מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסיבות לפעימות מוקדמות פרוזדוריותאורלי03/05/2007
שלום לד"ר
יש לי לאחרונה פעימות מוקדמות. רואים אותן בהולטר. בדיקות אקו לב וארגומטריה תקינות לחלוטין.
נתנו לי טיפול בדרלין. אני עושה ספורט ואוכל מזון בריא ולא מעשן.
אז למה לעזאזאל מופיעות פעימות מוקדמות אצל אדם מבוגר בריא ? מה הסיבה / ות ? האם קיימות בדיקות נוספות כדי למצוא את הסיבה ? האם הלב שלי "דפוק" ? האם זה יימשך כך עד סוף חיי, או שלפעמים זה נעלם ?
מודה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות
ד``ר רוברט הפנר04/05/2007גדעון שלום,
להמון אנשים (לכולם, במידה ויעשו הולטר) יש פעימות מוקדמות. לחלקם יותר ולחלקם פחות. זה לא בהכרח מצביע על מחלה ובמידה וכפי שאתה מציין, אקו לב, מבחן מאמץ, תקינים, הם גם לא מסוכנות.
הבעיה העיקרית איתן היא...שלפעמים מרגישים אותן.
הטיפול שקבלת הוא הטיפול המומלץ.
תמשיך לעשות ספורט ולאכול בריא
תהנה מהחיים
ד"ר הפנר
נ.ב. מומלץ לבדוק תפקודי בלוטת התריס (TSH)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות ליתר לחץ דם בסל הבריאות.טל03/05/2007
שלום,
אני מבקשת לדעת איזה תרופות נמצאות בסל הבריאות עבור יתר לחץ דם?
ובנוסף, באדם מבוגר, איזה ערכים נחשבים כיתר לחץ דם ?(ערך סיסטולי וערך דיאסטולי)
תודה!
קשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם
ד``ר רוברט הפנר03/05/2007קשת שלום,
ערכי הלחץ דם התקינים אינם משתנים בהתאם לדת, גזע, ומין ואפילו לא גיל. לחץ הדם התקין הוא 120/80 (דיאסטולי/סיסטולי). בנשים בהריון ובילדים לחץ הדם נוטה להיות יותר נמוך. ערכים של עד 140/90 נחשבים ל"תקין גבוה", אבל בקבוצות אנשים מסוימות, דוגמת חולי סכרת, לחצי הדם צריכים להיות אף יותר נמוכים.
רשימת התרופות בסל, לטיפול בלחץ דם גבוה, ארוכה ארוכה, וודאי תוכלי למצוא אותה באתר מש' הבריאות או אתרי הקופות. ישנן משפחות רבות של תרופות, ותרופות רבות בכל משפחה ומשפחה.
במידה ואת סובלת מיתר לחץ דם, ממליץ לך להיוועץ עם קרדיולוג שודאי ישכיל להתאים לך תרופה בהתאם לגורמי הסיכון שלך.
מקווה שהייתי לך לעזר
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב לב בהריוןרינה02/05/2007
שלום לכם
אני בהריון, חודש חמישי. קצב הלב שלי מהיר כל הזמן, ללא קשר לפעילות גופנית. מדובר על 100-110 פעימות בדקה.
מה זה אומר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב לב והריון
ד``ר רוברט הפנר03/05/2007רינה שלום,
זה לא בהכרח מצביע על בעיה, במיוחד אם את מרגישה טוב. מציע לך לעשות אקג ובדיקת אקו לב ולהיוועץ עם קרדיולוג.
הריון קל
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת פרקיםגילי ס.02/05/2007
אני סובלת מטכקרדיה, יתר לחץ דם, כולסטרול גבוה ואיוושה סיסטולית 2/6. כמו כן, אני מטופלת ב-קרדילוק 5מ/ג וסימוביל 40 מ/ג.
השאלה שלי לגבי אוושה סיסטולית האם זה מצריך מעקב, כי במקרה הרומוטולוג העיר את תשומת ליבי לנושא ואם זה קשור למחלת הפרקים שמזה שנים רבות אני סובלת ממנה.
הרבה תודה, גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוושה ופרקים
ד``ר רוברט הפנר02/05/2007גילי שלום,
באופן כללי יכול להיות קשר בין מחלת פרקים לבין בעיה מסתמית שגורמת לאיוושה בלב.
השאלה היא מה הסיבה לאיוושה? לשם כך דרושה בדיקת אקו לב. ושאלה נוספת, למה את קוראת מחלת פרקים.
בברכה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה ובעיה קרדיאליתshlomit30/04/2007
לדר' שלום רב,
אתמול הייתי אצל פרוקטולוג ונתגלתה אצלי פיסורה, הרופא רשם לי ניפדיפין ג'ל אך לא ציין במרשם כמה אחוזים יש לתת לי... ולכן אמרו לי שהמרשם אינו תקין..... טרם קיבלתי את התרופה.
הפרוקטולוג ביקש ממני את אישורו של הקרדיולוג.... יש לי בעיית מסתמים בלב.... האם יש קשר בין התרופה לבין הבעיה הלבבית? אם כן מהי? והאם אכן מותר לי להשתמש בתרופה זו למרות הבעיה?!
אני מודה לך מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין פיסורה למסתם בלב...
ד``ר רוברט הפנר01/05/2007שלומית שלום
בת כמה את ומה הבעיה המסתמית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא שלימודאג מהמרכז30/04/2007
שלום.
אבא שלי בן 63, עבר כבר 4 צינתורים, ולפני יומיים חש סחרחורת ומיד לאחריה עבר התקף לב. לאחר בדיקות לב +מאמץ אובחן כנזקק בדחיפות לצינתור נוסף. שאלתי העיניינית היא- מהם הסיכונים בצינתור 5? האיזור בו הוא עומד להיות מנותח הוא "חדש"-לא באותם איזורים בהם נותח כבר. אשמח לתשובה מהירה שכן הניתוח נקבע למחר בצהריים. בתודה מראש, איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור חמישי
ד``ר רוברט הפנר30/04/2007איתי שלום,
אם לאביך היה התקף לב, מבחן המאמץ לא היה תקין והקרדיולוגים החליטו שהוא צריך שוב צנתור, זה אומר שאביך יהיה קרוב לוודאי בסיכון גבוה יותר ללא צנתור נוסף.
מיקום הצנתור, או המצנתר לא בהכרח חשובים.
תהיה רגוע, ושיהיה בהצלחה מחר
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לתינוק שלי חשד ל-PDA. מה זה אומר בדמירב לוי30/04/2007
שלום,
התינוק שלי בן כשנה ובבדיקה שגרתית אצל רופא הילדים לפני מספר חודשים,התגלה חשד לבעיה בלב. עשינו אקו והבדיקה יצאה "גבולית" ביקשו שנחזור בעוד כמה חודשים. היום שוב היינו אצל רופא הילדים והוא ביקש שנחזור על בדיקת הלב, כי נראה לו שיש שם בעיה.
אנא אני מבקשת הסבר מה זה חשד ל-PDA ומה הסיכונים, ההשלכות ואופן הטיפול בבעיה. אני נורא מוטרדת מהעיניין...
בתודה, מירב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PDA
ד``ר רוברט הפנר30/04/2007מירב שלום
בחיים העובריים ישנו כלי דם שמקשר בין העורק הראתי לאבי העורקים. אחרי הלידה, כתוצאה מהנשימה הוא נסגר בדר"כ תוך שבוע ימים לעתים תוך 24 שעות.. ההשלחות של האי סגירה שלו תלויות באורך ובקוטר של ו ובחומרת הלחץ הראתי שמתפתח בהדרגה מכיוון שהלחץ דם באבי העורקים הוא הרבה יותר גבוה מהלחץ דם הראתי, והרי הכלי דם הנ"ל מקשר בינהם.
בנך בן שנה, לדעתי הגיע הזמן להחליט אם קיים PDA או אם לאו.
ממליץ לך להתיעץ עם קרדיולוג ילדים.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהירמרב29/04/2007
שלום!!!
אני בת 16 והדופק שלי במנוחה הוא בערך 120, ולחץ הדם שלי תקין. אני גם מרגישה דפיקות לב חזקות גם שאני במנוחה.
ממה זה יכול להיות?? ומה צרי לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר
ד``ר רוברט הפנר29/04/2007מוריה שלום,
הדופק במנוחה לא צריך להיות בשום מקרה 120 לדקה.
ממליץ לך לעשות אקג ולפנות לרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איוושה בלב וצניחת מסתםקארין29/04/2007
אני בת 18 וחצי ורק עכשיו גילו שיש לי איוושה בלב..וצניחת מסתם בחד שמאל מזה אומר בדיוק למה זה גורם.. והאים מותר לי לתרום דם במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת מסתם
ד``ר רוברט הפנר29/04/2007קארין שלום,
צניחת המסתם המיטרלי היא "מום" מולד אולי הכי נפוץ שיש. אין לך סיבה להיות מודאגת.
במידה וקיימת אי ספיקה של המסתם, ואפילו קלה, יש צורך בטיפול אנטיביוטי למניעת זיהום חיידקי בלב לפני פעולות כירורגיות או טיפולי שיניים. מדובר במנת אנטיביוטיקה גדולה מהרגיל שנוטלים חד פעמית לפני הטיפול.
בנוסף מומלץ לעשות מעקב אקו-לב אחת לכמה שנים.
את לא מוגבלת מבחינת פעילות פיזית וכמובן אין מגבלה על תרומת דם.
תהני מהחיים
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסצפריר25/04/2007
האם יכול להיות קשר בין בעיות לב והתפקוד של בלוטת התריס?
אני נמצא בתקופת מתח ולחץ נוראיים בעבודה...ולאחרונה התחלתי לפתח בעיות בסדירות הלב. יש לי תור אצל קרדיולוג בשבוע הבא ואמרו לי גם לעשות בדיקת של בלוטת התריס.
איך זה בדיוק קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ב. תריס
ד``ר רוברט הפנר25/04/2007שלום לך
גם תתפעילות וגם יתר פעילות של בלוטת התריס יכולים להשפיע על הלב.
בדיקת תיפקודי בלוטת התריס היא בדיקת דם פשוטה.
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אויר ושיעולים- מה לעשות ?אורלי20/04/2007
שלום
אני בת 52 ומזה 10 ימים רצוף, אני סובלת מהתקפות של פרפורים / התכווצויות בצד שמאל של החזה, הבאים תמיד יחד עם תחושת חנק חלקית ומלווים בשיעול כבד וכאבים בחזה שמאל. בלילות אני ישנה היטב. במהלך היום ההתקפות יכולות להמשך שעות או דקות ,בכל מצב, גם במנוחה, בדיבור, ובעיקר באכילה ומאמץ גופני כמו הליכה. חלק ניכר מהיום אני "מבלה" במאמצי נשימה. בדיקות דם, אק"ג , סוכר, צילום חזה, בלוטת תריס ולחץ דם תקינות. הדופק לא מהיר בזמן ההתקפים. במיון בי"ח, רופא תורן בדק לי דופק ביד במשך דקה ,ושחרר אותי ממיון עם אבחנה של פעימות מוקדמות (על הנייר כתוב 'פלפילציות משניות לפעימות מוקדמות'). המלצתו לבצע אקו לב ובדיקת הולטר, ולקחת כדורי Normaten 12.5 . קיבלתי תור להולטר רק לעוד 12 ימים.
אציין שכל התופעה הזו חדשה לי לחלוטין והתחילה בפתאומיות. אינני חולה בשום מחלה מלבד יל"ד שהתגלה לפני שנה וחצי ובגינו אני מטופלת בחצי כדור דיזותיאזיד ליום .
שאלתי היא האם כדאי להתחיל כבר לקחת כדור (נורמטן) , או לחכות 12 ימים לבדיקת ההולטר ?
אם לא לקחת, מה הייתם ממליצים לי בינתיים לעשות כדי לטפל בחוסר האויר, ובשיעולים שמתישים אותי ?
אני יודעת שהפורום אינו תחליף לבדיקה מעמיקה, אך יש סיכוי שתעזרו לי אפילו קצת להקל על הסבל הזה עד שאשלים את כל הבדיקות. (לדוגמא לפני שעתיים אכלתי ארוחת ערב שבמהלכה השתעלתי בטרוף כמעט ללא הפסקה במשך שעה, והשיעול וחוסר האויר נמשכים עד לרגע זה).
מודה לכם מאד,
אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאורלי המשתעלת והמיואשת
אורלי11/05/2007ד"ר הפנר שלום
היום מלאו חודש + 3 ימים מאז שהכל התחיל , ועדיין אין אבחנה. בדיקת אקו לב, ארגומטריה, תפקודי ריאה תקינים. בהולטר מצאו פעימות מוקדמות פרוזדוריות מרובות (עד 570 בשעה). במהלך השבועות שחלפו, המצב היה גרוע יותר, לא יכולתי לישון כבר בלילות בגלל הפעימות , וכמו כן השיעולים הפכו להיות עם הזמן יותר כבדים וממושכים + שינוי בצלילים. תרופות נורמיטן ואח"כ פרולול לא עזרו (והנורמיטן גם החליש אותי מאד). כרגע חזרתי עם תוצאת בדיקה נוספת ביד: CT ANGIO לבית החזה. בבדיקה נשלל PE , הריאות נקיות ואין בקע סרעפתי. ויש שורה שאומרת: 'קיים פקטוס אקסקווטום קל עם לחץ קל של החלק התחתון של עצם החזה על הלב ' (אין לי מושג מה זה אומר).
לפני 5 ימים התחלתי טיפול באנטיביוטיקה RULID (טיפול ל- 10 ימים, כך שאני כבר בחצי הדרך) ,ומיד היה שיפור במצב, אבל לא שיפור גדול ,והשיפור תקוע באותו המצב, עם נסיגה מדי פעם. כל הסימפטומים נמשכים (פעימות, שיעולים וחולשה) (במאמצים של אוכל, דיבור ,וגם במנוחה) אבל בעוצמה ותדירות פחותים. ותחושת החנק היא עכשיו מינימלית.
אני כבר ממש מיואשת. אם כל הבדיקות עד כה תקינות, מה יכול להיות הגורם לכל זה ? לאיזה כיוון אני ממשיכה מכאן ?
מחכה לתשובתך בקוצר פעימה,
תודה,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעולים
ד``ר רוברט הפנר11/05/2007אורלי שלום,
צר לי אבל הרפואה הוירטואלית לא יכולה לעזור יותר.
נראה לי שכמו שזה בא כך זה גם ילך. צריך זמן וסבלנות.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורלי12/05/2007ד"ר הפנר שלום
אמן, לו יהי כדבריך. כמו שזה בא, כך זה יעבור. אולי זה VIRUS ITALIANO שהבאתי איתי.
מודה לך על ההקשבה, היעוץ והתמיכה בשעות הקשות.
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול וחוסר אוויר
ד``ר רוברט הפנר21/04/2007אורלי שלום,
לדעתי פעימות מוקדמות, תכופות ככל שיהיו, באשה בריאה וצעירה, אינן מסבירות את השיעול ואת קוצר הנשימה שלך, שלפי תיאורך מאוד קשים.
לא נראה לי שה Normiten יתרום למצבך, ובכל מקרה אינו בגדר של טיפול דחוף או "מציל חיים", כך שלדעתי עם טיפול זה את יכולה להמתין.
אני מסכים עם ההמלצה לאקו לב והולטר, אבל לדעתי האקו יהיה תקין וההולטר לא יסביר רפואית את תחושותייך.
הסיפור נשמע לי יותר ראתי, למרות שהצילום חזה פורש כתקין, או אולי דרכי הנשימה העליונות.
כפי שאת מתארת, אם אני לא טועה, גם הכאב בחזה וגם קוצר הנשימה תוצאה של השיעול עצמו.
כדאי לך להתיעץ עם רופא ראות, אאג, ואפילו עם רופא גסטרואנטרולוג, במידה ואת חושבת שיש קשר בין הארוחות והשיעול.
תעדכני אותי במתרחש,
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשיעול רק נלווה
אורלי21/04/2007ד"ר הפנר שלום
חיכיתי לתשובה כמו אויר לנשימה. להבהרה, השיעול בא כתוצאה מקוצר הנשימה, ולא להיפך (אני חושבת). אני מרגישה קודם את הפרפור/כיווץ ואת המחנק, ורק אח"כ מגיע השיעול. לעיתים, במנוחה, אני אפילו מצליחה להשתלט על השיעול ולעצור אותו ע"י "טכניקה" של נשימה עם פה פתוח, ואז אני ממשיכה להרגיש כל הזמן את ההתכוצויות והחנק ללא השיעול (שבלמתי אותו).
תודה רבה "מכל הלב" על הקדשת זמנך הפרטי לפורום,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה-
ד``ר רוברט הפנר21/04/2007...אם כך תנסי את ה Normiten. אם את מאזור מרכז הארץ את יכולה לפנות למיון בי"ח וולפסון מחר בבוקר ולבקש שיצרו איתי קשר.
תעדכני אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בדרכי הנשימה והפרעות קצב לב?
אורלי26/04/2007ד"ר הפנר שלום
עדיין אין התקדמות ממשית. בשבוע הבא אני אמורה לעבור סדרת בדיקות כולל ספירומטריה. בינתיים אני לוקחת נורמיטן שמקל מאד על תחושת החנק, אבל לא עוצר את ההתקפים של שיעול ופעימות מוקדמות, וגם גורם לי לחולשה גדולה. (בינתיים עדיף חולשה על חנק , לא עלינו... )
שאלתי היא: האם ייתכן שבעיה/דלקת בדרכי הנשימה (ריאות, סימפונות, אסטמה וכו') תיגרום לפעימות מוקדמות ? אם כן, הכיצד ?
תודה מראש,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אחרי צינתורסווטה19/04/2007
שלום דוקטור,
אני בת 48, לא מעשנת, עושה ספורט. במשך שנה אחרונה סובולת מכאבים בחזה. בדיקות מאמץ, מאמץ עם תאליום ואקו לב לא הראו שום שינוים. ב-18.03 עשו לי צינתור ונמצאה הצרות של 80% באמצע ה- LAD. נעשה Direct Cyphering.
השאלה היא:
האם אני יכולה לחזור לחיים רגלים (ספורט-פיטנס)?
איך לעקוב אחרי מצב העורקים בעתיד?
תודה רבבבהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט אחרי צנתור
ד``ר רוברט הפנר19/04/2007סווטה שלום,
הטיפול בהחדרת תומכון כמו במקרה שלך, הוא טיפול נקודתי בבעיה, שנקראת טרשת עורקים. עם החדרת התומכון לא נפתר הסיכון שבהתפתחות טרשת עורקים, שעלול לסכן אותך בעתיד עם הופעת הצרויות חדשות בעורקי הלב.
את יכולה לחזור לפעילות פיזית שהיא אף מאוד מומלצת, ויחד עם זאת את צריכה לעשות טיפול מונע שכולל טיפול בלחץ דם גבוה במידה והוא קיים, הפסקת עישון, דיאטה מתאימה וכמובן טיפול להורדת קולסטרול. במידה ותעמדי בכל אלה את מקטינה מאוד את הסיכון שבהתקדמות טרשת העורקים.
אגב, טרשת העורקים אינה פוגעת רק בעורקי הלב, אלא גם בעורקים אחרים כמו מוח, כליות, גפיים וכו וכו, ובכך החשיבות הגדולה שבטיפול המונע.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי צינתור
ד''ר ריקרדו תובר20/04/2007שלום סווטה
כמובן שאני מסכים עם ד"ר הפנר אבל רציתי להוסיף שבמקרה שלך שאין כמעט גורמי סיכון באת עושה ספורט הנושא העקרי הוא המעקב אצל רופא קרדיולוג שיוכל להחליט בין היתר - טיפול תרופתי המתאים ביותר בשבילך,מעקב פרופיל שומנים בדם,מעקב יתר לחץ דם .
וגם צורך לבצעה בדיקות עזר כמו בדיקת מאמץ,אקו לב,מיפוי לב או צינתור.
זאת הדרך לעקוב אחרי מצב העורקים שלך.
בהצלחה
ד"ר תובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימה מוקדמתניקול17/04/2007
שלום,
מזה מספר שנים אני סובלת מפעימה מוקדמת, ישנם חודשים שאיני מרגישה כלום וישנם חודשים שיותר. הנני בתחילת הריון (שבוע 7), בשבועיים האחרונים אני מרגישה הרבה יותר (כל יום), במיוחד אחרי ארוחות. האם להיבדק שוב? האם זה מסוכן?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות
ד``ר רוברט הפנר17/04/2007ניקול שלום,
כמעט כולנו "סובלים" מפעימות מוקדמות לעתים, כפי שגם את מציינת, מס' שנים. לעתים פחות ולעתים יותר. בנוכחות לב בריא אין לכך משמעות למעט העובדה שחשים אותן, לפעמים יותר ולפעמים פחות, ולפעמים זה גם מלחיץ. בהריון את יכולה לחוש אף יותר פעימות מוקדמות. בשלב זה לא רואה סיבה לדאגה.
הריון קל
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איוושה בלבמעיין15/04/2007
יש לי איוושה חרישית בלב עשיתי אקו, א.ק.ג והולטר והכל יצא תקין אני בת 14 ורציתי לדעת למה לפעמים יש לי כמו קפיצות כאלה בלב במנוחה והאם זה קשור לאיוושה שיש לי בלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפור קטנה בלב
ד``ר רוברט הפנר15/04/2007מעיין שלום, כפי שאת מתארת מדובר במה שנקרא איוושה פיזיולוגית. אוושה כזאת היא ללא משמעות רפואית. תמשיכי להנות מהחיים.
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרעניםיוסי13/04/2007
שאלתי אליכם פורום ניכבד אני אדם שעבר אוטם שריר הלב האם גרעיני חמניות מותרות לאכילה לאדם שעבר אוטם שריר הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרעינים
ד``ר רוברט הפנר14/04/2007יוסי שלום,
תהנה מגרעיני החמניות, והעיקר שהפיצוחים יבואו לפני או אחרי פעילות פיזית שכידוע לך היא חשובה למניעת התפתחות אוטם נוסף בשריר הלב.
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)