מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 9 וחצי חודשיםורד22/06/2009
בני בן 9 וחצי ח' זוחל חודשיים וחצי גחון,ושבוע עומד על שש ו מתנדנד ,וגם נעמד בעזרת רהיטים או בלול ,מתישב עצמאית כבר חודש וחצי באופן תקין{דרך עליה מהצד},האם אני אמורה לתרגל איתו או לעזור לו להתקדם בזחילת שש או לתת לו זמן להתנסות עצאית מה את ממליצה?ואם לאור כך שכבר התחיל לעמוד לבד ומתישב עצמאית זה עלול לגרום לו לא לזחול?אודה לתשובה ,תירגול במידת הצורך,והמלצות להמשך....המון המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
שירי קאשי23/06/2009הי מאיה,
בנך בכיוון הנכון אך מתחיל להיות עיכוב שבהחלט עלול להביא לדילוג על שלבים. אני כן ממליצה לתרגל איתו כיוון שהתרגול נועד להביאו לבצע ולהטמיע מרכיבים מוטורים הקשורים לזחילה ובכך יעודדו את התפתחות הזחילה.
תרגילים:
1. על משטח מוטה (שיפוע בג'ימבורי, מזרון מיטת תינוק שנשען על ספה) - להעמיד על שש, להצמיד לו את הרגליים ולהחזיקן באמצעות הרגליים שלך. לאחוז אותו באזור הצלעות ולהניע קדימה ואחורה. תרגיל זה מכיר לו את התנוחה של עמידת שש ומלמד אותו להעביר משקל לידיים ולרגליים, דבר שהוא הכרחי לזחילה.
2. על גליל או שמיכה מגולגלת להעמיד אותו על שש כך שהחזה נתמך על ידי הגליל. ניתן גם להניע קדימה ואחורה ואפילו לתת לו לנסות לצאת ממצב זה בכוחות עצמו. זה מאוד יחזק את שריריו.
3. לפזר כריות על הרצפה כך שאין הרבה חללים ביניהן. להניח אתו באמצע ולקרוא לו לצאת. אפשר לגרות אותו לצאת עם צעצוע אהוב או בועות סבון. ההתקדמות על משטח הכריות מחייב אותו להשתמש בגפיים בצורה שונה מאשר על רצפה ישרה. זה מלמד אותו להתנתק מהרצפה ולהרים את הגחון וכן מחזק מאוד את השרירים.
4. לשפר שיווי משקל - תנועה במרחב, נדנה, גילגולים, על צלחת וסטיבולרית (צלחת מתנדנדת כמו שיש בג'ימבורי) תנועה לכל הכיוונים. על כדור פיזיו בישיבה (ישיבה רק לצורך התרגיל) תנועה לכל הכיוונים.
5. רפלקס הבלימה וחיזוק חגורת הכתפיים - להרים עם הפנים החוצה כשאת מחזיקה בבית החזה שלו ובהדרגה לקרב אותו לרצפה עם הראש. לחכות לתגובה של שליחת ידיים לרצפה.
6. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוטורית אצל תינוקות בגיל 6לינא22/06/2009
בני בן 6 חודשים התחיל להתהפך מהגב לבטן באופן משמעותי לפני חודש,שוכב על הבטן זמן ארוך ( שעות ) ונשען על כפות ידיו , מושיט את ידיו לאחיזת חפצים כשהוא שוכב על הבטן גם אם הם תלויים מסתובב ציר שלם כשהוא על הבטן לשני הצדדים ומנסה לזחול זחילת גחון אך עדיין לא מצליח ותקוע בהתהפכות מהבטן לגב .השאלה שלי היא האם הבן שלי מתפתח מוטורית כראוי והאם יש קשר בין ההתהפכות מהבטן לגב לזחילה ומתי הוא אמור לזחול זחילת גחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללינא
דבי גרוס דולב22/06/2009הי לינא
האם בנך יודע להשען על המרפקים בעת שכיבה על הבטן? פעמים רבות, השענות על כפות הידיים ושהייה כה ארוכה על הבטן בהמצב זה עלולים להצביע על מתח מסוים בגב ובכתפיים. מתח זה עלול להקשות על התהפכות מבטן לגב שכן היא דורשת מידה של כפיפה ורכות בגב. אינני יכולה להגיד לך בבטחון שזו הסיבה לעיכוב בהתהפכות מבטן לגב אצל בנך ללא אבחון אבל זה בהחלט יכול להיות.
זחילת גחון מגיעה בד"כ לאחר ההתהפכויות אבל יש כמובן מקרים שיש דילוג על התהפכות לצד אחד והזחילה מקדימה להגיע, מקרים כאלה קורים בד"כ בל קושי באחד מצדדי ההתהפכות.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תינוק בן 6 חודשיםלינא22/06/2009
מה אמור לבצע תינוק בן 6 חודשים מוטורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללינא
דבי גרוס דולב22/06/2009הי לינא
תינוק בן 6חודשים אמור לדעת להתהפך או להיות בדרך להתהפכויות ךשני הצדדים והמקדימים שבתינוקות כבר יגלו סימני זחילה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה וישיבה - 9 חודשיםשני21/06/2009
שלום,
בתי בת 9 חודשים עדיין לא מתיישבת ולא זוחלת.
כבר מגיל 5 חודשים התהפכה לשני הכיוונים ומגיל 6 חודשים נעמדה על 6 באופן יציב והתנדנדה. שוכבת על הצד, עושה סיבוב ציר לשני הכיוונים. מאז אין כל כך התקדמות, כאשר היא על שש כן מזיזה את הרגליים קדימה, עושה צעד שניים ואז נופלת קדימה כי לא מבינה שגם את הידיים צריך להזיז כדי להתקדם. נראה כי מאוד מתוסכלת מהענין שלא מצליחה להגיע לחפצים ובימים האחרונים מנסה לדחוף את עצמה על גבי הרצפה (מעין זחילת גחון)כדי להתקדם.
כמו כן לא מתיישבת בכוחות עצמה וגם שמנסים להושיב אותה לא כל כך יציבה.
האם לא "תקועה" בשלב העמידה על 6 כבר זמן רב מדי? (3 חודשים?)
ארצה לציין שמתהפכת מהגב לבטן בלבד לשני הכיונים ולא הפוך.עדיין לא מנסה להתרומם ולהעמד.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה וישיבה
שירי קאשי22/06/2009הי שני,
לפי מה שאת מתארת נראה כי לבתך יש קושי מסויים בשיווי המשקל. קושי זה גם יכול לעכב את התפתחות הזחילה כיוון שהוא חוששת לנתק ידיים להתקדמות כיוון שהיא עלולה ליםול. וכמובן שזה מעכב את יכולת ההתישבות. אני מציעה בשלב זה לפנות למדריכת התפתחות על מנת לאבחן האם זה באמת הקושי והאם ישנם דברים נוספים. בינתיי את יכולה בזמן העמידה על שש לנסות ולהגיש לה צעצוע או בועת סבון כל פעם ליד אחרת על מנת ללמדה לנתק ידיים ולהעביר משקל כל פעם ליד אחרת.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנכדי בן השנה יש התקםות זעם המלוותתרצה21/06/2009
נכדי בן השנה וחודש הולך מגיל 10 חודשים הוא חזק פיסית ובעל שליטה בלתי רגילה בגופו. הוא עדיין איננו מדבר מלים ברורות ובדרך כלל הוא ילד חייכני. אולם יש לו התקפות זעם כאשר אומרים לו לא, ולפעמים הוא דופק את הראש ברצפה(לא חזק אבל מפחיד). הוא מאוד אקשן. הוא עדיין איננו הולך לגן ויש לו מטפלת. תופעה אחרת היא שלא אכפת לו כאשר אבא או אמא עוזבים כל עוד מישהו איתו ולא סוגרים לו את הדלת בפרצוף. מה המשמעות של התנהגות זו ומה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה
שירי קאשי22/06/2009הי תרצה,
השאלות ששאלת הן יותר מהתחום הפסיכולוגי ולכן אינני יכולה לעזור הרבה. אני יכולה רק לציין שהתקפות זעם בגיל של תרום הדיבור הן שכיחות כיוון שהילד רוצה להתבטא ועדיין אין לו כילים אחרים. אני ממליצה להעביר את השאלות למומחה נוסף מהתחום הפסיכולוגי.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין דיאור21/06/2009
בני בן שבועיים ונאמר לי כי עליי להתחיל לתת לו 2 טיפות ויטמין די ביום, כמו כן הוא ניזון מהנקה בלבד.
מבדיקה שעשיתי, כל סוגי הויטמין די בשוק מכילים חומרים נוספים כגון טעם וריח וכל מיני משמרים שאינם לרוחי. האם ניתן להשיג ויטמין די טבעי ללא כל התוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
שירי קאשי22/06/2009הי אור,
לצערי אינני מכירה כזה. נסי לשאול בבתי מרחקית המתמחים בתרופות טבעיות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטולשרית21/06/2009
באיזה גיל מומלץ לגמול מטיטול הכי מוקדם?ואיך להתחיל?האם להשאיר רק בלילה בהתחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
שירי קאשי22/06/2009הי שרית,
אינני מומחית לנושא. מנסיוני זה קורה באזור גיל שנתיים (תלוי גם בעונה). יש דיעות שונות לגבי הגיל וגם לגבי השאלה האם להוריד גם בלילה או לא (לדעתי גם זה תלוי בגיל בו מתחילה הגמילה).
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותאפרת21/06/2009
בני בן חודשיים וחצי ולמרבה תדהמתי אתמול כמעט והתהפך פעמיים. הוא שכב על הגב והסתובב על הצד וממש כמעט ועבר לבטן, אבל הוא היה מאד מבוהל והאמת גם אני, ככה שדי עצרתי את זה והחזרתי אותו על הגב. אני לא יודעת אם היה באמת מתהפך עד הסוף. זה נורמלי כבר בגיל כזה? האם לעודד אותו לכך ואם כן, איך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות
שירי קאשי22/06/2009הי אפרת,
שלב ההתהפכויות לרוב מתחיל רק בגיל 4 חודשים אך ישנם תינוקות שמקדימים. אין צורך לעודד אותו או לקדמו לכך אבל בהחלט ניתן לעבוד על חוויות של תנועה במרחב על מנת שכשיהיה מוכן להתהפכות התנועה תהיה לו מוכרת ולא מבהילה. את יכולה לגלגל אותו דרך הרגליים עד לצד ואפילו עד לבטן בצורה מבוקרת כך שהוא יהיה מהתהליך ולא יחווה בהלה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד זרים בגיל חצי שנהמירי21/06/2009
שלום רב,
בזמן האחרון בני בן החצי שנה מאוד מפחד מזרים, וגם מאנשים שקודם לכן הלך אליהם בחיוך,
הם נורא נעלבים ואני נאלצת לומר להם שהוא ככה מפחד למרות שזה פוגע בהם, לא יודעת למה אנשים לוקחים זאת אישית, אולי זה פשוט גיל כזה, או משהו שנוצר עקב משהו שעשיתי?
מדוע אם כך יש לו פחד מזרים, אפילו מסבא שלו שהוא היה איתו מאז שנולד על הידיים.
אני צריכה לעשות משהו על מנת שהילד יירגע מזה?
לעודד אותו? או להרחיק אותו מהגורם שמלחיץ אותו?
אשמח להדרכה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מזרים
שירי קאשי22/06/2009הי מירי,
בגיל זה בהחלט יכולה להתחיל להתפתח חרדת נטישה. התינוק מתחיל להבין שהוא בן אדם נפרד מאימו ולכן חושש כל פעם שהיא מתרחקת ממנו או כשהוא עובר לארחים. לא צריך להמנע ממעבר לאחרים אך לעשות זאת בעדינות כשאת בתחילה לידו ולתת לו שוב לחוש בטחון. נסי להסביר לבני המשפחה השונים שלא יתנפלו עליו מיד כשרואים אותו אלא יתנו לו זמן להסתגל ולהגיע אליהם בקצב שלו.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה...שימרית21/06/2009
תודה רבה שירי על התגובה המהירה,
הוא בקושי בלול לעיתים נדירות, אני ממש מתרגלת איתו עניין של הצלבות וניעות לכל הצדדים על כדור פיזיו,אבל הוא עדיין לא זוחל עם הצלבות יש לך עוד רעיונות איך לעזור לו?
יש לציין שהוא מבצע סיבובי ציר ל2 הצדדים באופן מהיר מאוד והוא זוחל ממש מהר רק בקפיצות.
רציתי גם לדעת האם את מבצעת שיעורים פרטיים ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שירי קאשי22/06/2009הי רוחמה,
את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני לקבלת פרטים נוספים או למרכז "צעד ראשון".
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 7 חודשים שמסתובבבת על צירעירית21/06/2009
ביתי המתוקה מסתובבת על ציר רק לכיוון אחד, איזה תרגילים ניתן לעשות כדי ללמדה להסתובב גם לכיוון השני. בנוסף היא מתקדמת עכשיו בגלגולים, איך מלמדים אותה לזחול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוב סביב ציר
שירי קאשי22/06/2009הי עירית,
הסיבוב לכיוון אחד מעיד על קושי שכנראה גם מעכב את התפתחות הזחילה. התחילי מלנסות ולמשוך אותה לכיוון השני על ידי גירוי עם צעצוע או בועת סבון, כשאת כל הזמן מושכת את הצעצוע לפי קצב ההתקדמות שלה. בנוסף את יכולה להשכיבה על הבטן על כדור פיזיו ולהטות לצדדים על מנת לגרות כפיפה כל פעם לצד הנגדי לכיוון ההטיה.
אני ממליצה גם לפנות למדריכת התפתחות לאבחון והתאמה ספציפית יותר של תרגילים כיוון שהיא כבר פיתחה דרך התקדמות משובשת (בגלגולים) וזה עלול להביא לדילוג על שלב הזחילה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה וישיבהאולגה21/06/2009
שלום שירי,
הקטנה שלי בת 10.5 חוד'.
בגיל 8 חודשים התחילה לזחול גחון, עדיין לא עברה לזחילת שש.
היא עומדת על שש ומנענעת את הטוסיק קדימה ואחורה אבל כשרוצה לזחול יורדת עם הרגליים למטה וזוחלת גחון.
כמו כן היא עדיין לא מתיישבת. האם זה בסדר? לתת לה את הזמן שלה או שכדאי לפנות ליעוץ?
יש לציין שמשלשום היא נעמדת על הברכיים (רק במיטה עם התמיכה של הסורגים) וצורת העמידה שלה של הרגליים זה ישיבת W . אני מאוד חוששת מישיבת W . האם העובדה שהיא עושה אותה כשהיא נעמדת על הברכיים אומרת שככה היא בעצם תישב?
הרופאה שלי אמרה שיש לה טונוס קצת נמוך, אבל זה לא מדאיג אותה.
זאת הסיבה שהיא עדיין לא זוחלת כמו שצריך?
ממש אודה לך על עזרה,
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה וישיבה
שירי קאשי22/06/2009הי אולגה,
לרוב בגיל זה אנו מצפים כבר לזחילת שש והתישבות. חשוב לציין שטונוס נמוך בהחלט יכול להביא לעיכוב בהתפתחות שלבים אלו. נראה כי היא בדרך לכיוון של זחילה. הנדנוד על שש הוא תרגול של העברות משקל על שש ומשם היא אמורה להמשיך לכיוון זחילה וגם להתישבות על ידי הנעת הטוסיק אחורה והצידה מעמידת שש. יחד עם זאת אני כן ממליצה לפנות למדריכת התפתחות על מנת לעזור לה להתחזק ולהשלים את הפער מבחינה התפתחותית.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות בן שנה וחציענבל21/06/2009
שלום שירי, ותודה מראש!
בני בן כמעט שנה וחצי. אני מתגוררת בארהב כעת, והא נמצא איתי בבית, כך שאין לי מדד לגבי ההתפתחות שלו.
הוא מבין אותי לחלוטין, ויש לו גם מניפולציות - כמו חיוכים כובשים כשהוא עושה משהו בניגוד לבקשת אמא. הוא מוצא - 2 כרטיסיות דומות מתוך ים של כרטיסיות של זוגות, הוא מוצא בדרכ' את הציור הגדול בתמונה כשמראים לו את הציור הקטן.. הוא מרכיב פזלים כשהוא מתאים לכל מקום את החלק שלו - אלה דברים שהוא עושה לדוגמה. אגב, אין לו סבלנות שאקרא לו סיפורים, והוא עדיין אינו מדבר. (הוא הלך מהר מאוד, והוא מאוד פעיל פיזית). הוא שומע בבית שתי שפות עברית - ממני ואנגלית - מאבא.
מה דעתך על כך?
רציתי בבקשה לשאול גם בנוגע לגירויים אינטלקטואליים עבורו - מה אוכל לעשות כדי לפתח אותו יותר?
תודה רבה!
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי22/06/2009הי ענבל,
לפי מה שאת מתארת בנך מפותח מאוד מבחינה קוגניטיבית. זה בסדר שעדיין אין לו סבלנות לשמוע סיפור אך שאר הדברים שהוא עושה הם בהחלט ברמה טובה מאוד. את יכולה לתת לו משחקי השחלה, ללמד אותו חיות וקולותיהם, צורות, צבעים, ביצוע פעולות (למשל תביא לי את הכדור האדום), פאזלים פשוטים לקטנטנים. חשפי אותו לגירויים שונים מבחינת מגע, שמיעה ותנועה.
לגבי התפתחות השפה, זה נורמלי שתינוק ששומע שתי שפות יתעכב מעט בדיבור. חשוב לראות שהוא אכן מבין דברים בסיסיים ומתחיל לומר מספר מילים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהרינת21/06/2009
ביתי בת 10 חודשים בידיוק . מגיל 8.5 חודשים זוחלת על הגחון , בגיל 9.5 עמדה על 6 והתנדנדה ולאחר כמה ימים התיישבה. ההתיישבות בתחילה היתה מוזרה מעין שפאג וישיבה והיום לאחר שבועיים היא עומדת על 6 ומתיישבת כראוי עם הטייה לצד.
עכשיו לשאלות:
1. כמה זמן היא תישאר על הגחון? היא עומדת על 6 ואפילו עושה צעד או שניים על ה6 ועוברת לגחון. למה? יש דרך לעזור לה???
2. מאז שהיא למדה להתיישב זה נורא מוזר... אבל היא רוצה רק לשבת היא זוחלת ,אךלא כמו קודם לכן.מה זה כבר לא מעניין אותה??
3. אני לא מצליחה ללמד אותה לעשות כפיים? יש שיטה לזה ? היא יודעת המון דברים אחרים... איפה הכלב? תני לי כדור... ביי ביי... לדבר כמה מילים ... לרקוד אבל כפיים אני לא מצליחה, למה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
שירי קאשי21/06/2009הי סיון,
קשה לי ללא אבחון לדעת בדיוק מה הקושי של בתך ומהם הגורמים להתפתחות המוטורית כפי שהוא קורית אצלכם ועד כמה היא קרובה לזחילת שש או לא. התישבות דרך שפגט לרוב מעידה על גמישות יתר במפרקים וזה לכשעצמו עלול להיות גורם לעיכובים ושיבושים. כאמור יש צורך באבחון על מנת לדעת האם זה הוא הגורם לקושי או שיש דברים אחרים או נוספים וכמובן לצורך התאמת תרגילים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותאמא חדשה20/06/2009
בני בן 6.5 חודשים בשבועיים האחרונים התחיל להתהפך מבטן לגב (רק לצד ימין). הבעיה היא שמאז שהוא מתהפך, ישר כשאני שמה אותו על הבטן הוא חוזר לגב ולא ממש מוכן להישאר על הבטן. שאלתי היא מה ניתן לעשות כדי לעודד אותו להישאר על הבטן וכמובן ללמדו להתהפך גם לצד שמאל ואילו תרגילים ניתן ללמד אותו כדי לעזור לו להתהפך מגב לבטן? (יש לציין שהוא מתגלגל לצדדים ואף ישן על הצד בלילה, אך גם זה מוזר שכן ישן על צד ימין בלבד, האם זה בסדר?)
אשמח לתשובה , תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות
שירי קאשי21/06/2009הי,
נראה כי לבנך יש אסימטריה כל שהיא שכדאי לאבחן ולטפל בה באופן ממוקד יותר. בינתיים תתרגלי התהפכויות (יתרום גם לסימטריה). כדי שישאר על הבטן תני לו לשחק עם צעצוע יחסיצ גדול וכבד (כזה שלא יוכל לקחת איתו לגב), כמו כן תשכבי מולו תדברי אליו ותשירי לו על מנת לעניין אותו יותר.
תרגילים להתהפכויות:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)