מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן חודשיים וחציאמאלה08/07/2009
שלום,
בני בן חודשיים וחצי.
שוקל מעל 7 קילו.
מרים את הראש יפה על הבטן ולזמן ממושך.
לעומת זאת אני לא רואה שהוא מסוגל לשאת את משקל גופו.
רק לשם בדיקה ניסתי ליישר אותו והוא מקפל את הרגליים.
אני זוכרת שבני הגדול בבדיקת התפתחות של 3 חודשים - ממש נעמד כשהרופאה משכה אותו בידים משכיבה.
באיזה גיל מצפים שיוכל להחזיק את עצמו?
האם משקלו הרב יכול להקשות עליו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא לשניים
דבי גרוס דולב08/07/2009הי אמא לשניים
אני לא מצפה מתינוק בגילו של בנך לשאת את עצמו על הרגליים, גם לא במשיכה ועזרה. אי יכולתו לעשות זאת לא מעידה דבר על העתיד ומה שחשוב עכשיו זה שידע לשכב בנינוחות על הבטן, ירים ראש וישא את עצמו במצבים אלה בלבד. גם משקלו כרגע לא מעיד על עודף משקל בעוד חודש או חודשיים, זהו נתון שמאוד משתנה בגילאים אלה.
בברכה
דבי גרוס ודלב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידהגל08/07/2009
שלום!
בני בן 9 חודשים, החל לאחרונה לעמוד בעזרת חפצים.
שמנו לב, שבזמן העמידה רגל ימין שלו תמיד פונה לצד (האצבעות מופנות החוצה - ולא קדימה)
האם צריך לעשות משהו? או שזה טבעי בשלב זה?
תודה,
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשאלי בפורום אורטופדיה...
שימרית08/07/2009עד כמה שאני יודעת זה בסדר גמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגל
דבי גרוס דולב08/07/2009הי גל
תחילה יש לדעת מאין נובעת נטייה זו. היא יכולה לבוא ממפרקי האגן או ממבנה הרגל. אופן הטיפול, אם בכלל תלוי,אם כך, בסיבה. את יכולה להיעץ עם אורטופד או מדריכה להתפתחות תינוקות
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות,
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מעריסה למיטת תינוקעינת07/07/2009
ביתי בת 4 חודשים וכרגע היא ישנה בעריסה בחדר השינה שלנו.. אנו מתלבטים לגבי העברתה
למיטת תינוק הנמצא בחדר שהוכן עבורה. האם ישנו גיל מסויים למעבר, ואם לא מתי זהו הזמן המתאים
יש לציין כי גל יונקת ומתעוררת פעמיים בלילה לינוק.
אודה על תשובתך
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעינת
דבי גרוס דולב08/07/2009הי עינת
אין תשובה אחת נכונה לשאלתך, הדבר תלוי בתפיסת עולמכם ותפיסת ההורות שלכם. ישנם הורים שנפרדים לשנת הלילה מתינוקם בגיל שלושה חודשים ויש אלה שמאמינים שיש לישון יחד עד גיל הרבה הרבה יותר מאוחר. עליכם לשאול את עצמכם מה נכון לכם ועם מה תהיו הכי שלמים ולפי זה להחליט.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק פעיל מאודמיכלי07/07/2009
בני בן חמישה וחצי חודשים, תינוק מאוד מאוד פעיל. ההיריון והלידה היו תקינים ואין בעיות מיוחדות. שאלתי היא לגבי הפעלתנות שלו-הוא "חייב" לגעת בכל דבר ושולח ידיים עד שמגיע לחפצים ואם לא מצליח זה מתסכל אותו. הוא עובד המון עם הרגליים והידיים ונדיר לראות אותו שליו בשכיבה על הבטן או על הגב (אולי לדקה שתיים וזהו).הוא מסוגל להעסיק את עצמו לפרקים קצרים יחסית ואחרי כמה דקות "מקטר".לאחרונה החל לקטר הרבה כשנמצא על הבטן, הוא מנסה להתקדם ואם לא מצליח לו הוא בוכה. כשנמצא בעגלה (בתנועה) הוא רגוע בדרך כלל.
שאלתי היא האם זה מנבא על איזושהיא לקות למידה? בעיות קשב וריכוז וכו? יש לציין שהוא ישן בלילות ובמהלך היום (בלילה ישן 9 שעות ומתעורר פעם או פעמיים לאכול ובשעות היום אנו משכיבים אותו למנוחות כל שעתיים למשך 50 דקת עד שעה וחצי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכלי
דבי גרוס דולב08/07/2009הי מיכלי
בעיות קשב וריכוז מאובחנות בגיל הרבה הרבה יותר מאוחר, בבית הספר ואין להקיש מהתנהגותו של בנך על בעיות אלה. תינוקות נולדים עם טמפרמנט מסוים ויתכן שבזה מדובר.
כדי לסייע לו בכל זאת להשיג קצת מנוחה בשכיבה על הבטן או בכלל את יכולה לנסות להשתמש במגע עמוק- טפיחות קצביות ולא לגמרי חלשות, שפשופים בכל חלקי הגוף ועיסויים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא משחק לבדיפעת07/07/2009
שלום בני בן 10 חודשים, בזמן האחרון, הוא לא מוכן להישאר לבד ולשחק. אני נמצאת ליד המחשב ממש קרוב אליו, במיטבח. אם אני לא צמודה אליו הוא בוכה ומנדנד. זוחל אחריי בכל הבית.
בעבר הוא היה משחק לבד ולא היה מנדנד כל הזמן.
על מה זה יכול להעיד ומה אפשר לעשות?
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליפעת
דבי גרוס דולב08/07/2009הי יפעת
בנך נמצא בגיל הקלאסי של חרדת נטישה וזה טבעי ונורמלי.
המשיכי לנסות ולשלב בין הצרכים הרגשיים שלו לבין ההרגלים הקודמים. נסי להתרחק, לחזור כשקשה לו ולהתרחק שוב לעיסוקייך. התנהגויות אלה חולפות ומשתנות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, זה מעודד
יפעת09/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 10 חודשיםdib00107/07/2009
הבת שלי בת 10 חודשים ,הייתי רוצה לעבוד איתה על אחיזת פינצטה
בטיפת חלב אמרו לנו לחתוך לה ירקות מבושלים ורכים לקוביות קטנות
על מנת שתנסה להרים אותם וגם כך תלמד לאכול לבד .
היא לא ממש שיתפה פעולה ,היא לא אכלנית גדולה וגם ירקות מבושלים
לא מענינים אותה .
בנוסף איך אפשר לעורר ענין בבניית מגדל מטבעות או השחלת צורות
גם זה לא ממש מעניין אותה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
דבי גרוס דולב08/07/2009הי
הדרך היחידה לעניין תינוק בביצוע פעולה היא להמשיך ולנסות. עם אחיזת הפינצטה אפשר אולי לנסות חפצים אחרים חוץ מאוכל ולגבי בנייה בקוביות אפשר לנסות צעצועים התפתחותיים אחרים ובכל מקרה לא לדאוג, אם לא עכשיו זה יקרה בשלב מאוחר יותר.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת יד לפההילה06/07/2009
בני בן השלושה חודשים מכניס בימים האחרונים את כל היד שלו לפה ודוחף את האצבעות עד שכמעט נחנק אני מנסה כל הזמן להוציא לו את היד מנסה מוצץ והוא לא רוצה חשבתי שזה רעב אך זה לא זה מה זה יכול להיות ? האם אני צריכה לעשות משהו בנידון . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד בפה
שירי קאשי07/07/2009הי הילה,
הכנסת היד לפה היא שלב התפתחותי. התינוק חוקר את עולמו דרך הפה שזה איבר החישה המפותח ביותר שיש לו. בהתחלה זה הידיים ואחר כך ממשיך למשחקים וכל מה שניתן להביא לפה. לא צריך לעצור את התנליך, הוא חלק חשוב של ההתפתחות, רק להשגיח שבאמת לא נוצר מצב של הקאות עקב כך (לרוב זה לא קורה).
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 3 שבועותשיר06/07/2009
שלום,
אני אמא טריה ולא מנוסה ויש לי כמה שאלות בנוגע לתינוקות בתחילת דרכם.
כמה זמן במשך היום אמורה לישון תינוקת בת 3 שבועות ? האם מיד אחרי האוכל? כמה שעות? בטיפת חלב אמרו לי לתת לה לאכול כל 3 שעות כי היא קטנטנה (2.850), הבעיה שלפעמים היא לא נרדמת אחרי האוכל אלא רק אחרי שעה שעתיים ואז לא נשאר לה זמן לישון, ואם אני נותנת לה לישון עוד קצת ועוברות 4 סה"כ מאז שסיימה לאכול היא קמה מורעבת, ומיד ובוכה בהיסטריה, אוכלת יותר ממה שהיא צריכה ולעיתים בגלל עומס האוכל מקיאה.
אני לא יודעת מה עדיף,לתת לה לישון או להעיר אפילו אחרי שעת שינה אחת ולתת לאכול.
האם זה נכון כשהיא מתעוררת ורוצה לאכול להחליף את החיתול לפני האכלה? (שוב -דבר שגורם לה לאבד את הסבלנות ולצרוח..), ניסיתי להחליף אחרי האוכל אבל היא פלטה...
דבר נוסף, כשאני רואה שהיא לא נרדמת אחרי האוכל, אני שמה לה את הספרון השחור לבן או מוזיקה נעימה, במטרה שלא תשתעמם במיטה ואולי תירדם (לא תמיד עוזר) ובטיפת חלב אמרו לי להפך, לא לשים לה גירויים שגורמים לה לא לרצות לישון.
בקיצור אני לא מבינה איך אני אמורה לחלק לה את הזמן בצורה נכונה, שאני לא אתסכל אותה בהחלפה לפני האוכל, שהיא תאכל כמה שהיא צריכה, תישן וגם "תשחק" קצת. אני לא מצליחה למצוא זמן איכות איתה, כי היא רגועה רק אחרי האוכל ואז אני פוחדת לטלטל אותה כי היא פולטת בקלות... נא עיזרו לי לעשות קצת סדר בבלאגן...
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 3 שבועות
שירי קאשי07/07/2009הי שיר,
מזל טוב. נתחיל מכך שבגיל שלושה שבועות כמעט כל דבר הוא נורמלי. לרוב התינוקות אין סדר יום. זמני השינה יכולות להיות ארוכים מאוד אצל תינוק אחד ואצל אחר יותר קצרים וגם עניין התזונה יכול מאוד להשתנות.
לגבי שינה ותזונה אין כלל אחד שהוא נכון לגבי כל התינוקות. סביר להניח שעם הזמן תגלי שהאינטואיציות שלך לגבי התינוקת הפרטית שלך הן נכונות ואת תלמדי להבין אותה. כמו כן היא תגדל וכל מה שנכון עכשיו יהיה שונה בעוד מספר שבועות. לגבי התזונה כיוון שיש כאן עניין רפואי של משקל נמוך אני ממליצה להתיעץ עם אחות טיפת חלב וגם עם רופא הילדים (שיכול להביא עמדה שונה) לגבי השאלה האם להעיר אותה או לתת לה לישון.
לגבי החלפת החיתול - רוב התינוקות בתחילת הדרך מאוד לא אוהבים את החלפת החיתול ולכן יש הרבה בכי סביב עניין זה. בדרך כלל זה עובר עם הזמן.
לגבי הגירויים במיטה - אכן כל גירוי יוצר מצב שבו התינוק רוצה להסתכל ולא ללכת לישון. כדאי שמקום השינה יהיה נקי מגירויים על מנת ליצור הרגל שזה מקום שבו ישנים.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטן - מודאגתeti06/07/2009
בתי בת חצי שנה, עדיין מתקשה להתמיד בשכיבה רציפה על הבטן ופורצת בבכי אחרי מספר דקות. כמו כן מתהפכת מהגב לבטן רק עם עזרה שלנו. ברצוני לדעת כיצד לעודדה לשכב יותר על הבטן וכן להתהפך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבה על הבטן
שירי קאשי07/07/2009הי אתי,
בגיל חצי שנה אנו מצפים כבר לשכיבה ממושכת יותר על הבטן. בגיל זה יותר קשה להגיע לתוצאות לבד וכן הזמן קצר ולכן אני ממליצה מאוד לקבל עזרה של מדריכה מוסמכת. באופן עקרוני בכדי לשפר את השכיבה על הבטן יש להרבות בהתעגלות של הגב (למשל להרים רגליים לכיוון הפנים), לשכב מולה על הבטן ולשיר לה, להשכיב על הבטן על כדור פיזיו ועל ידי הנעת הכדור לכל הכיוונים להרגילה לתנוחה זו.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנדנד כל היוםנועה06/07/2009
שלום, בני בן חצי שנה בקרוב התחיל לעמוד עמידת שש ומנסה להתקדם. הוא לא ממש מצליח וזה מתסכל אותו והוא לא מפסיק לנדנד. האם יתכן כי הוא מנדנד בשל ההתפתחות המוטורית החדשה? הוא מנדנד כל היום כמעט. בנוסף הייתי רוצה לדעת מהם השלבים של זחילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנדנד
שירי קאשי07/07/2009הי נועה,
קשה מאוד לדעת למה תינוק מנדנד (בודאי מרחוק). יכולות להיות סיבות רבות ואת חלקן לעולם לא נגלה ואילו אחרות אולי נגלה בדיעבד כמו למשל שיניים. גם תסכול מחוסר הצלחה להגיע למקומות יכול להביא לבכי ונדנוד אך לא סביר שזה יהיה כך כל היום.
לגבי זחילת השש: בהתחלה התינוק מצליח לעלות על שש, מתחיל להתנדנד קדימה ואחורה ללא התקדמות, לומד לנתק יד ומשם יכול להתחיל לזחול. כמובן שבתוך הכלל הזה יכולות להיות וריאציות שונות כמו למשל תינוק שמיד לאחר העליה על שש מתחיל להניע את הטוסיק אחורה ולומד להתישב טרם למד לזחול וכן משך הזמן שלוקח כל שלב יכול להיות מאוד שונה בין תינוק לתינוק.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרוממותאמיליה06/07/2009
רציתי לדעת איך ללמד את הבת שלי בת 5.5 להתרומם על כפות ידיים כשהיא שוכבת על בטן
כי שוכבת רק על מרפקים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השענות על הידיים
שירי קאשי07/07/2009הי אמיליה,
בכדי להתרומם על הידיים יש לחזק את חגורת הכתפיים. לשם כך צריך להרבות בשכיבה על הבטן ולתת גירויים להרמת הראש. תרגיל נוסף שעובד מאוד יפה הוא השכבה על הבטן על כדור פיזיו, להטות את הכדור קדימה בהדרגה. הטיית הכדור מביאה לתגובה של שיווי משקל שתוצאתה היא הרמת ראש גבוהה תוך השענות על כפות הידיים.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שישה שבועותנועה06/07/2009
קראתי איפשהו שבגיל שישה שבועות התינוק אמור להגיב בצורה קולית על גרוי חיצוני ושלי לא עושה את זה, כמו כן הוא חייך מספר פעמים השבוע אבל יכולים לעבור ימים שלמים מבלי שהוא מחייך, האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שישה שבועות
שירי קאשי07/07/2009הי תמי,
גיל שישה שבועות הוא עדיין גיל צעיר מאוד ועדיין לא אמורה להיות תגובה קולית לגירוי (יכולה לפעמים אבל בהחלט זה לא קריטריון התפתחותי לגיל זה). בנוסף בגיל שישה שבועות רק מתחיל החיוך החברתי ולכן זה בסדר שזה קורה מעט (זה גם יכול להתחיל יותר מאוחר).
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות של ילד בן 1.7שושי06/07/2009
צהריים טובים.
יש לנו בן מדהים בן שנה ושבעה חודשים. לפני בערך כחודשיים חזר
מהגן עם נשיכה על זרועו. מאותו הרגע דברים התחילו להשתנות.
מאז מידי פעם יש לו התקפי זעם שמאוד מלחיצים אותי ואת בעלי.
ההתקף זעם יכול להגיע בעקבות איסור שלנו על משהו או עייפות
או ממש ככה פתאום ללא הבנה מדוע זה. ההתקף מתאפיין בהתנהגות כגון:
משיכת שיערות לעצמו, מכות על הראש שלו, נשיכה של כף ידו
או במידה ואני מרימה אותו גם מכות לעברי או לעבר בעלי.
לראות אותו ככה קורע אותי מפנים עם זה שאני מבינה שזה
שכיח וידוע כחלק מגילוי עצמי שלהם. אנחנו נוהגים בהתקף זעם הזה,
לאמר לו אסור, אני לא מסכימה ולרוב הוא בוכה ובוכה.
אז כשאני רואה שאני לא מצליחה להרגיע אותו
(גם ע"י הסחת דעת ע"י משחק אהוב וכדומה), אני מניחה אותו על הרצפה
ונותנת לו להמשיך לבכות עד שיתעייף! אך הבעיה שהצרחות
וכל שאר הדברים ממשיכים והוא לא מפסיק לבכות:-(((
אז מה אני עושה בכך למעשה??? בגן תודה לאל, יש פחות דפוסי התנהגות
כזו אבל כשהיה הגננת ידעה אותי ואמרה לי שהן אומרות לא, אסור להרביץ לעצמך,
אנחנו מבינות שאתה כועס.... מנסות לדובב את הרגש שלו.
כשמגיע רגע "ההתקף" אנחנו נלחצים אך עם זאת לא נותנים לו להרגיש
שהוא מצליח לעשות סביב התנהגות זאת דרמה.
אני חייבת לציין שהתנהגות זו יכולה להיות פעם בשבוע, פעמיים בשבוע
או בכלל לא להופיע שבוע שלם!!!!!
זה יכול לקרות גם כשהוא מתעורר באמצע הלילה (אף פעם לא ישן לילה שלם)
ובגלל כנראה החוסר יכולת שלו להרדם שוב מתחיל התקף שכזה....
בבקשה, אני מתחננת לעיצות, מה לעשות? איך עליי ועל בעלי לנהוג?
איך עליי לבקש מהגננת בגן לנהוג? מתי זה יעבור? האם עליי לפנות לגורם מוסמך?
אציין שהבן שלי מתפתח באופן תקין עפ"י טיפת חלב, הגננת ורופאת המשפחה.
בבקשה, אני ממש זקוקה לעיצות כי הלב נשבר לנו לראות אותו מתנהג
ככה ומכאיב לעצמו.
ועוד שאלה, מדוע הוא נושך , מכה או מושך לעצמו את השיערות
שהוא מרגיש בעצמו שזה כואב לו????
תודה רבה על מענה מסור!!!
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות
שירי קאשי06/07/2009הי חנה,
לצערי אינני מומחית בתחום זה ואיני יכולה לתת המלצות מעבר למה שכבר ניתנו לך על ידי הגננת. אני ממליצה לפנות לפסיכולוג התנהגותי לילדים על מנת לקבל עזרה יותר ממוקדת בהתמודדות הלא קלה שאתם עוברים. אני רק יכולה לציין כי התנהגות זו אינה חריגה ומאפיינת ילדים רבים בני גילו.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילת גחוןלירון06/07/2009
שלום,
בתי עוד מעט בת 10 חודשים, התחילה לפני שבועיים לזחול גחון.
היא זוחלת עם שתי ידיים ורגל שמאל ולא יד ורגל נגדית.
אני מנסה מדי פעם לקפל לה את רגל ימין שבה היא לא משתמשת כדי שתדחוף גם איתה.
אילו תרגילים נוספים ניתן לעשות כדי לעודד אותה לעבור לזחילת גחון נכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גחון
שירי קאשי06/07/2009הי שירי,
נתחיל מכך שבשלב הראשוני של הזחילה זה טבעי שהתינוק לא עושה עדיין הצלבות. יש עיכוב קל בשלב בו היא התחילה לזחול וכדאי לתגבר אותה. בכדי לעבוד על הצלבות את יכולה בשכיבה על הגב להקיש יד ורגל נגדיים, להחזיק יד ורגל נגדיים ולגלגל מצד לצד, להשכיב על הבטן על כדור פיזיו ולהטות מצד לצד וכדומה.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 חודשיםנשר05/07/2009
שלום רב,
בני בן 9 חודשים, החל לעמוד על 6 בגיל 8 חודשים, ולזחול רק לאחרונה (עדיין לא זוחל על 6). הוא מראה סימני התיישבות עצמאית אך כשאנו מושיבים אותו עדיין אינו יושב יציב, וגם לא תמיד עומד כשאנו מעמידים אותו.
האם יתכן שבגלל שהתחיל לזחול מאוחר גם שאר ההתפתחות מאוחרת, או שיש צורך בתרגול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנשר
דבי גרוס דולב05/07/2009הי נשר
תחילה אמליץ לך בחום להפסיק להושיב ולהעמיד את בנך, הדבר אינו מומלץ מסיבות רבות-
עמוד השדרה שלו אינו מוכן לזה, הדבר עלול לגרום לדילוג או עיכוב בשלבי התפתחות ובכלל לא כדאי להקדים את המאוחר. בנך כבר עושה נסיונות התישבות ולומד את מציאת שיווי המשקל שלו, כשזה יגיע הוא ישב עצמאית. לגבי עמידה- אין שום סיבה שבנך יצליח לעמוד בגיל 9 חודשים.
למה שכן כדאי לשים לב ולעכוב זה שתתחיל זחילת 6 בשבועות הקרובים ושזה יקרה לפני עמידה. אם לא תראו התפתחות זחילה את מוזמנת לחזור אלי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)