פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת גן
    סיון
    19/06/2009

שלום. מקווה שאני מפנה את השאלה לפורום המתאים.
    ברצוני לשאול האם 30 ילדים בקבוצת גן של גילאי שנתיים- שלוש תואמת את צרכי הפעוט בגילאים אלה?
    השאלה נובעת מהחשש שמא זו קבוצה גדולה מדי עבור פעוט בן שנה ועשר.
    תודה על חוות דעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעת גן

הוספת תגובה

• גן

שירי קאשי
    21/06/2009

הי סיון,
    אני ממליצה להפנות שאלה זו למומחה בתחום הפסיכולוגיה. מנסיוני יותר חשוב מי הגננות. גננת אחת טובה יכולה לתת ל-30 ילדים יותר ממה ששלוש גננות יתנו ל-15.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילות רבות
    8888
    18/06/2009

יש לי תינוק בן שנה ושלושה חודשים (עוד מעט), עבר את כל השלבים לפי הספר התהפך, זחל וכבר בגיל שנה וחודש התחיל ללכת כאשר למעשה בגיל שנה וחודשיים ביסס את ההליכה. יחד עם זאת לאורך כל הדרך הוא תמיד היה נופל. מהזחילה היה איכשהו מתגלגל כאשר התחיל לעמוד תמיד היה מחליק וגם עכשיו בהליכה הוא מרבה ליפול אבל יש לציין שהוא הולך מהר ולעיתץים לא שם לב לדברים גם במהלך ריקוד הוא מסתובב ונופל . פתאום התחלתי לחשוב לעצמי אולי קיימת בעייה בשיווי משקל או שזה פשוט ענין של זמן? הוא מטפס על מדרגות ומאוד פעיל. יש לציין שכאשר הוא עייף או לאחר שינה הוא נופל יותר..
    מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    נפילות רבות

הוספת תגובה

• נפילות

שירי קאשי
    21/06/2009

הי נעמה,
    אכן ייתכן ומדובר בקושי בשיווי משקל. כמובן שיש צורך באבחון, אך לאחר אבחון יש הרבה מה לעשות וניתן לשפר את התנועתיות שלו.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חצי שנה רוצה לעמוד
    מריה
    18/06/2009

התינוקת שלי בת חצי שנה (ושבועיים) בכל פעם שנותנים לה ידיים היא מרימה את עצמה לעמידה, אם מנסים לשים אותה בישיבה היא מנסה לעמוד.
    האם זה תקין?
    בנוסף יש לנו בעיה מאוד קשה להרדים אותה, למרות שבנינו גדרה של מקלחת, אוכל ולישון שעבדה מאוד יפה עד לפני שבועיים שלוש, היום היא פשוט לא מוכנה להרדם ולוקח לנו כשעתיים אחרי השגרה היומית להשכיב אותה סופית.
    אנא עזרתך. תודה!

הוספת תגובה

• עמידה

שירי קאשי
    21/06/2009

הי מריה,
    תינוק בגיל כזה שרוצה רק לעמוד זה לרוב נובע מרצון שלו להיות כמה שיותר זקוף וזאת בשל זקיפות יתר בגב. הזקיפות היא מצב בו השרירים האחוריים נמצאים במתח מסויים וזה גם יכול להשפיע על השינה. יחד עם זאת שינויים מהשגרה הם דבר שצפוי בגיל זה. ייתכן שהיא מתחילה לסבול משיניים או חרדת נטישה ואין כמעט תינוק שלא יעבור מספר שינויים בשגרה גם מבלי שתהיה בעיה כלשהיא. אני ממליצה להמשיך בשגרת ההרדמה הרגילה ולראות האם זה שינוי זמני שיחלוף מעצמו או שיש משהו מעבר.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמעט בת חצי שנה
    אור
    18/06/2009

שלום
    יש לי בת שבעוד שבועיים תיהיה בת חצי שנה, היא עדיין לא מתהפכת בחופשיות לשום צד (מדי פעם מבטן לגב, ועם דחיפה קטנה ברגל לבטן), זה כבר נמשך חודש וחצי ללא התקדמות בנושא התהפכויות
    מצד שני היא התחילה לעשות סיבוב בציר אך רק לצד אחד ולא מוכנה לצד שני - מזה אומר? יש לה צד יותר חזק? האם צריכה איבחון פיזיו'?
    וכן התחילה לשים ראש לריצפה בזמן שכיבה על בטן ביחד עם הרמת ישבן , זה לא מקדם אותה לא קדימה ולא אחורה היא מתאמצת ולאחר כמה פעמים מתעצבנת וצועקת - מזה אומר תנועה זאת אולי התחלת זחילה ואיך אפשר לעזור לה שהיא עושה תנועה זו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כמעט בת חצי שנה

