פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרוטוקוליס לתינוק כבן 4 חודשים
    איריס
    12/07/2009

בס"ד
    כמה זמן מטפלים בזה ? האם כדאי לקחת פיזוטרפיסטית פרטית או לחכות לתור של התפתחות הילד ?
    איך אפשר לעזור לו בינתים כלומר אילו תרגילים ישחררו לו החלק התפוס ??
    אם הוא לא מתהפך עדין האם יש קשר לזה שתפוס לו צד אחד ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טורטיקוליס

שירי קאשי
    14/07/2009

הי איריס,
    זמן הטיפול בבעיה תלוי קודם כל בדרגתה וכן במידת ההצלחה ליישם בבית ברמה יומיומית מעבר למפגש עם איש מקצוע. בטורטיקוליס אכן עלול להביא לעיכובים ושיבושים בשלבים המוטורים השונים וכדאי לטפל כמה שיותר מוקדם כיוון שהבעיה עלולה אף להחמיר וככל שהתינוק גדול יותר כך קשה לו יותר. במקרה זה יש להתאים את הטיפול באופן אישי כיוון שחשוב מאוד לראות את תגובת התינוק ולפעול לפיה. בינתיים יש לנסות להרבות בשכיבה על שני הצדדים וכן בשכיבה על הבטן עם הראש לשני הצדדים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות שנה ותשעה חודשים
    רחלי
    11/07/2009

בתי עדיין לא הולכת לבד ולא עומדת היא כן הולכת עם עזרה ומסביב לשולחן גוררת דברים אבל זאת היא עושה מגיל שנה וחודשיים כיצד אני יכולה לסייע לה ללמוד ללכת לבד ולעמוד כיום היא כבר בת שנה ותשעה חודשים ואני מודאגת מאוד מאוד בבקשה תחזרו אליי עם תשובה בהקדם
    בתודה מראש רחלי

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות שנה ותשעה חודשים

הוספת תגובה

• הליכה

שירי קאשי
    14/07/2009

הי רחלי,
    לצורך שיפור יכולת ההליכה אני ממליצה לתרגל:
    1. שיווי משקל - על ידי תנועה במרחב, נדנדה, בישיבה על כדור פיזיו תנועה לכל הכיוונים. להושיב על מזרון ולתת למזרון משיכות קלות שמוציאות מעט משיווי משקל וכו'. הכל מתוך משחק והנאה.
    2. כיפוף ויישור של הרגליים - בזמן העמידה ליד רהיט, להגיש צעצוע או בועת סבון ליד אחת מלמטה. התרגיל נועד ללמד לנתק יד אחת, לעשות רוטציה של האגן ולכופף ברכיים על מנת להגיע לבועה. אתו הדבר לעשות גם ליד שנייה. באופן דומה לאחר שיש כיפוף (לא ישיבה מלאה) להגיש בועה מלמעלה כדי לתרגל את ההתרוממות לעמידה מתנוחה זו. השיפור בשיווי המשקל והשליטה בכפיפה והתרוממות ללא נפילה ישפרו רבות גם את הבטחון העצמי שהוא חשוב ביותר לצורך התקדמות להליכה עצמאית. וכן הרוטציה של האגן משפרת את התנועתיות הדרושה לשלב זה.
    3. עדיף להמנע מלהוליך אבל לא תמיד ניתן לעמוד בזה כיוון שהילדה בודאי כבר דורשת שיוליכו אותה. כשאת מוליכה אותה, הוליכי עם תמיכה כשהיא אוחזת רק באצבעך, הקפידי לתת לה אצבע קרוב לאגן שלה ולא מגבוה. התמיכה מגבוה מביאה לכך שהיא בעצם נשענת קדימה או נתלית עליך וכך היא הולכת מבלי שממש מפעילה את מערכת שיווי המשקל שלה (דבר שנחוץ להליכה עצמאית). ברגע שהתמיכה נמוכה וקרובה לגופה, הרי שהיא חייבת לייצב עצמה טוב יותר באופן עצמאי, וזה יעזור לשפר את יכולתה וגם את בטחונה לקראת הליכה עצמאית.
    4. בנוסף את יכולה לשים לה שני חפצים קרובים כך שהיא תוכל לעבור בינהם תחילה על ידי הושטת יד (בזמן זה גם נבנה הבטחון שהיא יכול לעזוב את התמיכה וללכת לבד) ולאט לאט מרחיקים כך שהיא תעשה צעד לבד בכדי לעבור מאחד לשני.
    5. תרגיל לאבות (אבל גם אמהות יכולות): להושיב אותו על הכתפיים, לאחוז באגן ולרקוד. מידי פעם לעצור ולהטות את הגוף מעט קדימה, אחורה ולצדדים. הטיית הגוף שלנו תביא אותו לתרגול של מערכת שיווי המשקל וכן תעזור לפתח את התנועתיות הנחוצה לשמירה על איזון.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה
    אמיליה
    11/07/2009

בתי בת 5.5 חודשים כבר מזמן מנסה להתישב כאשר אני משכיבה ב45 מעלות על הכרית. לפנ כמה ימים היא תפסה את הידחחם שלי ומשכה את עצמה לישיבה.רואים שהיא מאוד נהנית מזה. האם זה בסדר בגיל שלה? יש לציין כי היא עדיין לא התחילה לזחול כלל.

שאלה נוספת איך אני יכולה לברר אם יש סדנאות התפתחות בנתניה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה

הוספת תגובה

• ישיבה

אמיליה
    12/07/2009

למה דילגתם עליי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    14/07/2009

הי אמיליה,
    נתחיל מכך שצורת ההתישבות הזו, דרך שרירי הבטן אינה צורת התישבות נכונה ואין לעודד אותה. רצוי להמעיט את השהיה במשטחים מוטים על מנת לא לעודד צורת התישבות זו וכן על מנת לתת לתינוק את ההזדמנות ללמוד בעצמו את צורת ההתישבות הנכונה (מעמידת שש או משכיבה על הצד).

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על תנוחת ראש

בתי בת חודשים , מזיזה את הראש בחופשיות לשני הצדדים גם למשמע קול
    ואין צד מעודף , מרבה לישון על הצד או על הגב כאשר הראש מוטה
    במשך שעות הערות היא גם על הבטן ומרימה את הראש מאוד יפה ויציב
    שמתי לב שכאשר היא על הגב הראש אף פעם לא ישר , כלומר אין מצב שהוא מסתכל על התקרה
    בצורה ישרה. שמתי לה מובייל והיא מסתכלת עליו רק שראשה על הצד ועיניה ממוקדות במובייל
    מה עושים ? זה דיי מדאיג לא?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על תנוחת ראש

הוספת תגובה

• תנוחת ראש

שירי קאשי
    14/07/2009

הי ניצן,
    אין מה לדאוג. לתינוקות קטנים יש נטיה לשכב על הגב עם הראש הצידה. ככל שהשרירים מתחזקים הם מרבים יותר במירכוז הראש. כל עוד יש חופש בתנועה, אין צד מועדף ורואים כי הרמת הראש מתפתחת יפה הרי שזה נורמלי לחלוטין ואין מה לדאוג.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחמישה חודשים ולא מדבר
    יפעתוש
    10/07/2009

מדבר ג'יבריש וטף, מתווכח ומסביר, אבל לא אומר שום מילה "אמיתית". מתי זו סיבה לדאגה ומה יכולה להיות הסיבה?

חוצמזה הוא הולך מגיל שנה, מפותח מוטורית יותר מבני גילו, משחק יפה וכו'.

הערה: כשניסינו ללמד אותו לעשות כפיים היה אוחז בידיים שלנו ומוחא איתן כפיים, לא לבד.

היום מוחא כפיים אבל לעיתים רחוקות.

הוספת תגובה

• התפתחות השפה

שירי קאשי
    14/07/2009

הי יפעתוש,
    לא ציינת קושי מיוחד בהתפתחות המוטורית ולכן אינני רואה בעיה בתחום זה. עם עניין השפה יש להתיעץ עם אחות טיפת חלב או קלינאית תקשורת. מנסיוני ילדים רבים עדיין אינם מדברים בגיל זה אך כדאי להעלות את העניין אצל אחות טיפת חלב או רופא הילדים אשר להם יש הסתכלות כוללת ומידע לגבי סך ההתפתחות של התינוק.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ושמונה לא הולכת לבד
    רחלי
    10/07/2009

בתי בת שנה ותשעה חודשים בקרוב ועדיין לא הולכת לבד רק עם עזרה יד אחת ולא עומדת לבד לא מטפסת ויש לה 5 מילים ברורות היא מדברת אבל קשה להבין אין לה משפטים של 2 מילים מה לעשות יכוליות עיכוב התפתחותי? אנא עצה בהקדם.

הוספת תגובה

• עיכוב בהליכה

שירי קאשי
    14/07/2009

הי רחלי,
    בנושא התפתחות השפה יש להתיעץ עם קלינאית תקשורת. העיכוב בהתפתחות השפה לעיתים קשור גם בעיכוב במוטוריקה הגסה. לפעמים המוח עסוק מאוד ביציבה ושמירה על שיווי משקל כך שעניין השפה נשאר בצד. לרוב במצבים כאלו נראה קפיצה בהתפתחות הקוגניטיבים לאחר שהתינוק ייצב את הליכתו.
    1. שיווי משקל - על ידי תנועה במרחב, נדנדה, בישיבה על כדור פיזיו תנועה לכל הכיוונים. להושיב על מזרון ולתת למזרון משיכות קלות שמוציאות מעט משיווי משקל וכו'. הכל מתוך משחק והנאה.
    2. כיפוף ויישור של הרגליים - בזמן העמידה ליד רהיט, להגיש צעצוע או בועת סבון ליד אחת מלמטה. התרגיל נועד ללמד לנתק יד אחת, לעשות רוטציה של האגן ולכופף ברכיים על מנת להגיע לבועה. אתו הדבר לעשות גם ליד שנייה. באופן דומה לאחר שיש כיפוף (לא ישיבה מלאה) להגיש בועה מלמעלה כדי לתרגל את ההתרוממות לעמידה מתנוחה זו. השיפור בשיווי המשקל והשליטה בכפיפה והתרוממות ללא נפילה ישפרו רבות גם את הבטחון העצמי שהוא חשוב ביותר לצורך התקדמות להליכה עצמאית. וכן הרוטציה של האגן משפרת את התנועתיות הדרושה לשלב זה.
    3. עדיף להמנע מלהוליך אבל לא תמיד ניתן לעמוד בזה כיוון שהילדה בודאי כבר דורשת שיוליכו אותה. כשאת מוליכה אותה, הוליכי עם תמיכה כשהיא אוחזת רק באצבעך, הקפידי לתת לה אצבע קרוב לאגן שלה ולא מגבוה. התמיכה מגבוה מביאה לכך שהיא בעצם נשענת קדימה או נתלית עליך וכך היא הולכת מבלי שממש מפעילה את מערכת שיווי המשקל שלה (דבר שנחוץ להליכה עצמאית). ברגע שהתמיכה נמוכה וקרובה לגופה, הרי שהיא חייבת לייצב עצמה טוב יותר באופן עצמאי, וזה יעזור לשפר את יכולתה וגם את בטחונה לקראת הליכה עצמאית.
    4. בנוסף את יכולה לשים לה שני חפצים קרובים כך שהיא תוכל לעבור בינהם תחילה על ידי הושטת יד (בזמן זה גם נבנה הבטחון שהיא יכול לעזוב את התמיכה וללכת לבד) ולאט לאט מרחיקים כך שהיא תעשה צעד לבד בכדי לעבור מאחד לשני.
    5. תרגיל לאבות (אבל גם אמהות יכולות): להושיב אותו על הכתפיים, לאחוז באגן ולרקוד. מידי פעם לעצור ולהטות את הגוף מעט קדימה, אחורה ולצדדים. הטיית הגוף שלנו תביא אותו לתרגול של מערכת שיווי המשקל וכן תעזור לפתח את התנועתיות הנחוצה לשמירה על איזון.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים ילד מאוד מפותח
    ריקה
    10/07/2009

שלום! בני בן ה7 חודשים ילד מקסים מלאך לא מרגישים אותו מאוד אקטיבי מאוד פעיל ויחסית ממושמע אבל ישנו דבר אחד שאני אינני מצליחה להעביר לו מכיוון שכשאני אומרת אסור! או נו נו נו הוא צוחק מכוח ההרגל שאני תמיד משחקת איתו ואנחנו צוחקים יחד. השאלה שלי היא איך ללמד אותו שאסור כשנוא עושה משהו לא ראוי כמו כשהוא יושב בכיסא האוכל שלו הוא אוהב לבוא קדימה ואז לזרוק את גופו בעוצמה אחורה ואז הכסא זז והוא נהנה מזה אבל למעשה זה מאוד מסוכן.
    בבקשה אשמח לקבל יעוץ איך ללמד אותו שאסור תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 חודשים ילד מאוד מפותח

הוספת תגובה

• תגובה לריקה

דבי גרוס דולב
    10/07/2009

הי ריקה
    אנו עוסקים בהתפתחות מוטורית ולכן לא אוכל לענות לשאלתך, כדאי להתיעץ בפורום שעוסק בפסיכולוגיה או התנהגות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חודשיים וכבר זוחל?!
    רעות
    10/07/2009

בני בן החודשיים מרים מאוד יפה את הראש כאשר אני משכיבה אותו על הבטן ואפילו את השכמות ויכול להישאר כך זמן ממושך... בימים האחרונים כאשר אני מניחה אותו על הבטן הוא מוריד את הראש למזרון ודוחף עם הרגליים כך שבעצם הוא ממש זוחל! האם זה תקין שזה קורה בשלב כל כך מוקדם?

לקביעת תור
    סגירה
    בן חודשיים וכבר זוחל?!

הוספת תגובה

• גם עם הילד שלי זה קרה

ריקה
    10/07/2009

היי.
    טוב אני לא יודעת אם זה תקין אבל גם עם הילד שלי זה קרה בגיל חודשיים הוא כבר היה זוחל על הבטן ובגיל 4.5 חודשים התחיל זחילת 6 היום הוא בן 8 חודשים (בהתחלה) והוא כבר ממש ממש מוכן ללכת אוטוטו זה קורה אני חיה בארה"ב והרופא שלי אומרת שאין שום דבר רע בהתפתחות מוקדמת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה הגיל שזה אמור לקרות אם הכל תקין

אני
    10/07/2009

התינוקת שלי התחילה לזחול גחון בגיל 6 חודשים ובגיל 8 חודשים לזחול על שש.
    לעומת זאת, למרות שהתחילה לזחול מאוד מוקדם, היא בת 11 חודשים ועדיין לא הולכת ללא תמיכה, אלא בקצב רגיל (עמידה, הליכה עם תמיכה). בקיצור זה לא אומר שום דבר לדעתי, תשמחי שהיא מתפתחת לפי הקצב שצריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופס חשבתי שכתבת בן 7 חודשים.

אני
    10/07/2009

חודשיים? (: אני אתן למומחיות לענות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרעות

דבי גרוס דולב
    10/07/2009

הי רעות
    כן, גם זה קורה.. לי יש תינוק בן חודש שעושה את זה..
    לפעמים זה מצביע על נסיונות מוקדמים מאוד של זחילה ולפעמים זה לא. כדאי לראות שהמשך ההתפתחות קורה בצורה תקינה, שאין דילוג על שלבים ושהדבר לא מראה על פיצוי תנועתי אחר, בנתיים הכל בסדר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידוד זחילה
    ורד
    09/07/2009

שלום,בני בן 10 ח'+שבוע,התחיל זחילת גחון לפני 3 חודשים ,בגיל 9 וחצי ח' נעמד על שש והתנדנד בגיל 10 ח' התחיל לזחול מעט ורק תוך כדיי דירבון הצליח לעשות 14 צעדים וכיום גם את זה הפסיק וזוחל גחון ורק מידיי פעם עושה מס' מועט של צעדים בזחילת שש ,נעמד והולך בעזרת רהיטים,השאלה שלי איך אוכל לדרבן ולעזור לו להמשיך בזחילת שש ולא לוותר עליה?,ומה יכולה להיות הסיבה לכך שהפסיק בה,אשמח לעצות ורעיונות מנסיונכם כיצד לעזור לו...תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עידוד זחילה

הוספת תגובה

• תגובה למאיה

דבי גרוס דולב
    10/07/2009

הי מאיה
    אין לי אפשרות לדעת מדוע הפסיק בנך את תהליך הזחילה, ישנם מספר סיבות פזיולוגיות שבגללן זה יכול לקרות אבל לא אוכל לדעת זאת מבלי להכירו, נסי לתרגל איתו מספר תרגילים:
    1. לתת לו לעבור מכשולים למיניהם- ערימת כריות, הרגליים שלך וכו.
    2. להעמיד אותו ע"י דרך הרמתו דרך בית החזה וכשהוא יציב שם להוסיף נענונים דרך האגן.
    3. ללכת למקומות בהם לא נעים לזחול על הגחון כדי לעודד זחילה על 6 כגון דשא.

בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות,
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה ו4 לא הולך עצמאית
    א
    09/07/2009

בני בן שנה ו4 עבר כל שלבי התפתחות מוטוריקה גסה "לפי הספר" עד להליכה - לפני חודשיים התחיל לעשות מס' צעדים עצמאית ללא תמיכה ברהיטים וחפצים וכעת עובר מרחק של 3 מטר אך רק כשאני ובעלי יושבים זה מול זה והוא מקבל רושם שזה משחק - אחרת לא מוכן ללכת בלי תמיכה/בלי להתיישב. גם יש לו קושי לעמוד בלי תמיכה ולנוע עצמאית יותר ממרחק זה - לדעתי פסיכולוגי, אך הסבתות העירו שכף רגלו השמאלית "פתוחה" מדי ולא ישרה כשהוא הולך. יש לי תור לאורטופד ילדים למרות שרופא משפחה לא רואה שום בעיה. אודה לעזרתך

לקביעת תור
    סגירה
    שנה ו4 לא הולך עצמאית

הוספת תגובה

• בת שנה ושמונה חודשים

רחלי
    10/07/2009

בתי בת שנה ושמונה חודשים עדיין לא הולכת ועומדת לבד מנסה לעמוד לבד אני חושבת שהבעיה של הבן שלך והבת שלי היא דומה וזה לא נראה לי לאקשור לאורטופד גם הבת שלי היה נראה לי עם הרגל פיסוק ואורטופד שלל בעיה נראה לי פסיכולוגי או עיכוב התפתחותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב בהליכה

שירי קאשי
    14/07/2009

הי,
    קשה דרך הכתוב ללמוד מספיק על מנת לדעת האם מדובר באותו עיכוב אצל שני הילדים או לכל אחד סיבה משלו. לעיתים הטייה של הרגליים מלווה גם בקושי בשיווי משקל ובדרך כלל כשיש קושי כזה זה מלווה גם בחוסר בטחון לעזוב את התמיכה ולהתרחק ממנה. לכן דבר ראשון כדאי לשפר את שיווי המשקל ואת המיומנויות הדרושות להליכה ובעקבות כך יתחזק גם הבטחון העצמי.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בגיל חצי שנה
    לינא
    08/07/2009

בני בן חצי שנה מתהפך לשני הכיוונים ( גב-בטן,בטן-גב ) מסתובב ציר שלם כשהוא על הבטן ולשני הכיוונים,מעביר צעצועים מיד ליד כשהוא על הבטן ודוחף את עצמו קדימה בעזרת הרגליים,כשהוא שוכב על הבטן מרים את בית החזה והטוסיק ,השאלה שלי היא האם התינוק שלי מתפתח מוטורית כמצופה מבני גילו והאם יש צורך שאני אעביר לו תרגילים לעידוד זחילה או לתת לו להתפתח בקצב האישי שלו

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בגיל חצי שנה

הוספת תגובה

• תגובה ללינא

דבי גרוס דולב
    10/07/2009

הי לינא
    בנך מתפתח יפה מאוד ואין צורך לתרגל איתו זחילה עדיין.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוקת בת 9 חודשים
    יעלי
    08/07/2009

שלום!
    אם אפשר - אשמח להתייעץ לגבי בתי בת 9 חודשים. עד לא מזמן היא היתה במה שאולי הייתם קוראים לו איחור התפתחותי - בגיל 6 חודשים ידעה להתהפך רק מהבטן לגב ולא להיפך (היא נולדה שבועיים לפני הזמן). בחודשיים האחרונים היא למדה מספר דברים - התחילה בסיבוב סביב עצמה, עברה חיש מהר לזחילה על הבטן ועכשיו היא נעמדת אם כי לא יכולה לעזוב את שתי הידיים ולהישאר יציבה רק על הרגלים. חוץ מזה ממצב של זחילה על הבטן היא דוחפת עם הידיים את פלג הגוף העליון ומגיעה לישיבה, כאשר השוקיים עדיין פונות לאחור. יש לי כמה שאלות - קודם כל האם יש איזושהיא בעיה עם זה שהשלבים האחרונים קורים מהר יותר מהראשונים. חוץ מזה האם ההתיישבות הזו תקינה? היא מגיעה למצב די מוזר בסוף וגם היא לא יודעת להתיישב לאחר שנעמדה ולכן היא למעשה "תקועה" עד שבאים לחלץ אותה. ודבר אחרון - כשהיא נעמדת היא ממש עושה קולות של קושי וזה נשמע שהיא ממש מתאמצת. זה אומנם לא מונע ממנה להעמד המון פעמים ביום אבל נראה לי מוזר שזה כל כך קשה לה. האם תקין?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• תגובה ליעלי

דבי גרוס דולב
    10/07/2009

הי יעלי
    זה שביתך מתפתחת בקצב מהיר יותר לא מהווה בעיה. מה שכן מעט בעייתי הוא אופן ההתישבות שלה. אם הבנתי אותך נכון, היא מגיעה בסופו של דבר לשיבת W, בה שתי רגליה פונות לכיוונים שונים אחורנית. ישיבה זו משובשת ועלולה להצביע על גמישות יתר במפרקי האגן, כדאי לאבן אם אכן מדובר בזה ואם כן לתרגל איתה בבית.
    קשה לי להגיד מדוע היא מתקשה לחזור לישיבה אבל זה בהחלט יכול להיות בגלל שהיא עוד לא למדה להתישב באופן נכון- מעמידת 6.
    במקרים כאלה אני ממליצה על פגישה עם מדריכה להתפתחות תינוקות, לקבל אבחון ולראות מה מקור הקשיים בהתפתחות וללמוד תרגילים לתרגול ביתי אשר יתמכו בהתפתחותה של ביתך.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לעמידה עצמאית והליכה
    לילך
    08/07/2009

שלום. בתי בת 11 חודשים.
    לפני חודשיים החלה להיעמד. מאז היא קצת "תקועה" באותו מצב:
    1. הולכת לאורך חפצים.. למשל שולחן - אך לא מסביב, אם אני שמה לה חפץ לגרות אותה היא מנסה לטפס מעל השולחן. ניסיתי להראות לה, זה עדיין לא עובד.
    לעבור מהשולחן לספה, היא כן עוברת. אם אני מגדילה מדי את המרחק אז היא יורדת לישיבה ואז רק עוברת לספה.

2. שמתי לב שהרבה פעמים היא הולכת על קצות האצבעות. בד"כ עומדת על כל כף הרגל, מדי פעם על הקצות.

3. ניסיתי לעשות לה תרגילים שישפרו את שיווי המשקל. היא לא מספיק מנסה להיעמד לבד ללא חפץ.
    ניסיתי ללמד אותה עמידת דב, ממש לא בא לה. היא מתישבת ללא תמיכה עם הברכיים על הרצפה ועולה כלפי מעלה (יושבת לא על הברכיים) ומנזה משם לעלות , ללא הצלחה כי לא נעזרת בידיים.

מה דעתך? מה ניתן לעשות?

הוספת תגובה

• מעבר להליכה

שירי קאשי
    16/07/2009

הי לילך,
    נתחיל מכך שלמרות שבתך כבר עומדת זמן רב הרי שהיא עדיין לא בטווח המקובל של התפתחות הליכה (שנה עד שנה וחצי) ולכן זה בסדר גמור שהיא עדיין מתנסה, לא עומדת עצמאית, מתישבת כשיש מרחק גדול וכדומה. את יכולה להמשיך ולנסות לגרות אותה להסתובב סביב השולחן וכן להגדיל את המרחקים שיש לעבור על מנת לגרותה להליכה. לגבי העמידה על קצוות אצבעות זה יכול להעיד על קיצור בשרירים האחוריים וזה עלול להביא לתנועתיות מוגבלת של עמוד השדרה, כתוצאה מכך קושי בשיווי משקל ולכן גם קושי בהליכה. את יכולה לעבוד איתה על תרגילים של שיווי משקל כפי שאת כבר עושה וכן להוסיף תרגילים להרפייה והארכה של השרירים האחוריים. כל מה שמביא להתעגלות של הגב יכול לעזור. למשל גילגולים, להשכיב על הגב ולהביא רגליים לכיוון החזה וכדומה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חודש באיזה שלב התינוק אמור
    הילה
    08/07/2009

לעקוב עם העיניים אחרי,או אחרי משחקים שמשנים את מיקומם?התינוק שלי מסתכל רק על נקודה אחת וכאשר אני מזיזה את אותו צעצוע או אינו עוקב אחרי ומשאיר את המבט באותו המקום

הוספת תגובה

• עקיבת עיניים

שירי קאשי
    16/07/2009

הי הילה,
    בגיל חודש לרוב התינוק יכול לעקוב אחר חפץ קרוב למרחק סנטימטרים בודדים בלבד. זהו רק תחילת יכולת העקיבה והיא מאוד מוגבלת בגיל זה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 9 חודשים
    אורית
    08/07/2009

שלום, בני בן 9 חודשים.אני מנסה לעבוד איתו על זחילה ובעיקר בזה שאני שמה אותו על הבטן. והוא הרבה על הבטן. מאוד אוהב וברגע שגילה את ההתהפכות הוא מתלהב מזה מאוד.הבעיה היא שאני מניחה אותו על מזרון הפעילות או משטח של המיטה עם צעצועים והוא מגורה וזז ואפילו מסתובב אבל זחילה עדיין לא. בטיפת חלב אמרו לי להניח אותו על הרצפה שזה הכי טוב, הבעיה שאני מפחדת מכיוון שהוא לפעמים מניח את הפנים על הרצפה בחוזקה ז"א לא שולט במאה אחוז, מרים יפה את הראש אמנם והגב אבל אני פוחדת שפתאום יניח בחוזקה וישבור משהו. האם הוא בפיגור בזחילה? ומה באמת אפשר לעשות בשביל לעודד אותו.

תודה רבה

אורלי

לקביעת תור
    סגירה
    9 חודשים

הוספת תגובה

• למה דילגתם עלי???

אורית
    10/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניתי לך בשאלה הקודמת.

דבי גרוס דולב
    10/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    14/07/2009

הי אורלי,
    מאוד קשה לדעת מה הגורם לקושי בהתפתחות הזחילה ולשם כך יש לערוך אבחון ולהתאים תרגילים באופן אישי. בכל מקרה אני ממליצה לנסות (אפילו על מזרון פעילות) לשים לו רק צעצוע אחד. כשיש רק גירוי אחד זה יכול להגביר את הרצון להתאמץ ולהגיע אליו.
    בכדי לעזור לבנך לקדם את הזחילה, ניתן לבצע את התרגילים הבאים:
    1. להוריד את הגרביים. הגרביים גורמות לילד להחליק ומקשות את הזחילה. ככל שיש לילד יותר מרחב ואחיזה ברצפה הוא יצליח לזחול.
    2. על הגחון לתרגל מספר רב של פעמים סיבוב סביב ציר לשני הכוונים.
    3. על הכדור על הבטן – על כדור פיז'יו להשכיב על הבטן ולהגיש צעצוע מקדימה על הרצפה. תפיסת צעצוע מהרצפה – פועל על הזקיפה של הגב.
    4. העברות משקל על הכדור - להשכיב על הבטן על הכדור ולהגיש לו צעצוע מהצד ולראות אם מעביר משקל לצד הנגדי ומושיט יד. חשוב לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל. ניתן לעשות תרגיל זה גם על כדור פיזיו תוך הטייתו לצד. זהו תרגיל העובד על העברות משקל.
    5. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה