מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קריאת ספר לבת 11 חודשיםענבל27/06/2009
שלום
בתי בת 11 חודשים. אני מנסה להקריא לה סיפורים אך ללא הצלחה. הקראתי לה גם כשהייתה קטנה יותר אבל עכשיו כשהיא עצמאית מוטורית היא רק מתעניינת בלהפוך את הדפים ולזחול .אני מתחילה להקריא לה והיא חוטפת את הספר. מה עושים? אני רוצה להעשיר את השפה שלה והנחיל לה את אהבת הספר אבל נראה שהיא לא מתעניינת. האם זה עוזר להקריא לה גם כשהיא משחקת בצעצוע ולא ממש מסתכלת עליי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספרים
שירי קאשי28/06/2009הי,
זה טבעי מאוד שילדים בגיל זה מתקשים לשבת ולהקשיב לסיפור. תבחרי ספר עם תמונות מעניינות ותספרי לה את הסיפור בקצרה במילים שלך או אפילו תמציאי סיפור לכל תמונה. לא חייבים לדבוק בסיפור המקורי והמלא על מנת לעניין תינוק בספר. עם הזמן הרצון לשמוע סיפורים יתפתח.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפי של בן..שרון27/06/2009
בני התינוק בן 9חודשים
והאמת שמיד אחרי ברית המילה שעשו לו, ראינו שהפיפי שלו "מתחבא" בחלקו, לעתים כולו, ולעתים יוצא החוצה. אך המצב הקבוע שלו הוא "בפנים".
האם תקין?
האם ישתנה כשיגדל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפני לרופא !!
ורד27/06/2009זה לא הפורום המתאים ובעצם שום פורום לא מתאים לשאלה מסוג זה......מוזר שחיכית 9 ח'{פחות 8 ימים}זה המון זמן!...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לנו רופא
שרון27/06/2009שרואה אותו לפי הצורך, וגם אחרי הברית אמר שתקין, ובכל זאת מעוניינת לדעת האם זו תופעה מוכרת, אני בתמימותי חשבתי שכך זה אצל כל התינוקות שנולדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למאיה
דבי גרוס דולב27/06/2009הי מאיה
זה אכן לא המקום לסוג כזה של שאלות. אם אינך שקטה התיעצי עם רופא נוסף.
בברכה
דבי גרוס דולב, ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצתי לך
leena28/06/2009היי לך,,בבוקר הייתי אצל הרופא של התינוק שלי שהינו בן 7 חודשים עם אותה בעיה של הבן שלך ,,הרופא אמר לי שבגלל המשקל הקצת גדול של הבן שלי זה נכנס לפנימה ,,והציע לי להוציא את זה במים פעם כל יום וגם כן כדי שלא יידבק לו שם ולמרוח עליו קרם תרופה בשם דירמאקומבין פעמיים ביום וזה לבד יתתרגל להיות בחוץ ולא לכנס פנימה כאילו זה לא נראה ,,
הבנת
המון הצלחה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר אצל תינוקת בת 11 חדשיםנעם26/06/2009
עלמה בת 11 חדשים, תינוקת חיונית ומתפתחת בהתאם לגילה. מגיל חודש, בערך, שמנו לב שהיא מזיעה מאוד בכפות ידיה ורגליה, גם אם לא עוסקת בעמידה/ זחילה וכ'ו .מה יכולה להיות הסיבה וכיצד מטפלים בבעיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועם
דבי גרוס דולב26/06/2009הי נועם
לצערי לא אוכל לענות על שאלתך, שהו לא תחום התמחותי. כדאי אולי להתיעץ בנושא זה רופא הילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב, ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות, ושינה בלילהדנה26/06/2009
בני בן 4 חודשים
יש לי שתי שאלות אלייך מקווה שתוכלי לענות לי
מגיל שלושה חודשים הוא מתהפך מהגב לבטן צורה נכונה, מה שקשה לו זה התהפכות מהבטן לגב,
הוא רוב היום נימצא על הבטן מרים מאוד יפה את הראש, ישן את שנת הצוהריים שלו בפוף, ועדיין מתקשה להתהפך, כשהוא נימצא במזרון פעילות על הבטן הוא מנסה להתהפך על הגב אבל שאינו מצליח מתעצבן ומתחיל לבכות, אז אני עוזרת לו בעזרת תרגילים שלמדתיו הוא שוב מתהפכך בקלילות מהגב לבטן, מה שקורה שאני כל היום צריכה להיות לידו שהוא במזרון פעילות.
מה עושים? האם יש פיתרון למצב?
השאלה השניה שלי שמגיל חודשים הוא ישן לילה שלם ז"א משעה 9 בערב ועד 6 בבוקר,
בשבוע האחרון יש נסיגה הוא מתעורר שוב באחת ולוקח לו זמן להירדם לאחר מכן הוא שוב מתעורר בחמש לפנות בוקר, אשמח אם תוכלי לענות על השאלה( אני חייבת לציין שאני לא מניקה, התינוק אוכל מטרנה כמות גדולה מזו שבבוקר ובמשך היום)
תודה על תשובתך...
אמא לחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב26/06/2009הי דנה
מה שאת מתארת קורה להרבה תינוקות שלומדים להתהפך לצד אחד ונשארים "תקועים" במקום לא רצוי. זה בסדר שבנך עדיין לא מתהפך לצד השני, הוא צעיר וצריך לתת לו את הזמן ללמוד זאת, זה בסדר גם שאת עוזרת לו ומתרגלת איתו אבל אין מקום לדאוג, להלחץ או לדאוג לתסכול שלו. גם תסכול בריא להתפתחות וכל שלב יגיע בזמנו.
שינויים בהרגלי השינה קורים כל הזמן ולא תמיד ברור למה. המשיכו לנהוג איתו כמו קודם וכשהוא מתעורר באמצע הלילה שמרו על אווירת לילה ונסו לא להרימו מהמיטה, אם הוא בוכה, הרימו להרגעה והחזירו למיטתו. אני מקווה שיחזור להרגליו הקודמים אבל זיכרו שזה נורמלי.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נעמדת על כפות הרגלייםורדית26/06/2009
בת 11 חודש פלוס. עד עתה התפתחותה פחות או יותר נורמלית. תקשורת ומשחק- מעולים. 8 חודשים - זחילת גחון, 9 חודשים - זחילה על שש למדה מיוזמתה, 11 חודש - התיישבה לבד על הישבן, טווח תנועות רחב, גמישה במעברים. הגננת מציינת שייתכן כי כפות רגליה נוטות פנימה. עדיין איננה מושכת את עצמה לעמידה על כפות הרגליים. נעמדת רק על הברכיים. היא טוענת שאולי יש לה חולשה ברגליים, אף שלדעתי מכיוון שאיחרה מעט בשאר השלבים, גם כאן צריך לתת לה זמן. דוחפת ברגליה הצידה כדי להתיישב. האם נורמלי או ללכת לאבחון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לורדית
דבי גרוס דולב26/06/2009הי ורדית
לי לא נראה שיש כרגע צורך באבחון. ביתך אכן עשתה את שלבי ההתפתחות השונים באויטיות מסוימת ולכן אולי גם פה יהיה עיכוב קטן.
אבל יש לי כמה שאלות, כיצד מתישבת ביתך? האם מעמידת 6? למה כוונתך בזה שהיא דוחפת ברגליה הצידה כדי להתישב? האם היא גמישה מאוד? מגיעה עם רגליה בקלות לפה?
לגבי נטיית הרגליים פנימה והחולשה ברגליים, לא אוכל להביע את דעתי ללא היכרות. אשמח לקבל תשובות לשאלותי ולהמשיך בהתיחסותי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי-זחילה בגיל שמונה חודשים וחציסיגל24/06/2009
שלום רב,
בתי בת שמונה חודשים וחצי, מתהפכת לשני הכיוונים, יושבת יציב כשמושיבים אותה, אך אינה מתקדמת בעת שכיבה על הבטן (לא זוחלת קדימה או אחורה). שאלתי היא האם עלי לעשות משהו בנידון, ובנסוף - האם נכון להושיב תינוק בטרם התיישב בעצמו?
תודה רבה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
שירי קאשי25/06/2009הי סיגל,
עצם הושבת התינוקת עלולה לכשעצה להביא לעיכוב בזחילה. רצוי כמה שפחות להושיב אותה ולשים אותה במצב של שכיבה על מנת שתוכל לחזק את שריריה ולהתאמן לקראת זחילה. מעבר לכך כדאי לחכות עם הושבת התינוק עד שילמד להתישב בעצמו כיוון שיש משמעות התפתחותית גם לתהליך הלימידה. המעברים בין שלבי ההתפתחות לא פחות חשובים מהשלב ההתפתחותי עצמו. יש למידה רבה בדרך (של רכיבים מוטורים, של תפיסת המרחב, שיווי משקל וחיזוק השרירים הרלוונטים) ולכן חשוב לתת לתינוק להתנסות בלימוד זה.
כיוון שעדיין לא זוחלת גחון ולפי מה שאני מבינה היא גם עדיין לא מראה סימנים כי היא בדרך, הרי שאני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות לאבחון והתאמת תרגילים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה אצל תינוק פגב.24/06/2009
תינוק פג בן 5 חודשים מתוקן אובחן עם אסימטריה.
שולחים אותנו לעשות אולטראסאונד מח, האם יש סיבה לדאגה?
באופן כללי מדובר על תינוק פעיל מאוד, שמתהפך, מגיב לגירויים, אוכל מוצקים.
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ל-ב
דבי גרוס דולב24/06/2009הי ב
אין לי מספיק פרטים כדי לענות לך, איזה סוג של אסימטריה אובחן אצלו? היכן? האם טופל בפזיוטרפיה קודם? כיצד מתקדמת התפתחותו המוטורית?
לא אוכל להגיד לך אם יש מקום לדאגה עם כה מעט פרטים. כדאי לבצע את מה שהרופאים ממליצים ולפי זה להחליט על סוג הטיפול.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מרעשיםיעל24/06/2009
שלום,
בני בן שנה ותשעה חודשים, תינוק סקרן ושמח מאוד, שמתי לב שדי הרבה זמן- מספר חודשים הוא פוחד מרעשים חזקים למשלכשהוא שומע מכסחת דשא כשאנחנו בבית הרעש לא ממש חזק היות ואנו גרים בדירה ולפעמים הרעש מגיע מהבניין הסמוך, או אופנוע שעובר ברחוב ומייצר רעש חזק וכו'
אני מנסה להרגיע אותו בכך שאני מראה לו ומסבירה לו ממה נובע הרעש- הוא מייד שואל מה זה? ואני מרימה אותו כי הוא נצמד אלי ושואלת אותו אם הוא פוחד וכשהוא אומר לי שכן אני ממרימה אותו ומסבירה לו ואומרת לו שאני שומרת עליו. האם אני מגיבה נכון? אני לא רואה שיפןר בהתנהגות האם זה חלק משלב ההתפתחות? מה אני יכולה לעשות עדי לעזור לו להתגבר? בגן אומרים לי שהוא בעל ביטחון ואמיץ ופתאום כשקורה מצב של רעש חזק מאוד או סתם לדוגמא הפעילו מתקן גימבורי ענק שהרעיש והוא לא רצה לעלות עליו ופחד הם נורא מתפלאות איך זה שהוא פוחד זה לא מתאים לו..
אגב הוא לא בוכה מהרעש רק נצמד אלי חזק.
תודה מראש!!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב24/06/2009הי יעל
פחד מרעשים הוא פחד מוכר אצל תינוקות אבל מכיוון שאינני עוסקת בתחום ההתנהגותי והפסיכולוגי אינני יכולה להגיד לך כיצד לנהוג מול זה. נסי אולי בפורומים שרלוונטים לנושאים אלה.
בברכה
דבי גרוס ודלב, ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותמירי24/06/2009
שלום וברכה
בתי בת 5 חודשים ועדיין לא מראה סימנים להתהפכות כיצד אני יכולה לעזור לה ולעודד אותה לכך?
תודה רבה אשמח לקבל תשובה במהרה .מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
דבי גרוס דולב24/06/2009הי מירי
בפורום זה תוכלי למצוא אינסוף דיונים ותרגילים לעידוד התהפכויות. נסי אותם ואם תתקלי בבעיה, את מוזמנת לחזור אלינו בשאלות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העסקת תינוקת בת 10 וחצי חודשיםלירז24/06/2009
שלום
בתי יושבת ,זוחלת על 6 ,עומדת עם עזרה של חפצים (שולחן,מזנון וכו'...)
רציתי לדעת איך אפשר להעסיק אותה שלא תשתעמם
ישר שאני חוזרת מהעבודה אני לא עוזבת אותה אני מקדישה לה את כל תשומת הלב
אבל שאני רוצה ללכת לעסוק בעבודות הבית היא לא נותנת לי ברגע שאני יוצאת מהסביבה שהיא נמצאת בה היא ישר בוכה מגיעה אלי ומטפסת עלי שאני ארים אותה...
הצעצועים שלה כבר לא מעניינים אותה ואפילו צעצועים שאני מאלתרת מהמטבח היא משחקת עם זה כמה דקות ונמאס לה...
אשמח לקבל על עצה כיצד אפשר להפעיל אותה שלא תשתעמם ...ולשחק בצעצועי התפתחות שלה לדוגמא השחלות ושלא ימאס לה מהר???
האם זה הגיל???
תודה רבה
המשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללירז
דבי גרוס דולב24/06/2009הי לירז
תינוק יכול גם להשתעמם, אין צורך לחשוש מזה. דווקא התהעסקות יתר ומתן הרבה צעצועים גורמים לתינוק לצפות לעוד, אני ממליצה לתת לתינוק בכל פעם שני צעצועים ולא יותר וכך ידע להעריך אותם, לחקור אותם ולא להזדקק להצפה חושית כדי להיות עסוק ולא משועמם.
כשהיא דורשת את תשומת ליבך כשאת עסוקה, נסי להרים אותה לרגע, להרגיע ולהחזיר לרצפה ובעצם להעביר ואתה דרך תהליך שתבין שגם לך יש את הזמן שלך ולה את שלה.
אני לא חושבת שצריך כל הזמן לחדש ולחפש איך להעסיק ולשעשע אלא להיפך, ללמד את התינוק שגם קצת זה הרבה. בנוסף, חשוב לצאת מהבית, לטייל עם העגלה או ללכת לגן ציבורי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אחת קטנה...
לירז25/06/2009תודה רבה על תגובתך ...
רציתי לשאול האם זה הגיל שהם צריכים לדעת להשחיל את הטבעות למוט ???
או להתאים צורות ולהכניס דרך קופסא?
בבקשה תני לי כמה אפשרויות למשחקים המתאימים לגיל הזה
זאת ילדה ראשונה ויש לי את כל הזמן בשבילה איך אני יכולה לעזור לה מבחינה התפתחותית
לאו דווקא פיזית גם שיכלית...
תודה רבה
והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ללירז
דבי גרוס דולב25/06/2009הי לירז
אין גיל מסוים בו מתחיל משחק השחלות, זהו תהליך שיכול להתחיל בגיל זה וגם בגיל שנה ומעט הלאה. בשוק קיימים אינסוף צעצועים, כדאי לגשת לחנות, לראות מה מומלץ לגיל זה ולבחור לפי טעמך, נטיית ליבך וגישתך האישית לצעצועים. אינני יכולה להמליץ על צעוצע מסוים מפני שכולם מתאימים, צריך רק לבחור מהמבחר הגדול ולא להגזים בכמות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזקת בקבוקחופית23/06/2009
שלום.
יש לי שתי שאלות שאני מקווה שרלוונטיות לפורום הזה...
1. ביתי בת 8 חודשים בעוד שבוע. הרבה אנשים אומרים לי שבגיל שכזה היא צריכה כבר להחזיק בקבוק לבד. במהלך היום יש שתי ארוחות בקבוק וכמובן מים.... האם בגיל כזה היא באמת צריכה להחזיק לבד בקבוק ולשתות ולאכול לבד? בכל ארוחה אני מנסה לתפוס לה את הידיים על הבקבוק ולכוון אותה אבל לא נראה שממש בא לה והיא מזיזה את הידיים ונותנת לי לעשות את ה"עבודה".
2. שאלה נוספת - באיזו תנוחה כדאי לי לתת לה ארוחת בקבוק? היום זה קורה כשאני בישיבה והיא על הרגליים שלי עם הגב אליי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחופית
דבי גרוס דולב24/06/2009הי חופית
1.בגילה של ביתך ממש אין הכרח וציפייה שתאחוז את הבקבוק בעצמה. אז לא חייבים להקשיב למה שיש לאנשים להגיד תמיד..
2. אני, באופן אישי, אוהבת שהתינוק נמצא בתנוחה יותר אינטימית וקרובה לאמא בעת האכלה, ז"א בערסול, מול פנייך אבל זה לא הכרחי. מה שחשוב הוא שהיא תהיה בתנוחת ערסול ולא בתנוחת ישיבה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי ללא הפסקה ברכבטל23/06/2009
שלום,
בני בן 3חודשים , ברגע שהוא יושב בכסא בטיחות ברכב מתחילות צרחות ללא הפסקה .
מה הרגע שנולד .
מה עושים להרגיעו? ( יש מולו מובייל )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטל
דבי גרוס דולב24/06/2009הי טל
לצערי אין לי פתרון קסם לבעיה ידועה זו. קושי בנסיעה הוא תופעה מוכרת במיוחד אצל תינוקות רגישים יותר. אפשר לנסות צעצועים למיניהם, מוזיקה מרגיעה, חפץ מעבר אהוב, כיסוי החלון עם חיתול ו- לחכות שתקופת הרגישות הזו תעבור..
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות מבטן לגבלינא23/06/2009
איזה מיומנויות או כישורים צריך תינוק בן 6 חודשים בדרך כלל על מנת שיוכל להתהפך מבטן לגב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללינא
דבי גרוס דולב24/06/2009הי לינא
כדי שתתאפשר התהפכות מבטן לגב חשוב שתהיה שכיבה נינוחה על הבטן, ידיים שנמצאות פחות או יותר ברוחב הכתפיים, השענות על המרפקים וגב ללא מתח.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחיעלת גחוןאמא מודאגת23/06/2009
ילדי בן 11 חודשים זוחל גחון בערך 4 חודשים מין זחילת לוחמים כזאת לפעמים נעמד על שש אבל לא מתקדם שהוא רוצה להתקדם יורד על הגחון וזוחל, הוא התחיל להתישב לבד אבל מידיי פעם ולעמוד הוא לא עומד לא בלול ולא ברהיטים מה שכן בג'מבורי הוא מצליח לעמוד במאמץ רב..
יש סיבה לדאגה..? מבחינת הבנה הוא מבין מצביע על האור ואומר אווו וגם שעובר מטוס הוא מרים את הראש ומצביע 10 אצבעות הוא גם יודע אבל כפיים הוא לא עושה.. אני חוששת שאולי יש איזה עיקוב בקורדינציה .. תודה אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא מודאגת
דבי גרוס דולב24/06/2009הי אמא מודאגת
בנך מעט מאחר בהתפתחותו. לא הייתי דואגת אבל כן הייתי ממליצה על אבחון כדי לראות מה בדיוק מעכב את התפתחותו ואיזה תרגילים אפשר לתרגל איתו לצורך העניין. 4 חודשים על הגחון יכולים להצביע על קושי ספציפי אותו לא ניתן לאבחן על גבי פורום.
כמו שאמרתי, אין צורך לדאוג, בד"כ מדובר במשהו קטן אבל חשוב לטפל בו כדי שלא יבוא לידי ביטוי בהמשך ההתפתחות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 4.5 חודשיםעדי23/06/2009
יש לי תינוק עוד מעט בן 4.5 חודשיים
הוא שוכב על הבטן למשך 10-20 דקות, מקרב ידים לקו האמצע.
הבעיה היא שהוא אינו אוהב לשים את הראש על הרצפה כשהוא שוכב על הבטן. כשהוא מתעייף הוא מתחיל לצרוח ולבכות ולא מוכן להישאר ולנוח על הבטן.
אני עובדת איתו על תרגילי התהפכות מהגב לבטן והמבטן לגב אך בינתיים הוא לא עושה זאת לבד.
שאלתי היא מה ניתן לעשות על מנת שישים את הראש על הרצפה כשהוא על הבטן.
קראתי את כל התרגילים שעושים אבל אני לא מרגישה שזה עוזר יותר מידי......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנחת הראש
שירי קאשי23/06/2009הי עדי,
בכדי לעזור לתינוק ללמוד להניח את ראשו צריך ללמדו להרפות את הגוף.
1. החזיקי אותו הרבה בתנוחת ערסול. ניתן לעשות זאת על ידי ערסול בפוף ולנדנדו קלות עד שירפה או אפילו ירדם. הניחי אותו על הבטן לאחר שהרפה בערסול.
2. עיסוי.
3. החזיקי אותו בצורה אנכית על הכתף שלך. טפחי על גבו במונוטוניות והשמיעי קולות מונוטונים (אהאהאהאהאה...) והביאו אותו במצב זה להרפות את גופו עליך
4. כשהוא על הבטן טפחי במהירות על השכמות בכדי להביא להרפיה. לאחר מכן הניחי אותו על הבטן.
אם אינך מגיעה לתוצאות לבד אני ממליצה לעשות את התהליך ביחד עם מדריכה כיוון שלעיתים הדקויות הקטנות בעשייה יכולות להיות ההבדל בין כשלון להצלחה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)