הוספת תגובה

• חצי שנה

שירי קאשי
    21/06/2009

הי אור,
    מבחינת קצב ההתפתחות בתך נמצאת בתוך הטווח המקובל כתקין. יחד עם זאת נראה כי יש לה אסימטריה מסויימת אשר עלולה להקשות על התפתחות תקינה של השלבים השונים. אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות על מנת לאבחן ולהתאים תרגילים.
    הרמת הטוסיק על הבטן היא התחלה של נסיונות לדחוף ולייצר תנועה. זה עדיין שלב מאוד מוקדם ויש זמן עד הזחילה. את יכולה במצב זה לתת לה קונטרה עם היד שלך בכפות הרגליים שלה על מנת לעורר את רפלקס הדחיפה ובכך ללמדה שהדחיפה מביאה לתנועה קדימה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שירי שוב אני...
    שימרית
    18/06/2009

לתזכורת...
    בן 7.5 חודשים מתהפך חופשי סיבוב ציר חופשי עומד על שש וזוחל קדימה בקפיצות כמו צפרדע או כמו תולעת על הגחון מושך את עצמו,

אני ממשיכה לעשות לו תרגילים כפי שציינת להצלבות,
    לאחרונה הוא מרים את עצמו על הברכיים בלול או בכל דבר אחר שהוא יכול להאחז בו האם בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום שירי שוב אני...

הוספת תגובה

• הסבר נוסף

שימרית
    18/06/2009

הוא לא עומד על הרגליים אלא נאחז במשהו ומרים את הגוף למצב מאונך על הברכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    21/06/2009

הי רוחמה,
    בנך מתקדם לכיוון של עמידה. בשלב זה לא כדי לעודד אותו לכך אבל כמובן שגם לא ניתן למנוע. אני ממליצה עד כמה שניתן להמעיט את השהיה במקומות בהם הוא יכול להעמד ולתת לו לשהות כמה שיותר על הרצפה בכדי שיתאמן על הזחילה. כמובן שהוא יכול לזחול לכיוון משהו ולהעמד אבל כך לפחות בדרת תרגל את הזחילה (בניגוד ללול בו הוא ישר נעמד ולא זוחל).

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

שימרית
    21/06/2009

תודה רבה שירי על התגובה המהירה,

הוא בקושי בלול לעיתים נדירות, אני ממש מתרגלת איתו עניין של הצלבות וניעות לכל הצדדים על כדור פיזיו,אבל הוא עדיין לא זוחל עם הצלבות יש לך עוד רעיונות איך לעזור לו?

יש לציין שהוא מבצע סיבובי ציר ל2 הצדדים באופן מהיר מאוד והוא זוחל ממש מהר רק בקפיצות.

רציתי גם לדעת האם את מבצעת שיעורים פרטיים ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    22/06/2009

הי רוחמה,
    את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני לקבלת פרטים נוספים או למרכז "צעד ראשון".

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן
    נועה
    18/06/2009

בני בן שלושה וחצי שבועות ואני משכיבה אותו על הבטן כשהוא ער תחת השגחה. העניין הוא שמאוד נוח לו לשכב על הבטן והוא מייד נרדם. על הגב הוא הרבה יותר עירני אבל ניכר כי פחות נוח לו. האם יש תרגילים שאני יכולה לבצע איתו בשביל להגדיל את זמן הערות על הבטן?

