה.

תודה מראש
    נועה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• תגובה לנועה

דבי גרוס דולב
    01/07/2009

הי נועה
    בגילו של בנך אני כבר מצפה לראות סימנים מתקדמים יותר של זחילה. בנוסף, אותה זחילה (חמודה) שתיארת מהווה סוג של שיבוש ומצביעה פעמים רבות על קושי מסוים. אינני מתכוונת להדאיג אותך כי בד"כ לא מדובר בקושי רציני אבל בהחלט קושי שכדאי לתת עליו את הדעת, לגלות את המקור שלו ולטפל בו בתרגול ביתי. אני מניחה, מהודעתך, שאתם מושיבים את בינכם על אף שאינו מתישב לבדו, יתכן שהושבה זו (שאינה מומלצת) גורמת לעיכוב. אני ממליצה בחום לפגוש מדריכה ,לקבל אבחון וללמוד תרגילים שיעזרו לבנך בהתפתחותו במוטורית.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחיזת פינצטה
    פרח
    01/07/2009

רציתי לדעת באיזה גיל מתחילים באחיזת פינצטה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אחיזת פינצטה

הוספת תגובה

• אחיזת פינצטה

שירי קאשי
    05/07/2009

הי,
    אחיזת פיצטה יכולה להתחיל בגיל7-8 חודשים ועד גיל שנה. מעבר לכך מתיחסים לכחוסר התפתחות האחיזה כבעיה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, שאלה נוספת

פרח
    05/07/2009

בני המקסים בן 7 חודשים, מתהפך מבטן לגב מלפני חודש, אך מתקשה להתהפך מהגב לבטן. אם למשל אני שמה לו חפץ כדי שיגיע אליו, אז הוא מסתובב הצידה וכן עושה איזשהו היפוך לבטן, אך היד שלו כלואה והוא לא מצליח להוציא אותה, אז הוא מתעצבן וחוזר לגב, אני עושה איתו המון תרגילים לשכיבה על הצד וכן בלילה הוא ישן גם על הצד (אבל רק על צד שמאל בינתיים),איך ניתן לקדם אותו ולעזור לו להשלים את ההיפוך?
    אשמח לתשובה שכן זה די מתסכל (אותי ואותו)תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפוך

שירי קאשי
    06/07/2009

הי פרח,
    כאשר הוא מגיע לצד את יכולה לאחוז באגן ולהביאו למצב של שכיבה על הבטן. שאר הגוף ימשיך בעקבותיו. על ידי החזקת האגן ולחיצתו בעדינות כלפי הרצפה ומעט אחורה תקלי על בנך להוציא את היד הכלואה. כאשר פלג הגוף התחתון יורד לפלג הגוף העליון יש נטיה להתרומם ואז היד משתחררת.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קימה בלילה למוצץ
    חופית
    30/06/2009

שלום רב,
    ביתי בת שמונה חודשים:
    1. באמצע הלילה היא בוכה ומוצץ מרגיע אותה בשנייה והיא חוזרת לישון - איך אני גומלת אותה מזה? בכלל נראה שהמוצץ זה הדבר היחידי שמרדים אותה בשעות הערב ובלילה.
    2. אחרי שינה של 12 שעות היא קמה בבוקר בבכי ובוכה עד שנכנס לה בקבוק של אוכל לפה. זה הגיוני?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קימה בלילה למוצץ

הוספת תגובה

• תגובה לחופית

דבי גרוס דולב
    30/06/2009

הי חופית
    1. אין צורך לגמול אלא ללמד לאט לאט את ביתך להחזיר את המוצץ לפה בעצמה, בכל מקרה היא קרובה לגיל בו זה יקרה בכל מקרה- כשהמוצץ יפול, היא תחזיר אותו באופן עצמאי לפה.
    2. תינוקות רבים זקוקים לבקבוק או ליניקה מייד לאחר ההתעוררות גם בשל הרעב וגם בשל ההרגל והצורך האוראלי וזה הגיוני ונורמלי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה