מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה וחצי לא הולךקרין16/06/2009
שלום,
בני בן שנה וחצי ועדיין לא הולך בכוחות עצמו. הוא הולך מסביב לחפצים אך לא מוכן ללכת בעזרת אדם או לבד.
ביקרתי איתו אצל אורטופד והוא אמר לי שהוא לא רואה משהו חריג.
יש לציין שמבחינה שכלית הוא בסדר ומבין הרבה דברים.
הוא עדיין לא במעון.
שאלותיי הם :
1. האם מעון מזרז התקדמות בהתפתחות?
2. כיצד אני יכולה לעזור לו?
3. מה יכולה להיות הסיבה שהוא לא מוכן ללכת?
אשמח אם תעני לי בהקדם כי אני כבר ממש לחוצה.
תודה
אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרין
דבי גרוס דולב16/06/2009הי קרין
1. מעון יכול לזרז ויכול גם לא, אין זה מדד קבוע.
2-3 קשה לאבחן ולדעת מה הסיבה לעיכוב בלי אבחון אבל פעמים רבות הסיבה לכך היא קושי בשיווי המשקל ומשם חשש להתחיל.
מה שאפשר לנסות ולתרגל איות הוא פיתוח מערכת שיווי המשקל ע"י תרגילים של תנועה במרחב- הנפות, חצאי גלגולים, הרבה תנועה לכיוונים שונים, בנוסף שימוש בכדור פזיו- בישיבה להניע את התינוק קדימה ואחורה ולצדדים כדי לפתח את שיווי המשקל.
מכיוון שגיל חצי שנה הוא רף בו אנו רוצים לראות הליכה, חשוב לראות אם יש התקדמות ואם לא אז לשקול אבחון.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3.5 חודשים הפך "בכיין"שלומית16/06/2009
לפני כמה ימים הבן שלנו הפך להיות "בכיין". הוא בן 3.5 חודשים. פתאום החל לבכות יותר, כולל בזמן האמבטיה וכשמניחים אותו בעגלה. מה יכולה להיות הסיבהלשינוי הפתאומי? ואיך אפשר "להחזיר אותו לדרך הישר"??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא עזרתכם!!!
שלומית17/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשלומית
דבי גרוס דולב17/06/2009הי שלומית
שינויים התנהגותיים אצל תינוקות הם דבר טבעי ונורמלי והסיבות לכך יכולות להיות שונות- החל מחרדת נטישה, טרום שיניים או מודעות ליכולתיהם החדשות.
אין דבר כזה "להחזיר לדרך הישר", יש דבר כזה לקבל, להכיל ויחד עם זאת להמשיך ולהתעקש על הרגלים חשובים למשפחתכם כגון מקלחות, נסיעות באוטו וכו.
דברים כאלה משתנים כל הזמן.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא עזרתךleena16/06/2009
אני יש לי שאלה יש לי תנינוק בן 7חודשים,,האם אני יכולה לשים אותו בהליכון של הקטנים ???? ככה שילמד להזיז את עצמו ,,לציין שהוא גם מעמיד הראש טוב ומזיז אותו טוב ,,ויש לי שאלה נוספת,,אם אשים אותו אני יכולה להלביש אותו נעל פשוט מכותנה או לקנות לו נעל אורטופדי כי הרגליים שלו ייגעו באצפה..מה את מציעה לי ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדינה
דבי גרוס דולב16/06/2009הי דינה
הליכונים אינם מומלצים בשום גיל ובטח ובטח לא לתינוק כה צעיר. מה שאנו מצפים מתינוק בגיל זה הוא כבר לדעת להתהפך חופשי ולהיות בדרך לזחילה. נעליים קונים רק לאחר התחלת ההליכה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ומתחיל הרביץ, למה?מיטל15/06/2009
שלום,
לאחרונה הקטנטן, בן שנה התחיל להרביץ, הוא כועס כשלא מקבל דבר מה מסוים, ומכה אותי או את בעלי. אני חוששת בעיקר מאיפה הוא לומד להרביץ, בבית אינו חשוף לאלימות משום סוג. לרוב כלל לא נמצא בחברת ילדים, בשעות הבוקר אצל מטפלת שם הוא תינוק יחיד. האם זו בכרח התנהגות נרכשת, ייתכן והוא חשוף לאלימות בית המטפלת, או שמא הגרוע מכל שהיא "מפליקה" לו?
בבקשה אני בחרדה איומה
תודה על התייחסותכם
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרביץ
שירי קאשי16/06/2009הי מיטל,
אינני יכולה לחוות דעה לגבי התנהגות המטפלת אך גם ילד שאינו חשוף כלל לאלימות לומד להרביץ. הוא מהר מאוד לומד שתנועה אקראית שעשה מעוררת אצלכם תגובה מיוחדת והוא לומד להשתמש בכך. תחום זה שייך לתחום ההתנהגותי שהוא מעבר לתחום התמחותי ולכן אני ממליצה להתיעץ עם איש מקצוע מתאים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתהפכת מגב לבטן אבל לא מהבטן לגב מה לעשות ?נ15/06/2009
בתי בת כמעט 7 חודשים מרימה את הראש מצוין מגיל שבוע והיתה המון על הבטן מתהפכת המון ומגב לבטן אבל לא מהבטן לגב מה לעשות ? עשתה זאת פעם פעמים מהבטן לגב אבל זאת היתה בהחלט מעידה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכויות
שירי קאשי16/06/2009הי גל,
להלן מספר תרגילים לצורך ההתהפכות:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתה, לשנות את האופן בו מחזיקים אותה בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתה.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידת ששורד14/06/2009
איך ניתן לחזק רגליים לעמידת 6?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידת שש
שירי קאשי15/06/2009הי דנית,
להלן מספר תרגילים לעידוד העלייה על שש ותחילת הזחילה:
1. להניח את התינוק על משטח שלא כל כך נעים לו. למשל על הדשא. ישנם ילדים שהמגע עם הדשא מציק להם מספיק עד כדי יצירת תגובה של הרמת הגחון על מנת לנסות להקטין את המגע איתו.
2. לשים אותו במרכז של הר כריות ושמיכות. המשטח הלא יציב שנוצר יכול להביא לסוג תנועה חדשה המצריכה התרוממות מסויימת על מנת להחלץ משם, תוך כדי מאמץ ניכר וחיזוק השרירים.
3. שיפור שיווי המשקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים וכו'.
4. הורדה של גרביים ומכנסיים על מנת לשפר את האחיזה של כף הרגל והברך.
5. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן. להכניס יד אחת מתחת לבית החזה שלה ובשניה לאחוז את הקרסוליים צמודים. להטות את הכדור אחורה. כשהכדור מוטה כח הכובד ימשוך אותו להתרומם. האחיזה של הרגליים תשאיר את הרגליים במקום, כך שההתרוממות תהיה על שש. עם היד תחת בית החזה את יכולה לעזור לו מעט בהתרוממות. אם את חשה שאינך מחזיקה מספיק טוב היעזרי במישהו נוסף כדי שהילד יהיה יציב על הכדור ולא יפול. כשהוא יציב על שש על הכדור ניתן להטות את הכדור באיטיות לכל הצדדים על מנת ללמדו להעביר משקל על שש.
6. להניח אותו על הרצפה כשבית החזה מונח על משהוא גבוה (גליל, שמיכה, כרית הנקה...) והידיים מהצד השני. בכדי לצאת משם הוא יצטרך להרים מעט את החזה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי מעוניינת ברשותך לקבל
ורד15/06/2009תרגיל שהכי מומלץ לחיזוק הרגליים לצורך עמידת שש...אשמח אם תעזרי לי..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי16/06/2009הי דנית,
לתת לו להחלץ ממשטח לא יציב ששוקעים בו כמו הר של כריות יתרום מאוד לחיזוק הרגליים והגוף בכלל. בנוסף תרגילים ממוקדים יותר לחיזוק הרגליים:
1.להחזיק אותו עליך עם הפנים כלפי חוץ וברכיים מכופפות (רגליים בפיסוק קל) ולהשעין כפות רגליים על הקיר. להמתין לדחיפה של הקיר.
2. על הגב על הרצפה לכופף רגליים, להניח כפות רגליים על הרצפה קרוב לטוסיק ולהמתין לדחיפה (רגליים בפיסוק קל).
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירי קאשי קודם כל תודה
ורד16/06/2009על התרגילים ,היום בני כמדומני עמד על 6 אני אנסה להסביר ואשמח למענה אם אכן מדובר בעימדת 6...אז ככה:ממצב ישיבה שלח גופו קדימה כאשר כפות ידיו היון מתוחות על הרצפה הברכיים על הרצפה כאשר רגל אחת מכופפת קצת פנימה למרות שהברך מונחת על הרצפה...כלומר כף רגל אחת נמצאית מקבילה בכיפוף לברך השניה מקווה שהצלחתי להסביר....והוא כמובן מתנדנד קדימה ואחורה....האם זה אכגן עמידת 6 תקינה או לפחות התחלה שתסתדר....אציין עשה זאת מס' פעמים היום לראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
ורד17/06/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי21/06/2009הי דנית,
נראה כי יש התחלה של משהו. המשיכי לעקוב אחר ההתקדמות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידה ותזוזהכרמית14/06/2009
שלום ,
בתי בת 10 חודשים+. עברה את כל השלבים ההתפתחותיים - זחילת גחון, זחילת שש, ישיבה ועמידה.
הבעיה היא שהיא נשארת במקום. אני נותנת לה להגיע לחפץ, כדי לטפח לה תחושה חיובית. אבל אם אני מרחיקה את החפץ, כדי שתלמד לזוז לכיוונו היא יורדת למצב ישיבה וזוחלת לכיוון החפץ ועולה שוב.
הגירוי עם חפץ כאמור לא עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לכרמית
דבי גרוס דולב14/06/2009הי כרמית
לא נשמע לי שיש איזושהי בעיה. ביתך צעירה וכיולה לקחת את הזמן עד שתצבור בטחון ומיומנות בעמידה והליכה. אני לא מוצאת מקום להאיץ תהליך זה ולהכניס לחץ למערכת.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 6 חודשייםדנה13/06/2009
התינוקת לא מתהפכת היא נמצאת הרבה על הבטן במהלך היום ועל הגב
היא צועקת עושה קולות אך עדין היא לא התפתחה
האם זה נורמאלי?
איזה תרגילים יש לעידוד התהפכות?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכויות
שירי קאשי14/06/2009הי דנה,
התהפכויות מתרחשות לרוב באזור גיל 4-6 חודשים. מעבר לגיל זה אנו כבר מתייחסים לכך כעיכוב אך ניתן לתרגל ולעזור לתינוק להגיע לכך. במידה ואינך מגיע לתוצאות אני ממליצה להפגש עם מדריכת התפתחות.
תרגילים שיעזרו להכין את התהליך:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
דנה15/06/2009יש קשר לאי סמטריות בקפלים שברגליה לזה שהיא לא מתהפכת בגיל 6 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסימטריה
שירי קאשי16/06/2009הי דנה,
אם במעקב ההתפתחות הרגיל בטיפת חלב ורופא הילדים לא נמצאו ממצאים בהקשר הזה של האסימטריה בקפלים הרי שאז זה גם לא אמור להשפיע על ההתפתחות המוטורית. אם כן יש קושי הרי שתהיה השפעה גם על אופן התפתחות התנועה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוההקושקושית11/06/2009
בדיקה ביתית הראתה לי כי יש הריון.
לאחר שעשיתי בדיקת דם הבטא יצאה 104008. הבנתי שזו בטא מאוד גבוהה
באיזה שלב של ההריון אני נמצאת? רק בעוד שבוע יש לי אולטרסאונד
למיטב ידיעתי מדובר רק באיחור של שבועיים, אך הבנתי שהבטא מאוד גבוהה.
יתכן שמדובר ביותר מעובר אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את טועה בפורום , מתוקה
רינת12/06/2009זה פורום להתפתחות התינוק מחוץ לרחם!!!!!!!!!!!!!!! אבל שיהיה בזמל טוב
חחחחחחחחחחחחחחחחח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות בגיל חצי שנהאמא חדשה11/06/2009
בני בן חצי שנה ושבוע, כשבשבוע האחרון (לאחר המון תרגילים נהדרים שלמדתי מהפורום הזה, תודה...) הוא התחיל להתהפך מבטן לגב ומגב לבטן. הבעיה היא שהוא לא ממש עושה את זה עצמאית אלא רק אם אני מעודדת אותו (שמה לו משחק, מצחיקה אותו ודי מכוונת אותו וגם כשהוא כבר מתהפך זה בחוסר התלהבות) השאלה שלי היא תוך כמה זמן מרגע שהוא למד זאת הוא צריך לעשות זאת באופן עצמאי ובמיומנות רבה? בנוסף, הוא כרגע בשלב של צמיחת שיניים, האם זה יכול לעכב את כל העניין? אשמח לתשובה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכויות
שירי קאשי14/06/2009הי,
בנך נמצא עמוק בתוך תהליך ההתהפכויות ולכן לא נתייחס לכך עדיין כעיכוב. המשיכו לתרגל איתו ולעודד ואתו לכך וככל שיהיה מיומן יותר ותנועתי יותר כך ההתהפכויות יהפכו ליותר קלות והוא גם יתחיל ליזום בעצמו. אין לכך זמן מוגדר אצל כל תינוק זה אחרת וזה גם מאוד תלוי בכמה הסביבה מגרה אותו לכך אם זה על ידי תרגילים ואם זה על ידי כך שיוצרים מצב שבכדי להגיע לצעצוע הוא חייב להתהפך. למשל לשים לו רק צעצוע אחד כדי שיתאמץ להגיע אליו.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 4 חודשים עם רצועות פבליקליאת11/06/2009
שלום, לבתי שמו לפני 3 שבועות רצועות פבליק, אציין שלפני היתה על הבטן די הרבה והתהפכה פעמים ספורות מהבטן לגב. שאלתי היא: כיצד ניתן להדביק את הפער בהתפתחות בזמן שהיא ברצועות? (הזמן המינימלי הוא חודשיים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצועות פבליק
שירי קאשי14/06/2009הי ליאת,
אינני יודעת כמה שעות ביום בתך עם הרצועות. גם אם היא אמורה להיות איתם כל שעות היום הרי שבהתיעצות ואישור של הרופא המטפל ניתן להסיר מידי פעם לצורך תרגול. אני מציעה לעשות זאת ביחד עם מדריכה על מנת שתוכלי ללמוד כיצד לתת לבתך את מה שחסר לה מבחינת ההתפתחות המוטורית ולמזער את העיכובים שיוצרות הרצועות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת לגבי משפחתוןרעות10/06/2009
שלום רב,
בתי בת 7.5 חודשים ובספטמבר תהיה בת 10 חודשים.
רשמתי אותה למשפחתון לאחר המלצות חמות.
היום המטפלת במשפחתון הודיעה כי בתי תהיה הילדה הגדולה ביותר (כאמור, בת 10 חודשים בספטמבר) ויתר הילדים יהיו קטנים (בני חצי שנה בערך אולי אף פחות)
אני מאוד מודאגת שמא שהייה עם ילדים קטנים ממני תזיק להתפתחות שלה, תגרום לעיכוב ואולי לרגרסיה.
אני מתלבטת מה כדאי לעשות? מה יהיה הדבר הנכון ביותר בשביל לעודד התפתחות תקינה ולא לגרום לה להיות משועממת ומתוסכלת?
זקוקה לעזרה דחופה בבקשה!
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפחתון
שירי קאשי14/06/2009הי רעות,
מבחינת ההתפתחות המוטורית, כתינוק נמצא עם תינוקות אחרים בשלב התפתחותי דומה או קרוב לשלו הרי שהוא יכול ללמוד גם מהם על ידי חיקוי. יחד עם זאת זה לא הפרמטר היחידי שחשוב בבחירת משפחתון וחשוב מאוד גם מיהי המטפלת ומהן האלטרנטיבות האחרות. מעבר לכך על ההשפעות הרגשיות והפסיכולוגיות יש להתיעץ עם איש מקצוע מתחום זה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטיית הראש קדימהשרון10/06/2009
שלום רב,
יש לי תינוקת בת חצי שנה מאוד פעילה והתפתחות תקינה. כרגע היא בשלב בו היא עומדת על שש ומתחילה להתקדם קדימה לאט לאט. בנוסף היא מרימה את הראש מאוד יפה, מתהפכת, מסתובבת וכו', נמצאת הרבה על הבטן וכו'.
לאחרונה שמתי לב כי הראש שלה נוטה מעט קדימה - זה קצת מטריד אותי. האם יש דרך לשפר את זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטיית ראש
שירי קאשי11/06/2009הי שרון,
לא כל כך ברור לי למה את מתכוונת בראש נוטה קדימה. ציינת כי היא מרימה ראש יפה וכן עומדת על שש. במצב זה הראש נמצא בזקיפה כך שהיא מסוגלת להרימו. אנא הסבירי יותר בפרוט למה את מתכוונת.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי בהחלפותגיל10/06/2009
בתי בת 3 שבועות ובוכה עד כדי צרחות מאוד חזקות בהחלפת חיתול.
חשוב לציין שלעיתים היא לא בוכה בהחלפה כלל וזה קורה בעיקר שהיא ממש ממש עייפה
אבל רוב הזמן מהרגע שאני מורידה לה חיתול ועד הרגע שאני מחזירה את המכנס
זה צרחות היסטריות. ברגע שאני מרימה אותה עליי בחזרה היא ישר נרגעת - ולא צריך להרגיעה.
בזמן ההחלפה היא מושיטה ידיים קדימה ממש מותחת אותם כאילו היא במתח ומאבדת שליטה
אני ממש מתוסכלת - איך אפשר להקל עליה
היא ילדה כזאת מדהימה , לא בוכה כמעט מאוד רגועה ונעימה
וזמני החלפת החיתול פשוט מאוד קשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בהחלפות
שירי קאשי11/06/2009הי נועה,
תינוקות קטנים אוהבים להרגיש עטופים. זה נותן להם תחושת חום ובטחון. זו הסיבה שבעת הסרת החיתול הם עלולים להתחיל לבכות. הפכי את זמן החלפת החיתול לקצר עד כמה שניתן. אני בטוחה שעם הזמן כשתגדל מעט התופעה תחלוף.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותאפרת10/06/2009
בני בן חודשיים. לא כ"כ אוהב להיות על הבטן אבל אנחנו מנסים לעבוד על זה. הבעיה היא שבכל פעם שאני שמה אותו על הצד, הוא מתהפך לגב. האם צריך לתמוך בכל מצב שישאר על הצד? ז"א לשים מאחורי הגב שמיכה או משהו ש"תחייב" אותו לשאר על הצדא או שזה בסדר שהוא מתהפך לגב? כשהיה קטן יותר היה נשאר שעות על הצד אבל עכשיו כמעט מייד עובר לגב.
שאלה שניה: בשבועות האחרונים התחיל לקרב ידיים לפה וגם יש לו הרבה רוק, יש מצב שזה אומר משהו על שיניים כבר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חודשיים
שירי קאשי11/06/2009הי אפרת,
כדאי לנסות ולהשאיר אותו גם מעט על הצדדים. את יכולה לעזור לו בכך שתביאי את היד העליונה לכיוון מרכז הגוף שלו במקום שתלך אחורה ותביא להתהפכות חזרה לגב. ניתן להביא את היד על ידי טפיחה על השכמות, לשים לו צעצוע מול הפנים או לשכב לידו ולעניין אותו בפניך.
ידיים בפה וריור בגיל זה לרוב לא קשורים בשיניים (אם כי במקרים נדירים זה יכול להיות). בדרך כלל מדובר פשוט בשלב התפתחותי.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)