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לתמי

דבי גרוס דולב
    18/06/2009

הי תמי
    קודם כל, זה טוב שהוא אוהב לשכב על הבטן. נסי בזמן השהות על הבטן למשוך את תשומת ליבו בשירים, מגע עמוק, טפיחות קצביות, שכיבה לצידו, שפשופים על גופו ובעצם נסי לא לתת לו להירדם. ככל שיגדל זמני השינה יקטנו ויהיה לו כבר בסיס טוב של שכיבה מווקדמת על הבטן.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי חמור ביותר
    שגרירה
    18/06/2009

בני בן 10.5 חודשים- ילד חייכני מלא חיים ואנרגיה. מעולם לא התהפך ולא הרבה להיות על הבטן. מגיל 5 חודשים רצה להיות בישיבה ומחוסר ידע שלנו והטעיה של הרופא שלו אנחנו איפשרנו את זה. מאז נעצרה התפתחותו. הוא אינו זוחל, אינו נעמד( עומד כשמעמידים אותו בלבד) אינו מתישב וכו. לאחרונה כל זה קיבל ביטוי התנהגותי מובהק בצורות של כעס רב ותסכול עמוק מכך שאינו יכול לזוז. התחלתי להקפיד על שהות על הבטן ואכן אני מרגישה שיש שיפור- הוא מרים את חלק הגוף העליון , מעביר משקל, מתחיל להסתובב על צירו, וזוחל אחורנית ( אם כי לא במתכוון). יש לציין שאני לא גרה בארץ וכל הגורמים המקצועיים שראו את הילד אמרו שאין בעיה עם כך שלא התהפך ולא זוחל. אני מרגישה שזה טעות, ומאוד רוצה לעזור לו אך לא יודעת איך. אני לא יודעת אם יש בעיה גופנית כלשהי ( מפרקיות יתר, טונוס שרירים...). יש לציין שהתינוק בריא, משקל וגובה תקינים. מוטוריקה עדינה ויכולות חברתיות מצויינות. מה עלי לעשות ( בהתחשב בכך שבמקום בו אני חיה יש רק רופאים שמבחינתם הוא בריא)

הוספת תגובה

• תגובה לשגרירה

דבי גרוס דולב
    18/06/2009

הי שגרירה
    אני מנסה למצוא את הדרך לייעץ לך אך מעט מתקשה. לפי תפיסתי ולפי התפיסה הכללית חשוב מאוד לעבור דרך כל שלבי ההתפתחות המוטורית. אני מאוד לא מסכימה עם הרופאים שענו כי שלבים קודמים לא חשובים, על שלבים אלה מתבססת כל ההתפתחות וה"חור" שנוצר עלול לבוא לידי ביטוי בהמשך. קשה יהיה לתת דרך פורמט זה תרגילים לסגירת פער כה גדול. עצתי הטובה ביותר היא לחפש במקורות שאתן לך את כל התרגילים שיעודדו את השלבים החסרים- שכיבה נינוחה על הבטן, התהפכויות לשני הצדדים, עידוד לזחילה והתישבות. במקביל חשוב מאוד להפסיק להושיב אותו לחלוטין, רק זה יעודד את המוטיבציה להתקדם בעצמו וכן להפסיק להעמיד אותו. ללכת צעד צעד ולהשלים את כל שלבי ההתפתחות. את מוזמנת להכנס לאתר ינוקט ולתרגל את השלבים השונים. במקביל תוכלי ליצור קשר דרך הפורום כדי לקבל הארות או תשובות לשאלות.
    בהצלחה רבה!
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה
    גל
    17/06/2009

שלום,
    בני בן 8.5 חודשים, זוחל גחון מגיל 6 חודשים, עומד על שש ולאחרונה התחיל גם לזחול על שש (לסירוגין עם זחילת הגחון). בנוסף, מתחיל להעמד בעזרת חפצים (סורגי המיטה, כסאות וכו), וזאת למרות שעדיין לא יושב. האם זה תקין? איך לעודד את הישיבה? יש לו תנוחה מצחיקה של שכיבה על הצד (נשען על היד עם רגל משוכלת - כמו דוגמנית), האם זה קשור לישיבה?
    תודה, גל

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה

הוספת תגובה

• תגובה לגל

דבי גרוס דולב
    17/06/2009

הי גל
    בנך מתפתח יפה אבל אנו באמת רוצים לראות התישבות לפני עמידה, יתכן וישיבה תגיעה בקרוב ובכל מקרה בנתיים את יכולה לתרגל איתו את התרגיל הבא- כשהוא עומד על 6, לרכון מאחוריו, להחזיק במותניים שלו ולעשות הנעות קדימה ואחורה הולכות וגדלות ולנסות לאט לאט להגיע עם הטוסיק שלו לרצפה.
    השכיבה על הצד היא שלב שחלק מהתינוקות עוברים (גם אני קוראת לה שכיבת דוגמנית), והיא מלמדת שיווי משקל כך שזה טוב.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מניח לאבא
    ישי
    17/06/2009

בני בן 10 חודשים הוא ילד בריא ושובב כמו שצריך להיות ילד בגילו.
    ישנה בעיה אחת שהיא שהוא לא נותן לי מנוחה כל פעם שאני יוצא מהחדר ואפילו לשנייה הוא מתחיל לצרוח אפילו אם הוא על הרצפה ומשחק ברגע שאני יוצא מהחדר הוא פשוט צורח, זה קורה גם שהוא נמצא אצל אמא שלו בידיים והכל לכאורה אמור להיות בסדר הוא לא מפסיק לבכות אבל ברגע שאני לוקח אותו כאילו לא היה כלום.
    רואים שהילד בוכה "סתם" כביכול רוצה שאני ירים אותו אבל מדובר בממש צרחות,ובכי עם דמעות שום דבר לא עוזר רק אם הוא לא רואה שאני בסביבה הוא נרגע, כל עוד אני בסביבה הוא רוצה שארים אותו או לפחות אהיה לידו, אנחנו כבר חסרי אונים ולא יודעים איך לטפל בבעיה...

לקביעת תור
    סגירה
    לא מניח לאבא

הוספת תגובה

• תגובה לישי

דבי גרוס דולב
    17/06/2009

הי ישי
    קודם כל, אתה צריך להרגיש מוחמא! בינך ממש רוצה בקירבתך.
    אלו התנהגויות טבעיות שקטרות בד"כ מול האמא אבל הן נורמליות בכל מקרה. אין משהו חד משמעי שניתן לעשות אבל חשוב למצוא את האמצע בין מתן מענה לרגשותיו אליך לבין שמירה על מה שחשוב לכם- מתן גבולות, החלטיות וכו. אם לפעמים לא מתאים לך או למצב בבית לקחת אותו אליך, אז לא. אז יש קצת בכי, מנסים להרגיע ובמקביל מנסים "לחנך" וללמד אותו את סדר הדיפויות שלכם כרגע. אני יודעת שזה קשה אבל זה חשוב להציב חוקים, גם אם קטנים, כבר בגיל זה.
    דברים כאלה משתנים מגיל לגיל ויתכן שזה גם יעבור מעצמו.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם עלי למטה, אשמח לתשובה
    מירי
    17/06/2009

שלום רב,
    בני בן 6 חודשים בעוד 4 ימים, הוא כבר התהפך מחודש חמישי אך לא עושה היפוך חזרה עדיין אלא רק היפוך לשכיבה על הבטן, הוא נראה לי מאוד קטן בגודלו לעומת בני גילו שאני רואה בחוץ אך לפי טיפת חלב הכל מצויין טפו טפו.
    אני רואה בזמן האחרון שהוא ממש משתעמם ושאין מה לעשות אם אין צעצועים חדשים ממש,
    אז נראה לי שבגיל הזה כבר לא שמים באוניברסיטה? אנא תקני אותי אם אני טועה...
    אילו משחקים אפשר לשחק עם גיל כה רך? אני שמה אותו הרבה עלי ורוקדת איתו לצלילי הערוץ של התינוקות אבל זה לא מספיק , יש נשכנים בבית, מלא דובונים קטנים של החיבורים לאוניברסיטה שהוא ממש אוהב, אולי יש משהו ספיציפי לגיל הזה שכדאי לרכוש ועוזר להתפתחות ולכיף , כי אני ממש לא יודעת , כל דבר קשיח הוא מכניס לפה ובוכה עד השמיים, אם זה נשכן קצת קשה אז חבל על הזמן, הוא ממש מתייפח, מה ניתן לקנות או לעשות איתו כדי שלא ישתעמם? אני ממש רוצה שהוא יהנה איתי ששנינו בבית יחד בבקרים , כי אחר צהריים מוציאה אותו 3 שעות בחוץ עם העגלה.
    אשמח לכל הכוונה שלך והדרכה, אני ממש רוצה לעשות לו נחמד.
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• תגובה למירי

דבי גרוס דולב
    17/06/2009

הי מירי

בקרוב נרצה לראות גם התהפכות לצד השני, בפורום זה תוכלי למצוא תרגילים רבים לעידוד התהפכויות, כך תוכלי לתרגל.
    אני לא מאמינה שתינוקות זקוקים להרבה מידי צעצועים, דווקא זה מה שגורם לפעמים לשיעמום ולהצפה חושית גדולה מידי, אנחונ המבוגרים מתרגמים התנהגויות שונות כשעמום.
    אין משחקים ספציפים שאני ממליצה, את צריכה לראות מה יש בשוק לגיל זה ולבחור לפי טעמך האישי.
    לסיכום-חשוב מאוד לא לפרש את התנהגותו כחוסר הנאה, להציע בכל פעם צעצוע או שניים למניעת הצפה ושעמום, לצאת לטיולים גם באמצע היום, לתת לו גם "להשתעמם", אין בזה כל רע ולהיות בטוחה שאת עבורו הדבר הטוב ביותר ושאת עושה לו נחמד בכל מקרה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות
    גל
    17/06/2009

שלום רב
    בתי עוד שבוע תהיה בת 7 חודשיים, היא לא ממש מתהפכת הכוונה היא שיצא שהתפכה לבד 3 פעמיים במרווחי זמן גדולים והיא לא חוזרת על זה, כאשר היא על המשטח הפעילות שלה בבית היא ממש מגיעה כמעט עד להתפכות כלומר שוכבת על הצד ומטה את הצד הנגדי ממש כמעט מתהפכת אבל מחליטה לחזור למצב שכיבה על הגב. כשאני עושה לה תרגילים להתהפכות מדי פעם היא דווקא מתהכפת זריז עם עזרה של רגל ואגן וגם מוציאה את היד, אבל בעיקרון שהיא שוכבת לבד לא יוזמת להתהפכך למרות שהיא ממש כמעט מתהפכת רק חסר לה דחיפה קטנה אך היא מעדיפה לחזור לנקודת המוצא על הגב.
    אני רוצה לציין שהיא לא תינוקת שהייתה הרבה על הבטן מאחר והיא סובלת מריפולוקס וזה מקשה לשים אותה אחרי ארוחה אני צריכה לפחות שעתיים לחכות איתה.

אשמח לתשובה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• תגובה לגל

דבי גרוס דולב
    17/06/2009

הי גל
    בגילה של ביתך אנו כבר רוצים לראות התהפכויות תדירות יותר, יחד עם זאת אין להתעלם מהריפלוקס והקשיים הנילווים אליו. יתכן ובנוסף לביתך יש קושי ספציפי אחר כגון טונוס מעט נמוך וכו, לכן המלצתי היא לשקול פגישת אבחון בה ניתן יהיה לגלות האם ישנה חולשה מסוימת שמקשה על ביתך ולקבל תרגילים בהתאם לכך.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבוה ורזה
    יעל
    16/06/2009

התינוק שלי בןחודשיים ושבוע גובהו 62 סמ ומשקלו 5900 אחות טיפת חלב אמרה לי שהוא רזה. אני רק מניקה ויש לי הרבה מאוד חלב. האם יש צורך בתוספות ואם כן כיצד עושים זאת, הכוונה באיזה שעות ואיך נמנעים מגודש שעלול להיווצר.
    מבחינת המשקל ביחס לגובהו תוכלי לומר לי באיזה אחוזון הוא.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גבוה ורזה

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

דבי גרוס דולב
    17/06/2009

הי יעל
    זה אינו תחום התמחותו של פורם זה ולכן לא אוכל לעזור לך, אנו עוסקים בהתפתחות מוטורית בעיקר. בשאלות כגון אלה כדאי להתיעץ עם אחיות טיפת חלב ורופא הילדים.
    בריאות,
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם עליי לדאוג?
    נשר
    16/06/2009

שלום,
    שוב אני נעזרת בכן. נגב בן 8.5 חודשים. התחיל להתהפך בחופשיות רק בגיל 7 חודשים, וקצת אח"כ להעמד על שש ולהתנדנד במרץ. הוא כבר עושה זאת חודש אבל לא מתחיל לזחול (אגבת על גחון לא זחל).
    איך אפשר לעודד אותו להתחיל לזחול כבר?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    האם עליי לדאוג?

הוספת תגובה

• תגובה לאנה

דבי גרוס דולב
    17/06/2009

הי אנה
    מכיוון שבנך לא מהממהרים בהתפתחות יתכן וגם פה הוא לוקח או הזמן ובקרוב תגיעה גם הזחילה. בכל מקרה חפשי בפורום זה ותמצאי תרגילים רבים מאוד לעידוד זחילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחליה- בן 9 חודשים
    שרון
    16/06/2009

שלום,
    בני בן 9 חודשים- זוחל על הגחון כאשר דוחף את שתי הרגליים ולעתים כאשר דוחף רק רגל אחת- תמיד זו רגל שמאל.
    מתרומם על 6 יפה מאוד ודוחף אחורה וקדימה אך לא מתקדם עדיין. הוא נמצא במצב זה כחודש.
    יש לי שתי שאלות בנושא-
    1. לגבי הזחילה על הגחון- האם בסדר שכאשר זוחל בעזרת רגל אחת תמיד זו רגל שמאל? ההרגשה היא שימין יותר "חלשה" ונגררת, אך כאשר זוחל עם שתיהן מפעיל את הכח באופן שווה על שתי הרגליים. מבחינת ידיים- אין העדפה ליד מסוימת (למשל כשאוחז חפצים שונים)
    2. האם נורמלי שעדיין לא החל לזחול על 6? האם יכול להיות שלא יגיע לשלב הזה, מאחר והוא מגיע לכל מקום שהוא מעונין להגיע אליו בזחילה על הגחון?

בנוסף, הוא עוד לא התיישב, נראה שהוא מאוד רוצה להגיע לתנוחה הזו (משלב חצי ישיבה-חצי שכיבה עם רגליים מסוכלות דרך הצד) אך אין לו עוד את הכח לעלות, וכשאני מושיבה אותו לרגע הוא עדיין אינו יציב. האם תקין?

בתודה מראש
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    זחליה- בן 9 חודשים

הוספת תגובה

• דילגתם עלי, אשמח לתשובה! תודה

שרון
    21/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    22/06/2009

הי שרון,
    התנועה שאת מתארת היא תנועה אסימטרית. תנועה זו היא תקינה רק לשלב ההתחלתי של הזחילה אך אם היא ממשיכה זה מעיד על קושי באחד הצדדים. נסי לגרות אותו הרבה לסיבוב סביב ציר לשני הצדדים. השכיבי אותו על כדור פיזיו והטי את הכדור באיטיות לצדדים על מנת לקבל תגובה של כפיפה לצד הנגדי לכיוון ההטיה. השכיבי אותו על הצדדים.
    לגבי הישיבה, הוא כבר אמור להתישב. נראה כי הוא בדרך הנכונה. הוא יכול להתישב ממצב זה של חצי שכיבה אך כנראה הוא עדיין לא בשל לכך. השתדלי להמנע מלהושיבו ותני לו להתנסות בכך בכוחות עצמו. ניתן לחזק את שיווי המשקל על מנת לעזור לו על ידי תנועה במרחב (הנפות, גלגולים, נדנדה וכו')

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 חודשים וכל הזמן ישנה
    עדי
    16/06/2009

אני אמא לתינוקת בת 3 חודשים, שלאחרונה מאוד עייפה... היא כל הזמן רוצה לישון והמצב לא היה כך תמיד.
    היא מתעוררת בסביבות 7:00 בבוקר, ישנה 3/4 שעה במהלך הבוקר (לפעמים היא ישנה פעמיים, כל פעם 3/4 שעה), ישנה שנת צהריים 3-4 שעות (!!!) ואז היא מתעוררת בסביבות חמש, עייפה ועצבנית והולכת לישון בסביבות 19:30, ב 23:00 אנחנו מעירים אותה לאכול והיא חוזרת לישון מיד.
    אגב, היא ישנה רק על הבטן.

אני יודעת שיש הורים שמייחלים למצב הזה, אבל לי זה נראה קצת חשוד...
    האם יש פה בעיה שצריך לבדוק אותה?

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 חודשים וכל הזמן ישנה

הוספת תגובה

• תגובה לעדי

דבי גרוס דולב
    16/06/2009

הי עדי
    אני ממש לא יכולה לדעת מה הסיבה לזה אבל כן ממליצה להתיעץ עם רופא ילדים ואולי לשלול חוסר כלשהו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! אני אברר

עדי
    17/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה